22.-29.4.2016 NORMANDIA D-DAY SOTAHISTORIAN MATKA 8 pv.

22.-29.4.2016_Normandian_SOTAHISTORIAN_MATKA.jpg

22.-29.4.2016 NORMANDIA D-DAY SOTAHISTORIAN MATKA 8 pv. 1295 €.

Sis. iltalennot pe-pe (sis. 20 kg matkatavaraa) Hki >Pariisi-Orly>Hki ja ohjelman mukaiset bussikuljetukset suomalaisen matkanjohtajan johdolla, 3 hotelliyötä Caen:issa Tervetuliais-iltapalalla ja buffetaamiaisella, 4 hotelliyötä Bayeux:sissa Tervetuliais-illallisella ja buffetaamiaisella. Sis. ohjelmaan merkittyjen museoiden sisäänpääsyt ja *merkityissä opastus englanniksi sekä vierailun omenatilalla Calvados & siideri maistiaisineen. 1hh lisä +150 €. Lisäyksiä ohjelmaan tulossa!

Normandian maihinnousu (koodinimeltään operaatio Overlord) oli liittoutuneiden maihinnousu Normandiaan, Saksan miehittämän Ranskan rannikolle. Operaatio käynnistyi aamuyöllä 6. kesäkuuta 1944. Tätä ajankohtaa kutsutaan nimellä D-Day.

22.4_Normandia_muistomerkit.jpg

Normandiassa kävijä löytää paljon muistoja vuoden 1944 tapahtumista. Huomattavimpia ovat rannat, jotka ovat edelleen tunnettuja invaasion koodinimillään. Seuraavaksi tulevat laajat  hautausmaat – rivikaupalla identtisiä valkoisia hautaristejä, muistuttaen liittoutuneiden tappioista. Rantojen lähellä olevat tiet on nimetty niillä taistelleiden yksiköiden mukaan ja siellä täällä olevat muistomerkit muistuttavat merkittävistä sattumuksista. Keskeisissä paikoissa, kuten Pointe du Hocilla ja Pegasus-sillalla, on muistomerkkejä tai pieniä museoita. Mulberry-satama on edelleen Arromanchesin edustalla meressä. St. Mère-Églisessä laskuvarjosotilasnukke roikkuu kirkontornista.

Tällä sotahistorian matkalla vierailette alkukuperäisillä taistelupaikoilla kuten Utah, Omaha, Juno ja Sword rannoilla. Käytte osin entistetyissä saksalaisissa rannikkopattereissa ja tulette vierailemaan lukuisissa mielenkiintoisissa Normandian maihinnousun museoissa: Sis. museokäynnit Pegassus sillan museo*, Mervillen patteri*, Atlantin vallin suuri bunkkeri museo, Kommando museo, Juno Beachin kanadalaisten museo* ja opastettu kierros rannan taistelupaikoille, Gold Beachin D-Day museo, Airborn museo, Omaha Beachin muistomuseo, Overlord museo, Pointe du Hocin niemen muistomerkki, Longues-sur-Mer saksalainen rannikkopatteri*, Utah Beachin D-Day museo*, Big Red One museo, Tankkimuseo, Normandian taistelun muistomuseo, Caenin sotamuseo, Falaisen taistelun muistomuseo, näette Colleville-sur-Mer´in amerikkalaisen sotilashautasmaan, Bayeuxin brittiläisen ja La Camben saksalaisen sotilashautausmaan.

 MAAHANLASKU CAENIN-CABOURGIN SEUTU22.4_Normandia_Pegasus_silta_1.jpgPEGASSUS SILTA

6. brittiläinen laskuvarjodivisioona oli ensimmäinen joukko-osasto, joka aloitti toiminnan, kymmenen minuuttia yli keskiyön. Sen tavoitteena oli Orne-joen itäpuolinen alue. Laskuvarjodivisioonan ensimmäinen Halifax-pommituslentokoneilla ilmaan hinattu ja Horsa-liitolentokoneilla Cabourgin rantalomakeskuksen lähelle maahanlaskettu yksikkö oli majuri John Howardin johtama 2. pataljoonan D-komppania.

Sen kohteena oli Pegasus-silta ja muut maihinnousualueen itäisen sivustan jokien ylityspaikat, Orne-joen ja Caenin kanavan sillat sekä tämän lisäksi tykkipatteri Mervillessä. Tykit tuhottiin ja sillat vallattiin ja pidettiin, kunnes kommandot vapauttivat heidät tehtävästään myöhään 6. kesäkuuta.


22.4_Normandia_Pegasus_silta_2_museo.jpg

22.4_Normandia_Pegasus_silta_3_museo2.jpg

PEGASSUS SILLAN MUSEO

Täältä kaikki alkoi, kun britit valloittivat Pegasus-sillan. Alkuperäinen silta on siirretty vieressä olevaan museoon. Kolmen hehtaarin museo alueella on myös Horsa liitokone, muistomerkki ym. sotakalustoa. Sillan kupeessa oleva kahvila Café Gondrée oli Normandian ensimmäinen vapautettu rakennus.

22.4_Normandia_Mervillen_patteristo_museo.jpg

22.4_Normandia_Mervillen_patteristo_museo_2.jpg

MERVILLEN PATTERI

Brittiläinen laskuvarjopataljoonan Normandian maihinnousun alkuvaiheessa valtaama kohde. Mervillen bunkkerit olivat tärkeä osa saksalaisten Atlantin vallia.

22.4_Normandia_Mervillen_patteristo_museo_3.jpg

22.4_Normandia_Mervillen_patteristo_museo_4.jpg

Paikka on hyvin säilynyt ja muutettu museoksi jossa voi kokea aidontuntuisen ankaraa tulitaistelua havainnollistavan ääni- ja valoesityksen.

22.4_Normandia_Mervillen_patteristo_museo_Dakota.jpg

Museoalueella on myös Normandian maihinnousun laskuvarjojoukkojen yleisesti käyttämä Dakota C47 eli DC-3.


SWORD BEACH

22.4_Normandia_Suuri_Atlantivalli_bunkerimuseo1.jpg

22.4_Normandia_Suuri_Atlantivallin_bunkerimuseo2.jpg

ATLANTIN VALLIN SUURI BUNKKERIMUSEO

Sword Beachin Atlantin vallin museo Ouistrehamissa on sijoitettu saksalaiseen "Heeres-Küsten-Batterie Riva-Bella" komentobunkkeriin. Monista muista maihinnousumuseoista poiketen täällä esitellään kesän 1944 tapahtumia saksalaisten näkökulmasta.

22.4_Normandia_Suuri_Atlantivallin_bunkerimuseo4.jpg

22.4_Normandia_Suuri_Atlantivallin_bunkerimuseo3.jpg

Tässä 17 metriä korkeassa betoni-ja terästornibunkkerissa on kuusikerrosta joista nähtävillä on mm. generaattorihuone, ilmastoinnin suodatinhuone, miehistötilat, sairaalahuone, asevarikko, ammusvarasto, radiohuone, puhelikeskus, karttahuone, tutkahuone, tähystystorni ja etäisyysmittari. Museon näyttely esittelee Atlantin vallia laajemminkin. Esillä on runsas kokoelma Saksan armeijan varusteita mm: 88 mm ilmatorjuntatykki ja Liittoutuneiden armeijoiden esineitä, aseita, vaatteita sekä valokuvia. Ulkona on esillä sotamies Ryan elokuvassakin esiintynyt alkuperäinen PA3031 maihinnousuvene.


22.4_Normandia_juno_beach_1.jpg

JUNO BEACH

Kanadalaiset nousivat maihin aikataulustaan jäljessä, ja saivat siksi kärsiä nousuvedestä ja rannan miinoista. Junolla maihinnousseet kanadalaiset joukot joutuivat kohtaamaan vahvat saksalaiset joukot. Saksalaisilla oli 11 raskasta 155 mm tykkipatteria, yhdeksän keskiraskasta 75 mm tykkipatteria, sekä konekivääripesäkkeitä, bunkkereita ja muita betonivarustuksia ja kaksi kertaa Omaha Beachin merivallin korkuinen este. D-Dayn loppuun mennessä 14 000 kanadalaista oli onnistuneesti rantautunut ja 3. kanadalainen divisioona oli tunkeutunut syvemmälle Ranskaan kuin mikään muu liittoutuneiden joukko. Rannalla on muistomerkki ja museo joka esitteleekin kanadalaisten osuutta maihinnousussa.


22.4_Normandia_Gold_beach_keinosatama1.jpg

22.4_Normandia_Gold_beach_keinosatama2.jpg

GOLD BEACH

Kun hyökkäysjoukot olivat varmistaneet sillanpääaseman, kaksi koottavaa Mulberry-satamaa hinattiin osissa yli Englannin kanaalin. Satamat sijoitettiin Arromachesiin ja Omaha Beachille. 16.6 puhkesi kanaalissa pahin kesämyrsky 30 vuoteen ja tuhosi Omahan sataman. Tämän johdosta myös tarvikkeiden saaminen Normandiaan ja haavoittuneiden siirto kanaalin yli takaisin Englantiin oli pysähdyksissä. Osapuilleen 9 000 tonnia materiaalia saatiin rantaan Arromanchesin satamassa elokuun loppuun mennessä. Osia satamarakennelmista ja keinotekoisesta aallonmurtajasta on jäljellä rannalla vielä tänäänkin.

22.4_Normandia_Gold_beach_D-day_museo1.jpg

GOLD BEACHIN MAIHINNOUSUMUSEO

Maihinnousumuseo esittelee havainnollisesti, miten liittoutuneet rakensivat Arromanchesin edustalle hämmästyttävän keinotekoisen sataman.


OMAHA BECH

Omaha Beachillä Yhdysvaltain 1. jalkaväkidivisioona koki kovimman koitoksen koko maihinnousussa. Suurin osa uivista Sherman-tankeista menetettiin ennen rantaan pääsemistä. Vastassa oleva Saksan 352. divisioona oli puolustajien parhaiten koulutettu divisioona ja asemissa jyrkkien, rantaa vartioivien kallioiden päällä.  Rannalla on nykyään Les Braves -veistos eli 9 metriä korkea monumentti ruostumattomasta teräksestä.

22.4_Normandia_Gold_beach_D-day_museo2.jpg

OMAHA BECHIN MUISTO MUSEO

Esittele amerikkalaisten maihinnousua ja Pointe du Hocin valoitusta. Ajoneuvoja, tykkejä, aseita ym.

22.4_Normandia_Omaha_Beach_Overlord_museo2_amerikkalaiset.jpg

22.4_Normandia_Omaha_Beach_Overlord_museo1_saksalaiset.jpg

OVERLORD MUSEO

Omaha Beachin tuntumassa sijaitseva museo kertoo amerikkalaisten hyökkäyksestä. Havainnolliset dioraamat jossa yli 35 ajoneuvoa, tankkia ja tykkiä valaisevat kesän 1944 tapahtumia aina Pariisin vapauttamiseen asti. Mukaansa tempaava näyttely aidon tuntuisin valo- ja äänitehostein saa kävijän tuntemaan olevansa itse maihinnousun keskellä.

22.4_Normandiaamerikkal.hautausmaa.jpg

NORMANDIAN AMERIKKALAINEN SOTILASHAUTAUSMAA

Colleville-sur-Merin 70 hehtaarin hautausmaalla voi kävellä yli 9000 valkoisen ristin lomassa. Ranska on luovuttanut maapaikan Yhdysvalloille ja organisaatio American Battle Monuments Commission ylläpitää ja huolehtii hautausmaasta. Tämä varsin vaikuttava paikka sijaitsee Omaha beachin yläpuolella.

22.4_Normandia_Omaha_Beach_Pointe_du_Hoc2.jpg

POINTE DU HOC

Massiivinen betoninen, kallion päällä sijainnut tykkiasema Pointe du Hocissa oli amerikkalaisen toisen Ranger-pataljoonan kohde. Heidän tehtävänsä oli kiivetä noin 30 metriä korkeita kallioita ylös vihollisen tulituksessa ja sitten hyökätä ja tuhota tykit, jotka olisivat voineet pommittaa Omaha- ja Utah maihinnousualueita. Joukot pääsivät asemaan ja tykit, jotka oli siirretty todennäköisesti edeltävän pommituksen takia lähistölle suojaan, löydettiin ja tuhottiin. Ranger-joukkojen menetykset olivat raskaat, 225 miehestä kaatui 135. Nähtävissä bunkkereita, pommituskuoppia, ranger -muistomerkki ja huikeat maisemat Omaha- ja Utah-rannoille. Patterin valloitus kuvattiin alkuperäispaikalla "The Longest Day"- Atlantin valli murtuu elokuvaan v. 1962.


UTAH BEACH

22.4_Normandia_Utah_beach1.jpg

22.4_Normandia_Utah_beeach2.jpg

UTAH BEACH D-DAY MUSEO

Utah Beachin dyynien suojaan perustettu suosittu museo keskittyy esittelemään amerikkalaisten osuuttta maihinnousussa. Museossa kuvataan operaation suunnittelua ja valmistelua, toteutusta ja onnistumista. Esillä on aseita ja maihinnousussa käytettyä kalustoa mm. B26-pommikone.


22.4_Normandia_Utah_beach_airborn_museo1.jpg

22.4_Normandia_Utah_beach_airborn_museo2.jpg

AIRBORN MUSEO

St. Mère-Églisessä laskuvarjojääkäri John Steele haavoituttuaan jalkaan ei kyennyt ohjaamaan hyppyään. Hänen laskuvarjonsa jäi kiinni kirkon torniin, eikä hän yrityksistään huolimatta päässyt irti. Steele roikkui kirkon seinällä pari tuntia kuollutta esittäen. Muistona tapahtumasta paikalla roikkuu kirkontornista laskuvarjosotilasnukke. Vieressä on Airborn museo joka esittelee amerikkalaisten laskuvarjojääkäreitten toimintaa maihinnousun taisteluissa,

22.4_Normandia_Utah_beach_airborn_museo3.jpg

22.4_Normandia_Utah_beach_airborn_museo4.jpg

Varsin todennäköisesti paras D-Day museo Normandiassa. Näytteillä on alkuperäisinä Waco CG-4A purjelentokone, Douglas C-47 Skytrain maalattu D-Day raidoilla ja Piper Cub tiedustelukone. Laskuvarjojääkärien kuljettamiseen käytetty Dakota koneen läpi voi kulkea ja kokea koneen rungon värähtelyn, konessa vallinneen vallinneen melutason, moottorien korvia huumaavan metelin, ilmatorjunta tulen, ja jännittyneen tunnelman.

22.4_Normandian_tankkimuseo.jpg

22.4_Normandian_tankkimuseo_2.jpg

NORMANDIAN PANSSARIMUSEO

Museossa on esillä yli 40 tankkia, ajoneuvoa ja moottoripyörää ym.


22.4_Normandia_saksalainen_sotilashautausmaa.jpg

SAKSALAINEN SOTILASHAUTAUSMAA

Tämä vaahterapuiden varjostama 21.200 Normandiassa kaatuneen saksalaisen sotilaan viimeinen leposija on suurin ja vaikuttavin Normandian sotilashautausmaista.


22.4_Normandia_Bayeuxin_museo_1.jpg

NORMANDIAN MAIHINNOUSUN MUISTOMUSEO

Laajasti koko maihinnousua ja Normandian alueella kesä-elokuussa -44 käytyjä taisteluja esittelevä museo.

22.4_Normandia_Bayeuxin_museo_3.jpg

Raskasta kalustoa, tankkeja, ajoneuvoja mm. Half-track M3, Bulldozer Caterpillar D7, Jeep Willy, aseita, uniformuja ym.

22.4_Normandia_Bayeux_brittilainen_sotilashautausmaa2.jpg

BAYEUXIN BRITTILÄINEN SOTILASHAUTAUSMAA

Bayeux’n sotamuseon vieressä avautuu Britannian kansanyhteisön hautausmaa. Se on suurin brittiläinen sotilashautausmaa johon on haudattu 3935 britannian sotilaan lisäksi myös 181 kanadalaisia, 17 australialaista, 8 uusiseelantilaiista, 1 etelä-afrikkalainen, 25 puolalaista, 3 ranskalaista, 2 tsekkiä, 2 italialaista, 7 venäläistä ja 466 saksalaisia, sekä yksi tunnistamaton vainaja.


22.4_Normandia_Caen.jpg

CAEN

420.000 asukkaan kaupunki kärsi suuria tuhoja toisessa maailmansodassa ja on rakennuskannaltaan uudenaikainen. Kaupungissa kuitenkin säästyi myös vanhoja rakennuksia. Niistä tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat kaupungin linna Château de Caen, jonka on rakennuttanut Vilhelm Valloittaja sekä kaksi 1060-luvulla rakennettua luostaria.

Liittoutuneet pitivät Caenia tärkeänä kohteena ja Normandian maihinnousunSword Beach” -maihinnousuranta sijoitettiin sen vuoksi kaupungin lähelle. Britit pommittivat Caenia raskaasti maihinnousun alussa ilmeisesti olettaen kaupungin olevan evakuoitu. Näin ei kuitenkaan ollut, ja 2 000 kaupungin asukasta kuoli parina ensimmäisenä päivänä. Caenia ei kuitenkaan saatu vallattua viikkojen raskaista taisteluista huolimatta, minkä seurauksena liittoutuneet päättivät mattopommittaa kaupungin. Brittiläinen sotahistorioitsija Antony Beevor on arvostellut Caenin pommituksia ”melkein sotarikokseksi”.

22.4_Normandia_Caen__muistomerkki_sodan_ja_rauhan_museo_3.jpg

CAENIN SOTA & RAUHA MUSEO

Esittelee 1.maailmansodan jälkeistä aikaa, toistamaailmansotaa ja erityisesti Ranskan miehitystä ja Normandian maihinnousua sekä kylmänsodan aikaa. Museo on rakennettu saksalaisen kenraali Wilhelm Richterin (716. Infanteriedivision) komentobunkkerin päälle josta hän johti taistelun ensi viikkojen ajan puolustusta ja bunkkeriin pääsee myös tutustumaan.

HOTELLI

22.4_Normandia_Caen_hotelli_22.4_2.jpg

HOTELLI CAEN:issa*** 3 yötä. Buffetaamiainen ja Tervetuliaisiltapala.

Hotelli sijaitsee Caenin ja D-Dayn maihinnousurantojen välissä. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä hotellin kaikissa tiloissa. 1, 2, ja 3 hengen huoneissa on taulu-tv, untuvapeitto, työtila ja oma kylpyhuone. Hotellin ravintolassa on tarjolla valikoima perinteisiä ranskalaisia ​​ruokia. Hotellissa on baari ja terassi, sekä pesulapalvelut. Hotelli sijaitsee ätevästi 5 minuutin kävelymatkan päässä raitiovaunupysäkiltä ja 2 minuutin kävelymatkan päässä bussipysäkiltä, joten alueeseen tutustuminen on helppoa. Lähellä on muutama marketti ja ravintola.

22.4_Normandia_Bayeux1.jpg

BAYEUX

Bayeux oli ensimmäinen saksalaisten miehityksestä vapautettu (07.06.1944) Ranskan kaupunki. Tämä 15.000 asukkaan historiallisesti merkittävä kaupunki oli harvoja sodan tuhoista säästyneitä kaupunkeja Normandiassa. Se onkin säilyttänyt erityislaatuisen tunnelmansa mukulakivikatuinen ja 1600-luvulta peräisin olevine taloineensa

22.4_Normandia_Bayeux2_nahtavyydet.jpg

BAYEUX´NÄHTÄVYYKSIÄ

Bayeux:in katedraali on Normandian arkkitehtuurin helmi ja yksi Ranskan upeimmista katedraaleista. Katedraali vihittiin ensimmäisen kerran käyttöön jo vuonna 1077. Kaupunki on piispanpaikka ja hienoa katedraalia oli alettu rakentamaan jo Vilhelm Valloittajan aikaan 1000-luvun lopussa. Kaupunki tunnetaan parhaiten Bayeux’n seinävaatteesta, joka on edelleen nähtävänä kaupungissa Centre Guillaume le Conquérant -museossa.  Seinävaate on kertonut aikoinaan kirkossa kävijöille Vilhelm Valloittajaan ja hänen vaimoonsa Matildaan liittyvää tarinaa.

22.4_Normandia_Bayeuxin_hotelli_.jpg

HOTELLI BAYEUX:ISSA. Buffetaamiainen klo 06.30-10 & Tervetuliais-illallinen.

Jokaisessa 11 m² huoneessa on moderni yksinkertainen näppärä sisustus, ilmastointi, taulu-televisio satelliittikanavilla, ilmainen wifi ja oma kylpyhuone jossa on ilmaisia kylpytuotteita. Vuonna 2009 rakennetun hotellin kaikkiin huonekerroksiin pääsee hissillä. Hotellissa on juoma & välipala-automaatit ja terassi. Hotelli sijaitsee kauniilla alueella aivan Bayeuxin keskustan tuntumassa. Keskustan kahvilat ja ravintolat ovat reilun 10 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Jo 600 m. päässä hotellilta on Normandian taistelun muistomuseo ja brittiläinen sotilashautausmaa.

22.4_Normandia_Bayeuxin_hotelli_ravintola_2.jpg

Hotellivieraiden käytettävissä 70 m päässä on saman hotelliketjun toisen hotellin ravintola ja terassi.


22.-29.4 MATKAOHJELMA NORMANDIA D-DAY SOTAHISTORIAN MATKA 2016

22.4 Perjantai (päivän ajo 252 km)
Klo 16- kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentoasema Terminaali 2 Norwegian tiskillä /check-in boarding-card automaatilla. Klo 17:00 - Terminaali: 2 Lento Norwegian DY 5836
Pariisiin
. Kone laskeutuu Paris / Orly kentälle klo 19.10. Bussi lähtee klo 19.40- terminaalin ulkopuolelta kohti Normandiaa. Klo 23 bussi on Caenissa jossa on kolme hotelliyötä. Hotellissa Tervetuliais-iltapala.

23.4 Lauantai: MAAHANLASKU CAENIN-CABOURGIN SEUTU & SWORD BEACH  (päivän ajon. 55 km)

Klo 08-10 buffetaamiainen. Klo 09 bussi lähtee hotellilta. Tutustumme ensin maihinnousualueen länsiosiin:  Mervillen saksalaisten tykistöpatteriin (opastettu museokierros 90 min) ja sitten ajamme Pegasus-sillalle, missä ankarien taisteluiden asemat ovat edelleen paikallaan. Opastettu 60 min, kierros Pegassus -sillan museossa. Klo 13.30-14.30 Vapaata aikaa / lounastauko Ouistreham rantakaupungissa. Sen jälkeen Sword Beachillä Atlantin vallin suuri bukkerimuseo ja vielä Commando museo. Bussi on takaisin hotellilla klo 17 aikoihin.

24.4 Sunnuntai: JUNO & GOLD BEACH (päivän ajo. n. 65 km)

Klo 08-10 buffetaamiainen. Klo 09.30 bussi lähtee hotellilta. Ajamme ensin Juno Beachille ja tutustumme opastetulla kierroksella kanadalaisten museoon ja taistelupaikkoihin.

22.4_Normandia_tekosatamaranta_3.jpg

Jatkamme Arromanches-les-Bainsin pikkukaupunkiin, johon britit rakensivat väliaikaisen sataman. Vierailemme opastetulla kierroksella Gold Beachin Maihinnousu museossa ja tutustumme ponttoonisataman jäännöksiin. Klo 13.30-15 Vapaata aikaa / lounastauko. Käymme vielä Longues-sur-Mer`in saksalainen rannikopatterilla. Bussi on hotelilla noin klo 16.30.

25.4 Maanantai: OMAHA BEACH (päivän ajon. 110 km)

Klo 07-09 buffetaamiainen. Klo 09. bussi lähtee hotellilta kuuluisalle Omaha Beachille, missä Yhdysvaltain kaksi jalkaväkidivisionaa nousi maihin ankarien taistelun jälkeen. Omaha Beachin Overlord museo ja Big Red One museo. Käymme myös vaikuttavalla amerikkalaisten sotilaiden hautausmaalla, jossa lepää lähes 10 000 tuhatta kaatunutta. Klo 13-14.30 vapaa-aikaa/ omakustanteinen lounastauko. Jatkamme Pointe du Hocin kallioniemen tykkipatterille jossa Texas Rangers komppania kiipesi ylös uskomattoman 300 m kallioseinämän vallatakseen saksalaisten tykistöaseman. Kahvitauko Grand-Camp-Maisyssa. Itapäivällä klo 16 saavumme Bayeux:iin jossa vietämme 4 hotelliyötä. Klo 19 illallinen naapurihotellin ravintolassa.

26.4 Tiistai UTAH BEACH (päivän ajo n. 180km)

Klo 06.30-10 buffetaamiainen. Klo 09.30 bussi lähtee hotellilta. Normandian tankkimuseo ym. opastettu kierros Utah Beachin D-Day museo ja rannan taistelupaikat. Omakustanteinen lounastauko. Lisäyksiä ohjelmaan tulossa!

27.4 Keskiviikko  BAEYEUX (päivän ajo 0 km)

Klo 06.30-10 buffetaamiainen. Klo 09.45 kävellen (600 m) hotelllita Normandian maihinnousun muistomuseolle ja brittiläiselle sotilashautausmaalle. Iltapäivä vapaata aikaa tutustua Bayeuxin nähtävyksin tai markkinoihin ja herkutella normandialaisen keittiön antimilla (mm. juustot, omenapiirakka) sekä maistella siideriä & calvadosia.

28.4 Torstai  UTAH BEACH (päivän ajo n. 150 km)

Klo 06.30-10 buffetaamiainen. Klo 09.30 bussi lähtee hotellilta. St. Mère-Églisessä näemme kirkon tornissa roikkuvan laskuvarjojääkärinuken ja tutustumme Airborn museoon. Omakustanteinen lounastauko. La Camben saksalainen sotilashautausmaa. Lisäyksiä ohjelmaan tulossa!

29.4 Perjantai (päivän ajo n. 252 km)

Klo 06.30-10 buffetaamiainen. Klo 09.30 bussi lähtee hotellilta. Paluumatkalla vierailemme perinteisellä Calvados-tilalla, jossa tutustumme puristamon ja tislaamon toimintaan. Maistamme talon Calvadoksia ja siidereitä. Tilan tuotteita voi ostaa vaikkapa kotiin tuliaisiksi. Poikkeamme vielä Caenin sotamuseossa ja Falaisen taistelun muistomuseossa. Lounastauko (omakustanteinen) ja ostostauko isossa marketissa. Bussi on klo 18 Paris - Orly lentoasemalla. Klo 19.40 Norwegian lento lähtee Helsinkiin. Kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle klo 23.30.

norwegian_kone.jpg

LENTOTIEDOT

Perjantai 22.04.2016   - Terminaali: 2  Helsinki - Pariisi
Lento Norwegian DY 5836   Helsinki 17:00 - 19:10  Paris -Orly
 29.04.2016 Perjantai Pariisi - Helsinki

Lento Norwegian DY 5837  Paris-Orly 19:40 - 23:30 Helsinki Terminaali: 2

Käsimatkatavara

Norwegian sallii matkustamoon yhden käsimatkatavaran (max 10 kg - 55 x 40 x 23 cm) ja yhden henkilökohtaisen tavaran (esim. pc-laukku tai pieni käsilaukku). Henkilökohtainen tavara täytyy helposti mahtua edessä olevan istuimen alle.  Ensimmäinen matkatavara ruumaan max 20 kg sisältyy matkan hintaan.          

Matkan hinta 1295 € 2hh:ssa. Sis. iltalennot pe-pe (sis. 20 kg matkatavaraa ruumaan) Hki >Pariisi-Orly>Hki ja ohjelman mukaiset bussikuljetukset suomalaisen matkanjohtan johdolla, 3 hotelliyötä Caen:issa Tervetuliais-illaltapalalla ja buffetaamiaisella, 4 hotelliyötä Bayeux:sissa Tervetuliais-illallisella ja buffetaamiaisella. Sisältää ohjelmaan merkittyjen museoiden sisäänpääsyt ja *merkityissä opastus englanniksi: Pegassus sillan museo*, Mervillen patteri*, Atlanninvallin suuri bunkkeri museo, Kommando museo, Juno beachin kanadalaisten museo* ja opastettu kierros rannan taistelupaikoille, Gold beachin D-day museo, Airborn museo, Big Red One museo, Overlordmuseo, Pointe du Hocin niemen muistomerkki, Longues-sur-Mer saksalainen rannikkopatteri, Utah Beachin D-Day museo*, Tankkimuseo, Normandian taistelun muistomuseo, Caenin sotamuseo, Falaisen taistelun muistomuseo, näettte Colleville-sur-Mer´in amerikkalaisen sotilashautasmaan, Bayeuxin brittiläisen ja La Camben saksalaisen sotilashautausmaan sekä vierailun omenatilalla Calvados & siideri maistiaisineen. 1hh lisä+150 €.

Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

MATKAVARAUS/ PAIKKATIEDUSTELU TÄSTÄ! Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen. Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %.
Peruutukset sairaustapauksissa: matkustajalla on oikeus peruuttaa matka ja saada takaisin matkasta maksettu hinta vähennettynä toimistokuluilla sekä todellisilla aiheutuneilla kuluilla (esim. lentoyhtiön ennakkomaksu ja hotellin ennakkomaksut). Toimistokuluina perintään 75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!

      

17.-25.9.2016_Hitlerin_Kotkanpesa_-_Oktoberfest_matka.jpg

17.-25.9 HITLERIN KOTKANPESÄ - SYKSYN SUURI SOTAHISTORIALLINEN SAKSAN KIERTOMATKA 9 pv. 1095 €. Lue lisää!