PÄÄSIÄINEN JA KEVÄT 2017 MATKAT RIIKA

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

13.4_Riika_matkat_2017_2.jpg

riika_kesa_vanha_kaupunki_2.jpg

13.-17.4 PÄÄSIÄINEN RIIKA to-ma 5 pv. 235 €.

Sis. laiva- ja bussimatkat ja 4 yötä Riiassa buffetaamiaisella keskustahotellissa.*** 1hh 285 €.

12.-14.5 ÄITIENPÄIVÄ RIIKA pe-su 3 pv. 175 €.

Sis. laiva- ja bussimatkat ja 2 yötä Riiassa buffetaamiaisella keskustahotellissa.*** 1hh 225 €.

25.-28.5 HELATORSTAI RIIKA to-su 4 pv. 195 €.

Sis. laiva- ja bussimatkat ja 3 yötä Riiassa buffetaamiaisella keskustahotellissa.*** 1hh 245 €.

Riika (latv. Rīga) Latvian pääkaupunki, usein myös Pohjolan Pariisiksi tai pikku-Pariisiksi kutsuttu. Kaupunki on muodostunut Daugava-joen (Väinäjoki) molemmille rannoille, vanhan kaupungin keskustan jäädessä sen itärannalle. Riika on Baltian maiden väkiluvultaan (743.000) suurin kaupunki ja siellä sekoittuvat mielenkiintoisella tavalla latvialaiset, saksalaiset ja venäläiset vaikutteet.

riika_kesa_vanha_kaupunki.jpg

Vanha kaupunki eli Vanha Riika (Vecrīga) ja sen historialliset, keskiaikaista tunnelmaa henkivät korttelit ovat kaupungin tärkein nähtävyys. Vanha kaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1998. Vanhankaupungin tunnelman aistii parhaiten kapeilla romanttisilla pikkukaduilla, joiden varrella kohoaa ainutlaatuisia asuintalokokonaisuuksia ja kirkkoja, Riian linna. Hansaliiton ajoista muistuttavat Suuri kilta ja pienikilta sekä Mustapäiden talo, jotka ovat käsityöläis- ja taiteilijakiltojenrakennuttamia. Vanhakaupunki on arkkitehtuurin aarreaitta joka on sopeutettu palvelemaan matkailijoiden tarpeita.

riika_kesa_vanha_kaupunki_3.jpg

riika_talvi_vanhaakaupunkia_ilta.jpg

Monet viihtyisät hotellit, tunnelmalliset ravintolat ja vapaa-ajan viettopaikat sijaitsevat täällä. Vanhakaupunki on täynnä eläää niin päivin kuin puolilta öinkin.

riika_arkkitehtuuri.jpg

Riian art nouveau -korttelit. Riika voi nykyään kehuskella Euroopan upeimmalla art nouveau -rakennusten keskittymällä. Alberta iela, Elizabetes iela ja Strelnieku iela ovat parhaita katuja Riian art nouveau -rakennusten ihailuun. Näillä kaduilla voi talojen seinissä nähdä toinen toistaan ihmeellisempiä eläimiä, kasvoja ja naamioita.

riika_kesa_mustapaidem_talo.jpg

Raatitori eli Vanhankaupugin aukio on vanha keskiaikainen kauppatori jonka ympärillä kohoavat entistetty Raatihuone, Mustapäiden talo, Schwaabien talo, Rolandin patsas ja Miehitysmuseo

riika_i_mustap._talo_2.jpg

Mustapäiden talo on historiallinen rakennus vanhassa kaupungissa, Gotiikan tyylisuuntaa edustava rakennus rakennettiin alun perin 1300-luvun alkupuoliskolla Riian suurelle killalle. Mustapäiden killan, ulkomaisten kauppiaiden veljesjärjestön, käyttöön rakennus päätyi 1400-luvulla.

riika_tuomikoirkko_kesa.jpg

TUOMIOKIRKKO

Riian tuomiokirkkoaukio sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä. Aukion reunalla on kahviloita ja baareja.  Torin varrella kohoaa Riian symboli Piispa Albertin vuonna 1211 rakennuttama Tuomikirkko. Kirkon nykyisessä ulkonäössä yhdistyvät myöhäisromantiikan, varhaisgotiikan ja barokin vaikutteet. Kirkossa on Euroopan suurimmat urut (6768 pilliä) sekä loistelias saarnastuoli ja upeat lasimaalaukset. Tässä Latvian suurimmassa kirkossa on usein myös kirkkokonsertteja.

Toinen suurikokoinen punatiilinen kirkko Riian vanhassa kaupungissa on 1200 luvulta oleva Pyhän Pietarin kirkko, jonka 123-metriä korkeaan torniin voi nousta hissillä. Tornin näköalatasanteilta on upeat näköalat yli Vanhankaupungin kattojen.

riika_ooppera_kesa.jpg

OOPPERATALO

Riian monipuolinen kulttuuritarjonta kiinnostaa, taiteen ja musiikin ystäviä. Riian ooppera on korkeatasoinen, gallerioita ja museoita on kymmeniä, jugend-arkkitehtuuri on maailmankuulua ja Vanhakaupunki on jo sinällään nähtävyys.

OOPPERAN OHJEMA

28.3 TORSTAI
BALETTI Le Corsaire 19:00 Conductor: Farhads Stade 2.50-18.00Ls / 3,75-27 €

riika_vapaudenpatsas_kesa.jpg

VAPAUDENPATSAS

Riian yksi tunnetuimmista maamerkeistä on Latvian vapaussodan muistoksi pystytetty korkea Vapaudenpatsas, jonka kärjessä naishahmo, Milda, kannattelee kolmea tähteä. Ne symboloivat Latvian kolmea historiallista maakuntaa: Kuurinmaata (Kurzeme), Liivinmaata (Vidzeme) ja Latgalea. Patsaan jalustassa kuvataan latvialaisia laulamassa ja taistelemassa vapautensa puolesta. Vuonna 1935 paljastetun patsaan juurella on aina kukkia - näin oli jopa neuvostomiehityksen aikana, jolloin kukituksesta saattoi ansaita menolipun Siperian työleirille. Patsasta vartioi päivisin kaksi sotilasta, ja vahdinvaihto tapahtuu tunnin välein klo 9-18

riika_tori_kesa.jpg

KAUPPATORI

Riian keskustorin vanhat Zeppelin hallit 1930-luvulta palvelevat nykyisin kauppahalleina ja ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Tori on yksi suurimmista markkinoista Itä-Euroopassa. Elämää sykkivä tori onkin suosittu ostospaikka, joka tarjoaa lähes kaikkea mahdollista.

riika_miehitysmuseo.jpg

MIEHITYSMUSEO

Daugava-joen rannalla, Raatihuoneentorin kupeessa vanhassa kaupungissa, sijaitsee Latvian miehitysmuseo. Museon laajamittainen ja pikkutarkka näyttely kertoo maan vuosien 1940-1991 miehitysjaksoista. Näyttelyssä on esillä lukuisia dokumentteja, valokuvia ja esineitä. Informaatiomäärä on valtava, jopa niin valtava, että kertakäynnillä kaikkea ei ehdi millään sisäistää. Sisäänpääsy museoon on ilmainen, mutta museon tulevaisuus riippuu kävijöiden vapaaehtoisesta lahjoituksista - budjettimatkailijankin olisi hyvä lahjoittaa edes pieni summa. Museo on päivittäin avoinna klo 11-17, paitsi maanantaisin suljettu.

riian_sotamuseo.jpg

LATVIAN SOTAMUSEO (vapaa pääsy)

Latvian historia on myös sen miehittäjien saksalaisen ritarikunnan, puolalaisten, ruotsalaisten ja venäläisten historiaa. Esillä Vapaussota, Neuvostoliiton ja Saksan miehitysajat, Latvian armeija 1. maailmansodasta vuoteen 1940.

latvian_sotamuseo2.jpg

Näytteillä on Latvian alueella käytettyjä aseita 700 vuoden ajalta mm. miekkoja, musketteja ym. Tietoa latvialaisista länsimaiden armeijoissa 2. maailmansodan aikaan (mm. laajat kokoelmat saksalaisia rautaristejä ja muita kunniamerkkejä) sekä näyttely Latvian armeijasta vuoden 1991 jälkeen.

kuuri_riian_automuseo.jpg

RIIAN AUTOMUSEO (museon sivut)

Museosta löytyy mmm Stalinin auto ym. muita entisen itäblokin johtajien ajopelejä kuten Breznevin kolaroima limusiini.

riika_ilmailumuseo.jpg

riika_ilmailumuseo_1.jpg

ILMAILUMUSEO

yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf
yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf
yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf
yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf

Yksi alansa isoimmista museoista Euroopassa. Suuret kokoelmat neuvostoliittolaista kalustoa. Museossa on pääosin ulkona nähtävillä 30-40 lentokonetta ja helikopteria, mm.

riika_talvi_rautatiemuseo.jpg

MUITA MUSEOITA

Kymmesistä museoista löytyy mm. Rautatiemuseo, Palokuntamuseo, Valtion taidemuseo.

riika_zoo_kesa.jpg

RIIAN ELÄINTARHA

Riga Zoo, Meza Prospekts 1. Avoinna talvella klo 10-16. Riian eläintarhassa on noin 3000 eläintä ja 450 eri eläinlajia. Riian eläintarha tarjoaa vierailijoille nähtäväksi - tiikereitä, karhuja, kirahveja, kenguruita sekä Trooppisen talon näyttelyt. Eläintarha on tyypillinen itä-eurooppalainen eli eläinten oltavat ovat hyvin askeettiset, mikä voi hätkähdyttää tottumatonta.

ruokapaikka_lido_riika.jpg

riika_latvia_ruoka.jpg

Helpoin tapa tutustua Latvialaiseen ruokaan on Lido-teemaravintola ketju. Ravintoloissa on itsepalvelu, eli asiakas voi itse valita ja yhdistellä buffet-pöydässä olevia ruokia ja maksaa ostokset kassalle. Ravintolat ovat sisutettu vanhanajan perinteiseen latvialaiseen tyyliin ja ovat jo itsessään näkemisen arvoisia paikkoja.

riika_matkamuistot.jpg

OSTOKSET

Meripihkakoruja ja erilaisia laadukkaita keramiikka-, puu-, nahka-, villa- ja pellavatuotteita myydään kaikkialla vanhassa kaupungissa. Riiassa on monia omaperäisiä pikkuputiikkeja ja toisaalta huippumuotia ja merkkivaateketjuja, jotka eivät ole vieläkään rantautuneet Suomeen. Latvia on tunnettu maukkaista juustoistaan (siers) ja erilaisista hunajalaaduistaan (medus). Paikallinen olut (alus) ja vodka (degvīns) on edullista ja 'ihme-eliksiiri' Riian musta balsami (Rīgas Melnais Balzams) ehdottomasti maistamisen arvoista. Latvia on myös tunnettu erinomaisesta Laima-suklaastaan sekä Emihls Gustafs Chocolaten suklaaherkuista. Tuliaisiksi kannattaa hankkia myös luontaistuotteita ja -valmisteita tai vaikka Stendersin käsin tehtyjä saippuoita ja kylpytuotteita kauniissa lahjapakkauksissa.


riika_hotelli_2_1.jpg

riika_hotelli_2_2.jpg

RIIASSA HOTELLI***
Hotelli sijaitsee Riian keskustassa lähellä Oopperaa ja vastapäätä rautatieasemaa ja Origo-kauppakeskusta. Vapaudenpatsas on vain 700 metrin päässä, ja Vanha kaupunki sekä Kauppatori ovat vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Hotellin kaikissa huoneissa on klassinen sisustus, pastelliväriset seinät ja lämpimän sävyiset puuelementit. Jokaisessa huoneessa on kaapeli-tv, minibaari, tallelokero, työpöytä, Wi-Fi, tuuletin ja kylpyhuone jossa on hiustenkuivaaja. Hotelissa on baari, ravintola, valuutanvaihto, parturi-kampaamo, pesulapalvelut, 10 hengen sauna 22,50 € tunti ja höyrysauna sekä pieni uima-allas. Vastaanotosta voi ostaa Riikan kiertoajeluita (90 min. 15 €) jotka lähtee Oopperan luota-. Hotellia vastapäätä on 24 h puoti, meksikolainen pubi Klondaika avoinna klo 09:30 - 05:00, armenialainen ravintola, Mcdonalds, amerikkalainen Cinnamon kahvila, kebab-baari. Lähistön baareissa on edullinen hintataso. 600 m päästä löytyy kaksikin Lido ravintolaa.


MATKAOHJELMA PÄÄSIÄISMATKA 2017 RIIKA

13.4 Kiirastorstai  HUOMAA MUUTTUNUT LAIVA JA SATAMA!

Klo 7.45- kokoontuminen Hki Länsisatama. Laivaan pääsee klo 08.10 asti!. Klo 8.30 Eckerö Linen Finlandia lähtee Tallinnaan. Hytit ja aamiaisbuffet (2.kattaus klo 09.30) lisämaksusta 14 €. Klo 11 Eckerö line saapuu Tallinnan satamaan A-terminaaliin. N. klo 11.30- bussi lähtee Tallinnasta A-terminaalin edestä. Kahvitauko Viro/Latvia rajalla klo 14.30. Klo 16.30 bussi on Riiassa.

14.4 Pitkäperjantai - 16.4 Sunnuntai Pääsiäispäivä

Klo 7-11 Buffetaamiainen. Omatoimista ohjelmaa.

17.4 Maanantai 2. Pääsiäispäivä

Klo 7-11 Buffetaamiainen. Klo -12 mennessä bussi noutaa hotellilta. Iltapäivällä pysähdys Latvian /Eesti rajalla edullisille alkoholi-ostoksille. N. klo 17.45 bussi saapuu Tallinnaan A-terminaaliin. Laivaan mentävä klo 18.10 mennessä. Klo 18.45 Eckerö Linen Finlandia lähtee Helsinkiin. Laivalla lisämaksusta hytit ja Buffetpöytä kattaus klo 18.30 / ennakkoon ostetuna 26 € aik. Klo 21.15 Eckerö Line saapuu Helsinkiin Länsisatamaan.  


MATKAOHJELMA ÄITIENPÄIVÄ 2017 RIIKA

12.5 Torstai 

Klo 7.30 kokoontuminen Hki/ Eteläsatama Makasiiniterminaali. Klo 08 Linda Linen pika-alus lähtee Tallinnaan. Klo 9.40 katamariini saapuu Tallinnan satamaan. Klo 10 bussi lähtee Tallinnan satamasta. Lounastauko n. klo 13 Viro-Latvia rajalla. Klo 15 bussi on Riiassa.

13.4 Lauantai

Klo 7-11 Buffetaamiainen. Omatoimista ohjelmaa.

14.5 Sunnuntai -Äitienpäivä

Klo 7-11 Buffetaamiainen. Klo 14 bussi noutaa hotellilta. Iltapäivällä ostyspysähdys Latvian /Eesti rajalla edullisille alkoholi-ostoksille. Noin klo 19.20 bussi saapuu Tallinnan satamaan. Klo 19.30 kokoontuminen Linnahalli-terminaalissa. Klo 20 Linda Linen pika-alus lähtee Helsinkiin. Klo 21.40 pika-alus saapuu Helsinkiin Eteläsataman Makasiiniterminaaliin.

MATKAOHJELMA HELATORSTAI 2017 RIIKA

25.5 Helatorstai

Klo 7.30 kokoontuminen Hki/ Eteläsatama Makasiiniterminaali. Klo 08 Linda Linen pika-alus lähtee Tallinnaan. Klo 9.40 katamariini saapuu Tallinnan satamaan. Klo 10 bussi lähtee Tallinnan satamasta. Viron Itsenäisyystaistelujen museo. Lounastauko n. klo 15 Viro-Latvia rajalla. Klo 17 bussi on Riiassa.

26.5 Perjantai - 27.5 Lauantai

Klo 7-10 Buffetaamiainen. Omatoimista ohjelmaa.

28.5 Sunnuntai

Klo 7-11 Buffetaamiainen. Klo 14 bussi noutaa hotellilta. Iltapäivällä ostyspysähdys Latvian /Eesti rajalla edullisille alkoholi-ostoksille. Noin klo 19.20 bussi saapuu Tallinnan satamaan. Klo 19.30 kokoontuminen Linnahalli-terminaalissa. Klo 20 Linda Linen pika-alus lähtee Helsinkiin. Klo 21.40 pika-alus saapuu Helsinkiin Eteläsataman Makasiiniterminaaliin.

kalevin_bussit.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, wc, jääkaappi, DVD/tv. Varaa matkalle euroja. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.RIIKA 10 PÄIVÄN SÄÄENNUSTE!

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg
Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.   

www.valmismatka.fi.jpg