30.4-2.5 VAPPU 2015 Tartto

30.4_vappu_2015_tartto.jpg

tarto_keskusta3.jpg

30.4-2.5 VAPPU 2015 TARTTO TO-LA 3 pv. 175 €. 1 hh 200 €.

Sis. pikalaivamatkat, bussimatkat suomalaisen matkanjohtajan johdolla, 2 hotelliyötä buffetaamiaisella Tarttossa.

Vietä iloinen Vappu Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa Tartossa. Opiskelijakaupunkina vilkas iltaelämä on taattu. Tarton lukuisat museot, puutarhat, kirkot, pubit ja ravintolat tarjoavat leppoisan tunnelman ja nähtävää. Tartossa olet lähempänä aitoa Viroa, viihdyt varmasti. Bussimatkalla poikkeamme myös Pöltsanmaan viinikellarissa ja Felixin tehtaanmyymälässä..

tarto_keskusta_kuvat2.jpg

tarto_keskusta_suutelevat_opiskelijat.jpg

TARTTO  101 246 as.

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki, Etelä-Viron pääkaupunki ja maan tärkein opiskelukaupunki. Kuningas Kustaa II Adolf perusti 1632 Tarton yliopiston. Tarton keskusta on rakennettu klassismin ihanteiden mukaisesti. Raatihuoneentorin kuuluisimmat nähtävyys on 1700-luvulta peräisin oleva Raatihuone, sen suihkulähde jonka keskellä on Mati Karminin veistämä patsas Suutelevat opiskelijat. Raatihuoneen tornista kuuluu joka päivä kello 12.01, 18.01 ja 21.01 kellopelisävelmiä. Raatihuoneen takaa kohoaa laaja puistoalue Toomemägi jota hallitsevat mahtipontiset Tuomiokirkon rauniot. Toomemäellä on myös lukuisia yliopiston rakennuksia kuten Tarton tähtitorni. Toomemäellä ovat myös komeat sillat eli Pirunsilta ja Enkelinsilta. Kumpuilevat vallit ovat muistona ajalta, jolloin mäellä oli virolaisten muinainen linnoitus. Kahvila-pubi Wilde Toomemäen kainalossa Vallikraavi- ja Ülikooli-kadun kulmalla on miellyttävä levähdyspaikka. Sen alakerrassa on kahvilan lisäksi kirjakauppa ja yläkerrassa pubin puolella kaupungin viilein kesäterassi. Emajoki virtaa kaupungin halki 10 kilometrin matkalla ja antaa kaupungille oman ilmeensä.

tarto_keskusta_kuvat3.jpg

Pisan tornin lailla kallellaan on vanha apteekkirakennus jossa sijaitsee Tarton taidemuseo.

tarto_3.jpg

Huomattavimpia historiallisia muistomerkkejä ovat mm. keskiaikaiset kirkot Johanneksen kirkko ja Tuomiokirkko. Tuomiokirkko oli omana aikanaan jättiläismäinen mittasuhteiltaan. Se oli koko vanhan Liivinmaan suurin pyhättö. Muistomerkkejä on runsaasti mm. Gustaf Adolfin patsas ja suositun kahvila Wilden edessä on kahden kirjailijan - irlantilaisen Oscar Wilden ja virolaisen Eduard Wilden - patsaat.

tarto_ale_Cog_olutmuseo.jpg

A. LE COQ PANIMO

Justus Reinhold Schramm perusti Viron Tartoon kaupungin ensimmäisen panimon vuonna 1826. Jo alkuaikoina panimo tuli tunnetuksi oluen hyvästä laadusta ja se saavutti lukuisia palkintoja olutnäyttelyissä.

A. Le Coq & Co kiinnostui toiminnasta ja osti paikallisen panimon 1913, jolloin yhtiön nimeksi tuli A. Le Coq. Albert Le Coq oli alkujaan belgialainen liikemies. Panimossa vielä tänäkin päivänä panimossa tehdään maukasta olutta yli 200-vuotisia perinteitä kunnioittaen. Nykyään Olvi-konserniin kuuluva A. Le Coq on Viron suurin juomien myyjä. Panimomuseossa nähdään vanhoja oluen valmistuksen käytettyjä laitteita ja museo pubissa pääsemme maistelemaan panimon tuotteita. Panimokierros 5 €.

tarto_museot.jpg

MUSEOT

Tartossa on 20 museota joista suurin osa on kävelykeskustassa, monet ovat kansallisesti merkittäviä kuten Viron kansallismuseo jossa on "Viro, Maa, kansa kulttuuri" -näyttely ja lisäksi esitellään suomalais-ugrilaisiakansoja ja kulttuuria. Tarton kaupunginmuseo, KGB:n sellit, Tarton leikkikalumuseossa on nukkeja, leluja, lastenkirjoa ym.. 1800-luvun kaupunkilaismuseossa voi tutustua  biedermeiertyylisesti sisustetussa porvaristalossa 1830-luvun arkipäivään. Viron kirjallisuusmuseo. Tarton yliopiston eläintieteellinenmuseo on Balttian suurin ja vanhin eläintieteellinen museo sekä  yliopiston geolooginen museo. Tarton yliopiston historiallinen museo esittelee yliopiston historiaa vuodesta 1632 lähtien ja  mm. näkälatasanteet keskiaikaisen tuomikirkon torneissa sekä lääketieteen historian näyttely vanhassa anatomian laitoksessa. Viron urheilumuseo ja Viron postimuseo sekä Tarton yliopiston taidemuseo jossa on Kreikan antiikin Kreikan parhaimpien kuvanveistäjien kipsijäljennöset Pompej tyylisessä ympäristössä. Ilmailumuseo sijaitsee kaupungin ulkopuolella entisessä Neuvostoliittolaisessa lentotukikohdassa.

tarton_kasvitieteellinen_puutarha.jpg

KASVITIETEELLINEN PUUTARHA

Tarton yliopiston kasvitieteellinen puutarha on Itä-Euroopan vanhimpia. Sitä kaunistavat lukuisat patsaat. Puutarhassa on esillä yli 6000 kasvilajia, etenkin monia Virossa harvinaisia kasveja mm. palmuhuone, kaktusosasto, vuoristo-osasto ja ruusutarha ovat näkemisen arvoisia.

OSTOKSET

Antoniuksen killan käsityöläisten pajoista ja työhuoneista saa ostettua virolaisten mestarien ja käsityötaitajien  valmistamia taide-esineitä sekä käsitöitä. Kauppakeskukset: Lõunakeskus, EedenAnnelinnakeskus, Tasku, Zeppelin ja tavaratalo Vana Kaubamaja. Mikä parasta Tartossa hintatasokin on edullisempi kuin Tallinnassa.

tarto_pussirohukellari.jpg

BAARIT & RAVINTOLAT

Tartossa on opiskelijoiden ansiosta taattu meno myös öiseen aikaan kaupungin moninaisissa ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa aina aamuun asti. Olutravintoloita: suosittu Õlle Tare - olutravintola, legendaarinen PüssirohukelderWilde Irish Pub, Kotka Kelder, pub 6teist kannu,Big Ben (30 olutmerkkiä), Illegaard, Maailm, Ristiisa pub, Pub Zavood. Ravintoloita: Volga, Taverna, Gruusialainen, venäläinen Rasputin ravintola, Suutelevat opiskelijat-ravintola ym. Yökerhoja mm. Atlantis, Illusion (avoinna -06), Club Tallinn, Glam, Maasikas, Rock & Roll Club.

poltsanmaan_linna.jpg PÖLTSÄNMAAN LINNA JA VIINIKELLARI

Paluumatkalla tutustumme Põltsamaan kaupunkiin. Käymme linnan raunioilla ja museossa. Linnan pihan Viinikellarissa meillä on mahdollisuus maistella Põltsamaan kuuluisia viinejä. Põltsamaan viinikellarilla on pitkät perinteet, sillä ensimmäiset marjaviinit valmistettiin jo 1920 -luvulla. Nykyään viinikellarissa valmistuu monenlaisia erilaisia viinejä marjoista ja hedelmistä. Valikoimisa ovat niin makeat kuin kuivatkin viinit sekä siiderit ja kuohuviinit. Suosituimpiin tuotteita ovat mustikoista ja karviaisista valmistettetut viinit. Niitä voi ostaa myös kotiin viemiseksi.


tarto_2_hotelli.jpg

 HOTELLI** Buffetaamiainen

Modernisti sisustetuissa valoisissa 1 ja 2 hengen huoneissa on wc ja suihku, sat-tv, interneyhteys ja pöytäpuhelin. Hotellissa on kahvila-ravintola, sauna ja hierontasalonki. Hotelli sijaitsee Tarton keskustassa. Hotelli on peruskorjattu vuonna 2003. Hotellin vieressä on ostoskeskus,kauppatori ja Aura-vesipuisto. Raatihuoneen aukiolle on alle 10 min kävelymatka.


30.4.-2.5 VAPUMATKAMATKA TARTTOON MATKAOHJELMA

30.4 Torstai Vappuaatto

Klo 07.20 kokoontuminen Hki/ Eteläsatama Makasiiniterminaali. Klo 07.40 Linda Linen pika-alus lähtee Tallinnaan. Klo 09.20 katamariini saapuu Tallinnan satamaan. Klo 09.30 bussi lähtee Tallinnan satamasta josta on 187 km ajomatka Tarttoon. Käymme Tallinnasta lähdettäessä marketissa eväsostoksilla. Kahvitauko Adaveren tuulimylly -ravintolassa. Bussi on klo 13.30 Tartossa. Lisämaksusta 5 € klo 14 Panimokierros A.Le Cocin panimolla. Vapaata ohjelmaa mm. Õlle Tare oluttuvassa tanssia & elävää musiikkia (avoinnna klo -03 asti).

1.5 Perjantai

Klo 7-10 aamiainen. Vapaata ohjelmaa mm. Õlle Tare oluttuvassa tanssia & elävää musiikkia (avoinnna klo -03 asti).

2.5 Lauantai

Klo 8-10 aamiainen. Lähtö hotellilta klo 12. Pysähdymme paluumatkalla Pöltsanmaalla tutustuen linnan raunioihin, museoon ja linnan pihan viinikellariin jossa on maistelu ja ostosmahdollisuus. Kahvitauko Imaveren krouvissa. Bussi pysähtyy markettiin ostoksille. Bussi saapuu klo 17.20 Tallinnan sataman Linnahalli- terminaaliin. Klo 18 Linda Linen pika-alus lähtee Helsinkiin. Klo 19.40 pika-alus saapuu Helsinkiin Eteläsataman Makasiiniterminaaliin. 

u_bussi_2013.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, jääkaappi, DVD/tv. Varaa matkalle mukaan euroja/luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä ! E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.


lindaline_banneri.jpg