10.-19.7 SLOVAKIA KORKEA TATRA  STARY SMOKOVEC PATIKOINTIMATKA 2015

tatra_patikointimatka_2015.jpg

tatra_07_aktiiviloma.jpg

10.-19.7 PATIKOINTIMATKA SLOVAKIA KORKEA TATRA STARY SMOKOVEC 10 pv. 525 €.

PATIKOINTIMATKA, PYÖRÄILYMATKA, KIIPEILYMATKA, RATSASTUSMATKA, GOLFMATKA!

KOKEKAA VUORISTON LUONNON KAUNEUS JA NAUTTIKAA SIITÄ KAIKILLA AISTEILLANNE AINUTLAATUISISSA VUORISTOMAISEMISSA!

1hh 595 €. Lapset -15 v. 475 € . Nais-/ miespaikat  525 € 2.ssa.

Sis. pikalaivamatkat Hki-Tallinna-Hki ja bussimatkat Tallinna-Via Baltica-Slovakia/Tatra, hotelli*** yön 2hh:ssa buffeaamiaisella m/p Kaunasissa ja 7 yötä perillä Tatralla Stary Smokovec:issa pensionissa** buffetaamiaisella. 3 paikallisen vuoristo-oppaan vetämämää englanninkielistä patikointiretkeä. Suomalaisen matkanjohtajan palvelut.  

10 pv:n bussimatkan turistibussilla Slovakian ja Puolan rajalle Korkealle Tatralle Lomnicky stit kork. 2634 m juurelle. Oletpa kiipeilyn/ patikoinnin harrastaja, pyöräilijä tai muuten vuoristomaiseman ihailija niin Tatran kansallispuisto tulee lumoamaan sinut. Majoitumme Stary Smokoveciin Korkean Tatran juurelle. Kylässä on 2 hotelliuimahallia kylpyläosastoineen, minigolf, squash/tenniskenttiä, mountainbike vuokrausta, ravintoloita ja baareja. 10 kilometrin päässä on myös 18 reikäinen golfkenttä ja ratsastusmahdollisuus. Tatralla voit myös harrastaa riippuliitoa ja vuori- ja kalliokiipeilyä. Ohjelmassa on myös melontaretki Dunajec-joella, tutustumista linnoihin & keskiaikaisiin markkinoihin. Voit käydä myös rentoutumassa Aqua-City vesipuisto/kylpylässä. Erilaisia hoitoja ja hierontoja on mahdollista saada myös Stary Smokovecin kylpylöissa. Käymme tutustumassa 14 km päässä sijaitsevaan Popradin 55.00 as kaupungin ostosmahdollisuuksiin lukuisine retkeilytarvikeliikkeineen. Nyt Slovakiassakin on eurot käytössä ja maa yllättääkin yhä edullisella hintatasollaan.

dia148.jpg

Korkea Tatra on Karpaattien suurin 27 km pitkä vuorijono joka suuresti muistuttaa Alppeja.Tatralla on melkein 300 vuoren huippuja, joista yli 25 kohoaa yli 2500 m korkeuteen. Suurin osa kuten korkein huippu Gerlach 2655 m on Slovakian puolella. Vuoristossa on lukuisia vesiputouksia joista korkein Kmetov vodopad on 80 m sekä 110 vuoristojärveä. Tatra on kansallispuistoa joka turistinkin on muistettava, liikkuminen on sallittu vain merkittyjä reittejä pitkin. Kansallispuiston alueella kasvaa yli 1400 kasvilajia kuten Edelweiss eli Alppitähti sekä runsas eläimistö kuten maakotka, gemssit, murmelit, karhut, ilvekset, ketut, saukot ja jopa sudet elävät Tatralla. Hyvällä onnella patikoijakin pääsee tarkkailemaan niiden elämää.

tatrapatikointikuva.jpg

PATIKOINTI (hissejä ja patikointireittejä)

Korkealla Tatralla on yli 600 km eri pituisia ja vaikeusasteisia hyvin karttaan ja maastoon merkittyjä patikointireitttejä 1000-2000 m korkeudessa puurajan yläpuolella. Aloittelijat sekä kokeneemmat patikoitsijat löytävät varmasti mieleisensä reitit, vaihtelevien ja upeiden vuoristomaisemien halki sekä solisevien vuoristopurojen, kristallin kirkkaiden vuoristojärvien ja vesiputousten ohi. Ihastuttavat laaksot kukkivine vuoristoniittyineen antavat oman säväyksensä patikointiin. Patikointireitit ovat yleensä hyvin kivikkoisia ja vaativat tarkuutta ja rasittavat alastullessa erityisesti polvia. Hyvät tukevat vaelluskengät ovat ehdottomasti tarpeen. Sää vuoristossa saattaa vaihtua nopeastikin ja tyyppillisiä ovatkin lyhyet kesäsateet joten kunnon sadevarustus on retkillä syytä kantaa mukana. Suomalaisia Tatran patikointilinkkejä: linkki, linkki 2, kuvia ja kertomuksia, kuvia, kuvia. kuviakuvia.

bilikova_chata.jpg

Lukuisat vuoristomajat eli chatat kuten Bilikova chata, Chata Popradske plesoChata Solisko, Zbojnicka chata, Zamkovskeho chata ja Chata pri Zelenom plese  tunnelmallisine ravintoloineen ja terasseineen ovat oivallisia levähdyspaikkoja upeissa maisemissa. Niissä retkeilijä täyttää vatsansa ja nauttii huurteisen oluen yhä pikkurahalla.

dia150.jpg

KIIPEILY (infoa, infoa, kiipeily, topokone, kiipeily ja kalliokiipeily Tatralla, kiipeilykuvia ja videoita, info). Kiipeilykuvia, kiipeilykuvia, kuvia.

Kiipeilijöiden täytyy olla UIAA:n suomalaisen jäsenkerhon jäseniä tai kiipeiltävä paikallisen oppaan opastuksella (esim. majapaikkamme isäntä). Kiviaines on suuremmassa osassa vuoristoa graniittia. Vuoristo-oppaiden kiipeilykurssit ja opastukset /1 pv n.30 eur, hinnat ja kiipeilyreitit. Matkanjohtajalta löytyy topokirjanen ja karttoja. Kalliokiipeily paikkoja mm. Tatranská Kotlina, Lučivná(topoja), Galeria Ganku(topoja), Mengusovska Dolina, Velicka Stena. Sekä Tomásovský výhľad jossa yli 100 reittiä kork. 40 m(reitti-infoa,topoja). Popradissa on Max-kauppakeskuksessa 12 m korkea kiipeilyseinä jossa 20 reittiä. Myös Tatranska Lomnicassa on kiipeilyseinä.

dia143.jpg

PYÖRÄILY (MTB)(alueen MTB kartta, reittikarttoja,) Oma polkupyörä mukaan 30 eurolla!

Kylästämme lähtee pyöräilyreittejä asfalttiteitä, pyöräteitä ja polkuja pitkin läpi mahtavien maisemien ja vuoristoniittyjen lähikyliin sekä vuorille. Alueen pyöräilyreitit joita yli 160 km on merkitty maastoon ja karttoihin. Alamäkiajajille mm. 7,4 km alamäki. Maastopyöräiliöillekin on varmasti vaativia ja monipuolisia ajomahdollisuuksia. Mountain bike vuokrat n. 7,5 -10 eur/ vrk. Reittejä:reitti 1(MTB) reitti 2 (treking, MTB), reitti3(treking, MTB), reitti 4(MTB). Pyöräilykertomusta. Kuvia.

tatra_hevosia.jpg

RATSASTUS

Parin kilometrin päästä löytyy ratsastuskeskus ja 2,5-15 km päässä on useampiakin ratsastusmahdollisuuksia. Ratsastustuntien hinnat ovat edullisia n. 5-10 eur/ tunti. Oma bussi heittää mahdollisuuksien mukaan ratsastuspaikoille tai niille voi voi mennä julkisella bussillakin tai kävellen.

GOLF

tatra_golf.jpg

Parin kilometrin päässä on 9 reikäinen Tatranský golfový klub - Tatranska Lomnicassa sekä 18 reikäinen kenttä Black Stork - Veľká Lomnicassa.

KORKEAN TATRAN KYLÄT

tatra_2015__stary_smokovec_1.jpg

stary_smokovec.jpg

STARY SMOKOVEC 1010 m. korkeudessa (infoa), suom.matkakertom.+kuviakuvia, infoa, infoa)

On Korkean Tatran alueen keskus. Kaupunki kehittyi parantavien lähteiden juurelle. Jo 1800 luvun alkupuolella Stary Smokovecistä kehittyi alueen ensimmäinen ja merkittävin turistikohde.

tatra_2015__stary_smokovec_2.jpg

Monet entisajan Itävalta-Unkarin loistoa hehkuvat hotellit kuten Grand Hotel wellness-osastoineen ja kylpylät ovatkin 1800-1900 luvun vaihteesta. Smokovecin viihtyisästä keskustasta löytyy muutama retkeilytarvikeliikke matkatoimistoja päiväretkineen, kahviloita, pizzerioita, pubeja, ravintoloita, disco ja keilarata.

starysmokovec_h.jpg

Monet patikointireitit alkavat Hrebienokista 1270 m korkeudesta jonne pääsee hammasratasjunalla

tatra_2015__hrebienok_fillari.jpg

ja alas kätevästi vaikka laskettelemalla alas 3 km pitkää vuoristotietä mountain-scooterilla. Myös summertubing löytyy. 

tatra_2015__stary_smokovec_bilkova_chata.jpg

5 min. kävelymatkan päässä Hrebienokista löytyy jo ensimmäinen vuoristomaja Bilokova Chata tunnelmallisella ravintolasalilla ja näköala-terassilla varustettuna.

tatra_2015__stary_smokovec_asema.jpg

Juna- ja bussiyhteydet ovat hyvät ja edulliset muihin alueen kyliin Strbske Plesoon, Tatranska Lomnicaan ja Popradiin kaupunkiin.

srbesko_pleso.jpg

STRBSKE PLESO 1355 m korkeudessa(infoa, infoa)

Tunnettu talviurheilukeskus saman nimisen järven rannalla on suosittu retkeilypaikka myös kesäisin. Alue on tunnettu erityisesti raikkaasta terveellisestä korkean vuoriston ilmastaan, tämän johdosta alueelle perustettiinkin aikoinaan keuhkoparantoloita. Lapsille on oma puuhapuisto. Rippuliitoa ja benjihyppyjä on isommillle. Hyvät bussi- ja junayhteydet muihin alueen kyliin.

tatranska_lomnica.jpg

TATRANSKA LOMNICA  850 m kork. (infoainfoa, kesäkartta, kuviakuvia, patikointireittejä). Aktiviiteetit hinnasto.

Yksi Tatran suurimmista ja kauneimmista kylistä.Tatran vuoristojunien pääteasema. Monien patikointi ja pyöräreittien aloituspiste. Voit lasketella alamäki scoottereilla, mountainboardilla,stanley riderilla tai summertubingilla. Vihreiden puistojen ympäröimä suosittu turistikohde josta löytyy ostosmahdollisuuksien ja monien palveluiden lisäksi casino, tenniskeskus, tennishalli, minigolfrata, mönkijärata, uimahalli, elokuvateatteri, lukuisia viehättäviä ravintoloita kuten Stara mama (Isoäiti) tai perinteikäs Zbojnicka koliba -"Lainsuojattomien maja" ja baareja terasseineen. Muutama retkeilytarvikeliike löytyy vuokraamoineen. Kasvitieteellisessä puutarhassa voi nähdä monia Korkean Tatralla kasvavia kasveja.

tatra_2015__kansallispuistonmuseo.jpg

Kansallispuiston museossa voi tutustua alueen geologiaan, eläimistöön, luonnonsuojeluun ja historiaan.

tatra_2015__skimuseo.jpg

Ski museo esittee aluen hiihdon, laskettelu, kelkkailun ja vuorikiipeilyn historiaa. Tomko galleriassa on nähtävillä ja myynnissä  mm. erikoisia puuveistoksia ja maalauksia. Bussiaseman seudun matkamuistokojuista tekee edullisesti hyviä tuliaisostoksia, kuten vaikkapa lampaantalja n. 30 euroa.

lomnitzer_spitze.jpg

Unohtumaton elämys jokaiselle on matka köysiradalla (hinta 39 €) Slovakian toiseksi korkeimmalle vuorenhuipulle Lomnicky stitille 2633 m korkeuteen.

tatrabob.jpg

Vauhdinnälkäisille on Tatrabob kelkka-/vuoristorata 1 ajo 3 €, 5 ajoa 14 €. Myös jousiammuntaa.

dia149.jpg

POPRAD 672 m 55.000 as.  kuvia

Kaupunki jota kutsutaan "Portiksi Tatralle", sijaitsee Poprad-joen laaksossa. Kaupungin keskusaukion St. Egidian ympärillä on barokki ja uusrenessanssi porvaristaloja, S. Egidian kirkko 1300-luvulta, renessanssi kellotorni ja kaupungin tärkein ostoskatu. Kaupungin vanhin osa Spisska Sobota (aikaisemmin. oma kaupunki) jossa on myöhäisbarokkinen raatihuone, goottilaistyylisiä  kauppiastaloja 1460 ja 1600 luvuilta ja tunnelmallisia ravintoloita. Näkemisen arvoinen on Pyhän Yrjön kirkko v. 1273 jossa kuuluisan mestari Paul von Letschaun tekemät alttaritaulut 1500 luvun alusta. Museoita ja taidegalleriota  kuten Tatranska galeria(infoa) on useita niistä kiinnostuneille mm. Podtatranske Museum. Edulliset retkeily- ja kiipeilytarvikeliikkeet kuten Sport RysyUnijunior, Sportcentrum Galfi, Ok Sport, Sport Team ja Hudy sport, Prior-tavaratalo ja Max-ostoskeskus tarjoavat hyvät ostosmahdollisuudet. Aktiivilomailijalle kaupunki tarjoaa mm.kaksi keilahallia, kiipeilyseinän ja Aquacity-vesipuiston. Lukuisat oluttuvat terasseineen ja ovat erityisesti oluenystävän mieleen. Kaupunkista löytyy myös elokuvateatteri, viihtyisiä kahviloita ja kellariravintoloita. Kaupungista on hyvät ja edulliset bussi /juna-yhteydet 14 km päässä sijaitsevaan majapaikkaamme, eikä taksimatkakaan huimaa hinnallaan. Ravintola linkit: Santa Maria- meksikolainen ravintola,  Reduta

aqua_city_vesipuisto.jpg

Popradissa on myös Aquacity-vesipuisto/ Vital World-kylpylä jossa maanalaisista kuumista lähteistä tuleva +28-39 asteinen vesi täyttää ulko- ja sisäaltaat.  Aluelta löytyy virkistäytymiseen ja rentoutumiseen mm. vesilikumäkiä, hierovia-altaita, saunoja, jääluola, 50 m uima-allas, hierontaa 20 min. 8 €, kuntosali, baareja ja ravintoloita. Hinnat alk.2  tuntia uima-altaassa 4 €.

kezmarok_2003.jpg KEZMAROK 17.500 as. (turisti-infoa, kuviainfoa, kuvia).

On yksi kauneimpia historiallisia kaupunkeja Korkean Tatran juurella ja Spisin /Zipsin alueella. Kaupungin historia alkaa 1200-luvulta, joilloin saksalaiset kauppiaat perustivat kaupungin tärkeän kauppatien varteen silloisessa Ylä-Unkarissa. Kaupungin historiallinen restauroitu keskusta, kirkkoineen, barokki ja renesanssi rakennuksineen on näkemisen arvoinen. Kaupungissa on hyvät mahdollisuudet puu- ja käsitöiden sekä matkamuistojen ostamiseen. Kezmarokin linna on niin sanottu ”kaupunkilinna” vuodelta 1463, jonka tarkoitus oli suojella kaupunkia ja tärkeää kauppareittiä. Linnan museossa on esillä mm. kokoelma miekkoja, aseita, apteekkimuseo ja näyttely alueen historiasta. Avoinna klo 9-12, 13-17, kierrokset tasatunnein 50 Sk. Porvaristalo linnanaukio  55 on vanha saksalaisten porvaristalo jossa esillä mm. vanhoja huonekaluja, keittiö ja piippukokoelma. Avoinna klo 9-12 ja 13-17. Viihtyisät kahvilat, ravintolat  kuten U 3 Apostolov sekä olut- ja viinituvat houkuttelevat matkailijaa.

RETKIOHJELMAA:

kezmarok_keskiaikaisetmarkkinat.jpg

KEZMAROKIN KESKIAIKAISET KÄSITYÖLÄISMARKKINAT

Sunnuntaina 12.7 on keskiaikaiset käsityöläismarkkinat sisp. 5 €. Yli 160 käsityöläistä Slovakiasta ja muualta Euroopasta kokontuu Kezmarokiin esittelemään käden taitojaan ja myymään töitään puusta, savesta, nahasta, lasista, hopeasta, kullasta, villasta, kivestä ym.

kezmarokin_markkinat.jpg

Myynnissä on paikallisia herkkua ja muita Slovakialaisia erikoisuuksia. Juustokilpailu ja juustojen myyntiä. Useita oluttelttoja ja tarjolla on  myös grilliruokaa. Markkina-alueella esintyy lisäksi kansantassiryhmiä ja musikantteja ympäri Eurooppaa.  

belianska_tippukiviluola.jpg

BELINSKA TIPPUKIVILUOLA

Parkkipaikalta n. 20 minuutin kävelyn päässä. Sisäänpääsy aikuiset 5,50 € ja 3 € -15 v. Kierros 1275 m /70 minuuttia klo 9, 10, 11, 12 13, 14, 15 ja 16. Kiinni maanantaina. Luolan sisäänkäynti on 885 m korkeudessa. Aartenetsijät löysivät luolan 1718 mutta luolassa on asuttu jo esihistoriallisella ajalla ja se on jäätikön sulamisvesien synnyttämä. Luolan pituus on 1752 m ja korkeuseroja on 160 m. Lämpötila n. +5 astetta. Luolassa on vesiputous ja useita pieniä järviä.

pieniny_retki.jpg

KOKOPÄIVÄN RETKI PIENINY-KANSALLISPUISTOON:  kuvia

Aluksi ajamme läpi perinteisten vuoristolaiskylien ja samalla ihastelemme rakennusten ainutlaatuista puuarkkitehtuuria. Melontaa Dunajec-joella kumiveneellä/ kanootilla meloen tai lautturien kyydissä lautalla 9 km/ 2 h matkan läpi koskien ja Slovakian mahtavampien maisemien. Picnic mahdollisuus lisämaksusta (lammasta, porsaanlihaa, savustettua jokitaimenta, gulassia, perunaa, vihanneksia ym. listalta). Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Stara Lubovnan 1300-luvulla rakennettuun goottilaiseen linnaan. Linnakierroksella näemme mm. tyrmän, kappelin ja linnan museon esineistöä. Linnan aluella seuraamme vielä koulutetun metsästyshaukkka ryhmän esitystä.

stara_lubovana_ulkoilmamuseo_2.jpg

Linnan sijaan voit tutustua myös ulkoilmamuseeon. Pistäydymme vielä linnan alueen tunnelmallisessa ravintolassa kahvilla tai oluella. Retken kesto 10 tuntia. Vaati toteutuakseen minimi osaanottajamäärän.

slovakian_paratiisi.jpg

PATIKOINTIRETKI SLOVAKIAN PARATIISISSA

Slovenský raj on  lumoavan kaunis näkemisen ja kokemisen arvoinen kansallispuisto. Patikointireiti kulkevat suurimmaksi osaksi jylhissä rotkoissa ja joen uomissa. Niitä sävyttää usein rotkon pohjalla kulkeva puro, kosket, raudasta tai puusta rakennetut huimat tikapuut ja kallion rinteisiin kiinnitetyt kävelytasot. Vaikeimmissa paikoissa on toki kallion reunaan pultattuina kettinkejä kiinni pitämistä varten. Tikapuita ja rippusiltoja rittää.


MAJOITUS TATRALLA

tatra_2015_hotelli_1.jpg

tatra_2015_hotelli_3.jpg

PENSION** Buffetaamiainen

Pension sijaitsee Stary Smokovec:in keskustassa 150 m. päässä juna-asemalta ja 300 m linja-autoasemalta.
Lähimmät ravintolat ja kaupat 200 m. päässä. Majoitus 2 hengen- ja 4-hengen huoneissa joissa on sat-tv wc/suihku ja osassa on myös parveke. Pension on rakennetu 1999

tatra_2015_hotelli_2.jpg

Oleskelutilat ja täysin varusteltu keittiö on käytössämme omien retkieväiden tekoa varten.

tatra_2015_koliba_ruoka.jpg

Pensionissa on perinteinen slovakialainen vuoristolaisravintola & terassi joka on avoinna klo 12-22. Ruokalistalla edullisesti mm:  Kanasalaatti 4,50 €, Kananrintaa juustokastikkeella ja riisillä 7,80 €, Bratwurst, sinappia, piparjuurta ja leipäpala 2,90 €, Juustoinen valkosipulikeitto 1,50 €, Kaalikeitto jossa makkaraa 2 €, Kaurisgulassi & paistetut perunat 5,90 €, Sipulilla ja pekonilla täytetty porsanleike ranskalaisilla 6,20 €, 200 g Peurapihvi punaviinikastikkeella ja ranskalaisilla 15,20 €, 200 g Pippuripihvi ranskalaisilla 14,60 €, 200 g porsaanpihvi pikantilla kastikkeella ja paistetut perunat 8,50 €, Letut kermavaahdolla ja suklaakastikkeella 2,80 €, Jäätelömalja 2,50 €, III olut 0,5 l 1,50 €, kivennäisvesipullo 0,85 €, kahvi 1,20 €.

kaunas_hotel3.jpg

HOTELLI*** KAUNASISSA

Nyt bussimatkalla yövytään hotellissa Kaunasin keskustassa. Moderneja 2-3 hh:ita joissa sat-tv, kylpyhuone jossa on hiustenkuivaaja. V. 2008 rakennetussa hotellissa on hissa, ravintola ja näköalabaari. Lähistöllä on ravintoloita ja iso Akropolis ostoskeskus.


AKTIIVILOMA KORKELLA TATRALLA 10.-19.7.2015 (Alustava ohjelma)
10.7 Perjantai
Klo 7.20 kokoontuminen Hki/ Eteläsatama Makasiiniterminaali. Klo 07.40 Linda Linen pika-alus lähtee Tallinnaan. Klo 9.20 katamariini saapuu Tallinnan satamaan. Klo 9.35 bussi lähtee Tallinnan satamasta.

liettua_taukopaikka_ruoka.jpg Ruokatauko pidetään Liettuan rajan jälkeen n. klo 16.15. Ravintolan vieressä on myös mini-zoo jossa on karhuja, strutseja ym. Klo 19.15 bussi on Kaunasissa jossa hotelliyö. 

11.7 Lauantai

Buffetaamiainen klo 6.30-07. Bussi lähtee klo 7. Iltapäivällä on pidempi ruokatauko Varsovan liepeillä n. klo 14. Krakovan ohitus klo 18. Klo 21 bussi on perillä Stara Smokovic:issa Tatralla. Majoituminen. Pensionin ravintola on avoinna klo 22 asti.

12.7 Sunnuntai

Klo 8-10 buffetaamiainen. Klo 10 bussilla matkanj. johdolla Tatranska Lomnicaan jossa Kansallispuiston museon 1 € näyttelyyn ja kasvitieteelliseen puutarhaan 1,16 € tutustuminen. Patikointikarttojen ostosmahdollisuus. Iltapäivällä klo 17 bussi vie Kezmarokin käsityöläismarkkinoille sp 5€. Bussi on klo 20.30 takaisin pensionilla.

13.7 Maanantai

Klo 8-10 buffetaamiainen. Klo 9 bussilla vuoristo-oppaan johdolla Tatranska Lomnicaan ja köysiradalla (hinta 33 €) Slovakian toiseksi korkeimmalle vuorenhuipulle Lomnicky stitille 2633 m korkeuteen. Patikoimme Zbojnicka chatan kautta vesiputousta ihaillen Bilikova Chatalle jossa pidämme lounastauon.

14.7 Tiistai

Klo 7-10 buffetaamiainen. Klo 8 bussi vie eri ryhmiä mahdollisuuksien mukaan esim. ratsastamaan, kalliokiipeilemään, golf-kentälle, Belianska-tippukiviluoliin ja AquaCity-vesipuistoonOppaan johdolla junalla (n. 2 €) Strebske Plesoon jossa 5 tunnin keskivaikea patikointiretki Strbské Pleso-Mengusovska dolina- Popradske Pleso järvi jonka vuoristomajassa ruokailutauko. Sen jälkeen käymme katsomassa vielä symboolista hautausmaata. Tai halukkaille 1,5 tunnin nousu jyrkkää rinnettä Ostravan huipulle 1980 m. Paluu osin eri reittiä. Lopuksi ihailemme kaunista Strbské Pleso järveä tutustuen vielä Strbské Plesoon.

15.7 Keskiviikko
Klo 7-8 aamiainen. Klo 8 bussi vie vaeltajat/kiipeilijät Tatranska Lomnicaan ja Belianska-tippukiviluoliin.

lubovnan_linna_2010.jpg

Muille päiväretki 10 h omalla bussilla: Pieniny, Cerveny Klaster, 9 km/ 2h lautturien lautalla tai melontaa kumiveneellä Dunajec-joen koskissa, omakustanteinen lounas vuoristolaisten tyyliin, musikanttien soiton säestämänä. Stara Lubovnan linna & metsästyshaukkaesitys.

stara_lubovana_ulkoilmamuseo.jpg

Tai ulkoilmamuseo. Hinta 20 € lautalla tai 27 € kumiveneellä itse meloen ohjaajan johdolla. Retki vaatii toteutuakseen 20 hengen minimi osaanottajamäärän. Olemme n. klo 18- takaisin majapaikassamme.

16.7 Torstai

Klo 7-10 buffetaamiainen. Klo 8 Bussi lähtee Slovakian Paratiisiin jossa patikointiretki slovakialaisen vuoristo-oppaan johdolla. Samalla viedään eri ryhmiä mahdollisuuksien mukaan esim. ratsastamaan, kalliokiipeilemään, golf-kentälle  tai AquaCity-vesipuistoon. Paluumatkala poikkeamme Popradissa ostoksilla ja samalla poikkeamme ihastelemassa Spisska Sobotan vanhaa kaupunkia ja goottilaisia kauppiastaloja.

17.7 Perjantai
Klo 7-8 buffetaamiainen.
Omatoimista ohjelmaa tai patikointia.

18.7 Lauantai
Klo 6-6.30 buffetaamiainen. Bussi lähtee kotimatkalle klo 6.30. Varsovan liepeillä pidempi ruokatauko iltapäivällä n. klo 15. Bussi on klo 23 Kaunasissa missä on hotelliyö.

19.7 Sunnuntai

Buffetaamiainen klo 8-9. Bussi lähtee  hotellilta klo 9. Klo 13.30 ruokatauko Riiassa Lido ravintolassa. Noin klo 19.20 bussi saapuu Tallinnan satamaan. Klo 20 Linda Linen pika-alus lähtee Helsinkiin. Klo 21.40 pika-alus saapuu Helsinkiin Eteläsataman Makasiiniterminaaliin.

taisto_trutnov.jpg

Bussimatkalla on taukoja vähintään 3-4 tunnin välein. Bussissa on ilmastointi, wc, jääkaappi, dvd/2 tv:tä. Varaa matkalle Euroja jotka on käytössä myös Slovakiassa, Virossa ja Liettuassa sekä Puolan zloteja syötävää ja juotavaa varten. Visa-automaatteja on Stary Smokovecissa. Matkalla on oltava passi tai uuden mallinen 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti ja matkavakuutus. Kiipeilijöitä pyydetään tarkistamaan vakuutusturvansa. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme syntymäajan matkustajarekisteröintiä varten. Oma polkupyörä mukaan 35 eurolla.

TIEDUSTELUT JA MATKA VARAUKSET TÄSTÄ. Tai E-mail: info@blitztours.fi. Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

TERVETULOA MUKAAN SLOVAKIAAN, SLOVAKIA PIENI MAA SUURELLA SYDÄMMELLÄÄN ODOTTAA MATKAILIJAA!

10 päivän sääennuste suomeksi: TATRANSKA LOMNICA,  

lindaline_banneri.jpg

sm�dny_mnich_2007.gif

AQUACITY-AQUAPARK POPRAD

staramamabaner.jpg

sport_rysy.gif

www.valmismatka.fi.jpg