2.-12.6 Itävalta-Saksa-Tsekki

2.-13.6_Itavalta_955.jpg

2.6_stiegl_orkesteri.jpg

2.-12.6 ITÄVALTA-SAKSA-TSEKKI -LINNOJA & SOTAHISTORIAA 11 pv.

PRAHA - PILSEN - BERCHTESGADEN - ZELL am SEE - SALZBURG - BRAUN am INN

955 €. Sis. iltalennot pe-pe (sis. 20 kg matkatavaraa) Hki-Praha-Hki ja bussikuljetukset ohjelman mukaan suomalaisen matkanjohtajan johdolla, yöpymiset: Pilsen1 yö Pension** tervetuliaisillallisella ja buffetaamiaisella, 7 yötä Itävalta Viehhofen huvila**** buffetaamiaisella, Tsekissä 1 yö Vimperk pension*** aamiaisella ja Oboriste pension*** buffetaamiaisella.

Sisäänpääsyt: Pilsenin Patton museo, moottoripyörämuseo, Hohenwerfenin linna*sekä haukkaesitys* ja hissilippu, Kaprunin automuseo, Ferleitenin eläinpuisto, Großglocknerin alppitie* ja sen näyttelyt sekä Hohe Tauern kansallipuiston maksut, Königseen venematka, Obersalzbergin dokumentaatiokeskus & Hotel Türkheimin tunnelit, opastettu kävelyretki Berghofin paikalle*, Grasslin viinatehtan myymälässä käynti, Salzburgin sotamuseo, Festung Hohensalzburg* & hissilippu & sotamuseo, Kufsteinin linna* & hissilippu, Freilassingin rautatiemuseo, Rottaun sotamuseo, Ebenin sotamuseo, Zvikovin linna, Orlikin linna*, laivamatka Moldaulla, Prahan torialue ym. * merkityissä opastus. Hitlerin Kotkanpesä +16,50 €.

Pilsen_Panssarikenraali_Patton_museo.jpg

PANSSARIKENRAALI PATTON MUSEO TSEKKI

Patton Memorial Pilsen on ainoa museo Tsekissä joka omistettu Yhdysvaltain armeijalle. Museo avattiin vuonna 2005 Pilsenin ja Lounais-Böömin vapautumisen 60-vuotispäivänä  ja se dokumentoi amerikkalaisten joukkojen oleskelua Tsekissä toukokuusta marraskuuhun 1945. Näyttely sisältää artikkeleita ja asiakirjoja pääosin yksityiskokoelmista, sekä laitteita ja aseita.

2.6_Itavalta_Pilsen_mopomuseo.jpg

MOOTTORIPYÖRÄ MUSEO TSEKKI

Tsekissä Pilsenin lähellä oleva museo jossa on 160 JAWA ja Praga moottoripyörää, motocrossipyöriä ja muutamia autoja.

2.6_zvikovin__linna_1.jpg

ZVIKOVIN LINNA (saks. Klingenberg)

1200 luvun alussa Moldau ja Otava jokien risteykseen jyrkälle niemekkeelle rakennettu linna on yksi merkittävimpiä goottilaisia rakennuksia Böömissä.

2.6_zvikovin_linna_2.jpg

Omatoimisella kiertokäynnillä linnassa näemme: kuninkaallisen palatsin, kuninkaallisia makuuhuoneita, palvelijoiden huone, ruokasali, ritarisali, tanssiais-sali, kruunajais-sali, ja Pyhän Václavin kappelin jonka seinät on koristeltu 1400 luvun ranskalaisilla maalauksilla.

2.6_Zvikovin_panimoravintola.jpg

ZVIKOVIN PANIMORAVINTOLA

Vaalii linnan historiallisen panimon perinteitä upealla paikalla 500 m pääsä linnasta. Panimon ravintolassa ja viihtyisällä kesäterasilla pääset panimomestarin gulassin kanssa maistamaan panimon erikoisoluita joita on 10 hanassa mm. vehnäoluita.

2.6_Orlikin_linna_1.jpg

orlikin_linna_3.jpg

ORLIKIN LINNA

Alkujan varhaisgoottilainen 1200 luvulla rakennettu linna seisoo jylhällä kalliokielekkeellä Orlikin (Moldau joen) patojärven rannalla kuin kotkanpesä mitä linnan nimikin tsekiksi tarkoittaa. Linnan uusgoottilainen ulkonäkö on 1800 luvulta. Linnalla on 143 hehtaarin englantilaistyylinen puisto.

2.6_orlikin_linna_2.jpg

Opastetulla 50 min. kierroksella näemme mm: Sinisen salin, Metsästys salin, Ruokasalin, goottilaisen kappelin, 18.000 kirjan kirjaston.

2.6_orlikin_linna_4.jpg

Harva linna voi ylpeillä 300 historiallisen metsästyskiväärin kokoelmistaan joista näemme osan.

2.6_Rottaun_museo_tankki.jpg

2.6_Rottaun_sotamuseo1.jpg

2.6_Rottaun_sotamuseo2.jpg

ROTTAUN MUSEO

Yksityisen keräilijän kokoelmat 150 m² sisätiloissa ja ulkona 550m² esittelevät ensimmäisen- ja toisen maailmasodan aikaista sotilastekniikkaa, sotilasajoneuvoja: mm. VW Kübelwagen, DKW 175, Maico 250, Herkules 125, Zündapp KS 750, Panzer, Panhard, Hotchkiss, M47 Patton, Feldhaubitze 105mm, Funkkoffer-Anhänger, Borgward B 2000, Unimog, Mercedes LR 75, Opel Blitz, uniformuja ym.

2.6_vieshofin_sotamuseo.jpg

EBENIN ASETEKNIIKAN & VARUSTELUN SOTAMUSEO

Museossa on 2000 esinettä 1.maailmansodan lopusta 2.maailmansodan loppuun. Kaikki ovat alkuperäisiä saksalaisten ja liittoutuneiden varusteita, aseita ja uniformuja.

2.6_Freilassing_rautatiemuseo.jpg

FREILASSINGIN RAUTATIEMUSEO

Tämä Deutsches Museumin sivumuseo esittele 17 raiteella Saksan rautateiden 150 vuotista historiaa. Entisessä vuosina 1903-05 rakennetussa höyryveturitallissa olevassa museossa on ainutlaatuinen tunnelma.

2.6_Berchtesgaden_uusi.jpg

2.6_Berchtesgaden.jpg

BERCHTESGADEN

Kylpyläkaupunki Berchtesgaden Saksan Baijerin osavaltiossa lähellä Itävallan rajaa 30 km päässä Salzburgista on rauhallinen kaupunki. Kaupunkia ympäröivät Alppien huiput, joista yksi on Saksan toiseksi korkein vuori Watzmannin (2713 metriä). Berchtesgaden on suosittu matkakohde myös Kehlsteinhausin ansiosta, joka tunnetaan paremmin nimellä Kotkanpesä.

oktoberfestmatka_suolakaivos.jpg

kaivoskierros_2011.jpg

SALZBERGWERK -"SUOLAKAIVOKSEN IHMEELLINEN MAAILMA"

Mahdollisuus vierailla Berchtesgadenin 500 vuotta vanhassa suolakaivoksessa. Ensin puet päällesi kaivosmiehen varusteet. Sitten ajat kaivosjunalla reilun kilometrin matkan vuoren sisälle suureen Kaiser-Franz-Sinkwerken luolaan niin kuin kaivosmiehet aikanaan. Luolia on viisi kerrosta jotka ovat yhteydessä toisiinsa tunnelien ja portaiden kautta. Maanalaisella reitillä (1 tunti/ +12° C) tutustut kaivoksen toiminnan historiaan ja kaivausmenetelmiin. Suolakristallit loistavat luolien seinämissä. Teet lauttamatkan maanalaisella suolajärvellä Salzseellä. Tehtaan myymälästä on mahdollisuuus ostaaa suolakiveä tai suolaa kotiin vietäväksi.

oktoberfestmatka_obersalzbergin_museo.jpg

OBERSALZBERG

Berchtesgadeniin kuuluva alue josta tuli 1923 Hitlerin lomapaikka. Hitlerin tultua Kansleriksi 1933 alueesta tuli suljettu Natsijohtajien suosima neuvottelu- ja lomanviettopaikkka. Hitler rakennutti Taisteluni kirjan tuotolla 1933 Berghof huvilan. Alueella oli myös Göringin, Albert Speerin ja Martin Bormanin huvilat, vierashuvila sekä SS:n kasarmi ja maanalaisia bunkkereita. 25.4.1945 brittien pommittaessa Obersalzbergia tuhoutuivat Hitlerin, Göringin ja Bormanin talot mutta Kehlesteinhaus säästyi. Myöhemmin talojen rauniotkin hävitettiin.

doku_obersalzberg.jpg

Dokumentation Obersazberg -dokumenttikeskus on suurimmaksi osaksi maanalaisissa bunkkereissa ja käytävissä. Keskuksen näytttely esittelee valokuvin, julistein, ääni- ja filminäyttein alueen historiaa, Kansallissosialistien hallinnon aikaa ja sen rikoksia laajemmin.

kotkanpesa_kartta.jpg

Obersazlbergin pysäköintialueelta alkaa 6,5 km pitkä Kehlstein-Hochalpenstrasse joka kiermurtee pitkin vuorien rinteitä, läpi tunnelien Kotkanpesälle. Matka erikoisbussilla tarjoaa silmiä hivelevät maisemat ja on elämys jo sinänsa.

oktoberfestmatka_kotkanpesa.jpg

KEHLSTEINHAUS -HITLERIN KOTKANPESÄ

Kehlsteinhaus on natsipuolueen 20.4.1939 Hitlerille 50-vuotislahjaksi antama ja Martin Bormannin valvonnassa rakennuttama loma-asunto Obersalzbergissa Berchtesgadenin lähellä Kehlstein vuoren huipulla 1834 m korkeudessa. Vuorelle vievä tie oli aikanaan todella vaativa rakennusprosessi, sen oli noustava parin kilometrin matka lähes pystysuoraa seinämää. 6,5 km pitkä tie onnistutiin rakentamaan kolmessatoista kuukaudessa huolimatta epäinhimillisistä olosuhteista ja vaatimuksista. Tie loppuu 124 metriä ennen huippua olevalle autojen kääntöpaikalle, viimeinen osuus kävellään 127 m käytävää vuoren uumeniin ja noustaan 124 m 41 sekunnissa vuoren sisällä kulkevalla hissillä.

hitlerin_kotkanpesa_takka.jpg

Italialaiset ja tsekkiläiset käsityöläiset ovat viimeistelleet sisustuksen ja nykyisinkin käytössä oleva takka on Mussoliinin lahjoittama.

Kotkanpesän oli tarkoitettu Hitlerin piilopaikkaksi ja paikaksi vierailevien arvohenkilöiden viihdyttämiseen. Hitler käytti sitä harvoin, sillä hän pelkäsi korkeita paikkoja ja oleskeli mielummin Berghof huvilallaan. Arvioiden mukaan hän olisi käynyt Kehlsteinhausissa vain 14 kertaa. Kotkanpesässä on nykyisin ravintola josta on hyvällä säällä upeat maisemat jopa 200 km päähän ja voi nähdä Watzman vuoren (kork. 2713 m) sekä aina Salzburgiin ja Königsee järvelle.

oktoberfestmatka_viinatehdas.jpg

LIKÖÖRI- JA VIINATEHDAS

Tutustumme vuonna 1602 perustettuun viinatehtaaseen ja sen historiaan. Videokertomus sekä humoristinen museokierros snapsimaistiaisineen kuuluvat ohjelmaan. Tehdas valmistaa 35 snapsia sekä yrtti- ja hedelmälikööriä joiden raaka-aineeet kerätäään kesäisin alppiniityiltä. Tehtaan shopista juomatuliaiset kotiin edullisesti.

2.6_konigsee_veneretki_2.jpg

KÖNIGSEE

Berchtesgadenin kansallispuiston suurimpia vetonauloja on 603 m. korkeudessa oleva 7,7 km pitkä ja leveimmillään vain 1,7 km leveä smaragdinvihreä Königsee -alppijärvi, joka on yksi Baijerin kauneimpia ja suosituimpia nähtävyyksiä ja on ehdottomasti yksi Saksan kauneimmista järvistä.

2.6_Konigsee_1.jpg

2.6_Konigsee_veneretki.jpg

Järviristely tehdään sähköveneillä St. Bartholomä: än jossa on aikaa lounastaa historiallisessa majatalossa ja ihailla mahtavia maisemia. Puolesssa välissä laivamatkaa kuulemme myös kuuluisan Königseen kaiun.

2.6_Salzburg.jpg

SALZBURG

Itävallan ja Saksan Baijerin rajamailla sijaitseva Salzburg on 150 000 asukkaan kaupunki, jolla on takanaan pitkä ja värikäs historia.

Itävallan neljänneksi suurin kaupunki Salzburg on tunnettu ennen kaikkea Mozartin syntymäkaupunkina, historiastaan, musiikista ja barokkiarkkitehtuurista. Kaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintö kohteisiin. Salzburg on ollut merkittävä kaupunki kautta historiansa, sen arkkitehtuuri ja muut ihmeet ovat vetäneet sinne matkailijoita jo vuosisatojen ajan.

Salzburgin suosiota matkakohteena on lisännyt erityisesti The Sound of Music-elokuva, joka kuvattiin kaupungissa. Vapaata aikaa kierrellä kaupunkia omaan tahtiin ja nähdä Mozartin synnyintalo, Salzburgin Festung Hohensalzburg, suihkulähteitä, lukuisia kirkkoja ja aukioita.

2.6_Hohensalzburgin_linna_1.jpg

FESTUNG HOHENSALZBURG

Festungbergin kukkulalla 568 m. korkeudessa sijaitseva linnoitus on Salzburgin maamerkki. Se on 250 metriä leveä ja 150 metriä korkea ja näin ollen yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoista. Linnoituksen pinta-ala on bastionit mukaan laskien yli 14000 m². Linnoitus on suurin 1000 luvulta oleva säilynyt linnoitus. Siellä vierailee vuosittain miljoona turistia.

2.6_Salzburg_Rainermuseo2.jpg

2.6_Hohensalzburg_linna_sotamuseo.jpg

Museum des K.u.k. Infanterie-Regiments Erzherzog Rainer Regiment Nr. 59

Linnoituksessa oleva sotamuseo esittelee linnoituksessa vuosina 1871-1918 ollutta Rykmentti 59:tä, linnakkeen historiaa ja ensimmäistä maailmansotaa Itävallan kannalta.

2.6_Salzburg_sotamuseo.jpg

SALZBURGIN SOTAHISTORIALLINEN MUSEO

Salzburger Wehrgeschichtiches Museum on Schwarzenbergin kasarmeilla joka on Itävallan armeijan suurin kasarmialue. Museon näyttely esittelee kaksituhatta vuotta sotahistoriaa aina roomalaisten ajoista

2.6_salzburgin_sotamuseo_2_2.jpg

nykypäivään: Habsburgien aika, Itävallan armeija, Itävallan Yk-joukot ym. Lisäksi  näytteillä on univormut , laitteet, mitalit, aseita ja ammuksia eri alueilta ja aikakausilta. Pihamaalla on 18 panssarivaunua, sotilasajoneuvoja, kuljetusajoneuvoja, tykkihalli ym.

2.6_Hohenwerfenin_linna.jpg

2.6_Hohenwerfenin_linna2.jpg

BURG HOHENWERFEN

Hohenwerfenin vuonna 1075 rakennettu linna tunnetaan Alistair MacLeanin romaanista tehdystä elokuvasta Kotkat kuuntelevat (Where Eagles Dare, 1968), jonka pääosissa olivat Richard Burton ja Clint Eastwood.

2.6_Hohenwerfen_linna_3.jpg

Tutustumme  opastetulla kierroksella mahtavaan linnoitukseen ja sen museoon joka esittelee keskiajan elämää ja historiallisia aseita. Näemme myös Itävallan metsästyshaukkamuseon sekä  metsästyshaukkanäytöksen jossa on myös kotkia ja pöllöjä. 1940 luvulla linna oli Natsien koulutuskeskuksena ja sodan jälkeen aina vuoteen 1986 se toimi Itävallan poliisin koulutuskeskuksena.

2.6_Zell_am_See.jpg

ZELL AM SEE

9600 asukkaan kaupunki sijaitsee kauniin Zeller-järven rannalla upeiden maisemien ympäröimänä 2000 m korkean Schmittenhöhen juurella. Järvellä on veneristeilyjä. Kaupunki on eläväinen ja suosittu lomakohde niin kesällä kuin talvellakin.  

2.6_Kaprun_automuseo.jpg

2.6_Kaprunin_automuseo2.jpg

KAPRUNIN AUTOMUSEO

Esittelee klassisia autoja ja moottoripyöriä 1950-70-luvuilta. 200 ajoneuvoa mm. AWS Shopper 1974, Fuldamobil, Glas Isar, Heinkel Kabine, NSU Sportprinz & Ro 80, Praga Piccolo, Steyr-Puch 500, Victoria Spatz ja Zündapp Janus ym.

2.6_Grossglockner_alppitie.jpg

2.6_grossglocker_alppitie_2.jpg

GROSSGLOCKNERIN ALPPITIE

Grossglockner (3 798 m) on Itävallan Alppien korkein vuori ja matkaamme tänne Hohe Tauernin luonnonpuiston kautta. Tämä miljoonia vuosia vanha alppimaisema joka on ikuisen jään, jyrkkien kallioseinämien ja kristallinkirkkaiden vuoristolampien alue on tarkan suojelun piirisissä. Käsityksen alueen  mahtavuudesta saa parhaiten juuri Grossglogner alppitieltä. Ajaessamme tätä 1933-35 rakennettua 48 km

2.6_alppitie1.jpg

2.6_alppitie2.jpg

pitkää mutkittelevaa "Grossglockner Hochalpenstrassea" koemme upeita luontoelämyksiä ja näkymät vuorille ja jäätiköille ovat henkeäsalpaavat. Tien korkein kohta on 2571 m korkuisen Edelweißspitzen huipulla. Kaiser-Franz-Josefs-Höhen jäätikkö 2369 m on myös tältä maisemareitiltä löytyvä kohde. Sinne on rakennettu iso

2.6_alppitie3.jpg

parkkitalo, ravintola, näyttelyhalli ja näköalatasanne josta on upeat näköalat viereiselle jäätikölle.

2.6_alppitie_autonayttely.jpg

Autonäyttely 125 vuotta autoilua esittelee autoilun historiaa 30 auton voimin mm: Benz Patent Motorwagen Nr. 1 (1886), zweiter Marcuswagen (1889), Ford Model TT, VW "Bretzelfenster" (1953), Ur-Audi-Quattro, BMW Rennwagen, Porsche, Citroën, Sebastian Vettelin Formula 1 Showcar 2010.  Lisäksi on näyttely joka esittelee alppitien rakentamista sekä näyttely jossa on esillä vuoriston eläimistö ja kasvillisuus.

2.6_Heiligenblut.jpg

Pysähdymme myös 1288 m. korkeudessa olevassa Itävallan kauneimmaksi kyläksi sanotussa Heiligenblutissa. Kylän idyllisessä kirkossa kerrotaan säilytettävän Jeesuksen verta.

2.6_Alpenzoo.jpg

ALPPIZOO

Jo heti Alppitien / Hohe Tauernin kansalispuisto portilla tutustumme eläintarhaan joka on erikoistunut vuoriston eläimiin joita on 15 hehtaarin alueella 200. Viihtyisä ravintola terasseineen.

2.6_Kufstein.jpg

KUFSTEIN

Lähes 20.000 asukkan kaupunki on Tirolin toiseksi suurin. Kaupungin maamerkki on linnoitus joka kohoaa kaupungin yläpuolella. Viehätttävä italialaistyylinen kävelykeskusta terasseineen, kahviloneen ja baareinen. Kaunis Römerhofgasse viinitupineen.

2.6_Kufsteinin_linna_2.jpg

KUFSTEININ LINNOITUS

Festung Kufstein on yksi Tirolin merkittävimpiä keskiaikaisia muistomerkkejä. Linnoitus sijaitse 90 m. korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella halliten Inn joen laaksoa. Ensimmäiset maininnat linnoituksesta ovat vuodelta 1205. Nykyään linnoitus on yksi suosituimmista kohteista Alpeilla ja tarjoten hämmästyttävän monipuolista ohjelmaa kulttuurin ja historian ystäville. Yksi linnoituksen nähtävyys on mailman suurimmat 4307 putkiset urut. Linnoituksesa on kolme museota: linnoitusmuseo, kotiseutumuseo, Valtion vankityrmä Keisarin tornissa, Tiroler Kaiserjäger und der Tiroler Schützen museo, maanalaisia käytäviä ja yrttipuutarha. Linnoituksessa on ravintola ja viihtyisä kesäterassi.

2.6_Kitzbuhel.jpg

KITZBÜHEL

Maalauksellinen pikkukaupunki on tunnettu talviurheilukeskus ja Toni Sailerin sekä Hansi Hinterseen kotikaupunki. Pidämme Kitzbühelissä kahvitauon.


2.6_Viehhofen_.jpg

VIEHHOFEN

2000 m korkeiden vuorien ympäröimä idyllinen 600 asukkaan vuoristokylä sijaitsee 856 m korkeudessa Saalach joen laaksossa 6,5 km päässä Zell am Seestä. Bussiyhteys Zell am See:hen 15min. Kylä tarjoaa hyvät patikointi ja Mb-pyöräily mahdollisuudet. Kylän keskustassa on marketti, leipomo, juomamarketti, urheiluvälineliike, pankkiautomaatti ja 5 ravintolaa:

2.6_bier_und_speisen.jpg

Die Schmiede, Restaurant Cafe Dorfstadl, Gasthof Glemmerhof,  Gasthof Oberwirt ym.

2.6_huvila_uusi_.jpg

2.6_huvila_uusi2.jpg

ITÄVALTA VIEHHOFEN HUVILA**** 7 yötä. Buffetaamiainen.

Tässä perinteisen itävaltalaiseen tyylin sisustetussa 300 m² huvilassa on olohuone/ruokailutila, täysin varusteltu keittiö: sähköhella, jääkaappi/pakastin, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, astiat, astianpesukone ym. Terassi jossa terassikalusteet. Maksuton WiFi. Alakerrassa on lisäksi kaksi 2 hengen makuuhuonetta joissa on lavuaari ja Tv. Käytävällä on kylpyhuone/wc.

2.6_huvila3.jpg

Kellarikerroksessa on Blitz Club / baari-oleskelutila jossa on pöytäfutis, sat-tv ja stereot. Makuuhuone jossa on tv, käsienpesuallas ja 5 vuodetta. Sauna ja pesutilat.

2.6_huvila2.jpg

2.6_huvila4.jpg

Yläkerrassa on viisi 2 hengen makuuhuonetta joissa on tv, lavuaari ja osalla parveke. Käytävällä on kaksi kylpyhuonetta/wc:tä. Huvila sijaitsee kylän keskustassa. 100 m säteellä on 5 ravintolaa, marketti, juomamarketti, leipomo ja bussipysäkki josta 15 min. bussilla Zell am Seehen.

MAJOITUS TSEKISSÄ

16.10_Pilsen_hotelli.jpg

TSEKKI PILZEN PENSION** 1 yö. Tervetuliais-illallinen ja buffetamiainen

3 km:n päässä Pilsenin keskustasta sijaitseva Pension tarjoaa viihtyisiä ja käytännöllisiä 2h 13 m² huoneita, joissa on oma suihkulla ja wc:llä varustettu kylpyhuone, kaapelitelevisio, minikeittiö ja ilmainen WiFi. 2hh+2hh huoneistoissa on kokolattiamatto ja minikeittiö, jossa on jääkaappi ja kahvin/teen valmistusvälineet. Kaikissa huoneissa on myös oleskelualue. Pensionissa on ravintola ja baari jossa on biljardi.

2.6_Vimperkin_pensionaatti.jpg

TSEKKI VIMPERK PENSION** 1 yö. aamiainen

Vimperkin keskustassa sijaitsevassa pensionaatissa on baari ja ravintola. 2-3 hh: ssa on tv ja kylpyhuone. Ravintoloita ja baareja on ihan lähietäisyydellä.

12.8_Tsekki_panimohotelli.jpg

TSEKKI OBORISTE PENSION***  buffetaamiainen

Pensionissa on 80 paikkainen ravintola, 36 paikkainen kuparikattiloiden koristama oluttupa jossa tarjotaan talon oman panimon Novorybnické Bastyr oluita (Baštýř 10°, Baštýř 12°, Baštýř 11° - half-dark, Baštýř 11° - vehnäolut). Tuoppi 0,5 l 1,05-1,15 €. Voimme tilatan panimokierroksen tai viiniesittelyn jos kiinnostuneita. Lisäksi on vielä 20 paikkainen tunnelmallinen takkahuone. Hotellin terasseilta on kauniit näkymät järvelle tai puutarhan lammelle.

12.8_Tsekki_panimohotelli_2.jpg

Modernisti kalustetuissa 23 m² huoneissa on maksuton WiFi-yhteys, sohvaryhmä & tv, oma kylpyhuone hiustenkuivaajalla. Hotellissa on suomalainen sauna (300 Kč/12 € tunti)ja Spa- ja wellness-keskus jossa saa vaikka olutkylpyjä (390 Kč/15,60 €). Hotellin vieraat voivat rentoutua terassilla, pelata tennistä, rantalentopalloa, jalkapalloa tai pöytätennistä.


MATKAOHJELMA

2.6 Perjantai (päivän ajo 89 km)
Klo 17.00 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentoasema Terminaali 2 Norwegian tiskillä /check-in boarding-card automaatilla. Klo 18:10 Norwegian lento D8448 Prahaan. Kone laskeutuu Prahan kentälle klo 19.25. Bussi lähtee klo 20 terminaalin ulkopuolelta. Klo 21 bussi on Pilsenissä. Hotellissa Tervetuliais-illallinen: fetajuustosalaatti, häränpihvi & ranskalaiset perunat.

3.6 Lauantai (päivän ajo 357 km)

Klo 08-09 buffetaamiainen. Klo 09.15-10.00 Patton museo Pilsenissä tai vapaata aikaa ostoskeskuksessa. Klo 10.30-11.45 Jawa moottoripyörämuseo. Iltapäivällä lounastauko. Marketti pysähdys. Bussi on klo 18 mennessä Itävallassa Viehhofenin huvilalla.

4.6 Sunnuntai (päivän ajo 133 km)

Klo 08-10 buffetaamiainen. Klo 10 bussi lähtee kohti Hohenwerfenin "Kotkat Kuuntelevat "elokuvan linnaa. Klo 11.15-14.15 nousemme linnaan köysihissillä, opastettu kierros, metsästyshaukka esitys ja Leodardo Da Vinchin -Salainen maailma näyttely. Linnassa on myös keskiaikaiset markkinat ja ritaritaistelunäytöksiä. Lounasmahdollisuus. Tauko Bischofshofenissa. Klo 15.15-16 Kaprunin automuseo. Klo 16.15-18 vapaata aikaa Zell am Seen kaupunkiin tutustumiseen. Olemme takaisin huvilalla klo 18.15.

5.6 Maanantai (päivän ajo 130 km)

Klo 08-09.30 buffetaamiainen. Klo 9.30 lähdemme 48 km pitkälle mutkittelevalle "Grossglockner Hochalpenstrasse" -alppitielle jossa koemme upeita unohtumattomia luontoelämyksiä ja näkymät vuorille & jäätiköille ovat henkeäsalpaavat. Alppizoo, autonäyttely ym. lounastauko ja Heiligenblutin kylä ja idyllinen kirkko. Marketissa käynti. Bussi on illansuussa klo 18 takaisin huvilalla.

6.6 Tiistai (päivän ajo 185 km)

2.6_Schonau.jpg

Klo 08-09 buffetaamiainen. Klo 9 bussi lähtee kohti Schönauta. Ensin järviristely sähköveneellä Königseellä St. Bartholomä: än jossa on aikaa lounastaa historiallisessa majatalossa ja ihailla mahtavia maisemia. Puolesssa välissä laivamatkaa kuulemme myös kuuluisan Königseen kaiun. Obersalzberg ja halukkaille lisämaksusta 16,50 € Hitlerin Kotkanpesällä käynti tai Suolakaivoskäynti Berchtesgadenissa 17 €. Vierailemme Grasslin viinatehtaan myymälässä. Marketissa käynti. Tutustumme Berchtesgadenin 1930-40 lukujen arkkitehtuuriin ja lopuksi oluet Hofbräuhausissa. Bussi on takaisin huvilalla klo 20.30 aikoihin.

7.6 Keskiviikko (päivän ajo 155 km)

Klo 08-09 buffetaamiainen. Klo 9 bussi lähtee Salzburgiin jossa ohjelmassa on aamupäivälllä klo 10.30-12.00 Itävallan armeijan sotamuseo. Kävellään Tuomiokirkon edustalle, Mirabell-aukiolle ja vanhaan kaupunkiin.   Iltapäivällä Hohensalzburgin linnoitus sekä Rainer rykmentin sotamuseo ja marionettimuseo. Vapaata aikaa kaupungilla klo 17 asti. Marketissa käynti. Bussi on takaisin huvilalla klo 19.

8.6 Torstai (päivän ajo 178 km)

Klo 08-09 buffetaamiainen. Klo 09 bussi lähtee kohti Kufsteinia.

Menomatkalla ajamme Wilde Kaiser vuoriston kauniin laakson kylien läpi. Klo 11-14 tutustumme Kufsteinin linnoitukseen 90 min ja vapaata aikaa kaupungilla. Paluumatkalla tauko Kitzbühelissä.  Marketti pysähdys. Olemme takaisin huvilalla n. klo 18 mennessä.

9.6 Perjantai

Klo 08-09 buffetaamiainen. Vapaata ohjelmaa

10.6 Lauantai

Klo 08-09 buffetaamiainen. Klo 9 lähdemme huvilalta. Aamupäivällä kl 11-12 Freilassingin rautatiemuseo. Piipahdamme Braunau am Inn:sä erään Herra A.H syntymätalolla. Iltapäivällä tutustumme klo 14-15 Rottaun sotamuseossa yksityisen keräilijän kokoelmiin. Käymme myös yksityisessä Ase-ja varustelutekniikan sotamuseossa. Illaksi tulemme klo 19 jälkeen Tsekin puolelle Böhmerwald vuoristoon jossa on hotelliyö Vimperkin kaupungissa.

11.6 Sunnuntai

Klo 08-10 buffetaamiainen. Bussi lähtee klo 10. Klo 11.30-12.30 omatoiminen (teksti englanti/saksa) kierros Zvikovin linnassa 45 min. Klo 12.15-13.15 Panimoravintolassa lounaksi vaikkapa Panimomestarin gulassia. Klo 13.30 laivamatka patojärvellä Orlikin linnaan 45 min. Klo 14.30-15.30 opastettu kierros Orlikin linnassa. Klo 15.30-16.45 vapaata aikaa matkamuistojen ostolle, linnan puistoon tutustumiseen tai kahvitauolle linnan ravintolassa. Klo 16.45 bussi lähtee kohti Oboristea. Bussi on klo 17.30 hotellilla Oboristessa. Hotellin sauna 12 € tunti & Spa- ja wellness-keskus ovat käytettävissä lisämaksusta.

2.6_ergonin_ravintola.jpg

Hotellin ravintolassa erinomainen ruoka.

12.6 Maanantai (päivän ajo 80 km)

Klo 8-10 Buffetaamiainen. Klo 10 bussi lähtee hoteilta. Klo 11-12.30 Prahan suuri basaari torialue. Lounastauko Moldaun rannalla viihtyisässä panimoravintolassa. Vapaata aikaa Prahassa. Klo 17.30 lähtö bussilla Lentoasemalle. Klo 19.55 Norwegian lento D8449 lähtee Helsinkiin. Kone on Helsingissä klo 23.05.

norwegian_kone.jpg

LENTOTIEDOT

Helsinki - Praha
Perjantai 02.06 2017 18:10 - Terminaali: 2
Lento Norwegian D8448 Prahassa 19:25
Praha - Helsinki
Maanantai  12.6 2017 19:55 - Terminaali: 2

Lento Norwegian D8449 - Helsingissä klo 23:05

Käsimatkatavara

Norwegian sallii yhden käsimatkatavaran (max 10 kg - 55 x 40 x 23 cm) ja yhden henkilökohtaisen tavaran (esim. pc-laukku tai pieni käsilaukku). Henkilökohtainen tavara täytyy helposti mahtua edessä olevan istuimen alle.

Ensimmäinen matkatavara ruumaan max 20 kg sisältyy matkan hintaan.          

12.8_Tsekki_bussi.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet & turvavyöt ja ilmastointi. Bussiaikataulu on riippuvainen tietöistä, ruuhkista ja taukojen venymisistä. Varaa matkalle mukaan Tsekin korunoja & euroja/luottokortti.

Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

MATKAVARAUS/ PAIKKATIEDUSTELU TÄSTÄ! Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg  Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %.
Peruutukset sairaustapauksissa: matkustajalla on oikeus peruuttaa matka ja saada takaisin matkasta maksettu hinta vähennettynä toimistokuluilla sekä todellisilla aiheutuneilla kuluilla (esim. lentoyhtiön ennakkomaksu). Toimistokuluina perintään 75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!

    czech_tourism_banner.gif