12.-14.5 Jürmala Äitienpäivä viikonloppu

12.5_Jurmala_kylpyla_viikonloppu.jpg

12.-14.5 LATVIA JURMALA ÄITIENPÄIVÄ Pe-Su 3 pv. 199,-

Sis. pikalaivamatkat, bussikuljetukset ohjelmaan mukaan suomalaisen matkanjohtajan johdolla, 2 yötä kylpylähotellissa**** buffetaamiaisella Jurmalassa.

12.5_Latvia_Jurmala.jpg

JURMALA

Jurmala tunnetaan kylpyläkaupunkina sen leudon ilmaston, meren, terveellisen ilman vuoksi. Kaupungin viehätysvoimana ovat sen 26 km pitkät valkohiekkarannat sekä laajat mäntymetsät. Jurmalassa on muutakin koettavaa kuin hieno hiekkaranta. Katse kiinnittyy kauniisiin 1800- ja 1900-lukujen taitteeen puurhuviloihin, joita on kunnostettu entiseen loistoonsa. Kävelykatu Jomas ielan varrella suurin osa ravintoloista ja baareista sekä myymälöistä.

Nähtävyydet

 • E. Rācenen kylpylälaitos – Se rakennettiin 1911–1916 ja se oli E. Rācenen omistama. Täällä tarjottiin ympäri vuoden erilaisia kylpyjä: lämmin merivesi-, hiilihappo-, happi- sekä neulasuutekylpyjä. Neuvostoliiton aikana täällä sijaitsi kylpyläterveyskeskus - yksi parhaiten kunnostettuja terveyslaitoksia koko Jurmalassa. 
 • "Inner Light" tauluteatteri – Taidegalleriassa on esillä mielenkiintoinen ja omalaatuinen ainutlaatuiseen tekniikkaan (fluoresoivan maalin käyttöön) perustuva kuvanäyttely - erikoisvalaistuksessa taulut alkavat loistaa ja katsojien nähtävissä olevien maalausten tilalle tulee näkyviin erilainen, entuudestaan ikään kuin piilotettu versio. 
 • Jurmalan kaupungin museo – Museorakennuksessa toimii kahvila, matkamuistokauppa sekä muutama näyttelysali. Esillä näyttely 'Riian, Jurmalan ja Ķemerin kylpylähistoria', Mode kūrortā" (Muoti kylpylässä) -näyttely. Museon vaate-, uimapuku-, asuste- sekä valokuva- ja muotiaikakauslehtivalikoimat tutustuttavat kylpyläkaupungin elämään, perinteisiin ja muotioikkuihin 1800-luvun loppupuolelta vuoteen 1970 asti.
 • Dzintarin konserttisali – Yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurimonumenteista, joka tarjoaa laajan valikoiman kulttuuriohjelmaa paikallisten ja vierailevien taiteilijoiden toimesta..

riika_kesa_vanha_kaupunki_2.jpg

Riika (latv. Rīga) Latvian pääkaupunki, usein myös Pohjolan Pariisiksi tai pikku-Pariisiksi kutsuttu. Kaupunki on muodostunut Daugava-joen (Väinäjoki) molemmille rannoille, vanhan kaupungin keskustan jäädessä sen itärannalle. Riika on Baltian maiden väkiluvultaan (743.000) suurin kaupunki

riika_kesa_vanha_kaupunki.jpg

Vanha kaupunki eli Vanha Riika (Vecrīga) ja sen historialliset, keskiaikaista tunnelmaa henkivät korttelit ovat kaupungin tärkein nähtävyys. Vanha kaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1998. Vanhankaupungin tunnelman aistii parhaiten kapeilla romanttisilla pikkukaduilla, joiden varrella kohoaa ainutlaatuisia asuintalokokonaisuuksia ja kirkkoja, Riian linna. Hansaliiton ajoista muistuttavat Suuri kilta ja pienikilta sekä Mustapäiden talo, jotka ovat käsityöläis- ja taiteilijakiltojenrakennuttamia. Vanhakaupunki on arkkitehtuurin aarreaitta joka on sopeutettu palvelemaan matkailijoiden tarpeita.

riika_kesa_mustapaidem_talo.jpg

Raatitori eli Vanhankaupugin aukio on vanha keskiaikainen kauppatori jonka ympärillä kohoavat entistetty Raatihuone, Mustapäiden talo, Schwaabien talo, Rolandin patsas ja Miehitysmuseo

riika_i_mustap._talo_2.jpg

Mustapäiden talo on historiallinen rakennus vanhassa kaupungissa, Gotiikan tyylisuuntaa edustava rakennus rakennettiin alun perin 1300-luvun alkupuoliskolla Riian suurelle killalle. Mustapäiden killan, ulkomaisten kauppiaiden veljesjärjestön, käyttöön rakennus päätyi 1400-luvulla.

II maailmansodan museo ja näyttelysali

riika_tuomikoirkko_kesa.jpg

TUOMIOKIRKKO

Riian tuomiokirkkoaukio sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä. Aukion reunalla on kahviloita ja baareja.  Torin varrella kohoaa Riian symboli Piispa Albertin vuonna 1211 rakennuttama Tuomikirkko. Kirkon nykyisessä ulkonäössä yhdistyvät myöhäisromantiikan, varhaisgotiikan ja barokin vaikutteet. Kirkossa on Euroopan suurimmat urut (6768 pilliä) sekä loistelias saarnastuoli ja upeat lasimaalaukset. Tässä Latvian suurimmassa kirkossa on usein myös kirkkokonsertteja.

riika_tori_kesa.jpg

KAUPPATORI

Riian keskustorin vanhat Zeppelin hallit 1930-luvulta palvelevat nykyisin kauppahalleina ja ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Tori on yksi suurimmista markkinoista Itä-Euroopassa. Elämää sykkivä tori onkin suosittu ostospaikka, joka tarjoaa lähes kaikkea mahdollista.


12.5_Jurmala_hotelli1.jpg

12.5_Jurmala_hotelli2.jpg

JURMALA KYLPYLÄ HOTELLI****  buffetaamiainen

Hotelli sijaitsee Jurmalan keskustassa vain 100 m päässä rannasta. Hotelli tarjoaa majoitusta 2 eri rakennuksessa. 1hh-2hh 14 m² jossa on suihku, wc, sat-tv, puhelin, maksuton wifi ja parveke. Ilmastoidut huoneet on sisustettu klassiseen tyyliin lämpimin pastellisävyin. Hotellissa on aula-baari ja terassi. Ravintola on auki vain tilauksesta. Useita ravintoloita ja pääkävelykatu Jomas ovat vain 5 min. kävelyn päässä. Hotellissa on polkypyörän vuokraus.

12.5_jurmala_hotelli_spa_2.jpg

Kylpyläosaston sauna ja pore-allas tarjoavat mahdolisuuden rentoutumiseen. 30 € 1 tunti / 4 henkeä klo 22 asti ja 22 jälkeen 40 € tunti neljälle hengelle. Erilaisia hierontoja: aromihierontaaa, hunajahierontaa, bague hirontaa, selkähierontaa, jalkahierontaa, spa-kapseli ja kosmetologin palvelut.

Touch of Spring - SPA kapseli 35 minuuttia - vartalokuorinnalla luonnon raaka-aineista (lila, kookosöljy, inkivääri, ruusun terälehtiä).
tai
Sun hoito (suosittelen erityisesti niille, joilla on D-vitamiinin puutos) - poreallas ja saunavierailun - 40 min., C-vitamiini Kasvonaamarin 15 min., Vitamiinirikas cocktail.

Hieronta ekologisen kuorinta 20 min € 30,00
Hieronta eteeriset öljyt 45 min € 45,00
Hieronta eteeriset öljyt ja kääri päätteeksi 65min € 50,00
Olut menettely 80 min € 50,00
Presso hoito-lymfahierontaa saappaat 30 min. € 8,00
Presso hoito + selluliittia kääre 40 min. € 15,00
Presso hoito + kääre siteet 45 min. € 20,00
Vakuumterapija 60 min. € 35,00

Thalassoterapia, SPA virkistyskeskus

Tällä hetkellä Thalassotherapy - on yksi suosituimmista tyyppisiä kylpylän, joka perustuu meriveteen, merilevää ja muita mereneläviä vaikutuksia.

Uutta menetelmää muodon korjaus, kuntoutus ja parantaminen ihoon wrap levien ja merimutaa.

 • Detox 90 min - € 75,00
 • Menettely "Merilevä" 120 min - € 90,00
 • Selluliittia menettely 120 min - € 90,00
 • Menettely paino korjaus 120 min - 90,00 €

SPA-kapseli-innovatiivinen tekniikka, joka on yhä suosittu ympäri maailmaa Spa-salongit.
Menettelyn avulla voit unohtaa jännitystä ja stressiä, parantaa mielialaa ja hyvinvointia sekä helpottaa laihtuminen. Infrapuna- ja höyry yhteinen toiminta luo ihanteelliset olosuhteet rentoutumiseen ja palauttaa voimia.
SPA kapseli jätetään silmiinpistävä vaikutus koko kehon.

On olemassa useita SPA kapseli ohjelmat: paino korjaus ohjelmat ja kehon vieroitus (infrapuna aalto vaikutus), selluliittia ohjelmat, stressiä ohjelmia, Vichy suihku.

 • SPA kapseli Eco kuorinta 60 min - € 45,00
  Norden kuorinta
 • SPA kapseli suklaa 120 min - € 75,00
  Lämmin suklaanaamio Norden
 • SPA kapseli Sapropel 120 min - € 75,00

MATKAOHJELMA  HUOMAA MUUTTUNUT LAIVA-AIKATAULU

12.5 Perjantai
Klo 9.30 kokoontuminen Hki/ Eteläsatama Makasiiniterminaali. Klo 10 Linda Linen pika-alus lähtee Tallinnaan. Klo 11.40 katamariini saapuu Tallinnan satamaan. Klo 12 bussi lähtee Tallinnan satamasta. Klo 15 kahvitauko Viro / Latvia rajalla.

ruokapaikka_lido_riika.jpg

Riiassa pidämme ruokatauon Lido ravintolassa  jonka kolmesta ravintolamaailmasta jokainen voi valita mieleisensä.  Bussi on n. klo 19 Jürmalassa. Majoittautuminen.

13.5 Lauantai

Klo 7.-10 Buffetaamiainen.  Omaa aikaa tutustua Jurmalaan tai voit ottaa kauneushoitoja hotellissa.

14.5 Sunnuntai

Klo 7-10 buffetaamiainen. Bussi lähtee hotellilta klo 10. Klo 10.30-13 pysähdys Riian kauppatorilla, vapaa aikaa ja lounasmahdollisuus Riiassa. Klo 13 bussi lähtee Riiasta. Pysähdys Latvian/ Viro rajalla edullisilla alkoholi-ostoksilla ja kahvitauko rajalla Iklan kanttiinissa. Noin klo 18.20 bussi saapuu Tallinnan sataman Linnahalliterminaaliin. Klo 19 Linda Linen pika-alus lähtee Helsinkiin. Klo 20.40 katamariini saapuu Helsinkiin Eteläsataman Makasiiniterminaaliin.

Bussi_Saarenmaa_1.jpg

24.6_Juhannus_Ulon_isobussi.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, wc, jääkaappi, DVD/tv. Varaa matkalle euroja. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

MATKAVARAUS/ PAIKKATIEDUSTELU TÄSTÄ!

E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Blitz_Tours_10_vuotta.jpgLoydat_meidat_myos_facebookista.jpe   

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

www.valmismatka.fi.jpg

lindaline_banneri.jpg