11.-18.10 Reinin-Moselin jokiristeily 2020

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_7_pv._895___logo_uusi_2.jpg

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_7_pv._875___promo_2.jpg

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_11_laiva_2.jpg

11.-18.10 REIN-MOSEL JOKIRISTEILY 2020 7 pv. alk. 895 €.

Sis. Lufthansan suorat lennot Hki-Frankfurt-Hki sis. pieni välipala ruokajuomineen ja 8 kg käsimatkatavara 56 x 45 x 25 cm, kuljetukset Frankfurt-Köln-Frankfurt, 2 hotelliyötä Kölnissä aamiaisella, 5 päivän / 4 yön täysihoitoristeily Köln - Cochem - Alken - Rüdesheim - Koblenz - Remagen - Köln: 1 x risteily MS AMADEUS CLASSICilla ja yöpyminen varatussa hyttiluokassa, jossa on suihku/wc ja sat-tv, 4 x keskiyön yöpala, 4 x aamiaisbuffet, 3 x lounas ja kahvi lounaan jälkeen, 3 x kahvi ja leivonnaisia ​​iltapäivällä (päiväohjelmasta riippuen), 1 x gaalaillallinen, 3 x illallinen ja kahvi illallisen jälkeen, 1 x tervetuliaisjuoma, matkalaukku kantopalvelu, Saksankieliset oppaat, moderni "Quietvox" -äänijärjestelmä kuulokkeilla kaikilla laivayhtiön järjestämillä retkillä, Reinin / Moselin matkaopas saksaksi/eglanniksi (1 kpl. per hytti), viihdeohjelma laivalla, laivan kansipelien & kuntosalin laitteiden ilmainen käyttö, satamamaksut. Matkalla on mukana koko ajan suomalainen matkanjohtaja. Iso 23 kg matkalaukku koneeseen +50 €. 1hh/hytti 1295 €.

Lähde syksyiselle Reinille ja Moselille – unenomaisiin keskiaikaisiin kaupunkeihin, viininviljelysseuduille ja rauhallisiin, romanttisiin jokimaisemiin. UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuluvassa Keski-Reinin laaksossa on Rüdesheimin ja Koblenzin välisellä 65 km matkalla yli 40 linnaa ja linnoitusta. Cochemissa odottelee matkan hienoin linna. Reinin varrella oleva Saksan neljänneksi suurin kaupunki Köln tunnetaan ennen kaikkea goottilaisesta katedraalistaan. Kulttuuriaarteita ja kulinaarisia nautintoja yhdellä matkalla. Jokiristeily ei ehkä ole nopein tapa matkustaa - mutta se on varmasti kaunein. Laivalla teitä odottaa hemmottelu täysihoidolla.

Romanttinen Rheinland-Pfalz on Saksan Riesling-viininvalmistuksen sydän ja samalla Saksan suurimpia viinialueita. Aluetta hallitsevat rehevät viinitarhat, viehättävät keskiaikaiset kylät, Unescon maailmanperintökohteet, romanttiset linnat, tulivuoriperäiset lähteet ja viiniviljelmien täyttämät laaksot

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_promo_Mosel_2.jpg

COCHEM

Moselin joen viehättävä helmi viinikaupunki idyllinen Cochem on Saksan romanttisimpia pikkukaupunkeja. Sitä vartioi korkealla kukkulalla, 1000-luvulta peräisin oleva mahtipontinen Reichsburgin linna. Ympärillä Moselin rannoilla levittäytyvät viininviljelysalueet. Cochem on muutoinkin varsinkin saksalaisten turistien suosima kohde. Kaupungissa on jäljellä keskiaikaisen ja myöhempien aikakausien tyylisen kaupungin kujia ja rakennuksia. Lukuisat hyvin säilyneet historiallisen kaupunginmuurin jäännökset ja sen vanhat linnoitukset ovat edelleen todisteita Cochemin menneisyydestä, kuten Enderttor:in entinen portinvartijan asunto vuodelta 1332, puolustustorni Baldwinin portit Kirchhofmauer-Obergassessa ja Burgfrieden-portti.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_raatihuoneen_aukio_2.jpg

Silmiin pistävä on myös barokkityylinen kaupungintalo, joka on rakennettu vuonna 1739 raatihuoneen torille Martinsbrunnen-suihkulähteen kanssa. Vanhat, kulmikkaat kiviportaat johtavat torilta luostarivuorelle. entiselle Kapuziner luostariin, joka rakennettiin vuoren reunalle vuonna 1630. Cochemissa on viehättävä vanha keskusta, jonka sydän on puuristikkotalojen ympäröimä keskiaikainen Raatihuoneen tori.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_vanhakaupunki_1_2.jpg

Sitä ympäröivillä pieniltä kujilta ja romanttisilta aukioita löydät antiikkiliikkeet, putiikit, viinikaupat ja ravintolat, kahvilat ja leipomot sekä viini- ja oluttuvat.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_rantabulevardi_2.jpg

Moselin rantabulevardin viehättävät kahvilat ja olutpuutarhat kutsuvat myös turistia.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_linna_1_2.jpg

REICHSBURGIN LINNA

Cochemin hallitsevin näkymä on kaupungin viereisellä kukkulalla oleva Valtakunnanlinna (saks. Reichsburg). Keskiajalla tullilinnana toiminut linnoitusjärjestelmä on rakennettu todennäköisesti 1100-luvulla tai 1200-luvun alkupuolella. Vuonna 1294 linna siirtyi Trierin hallintaan, ja se laajennettiin vahvaksi linnoitukseksi. Linna nousee yli 100 metriä Moselin yläpuolelle, sitä pidetään joen korkeimpana linnoituksena. Linnan ulkoiset muodot loistavat edelleen ja huipentuvat valtavan tornin viilakattoon. Tästä upeasta rakennuksesta avautuu laaja näkymä kaupunkiin, kumpuilevaan Moselin laaksoon ja viiniviljelmille.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_linna_2_2.jpg

Linnassa on museo, johon voi tutustua opastetulla kierroksella. Nähtävillä on lukuisia linnan huoneita, jotka Julius Raschdorf on suunnitellut uusirenessanssin ja uusbarokin tyyliin, sekä niiden arvokkaita historiallisia sisustuksia, kuten paneelit, galleriakaapit, matot, sekä joitain maalauksia ja historiallisia kaakeliuuneja. Näiden huoneiden joukossa on esimerkiksi ruokasali, jossa on myöhäisgoottilainen takka ja Ernst Ewaldin suunnittelema katto, johon on maalattu kaksipäisen kotkan kuvio. Sen oli tarkoitus symboloida Reichsburgin historiaa ja Saksan imperiumin ylösnousemusta vuoden 1871 jälkeen. Ruokasalin vieressä on ns. Kemenate,

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_linna_3_2.jpg

jossa on myöhäisgoottilainen reunusholvi. Se on sisustettu Louis Quinze -kalusteilla ja maalauksilla 1600–1700-luvuilta. Vierekkäisessä romaanisessa huoneessa on kuitenkin ristiholvi. Yksi vierailtava huone on Ritarisali, jonne pääsee renessanssin kalusteilla varustetun esikamarin Metsästyshuoneen kautta. Ritarisalissa on vuodesta 1905 lähtien ollut barokkityylisellä puisella tynnyrillä varustettu holvi, jota tukee kaksitoista puista pylvästä. Suuri uusgoottilainen takka on koristeltu Trierin herttuoiden vaakunoilla. Lasimaalaukset puolestaan ​​osoittavat linnanhallinnon virkamiesten vaakunat. Tästä huoneesta vierailijat pääsevät ns. Asehuoneeseen loistavasti suunnitellun puuportaan kautta, josta voi nähdä keskiaikaisten haarniskojen kopioita. Matkamuistomyymälä ja linnan taverna ovat auki klo 10 alkaen. Linnan piha 3,50 €, linnanpiha ja opastettu 40 min. linnakierros saksaksi 15 min. välein klo 10.00 alkaen ja englanniksi klo 7 €, 11.30, 12.30 7 €. Avoinna klo 10.00 alkaen. Laivarannasta kävelee 15 minuutissa linnalle ja myös maksullinen 2,50 € suunta tai 4 € mp. bussikuljetus kulkee keskustasta.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_jalokivimuseo_2.jpg

JALOKIVIMUSEO

Vanhankaupungin keskustan keskellä on jalokivimuseo. Kaksi historiallista hiomakauppaa, historiallinen rakennus ja mielenkiintoiset näyttelytilat johtavat kävijät jalokiven, mineraalien ja fossiilien maailmaan. Näytteillä jalokivet, mineraalit ja fossiilit Moselin alueelta, Saksasta ja ympäri maailmaa. Ensimmäisessä museohuoneessa on näytely kolmen maantereen jalokivien moninaisuudesta ja siitä, mitä vaikuttavia näyttelyesineitä hiomakoneet tekevät niistä. Toisessa huoneessa on laajat mineraalien ja fossiilien kokoelmat, joissa on lukuisia löytöjä Cochemin ympäristöstä. Täällä voit nähdä arvokkaita jalokiviä itäisestä tuliperäisestä Eifelistä, sekä erittäin harvinaisia ​​ulkomailta peräisin olevia ammoniitteja. Pääsylippu oikeuttaa käymään sekä historiallisissa hiomakaupoissa että jalokivimuseossa. Avoinna klo 10-. Sp. 5 €. Museokaupassa myynnissä fossiileja, jalokiviä, mineraaleja ja koruja.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Cochem_sinappimuseo_2.jpg

SINAPPIMUSEO

Koe lähes 200 vuotta vanha sinappimylly asiantuntijoiden opastuksella. Klo 11 opastettu kierros 2,50 € . Opit kuinka erikoinen gourmet-sinappi valmistetaan perinteisten ja omien reseptien mukaan. Herkullisia sinappeja pääsee myös maistelemaan maksutta ja niitä on myynnissä. Esim. klassinen sinappi, valkosipulisinappi, tulinen Cayenne sinappi, intialainen currysinappi, Riesling sinappi, Kölniläinen sinappi ym. Myynnissä myös makkaroita, liköörejä, snapseja.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020__BB_pankin_bunkkeri_2.jpg

BUNDESBANK BUNKER

Vuosikymmenien ajan se oli yksi Saksan liittotasavallan parhaiten varjeltuja salaisuuksia: Deutsche Bundesbankin bunkkeri Cochemissa. Piilotettu salaisesti Moselin rinteiden keskelle rauhallista asuinaluetta, ja yli kahden vuosikymmenen ajan sinne oli varastoituna 15 miljardia Saksan markkaa korvaavaa valuuttaa, joka kylmässä sodassa olisi korvannut Saksan markan 14 päivän kuluessa. Bunkkeri on ollut virallinen museo keväästä 2016 lähtien. Laskeude Bundesbank-bunkkerin salaperäiseen maailmaan. Kierros tässä vaikuttavassa ja ainutlaatuisessa paikassa kestää noin 35 minuuttia. Tee matka lähihistoriaan ja koe ainutlaatuisen bunkkerin ilmapiiri. Bussikuljetus 2,50 € suunta tai 4 € mp Endertplatzilta (9:40), 10:40, 11:40. Tai bunkkerille pääsee myös kävellen 20 minuuttia. Opastetut kierrokset 10 € klo 10, 11, 12.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020__Moselin_viinit_2.jpg

MOSELIN VIINIALUE

Mosel-joen ja sen sivuhaarojen, Saarin ja Ruwerin, laaksot ovat Saksan romanttisinta ja vanhinta viininviljelyaluetta. Moselin viinialue on maisemaltaan kaunis, ja sen viinit ovat ainutlaatuisia. Siellä viiniä on viljelty roomalaisten ajoilta asti. Lämpö, joen mutkittelu ja jyrkät etelärinteet mahdollistavat laajamittaisen viiniviljelyn. Viiniköynnökset ja metsät peittävät jyrkkiä liuskekivirinteitä, jotka kehystävät Reiniä ja Koblenzin kaupunkia kohti kiemurtelevaa jokea. Mosel tunnetaan raikkaista, aromikkaista ja erittäin hapokkaista valkoviineistään. Tämä on erinomaista Riesling-seutua. Viinit ovat verrattoman hienostuneita, voimakkaan tuoksuisia ja hapokkaita, ja niissä tuntuu usein mineraalinen vivahde

NAHEN VIINIALUE

Mosel- ja Rein-jokien laaksojen välissä sijaitseva Nahe on saanut nimensä joesta, joka halkoo metsäistä Hunsrückia matkallaan kohti Reinin varrella sijaitsevaa Bingeniä. Omalaatuiset kalliomuodostelmat, mineraalikertymät ja puolijalokivet todistavat upeasta geologisesta moninaisuudesta. Sama piirre näkyy Nahen laajassa rypälevalikoimassa. Notkea, pikantti Riesling, tuoksuva Rivaner ja voimakas Silvaner ovat jo vanhoja viiniklassikoita. Val­koisten ja punaisten Pinot-viinien, esimerkiksi Grauburgunderin, Weissburgunderin ja Spätburgunderin sekä punaisen Dornfelder-rypäleen suosio on kasvussa.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_keskireinin_viinialue_2_uusi_2.jpg

MITTELREHEININ VIINIALUE

Mittelrhein on Rein-joen Bonnin ja Bingenin välinen jylhä maasto, joka tunnetaan Reinin solana. Joki on raivannut tiensä savikukkuloiden halki ja kaivertanut syvän, kapean laakson, jonka mikroilmastossa viiniköynnökset ovat kukoistaneet jo kaksituhatta vuotta. Ikivanhojen linnojen rauniot häämöttävät viiniköynnösten peittämi­en vuortenseinämien ja keskiaikaisten kylien yllä. Ta­runhohteinen (Lorelei, Nibelungen) Mittelrhein on pit­kään ollut taiteilijoiden ja viininvalmistajien inspiraation lähde. Raikkaat ja tuoksuvat Riesling-viinit ovat alueen tavaramerkki.

RHEINGAUN VIINIALUE

Rheingaun sydän rajoittuu Reiniin, joka kulkee itä-länsisuunnassa Wiesbadenista Rüdesheimiin. Siellä jalot Riesling- ja Spätburgunder (Pinot Noir) -viiniköynnökset peittävät Taunus-vuorten rinteet. Alueen menestys perustuu ihanteelliseen ilmastoon sekä Johannisbergin benediktiiniläismunkkien, Eberbachin luostarin sistersiläismunkkien ja paikallisen aateliston satoja vuosia sitten asettamiin laatuvaatimuksiin. Johannisbergissä vuonna 1775 kehitetty Spätlese (”myöhään korjattu”) loi perustan täyteläisille ja kypsille jalohomeviineille, joista Saksa on kuuluisa.

AHRIN VIINIALUE

Saksan punaviiniparatiisin viinitarhat reunustavat Bonnin eteläpuolella Reiniin yhtyvän Ahr-joen laaksoa. Jyrkkien viinirinteiden täyttämät jylhät maisemat ulottuvat idän basalttikallion korkeuksista länteen Bad Neuenahr-Ahrweilerin tyylikkääseen kylpylään. Riesling on pääasiallinen valkoviinirypäle, mutta Ahrin pieni alue tunnetaan varsinkin hienoista punaviineistään, eri­tyisesti Spätburgunderista (Pinot Noir) sekä sen varhain kypsyvästä sukulaisesta, harvinaisesta Frühburgunde­rista. Portugieser on täällä myös tärkeä punaviinirypäle.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Al-kenin_joelta_uusi_kuva_A_2.jpg

ALKEN

Moselin varrella olevalla yli 2000 vuotta vanhalla Alkenin kylällä on paljon tarjottavaa sekä historiallisesti että visuaalisesti. Unenomaisen viininviljelykylän niittyjen ja viinitarhojen yläpuolelle Moselin rinteillä kohoava Burg Thurant kruunaa kylän. Keskustassa on edelleen ritariajan vanhoja taloja ja linnoja.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Al-kenin_joelta_vanhakaupunki_2.jpg

Vuosisatojen todistajina voidaan nähdä edelleenkin vanhan kaupungin keskustassa: paksu puolustus- ja tullitorni, kaupungin portit, tornit ja kaupunginmuurin jäänteet sekä vanha ”St. Michaels Kirche kauniilla portaikolla. Puinen puutalo Wiltbergstrassessa, vanhoja puuristikkkotaloja Blumengassessa, Wiltbergin linna, Laacher Hof, Malteser Haus ja vanha hautausmaa kiviristeillä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Al-kenin_linna_3.jpg

"Bleidenberg", "Burgberg" & "Hunnenstein" viinitarhojen ympäröimänä syntyy tunnelma, joka houkuttelee viipymään Riesling lasillisella yhdessä kylän kymmenestä viinitilasta. Riesling-, Pinot Noir-, Kerner- ja Dornfelder-viinirypäleet kasvavat Alkenerin viinitarhoilla. Kokeile herkullisia Moselin viinejä maalaismaisessa ilmapiirissä. Thurantin linna on rakennettu osittain roomalaisen muurin perustalle ja on yksi Moselin alueen vanhimmista linnoista. Palatinin kreivi Heinrich, kuningas Otto IV: n veli, rakensi sen noin 1200. Linna on nykyään yksityisomistuksessa ja tarjoaa ainutlaatuisen näkymän Alkeniin, Moseliin ja ympäröiviin kyliin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_lisakuva_uusi_2.jpg

RÜDESHEIM

Rüdesheim sijaitsee Rein-joen varrella ja toimii porttina Unescon maailmanperintöalueelle ylempään Keski-Reininlaakson. Jokilaaksoa reunustavat vehreät viiniviljelmät, jyrkkinä kohoavat liuskekivikalliot ja lumoava kulttuurimaisema. Tunnetut viinit, ainutlaatuiset nähtävyydet ja lukuisat vapaa-ajan aktiviteetit tekevätkin viinikaupunkista yhden Saksan suosituimmista matkailukohteista. Aja köysiradalla ja tuolihissillä kukkulan huipulle tutustumaan Niederwald-muistomerkkiin ja ihailemaan näkymiä tai tee kävelyretki läpi viiniviljelmien. Jylhät linnat, komeat aatelistalot ja kaupungin yllä kohoava Niederwald-muistomerkki kertovat alueen historiallisesta merkityksestä ja kiehtovasta menneisyydestä. Rüdesheimin neljä museota tarjoavat kulttuurinystäville tietoa ja viihdettä mekaanisen musiikin museosta, leikkalu- ja pienoisrautatiemuseosta, keskiajan kidutusvälineisiin ja viinin historiaan. Kaupunki tarjoaa paljon historiallisia käyntikohteita. Niihin kuluvat Klunkhardshofin hieno puuristikkorakenteinen talo 1500-luvulta ja Brömserburgin linna 900-luvulta. Näkemisen arvoisia ovat ja Brömserhofin hieno linnanpiha ja Brösenburgin Rheingauer Weinmuseum viinimuseo. Läheisessä Eibingenin luostarissa ja kirkossa voi kulkea yhden keskiajan merkittävimmän naishahmon, Hildegard Bingeniläisen jalanjäljillä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_Drosselkuja_2.jpg

Eikä sovi unohtaa vanhan kaupungin sydäntä maailmankuulua Drosselgasse kujaa, joka on niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin suosiossa. Sen viinituvat ja sisäpihojen viehättävät terassit kutsuvat nauttimaan laatu viineistä, elävästä musiikista ja tanssista päivittäin huhtikuusta joulukuuhun. Rüdesheimissa nautit leppoisasta ja iloisesta elämän menosta.

Viinin viljelyllä on Rüdesheimissa ja Assmannshausenissa vuosituhansien perinteet  ja alue onkin kuuluisa erittäin laadukkaista viineistään. Rüdesheimin viinitarhojen raikas Riesling vivahtaa kultaan, Assmannshausenin Höllenberg rinteiden Spätburgunder (pinot noir) taas hehkuu lasissa rubiininpunaisena. Rüdesheimista on myös lähtöisin maailmankuulu Asbach Uralt brandy, josta voi nautiskella myös tilaamalla alueen erikoiskahvin Rüdesheimer Kaffeen. Brandin ystäville on Asbach Besucher Center und Wein Destillerie ilmainen vierailukeskus tehtaanmyymälöineen esittelee saksalaisen Aschbach premium-brändin tuotantoa ja historiaa. Nälän yllättäessä erinomaiset ravintolat, viinituvat ja viininkasvattajien omat anniskelutuvat tarjoavat juomien ohella tuoreista raaka-aineista valmistettuja paikallisia herkkuja.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_Voitonpatsas_2.jpg

GERMANIA MUISTOMERKKI

Monumentti pystytettiin Niederwald-maisemapuiston reunaan. Näyttävin osa muistomerkkiä on koristeellinen 1800-luvulla pystytetty monumentti, joka seisoo maisemapuistossa kukkulan huipulla vaikuttavan portaikon päällä kohoten 38 metrin korkeuteen. Koristeellisen monumentin keskellä kohoaa 28 metriä pitkä naishahmo, joka pitelee yhdessä kädessään keisarikunnan miekkaa ja toisessa takaisin saatua kruunua. Patsaan jalustassa on suuri reliefi, johon on kuvattu joukko sotilaita ja jonka kummallakin puolella seisoo suuri siivekäs hahmo. Muistomerkki tilattiin juhlistamaan Saksan keisarikunnan syntymistä Saksan–Ranskan sodan 1870-1871 jälkeen.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_Voitonpatsas_2lisa_2.jpg

Vuonna 1883 julkistettuun Niederwaldin muistomerkkiin viitataan usein Die Germania -nimellä. Germania on naispuolinen hahmo, tässä tapauksessa jalustan päälle pystytetty patsas, joka symboloi Saksan valtiota ja kansakuntaa. Muistomerkin peruskiven asetti Saksan ensimmäinen keisari Vilhelm I, minkä jälkeen kuvanveistäjä Johannes Schilling toteutti työn arkkitehti Karl Weißbachin piirustusten pohjalta. Niederwald-muistomerkiltä on upea näkymä Rüdesheimer Bergin viinitarhoille. Muistomerkillä vierailee vuosittain tuhansia turisteja ja paikallisia.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_koysirata_2.jpg

Yksi vierailun kohokohdista on matka monumentille köysirataa pitkin. Hissin ala-asema kaupungin pääkadun päästä. Aikuiset: menopaluumatka 9 €, yksisuuntainen 6 €. Hissi kulkee klo 09.30 lähtien. Samalla voi ihailla vanhan kaupungin ja jokilaakson ylle avautuvia hienoja näköaloja. Joen toisella puolella horisontissa siintävät kumpuilevat metsät. Ylhäältä köysiradan kyydistä näkee paremmin myös Rein joessa täplinä pienet saaret ja  rinteessä alle levittäytyvät viinitarhat. Niederwaldin muistomerkki sijaitsee 3 kilometrin päässä länteen Rüdesheim am Rheinin keskustasta. Se on osa Landschaftspark Niederwaldin maisemapuistoa. Muistomerkin ja puiston lisäksi voit tutustua alueen muihinkin nähtävyyksiin muistomerkin läheisyydessä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Rudesheim_temppeli_2.jpg

Niederwaldin temppeli
Kreivi von Ostein rakensi vuonna 1790 Niederwald-temppelin, josta on hyvällä säällä upeat näkymät. 1800-luvun romanttisella ajanjaksolla temppelistä tuli aikakautensa älykköjen suosikki kohde. Innostuneita vierailijoita olivat Brentano, Beethoven ja Goethe. Liittoutuneiden pommittajat tuhosivat marraskuussa 1944 temppelin, kesäkuussa 2006 se avattiin jälleenrakennettuna matkailijoiden iloksi.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_Bromserhof_2.jpg

MEKAANISTEN SOITTIMIEN MUSEO

Brömserhof on yksi Rüdesheimin vanhankaupungin kauneimmista aatelisten rakennuksista. Nykyään siellä on mm. Siegfriedin mekaanisen musiikin kabinetti, mekaanisten soittimien museo joka on yksi maailman suurimmista mekaanisten instrumenttien kokoelmista. Kiehtova kokoelma sisältää monenlaisia ​​

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_mekaanisen_musiikin_museo_2.jpg

instrumentteja pienestä musiikkikotelosta usean tonnin painoiseen orkesteriin. Näyttely käsittelee itse soittavien soittimien historiaa ja esittelee nykyään noin 350 soittopeliä kolmelta vuosisadalta musiikkikotelosta messujen urkuihin ja posliinikellopeliin Meißenistä orkesteriin. Mutta soittimien todellinen vetovoima ilmenee vasta, kun ne soivat. Vierailu on mahdollista 45 minuutin opastetulla kierroksella / 8.00 €. Museokauppa.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_lelumuseo_2.jpg

LELU & PIENOISRAUTATIEMUSEO

Rüdesheimin lelumuseo on nostalginen kokemus nuorille ja vanhoille. Lelu- & pienoisrautateiden kehitys viimeisen 100 vuoden aikana ansaitsee erityistä huomiota. Kellokonejunat, oikeat höyryjunat, sähköpienoisrautatiet. Romanttinen Rein Rüdesheimista Koblenziin 1930- ja 1950-luvun tyylisessä toiminnassa suurella 51 neliömetrin pienoisrautatiellä. Kaikki Reinin silmiinpistävät kohdat löytyvät mallista. Lasten ja aikuisten lelut viimeisen 100 vuoden ajalta. Nuket, kaupat, nukkekeittiöt, autot, höyrykoneet, metallisetit ja paljon muuta nähtävää vitriineissä. Avoinna klo 08-. Liput 5 €, eläkeläiset 4 €

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_Rudesheim_kiertoajeluexpress_2.jpg

Tutustu Rüdesheimiin ja ympäröivään alueeseen Winzerexpress kiertoajelulla viinitarhojen kautta selostuksin viiniviljelystä ja nähtävyyksistä. 30 minuutin / 7,50 € matkalla halki viininviljelyksien matkustajat oppivat paljon mielenkiintoisia asioita kaupungista, maasta ja ihmisistä ja kokevat Niederwald muitomerkin, Pyhän Hildegardin luostarin ja kaikki muut kaupungin nähtävyydet aivan eri näkökulmasta. Matka Winzer Expressin kanssa on ehdottomasti vertaansa vailla olevia hetkiä Rüdesheimissa. Lähtö Drosselgassen yläpuolelta Siegfriedin mekaanisen musiikin museon edestä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_6_syysusva_joella_2.jpg

KESKI-REININ LAAKSO

Jo roomalaiset tunnustivat maailmankuulun joen maiseman kauneuden. Tämän ajan jäljet ​​näkyvät edelleen monissa paikoissa. UNESCOn maailmanperintöluetteloon kulttuurimaisemiin kuuluvalla keskisellä Reinillä eli niin sanotulla Romanttisella Reinillä on linnamaisema, joka on ainutlaatuinen tiheydestään ja monimuotoisuudestaan. Bingenin ja Rüdesheimin välillä etelässä ja Siebengebirgen välillä pohjoisessa keskiaikaiset ritarilinnat, loistokkaat barokkilinnat ja vaikuttavat linnoitukset muodostavat yhdessä ainutlaatuisen kulttuurimaiseman.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_linnat_1_2.jpg

Tällä 65 kilometrin matkalla on yli 40 keskiaikaista linnaa ja linnoitusta. Eri aikakausilta peräisin olevien rakennusten ja niiden sijaintipaikkojen valikoima on vaikuttava: jotkut linnat palvelivat tullien kantamista ja olivat siksi vallanpitäjien tärkeitä tulonlähteitä. Muut puolestaan ​​rakennettiin suojaamaan naapurimaiden arkkipiispoja tai vaalipiirejä vastaan, kun taas jotkut linnat rakennettiin puhtaasti edustarkoituksiin. Se, miltä romanttisella Reinillä sijaitsevat lukuisat linnat ja palatsit näyttävät tänään, ei voisi olla erilainen. Jotkut niistä on säilyneet vuosisatojen ajan yksityiskohtaisilla restauroinneilla, ravintola, linnahotellelli tai museo toiminnalla ja ovat osittain edelleen perheomistuksessa. Toiset säteilevät (melkein) murentuneinen raunioiden mystistä viehätysvoimaa ja antaa vain arvata, kuinka monta sotaa ja kapinaa ne ovat nähneet tulevan ja menevän.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_5_St.Goarhausen_2.jpg

Keski-Reinin laakso kertoo yli 2000 vuoden historiaa ja legendaarisia tarinoita. Alue ulottuu Bingenistä / Rüdesheimista Koblenziin noin 65 km: n päähän, ja sillä on tarjolla monia historiallisia ja luonnonkauniita kohokohtia.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_10_Mauseturm.jpg

MAUSETURM

Silmiinpistävä vanha tulli- ja puolustustorni asumattomassa 250 pitkässä kapeassa saaressa keskellä Reiniä lähellä Bingeniä. Upean sijainti Reinin laakson suulla sai hollantilaiset maalarit ihastumaan hiiritornin jo 1700-luvulla, ja sitä voidaan sen vuoksi pitää yhtenä vanhimmista, topografisesti tunnistettavista Rein-aiheista maisemamaalauksessa. Reini-romantiikan ajoista lähtien viehättävä rakennus ja sen upea legenda, kuten vain muutama muu paikka Reinillä, ovat olleet läsnä myös eurooppalaisessa kirjallisuudessa (mukaan lukien Clemens Brentano, Victor Hugo, Ferdinand Freiliggrath).

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_2_Bacharat_2.jpg

BACHARACH

Keskiajan tyyli ja romanttisen Reinin taikuus ovat edelleen elossa Bacharachissa. Ranskalainen kirjailija Victor Hugo pohti Bacharachia matkakirjassaan "Le Rhin". Vielä tänäkin päivänä Burg Stahleck ja upeat puuristikko talot lumoavat.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_8_Pfaltz_tullilinna_uusi_2.jpg

BURG PFALZGRAFENSTEIN

Pfalzgrafensteinin linna yllättää erityisellä näköalalla: entinen tullilinna työntyy Reinistä kuin kivilaiva ja pääsee edelleen vain lautalla. Pfalzgrafenstein oli aikoinaan yksi Reinin tuottoisimmista tullitoimipaikoista sijaintinsa ansiosta: seisoessaan joen keskellä. Vuonna 1327 Pfazin kreivi ja myöhemmin keisari Ludwig IV rakensivat viisikulmaisen linnoitukset pienelle Reinin saarelle - paljolti piispojen ja jopa paavin tuhoamiseksi, koska he olivat huolissaan kirkon ylivallasta tullien kantamisessa.”Pfalz” on epäilemättä yksi eniten valokuvatuista kohteista Keski-Reinin laaksossa.

1.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_7_pv._burg_reinfelf_2.jpg

BURG RHEINFELS

St. Goarin tunnetuin maamerkki on Rheinfelsin linna. Se on suurin ja yksi upeimmista Reinin linnanraunioista ja upea esimerkki Katzenelnbogenin kreivien 1400-luvun linna-arkkitehtuurista.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_4_syksy_viinirinteet_2.jpg

Syksyinen Oberwesel tunnetaan viiniviljelystään. Syksy upottaa Keski- Reinin laakson erityiseen ilmapiiriin: sumu ja metsien ja viinitarhojen värikkäät lehdet tarjoavat lumoavan värisen jokilaakson.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_7_Lorelei_2.jpg

LORELEY

Loreley (myös Lorelei) on korkea 132 m korkeuteen joen pinnasta lähellä St. Goarshausenia kohoava kallio Reinin itärannalla. Kallion kohdalla Rein on kapeimmillaan Pohjanmeren ja Sveitsin välillä: 113 metriä leveä ja 25 metriä syvä. Voimakas virtaus ja vedenalaiset kivet ovat aiheuttaneet joella monia veneonnettomuuksia. Virtaukset ja pieni vesiputous, joka oli näkyvissä vielä 1800-luvun alussa, saivat aikaan kuiskaavan äänen, jota kallion erikoinen kaiku vahvisti. Ääntä on vaikeaa kuulla enää nykyään alueen kaupungistumisen takia.  Saksalainen kansantarina kertoo, että Loreley-niminen merenneito tai näkki istuu kalliolla ja kammatessaan vaaleita hiuksiaan yrittää lumota laulullaan joella ohi matkustavia ihmisiä, houkutellen nämä kuolemaan. Ohi kulkevat merimiehet olivat niin innostuneita hänen laulustaan ja kauneudestaan, että he eivät enää kiinnittäneet huomiota vaaralliseen virtaan ja murskautuivat veneineen kivikkoihin. Nykyään Loreley-kallio on ensisijainen nähtävyys ympäri maailmaa Reinille tulleille turisteille.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Keski-Reini_12_Burg_Katz_2.jpg

BURG KATZ

Burg Katz sijaitsee Reinin laakson ja Forstbachin laakson välissä olevan ulkonevan kukkulan huipulla Reinin varrella St. Goarshausenin kaupungin yläpuolella. Katzenelnbogenin kreivi Wilhelm II rakensi Burg Neukatzenelnbogenin noin vuonna 1371. Katzenelnbogenin kreivien ja Trierin arkkipiispan välillä esiinty paljon vihamielisyyttä. Heidän välinen "kissan ja hiiren peli" johti väistämättä lempinimien nimeämiseen linnoille, jotka ovat edelleen suosittuja. Tätä kuvaavat selvästi nimet Burg Katz (kissa) Burg Neukatzenelnbogenille ja Burg Maus (hiiri) Burg Deuernburgille.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_Deutsches_Eck_2.jpg

KOBLENZ

Reinin ja Moselin liittymässä, maailman kuulussa Deutsches Eckissä sijaitsee yksi Saksan kauneimmista ja vanhimmista kaupungeista: Koblenz. Neljä keskivuoristoa ja laajat metsä-, viher- ja vesialueet muodostavat ainutlaatuisen kulissin Koblenzin kaupungin ympärille.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_vanhakaupunki_1_2.jpg

Kaupungin yli 2000-vuotisen historian suuria todisteita ovat kirkot, linnat, entiset aatelispalatsit ja herraskaiset porvaristalot, romanttiset kujat St. Kastorin basilikan ja Liebfrauenkirchen välillä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_keskuta_tori_2.jpg

Ranskalaistyylinen elämäntapa ja saksalainen perinne ovat muovanneet aivan oman biotoopin, jossa viihtyisät viinipaikat, keittiö hienostuneen ja runsauden välimaastossa sekä luonnollinen sydämellisyys kukoistavat erityisen hyvin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_vanhakaupunki_2_3.jpg

Anna tämän tunnelman hurmata itsesi kapeilla kujilla, romanttisissa sopukoissa ja kutsuvilla aukioilla – siksi vierailijat kaikkialta maailmasta tulevat Koblenziin. Vanhankaupungin kierros voidaan aloittaa neljältä tornilta, joksi keskeisen risteyksen barokinaikaisten kulmatalojen erkkereitä kutsutaan. Vuonna 1689 rakennetulla päävartiolla muistuttavat tykit, liput, musketit ja torvet niistä sotilaista, jotka suorittivat täällä poliisitehtäviä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_keskuta_suihkulahde_2.jpg

Matka jatkuu Schängelbrunnen-suihkulähteelle, kaupungin toiselle tunnusmerkille: Se sijaitsee raatihuoneen pihalla, jesuiittaryhmän barokkirakennusten ympäröimänä, ja muistuttaa 1700-luvusta. Näkemisen arvoinen on myös Deutsche Kaiser, "Saksan keisari", joka ei ole mikään imperiaalinen monumentti, kuten saattaisi luulla, vaan goottilainen asuintorni, jonka pohjakerroksessa sijaitsee nykyään mukava majatalo.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_taidemuseo_1.jpg

LUDWIG MUSEUM

Barokin ja gotiikan ajan rakennusmestarit eivät olleet ainoita, jotka ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä, vaan myös kuuluisa taiteenkerääjä Peter Ludwig. Ludwig-museo sijaitsee Deutschherrenhausissa, lähellä Deutsches Eckiä. Ludwigin kokoelmalle ja vaihteleville näyttelyille on omistettu neljä kerrosta. Kokoelma keskittyy vuoden 1945 jälkeiseen aikaan ja esittelee töitä mm. Pablo Picassosta, Jean Dubuffet'stä, Pierre Soulages'sta ja Serge Poliakoffista aina "Nouveaux Réalistes" -taiteilijoihin tai "Figuration libre" -liikkeeseen. Ihastuttava vastakohta: Modernia taidetta keskiaikaisten muurien sisällä, moderneja klassikoita ihastuttavassa vanhassa kaupungissa. Sp. 6 €. Taidenautintoa voi seurata pirskahtelevaa laatua oleva nautinto: Deinhardin sekt-kellarimuseossa, keskellä kaupungin keskustaa, tunnetun kuohuviinikellarin kotipaikassa.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblez_keskireinin_taidemuseo.jpg

MITTEL-RHEIN MUSEUM

Keski-Reinin taidemuseon teokset vaihtelevat keskiaikaisista maalauksista barokkitaidetta, 1800-luvulta nykyaikaisiin klassikoihin, 50-luvun abstraktiin taiteeseen konkreettisiin maalauksiin. Kirkon, vaalipalatsin ja keskiluokan kulttuuri- ja historiallisia vaikutteita käsitellään myös siellä ja ne kuvataan maalauksissa ja veistoksissa. Avoinna klo 10-18. Sp. 6 €. Erikoisnäyttelyn kanssa 8 €.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_keisari_vilhelmin_muistomerkki_2_uusi_2.jpg

KAISER WILHELM DENKMAL

1897 pystytettiin Koblenzin Deutsche Eckiin Keisari Vilhelmille 37 metriä korkea muistomerkki arvostuksena hänen roolistaan Saksan yhdistymisessä. 14 metriä korkea ratsastajapatsas tuhoutui toisessa maailmansodassa ja vain sokkeli säily. Saksan yhdistymisen jälkeen vuonna 1993 patsaan jäljennös pystytettiin paikalle. Tänään se on Koblenzin maamerkki ja suosittu matkailukohde jossa vierailee 2 miljoonaa ihmistä vuosittain. Se osa UNESCOn Keski-Reinin maailmanperintökohteita.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_biergartenin_mainos_2.jpg

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_linnoitus_1_joelta._uusi_3.jpg

FESTUNG EHRENBREITSTEIN

Portti UNESCOn maailmanperintökohteeseen Reinin keskimmäiseen keskiosaan: Ehrenbreitsteinin linnoitus. Koblenzin kaupungin ja romanttisen Reinin historia keskittyy erityisesti linnoituksen tasangolle joka esittelee tänään vierailijoille ainutlaatuisen linnoituskompleksin ja upeat näkymät Koblenziin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_linnoitus_1b_hissi_joelta_2.jpg

Koblenzin köysirata vie vieraat kätevästi Deutsches Eckistä Reinin toiselle puolelle Ehrenbreitsteinin linnoitukseen. Hissi kuljettaa 7600 ihmistä tunnissa molempiin suuntiin, ja sillä on maailman suurin matkustajakapasiteetti tunnissa. Hissillä leijuminen112 metrin korkeudessa Reinin yläpuolella on kokemus, ainutlaatuinen panoraama näkymä avaa täysin uusia näkökulmia Koblenziin Deutsche Eckin ja Reinin laaksoon. Yhdistelmälipullasi pääset samanaikaisesti linnoitusalueelle ja sisätiloihin. Kävele upean linnoituspuiston läpi ja löydä Ehrenbreitsteinin linnoitus upeine näyttelyineen.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_linnoitus_6_uus_lisakuva_2.jpg

Nykyinen preussilaisten vuosina 1817–1832 rakentama linnoitus on Euroopan toiseksi suurin säilynyt linnoitus. Se säteilee melkein maagista vetovoimaa, kallioisella tasanteella 118 m korkeudessa Reinin ja Moselin yhtymäkohdan yläpuolella. Avoinna klo 10-19.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_linnoitus_4_museo_2.jpg

Linnoituksessa toimii nykyään Koblenzin osavaltion museo monipuolisine näyttelyineen. Painopiste on valokuvauksessa, aluen arkeologiassa, viininviljelyssä sekä talous- ja kulttuurihistoriassa. Museon katolla on kolmen temaattisen puutarhan historian näyttely.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_linnoitus_5_kanuunat_2.jpg

Historiallisiin rakennuksiin sijoitetut linnoitushistorian eri kohteet tarjoavat sinulle jännittävän matkan ajan läpi koko linnoituskompleksin: mm. vaikuttava 9 tonninen ja 5 metriä pitkä ”Vogel Greif” -tykki 1500 luvulta,

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_linnoitus_2_2.jpg

linnoituksen vankila ja armeijan muistomerkki.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_sotatekninen_museo_1_2.jpg

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_sotatekninen_museo_6.jpg

BUNDESWEHRIN SOTATEKNIIKAN KOKOELMA

Bundeswehrin puolustustekniikan tutkimuskokoelman (WTS) 7200 näyttely on yksi suurimmista teknisistä näyttelyistä Saksassa. Sen painopiste on puolustustekniikassa. Se sijaitsee Koblenzin Langemarckin kasarmissa. Sitä käytetään edelleen sotilaiden kouluttamiseen Bundeswehrissä ja tulevien insinöörien kouluttamiseen aseasektorilla. WTS on avoin yleisölle. Se ei ole museo, mutta tarjoaa runsaasti visuaalista materiaalia aseistuksen, asejärjestelmien, varusteiden ja univormujen kehityksestä 1800-luvun alkupuolella lähtien keskittyen kuitenkin Bundeswehriin. WTS:n tavoitteena on pitää näyttelyesineet kokoelmassa mahdollisimman toiminnallisina ja varmistaa edelleen yleisön pääsy. Tämä on selvin ero museoiden näyttelyihin. Kaikkia olemassa olevia aseita ja asejärjestelmiä ei demilitarisoida.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_sotatekninen_museo_5_2.jpg

Armeijatekniikan näyttelyssä esillä olevassa suuressa aulassa esitelty esinevalikoima vaihtelee ranskalaisesta ensimmäisen maailmansodan loppua kohti kehitetystä Renault FT 17 -pansssaroidusta ajoneuvosta Leopard 1 -taisteluvaunuun, Bundeswehrin prototyyppeihin ja esisarjoihin (SPZ Marder 2). tai Nato (päätaistelutankki 70). Esillä olevan taistelupanssarivaunu »Leopard 1« aukileikattu malli antaa hyvän kuvan moottorin ja taisteluvarustuksen välisestä tilanjaosta ja miehistön tehtävistä. Pyörillä varustetut ajoneuvot ovat myös edustettuina huomattavassa määrin. Porschen suunnittelemasta ambfi-autosta panssaroituun testiajoneuvoon, joka perustuu VW Touaregiin ja Boxer-passariajoneuvon prototyyppiin. Myös lukuisia tykkejä ja ilmatorjunta-aseita.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_sotatekninen_museo_2_2.jpg

Päärakennuksessa esitellään sotilaan henkilökohtaisten välineiden kehitysta, univormuja, kypäriä ym.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_sotatekninen_museo_3_2.jpg

Vitriinit kiväärigranaattilaitteiden ja kranaatinheittimien kehityksestä. Konekivääriosasto tarjoaa melko täydellisen yleiskuvan maailmanlaajuisesti käytetyistä konekivääreistä. Esillä olevien 500 käsiaseen valikoima on valtava. Kivääriosasto, joka on ryhmitelty erilliselle alueelle, on tutustumisen arvoinen. Erilaisista saksalaisten ja kansainvälisten itselataavien kivääreiden prototyypeistä ja esisarjojen malleista aina harvinaiseen Walther-pistooliin. Yhdessäkään muussa Saksan julkisessa näyttelyssä ei ole niin laajaa katsausta saksalaisista ja kansainväliseitä sotilasvälineistä ja jalkaväkivarusteista. Pysyvä näyttely käsittää noin 2500 valittun esineen kokoelman ja näyttelyn painopistealueet ovat: käsiaseet ja konekiväärit, tykistötekniikka, ammukset, ohjustekniikka, panssarin torjunta-aseet, pyörä- ja telaketjut ajoneuvot, ilma- ja meritekniikka, televiestintä, elektroniikka ja optiset laitet, henkilökohtaiset vaatteet ja välineet.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koblenz_sotatekninen_museo_4_2.jpg

Ilmailulaitetekniikan osastolla keskitytään kokeellisten lentokoneiden, Bundeswehrin ja entisen NVA: n taistelulentokoneiden sekä moottoritekniikan, ilma-alusten ase- ja ilmapelastusjärjestelmien esittelemiseen. Näyttelyyn mentäessä on esitettävä passi tai henkilöllisyystodistus. Aukeaa klo 09.30. Sp. 3 €.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_keskusta_2.jpg

REMAGEN

Remagen oli roomalainen varuskunnan kaupunki lähes 400 vuotta. 1. vuosisadalta lähtien siellä oli linnoitus nimeltään Rigomagus, jossa oli 500 miehen apuyksikkö. Jälkiä täällä löytyy edelleenkin, esimerkiksi kaupungintalon takaa tai Pietarin ja Paavalin kirkon sisäänkäynnin alueelta. Samassa paikassa oli romaaninen kirkko, joka vihittiin vuonna 1246. Se sisällytettiin uuteen rakennukseen. Kirkko sijaitsee entisen Rooman linnoituksen 'Rigomagus' alueella. Osa kirkkopihan muurista koostuu roomalaisen linnoituksen muurista. Remagen kukoisti Pyhän Apollinariksen pyhiinvaelluskirkon rakentamisen jälkeen. Kirkko on yksi Reinin varrella sijaitsevien romanttisten rakennusten kohokohdista. Eurooppalaisten ruhtinaskuntien jäsenet tulivat tänne ja vierailivat kreivin von Fürstenberg-Stammheimin mahtavassa rakennuksessa, jossa pidetään Pyhän Apollinariksen pyhäinjäännöksiä. Remagenissa vierailivat mm. kuningatar Victoria, keisari Wilhelm II., Otto von Bismarck, Heinrich Heine, Grimmin veljekset, Friedrich Nietzsche, Johannes Brahms, Clara Schumann ja Franz Liszt.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_rantabulevardi_2.jpg

Remagenin Reinin-promenadilta on kauniit näkymät Erpeler Leylle, Marienfels-linnaan (Thomas Gottschalkin kotipaikka), Haus Ernichille  ja Siebengebirgelle

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_silta_1_2.jpg

REMAGENIN "VIIMEINEN SILTA YLI REININ"

1916 rakennettu Ludendorffin silta, joka tunnetaan nimellä Remagenin silta, oli kaksiraiteinen rautatiesilta Reinin yli Remagenin ja Erpelin välillä. Toisen maailmansodan loppuvaiheissa vaiheessa 1945 se oli ensimmäinen silta josta liittoutuneiden onnistui ylittämään Rein joki. Viimeinen silta yli Reinin on John Guillerminin ohjaama tosipohjainen sotaelokuva vuodelta 1969. Yhdysvaltalainen elokuva kertoo amerikkalaisyksiköstä, joka yrittää vallata viimeisen ehjän sillan Reinin yli Saksaan toisen maailmansodan loppuvaiheissa.

Kun Generalfeldmarschall Walter Modelin armeijaryhmä B kanssa vetäytyi Reinin oikealle puolelle vuonna 1945, kaikki Reinin sillat oli tarkoitus räjäyttää Wehrmachtin johdon käskyn mukaisesti. Ludendorffin siltaan käytettiin kuitenkin suunniteltua vähemmän (300 kg 600 kg:n sijasta) ja vähemmän tehokkaita räjähteitä (donariitti dünamiitin sijaan). Kun silta räjähti, silta ponnahti hetkeksi pois ylöspäin, mutta ei tuhoutunut, minkä ansiosta länsiliittoutuneiden joukot pystyivät ylittämään Reinin tässä kohtaa ja nopeuttamaan etenemistään kohti Ruhrin aluetta. Kenraali Eisenhowerin sanotaan kommentoinnen tätä "Remagenin ihmettä" huutolla "Silta on painonsa arvoinen kultaa". Wehrmachtin sotilaat ja taistelusukeltajat yrittivät tuhota siltaa vielä monien päivien ajan. Silta romahti lopulta 17. maaliskuuta 1945 todennäköisesti edellisten päivien epäonnistuneen räjähdys yrityksen ja taistelujen vuoksi. Sillan romahduksessa 17 amerikkalaista sotilasta menetti henkensä. Hitler piti useita upseereja vastuussa epäonnistuneista sillan tuhoamisyrityksistä ja heistä viisi tuomittiin pikaisesti sotaoikeudessa ja neljä ammuttiin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_silta_2_museo_2.jpg

REMAGENIN SOTAMUSEO

Friedensmuseum Brücke von Remagen on museo entisen Ludendorff-sillan sillanpäässä Remagenissa Reinin vasemmalla rannalla. Yhdysvaltain ensimmäinen armeija valloitti Ludendorffin sillan 7. maaliskuuta 1945, ja  ylitys Reinin yli oli mahdollista. Wehrmachtin yritykset tuhota silta myöhemmin muun muassa V2-ohjuksilla epäonnistui. Vahvasti vaurioitunut silta romahti 17. maaliskuuta 1945 ylikuormituksen vuoksi. "Sotaan rakennettu, sodassa tuhottu, raunion tulisi aina varoittaa", on tekstin taululla yhdellä kahdesta mustasta basalttipilarista. Tämä vastaa näyttelyn teemaa, joka on omistettu rauhalle eikä sodan lumolle.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_silta_3_museo2_2.jpg

Museossa esitellään kaksi aihetta: Remagenin sillan historia ja taistelut toisessa maailmansodassa sekä lähellä vuonna ollut POW-sotavankileiri. Huhtikuun lopussa 1945 Yhdysvaltain tietojen mukaan 169 036 saksalaista sotavankia oli yksin PWTE Remagenissa Reinin niittyillä. Museo on avoinna klo 10-18. Sp.3,50 €.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_roomalainen_museo_2.jpg

REMAGENIN ROOMALAISMUSEO

Museo Remagenin kaupungin roomalaisesta historiasta Ahrweilerin alueella. Museorakennus kärsi vakavista vahingoista Remagenin pommituksissa talvella 1944/45. Sodan aikana kaiken kaikkiaan noin 80% kokoelmista katosi, suuri osa sodan jälkeisistä ryöstöistä, koska talo pysyi pitkään vartioimattomana. Kaupungin kellareissa suojassa olevat laatikot ryöstettiin melkein kokonaan. Entisessä 1500 -luvun kappeli rakennuksessa on vanhan roomalaisen linnoituksen "RIGOMAGUS" näyttelyitä. Museo esittelee roomalaisen linnoituksen joukkojen elämää ja kuolemaa käyttämällä vain Remagenista löytyneitä esineitä. Roomalaisen kasarmin ja siviiliasutuksen löydöt kolmelta vuosisadalta sekä hautaustoiminnot on nähtävillä kellarissa kahdeksassa haudassa. Pohjakerroksessa on suuri joukko Remagenista löytyneitä latinalaisia ​​kirjoituksia jotka dokumentoivat sotilaiden jokapäiväistä elämää. Roomalainen käsityötaito esitetään galleriassa jossa on keramiikasta, lasista, terrakotasta ja metallista tehtyjä löytöjä. Museo on avoinna klo 15-17.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_kirkko_2.jpg

APOLLINARISKIRKKO

Apollinariskirchen rakensi vuosina 1839-57 Kölnin katedraalin pääurakoitsija arkkitehti Ernst-Friedrich Zwirner. Earl Egon von Fürstenberg-Stammheim tilasi rakennuksen keskiaikaisen “Martinskirchen” alueelle ja sitä ympäröivät puutarhat ja vaikuttava luostarirakennusten ja monumenttien ryhmä. Uusgoottilaisen kirkon sisällä olevat freskot ovat Nazarener-taiteilijaseuran jäsenten luomia teoksia. Kolme kuvajaksoa kuvaavat Jeesuksen elämää, Marian elämää ja Pyhän Apollinariksen tekoja Ravennan piispana. Kryptassa on Saint Apollinariksen hopeajäännöksen rintakuva ja se esitetään vuosittain pyhiinvaellusmatkan aikana heinäkuun lopussa. Pyhän Fransiskuksen patsaan viereltä on upea näköala Remageniin ja romanttiseen Keski-Reinin laaksoon. Kirkko on avoinna klo 18 asti.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Remagenin_elainpuisto.jpg

WALD- & WILDPARK ROLANDSECK

Wildpark Rolandseckin eläintarhassa vierailijat voivat nähdä punapeuroja, Skotlannin ylämaankarjaa, villisikoja, mufloneja, vuohia, lampaita, aaseja, alpakoita, kaneja, poneja, kettuja ja pesukarhuja. Suurin osa eläimistä voidaan nähdä läheltä, koska jotkut polut johtavat suoraan tarhauksen läpi. Lisäksi alueelta on myös kioski ja näkötorni, on kauniit näkymät Reinin laaksoon Rolandsbogenin ja Siebengebirgen kanssa. Sisäänpääsy klo 17 asti 4,50 €. Puisto sulkeutuu klo 18.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_1_paakuva_2.jpg

KÖLN

Köln, historiallinen miljoonan asukkaan katedraalikaupunki Reinin varrella, ja sen menneisyys saavat innostumaan taiteesta ja kulttuurista ja Kölsch-oluesta. Köln on nimittäin enemmänkin sydämen asia, eräänlainen tunne tai elämänasenne. Täällä kaikki pyörii keskellä kaupunkia jättiläismäisen vartijan tapaan lepäävän maailmankuulun katedraalin, Reinin varren kaupungin tunnusmerkin ja sydämen ympärillä. Kölnillä on paljon muutakin tarjottavaa, minkä todistavat useat tärkeät maailman luokan museot. Kuuluisimpiin Kölnin museoihin kuuluvat Ludwig-museon lisäksi varmasti roomalais-saksalainen museo, josta löytyy näyttelyesineitä Kölnin 2000-vuotisen historian varrelta.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_4_vanhakaupunki_3_2.jpg

Tästä erityisestä kölniläisestä tunnelmasta huolehtivat ensiksi originellit ja viihtyisät olut- ja viinituvat Alter Markt- ja Heumarkt-aukioiden ympäristössä tai suuret panimoravintolat ympäri vanhaakaupunkia. Siellä Kölsch – kölniläisten kansallisjuoma virtaa, tarjoillaan reiniläisiä erikoisuuksia, ja tunnelma on yleensä niin rento, sydämellinen ja iloinen, että voisi luulla, että kaupungissa on karnevaalit ympäri vuoden. Valitse istumapaikka jostakin monista aukiota reunustavista ravintolista ja nauti paikallisen pienpanimon olutta.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_5_ravintolat_2.jpg

Jokaisella Kölsch-lajilla on oma, yksilöllinen makunsa – ja luonnollisesti oma panimonsa. Tarjoilija, jota täällä kutsutaan nimellä "Köbes", ei yleensä anna yleisen hilpeyden tarttua, mikä on periaatteellista: Tietty epäystävällisyys on aidon Köbesin tunnusmerkki. Tyhjä Kölsch-lasi vaihdetaan muuten pyytämättä uuteen. Jos et halua juoda enempää, sinun on asetettava lasinalusta lasin päälle. Tai oltava juomatta lasiasi tyhjäksi. Tyypillisiä kölniläisiä annoksia Himmel un Ääd - paistettu verimakkara perunamuusilla ja omenoilla, Halve Hahn - Paksu viipala keskivahvaa Goudaa Röggelchen-ruccolirullalla, sipulilla ja sinapilla, Kölscher Kaviar -Kölnin kaviaari Flönz verimakkara sipulilla,  Rievkooche - tyypillinen Reininmaan perunaerikoisuus, Hämchen met suure Kappes - sianlihaa hapankaalin kanssa.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_3_vanhakaupunki_2_2.jpg

Parhaisiin panimoravintoloihin kuuluvat Päffgen, Gaffel Haus ja Malzmühle – jos et ole käynyt niissä, et ole ollut vielä Kölnissä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_6_vanhakaupunki__turismikuvat_1_2.jpg

ALTER MARKT

Vanhoja markkinoita tarkoittava Alter Markt on yksi Kölnin keskipisteistä. Aukio sijaitsee kaupungintalon vieressä vain kivenheiton päässä Reinistä ja Kölnin tärkeimmästä ostoskadusta. Täällä voit ihailla perinteistä saksalaista arkkitehtuuria ja kaupungin perustajille omistettuja vanhoja muistomerkkejä. Aukion keskellä on vuonna 1884 Jan von Werthin muistoksi rakennettu suihkulähde. Von Werth oli menestyvä armeijan kenraali, joka palveli kolmikymmenvuotisessa sodassa.  Hän oli myös melko tunnettu hahmo seikkailunhaluisen elämänsä vuoksi Reinimaassa. Reliefit kertovat tarinan von Werthistä ja Grietistä, johon von Werth rakastui nuorena miehenä ja joka torjui hänet, koska hän ei ollut rikkaasta perheestä. Von Werth lähti Kölnistä ja liittyi armeijaan. Kun hän palasi vuosia myöhemmin naituaan aatelisnaisen, hän näki Grietin, josta oli tullut vanha ja yksinäinen nainen, joka oli täynnä katumusta siitä, miten eri tavalla asiat olisivat voineet mennä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_7_vanhakaupunki__turismikuvat_2_2.jpg

Lukemattomat pubit, kahvilat ja ravintolat terasseineen odottavat vieraita Alter Markt aukiolla.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_tuomikirkko_iltakuva_2.jpg

KÖLNIN TUOMIOKIRKKO

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Kölner Dom on kaupungin tunnetuin nähtävyys, ja yksi Saksan tärkeimmistä arkkitehtuurikohteista. Kirkko oli ainoita keskustan rakennuksia, jotka selvisivät toisen maailmansodan pommituksista ehjin. Se on alaltaan yli 12 000 neliömetrin suuruinen, ja sen kaksi tornia kohoavat 157 metrin korkeuteen. Kirkkoa alettiin rakentamaan vuonna 1248 itämaan tietäjien pyhäinjäännösarkkua varten mutta rakentaminen eteni hitaasti ja koko komeus oli nykyisessä muodossaan vasta vuonna 1880. Ihaile tuomiokirkon ylväitä torneja ennen sisälle astumista.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_tuomikirkko_2_2.jpg

Kävele sisällä ensin pääkäytävää pitkin ja ihaile maailman korkeimpiin kuuluvaa goottilaistyylistä holvikattoa. Lasimaalatut ikkunat ovat erityisen vaikuttavia. Niistä viisi saatiin lahjoituksena Baijerin kuninkaalta Ludvig I:ltä. Yksi ikkunoista on 20 metriä korkea moderni tulkinta, jonka saksalainen taiteilija Gerhard Richter lisäsi kirkkoon vuonna 2007. Vaikuttavalla pääalttarilla on sarkofagi, jota varten tuomiokirkko rakennettiin. Kullalla ja jalokivillä koristellun pyhäinjäännösarkun sanotaan pitävän sisällään myös kolmena viisaana miehenä tunnettujen itämaan tietäjien kruunatut pääkallot, ja se on läntisen maailman suurin pyhäinjäännösarkku. Kölnin tuomiokirkon muita aarteita on sakastin lähekllä oleva Gero-Kreuz joka on Alppien pohjoispuolen vanhin jäljellä oleva krusifiksi. Sakramenttikappelissa voi ihailla Milanon Madonnaa, joka on Neitsyt Mariaa ja Jeesus-lasta esittävä 1200-luvulta peräisin oleva tyylikäs puuveistos.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_tuomikirkko_3_aarrekammio_2.jpg

Katedraalin pohjoispuolella sijaitsevissa 1200-luvun historiallisissa kellariholveissa on nähtävillä arvokkaita pyhäinjäännöksiä, liturgisia esineitä sekä 300-1900- lukujen arkkipiispojen ja papiston esineistöä, keskiaikaisia ​​veistoksia ja frankkien hautalöytöjä. Avoinna: päivittäin klo 10–18. Sp. 6 €. Hissillä pääsee tuomiokirkon 100 metriä korkeaan torniin josta aukeaa upeat näkymät kaupungin yli. Tuomiokirkon pääsaliin on vapaa pääsy. Tuomiokirkon torniin on pääsymaksu.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_G.W_taidemuseo_2.jpg

Wallraff-Richartz-museossa on taidetta keskiajalta aina 1800-luvulle asti. Wallraff-aukiolla on myös Kölnin taideteollisuusmuseossa joka esittelee mikä vaikutus muotoilulla on arkeemme.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_kirkkotaidemuseo_2.jpg

Schnütgenin museo Kölnin vanhimpiin kuuluvassa vuonna 1130 rakennetussa kirkossa esittelee arvokkaiden keskiaikaisten taideteosten loistoa.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_Ludwig_museo_3.jpg

Ihastele modernia taidetta Kölnin historiallisessa vanhassa kaupungissa sijaitsevassa taiteelle ja musiikille omistetussa nykytaiteen Ludwig museossa. Kölnin Itä-Aasialaisen taiteen museo esittelee ikivanhoja japanilaisia sermimaalauksia, ainutlaatuista korealaista keramiikkaa ja kiehtovia kiinalaisia patsaita. Suklaamuseossa pääse tutustumaan suklaan herkulliseen historiaan ja maistelemaan eri suklaamakuja, oppien samalla lisää suklaan valmistuksesta eri puolilla maailmaa. Myös Taideteollinen museo Makk ja Saksan urheilu & olympialaismuseo tarjoavat nähtävää kiinnostuneille.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_roomalais-germaaninen_museo_1_2.jpg

RÖMISCH-GERMAMANISCHE MUSEUM

Museo sijaitsee Kölnin vanhassakaupungissa Kölnin tuomiokirkkon vieressä. Roomalais-saksalainen museo vie aikamatkalle Kölnin historiaan, jolloin paikalla sijaitsi roomalaiskaupunki Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Museon näyttelyissä keskitytään Kölnin roomalaiseen perintöön ja sen säilyttämiseen ja tutustutaan museon alueelta esiin kaivettuun roomalaiseen huvilaan. Tutustu Rooman aikaisten esineiden kiehtovaan maailmaan ja Kölnin alueella aikanaan sijainneeseen roomalaisasutukseen tässä arkeologisessa museossa. Dionysus-mosaiikin löytöpaikalla 200-luvulla rakennetun huvilan raunioissa. Kiertele museossa ja sen sisäpihoilla, joiden suunnittelu perustuu alkuperäisen huvilan rakenteisiin. Ihastu ikihyviksi kauniiseen mosaiikkiin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_roomalais-germaaninen_museo_2_2.jpg

Reininmaan roomalaista perintöä esitellään yhteensä kolmessa kerroksessa. Museon kohokohtia on 100- luvulla eläneen legioonalaisen Pobliciuksen rekonstruoitu hautakammio.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_roomalais-germaaninen_museo_4_2.jpg

Näyteillä on myös kokoelma paikallisesti tuotettuja kauniita roomalaisia lasitavaroita, joita arkeologit uskovat roomalaisten käyttäneen hautajaismenoissa. Muita näyttelyesineitä ovat muun muassa Rooman ajoilta ja varhaiselta keskiajalta peräisin olevat freskot, veistokset, korut, ruokailuvälineet ja huonekalut.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Koln_roomalais-germaaninen_museo_3_2.jpg

Erilaisten esineiden kautta pääset tutustumaan muinaisen Colonia Claudia Ara Agrippinensiumin kaupungin arkeen. Ihaile Rooman keisarin Augustuksen ja hänen vaimonsa Livia Drusillan patsaita ja tutustu vanhoihin saviastioiden ja rakennusten jäänteisiin, kolikkoihin, leluihin ja keramiikka- ja metalliastioihin. Museon myymälästä saat ostetua mukaan roomalaista ja klassista antiikkia esitteleviä kirjoja tai matkamuistoksi jonkin vanhan roomalaisen esineen jäljennöksen. Museon pysyvän näyttelyn sisäänpääsy kattaa myös vaihtuvat näyttelyt. Avoinna ke-ma klo 10-18. Dionysus-mosaiikki 10:00 - 17:00 (ei maanantaisin) Sp. 6 €.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_zoo1_2.jpg

KÖLNIN ELÄINTARHA

Vuonna 1860 perustettu yli 20 hehtaarin suuruinen eläintarha on Saksan kolmanneksi vanhin eläintarha. Siellä on yli 700 eläinlajia ja 10.000 yksilöä kaikilta mantereilta ja valtameritä. Eläinten joukossa on myös petoeläimiä ja isoja kissaeläimiä. Eläintarhan 14 norsun norsupuisto on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista. Apinat ovat aina valmiita pitämään hauskaa ja kuljeksivat viidakkotalossa. Eksoottiset linnut ja matelijat luovat viidakon unohtumattoman ilmapiirin. Osa linnuista, kuten riikinkukot kulkevat alueella vapaina.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_zoo4_virtahepo_uusi_2.jpg

Virtahepotalossa on afrikkalainen jokimaisema, jossa asuvat virtahevoset, Niilin krokotiilit, Sitatungan antiloopit ja muut Etelä-Afrikan jokitasangojen asukkaat. Apinoille sekä kissaeläimille on myöskin omat talonsa.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_zoo5_ravintola_2.jpg

Siellä on helppo suunnistaa hyvin viitoitettujen polkujen ja yksinkertaisen pohjapiirroksen ansiosta. Monet aitauksista sijaitsevat sisätiloissa, joten eläintarha on käymisen arvoinen sade säälläkin. Eläintarhan vieressä sijaitseva akvaariomaailma sisältyy samaan hintaan. Siellä vierailijat pääsevät perehtymään monipuoliseen vedenalaiseen maailmaan, jossa voi nähdä värikkäitä kaloja, monia muita merieläimiä, kuten meritähtiä, merihevosia ja merivuokkoja. Voit tutustua myös terraarioon eli läpinäkyvässä säiliössä sijaitsevaan puutarhaan ja insektaarioon, jossa voit tarkastella hyönteisiä. Eläintarhassa on useita grillikioskeja terasseineen ja meksikolainen ravintola. Eläintarha on avoinna 09.30-18.00. Sp. 19,50 €.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_ostoskadut_2.jpg

OSTOKSET

Köln on yksi Saksan suosituimmista ostoskaupungeista. On ihmisiä, jotka tulevat katedraalikaupunkiin etenkin mahtavien ostosmahdollisuuden vuoksi. Suosituimpia ostoskatuja suurten ketjuliikeiden ystäville ovat Schildergasse ja Hohe Strasse. Schildergasse liikkeineen oli vuonna 2019 Saksan toiseksi suosituin ostoskatu. Jos pidät trendikkäistä putiikeista suuntaa Ehrenstraße kadulle. Mittelstrasse on monien luksusbrändien glamourin kotikatu. Kölnin keskustan monet ostoskäytävät ja tarjoavat myös monipuolisia ​​ostosmahdollisuuksia. Voit tehdä ostoksia sydämesi innolla modernissa ilmapiirissä ja täydentää ostosretkeäsi kahvitauolla joissain trendikkäistä kahvilabaareista.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_1_2.jpg

MS AMADEUS Classic

Alusta lähtien laivalla on kodikas ilmapiiri, jossa tunnet olosi kotoisaksi. Täysin vuonna 2013 kunnostettu AMADEUS Classic alus tarjoaa matkailijoille kaikki heidän toivomansa mukavuudet. Aurinkokannelta tai panoraamabaarista pääset nauttimaan erinomaisista maisemista milloin tahansa. 

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_9_aula_2.jpg

Jokiristeily ei ehkä ole nopein tapa matkustaa  - mutta se on varmasti kaunein. Laivalla teitä hemmotellaan tyylikkäällä itävaltalaisella vieraanvaraisuudella ja aluksen henkilökunta teekee parhaansa varmistakseen unohtumattoman, monipuolisen huolettoman vierailun AMADEUS Classic aluksella. Haluamme, että vieraamme tuntevat olonsa mukavaksi aluksella - siksi aluksella ei ole sitovia vaatetusta koskevia määräyksiä. Illalliselle ja erityistilaisuuksiin suosittelemme tyylikkäitä vaatteita. Monipuoliset folklore-esitykset, jännittävät luennot, alueelliset teemaillat, ruoanlaittoesittelyt ja elävän musiikin esitykset ovat vain joitain aktiviteetteja, joita voit odottaa matkustaessasi kanssamme.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_2_ateriat_2.jpg

Risteilyn aikana matkaan sisältyy täysihoito. Ateriat tarjotaan laivan 1. kannella sijaitsevassa Panoraamaravintolassa jossa on rento ilmapiiri ja vapaa pöytävalinta. Tarjoamme sekä kansainvälisiä että alueellisia ruokia. Päivä aluksella alkaa runsailla mannermaisella buffetaamiaisella, jossa voit myös myös tilata erilaisia ​​tuoreita munaruokia keittiöltä. Lounasaikaan voit valita monipuolisesta lounasmenusta panoraamaravintolassa. Iltapäivisin tarjoillaan iltapäiväkahvit leivonnaisten kera. Illallisella tarjoamme vieraille hienostuneita ruokia. Kasvisruokavaihtoehto on aina valittavissa. Myöhään illalla tarjoillaan vielä pientä iltapalaa. Kaikki ateriat perustuvat retkiaikoihin, minkä vuoksi aamiainen voi olla hyvinkin aikaisin aamulla.

Haluatko varata tietyn paikan panoraamaravintolassa? Jos niin, ota yhteyttä ravintolapäällikköön / Maître d'hôteliin ensimmäisen risteilypäivän aikana. Ateria-ajat illmoitetaan laivalla jaettavassa risteilyohjelmassa.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_3_baari_2.jpg

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_5_klubipubi_2.jpg

Tilava ja kutsuva panoraama-baari ja viihtyisä Amadeus-klubi jossa on kirjasto, pelejä sekä Internet-Café, varmistavat, että aluksella ei ole tylsää. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, huomaavainen huonepalvelu auttaa tekemään matkastasi unohtumattoman.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_10_shoppi_2.jpg

Etsitkö matkamuistoa rakkaillesi kotona? Laivan kaupasta löydät yksinoikeudella AMADEUS-esineitä, matkamuistoja, postikortteja, postimerkkejä, lisävarusteita ja arjen käyttöesineitä. Kysy vastaanotosta aluksen myymälän aukioloajoista. Aluksessa on hierontaa Vital-klubissa sekä kampaamo. Jos et halua käyttää lomaasi tekemättä aktiivista ohjelmaa, voit käyttää maksutta 24 tunnin kuntosalia, joka on varustettu korkealaatuisilla harjoitusvälineillä. Aluksessa oleva pesula huolehtii mielellään henkilökohtaisten vaatteiden pesusta ja silityksestä maksua vastaan.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_6_kannet_2.jpg

Reinin romantiikkaa ja Moselin taikaa MS AMADEUS CLASSIC

Käyttöönotto: 2001. Täysin remontointu: 2013. Lippu: Saksa. Pituus x leveys: 110 x 11,4 m. Syväys: 1,30 m. Korkeus veden yläpuolella: 5,85 m. Nopeus: 25 km / h. Kannet: 4. Hytit / sviitit: 68/4. Enimmäismäärä matkustajia: 144. Miehistö n. 40. Aluksessa on hissi. Matkustajakansille pääsee hissillä. Aurinkokannelle pääsee vain portaita pitkin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_7_pv._a-b_hytit_2.jpg

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_jokilaiva_7_hytit_2.jpg

Tilavissa 2 hengen hyteissä on tilavat vaatekaapit ja modernit kylpyhuoneet ja niistä on näkymät joelle. Oma hytti on ihanteellinen paikka rentoutumiseen tapahtumarikkaan päivän retkien jälkeen joella ja tarkastella päivän kokemuksia. Matkan perushintainen C-hytti pienellä ikkunalla alakannella. B-hytti pyöreillä ikkunoilla keskikannen etu/takaosassa +50 € matkustaja. B-hytti keskikannella ranskalaisella parvekkeella +85 €. A-hytti keskikannella ranskalaisella parvekkeella +170 €.

RISTEILYN HINTAAN KUULUU:

-1 x risteily MS AMADEUS CLASSICilla ja yöpyminen varatussa hyttiluokassa, jossa on suihku / wc ja sat-tv.

-4 x keskiyön välipala

-4 x aamiaisbuffet

-3 x lounas ja suodatinkahvia tai teetä lounaan jälkeen

-3 x suodatinkahvia / teetä ja leivonnaisia ​​iltapäivällä (päiväohjelmasta riippuen)

-1 x gaalaillallinen, 3 x illallinen ja suodatinkahvia tai teetä illallisen jälkeen

-1 x tervetuliaisjuoma

-Matkatavaroiden kuljetus laiturilta laivan hyttiin & hytistä laiturille

-Saksankieliset oppaat

-Moderni "Quietvox" -äänijärjestelmä kuulokkeilla kaikilla laivayhtiön järjestämillä retkillä

-Reinin / Moselin matkaopas saksaksi/eglanniksi (1 kpl. Per hytti)

-Viihdeohjelma laivalla

-Laivan kansipelien & kuntosalin laitteiden ilmainen käyttö

-Satamamaksut

Huom! Ei sisällä juomarahaa laivan henkilökunnalle (suositus 5 - 7 euroa per henkilö / päivä eli yht. 20-25 €).


1.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panorama_laivalisa_2.jpg

REININ ROMANTIIKKAA & MOSELIN TAIKAA MS AMADEUS CLASSIC:lla

Köln - Cochem - Alken - Rüdesheim - Koblenz - Remagen - Köln

12.10 Maanantai Lähtö Kölnistä

Klo 15.00. -17.00 matkustajien laivaan nousu. Lähtöselvitysmuodollisuuksien jälkeen voi tutustua alukseen. Alus lähtee Kölnistä klo 17.00. Ennen illallista saksalainen risteilyopas ottaa sinut sinut vastaan tervetuliasjuoman kanssa ja olet valmis tuleviin lomapäiviin. Iltapäivän nautimme ensimmäisen illallisen yhdessä.

13.10 Tiistai Cochem ja Alken

Kapteeni ajaa laivan yön aikana kolmen sulun läpi Reiniltä Moselin Cochemiin. Kiinnitys laituriin tapahtuu klo 8 aamiaisen aikana. Mahdollisuus saksaksi opastettuun 1,5 h (14 €) Cochemin kaupunkikierrokseen tunnetuimmille nähtävyyksillä, kuten keisarillinen linna, historiallinen kaupungin muuri, barokkityylinen kaupungintalo, kauppatori Martinsbrunn kaivolla ja vanhat puurakennetut harjakattoiset talot, jotka on peitetty Moselin liuskekivellä. Klo 14.00 palataan laivaan lounaalle.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Al-kenin_joelta_uusi_kuva_PANORAAMA_2.jpg

Iltapäivällä klo 17.00 tullaan Alkenin kaupunkiin, jonka Thurantin linna on yksi Moselin alueen vanhimmista linnoista. Mahdollisuus viininmaistajaisiin maalaismaisella Anton Hammes -viinitilalla. Yli 300 vuotta vanhoissa kellariholveissa viini kypsyy edelleen vanhoissa tammitynnyreissä. Viininmaistamisen aikana opit paljon maukkaista Mosellin viineistä. Viininmaistijaiset 1,5 h / 14 € sis. 1 Riesling Qualitätswein b.A, 1 Riesling Kabinett, 1 Riesling Kabinett, halbtrocken, 1 Riesling Spätlese, trocken/mild,1 Rotwein, trocken/halbtrocken, mukaan lukien leipä ja 1 matkamuistolasi. Klo 20 laiva lähtee Alkenista. Yö joella.

14.10 Keskiviikko Rüdesheim ja Koblenz / Ehrenbreitsteinin linnoitus

Klo 06.00 Laiva kiinnityy Rüdesheimin laituriin. Rüdesheimissa on mahdollisuus informatiiviseen saksankieliseen 2 h (14 €) kaupunkikierrokseen jolla näet mm. maailmankuulun Drosselgassen. Tai käy omatoimisesti köysiradalla Niederwald-monumenttilla. Näkymä Reinin laaksoon on ylivoimaisen upea. Älä unohda nauttia perinteistä "Rüdesheimer Kaffee" juomaa "Rüdesheimer Schloss" ravintolassa, Steingasse 10. Laiva jatkaa matkaa lounasaikaan klo 12.00. Aluksen aurinkoterassilta ja panoraamabaarista on ainutlaatuinen näkymä lukuisiin rintessä oleviin viinitarhoihin, linnoihin ja palatseihin, jotka ovat rivissä kuin helmet narussa Keski-Reinin laaksossa. Matkalla nähdään romanttisen Reinin taikaa monissa joenvarren keskiaikaisissa kaupungeissa kuten Bacharach sekä legendaarinen Loreley. Myöhään iltapäivällä Kaiser Wilhelm odottaa sinua Reinin ja Moselin jokien yhtymäkohdassa. Patsaastaan ​​on  on tullut Koblenzin symboli. Klo 16.00 alus kiinnnittyy Koblenzin laituriin. Mahdollisuus mennä Ehrenbreitsteinin linnoitukseen saksankielisellä 3 h/ 25 € retkellä. Henkeäsalpaava nousu Konrad-Adenauer-Uferilta Reinillä köysiradalla linnoitukseen asti, sukella kelttien, roomalaisten ja ritarien maailmaan yhteen Euroopan suurimmista säilyneitä linnoituksista. Voit ihailla myös maisemapuistoa, jossa on näköalatasanne ja upea näkymä Eifeliin, sekä romanttinen ympyräreitti, joka vie sinut vanhojen linnoitusmuurien läpi. Erilaiset näyttelyt ja multimediatuotanto linnoituksen sisällä kutsuvat sinut tutkimaan. Laivasi pysyy ankkurissa yön yli Koblenzissa, joten iltakävely Koblenzin rannoilla ja vanhassa kaupungissa on mahdollista.

15.10 Torstai Koblenz - Remagen / Ahrtal

Aamulla on kaikille kiinnostuneille saksaksi opastettu 2 h/ 14 € kierros Saksan vanhimman kaupungin Koblenzin läpi. Kirkot, linnat, palatsit ja historialliset kaupungintalot kertovat menneiden aikojen tarinoita, mutkittelevat kapeat kujat ja aukot kutsuvat sinut kävelemään ja viipymään. Klo 11.00 lounasaikaan matkaa jatkuu pohjoiseen ja saavutaan klo 13.00 Remageniin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020__punaviiniretki_2.jpg

Saksaksi opastettu 5 h/ 45 € retki Ahrtalin punaviini-alueelle, ensin Ahrweilerrin pieni, kaunis kylä. Keskiaikainen kaupungin muuri, jonka vallihauta, portit ja tornit ovat peräisin 1300-luvulta, ovat täysin säilynyt. Viehättäviä ​​puuristikkotaloja unenomaisessa vanhassa kaupungissa. Sitten matka jatkuu Mayschossin viinikylään. Kylää hallitsee Saffenburgin mahtava linna joka on luultavasti Ahrin laakson vanhin linnoitus. "Gault Millau" -viinioppaan mukaan koko Saksan vanhimmasta viiniosuuskunnasta on noussut Saksan johtava osuuskunta. Vierailu historiallisessa kellariholvissa ja "punaviinikellarin" 4 tuotteeen viininmaistajaiset. Laivalle palataan klo 20.00 juhlaillalliselle.

16.10 Perjantai Köln

Varhain aamulla klo 08.00 olet saavuttanut matkasi määränpään ja alus ankkuroi Kölniin. Poistuminen laivasta aamiaisen jälkeen. Tarkempi risteilyaikataulu ruokailuaikoineen jaetaan laivalla.

1.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panorama_saks.retket_2.jpg


11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_hotelli_1_2.jpg

HOTELLI***

Boutique-hotelli tunnetaan tarjoamastaan lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Vuonna 1989 rakennetussa ja viimeksi 2017 osittain remontoidussa hotellissa on baari ja kahvila, ilmainen WiFi. Hotellissa tarjoillaa aamuisin klo 7.30-10.30 pieni mannermainen Croissant-aamiainen sisältää: ranskalaisia ​​voicroissanteja, pain au chocolatia, erilaisia ​​hilloja ja makeita levitteitä, vuodenajan hedelmiä, appelsiinimehua, valitsemasi tee ja kahvierikoisuuksia. Kahvila & baari tarjoavat välipaloja ja juomia myöhään iltaan asti. Hotelli on alle 10 minuutin / 650 metrin kävelymatkan päässä kuuluisalta Kölnin katedraalilta, Kölnin keskusrautatieasemalta ja ostoskaduilta. Äskettäin uusittujen huoneiden, studioiden ja huoneistojen varustukseen kuuluu moderni kalustus ja rentouttavalle kaupunkimatkalle odotettavissa oleva mukavuus. Hotelli tarjoaa vaivattoman pääsyn Kölnin suosituimpiin nähtävyyksiin, ravintoloihin, ostosmahdollisuuksiin, yöelämään ja Reinin risteilyaluksille. Appellhofplatzin metroasema on vastapäätä hotellia. Hotellin vieressä on italialainen ravintola ja turkkilainen ravintola.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_hotelli_3_2.jpg

2 HENGEN HUONE***

Tämä moderni, valoisa ja viihtyisä 22 m² huone on varustettu taulutelevisiolla ja rentouttavilla ”nuku hyvin” queen-vuoteilla. Ilmaiset kahvin ja teen valmistusvälineet. Kylpyhuoneessa on suihku, hiustenkuivaaja ja perus- hygieniatuotteet. Maksuton WiFi. Yksi ilmainen pullo kivennäisvettä saapuessaan. Hotellissa tarjoillaa aamuisin klo 7.30-10.30 pieni mannermainen Croissant-aamiainen sisältää: ranskalaisia ​​voicroissanteja, pain au chocolatia, erilaisia ​​hilloja ja makeita levitteitä, vuodenajan hedelmiä, appelsiinimehua, valitsemasi tee ja kahvi-erikoisuuksia.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Kolnin_hotelli_2_2.jpg

HUONEISTO***

Sijaitsee hotellin päärakennuksessa tai suoraan vastapäätä. Suosittuihin Business-Apartments -huoneistoihin mahtuu jopa viisi henkilöä. Jokaisessa näissä ainutlaatuisissa huoneistoissa on avarat huoneet, tilavat sisäänkäynnit ja tyylikkäästi sisustetut oleskelutilat. 65 m² huoneistossa on 1.makuuhuone kahdelle parivuoteella. 2.makuuhuone kahdella erillisellä vuoteella. 3. Olohuone vuodesohvalla. Kylpyhuoneissa on suihku tai amme, perustuotteita ja hiustenkuivaaja. Keittiö tai keittokomero, jossa jääkaappi, pakastin, astianpesukone ja mikroaaltouuni. Teen ja kahvin valmistusvälineillä. Ruokailualue, jossa on kahvi ja / tai ruokapöytä. Aamiainen huoneistossa. Tilavassa olohuoneessa on iso ikkuna. Maksuton WiFi. Yksi ilmainen pullo kivennäisvettä saapuessaan. Huonehintaan sisältyy täydellinen siivous lähdön jälkeen, perustuotteet, pyyhkeet ja liinavaatteet. Hotellihuoneisto on alle 5 minuutin / 200 metrin kävelymatkan päässä kuuluisalta Kölnin katedraalilta, Kölnin keskusrautatieasemalta ja ostoskaduilta. Äskettäin uusittujen huoneistojen varustukseen kuuluu moderni kalustus ja rentouttavalle kaupunkimatkalle odotettavissa oleva mukavuus. Hotelli tarjoaa vaivattoman pääsyn Kölnin suosituimpiin nähtävyyksiin, ravintoloihin, ostosmahdollisuuksiin, yöelämään ja Reinin risteilyaluksille. Huoneistohotellin alakerrassa on kebab ravintola. Vastapäätä löytyy perinteinen saksalainen olutkellari Dominikaner, Maredo pihviravintola ja MacDonalds.


MATKAOHJELMA REININ & MOSELIN RISTEILY 11.-18.10 2020

11.10 Sunnuntai

Klo 12.00 Helsinki-Vantaa lentoasema terminaali 2 kokoontuminen. Klo 13.30 Lufthansan lento LH849 lähtee Frankfurtiin. Lennolla tarjotaan omavalintainen kylmä tai kuuma juoma pienellä välipalalla. Kone laskeutuu klo 15.05 Frankfurtin lentoasemalle. Kuljetus kentältä Kölniin on perillä klo 17.40. Hotellin sisäänkirjautuminen klo 17.50. Yksi hotelliyö Kölnissä. Käymme katsomassa matkanjohtajan johdolla vaikuttavaa Kölnin tuomiokirkkoa, joka on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista.

12.10 Maanantai

Klo 08- aamiainen. Matkatavarat saa jätetty hotelliin säilytykseen. Vapaata aikaa Kölnin nähtävyyksille. Retkimahdollisuus suomalaisen matkanjohtajanjohdolla Kölnin eläintarha 19.50 € ja ratikkalippu.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panoraama_9_kolnin_ranta_2.jpg

Klo 15.00. -17.00 matkustajien laivaan nousu. Alus irtoaa Kölnin laiturista klo 17.00. Ennen illallista saksalaisen risteilyoppaan vastaanotto tervetuliaisjuoman kanssa. Illallinen ja kahvia tai teetä illallisen jälkeen. Keskiyön iltapala. Yön aikana kapteeni ajaa laivan kolmen sulun läpi Reiniltä Moselin Cochemiin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panoraama_2_cochem_2.jpg

12.10 Tiistai

Kiinnitys Cochemin laituriin tapahtuu klo 8 aamiaisen aikana. Laiva on Cochemissa klo 08-14. Mahdollisuus lähteä klo 09.00 suomalaisen matkanjohtajan johdolla Cochemin linnakierrokselle 7 €/45 min. saksaksi / teksti englanniksi tai klo 10.30 kierros englanniksi. Vapaata aikaa klo 8-14 Cochemin vanhassa kaupungissa. Tai omatoimisesti esim. maksuton sinappimuseo, jalokivimuseo 5 €, Bundesbankin bunkkeri 10 € tai voit nousta klo 10 lähtien tuolihissillä (6,80 €) 255 m. korkeuteen Pinner-Kreuzille ihailemaan Moselin laaksoon avautuvia ihania maisemia. Tai voit lähteä klo 10.15, 11.00, 11.45, 12.30 Mosel-Wein-Expressin 25 min englannin kieliselle kaupunkikierto-ajelulle 6 €. Mahdollisuus saksaksi opastettuun 1,5 h (14 €) Cochemin kaupunkikierrokseen. Klo 14.00 palataan laivaan lounaalle ja alus lähtee Cochemista. Iltapäiväkahvit aluksella.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_Al-kenin_joelta.jpg

Iltapäivällä klo 17.00 tullaan Alkenin kaupunkiin, jonka Thurantin linna on yksi Moselin varren vanhimmista linnoista. Klo 17-20 vapaata aikaa Alkenissa. Mahdollisuus viininmaistajaisiin maalaismaisella Anton Hammes -viinitilalla. Yli 300 vuotta vanhoissa kellariholveissa viini kypsyy edelleen vanhoissa tammitynnyreissä. Viininmaistamisen aikana opit paljon maukkaista Mosellin viineistä. Viininmaistajaiset 1,5 h / 14 €. Klo 20 laiva lähtee Alkenista. Illalinen. Keskiyön iltapala. Yö joella.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panoraama_10_rudesh.ranta_2.jpg

14.10 Keskiviikko

Klo 06.00 Laiva kiinnittyy Rüdesheimin laituriin. Aamiainen. Laiva on Rüdesheimissa klo 06-12. Klo 07.45 -12.00 suomalaisen matkanjohtajan johdolla Lelumuseo 5 €, Drogelgasse, Winzerexpress kiertoajelulla viinitarhojen kautta selostuksin viiniviljelystä ja nähtävyyksistä. 30 minuutin / 7,50 € matkalla halki viininviljelyksien matkustajat oppivat paljon mielenkiintoisia asioita kaupungista, maasta ja ihmisistä ja näet Niederwald muistomerkin, Pyhän Hildegardin luostarin ja kaikki muut kaupungin nähtävyydet. Rüdesheimissa on mahdollisuus informatiiviseen saksankieliseen 2 h (14 €) kaupunkikierrokseen. Tai voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti klo 06-12 esim. köysiradalla Mitterwald muistomerkille 9 €, mekaanisen musiikin museoon 8.00 €.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panoraama_4_rein_2.jpg

Laiva jatkaa matkaa lounasaikaan klo 12.00. Aluksen aurinkoterassilta ja panoramabaarista on ainutlaatuinen näkymä lukuisiin rinteissä oleviin viinitarhoihin ja Keski-Reinin laakson linnoihin.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panoraama_7_burgpfaltz.jpg

Matkalla nähdään romanttisen Reinin taikaa monissa joenvarren keskiaikaisissa kaupungeissa kuten Bacharach sekä legendaarinen Loreley. Iltapäiväkahvit. Myöhään iltapäivällä Kaiser Wilhelm patsas odottaa sinua Reinin ja Moselin jokien yhtymäkohdassa. Klo 16.00 alus kiinnittyy Koblenzissa laituriin jossa se on torstaihin klo 11 asti. Klo 16-18 suomalaisen matkanjohtajan johdolla 14,80 € köysihissillä Reinin yli Ehrenbreitsteinin linnoitukseen ja tutustuminen sen museoihin. Mahdollisuus mennä Ehrenbreitsteinin linnoitukseen saksankielisellä 3 h/ 25 € retkellä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panoraama_11_k_ranta_yo_2.jpg

Aikaa iltakävelylle Koblenzin rannoilla ja vanhassa kaupungissa. Illallinen ja iltapala laivalla. Laiva on yön laiturissa Koblenzissa.

15.10 Torstai

Aamiainen. Aamulla on kaikille kiinnostuneille saksaksi opastettu 2 h/ 14 € kierros Saksan vanhimman kaupungin Koblenzin läpi. Kirkot, linnat, palatsit ja historialliset kaupungintalot kertovat menneiden aikojen tarinoita, mutkittelevat kujat ja aukot kutsuvat sinut kävelemään ja viipymään. Klo 09-11 suomalaisen matkajohtajan johdolla tutustuminen Bundeswehrin puolustustekniikan tutkimuskokoelmaan 3 € + ratikka/taksi. Tai voit lähteä St. Kastor Kirchen edestä klo 10 englanninkieliselle Altstadtexpress Koblenz kaupunkikiertoajelulle 30 min / 7 €.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_panoraama_8_remagenin_rantabulevardi_2.jpg

Klo 11.00 lounasaikaan matkaa jatkuu pohjoiseen ja saavutaan klo 13.00 Remageniin jossa laiva on laiturissa aamu klo 04 asti. Klo 13 suomalaisen matkanjohtajan johdolla kävellen 15 minuuttia Remagenin silta sotamuseo 5 €, Wildpark Rolandseckin eläintarha 5 € + junalippu. Tai omatoimisesti Remagenin keskusta, roomalaismuseo ja Pyhän Apollinariksen pyhiinvaelluskirkko. Klo 13-18 saksaksi opastettu 5 h/ 45 € bussiretki Ahrtalin punaviini-alueelle, ensin Ahrweilerrin pieni, kaunis kylä. Keskiaikainen kaupungin muuri, jonka vallihauta, portit ja tornit ovat peräisin 1300-luvulta, ovat täysin säilynyt. Viehättäviä ​​puurakennettuja taloja unenomaisessa vanhassa kaupungissa. Sitten matka jatkuu Mayschossin viinikylään. Kylää hallitsee Saffenburgin mahtava linna joka on luultavasti Ahrin laakson vanhin linnoitus. "Gault Millau" -viinioppaan mukaan koko Saksan vanhimmasta viiniosuuskunnasta on noussut Saksan johtava osuuskunta. Vierailu historiallisessa kellariholvissa ja "punaviinikellarin" 4-tuotteen viininmaistajaiset. Laivalle palataan klo 20.00 juhlaillalliselle. Keskiyön iltapala. Laiva ajaa joella aamuyötä klo 04-08.

16.10 Perjantai

Varhain aamulla klo 08.00 olet saavuttanut matkasi määränpään ja alus ankkuroi Kölniin. Poistuminen laivasta aamiaisen jälkeen. Matkatavaroiden jättö hotelliin Kölnin keskustassa. Vapaata aikaa Kölnin nähtävyyksille ja ostoksille. Hotelliyö Kölnissä.

17.10 Lauantai

Klo 08-10 aamiainen. Matkatavarat voi jättää hotelliin. Vapaata aikaa Kölnin nähtävyyksille ja ostoksille. Klo 17.55 kuljetus Frankfurtin lentokentälle josta klo 21.30 lähtee Lufhansan lento Suomeen. Lennolla tarjotaan omavalintainen kylmä tai kuuma juoma pienellä välipalalla. Klo 00.50 sunnuntai aamun 18.10 puolella lento on Helsingissä.

11.10_Reinin_-_Moselin_jokiristeily_2020_lentologo_2.jpg

LENTO-INFO

Meno: Sunnuntaina 11.10.2020 LUFHANSA LH849 13:30 - 15:05 Helsinki - Frankfurt

Paluu: Lauantai 17.10.2020 LUFTHANSA LH854 21:30 - 00:50 Frankfurt- Helsinki huomaa 18.10 Su

Lufthansan kaikkien lentojen Economy-luokassa tarjotaan omavalintainen kylmä tai kuuma juoma pienellä välipalalla.

Sisältää: Lufthansa suorat reittilennot Hki-Frankfurt-Hki sis. pieni välipala ruokajuomineen, max 8 kg käsimatkatavaraa lentolaukku tai vastaava 56 x 45 x 25 cm (mittoihin sis. pyörät & kahvat), lentokenttäverot ja matkustajamaksut, kuljetukset Frankfurt-Köln-Frankfurt, 2 hotelliyötä Kölnissä aamiaisella, 5 päivän / 4 yön täysihoitoristeily Köln - Cochem - Alken - Rüdesheim - Koblenz - Remagen - Köln: 1 x risteily MS AMADEUS CLASSICilla ja yöpyminen varatussa hyttiluokassa, jossa on suihku / wc ja sat-tv, 4 x keskiyön yöpala, 4 x aamiaisbuffet, 3 x lounas ja kahvi lounaan jälkeen, 3 x kahvi ja leivonnaisia ​​iltapäivällä (päiväohjelmasta riippuen), 1 x gaalaillallinen, 3 x illallinen ja kahvi illallisen jälkeen, 1 x tervetuliaisjuoma, matkalaukku kantopalvelu, Saksankieliset oppaat, moderni "Quietvox" -äänijärjestelmä kuulokkeilla kaikilla laivayhtiön järjestämillä retkillä, Reinin / Moselin matkaopas saksaksi/eglanniksi (1 kpl. per hytti), viihdeohjelma laivalla, laivan kansipelien & kuntosalin laitteiden ilmainen käyttö, satamamaksut. Matkalla on mukana koko ajan suomalainen matkanjohtaja. Iso 23 kg matkalaukku koneeseen +50 €. 1hh/hytti 1295 €.

Huom! Ei sisällä juomarahaa laivan henkilökunnalle (suositus 5 - 7 euroa per henkilö / päivä eli yht. 20-25 €).

Varaa matkalle euroja / luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä! E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 200 € / hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %. Toimistokuluina perintään 75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!