kaunas_10.08.jpg

kaunas_kes.jpg

16.-19.10 SYYSLOMA KAUNAS 4 pv to -su. Hinta: 210 €

(+30 € 1 hh lisä). -25 € lapset -17 v.

Sis. pikalaivamatkat Linda Linen katamariinilla, bussimatkat sekä Vilnan retken ohjelman mukaan, hotellin 2 hh:ssa buffetaamiaisella 3 yötä Kaunasissa sekä matkanjohtajan palvelut. Huom. nähtävyyksien sisäänpääsymaksut erikseen.

Löydä Kaunas ja sen vanha kaupunki goottilaisine- ja barokkirakennuksineen. Kymmenistä museoista kuten Piru museosta löytyy kiintoisaa katsottavaa. Opettajille on koulumuseo. Näe myös Trakain vesilinna ja Vilnan viehättävä vanha kaupunki kirkkoineen. Löydä viehättäviä kellariravintoloita ja nauti maistuvasta liettualaisesta oluesta terasseilla tai tunnelmallisissa oluttuvissa. Tee edullisia käsityö ja meripihkaostoksia kotiin tuliaiseksi.

kaunas1.jpg

KAUNAS 415 000 as.

Liettuan toiseksi isoin kaupunki sijatsee kauniilla paikalla Nemunas ja Neris jokien yhtymäkohdasssa. Kaunasin vanha kaupunki on viehättävä sekoitus eri vuosisatojen arkkitehtuuria ja historiaa. Kirkoista kiinnostuneille löytyy yli 25 kirkkoa kuten Soboras arkkienkeli Mikaelille pyhitetty varuskuntakirkko, goottilainen Vytauksen kirkko ja Pyhän Getrudin renessanssikirkko 1400-luvun lopulta jossa on kaksi kokoajan palavien kynttilöiden täyttämää huonetta, toinen kirkon takana sivurakennuksessa ja toinen kryptassa. Pyhän kolminaisuuden kirkko edustaa pohjois-eurooppalaista renessanssityyliä. Osia vanhasta puolustuslinnasta ympäröi vanhaa kaupunkia. Näkemisen arvoinen ovat kaupunkin raatihuone jota kutsutaan myös "Valkoiseksi joutseneksi".

kaunas_kes_keskusta.jpg

Merkittävä rakennus on myöskin Ukkosenjumalan vanha saksalaisten Hansakauppiaitten talo 1400-luvulta.

kaunas_vanha_kaupunki.jpg 

Vanhassa kaupungissa on mukava kävellä. Sieltä löytyy lukuisia pikkushoppeja ja kaupungin viihtyisimmät ravintolat.

kaunas_kes_pkatu.jpg

Kaupungin kaunein kävelykatu on Vilnius gatve yhdistää kaupungin vanhan ja uuden puolen toisiinsa.

kaunas_keskusta_kuvat.jpg 

1,7 km pitkällä Laisves alejalla kaupungin uuden puolen pääkadulla on puolestaan paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

meripihka_shop.jpg

liettua_matkamuistoja.jpg

Vanhan kaupungin matkamuistomyymälöissä ja gallerioissa turisteille on tarjolla meripihkaa ja pellavaa monessa muodossa sekä myös kaikki mahdollisia käsitöitä. Kaunasissa on shoppailijoille useita isoja ostoskeskuksia kuten Akropolis, Mega, Molas, Urmas, Iki. Matkamuistomyymälöitä esim. Savex, meripihkakoruja Amberline.

kaunas_pirumususe_ja_linna.jpg

KAUNASIN MUSEOT & NÄHTÄVÄÄ

Kaunasissa on noin 30 museota kuten mm. Pirumuseo jossa on 3000 perkeleen kuvatusta, Kivi ja Korumuseo, Keramiikka- ja posliinimuseo EläintieteellinenmuseoNukketeatteri museo, Posti ja telemuseo, Urheilumuseo, Ilmailumuseo, Kansanmusiikin ja soittimien museot.

apteekki_ja_lketiedemuseo.jpg

Lääketiede ja apteekkimuseo, Opetus ja koulumuseoSotamuseo sekä Kaunasin yhdeksännen linnakkeen museo. Nähtävää taiteen ystäville tarjoavat yli 11 galleriaa kuten M.K Ciurlionisisin taidegalleria, Eglės Galerija, Kauno Langas, Meno Namai, Meno Parkas. Kaunasin tekojärven lähellä sijaitsee vaikuttava Pazaislisin luostari. Rakennus on myöhäisbarokin helmi.

kaunas_kes_elintarha.jpg 

Myöskin maan ainoa eläintarha (7 Lit /2 €) jossa on 250 eläinlajia ja kasvitieteellinen puutarha löytyvät kaupungista. Kaunasissa pääsee matkustamaan myös kahdella 1930-luvulla rakennetulla köysiradalla.

liettuan_ruokakuvia.jpg

liettua_pub.jpg

Ravintolat ja iltaelämä

Ravintoloiden hintaso on Tallinnaa ja Vilnaa edullisempi. Pääruoka keskitasoisessa ravintolassa tai bistrossa 10-15 Lt (3,5 - 5 €) ja oluttuoppi 1-2 €. Liettua on tunnettu oluistaan joita kannattaa maistella tunnelmallisissa panimoravintoloissa kuten Rambynas, Panimoravintola Avilys jossa mm. olutkeittoa ja hunajaolutta, Bravaria -panimoravintola. Kokemisen arvoisia ovat perinteiset liettualaiset ravintolat kuten Bernelių Uzeiga, Delano, Forto Dvaras, Katpėdėlė, riistaravintola Medziotojų Uzeiga tarjoaa mm. hirveä ja majavaa, Metu Laikaij, Čili Kaimas tai Carlston, Master Grill -Steak house.

akropolis_shopping-centrum.jpg

10 minuutin kävelymatkan päässsä hotellilta on Akropolis ostos- ja  viihdekeskus. Siellä on 60 liikettä, 24 kahvilaa, ravintolaa ja baaria, yökerho, casino, luistinrata, keilahalli, elokuvateattereita ym.

kaunas_yelm.jpg

Kymmenissä baareissa löytyy valinnan varaa kuten Grazy House, SkliautasAmerigos- biljard & bowling, Straikas - biljardi & keilailu tai Sporto Baras. Music-klubeja  on useita kuten Amerika Pirtyje, Combo, Ex-it, Metelica, Papa Jazz, Siena, Sin, Zemyn upe. Kaunasissa voi todellakin bailata aamuun asti.

trakain_linna_kuvat.jpg

TRAKAIN LINNA

Unohtumattomien järvimaisemien ympäröimänä on Traikain 1400-luvulla rakennetu linna  joka on Itä-Euroopan ainoa vesilinna ja maan suosituimpia nähtävyyksiä.

trakai_museo_2.jpg

Linnan museossa on esillä mm. alttaritaidetta, huonekaluja, kelloja, piippuja, laajat raha- ja asekokoelmat. Sp. n. 3,60 €. Kahville tai lounaalle aikaa rannan terasseilla.

trakai_kojut.jpg 

Hyvät ja edulliset matkamuistojen ostosmahdollisuudet mm. meripihkakoruja, puutöitä, maalauksia ym.

vilna_1.jpg

VILNA 578 000 as.

Kaupungilla on rikas historia ja eräs Itä-Euroopan suurimmista vanhoistakaupungeista. Vanhakaupunki on täynnä gotiikan, renessanssin ja barokin ajan rakennuksia ja kuuluukin Unescon maailmanperintö kohteisiin. Siellä on Itä-Euroopan vanhin vuonna 1579 perustettu yliopisto, Pyhän Annan kirkko, jonka sanotaan olevan niin kaunis että Napoleonikin halusi viedä sen mukanaan Ranskaan, Pilies eli Vilnan vanhin katu, Aamunkoiton portti sekä katedraali. Vanhan kaupungin kapeilla kaduilla ja kujilla aistitte itse Vilnan hengen ja lämmön. Keskustan alueen monet palatsit kertovat myös Vilnan kultakauden menneestä loistosta. Vilnan tunnus on Gediminasin linna joka muistuttaa kaupungin maineekkaasta historiasta. Ravintoloita terasseineen löytyy jokaiselle maulle ja kukkarolle esim. oluenystäville tsekkiläinen ravintola Rudolfa II, Sotamies Sveik-ravintola, panimoravintola Būsi trečias ja Snekutis-minipanimoravintola.

vilna_kirkot2.jpg

VILNAN KIRKOT

Vilnaa sanotaan kirkkojen kaupungiksi sillä joka puolella kohoaakin kirkontorneja. Kirkkoja on tänä päivänä noin 50. Vanhimpia on ryhmä goottilaisia kirkkoja jotka on rakennettu 1300-1500 luvuilla kuten Pyhän Annan kirkko jonka rakentamisessa on käytetty 33 eri tiililajia ja viereiset Pyhän Franziskuksen ja Bernhardin kirkko jonka seinämaalaukset edustavat harvinaisempaa gotiikan tyylisuuntaa. Renensanssin ajalta on Pyhän Mikaelin kirkko. Barokin helmi on 1600-luvulta Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkko jonka sisustuken koristelussa on käytetty 2000 raamatullista ja mytologista veistosta. Aamunkoiton portti kuului kaupungin linnoitusjärjestelmään. Sittemmin portin yhteyteen rakennettiin kappeli jossa on kuuluisa Neitsyt Marian ikoni. Vanhan kaupungin helmi Katedraali on rakennettu paikalle, jossa muinoin palvottiin ukkosenjumala Perkunasia. Katedraalin sisällä on myös freskoja sekä barokkiajan Pyhän Kasimirin kappeli vuodelta 1636. Myös Pyhän Nikolain ortodoksikirkossa yhdistyvät barokin ja gotiikan sekä bysanttilaisvaikutteet mielenkiintoisella tavalla.

kgb_vilna.jpg

VILNAN MUSEOT & NÄHTÄVÄÄ

KGB:n museo eli virallisesti kansanmurhan uhrien museo. Ydinkeskustassa oli KGB:n vankila aina vuoteen 1990 asti, jossa kuulusteltiin ja kidutettiin kaikkiaan 45 000 Neuvostovastaisesta toiminasta epäiltyä. 1992 vankilasta tehtiin museo jonka yläkerrassa on Neuvostomiehityksestä kertova näyttely. Kysy kuulokkeita, niin kuulet vankilan historiasta englanniksi. Muita museoita mm. Liettuan kansallismuseo, Meripihkamuseo, Mizkiris meripihkamuseo, Mineraalimuseo, Ylempi linnamuseo eli entinen Gediminasin linna, Liettuan taidemuseo, Taide akatemian museoTeatteri, musiikki ja elokuvamuseo, Seppä museo & galerieRautatiemuseo. Taidegallerioita ja taidekäsityöpajoja löytyy niitäkin Vanhastakaupungista yli 70.

rundalen_palatsi.jpg

RUNDALEN PALATSI
 
Paluumatkalla poikkeamme Latvian huomattavimmassa barokki- ja rokokoo palatsissa joka oli Kuurinmaan Herttuan kesäresidenssinä. Palatsi on rakennettu 1736-1740. Suurin osa palatsin sisustuksesta on vuosilta 1765-1768. Tutustumiskierroksella 2,5 Lt, 3,70 € näemme 50 huonetta kahdessa kerroksessa kuten Herttuan työhuoneen, Audienssikabinetin, Herttuatteren toalettihuoneen, Kultasalin, juhlasaleja ym. Vaihtoehtoisesti voi tutustua palatsin ranskalaiseen puutarhaan 1,50 €. Tai voi tutustua ilmaisiin näyttelyihin Kivi- ja metallikaiverruskäsityöt Latviassa tai 1700- ja 1800- lukujen muotia Latviassa. Tai jos museot eivät jaksa kiinnostaa voit lounastaa vieresessä ravintolassa.
HOTELLI KAUNASISSA 

kaunas_hotelli_1a.jpg

Hotelli** Runsas aamiaisbuffet klo 7-10 

1, 2 ja 3 hengen huoneita joissa tv, puhelin ja kylpyhuone. Hotellissa on ravintola joka on avoinna klo 11.30-22.00. Terassi. Vastaanotossa joka on auki 24h on tallelokeroita. Hotelli on rakennettu 1899. 5 kerrosta, hissi. Sijaitsee aivan Kaunasin keskustassa kävelykadun varrella. Vanhaan kaupunkiin on 10 min. kavelymatka. 10 min. kävelyn päässä on myös Akropolis ostos- ja viihdekeskus.

aamiaisbuffet_kaunas.jpg

Runsas aamiaisbuffet klo 7-10 sisältää; Liettualainen pöytä: sillejä ja marinoituja sipulirenkaita, maksapasteijaa, papusalaattia kuminalla, keitettyä kasvis-salaattia, kaalisalaattia tillillä, paahdettua jänistä. Leipäpöytä: tummaa leipää, sämpylöitä, hampurilais-sämpylöitä, paahtoleipää, sulatejuustoa, margariinia, voita. Kylmäpöytä: keitettyjä kananmunia majooneesilla ja tillillä, makkaraa, savustettua makkaraa, savukinkkua, maksapasteijaa, juustoa. Kasvispöytä: marinoituja porkkanoita, liettulaisia maustekurkkuja, kurkkua, tomaatia, Pekinginsalaattia. Lämminpöytä: pannukakkuja, pannukakkuja lihan kanssa, omeletteja, lihaomeletteja, nakkeja, sinappia, ketsuppia. Makeapöytä: corn flakes, mysliä kolmea sorttia, appelsiineja, omenoita, mandariineja, hunajaa. Kahvia, teetä, kuumaa maitoa, appelsiinituoremehua, omenatuoremehua ja vettä.

MATKAOHJELMA

16.10 Torstai

Klo 8.30 kokoontuminen Hki/ Eteläsatama Makasiiniterminaali. Klo 9 Linda Linen pika-alus lähtee Tallinnaan. Klo 10.30 katamariini saapuu Tallinnan satamaan. Klo 10.45 bussi lähtee Tallinnan satamasta.

liettua_taukopaikka_ruoka.jpg

Liettuan rajan jälkeen n. klo 16 pidämme lounastauon. Vieressä on mini-zoo. Bussi on noin klo 19 Kaunasissa.

17.10 Perjantai

Buffet-aamiainen klo 7-10. Klo 9 oma bussi vie Kaunasin kiertoajelulle: Raatihuoneen tori, Piru museo, opettajille Opetus ja koulumuseo, kivikerhoille Kivi ja Korumuseo, sekä eläintarha jos kiinnostuneita ja Akropolis-ostoskeskukseen jossa on yli 200 liikettä, hypermarket 10 ravintolaa ym. Illalla klo 19 Bravaria -panimoravintolaan tutustuminen.

18.10 Lauantai

Buffet-aamiainen klo 7-10. Klo 9 bussi vie kiinnostuneita tutustumaan Trakain linnaan ja Vilnaan jossa KGB museossa, kivi-/korukerhoille Meripihkamuseo, Mizkiris meripihkamuseo, Seppä museo & galerie ja Snekutis-minipanimoravintolassa käynti ja vapaata aikaa klo 17 asti. Bussi on n. klo 18.30 takaisin Kaunasissa. Illalla klo 20 Panimoravintola Avilys.

19.10 Sunnuntai

Buffet-aamiainen klo 7- jonka jälkeen klo 7.30 lähdemme ajamaan kohti Tallinna. Kahvitauko ennen Latvian rajaa. Puoleltapäivin noin 1 tunnin kierros 3,70 € Rundalen rokokoo- ja barokkipalatsissa. Ruokatauko Pärnun liepeillä. Noin klo 18.30 bussi saapuu Tallinnan satamaan jossa on tavarasäilytys. Klo 19.30 kokoontuminen Linnahalli-terminaalissa. Klo 20 Linda Linen pika-alus lähtee Helsinkiin. Klo 21.30 pika-alus saapuu Helsinkiin Eteläsataman Makasiiniterminaaliin. 

taisto_trutnov.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, wc, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko & ruokatauko. Varaa matkalle Eestin kruunuja, Latvian lateja, Liettuan litejä. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä

E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

lindaline_banneri.jpg