3.-6.12 Itsenäisyyspäivän pikkujoulumatka Kaunas

kaunas_3.-6.12.2010.jpg

3.-6.12 Pe-Ma 4 pv. KAUNAS ITSENÄISYYSPÄIVÄN PIKKUJOULUMATKA 159,-

Sis. laivamatkat, bussimatkat ohjelman mukaan, hotelli*** 2hh: ssa aamiaisella 3 yötä sekä suomalaisen matkanjohtajan bussimatkalla. 1hh:ssa 199 €.

Löydä Kaunas ja sen vanha kaupunki goottilaisine- ja barokkirakennuksineen.  Tee joululahjaostokset edullisesti.  Kymmenistä museoista kuten Piru museosta löytyy kiintoisaa katsottavaa. Löydä viehättäviä kellariravintoloita ja nauti maistuvasta liettualaisesta oluesta tunnelmallisissa oluttuvissa. Tee edullisia käsityö- ja meripihkaostoksia kotiin tuliaiseksi.

kaunas1.jpg

KAUNAS 415 000 as.

Liettuan toiseksi isoin kaupunki sijatsee kauniilla paikalla Nemunas ja Neris jokien yhtymäkohdasssa. Kaunasin vanha kaupunki on viehättävä sekoitus eri vuosisatojen arkkitehtuuria ja historiaa. Kirkoista kiinnostuneille löytyy yli 25 kirkkoa kuten Soboras arkkienkeli Mikaelille pyhitetty varuskuntakirkko, goottilainen Vytauksen kirkko ja Pyhän Getrudin renessanssikirkko 1400-luvun lopulta jossa on kaksi kokoajan palavien kynttilöiden täyttämää huonetta, toinen kirkon takana sivurakennuksessa ja toinen kryptassa. Pyhän kolminaisuuden kirkko edustaa pohjois-eurooppalaista renessanssityyliä. Osia vanhasta puolustuslinnasta ympäröi vanhaa kaupunkia. Näkemisen arvoisia ovat kaupunkin raatihuone jota kutsutaan myös "Valkoiseksi joutseneksi".

kaunas_kes_keskusta.jpg

Merkittävä rakennus on myös Ukkosenjumalan vanha Hansakauppiaitten talo 1400-luvulta.

kaunas_vanha_kaupunki.jpg Vanhassa kaupungissa on mukava kävellä. Siellä on myös lukuisia pikku shoppeja, viehätäviä ravintoloita ja kahviloita.

kaunas_kavelykatu_talvi.jpg

Kaupungin kaunein kävelykatu on Vilnius gatve yhdistää kaupungin vanhan ja uuden puolen toisiinsa.

kaunas_keskusta_kuvat.jpg

1,7 km pitkällä Laisves alejalla kaupungin uuden puolen pääkadulla on puolestaan paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

liettua_matkamuistoja.jpg

Vanhan kaupungin matkamuistomyymälöissä ja gallerioissa turisteille on tarjolla meripihkaa ja pellavaa monessa muodossa sekä myös kaikkia mahdollisia käsitöitä. Kaunasissa on shoppailijoille useita isoja ostoskeskuksia kuten Akropolis, Mega, Molas, Urmas, Iki. Matkamuistomyymälöitä esim. Savex, meripihkakoruja Amberline.

kaunasin_linna_talvi.jpg

KAUNASIN MUSEOT & NÄHTÄVÄÄ

Kaunasissa on noin 30 museota kuten mm. Pirumuseo jossa on 3000 perkeleen kuvatusta, Kivi ja Korumuseo, Keramiikka- ja posliinimuseo EläintieteellinenmuseoNukketeatteri museo, Posti ja telemuseo, Urheilumuseo, Ilmailumuseo, Kansanmusiikin ja soittimien museot.

apteekki_ja_lketiedemuseo.jpg

Lääketiede ja apteekkimuseo, Opetus ja koulumuseoSotamuseo sekä Kaunasin yhdeksännen linnakkeen museo. Nähtävää taiteen ystäville tarjoavat yli 11 galleriaa kuten M.K Ciurlionisisin taidegalleria, Eglės Galerija, Kauno Langas, Meno Namai, Meno Parkas. Kaunasin tekojärven lähellä sijaitsee vaikuttava Pazaislisin luostari. Rakennus on myöhäisbarokin helmi. 

kaunas_kes_elintarha.jpg 

Myöskin maan ainoa eläintarha (7 Lit /2 €) jossa on 250 eläinlajia ja kasvitieteellinen puutarha löytyvät kaupungista. Kaunasissa pääsee matkustamaan myös kahdella 1930-luvulla rakennetulla köysiradalla.

liettua_pub.jpg

liettuan_ruokakuvia.jpg

Ravintolat ja iltaelämä

Ravintoloiden hintaso on Tallinnaa ja Vilnaa edullisempi. Pääruoka keskitasoisessa ravintolassa tai bistrossa 10-15 Lt (3-4,5 €) ja oluttuoppi 1-2 €. Liettua on tunnettu oluistaan joita kannattaa maistella tunnelmallisissa panimoravintoloissa kuten Rambynas, Panimoravintola Avilys jossa mm. olutkeittoa ja hunajaolutta, Bravaria -panimoravintola. Kokemisen arvoisia ovat perinteiset liettualaiset ravintolat kuten Bernelių Uzeiga, Delano, Forto Dvaras, Katpėdėlė, riistaravintola Medziotojų Uzeiga tarjoaa mm. hirveä ja majavaa, Metu Laikaij, Čili Kaimas tai Carlston, Master Grill -Steak house. Ainakin kerran kannataa maistaa cepelinai-peruna taikinaa joka on täynnä jauhelihaa, juustoa tai sieniä.  Muita perinneruokia on bulviniai blynai - raastettu peruna pannukakkuja ja kylmä sokerijuurikkaan keitto tarjoillaan keitetyillä perunoilla. Kymmenissä baareissa löytyy valinnan varaa kuten Grazy House, SkliautasAmerigos- biljard & bowling, Straikas - biljardi & keilailu tai Sporto Baras. Music-klubeja  on useita kuten Amerika Pirtyje, Combo, Ex-it, Metelica, Papa Jazz, Siena, Sin, Zemyn upe. Kaunasissa voi todellakin bailata aamuun asti.

akropolis_shopping-centrum.jpg

5 minuutin kävelymatkan päässsä hotellilta on Akropolis ostos- ja  viihdekeskus. Siellä on 60 liikettä, 24 kahvilaa, ravintolaa ja baaria, yökerho, casino, luistinrata, keilahalli, elokuvateattereita ym.

kaunas_yelm.jpg

Kymmenissä baareissa löytyy valinnan varaa kuten Grazy House, SkliautasAmerigos- biljard & bowling, Straikas - biljardi & keilailu tai Sporto Baras. Music-klubeja  on useita kuten Amerika Pirtyje, Combo, Ex-it, Metelica, Papa Jazz, Siena, Sin, Zemyn upe. Kaunasissa voi todellakin bailata aamuun asti.

kaunas_hotel3.jpg

HOTELLI*** KAUNASISSA

Moderneja 2-3 hh:ita joissa sat-tv, kylpyhuone jossa on hiustenkuivaaja. V. 2008 rakennetussa hotellissa on hiss1, ravintola ja näköalabaari. Hotelli sijaitsee Kaunasin keskustassa. Lähistöllä on ravintoloita ja iso Akropolis ostoskeskus.

25.5_Kaunas_hotelli_M_1.jpg

25.5_kaunas_hotelli_m_2.jpg

KAUNASIN HOTELLI*** Buffetaamiainen

Kaunasin keskustassa sijaitseva vuonna 1889 rakennetu hotelli on remontoitu osittain viimeksi 2015. Tyylikkäitä 1-2-3hh huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, sat-tv, kylpyhuone. Hotellissa on ravintola ja baari sekä terassi. Hissi on vasta 2. kerroksessa. 100 m säteellä on marketti, useita kahviloita, baareja, pizzerioita ja muita ravintoloita. Pääkävelykatu on kulman takana. Maxima-market ja iso Akropolis ostoskeskus on 10 min kävelyn päässä. Vanhaan kaupunkiin on kävellen vain 10 min


ITSENÄISYYSPÄIVÄN PIKKUJOULUMATKA KAUNAS 3.12 - 6.12 AIKATAULU

 

3.12 Perjantai

Klo 7.30 Kokoontuminen Länsisatama. Klo 8 Eckerö Linen laiva lähtee Tallinnaan. Laiva on Tallinnassa klo 11. Bussi lähtee parkkipaikalta A-terminaalin ulkopuolelta klo 11.30. Kahvitauko klo 14 Viro-Latvia rajalla.

liettua_taukopaikka_ruoka.jpg

Liettuan rajan jälkeen klo 17.15 pidämme ruokatauon. Bussi on noin klo 20.20 Kaunasissa.

4.12 Lauantai -  5.12 Sunnuntai

Aamiainen klo 7-10. Omatoimista ohjelmaa.  Lauantaina ostoskierros ja nähtävyyksiä omalla bussilla. Sunnuntaina joukolla keilaamaan.

 
6.12 Maanantai -Itsenäisyyspäivä                      

Aamiainen klo 7. Bussi lähtee hotellilta klo 7.30. Bussi on perillä Tallinnan satamassa A-terminaalissa n. klo 17. Klo 18  Viking Linen laiva lähtee Helsinkiin. Laivalla buffet-pöytä juomineen 26 € aik., ja hytit lisämaksusta. Laiva on klo 20.30 Helsingin Katajanokalla

bussi_uo.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko ja ruokatauko sekä wc-pysähdyksiä tarvittaessa. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus. Matka vatii toteutuakseen minimimäärän matkustajia.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

 

eckeroline_logo.gif