27.-29.7 Viro Valga Sotahistorian festivaali 2018

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

27.7_Valga_militaariafestivaali_matka_2018.jpg

27.7_valga_suomalaiset_2017.jpg

27.-29.7 VIRO VALGA 2018  X. KANSAINVÄLINEN SOTAHISTORIAN FESTIVAALI pe-su 3 vrk 195 €.

Sis. laivamatkat, bussimatkat matkanjohtajan johdolla ohjelman mukaan suomalaisella bussilla, 2 hotelliyötä aamiaisella Valgassa, 2 lounasta ja Valgan sotilaallisen teemapuiston sisäänpääsymaksun.Tarton ilmailumuseon ja Viron sotamuseon sisänpääsyt. Bussikuljetus Länsisatamaan Ruokolahti-Imatra-Lappeenranta-Kouvola-Lahti 20 € suunta.

Valgan sotahistorian festivaali ainutlaatuisella ohjelmallaan esittelee mm. Viron puolustusvoimia, järjestetään suuri sotilasparaati kaupungin halki, käydään todellisten taistelujen näytöstaisteluja, sotamuseossa on erilaisia militaari-alan näyttelyjä, lisäksi militaria-antiikkimarkkinat sekä konsertteja & iso ilotulitus. 

valga_venal.paraati.jpg

valga_venal.2.jpg

Eri maista oli v. 2014 militariakerhoja yhteensä 11: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa, Suomi, Ranska, Itävalta, Ukraina, Valko-Venäjä ja Venäjä. Sotahistorialliset joukkueet mudostivat lähes 1500 miehen leirin. Markkinoilla on myynnissä paljon uusia ja vanhoja sotatarvikkeita. Kuperjanovi pataljoona paraati, näytteillä runsas valikoima aseita ja modernin puolustustarvikkeita (kuten armeijan panssariajoneuvoja, helikopteri, jne) neljä ja puoli tuntia kulttuuriohjelmaa. Kuvia 2017 festvaalimatkalta!

valga_saksal.jpg

27.7_valga_paraati_2017_kuvat.jpg
Tekemisiä ja osallistumisen iloa riittää kaikille. Tule ja ota perheesi ja ystäväsi mukaan.

Kaksoiskaupunki Valga on Viron eteläisin kaupunki, joka pienuudestaan huolimatta ei mahdu yhteen maahan. Kaksi kieltä, kaksi kulttuuria, runsaasti historiaa ja kulttuurielämää: tule ja löydä Valga!

28.7_Valga_museo.jpg

VALGAN MILATARIA MUSEO & TEEMAPUISTO

Museossa on esillä Viron puolustusvoimat, Kaitseliitin joukot, Viron suojelupoliisi, Viron poliisi ja rajavartiolaitos. Esillä on Viron Vapaussotaa, Väike-Emajoen ympäristössä 1944 käytyjä taisteluja sekä neuvostoarmeijaa esittelevä näyttely. Lisäksi on runsas kokoelma erilaisia aseita. 

Tule tutustumaan vapaussodan Paju-taisteluun taistelupaikalle. Vai haluatko saada lisätietoja Viron puolustushistoriasta ja nykyajasta? Sotilaalliseen teemapuistoon kuuluvat myös sotilasajoneuvot, panssariautot,T-34 tankki, Mi-8 helikopteri, metsäveljien bunkkeri, suuri asekokoelma ja paljon muuta. Jos haluat kokeilla tarkka-ampumista, sitä varten on ampumasimulaattori. Myös museo-shop löytyy. Teemapuisto on perustettu Valgan rajavartioalueella rajavartioston johdolla

28.7_valga_rompe_1.jpg

28.7_Valga_militaria_rompetori.jpg

Militaria markkinoilla on myynnissä paljon uusia ja vanhoja sotatarvikkeita: uniformuja, kirjoja, tauluja ym.

27.7_valga_grilliterassi.jpg

Festivaalialuella on mys grilliterassi josta saa edullisesti saslikkia, grillimakaraa ja kylmiä juomia ym.

MUISTOMERKKI SUOMEN POHJAN POJILLE

Valga Jaani -kirkon seinään asennettiin 1934 v. mustasta graniitista suunnilleen 200 nimeä sisältävä muistotaulu vapaussodassa Paju-taistelussa kaatuneiden Suomen vapaaehtoisten kunniaksi. Kiven kohdalla kilven päällä on Pohjan Poikien -rykmentin jääkarhun merkki. Vuonna 1940 muistotaulu murskattiin hakuilla kommunistien toimesta. Paju-taistelun 80. vuosipäivänä muistotaulu paljastettiin uudelleen. Hyvä tietää: * Vuonna 1934 muistotaulun paljasti valtionpäämies Konstantin Päts; * ensimmäinen taulu valmistettiin Suomessa, toinen Tartossa.

VIRON VAPAUSSODAN MUISTOPATSAS

Etelä-Viron vapaustaisteilijoille omistettu muistopatsas on korkealla jalustalla seisova tuntemattoman sotilaan veistos. Sotilaan vyöllä on miekka ja kädessä liehuu lippu, toinen käsi on ojennettu korkealle. Alkuperäinen patsas paljastettiin luutnantti Julius Kuperjanovin syntymän 31-vuotispäivänä 11.10.1925 ja neuvostovalta tuhosi sen yöllä 21.9.1940. Nykyinen Vapaussodan muistopatsas paljastettiin 16.8.2013 samassa paikassa Kuperjanovinkadun varrella. Patsaan suunnitteli ja luonnoksen valmisti vuonna 1925 Amandus Adamson, joka osallistui myös pronssivaluun Italiassa. Pronssiveistoksen kopion valmisti kuvanveistäjä Jaak Soans. Patsaan uudelleen pystyttämisen hankkeen aloitti majuri Meelis Kivi.

kuuri_saksl._sot.haut..jpg

VILJANDIN SAKSALAINEN SOTILASHAUTAUSMAA

Hautausmaa perustettiin toisen maailmansodan aikana. Ensimmäiset taisteluissa kaatuneet saksalaiset soturit haudattiin hautausmaalle jo vuoden 1941 keväällä. Neuvostoliiton miehitysviranomaiset tuhosivat kaikki hautamerkit vuoden 1944 syksyllä. Hautausmaa palautettiin entiselleen 1991–1993 Saksan sotahautojen huollosta vastaavan järjestön toimesta. Siellä lepää yhteensä lähes 700 taisteluissa kaatunutta ja sairaalassa menehtynyttä sotilasta, lisäksi parikymmentä virolaista.

28.7_Viron_sotamuseo_1.jpg

28.7_Viron_sotamuseo2.jpg

28.7_Viron_sotamuseo_aseita.jpg

VIRON SOTAMUSEO

Viron sotamuseo avattiin entisöinnin jälkeen vuonna 2001 Viron sotamuseo - kenraali Laidonerin museon nimellä. Nyt sotamuseo kerää, säilyttää, tutkii ja esittelee virolaista sotahistoriaa ja perinnekulttuuria. Museon näyttelyhuoneet on ryhmitelty aikakauden mukaan. Erikseen esitellään keskiaika, Viron vapaussota ja ensimmäisen itsenäisen Viron puolustusvoimat, venäläis- ja saksalaismiehitys sekä Viron nykyinen armeija. Esillä on paljon erilaisia aseita, kunniamerkkejä, muotokuvia, asuja sekä tauluja, karttoja.

28.7_Viron_sotamuseo_3.jpg

28.7_Viron_sotamuseo_4.jpg

Sotamuseon perusnäyttely ja vaihtuvat näyttelyt esittelevät Virossa käytyjä sotia, virolaisten ja muiden paikallisten kansojen palvelua muiden valtioiden puolustusvoimissa sekä muualla maailmassa käytyjä sotia, joista Viron asukkaiden on tullut ottaa osaa.

28.7_Viron_sotamuseo_kalustohalli.jpg

Erikseen on raskaan kaluston halli, jossa on tykkejä, ilmatorjuntatykkejä raskaita aseita sekä panssarivaunuja ja kuljetuskalustoa.

27.7_Valga_viron_ilmailumuseo.jpg

VIRON ILMAILUMUSEO

Museossa on useita halleja. Yhdessä rakennuksessa on yli 400 pionoismallia. Kokoelmissa on sotilaslentokoneita mm: Suhoi Su-24McDonnell Douglas F-4 Phantom II,  matkustajalentokoneita mm: Tupolev Tu-134Yakovlev Yak-40, koulutuskoneita, purjelentokoneita mm: LET L-13 Blaník, ultrakevyet lentokoneet, helikopterit mm: Mil Mi-2, lentokoneiden moottorit, tutkalaitteita ilmatotjuntaohjuksia ja ilmatorjuntatykkejä, On myös erilaisia ​​nähtävyyksiä, kuten pilotti- ja laskuvarjohyppy simulaattoreita.


ALUSTAVA MATKAOHJELMA 2018:

27.7 Perjantai

Lisämaksullinen bussikuljetus satamaan reittiä: Ruoholahti-Imatra-Lappeenranta-Kouviola-Lahti- Hki Länsisatama!

Klo 08.00- kokoontuminen Hki Länsisatama Länsiterminaali 2. Laivaan pääsee klo 08.30 asti!. Klo 09.00 Eckerö Linen Finlandia lähtee Tallinnaan. Hytit ja aamiaisbuffet 1.kattaus klo 08.30- lisämaksusta 14 €. Klo 11.15 Eckerö line saapuu Tallinnan satamaan A-terminaaliin. Klo 11.30- bussi lähtee Tallinnan satamasta kohti Valgaa. Matkalla on kahvila ja bensa-asemapysähdyksiä. Viron ilmailumuseo. Bussi on Valgassa klo 17. Käymme Latvian puolella ALKO1000 viinamarketissa edullisilla ostoksilla. Hostelliin sisäänkijoittautuminen  ja klo 17.30 lounas.

28.7 Lauantai

Klo 7.30-09.00 buffetamiainen.


28.7_Valga_militaria_festival_tori.jpg

Klo 8.00-15.00 Kansainväliset militaria antiikki- ja keräilymarkkinat (sotahistoriamuseo teemapuisto, Pikk 16 A, ). Kauppiaita Virosta, Latviasta, Liettuasta,Venäjältä, Puolasta ja Espanjasta.

Klo 10.00 Festivaalin avaus

Klo 10.30 Eestin puolustusvoimien orkesteri

Klo 11.00 -15.00 Military Exhibition (Valga kaupunginpuisto) asevoimien ja oheislaitteistojen näyttely Valgan sairaalan parkkipaikalla.

Klo 15 matkan hintaan kuluva lounas.

28.7_Valga_paraati_2016.jpg

Klo 16:00 Ajoneuvojen ja 500 miehen sotilasparaati keskustan läpi uutta reittiä J. Kuperjanov ja Keski kaduilla sekä Pärnun bulevardilla kauttaTivoli-aukiolle.

28.7_valga_saksal.jpg

Klo 17.30 Valga kulttuurikeskus virolainen sotaelokuva 1944 liput 2,50 €.

Klo 19.15- oma bussi lähtee hostellita: Historiallinen Taistelunäytös "Eesti 1944""Viro 1944" alkaa 20 Rekul Singamäel taistelukentällä. Näyttely kentällä jo klo 19 alkaen.

27.7_Valga_iltakonsertti_2018.jpg

Klo 22.00 Konsertti esiintymässä METSATÖLL: aikuiset 12 €, / opisk. / eläkeläiset 10 €(Pikk 16a Militaria museon festivaalilava). Konsertin jälkeen suuri ilotulitus.

29.7 Sunnuntai

Klo 8-9.30 buffetaamiainen. Poikkeamme kääntymässä Latvian puolella ALKO1000 viinamarketissa edullisilla ostoksilla. Lähdemme ajaman takaisin kohti Tallinnaa pitäen matkalla lounastauon. Matkalla poikkeamme mm. Viljandin saksalaisella sotilashautausmaalla. Tallinnassa tutustumme iltapäivällä Viron sotamuseoon ja sen kalustohalliin.  N. klo 17.00 mennessä bussi saapuu Tallinnaan A-terminaaliin. Aikaa vielä ostoksille Sadama marketissa. Laivaan mentävä klo 18 mennessä. Klo 18.30 Eckerö Linen Finlandia lähtee Helsinkiin. Laivalla lisämaksusta hytit ja Buffetpöytä kattaus klo 18.30- / ennakkoon ostetuna 26 € aik. Klo 21.00 Eckerö Line saapuu Helsinkiin Länsisatamaan. Satamasta bussi ajaa reittiä Lahti-Kouvola-Lappenranta-Imatra-Ruokolahti lisämaksusta 20 € suunta!


28.7_Valga_hostelli_1.jpg

28.7_valga_hostelli_2hh_.jpg

28-7_valga_4hh.jpg

MAJOITUS VALGASSA: MOTELLI. Buffetaamiaisella

Sijaitsee Valgan keskustassa 300 m päässä paraatikadulta. Ravintoloita ja Rimi market on 400 m päässä. Hostellissa on 2 yhteistä keittiötä, jotka ovat vieraiden käytössä, ja niissä kummassakin on mikroaaltouuni, jääkaappi, teen-/kahvinkeitin, liesi, uuni ja keittiötarvikkeita. Aamiainen tarjoillaan aamiaishuoneessa joka on myös oleskelutilana. 2hh-3hh ja 4-5 hengen huoneisto, huoneet ovat klassisesti sisustettuja ja niissä on ilmainen wifi, tv, ja niissä on oleskelualue. Lisämukavuuksiin kuuluu työpöytä. Käytettävissä on jaetut kylpyhuonetilat käytävällä. Asiakkaiden käytettävissä on myös grillipaikka. Sauna on käytettävissä lisämaksusta.

27.7_Valga_militaariafestivaali_matka_2018_suomalainen_bussi.jpg

Suomalaisessa bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, jääkaappi, DVD/tv. Varaa matkalle mukaan euroja/luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus. Lisämaksusta bussikuljetus reittiä Ruokolahti -Imatra - Lappeenranta -Kouvola -Lahti - Hki Länsisatama ja takaisin 20 € suunta.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä ! E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe044-3034003

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg 

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Eckeroline_bussiyhteys_satamaan.jpg

Turusta ja Tampereelta on suora bussiyhteys jokaiselle m/s Finlandian lähdölle, samoin Lahdesta, Kotkasta ja Kouvolasta. Savonlinja tuo matkustajia mukavasti Länsisatamaan joka päivä Lahdesta, Kouvolasta sekä Kotkasta Loviisan ja Porvoon kautta. Kotimatkalle pääset yhtä lailla kätevästi Savonlinjan kuljettamana sen jälkeen, kun m/s Finlandia on saapunut satamaan. Vainion liikenne Turussa ja Paunu Tampereella tuovat matkustajat mukavasti satamaan ja laivan paluun jälkeen satamasta takaisin kotimatkalle.