24.4-1.5 Etelä-Määrin kevät Mikulov & Vappuna 2024 viiniä Wienissä

BLITZ_TOURS_15_V_LOGO_2_2.jpg

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_8_pv._logo.jpg

27.6_Mikulov_2020_matka_Etela-Maari_Tsekki_8_pv._promo_2.jpg

24.4-1.5 ETELÄ-MÄÄRI MIKULOV TSEKKI 2024 8 pv. 845 €

Sis. RYANAIR:in lennot Hki-Wien-Hki,  sis. pieni käsimatkatkavara (40 x 20 x 25 cm) matkustamoon ja 10 kg lentolaukku ruumaan, kuljetukset Wien-Mikulov, 6 yötä Mikulovissa hotellli*** ja 1 yö Wienissä hotelli** buffetaamiaisella 2hh:ssa, suomalaisen matkanjohtajan johdolla ohjelmassa olevat nähtävyydet, retket ja patikoinnit. (bussi-, juna-, vene- & sisäänpääsymaksut museoihin ja pyörävuokrat ym. erikseen). 1050 hotellihuone yhdelle. 890 € 1hh pensionissa*** buffetaamiaisella ja hotelli** Wienissä 1hh buffetaamiaisella.

Mikulovin kaupunki ympäristöineen houkuttelee vierailijoita, joilla on liikunnallinen asenne elämään. Etelä-Määristä löytyy yli 1200 kilometriä pyöräilyreittejä ja läheisillä Nove Mlynyn järvillä voi niin uida, kalastaa kuin harrastaa purjehtimistakin. Hyvin merkityt reitit läpi kuvankauniiden viinitarhojen vievät alueen kauneimmille luonnonpaikoille ja kiinnostavimmille historiallisille kohteille. Vieraile Lednice-Valticen historiallisissa kohteissa, linnoitusten raunioissa ja upeassa Mikulovin linnassa. Voit löytää luonnon kauneuden Palavan kukkuloilta tai Sedlecin lampien tasangolta. Kiertele aluetta patikoiden, polkupyörällä tai hevosella. Löydät myös tuhansia aromeja ja makuja paikallisista Tsekin hienoimmista viineistä, joista on tullut koko alueen symboli. Mikulovin alue on ihanteellinen kohde, josta löydät jotain uutta joka kulmalta. Mikulov on kuuluisa erityisesti viininsä ansiosta, mutta se tunnetaan hyvin myös lumoavan arkkitehtuurin, juutalaisen perinnön ja ainutlaatuisen gastronomian kaupunkina.

27.6_Mikulov_2020_Palava_1_2.jpg

PALAVA

Tsekin tasavallassa Etelä-Määrissä, Itävallan rajalla on Palavan, Pavlovské vrchy( Pollauer Bergen) -vuoristo. Geologisesti tämä kuuluu Länsi-Karpaattien alueelle ja ulottuu Ala-Itävallan Falkensteinin asti. Yksittäiset huiput eivät ole kovin korkeita. Korkein kohta on Devín (Maidenberg 554 m), Kotel (Kesselberg 483 m), Stolová hora (Tafelberg 458 m), Kočičí skala, 352 m, Turold (385 m), Svatý Kopeček (363 m), eikä niille ole vaikeaa nousta, mutta maisema on todella näkemisen arvoinen (linnarauniot, näkymät, harvinaiset kasvit ja eläimet). Koska 83 km² alue on luonnonpuistoa tai luonnonsuojelualuetta, merkittyjä polkujen ulkopuolella ei pitäisi kulkea. Vuorijono kulkee Mikulovin (Nikolsburg) kaupungista pohjpiseen Nové Mlýny (Neumühl) -patoaltaalle.

27.6_Mikulov_2020_rauniolinna_1_kuva_1_2.jpg

Harvalla luonnonalueella on tarjota yhtä paljon liikunnallisia mahdollisuuksia kuin Mikulovilla ympäristöineen. Maiseman muotoja hallitsevat Mikulov-vuoret, joihin lukeutuvat Palavan kalkkikivivuoret (Pollauer Bergen), sekä Mikulovin metsämaat. Erityisesti kivinen Palava houkuttelee vierailijoita tarjoten yllin kyllin karstimaisemaa sekä vaihtelevaa eläimistöä ja kasvillisuutta. Kaupunkin eteläpuolella sijaitsee Vcelinek-joen leveä laakso. Myös Lednice-Valticen alue linnoineen ja Itävallan puoleinen osa Palava/ Pollauer-vuoristosta ovat hyvien yhteyksien päässä.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_ilmakuva_2.jpg

LEDNICE-VALTICE KULTTUURIMAISEMA

Lednice ja sen Euroopan suurin puisto, sekä läheinen Valticen palatsi kuuluvat yhdessä Unescon maailmanperintö kohteisiin. Liechtensteinin hallitsevat herttuat muuttivat 1600-1800 luvuilla alueensa Etelä-Määrissä osaksi silmiinpistävää maisemaa. Se yhdistettynä barokkiarkkitehtuurilla (pääasiassa Johann Bernhard Fischer von Erlachin sunnittelemilla)sekä Lednicen (saks. Eisgrub)ja Valticen (Feldsberg) linnojen klassisen ja uusgoottilaisen tyylin kanssa puutarhoineen, jotka on muotoiltu englantilaisten maisema-arkkitehtuurin romanttisten periaatteiden mukaisesti. 200 km² n alue on yksi suurimmista keinotekoisista maisemista Euroopassa. Euroopan suurin puutarha on puisto, joka ympäröi uusgoottilaista linnaa Lednice / Eisgrubissa Etelä-Määrin alueella. Tärkeimmät puutarhurit, jotka muokkasivat paikallisesti maisemaan seitsemän vuosisadan ajan, tulivat Liechtensteinien omasta perheestä. He eivät vain rakentaneet todellista linnaa, vaan myös puisto- ja maisemakompleksin, jossa sijaitsee lukuisia huvipuistoja, linnoja ja paviljongeja, joita yhdistävät puistotiet ja kanavat. Koko 283,09 km² alue on ollut UNESCO:n maailmanperintökohde vuodesta 1996.

12.8_Tsekki_Eisgrub_linna_1.jpg

12.8_Tsekki_Eisgrub_linna_1_innenraume.jpg

LEDNICE (saks. Eisgrub)

Lednice ja sen Euroopan suurin puisto (200 km²) sekä läheinen Valticen palatsi kuuluvat yhdessä Unescon maailmanperintö kohteisiin. Lednice siirtyi Liechtensteinin kuningashuoneen haltuun 1200-luvun puolessavälissä. Siitä tuli 1600-luvulla Liechtensteinin prinssin kesäasunto. Rakennus, jonka suunnittelivat ja sisustivat barokkiarkkitehdit Johann Bernhard Fischer von Erlach, Domenico Martinelli ja Anton Johan Ospel, on maaseudun ylellisyyttä suurimmassa mittakaavassa. Vuosina 1846-1858 palatsi uudelleenrakennettiin uusgoottilaisella tyylillä Georg Wingelmüllerin sunnittelemana. Lednicen linna on helmi Lednice-Valtice -kompleksin kruunussa ja samalla yksi kauneimmista englantilaisen uusgoottilaistyylin linnoista koko Euroopassa. Linnan upeat sisätilat on sisustettu monilla kaiverruksilla. Erityistä huomiota on kiinnitettävä tammesta veistettyyn mahtavaan kierreportaikkoon.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_kierros_1_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_Lednice_kierros_1._kuva_2_2.jpg

Edustustilat kierros linnan alakerrassa. Opastettu kiertokäynti sisältää upean sisääntuloaulan, metsästyshuoneen, kylpyhuoneen, eteisen, sinisen huoneen, naisten makuuhuoneen, kiinalaisen huoneen ja kabinetin, ritari-salin, kesäruokasalin, kirjaston ja turkoosin seurusteluhuoneen, punaisen tupakointihuoneen ja sinisen salin, herrain salin ja tanssiais salin. 50 min. kierros englanniksi tai saksaksi 300 Kc/12 €, tsekiksi 200 kc/ 8 €.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_kierros_2.kuva_2_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_Lednice_kierros_2_2.jpg

Ruhtinasperheen asuinhuoneet kierros. Linnan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ruhtinaalliset huoneistot toimivat ruhtinasperheen yksityishuoneina vuoteen 1945 saakka. Tämä kierros vie sinut Sophia von Esterházyn (s. Liechtenstein) ja prinsessan huoneistoihin. Vierailet myös prinssi Franzin asunnossa, perhehuoneessa, perhe- ja biljardisalissa sekä oratoriossa, josta avautuu näkymä palatsikappeliin. 50 min kierros englanniksi tai saksaksi 270 Kc/10,80 €, tsekiksi 180 kc/ 7,20 €.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_kierros_lastenhuone_ja_marionetit_2.jpg

Lastenhuone ja marionettiteatteri. 1800-luvulla linnan toinen kerros palveli pikku prinssejä ja prinsessoja. Kierroksella vierailet myös Milan Knízakin-nukkemuseossa. 50 min kierros englanniksi tai saksaksi 270 Kc/10,80 €, tsekiksi 180 kc/ 7,20 €.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_palmutalo_2.jpg

Näkemisen arvoinen on myös ranskalainen puutarha palmukasvihuoneineen, muratteineen seinällä ja chateau-alueilla, jotka sulautuvat vapaasti avoimeen maaseutuun. Georg Wingelmüllerin suunnitteleman Palmurakennus rakennettiin linnan viereen vuosina 1843-45. Rakennus on 92 m pitkä, 13 m leveä, 7,5 m korkea. Sisäänpääsy 80 Kc / 3,20 €.

12.8_Tsekki_Eisgrub_linna_puisto_UUSI.jpg

Linnapuistossa on nykyään 614 erityyppistä puulajia. Ympäröivä puisto on suunniteltu englantilaisen puutarhan tapaan ja sisältää useita romanttisia rakennusjäljitelmiä. Näihin kuuluvat myös keinotekoinen järvi, keskiaikaisen linnan rauniot, useita saaria, roomalainen vesijohto, Minaretin näkötorni, maurilainen vesitorni.

27.6_Mikulov_Lednice_veneretki.JPG

Laituri, joka toimii puistoristeilyjen lähtöpisteenä. Reitti 1. 25 minuutin risteily linnan ja minaretin välillä 150 Kc/ 6 € suunta, josta on poikkeukselliset näkymät linnapuistoon ja rantametsikköön. Suosittelemme yhdistämään risteilyn kävelyllä puiston läpi, esimerkiksi linnalta minareettiin veneellä ja takaisin jalan (1,5 km) puiston kautta tai päinvastoin.

Reitti 2 MINARETTI - JANOHRAD metsästyslinna. 40 minuutin risteily hyvin säilyneiden järvialueeen metsien ja Stará Dyje -joen salaperäisten mutkien kautta Minaretin ja metsästys linnan romanttisen raunioille. Retki tärkeille Dyje-joen biotooppiniittyille, joissa on monia haikaroita ja  majavia. Suosittelemme yhdistämään risteilyn paluumatkan hevosvaunuretkeen takaisin Lednicen linnalle- esimerkiksi ottamalla veneen Minaretista Janohradiin ja tutustuen metsästyslinnaan ja hevosvaunulla takaisin Lednicen linnalle.

12.8_Tsekki_Eisgrub_linna_puistoa_2.jpg

Minareetti on rakennettu arkkitehti Josef Hardtmuthin suunnittelemana 1900-luvun vaihteessa. Torni on melkein 60 m korkea ja portaissa on 302 askelmaa. Minareetti oli 1800-luvun alussa korkein minareetti muslimimaiden ulkopuolella. Sisäänpääsy 80 Kc/ 3,20 €. Voit joko patikoida minareetille puiston läpi jalkaisin tai käyttää venettä, joka kulkee puiston kanavalla Kiinalaisesta paviljongista. Hieman kauempana on keskiaikainen keinotekoinen linnaraunio Janohrad (Johannsburg), jossa tänään sijaitsee ornitologinen näyttely.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_hevosajelu_2.jpg

Lednicen puutarhassa on hevosajeluja. Esim. minaretilta linnalle.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_metsastyslinna_2.jpg

METSÄSTYSLINNA

Romanttinen linnaraunio rakennettiin vuosina 1801–1808 Josef Hardtmuthin suunnitelman mukaan. Linnarauniot toimivat tapahtumapaikkana lukemattomille metsästystapahtumille. Kierrroksella nähdään ensimmäisen kerroksen suuri ritarisali ja tornien salongit. 25 min kierros 100 Kc/ 4 €.

27.6_Mikulov_2020_Lelumuseo_2_2.jpg

LEIKKIKALUMUSEO

Lelumuseo sijaitsee Lednicen historiallisessa keskustassa. Näyttely esittelee muinaisten ja uusimpien lelujen historiaa. Opit vähän lelujen kehityksestä, lelujen materiaalien kehityksestä tai kahden viime vuosisadan tunnetuimmista lelujen valmistajista. Oppimisen lisäksi muistelet myös vähän, mikä lelu oli suosikkisi? Lednicen lelumuseo esittelee tuttujen lelujen kokoelmasi.

27.6_Mikulov_2020_Lelumuseo_3_2.jpg

Näyttely on jaettu useisiin osiin, joissa vierailijat voivat ihailla leluja 1800-luvun lopulta 1900-luvun lopulle. Vanhin esillä oleva lelu on puinen palapeli vuodelta 1790. Palapelin vieressä sinua ilahduttavat antiikkiset taikulamput, varhaiset nallekarhut, Barbie-nukkejen ja Matchbox-mallien ensimmäinen kappaleet tai jopa Toy Story -elokuvan kuuluisat lelut. Ja myös monet muut! Museo on avoinna klo 10-17, 70 Kc/2,80 €.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_tsekkimuseo_2.jpg

LEDNICEN MASARYKIN AJAN MUSEO

Museo esittelee kahden keräilijän yksityiskokoelman pysyvän näyttelyn muodossa Tsekkoslovakian alku aikaa alueella. Se kuvaa Lednicen ympäristöä 1920-1930 luvuilla. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Itävalta-Unkari hajosi. Saint-Germainin sopimuksella Ala-Itävaltaan kuulunut Eisgrub, jonka asukasluvusta oli 92 prosenttia saksalaisia vuonna 1910, tuli osa uutta Tsekkoslovakian tasavaltaa. Maareformin aikana, vuodesta 1924, noin 2/3 Lichtensteinien ruhtinaitten maaomaisuudesta pakkolunastettiin ja luovutettiin suurelta osin tsekkiläisille uudisasukkaille. Uudet asukkaat ja vasta nimitetyt uudet tsekkiläiset virkamiehet yhdessä muiden tsekkiläistämistoimien kanssa johtivat tsekin kielisen väestön kasvamiseen alueella.

Näyttelyssä voit nähdä pienen esimerkin kaupunkin tyypilisestä kotitaloudesta, pääset kadulle, josssa näet kahvilan, parturin, poliisiaseman, räätälin ja elokuvateatterin jonka kutsuvat mainokset saattavat houkutella sinut elokuviin. Mielikuvituksellisella taustalla varsustetussa itsepalvelustudiossa voit ottaa alkuperäisiä valokuvia muistoksi. Tätä tarkoitusta varten voit myös vuokrata ajanjakson vaatteiden ja tarvikkeiden jäljennöksiä auttamaan sinua autenttisempaan valokuvaan. Museo sijaitsee kylän keskustassa, rakennuksessa, jossa sijaitsee myös matkailuneuvonta. Avoinna klo 09-17. Sisäänpääsy 50 Kc/ 2 €.

27.6_Mikulov_2020_Lednice_kidutusmuseo_2.jpg

KESKIAIKAINEN KIDUTUSMUSEO

Historiallisessa kellarissa Lednicen keskustassa on epätavallinen näytte kidutuksesta ja kidutuskeinoista. Erilaiset kidutusvälineet, joita inkvisitio ja tuomioistuimet käyttävät ympäri maailmaa. Näyttely profiloi kidutusta ja sisältää näyttelyitä vuodesta 500 eKr. Näyttely sisältää yli 200 esinettä ja työkalua, joista suurin osa on alkuperäisiä jotka aiheuttavat fyysistä kipua ja kärsimystä. Työkalut vetämiseen, repimiseen, leikkaamiseen ja  polttamiseen. Kaikki mikä voi aiheuttaa kipua ja mitä kidutuksen toteuttaja kykenee tekemään. Kokoelma sisältää näytteitä kaikkialta Euroopasta ja osoittaa kidutuksen asteittaista kehitystä, kekseliäisyyttä ja kauhuja. Avoinna joka päivä klo 10-18. Sp. 100 Kc/4 €.

12.8_Tsekki_Valtice.gif

27.6_Mikulov_2020_Valticen_linnakierros_2_taulut_uusi_2.jpg

VALTICE (saks. Feldsberg

Vain 13 km päässä Mikulovista, Valticessa sijaitsee yksi Keski-Euroopan vaikuttavimpiin kuuluvia barokkirakennuksia. Valticen linnan suunnitteli itävaltainen arkkitehti Johann Bernhard Fischer von Erlach Liechtensteinin hallitsijan edustuspaikaksi 1700-luvun alussa. Linnaa ympäröi englantilainen puisto ja Dianan temppeli sekä muita uusklassisia rakennuksia. Valtice ja Lednice on yhdistetty toisiinsa seitsemän kilometriä pitkällä lehmusbulevardilla. Vuodesta 1996 linna ja linnapuisto ovat kuuluneet Unescon maailman perintöluetteloon. Valtice-linnapuiston jonka pinta-ala on 83 ha, perusti oli Josef Liechtenstein vuonna 1750. Se on luonnonpuisto jota rakennettiin vähitellen, käytännössä 1800-luvulle saakka. Puistossa on useita hiekkakiviveistoksia, joiden on tarkoitus edustaa kohtauksia varhaisesta mytologiasta. Nämä veistokset koostuvat Herculesin, Sfinksin ja muiden patsaista.

27.6_Mikulov_2020_Valticen_linnakierros_2.jpg

Opastetulla kierroksella näet yhden Itävalta-Unkarin imperiumin rikkaimman aatelisperheen Liechtensteinin ruhtinasten barokkipalatsin sisustuksen 1800-luvun alkupuolelta. Kävelet 20 huoneen läpi kuten prinsessan ja hallitsevan prinssin huoneiston läpi. Näet huoneet, joissa keisari Franz Josef I, kansleri Metternich sekä lukuisat herttuas perheiden jäsenet ja aristokratia oleskelivat. 55 min englanniksi opastettukieros 300 Kc/ 12 €. 170 Kc/ 6,80 € tsekiksi ja tekstivihko luettavaksi englanniksi. Vuonna 1790 Keisari Leopold II:n vierailun yhteydessä avattiin Valticen linnan viimeisin rakennus myöhäisbarokin teatteri 70 Kc/ 2,80 €. 1945 ja 1950 luvulla teatteri vaurioitu: ensin sodan ja sitten myöhemmin kommunistisen aikakauden muutosten johdosta. Linnan yrttitarha sp. 60 Kc/ 2,40 €. Linnan barokki kappeli, joka rakennettiin vuosina 1726-1729 on Määrin kauneimpia kappeleita. Sp. 70 Kc/ 2,80 €.

27.6_Mikulov_2020_Vatice_elokuvapuvut_2.jpg

MARIA THERESIA elokuvan (2017) pukujen näyttely. Linnan sisäpihan huoneissa voit nähdä täydelliset elokuvassa käytetyt puvut ja valokuvia Valticessa kuvatusta menestyselokuvasta. Sp. 70 Kc/2,80 €.

27.6_Mikulov_2020_Valtice_hevosajelu_2.jpg

HEVOSAJELUT

Hevosajelu linnan puisto läpi 20 min. 110 Kc /4,40 € henki. Kiertoajelu 5 hengen hevosvaunulla Lednice-Valtice-alueen läpi 2,5-3 h Valtice – Rendez-vous – Sv. Hubert – Nový dvůr – Tři Grácie – Valtice. Retket alkavat linnan takana olevalta puistonpuoleiselta sisäänkäynniltä. Liput ajurilta tai linnan lippukassalta.

27.6_Mikulov_2020_valtion_viinikellari_1_3.jpg

TSEKIN VIINISALONKI

Valtice châteaun kellareissa on Tsekin tasavallan viinisalongin ympäri vuoden avoinna oleva maistelu näyttely, joka esittelee 100 Tsekin Määrin ja Böömin alueiden parhaimmiksi arvioitua viiniä. Tsekkiläiset viinit ja Valticen linnan romanttinen ympäristö luovat hienon yhdistelmän, joka lumoaa jokaisen Etelä-Määrin vierailijan. Ohjelmassa on sommelierin opastama englanninkielinen viiden viinin maistelu (pois lukien kuohuviini ja luonnollisesti makeat viinit). Esittely & maistelu kestää 20-30 minuuttia. Hinta 200 Kc/8 €.

27.6_Mikulov_2020_valtion_viinikellari_2_2.jpg

Tietenkin on mahdollista ostaa maistettua viiniä. On myös mahdollista käydä salongissa vain ilman viininmaistelua, vain nähdäksesi näyttely ja ostaa valittuja viinipulloja. Tsekin tasavallan viinisalongin kokoelmaan kuuluu parhaita valko- ja punaviinejä kuivista puolimakeisiin viineihin. Viinisalongiin sisältyy näyttely viininviljelyn historiasta Tsekin tasavallassa, lajikkeista ja viininviljelyalueista. Vastaanotosta voit myös ostaa kirjoja viinistä, sommelier-tarvikkeita ja muita tavaroita.

27.6_Mikulov_2020_Feldsberg_keskusta_uusi_2.jpg

Myös Valticen barokkikeskusta on näkemisen arvoinen. 1631–1671 rakennettu varhaisbarokkinen J. Carlon ja Giovanni Giacomo Tencallan suunnittelema Neitsyt Marian kirkko hallitsee kaupungin siluettia Mikulovin puolelta. Kirkon seinät ja holvit on runsasti koristellut. Uusirenessanssinen kaupungintalo on wieniläisen arkkitehdin Josef Drechslerin suunnitelmien mukaisesta rakennettu vuosina 1887-1888. Varhaisbarokkinen Marian pylväs on valmistettu itävaltalaisesta marmorista torille vuosina 1680–1690, kiitollisuuden ilmauksena kaupungin rutosta selviytymisestä. Pyhän Augustinuksen luostari - armojen veljien entisen luostarin ja sairaalan rakennuskompleksi on vuodelta 1605.

7.6_Mikulov_2020_Lednice_panimoravintola_1_3.jpg

27.6_Mikulov_2020_Lednice_panimoravintola_2_2.jpg

Vähän matkan päästä linnalta löytyy tuhteja annoksia, tummaa olutta ja vehnäolutta tarjoileva Pivovar a Restaurace Feldsberg panimoravintola.

27.6_Mikulov_rajamuseo_1.JPG

27.6_Mikulov_2020_Valticen_rautaesirippu_museo_uusi_2.JPG

RAUTAESIRIPUN MUSEO

30 vuotta sitten alkoi rautaesiripun poistamisen ensimmäinen vaihe. Vuonna 2011 Valtice päätti avata rautaesiripunmuseon. Valticen rautaesiripun museo sijaitsee entisessä tullirakennuksessa Valticessä, lähellä Valtice (CZ)/ Schrattenberg (A) rajanylityspaikkaa. Museo on avoinna klo 10-17. Sp. 100  Kc/ 4 €.

Vaikka rautaesirippu alkoi muodostua rajalla jo vuonna 1948, siitä tuli läpäisemätön 1950-luvun alkupuolella reaktiona rajan yli pakeneville ihmisille. Rajavyöhykkeelle, joka oli 4-10 kilometriä leveä, pystyi kulkemaan vain erityisellä kulkuluvalla. Ja niin alue ei ollut tavallisten ihmisten ulottuvilla. Tämä alue oli noin 1,5 prosenttia valtion pinta-alasta. Alueen kylät kylät tyhjennettiin ja niiden jäänteet tuhottiin 1950-luvulla. Rajan muodostivat kolme aitaa, ensimmäinen niistä oli piikkilanka-aita. Toinen 2,5 metriä korkea, oli korkeajännitteinen sähköaita vuodesta 1953, ja viimeinen oli esteenä hirville pääsemästä ladattuun aitaan. Kansainväliset valitukset johtivat suurjännitteen poistamiseen aidasta vuonna 1965. Aitajärjestelmä oli noin 2 km ennen todellista rajaa, mikä helpotti rajan ylittämiseen yrittäneiden kiinniottoa. Silloisen Tsekkoslovakian rajalla olevan rautaesiripun pituus oli noin 930 kilometriä.

27.6_Mikulov_2020_Valticen_rautaesirippu_museo_2_2.jpg

Museossa käsitellään valtion rajan palveluhistoriaa, painottaen eniten kommunistisen ajanjaksoa, eli vuosia 1951-1989. Tuolloin rajavartiolaitoksen tehtävänä oli varmistaa valtionrajan läpäisemättömyys. Museo koostuu useista näyttelyistä: Gendarmerie-asema - kuvaa tilannetta valtion rajalla vuonna 1938. Valvontatoimi - esittelee rajavartiolaitoksen olemassaolon alkamiskauden 1950-luvun ensimmäiset vuodet ja rautaesiripun rakentamisen.

27.6_Mikulov_2020_Valticen_rautaesirippu_museo_3_2.jpg

Rajavartijat sodanjälkeisessä Tsekkoslovakiassa - edustavat sotilaiden virkapukujen ja varusteiden kehitystä, mutta myös rajavalvontajärjestelmän kehitystä vuosina 1945–1989. Rajavartiolaitos - muistutus rajavartiolaitoksen viimeisistä vuosikymmenistä. Museossa on joukko rajavartijoiden käyttämiä aseita pistooleista, konekivääreihin. Sinulla on jopa mahdollisuus koskettaa mitä tahansa aseita. Esillä on myös saksalainen panssarinyrkki. Se on harvinaisuus. Kellarissa on mahdollisuus kokeilla aseiden lataamista tai tutustua politrukin huoneeseen.

27.6_Mikulov_2020_Pollaun_argeologinen_museo_1_2.jpg

ARKEOPARK PAVLOV

Arkeopark Pavlov on arkeologinen museo Pavlovin kylässä. Se rakennettiin Pavlov-kukkuloiden rinteille, Gravettian kulttuurin arkeologisen paikan päälle. Tule paikkaan, jossa mammuttimetsästäjät asuivat 30 000 vuotta sitten.

Dolní Věstonice oli jääkaudenaikainen kivikautinen asuinpaikka Dolní Věstonicen kylän lähellä. Paikalla asuttiin 25 000–9 000 vuotta sitten, kun jääkauden ilmasto alkoi kylmetä ja jäätikkö laajeta. Ilmasto oli arktinen, kasvillisuus taigan ja tundran sekoitus. Seudulla oli lössimaan halki virtaavia jokia. Muinaiskylä oli neljän talouden, 80–125 asukkaan talvikylä, jolla saattoi olla jonkinlainen organisaatio. Paikalta on löydetty asumuksia ja muun muassa villasarvikuonon, mammutin, ketun, suden, luolakarhun, peuran, biisonin ja luolaleijonan jäänteitä. Muun muassa poltto-, rakennus- ja raaka-aineena käytettyjä mammutinluita oli useassa kasassa. Asuinpaikka oli kolmelta puolelta suojainen. Liedestä on löydetty vanhimpia tunnettuja savisia veistoksia. Jotkut niistä esittävät eläinten päitä. Palaneessa savessa on säilynyt solmittujen nuorien painanteita. Dolní Věstonicen kivikautinen asuinpaikka on ollut Karel Absolon käynnistämien järjestelmällisten arkeologisten tutkimusten kohteena vuodesta 1924. Venus veistoksen lisäksi Dolní Věstonicesta on löytynyt eläinhahmoja, kuten karhu, leijona, mammutti, hevonen, kettu, sarvikuono ja pöllö sekä yli 2000 poltettua savipalloa.

27.6_Mikulov_2020_Pollaun_argeologinen_museo_2_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_Pollaun_argeologinen_museo_3_2.jpg

Museorakennus on piilotettu maan alla ja vain valkoiset betonikattoikkunat ulkonevat pintaan antaen vaikutelman Palavan tyypillisistä valkoisista kalkkikivikiveistä. Museo on avoinna klo 9-17, sisäänpääsy 90 Kc / 3,60 €.

27.6_Mikulov_2020_Pollaun_argeologinen_museo_4_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_Pollaun_argeologinen_museo_5_2.jpg

Vierailijat voivat nähdä alkuperäisiä mammuttien luita. Historiallinen näyttely on samanaikainen modernin arkkitehtuurin kanssa ja esittelee alueen ihmisten rikkaan kulttuurin, taiteen, tietoa keramiikan valmistuksesta, tekstiilien kutomisesta, kivien hionnasta, rituaaleja ja hautajaistoimituksen vuosina 25 000–30 000 eKr.

27.6_Mikulov_2020_viiniviljelys_1_2.jpg

VIINI

Etelä-Määri on Tšekin lämpimin ja hedelmällisin alue, ja se muistuttaa paljon Ranskan viininviljelyalueita – täällä on vehreitä, loivia rinteitä, laajoja viinitarhoja, aurinkoa ja paljon, paljon herkullista ruokaa ja juomaa.

Koko Etelä-Määri on viinialuetta. Jo roomalaiset huomasivat 200 luvun lopulla kalkkiperäisen maan ja suotuisan aurinkoisen lämpimän ilmaston sekä leudon talven luovan erinomaiset olosuhteet viininviljelylle alueella. Keskiajalla viininviljely jatkoi kehitystä, joten Mikulovista tuli pian tärkeä viinikeskus erinomaisten viinitarhojen sijaintien ansiosta kaupungin välittömässä läheisyydessä ja ympäröivissä kylissä. Nykyään Mikulovin viininviljelyalueella kasvatetaan viiniköynnöksiä alueen 30 kylän 182 viinitarhassa.

Etelä-Määrissä tuotetaan satoja eri valko- ja punaviinilaatuja. Osa on todella huippulaatuisia. 95 % Tsekin viineistä tuotetaan Etelä-Määrin alueella. Mikulov on yksi Tsekin tasavallan tärkeimmistä viinintuotantokeskuksista. Samalla Mikulovin kaupunki muodostaa sen luonnollisen keskipisteen. Upeat viinitarhat eivät kuitenkaan kata vain välittömän kaupungin ympärillä olevaa aluetta, vaan myös useita muita lähialueiden kaupunkeja ja kyliä. Mikulov on tunnettu erityisesti lajikkeistaan: Welschriesling, laadukkaita Pinot Blanc ja Chardonnay, Müller-Thurgau, erinomainen Grüner Veltliner, Neuburger ja Sylvaner, Riesling ja Gewürztraminer. Muiden Mikulov-seutukunnan alueella Sedlecin, Dolní Dunajovice, Pavlov, Perná, Dolní Věstonice, Horní Věstonice, Novosedly ja Brod nad Dyjí kylät ovat tunnettuja laadukkaista viineistään.

27.6_Mikulov_2020_viiniviljelys_2_2.jpg

Mikulovin alueella etenkin valkoviinirypälelajikkeet menestyvät, ne kattavat 80% paikallisista viinitarhoista. Palavan etelärinteissä sijaitsevat suojaiset viinitarhat ovat edelleen yksi Etelä-Määrin lämpimimmistä paikoista. Maaperän korkeampi kalkkipitoisuus ja lämmin ilmasto antavat niistä valmistetuille valkoviineille erityisen vahvan mineraalimaun. Jäädytetty Welschriesling, joka oli alun perin tuotu Pohjois-Italiasta, on yksi yleisimmistä lajikkeista. Siitä tuli oma kalkkikivimailla ja se tuottaa erinomaisia ​​viinejä. Se saa keskipitkän täyteläisen maun ja on virkistävä. Viini erottuu tyypillisestä tangisesta mausta. Sen maku on hapan ja helmeilevä.

Rheinriesling, joka on peräisin Reinin maalta on toinen erittäin yleinen lajike. Korkein viinilaatu saadaan ylikypsistä rypäleistä. Vihreänkeltainen ja erittäin hieno tuoksu, jolla on vaaleat kalkkukukka-vivahteet, ovat ominaisia ​​viinille, joka muuttuu hallitsevaksi mausteiseksi kypsyessään. Kypsä viini on pippurinen ja mausteinen. Erityisesti Rheinriesling antoi ominaispiirteensä Pernaan jalostusasemalla hiljattain luodulle Aurelius-rypälelajikkeelle. Sen tyypillisiä piirteitä ovat täydellinen runsaus vahva maku ja hieno ominainen kvitteni- ja lehmus tuoksu.

27.6_Mikulov_2020_viinikellari_1_2.jpg

Pernan kunta on koti uudelle Palava-rypälelajikkeelle, jota jopa johtavat ranskalaiset viinintuottajat arvostavat. Se on täyteläinen, kullankeltainen viini jolla on alhaisempi happopitoisuus sekä ruusu- ja vanilja-aromi.

Tälle alueelle ominaiseen värikkään valkoviini-alueen joukkoon kuuluu Pinot Blanc tai Chardonnay. Molemmat rypälelajikkeet viihtyvät erittäin lämpimissä yksittäisissä kerroksissa korkeamman kalkkipitoisuuden ansiosta. Vaikka Pinot Blancille on ominaista hieno kukkaisaromi yhdistettynä kypsän viinin päärynä-, leivänkuore- ja hasselpähkinäaromiin, mutta kypsä Chardonnay tuoksuu hunajalta. Jälkimmäiselle viinille on ominaista täydellinen, tyypillinen maku ja tuoksu, mausteisuus ja aromaattisten aineiden korkeampi intensiteetti.

27.6_Mikulov_2020_viinikellari_2_2.jpg

Syvät lössimaaat ovat ihanteellisia Grüner Veltlinerille, jonka aromit vaihtelevat suuresti maaperän koostumuksesta riippuen. Vaikka syvästä savimaisesta maasta peräisin oleva viini tuoksuu lehmuskukille, kun taas soramaa antaa viinille katkeraa mantelin tuoksua ja makua sekä lössin maaperän pippurista mausteisuutta. Soramaa soveltuu myös tummiin rypälelajikkeisiin. Määrissä St. Laurentia /Svatovavřinecké  käytetään useimmiten punaviinin tuotantoon, joka on suosittu tummanpunaisen värinsä ja voimakkaan arominsa vuoksi, joka muistuttaa hapankirsikkaa ja mustaherukkaa. Blaufränkisch/ Frankovka on tyypillinen pohjoisille viininviljelyalueille, koska sillä on miellyttävä mausteinen ja hedelmäsävyinen maku. Sinisellä portugalilaisella on vähemmän tanniineja, sekä kevyempi maku ja tuoksuja kukista.

Mikulov sijaitsee Etelä-Määrin viinialueen sydämessä. Siksi sillä on tarjottavaan myös viiniin liittyviä reittejä, joiden varrella voi pysähtyä yleisissä tai perheomisteisissa viinikellareissa tai viinin maisteluun tarkoitetuissa pisteissä. Alue on erittäin kuuluisa viininvalmistuksesta, ja viinimatkailu on siellä suosittua. 65 kilometrin​​pituinen Mikulov-viinireitti alkaa kaupungista. Kaupungin ympärillä olevaa viinialuetta kutsutaan Mikulovskáksi, ja se on yksi neljästä Etelä-Määrin viinialueesta.

Viinitilan teemaretki (vähintään 20 hengen ryhmille)

Mikulovin matkailuneuvontakeskus tarjoaa vieraille myös erityisiä maatalouden ohjelmia, jotka on valmistettu yhteistyössä viinitilan ZD Sedlec kanssa. Kolmen tunnin kuluessa osallistujat tutustuvat viinitarhan työhön, saavat selityksen viiniköynnöksen viljelystä ja tutkivat viiniköynnöksiä tuotantokellarissa. Hinta: opas Kc 1 400 / 56 € ryhmä; retki luomutilalla viininmaistelua alkaen 100 Kc / 4 €henkilö. Reittityyppi: yhdistetty (bussi, kävely).

27.6_Mikulov_2020_pyoraily_1_2.jpg

PYÖRÄILY

Mikulov ympäristöineen on loistava pyöräilykohde! Kaupunkia ja Palava-vuoria ympäröivällä seudulta löytyy tiheä, hyvin merkattujen 30 pyöräilyreitin verkosto. Reitit kulkevat alueen kauneimmille paikoille ja tutustumisen arvoisin kohteisin pyöräteitä, peltoteitä ja pikkuteitä pitkin. Määrin viinireitintarkoitus on suojella kulttuuriperimää ja edistää matkailua Määrin eteläosissa. Viiniseudulle on rakennettu on 11 pyöräilyreittiä, jotka kulkevat viinitarhojen keskellä. Pyöräreitit on luokiteltu helposta vaikeaan, ja niitä on sekä kokeneille että satunnaisille pyöräilijöille.

27.6_Mikulov_2020_pyoraily_7_tynnyri_2.jpg

Moravian viinitien, Mikulovin viinireitin ja Stará hora -viinireitin pyöräilyreitit vievät teidät Etelä-Määrin viinitilojen, viinikellareiden ja viinitarhojen kauniisiin maisemin. Joka paikasta täältä saa ensiluokkaisia viinejä, ja useimmat alueen kävely- ja pyöräreiteistä vievät laajojen, vehreiden viinitarhojen ohi tai läpi.

Cyklopomoc Maxbike-pyörävuokra 350 Kc / 14 € päivä sis. pumpun ja kypärän. Cyklocentrum: Miesten ja naisten polkupyöriä vuokrataan koko päiväksi 450 Kc / 18 €. Pantti maksu 1000 Kc. Polkupyörän vuokraus sisältää kypärän, kaikki lisävarusteet + reitin suunnittelu ilmaiseksi ja GPS-koordinaattien lähettäminen suoraan mobiili navigointiin. Sähköpyöriä 800 Kc / 32 € päivä, takuumaksu 3000 Kc. RentBike Husova 8: päivä 290 - 340 Kc / 11,40-12,60 €, pantti 1000 Kc. Skootteri tai E-bike 1h 150 Kc /6 €, 2h 300 Kc / 12 €, 3 h 450 Kc/18 €, päivä 590 Kc/ 27,60 €, 24 h 690 Kc/ 31,60 €. Pantti 2000 Kc/ 80 €. Kypärä 50 Kc /2 € päivä. Top bicycle rental service: Miesten ja naisten polkupyöriä vuokrataan koko päiväksi 15 €. Sähköpyöriä 40 € päivä. FunMoravia 350 Kc /14 € pyörä / päivä. Hintaan sisältyy pyörä, tuonti ja haku, lukko. Kypärä 40 kč. Tuovat ja hakevat polkupyöriä hotelliin maksutta. Cestovní agentura Merlin pyörän vuokraus on 250 Kc / 10 € 1 päivä.

27.6_Mikulov_2020_pyoraily_2_2.jpg

Mikulo-Perna-Pavlov-Mikulov

Suosittu mutta vaativampi 26,1 km reitti, joka houkuttelee suurella määrällä mielenkiintoisia paikkoja, mutta tarjoaa myös upean näkymän Nove Mlyny -padolle ja Pavlov-kylään. Reitti kulkee enimmäkseen teillä ja on mäkinen. Reitin loppuosa palkitsee kauniilla näkymällä viinitarhojen loputtomille pelloille.

27.6_Mikulov_2020_pyoraily_5_Lednice_mineratiteetti_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_Lednice_pyoraily_7_2.jpg

Knízecí

Erittäin helppo reitti, jonka kokonaispituus on 52,8 km, on yksi tärkeimmistä pyöräilyreiteistä Etelä-Määrin alueella. Reitti sisältää paitsi Mikulov-alueen kauneuden, myös nähtävyyksiä, kaunista luontoa ja monia nähtävyyksiä alueen historiasta ja nykyhetkestä. Tämä reitti johtaa pääosin pyöräteitä pitkin. Tiedoksi pyöräilijöille: Lednicen linnapuistossa on tiukka pyöräilykielto! Pyörätiet eivät johda puiston läpi. Lippupisteissä on noin kymmenen pyörätelinettä, joiden kapasiteetti on noin 100 polkupyörää. Älä laita polkupyöriä nojaamaan linnan julkisivua vasten. Vaikka suurin osa pyörätelineistä on varustettu valvontakameroilla, pyörävarkauksia tapahtuu suhteellisen usein. Siksi suosittelemme käyttämään paikallisten pyöräsäilytksien palveluita!

27.6_Mikulov_2020_pyoraily_6_2.jpg

Stara hora

Tämä reitti on 37 km pitkä ja sisältää panoraamanäkymiä ja upeat näkymät Palavan alapuolella sijaitseville viinitarhoille. Lisäksi opit jotain uutta matkan varrella, koska se on myös luontopolku. Palavan kukkuloilta pääset Mikulovin sydämeen ja tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tämä reitti on hiljainen, melkein ilman mäkiä ja soveltuu siksi sunnuntai pyöräilijöille. Reitillä on suuri joukko monumentteja ja nähtävyyksiä koko reitin varrella, joten matkaan kannattaa varata koko päivä.

27.6_Mikulov_2020_pyoraily_4_2.jpg

Määrin viinipolku

Etelä-Määriin pääpyöräilyreitin osa Mikulovin alueella on noin 33 km pitkä. Liityt siihen Mikulovissa suuntaen Dolní Věstoniceen ja padolle (Novomlýnská) välillä. Voit palata takaisin yhdistämällä pyöräilyreitin Nové Mlýnyn ympärillä, josta voit valita lyhyemmän tai pidemmän reitin Mikuloviin.

27.6_Mikulov_2020_pyoraily_3_3.jpg

Tsekin ja Itävallan rajalla entisen Rautaesiripun mukaisesti kulkeva Vapauden polku pyöräreitti yhdistää liikunnan ja historian. Se vie sinut opasten läpi entisen itäblokin ja lännen rajan.

27.6_Mikulov_2020_Itavalta_patkointi_Palava_1_3.jpg

27.6_Mikulov_2020_patikointi_1_gruppe_3.jpg

PATIKOINTI

Teemme noin 13 km /4h 45 min. pituisen keskivaikean reitin patikoinnin Mikulovista Dolní Vestoniceen. Erittäin hyvin merkitty ympyrä- tai reittivaellus josta 2/3 osaa on mäkeä (544 korkeuserot ylös & 598 m alas) johtaa Mikulovista pohjoiseen poiketen Turold-luolan, kautta Klentniceen ja edelleen pitkin Sirotčí hrádek, Děvín, Dívčí hrady -harjoja Dolní Věstoniceen. Toisaalta Mikulov- viinipolku tarjoaa vaihtoehtoisesti noin 20 km/ 4h 45 min:n matkan Bavoryn ja Pernán läpi, sitten Horní ja Dolní Vestonice Pavloviin ja takaisin Klentnicen kautta Mikuloviin. Palavaa halkoo sininen, vihreä ja keltainen retkeilypolku, josta löydät useita paikkoja, joissa on maagiset näköalat.

27.6_Mikulov_2020_rauniolinna_1_kuva_2_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_Palava_linna_lisakuva.jpg

Patikoi halki kuvan kauniiden viinitarhojen ja Palavan biosfäärialueen reittiä, joka vie goottilaisten linnojen raunioille! Reitti alkaa Mikulovin vanhasta kaupungista ja matkalla Sirotcin goottilaisen linnan rauniolle sijaitseen Turoldin geologinen puisto lepakkojen asuttaminen luolineen. Klentnicen kylä reitin varrella on oiva levähdys- ja virkistäytymispaikka. Jos tarvitset pienen tauon, suosittelemme lämpimästi Café Fara -ravintolaa ennen nousua Devinille, joka on Pálava vuorten korkein huippu 549 metrissä.

27.6_Mikulov_2020_rauniolinna_2_2.jpg

DEVICKYN LINNAN RAUNIOT (saks. Maidenburg, 428 m Dívčí hrady )

Sieltä matka jatkuu 1200-luvulta peräisin olevan Divcin linnan raunioille. Kolmenkymmen vuotisen sodan aikana ruotsalaiset miehittävät 1200 luvulla perustetun linnan ja sytyttivät sen lähtiessään vuonna 1645. Vielä vuonna 1784 linnassa asui edelleen vartija, joka soitti kelloilla varoittaakseen asukkaita tulipalon tai lähestyvän myrskyn alueesta. Hänen kuolemansa jälkeen linna pysyi autiona.

27.6_Mikulov_2020_Palava_patojarvi_2.jpg

Linnan raunioilta on hienot näkymät alas Nové Mlyn tekojärville ja Dolni Vestoniceen.

27.6_Mikulov_2020_Palava_risti_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_patikointi_viinipelto_uusi_2.jpg

Täältä reitti laskee metsikön ja viinitarhojen halki Dolní Vestonicen, jonne se myös päättyy.

Kylän mukaan on nimetty pienikokoinen venus veistos, joka on vanhimpia ikinä löytyneitä keraamisia veistoksia maailmassa! (Yht. 15 km / nousua 620 m.) Tutustumme Arkeopark Pavlovin arkeologinen museoon. Takaisin bussilla tai patikoiden vähän eri reittiä.

Patikointireitti Mikulovia ympäröivän maaseudun läpi

25 km reitti  Mikulov-Svatý kopeček – Turold – Kočičí skála – Stolová hora – Děvín – Dolní nádrž – Křivé jezero – Milovická stráň – Dlouhé jezero – Zámecký rybník – Lednické rybníky – Nový rybník – Šibeničník – Mikulov. Matkalla Mikulovista Pavloviin voit seurata suojeltua maisemaa, lampia, eläimistöä ja kasvistoa. Tasaisessa maisemassa metsät ja nousut vuorottelevat kituliaiden kasvillisuuksien ja  kivikoiden kanssa. Matkalla seurataan vain luonnon rauhaa ja laiduntavien vuohien ja lampaiden laumoja.

Mikulov – Lednicen ja Valticen kulttuurimaisema

15 km reitti: Mikulov • Sedlec • Úvaly • Kolonnade Rajstna • Valtice • Rendezvous • Hubertus-Kapelle • Drei Grazien • Nový Dvůr • Teichschlößchen • Lednice

27.6_Mikulov_2020_Itavallan_Falkenstein_pyoraily_2.jpg

Mikulov (CZ), Drasenhofen (A) ja Falkenstein (A)

12 km reitti Itävallan puolen Weinviertelin viinialueelle ja Falkensteinin linnan rauniolle. Tämä vaellus johtaa Weinviertelin matalien kukkuloiden yli ensin peltojen ja viinitarhojen läpi, myöhemmin tammimetsän läpi, ja tarjoaa monipuoliset näkymät Falkensteinin linnanraunioille, jotka hallitsevat Poysbrunnin lähellä sijaitsevaa maisemaa. Kaikki metsäpolun osat ovat myös suhteellisen tasaisia eivätkä ole fyysistä liian haastavia.

27.6_Mikulov_2020_Itavallan_Falkenstein_viinikellarit_2.jpg

Tämän retken jälkeen suositellaan vierailua Falkensteinin pikkukaupunkiin jossa on kauniita viinikellareita ja viehättäviä viinitupia. Tämä reitti on suosittu myös polkupyöräreittinä.

27.6_Mikulov_2020_Itavalta_patkointi_linna_2_2.jpg

FALKENSTEININ LINNAN RAUNIOT (A)

Falkensteinin linna sijaitsee Itävallan pohjoisella viinialueella Falkensteinin kaupungissa. Linna oli todennäköisesti rakennettu mäelle luoteeseen kylään noin vuonna 1050 ja sitä laajennettiin useissa rakennusvaiheissa. 1500-luvun lopusta lähtien se muutettiin "vuorilinnaksi". Kolmekymmen vuotisen sodan viime vaiheissa vuonna 1645 ruotsalaiset valloittivat linnan kenraali Lennart Torstenssonin johdolla, mutta sitä ei tuhottu. Ruotsalaiset saivat linnan haltuunsa siten että itävaltalainen petturi antoi heille portin avaimet. Kesäisin turnajaispihasta tulee tapahtumapaikka keskiaikaisille festivaaleille ja kesäteatterille. Linnan näyttelyt on avoinna klo 10-18. Sp. 3,50 €.

RATSASTUS

Nový Přerovissa voit ratsastaa hevosella molemmin puolin Tsekin ja Itävallan raja-aluetta. Ratsastusta tarjoavat ratsastuskerhot löytyvät Mikulovista ja Dolní Dunajovicesta.

Mikulov_2021_lisakuvat_patojarven_vesipuisto_1_2.jpg

AQUALAND MORAVIA VESIPUISTO

Aqualand Moravia on Tsekin tasavallan modernein ja suurin vesipuisto. Muinaisen roomalaisen kylpylän paikalle Pasohlávky-alueelle Novomlynske nabrezílle on rakennettu valtava vesipuisto. Uima-altaissa on kuumista maanalaisita lähteistä tulevaa geotermistä jopa +37 ° C asteista vettä. Veden laatu on niin korkea, että kaivo julistettiin luonnolliseksi parantavaksi. Uima-altaissa vedellä on myönteinen vaikutus esimerkiksi nivelliikkeiden parantamiseen ja reuman lievittämiseen. Aqualandissa on yhteensä 15 ulko- & sisäuima-allasta, joiden vesipinta on 3000m². Lapset ja aikuiset voivat nauttia 20 sisä- ja ulkovesiliukumäestä, joiden kokonaispituus on yli 1,7 km. Aqualand Moravia tarjoaa myös ainutlaatuisia ulkoilunähtävyyksiä.

Mikulov_2021_lisakuvat_patojarven_vesipuisto_2_2.jpg

Wellness- ja spa ystäville on 9 erilaista saunaa mm. suomalainen sauna, höyrysauna, aromisauna, poreallas ja paljon hydromineraalisia hoitoja, kylpyjä, erilaisia hierontoja ja suolahuone. Laaja wellness-alue Forum Romanum, jossa voit nauttia auringosta ja roomalaista kylvyistä. Palava welness tarjoaa näköala saunan, jäähuonen kylmiä suihkuja ym. Kompleksiin kuuluu myös uima-allasbaareja, ravintoloita, terasseja , kioskeja ja kauppoja. Mikulovista on kerran tunnissa suora bussiyhteys (30 min) vesipuistoon.

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo_1_2.jpg

ZNOJMO

Znojmo - upea, historiallinen kaupunki upealla paikalla kallion harjantella Thaya /Dyje-joen yläpuolella. Historiallisen kaupungin keskusta lukuisine kirkkoineen, ja keskiaikaisine kaupunginmuureinensa, on säilyttänyt renessanssin tyylinsä ja on täynnä romanttisia näkymiä sekä viehättäviä nurkkia. Znojmon kuuluisa menneisyys muistetaan kaupungin vanhimmasta muistomerkistä, romaanisesta Neitsyt Marian Rotundasta ja Pyhästä Katariinan rotundasta, joka on peräisin 1100-luvun puolivälistä, ja sijaitsee Znojmon linnan alueella.Vain muutama sata vuotta nuorempi on laaja lähes 30 km pituinen maanalainen käytäväverkko, joka ulottuu historiallisen kaupungin keskustan suurimman osan talojen, katujen ja aukioiden alle. Vanhassa kaupungissa on lukuisia muita kirkko- ja luostarirakennuksia, kuten Pyhän Elisabetin kirkko, kapusiiniluostari, minoriittiluostari, dominikaaninen luostari (Kostel Nalezení svatého Kříže), Clarissi-luostari, Pöltenberg (Hradiště sv. Hypolita) ja Premonstratensian luostari (Louka), merkittäviä ovat myös useat renessanssin ajan porvarispalatsit.

ZNOJMON LINNA

Keskiaikaisen kaupungin laidalla on näkymä Thaya /Dyje-joen laaksoon, ja siellä on 1100-luvulta peräisin oleva Znojmon linna, jonka perustivat Premyslid-herttuat. Znojmo on perinteisesti ollut strategisessa asemassa Itävallan ja Määrin rajalla. Linnan Pyhän Katariinan romaanisen Rotundan sisätilat on peitetty 1100-luvun freskoilla, jotka kuvaavat raamatullisia kohtauksia ja kuvaavat Premyslinien elämää. Linna on toiminut Määrin aatelisten asuinpaikkana, varuskuntana, ja siellä oli jopa panimo 1700-luvulla. Pääsaleihin pääsee vain opastetulla kierroksella. Tasatunnein alkavat tsekin kieliset kierrokset kestävät noin 50 minuuttia, viimeinen päivittäinen kiertue alkaa klo 16. Englannin- ja saksankielinen teksti on saatavilla.

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo_raatihuoneen_torni_2.jpg

Vuosina 1445–1448 rakennettu Znojmon raatihuoneen 80 metriä korkea torni on yksi parhaista esimerkeistä myöhäisgoottilaisesta arkkitehtuurista Etelä-Määrissä. Ainutlaatuisella ohuella tornilla on monimutkainen, tyylikäs kattorakenne, joka sisältää kaksi galleriaa tyypillisillä goottilaisilla torneilla. Nouse ihailemaan kaupunkia ylhäältä kaupungintalon näköalatornista. Raatihuoneen tornin näköalatasanteelta on erittäin kaunis näkymä laajalle alueelle, kirkkaalla säällä näet luoteisessa Böömin-Määrin ylängön ja kaakkoisosassa jo Karpaattien kuuluvat Palavan-vuoret. Jos näkyvyys on erityisen hyvä, voit nähdä myös Itävallan Alppien hyvin kaukaiset huiput. Torni on avoinna klo 9-12.30. 13-17. Sp. 35 Kc /1,30 €. 

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo_kirkko_1_ulkoa_2.jpg

Toinen hallitseva rakennus kaupungissa on Pyhän Nikolauksen kirkko. Pyhän Nikolauksen kirkon rakennutti keisari Kaarle IV vuonna 1348. Tämä kaunis kirkko oli alun perin romaaninen ja se rakennettiin uudelleen goottilaiseen tyyliin. Oikealla puolella edessä on ’Leipä Madonna’ kappeli. Legendan mukaan kolmenkymmenen vuoden sodan aikana kuvan alla olevan laatikon havaittiin olevan aina täynnä ruokaa. Kirkon vieressä on pieni Pyhän Venceslauksen kappeli.

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo_kirkko_2_sisa_2.jpg

Älä unohda kierrosta kirkon sisätiloissa, sillä et näe alkuperäisen barokki saarnatuolin maapallon kaltaisia muotoja missään muualla! Tämä 1100-luvun kirkko on yksi tasavallan vanhimmista romaanisista rakenteista ja sisältää kauniin sarjan 1200-luvun freskoja, jotka kuvaavat Kristuksen elämää.

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo__tunnelit_2.jpg

KATAKOMBIT

Kaupungin ja linnan alla on laaja yhdistettyjen käytävien ja kellarien lähes 30 km maanalainen labyrintti, Znojmon katakombit, jotka on kaivettu 1300- ja 1400-luvuilla puolustustarkoituksiin ja jotka sisältävät kaivoja, viemäriverkkoja, tulisijoja, loukkuovia ja pakotietä, jotka johtivat kaupungin linnoitusten ulkopuolelle. Koska maanalaiset käytävät on suosittu perheiden keskuudessa, osa kierrosreitistä keskittyy satuihin ja haamuihin, ja aikuisille on viininmaistajaisia. Sp. 95 Kc/ 3.80 €. 55 Kc/2.20 € eläkeläiset.

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo_m.museo1_2.jpg

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo_m.museo2_2.jpg

ZNOJMON MOOTTORIMUSEO

Museossa on autoja, moottoripyöriä, polkupyöriä, traktorit, höyrykoneet, myllykäyttöiset moottorit, huoltoasemat, autokorjaamo, emaloidut mainostaulut, lastenvaunut, leluautot, lasten lelut ja sadat muut autoiluun liittyvät esineet tuotantovuoteen 1950 asti. Kiinnostava on suuri kokoelma tunkkeja (mahdollisesti Euroopan suurin). Ajan tunnelmaa täydentävät humoristisesti asennetut 1930-luvun tyyliin pukeutuneet mallinuket. Museon 1500 m2 näyttelyssä on esillä lähes 5000 esinettä. Näytteillä on myös aikakauslehtiä ja ajokortteja. Avoinna klo 9-17. Sp. 100 Kc / 4 €. Eläkeläiset 80 Kc / 3.20 €.

Mikulov_2021_lisakuvat_Znojmo__viiniterassi_2.jpg

Suotuisien ilmasto-olosuhteiden ansiosta kaupunki menestyy myös viininvalmistuksessa ja hedelmien viljelyssä. Znojmo onkin myös tunnettu viinialueen keskus, joten miksi et maistelisi joitain paikallisia tuotteita? Viinitiloja löytyi ihan keskustastakin. Vieraillessasi yhdessä Tsekin tunnetuimmista viininviljelykaupungeista sinulla mahdollisuus maistella viiniä Znojmon historiallisessa ympäristössä toimivan viinitarhan keskellä. Kirkon takaa alkavan jokilaakson jyrkästä rinteestä löytyy Lahoferin viinipuutarha, jossa on  mahdollisuus maistella kymmentä Veltlínské zelenén, Sauvignonin ja Riesling Reinin VOC Znojmo symbolilla varustettua viiniä. Aurinkoisella säällä laakson seinämästä nouseva terassi on aivan fantastinen paikka, ja maistelulasillinen (5cl) laadukasta viiniä maksaa noin 25 Kc /50 senttiä. Znojmo on kuuluisa myös paikallisesta kurkkutuotannosta, joka on alkuperäinen makean-hapan ja mausteinen suolakurkku. Muita paikallisia erikoisuuksia ovat Znojmo-paisti tai Znojmo-gulassi.

12.8_Tsekki_Nikolsburg_1_Miku.jpg

12.8_Mikulov2.jpg

12.8_Mikulov3.jpg

MIKULOV (saks. Nikolsburg)

7341 asukkaan Mikulov on kaunis vanha kaupunki Etelä-Määrin Palavan alueella. Kaupunki voi ylpeillä erittäin hyvin säilyneellä historiallisella arkkitehtuurilla, idyllisine punaisia kattoineen, goottilaisia torneineen ja linnoineen jotka kaikki on sidottu jännittävään historiaan. Kaupungissa vierailun kohokohta on Mikulovin linna, joka sijaitsee kukkulalla ja hallitsee maisemaa. Viehättävät torit ovat melko yleisiä Tsekin kaupungeissa, joten Mikulov ei ehkä yllätä sinua, jos olet nähnyt niitä jo aikaisemmin. Siitä huolimatta, se on erittäin kaunis ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Tämä sadunomainen kaupunki hedelmä- ja viinitarhojen ympäröimänä valkoisten kalkkikivikallioiden juurella on Etelä-Määrin kaupunkien helmi. Keskus-aukiota koristavat renesanssi ja barokki rakennukset, kaivot ja patsaat. Ravintolat terasseineen keskittyvät aukion laidalle. Tunnelma on kuin kesäisessä italialaisessa pikkukaupungissa. Mikulov tarjoaa nautittavaa kaikille aisteille! Arkkitehtonisten monumenttien sisältämä historia ja mahdollisuudet aktiivilomaan ainutlaatuisissa maisemissa ovat muutamia syitä vierailla Mikulovissa. Hyvän viinin ystäville Mikulovilla on tarjottavanaan perinteikästä viinikulttuuria.

27.6_Mikulov_2020_linna_1_portti_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_linna_3_2.jpg

MIKULOVIN LINNA

Tämä helmi sijaitsee kalkkikivikallion päällä, josta on ainutlaatuinen näkymä Mikuloviin. Entinen Liechtensteinin ja myöhemmin Diestrichsteinin linna on vuosisatojen ajan hallinnut Mikulovin siluettia. Palatsikompleksin alimmalla tasolla oleva kunniapiha rakennettiin linnan jälleenrakennuksen yhteydessä vuoden 1719 tulipalonkatastrofin jälkeen. Pihaa korostavat veistokset teki Ignaz Lengelacher. Kaksilehtinen taottu portti palatsipuutarhaan on taidelukkosepän Heinrich Gottfried Forsterin työ. Kunniapiha oli tärkeä osa aateliston hallintorakennusten kokonaisuuta sisäänkäynnillään matkalla linnaan, jota ensimmäisinä edusti kaupungin aukio vaikuttavalla arkkitehtuurillaan, komealla kaupungintalolla ja Pyhän Annen kirkolla. Juuri täällä Napoleon henkilökohtaisesti allekirjoitti Austerlitzin taistelun jälkeen rauhansopimuksen Itävallan ja Preussin kanssa. Barokkilinna on nykyään aluemuseona jossa on esillä taidetta, barokkikirjasto ja historiallisia kokoelmia. Eri kierroksia. Opastetut 55 min. klo 9 alkaen kierrokset tunnin välein 120 Kc/4,80 €. Linnan kirjasto alkaen klo 09.15 25 min. kierros 60 Kc/ 2,80 €. Linnan kellari & jättitynnyri alkaen klo 09.45 25 min. kierros 60 Kc/ 2,80 €. Ilman opastusta roomalaiset & germaanit Palavan alueella 50 Kc/ 2 €, Viinituotanto läpi vuosisatojen 50 Kc/ 2 €, linnan kappeli 30 Kc/ 1,20 Kc. Avoinna su 9-17, ma-to 9-17, pe 9-18.

Esillä on linnan historiaa goottilaisen linnan varhaisimmista ajoista lähtien, renessanssin kautta barokkiin kardinaalin Franz Dietrischteinin aikoihin, Maria Teresian vierailuihin, Napoleon Bonaparten oleskeluun 1800-luvulla. Näyttely tarjoaa edustavan kuvan myös kyseisen ajan käsitöistä ja elämäntavasta. Linnan kirjastossa sijaitseva 1600 luvun lukion näyttely perustuu pääosin renessanssin ja barokin tieteellisiin instrumentteihin tähtitieteen, maantieteen ja fysiikan lukioiden matemaattisessa kabinetissa, jonka kokonaiskokoelma on ainutlaatuinen.

27.6_Mikulov_2020_linna_4_3.jpg

Mikulovin linnan puutarha on yksi Tsekin tasavallan suurimmista linnatyyppisistä puutarhakomplekseista.

Mikulov_2021_lisakuvat_linnan_terassipuutarhat_2.jpg

Se koostuu lukuisista puutarhaterasseista, jotka on sijoitettu eri tasoille linnavuoren  kehän ympärille. Puutarha on kunnostettu alkuperäisen italialaisen barokkipuutarhan (1611-1784) suunnitelman mukaan. Uutuus on sokeille ja heikkonäköisille tarkoitettu puutarha, vihreä sokkelo ja pieni ruusutarha. Täältä löydät hiljaisen vyöhykkeen, joka on vastine vilkkaalle kaupungille. Ulkopuolisen ns. Tupakointitornin lähelle kardinaali Dietrichstein lisäsi linnan kunnostuksen yhteydessä siiven, johon sijoittui vuonna 1640 mainitun teatterisalin ja korkea holvikellari josta vuonna 1643 jättikokoinen viinitynnyri sai paikkansa.

27.6_Mikulov_2020_Mikulov_linnan_kirjasto_2.jpg

Nykypäivän linnakirjaston huoneissa oli alun perin teatterisali joka oli rakennettu Franz von Dietrichsteinin aikana vuonna 1640 ja kardinaalin suuri kirjasto sijaitsi alun perin toisessa paikassa. 30-vuotisessa sodassa Ruotsin armeija valloitti kaupungin ja linnan vuonna 1645. Ruotsalaiset kuljettivat kirjat 48 tynnyrissä Ruotsiin. Nykypäivän 11000 kirjan kirjasto koostuu perhekirjastoista, jotka Dietrichsteinin perhe hankki perinnöllä tai ostamalla. Eikä ole yhtään niin merkittävä kuin ruotsalaisten aikoinaan ryöväämä noin 10 000 kirjan kirjasto. Kirjaston helmiä ovat: protestanttisen Hoffmans von Grünpichlin perheen kirjasto, Pruskov von Pruskow -perheen perhekirjasto (hankittu 1800-luvun alussa) ja Piaristisen lukion kirjasto 1800-luvun jälkipuoliskolta. Kattavimmat ovat piaristi- ja matematiikanopettajan Franz Cassian Halaschkan matematiikka-, geologia- ja tähtitiedekirjat. Kirjastosalin näyttely esittelee kirjansidontataidetta eri historiallisilla ajanjaksoilla sekä tärkeimpiä kirjastossa edustettuina olevia kirjailijoita. Huolimatta siitä, että Dietrichsteinerit myivät kokonaisen sarjan kirjoja ulkomaisissa huutokaupoissa vuonna 1933, nykypäivän kirjasto on yksi linnan helmiä. Kirjasto on edelleen samanmuotoinen kuin se oli 1700-luvulla. Se sijaitsee linnan barokkityylisessä osassa, kahden goottilaisen tornin välissä, aivan linna alueen sisäänkäynnin kohdalla. Se koostuu kahdesta historiallisesta huoneesta, nimittäin lukuhuoneesta ja suuresta kirjastohuoneesta. Alkuperäiset barokkikaapit 1800-luvun alkupuolelta sisältävät yli 11000 kirjaa. Liechtensteinit rakensivat pohjoisen alalinnan ulkoreunan yläosassa sijaitsevan Schnabelturmin osana linnakompleksin peruskorjausta ennen 1200 luvun loppua. Pyöristetyt suojatornit varustettiin terävällä reunalla. Ensimmäisen ja toisen pihan välisellä lohkareella oleva kapea päätorni on yksi linnanmäen vanhimmista rakennuksista. Ennen vuotta 1380 Liechtensteinit rakensivat myös linnan Neitsyt Marian ja Pietarin kappelin.

27.6_Mikulov_2020_linna_6_museo_2_2.jpg

LINNAN MUSEON NÄYTTELYT

Roomalaiset ja germanit Palavan alueella näyttelyn ensimmäisessä osassa esitellään roomalaista kulttuuria, jota kuvaavat Rooman työpajan tuotteet. Lisäksi esitetään esineitä, jotka liittyvät roomalaisten legioonien asumiseen tällä alueella, kuten lattialämmityksen jälleenrakentaminen - hypocaust. Toisessa osassa esitetään löytöjä, jotka dokumentoivat paikallisen väestön kulttuuria (saksalainen germaaniheimo schwaabit). Germaanien majan ihanteellinen rekonstruointi näyttää jokapäiväisiä esineitä, kuten keramiikkaa, luukammioita, kyniä, niittejä ja muita. Kaksi hautaa, joissa on esineitä Nikolsburgin haudoista, osoittavat germaanien hautaamisen tavan. Vitriinit sisältävät tyypillisiä palohaudoista löydettyjä, kuten keramiikkaa, aseita, veitsiä, pidikkeitä, lasihelmiä ja monia muita.

27.6_Mikulov_2020_linna_5_museo_1_2.jpg

Näyttelyn kohokohta on ainutlaatuinen kokoelma löytöjä toisen vuosisadan germaani prinssin haudasta, joka löydettiin Muschausta 80-luvun lopulla. Se on yksi alueemme rikkaimmista haudoista. Haudasta löydettiin koko joukko pronssista, lasista ja keramiikasta valmistettuja kultahihnan pidikkeitä, aseita ja roomalaisia ​​astioita. Se todistaa germaanien käsityön korkean tason.

27.6_Mikulov_2020_linna_viinitynnyri_oma_kuva_2.jpg

Museo esittelee myös alueen viinin valmistuksen historiaa aina Keisari Aureliuksen ajoista lähtien ja esillä viinin valmistuksessa käytettyjä välineitä mm. Euroopan 8. suurin korkea holvikellari jossa on brünniläisen tynnyrintekijä Christoph Spechtin tekemä 101400 litran viinitynnyri vuodelta 1643. Pituus: 6,2 m, suurin halkaisija: 5,2 m, minimihalkaisija: 4,5 m. Paino: 26,1 tonnia.

Uuden viininvalmistusnäyttelyn ensimmäinen on nimellä "perinteinen viininviljely Määrissä". Täältä vierailijat löytävät tietoa viininviljelyn historiasta, viinintuotannosta ja viinin myynnistä eri ajanjaksoina. Graafinen suunnittelu osoittaa, kuinka viinitarha-alueiden tuotanto heilahtelivat eri aikoina. Näyttely selittää perinteisen viininviljelyn menetelmiä ja esittelee "vihreitä" teoksia ympäri vuoden. Vierailijat saavat elävän kuvan yleisimmistä karsimismenetelmistä ja valikoimasta erilaisia ​​viiniköynnösveitsiä ja viitarhojen välineitä. Näyttely esittelee erilaisia ​​viiniköynnöksiä.

27.6_Mikulov_2020_linna_viinipuristimet_oma_kuva_2.jpg

Vierailijat voivat myös nähdä erilaisia ​​viininviljelyn ja maatalouden työkaluja 1800-luvulta lähtien sekä primitiivisiä kemiallisia tuholaistorjuntavälineitä 1900-luvun alkupuolelta. Sinulla on myös mahdollisuus saada perustiedot perinteisestä viinintuotannosta. Näyttelyssä esitellään viininviljelyä, viiniastioita ja selitetään viinin historiallisia ilmaisuja, päivämääriä ja ulottuvuuksia. 1800-luvun viinirypäleiden puristamossa vierailijat saavat kuvan siitä, millainen viininvalmistajien elämä oli tuolloin. Puupuristimien galleria esittelee esimerkkejä historiallisista viinipuristimista Etelä-Määrin ja Länsi-Slovakian alueilta.

27.6_Mikulov_2020_aukio_5_vinotheekki_2.jpg

MIKULOVIN VINOTHEKIT & VIINIKELLARIT

Mikulovissa törmäät viiniin kaikkialla. Tämän alueen viinit ovat niin erityisiä, että ne täyttävät kaikkien viinin ystävien tiukimmat vaatimukset. Useat viinibaarit, viininmaistajakeskukset ja viinikellarit tarjoavat mahdollisuuksia maistella erilaisia viinilajikkeita: mm. Vinařské centrum Mikulov, Vinný sklep - Penzion v Jámě, Vinařství Kosek, Vinařství Marcus & Co, Vinný Sklep Pod Kozím hrádkem, Víno Mikulov, Vinoteka Svatého Urbana, Vinný sklep U Maršálka.

27.6_Mikulov_2020_Mikulov_aukio_uusi_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_aukio_lisakuva_uus_2.jpg

MIKULOVIN HISTORIALLIN KESKUSAUKIO

Kaupungin keskusta sai nykyilmeensä 1500-luvun loppupuolella, kun aukio siirrettiin linnan sisäänkäynnin läheisyyteen. 1700-luvun alkupuolella aukion reunoille rakennettiin useita renesanssityylisiä taloja, jotka on kunnostettu näyttämään alkuperäisiltä.

27.6_Mikulov_2020_aukio_4_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_aukio_2_2.jpg

Yksi tärkeimmistä noista taloista on seinämaalauksin koristeltu U Rytířů eli "Ritarien talo".

27.6_Mikulov_2020_aukio_3_2.jpg

Aukiota hallitsee suihkulähde ja Pomonan patsas runsaudensarvineen (1700-luv.) sekä monumentaalinen, barokkinen Pyhän kolminaisuuden patsas (1724). Aukion viehättävin rakennus lienee sen kulmassa sijaitseva talo, joka on rakennettu ennen vuotta 1591. Taloa koristavat raamatun ja antiikin aiheita käsittelevät seinämaalaukset 1700-luvun alusta ja siinä on holvattu ulkokäytävä pihan puolella.

27.6_Mikulov_2020_aukio_Ditrichstein_hautakirkko_2.jpg

Aukion koilliskulman vieressä on Dietrichsteinin perheen mausoleumi sijaitsee entisen St Annen kirkon alla. Rakennuksen etuosassa on merkittävä barokkityylinen julkisivu joka on itävaltalaisen mestarin Johann Bernhard Fischer von Erlachin työ 1800-luvun alusta. Haudat vuosilta 1617–1852, ovat 45 Dietrichsteinin perheenjäsenen jäännöksiä. Siihen voi käydä tutustumassa pientä 80 Kc/3,30 € pääsymaksua vastaan.

Mikulov_2021_lisakuvat_Mikulov_Wentzelin_kirkko_2.jpg

Kostel sv. Václava

Sankt Wenzel-Kirche kirkko seisoo alkuperäisen romaanisen kirkon paikalla, joka on enimmäkseen peräisin 1200-luvun lopulta. Nykyisen rakennuksen ydin on peräisin 1400-luvun alusta Peter Parlerin jäljiltä. Sen ulkonäkö voidaan jäljittää 1500-luvulle, ennen 1700-luvun puoliväliä tehtyjä kunnostustöitä. Kirkossa oli kardinaali Franz von Dietrichsteinin vuonna 1625 perustama kollegiaalinen luku, joka toimi edelleen Mikulovissa. Vuosina 1762-1775 kirkko sai uuden sisustuksen ja uudet urut. Myös tornin katto kunnostettiin. Vuonna 1846 myös varsinainen kirkko uudistettiin. Sisätilojen osalta erityistä huomiota ansaitsevat pääalttari, jossa on Franz Anton von Freenthalin Pyhän Venceslauksen murhan monumentaalinen kuva, ja ennen kaikkea Madonna-patsas, jossa on setripuusta tehty lapsi. Mainittu patsas oli alun perin Loretton Pyhän Annan kirkossa. Kirkon muurin ulkopuolella on monia hautakiviä 1500-luvun jälkipuoliskolta ja 1600-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.

27.6_Mikulov_2020_synagooka_2.jpg

JUUTALAINEN KORTTELI

Aikaisemmin Mikulovissa oli 12 synagogaa ja juutalaisten rukoushuonetta. Kaupunki oli Määrin tärkein juutalaisuuden keskus yli 400 vuoden ajan. Juutalaiskorttelin halki kulkeva informatiivinen reitti sisältää 14 pysähdystä ollen kilometrin pituinen. Siihen kuuluu 13 entisen geton rakennusta, joista löytyy hyvin tietoa. Reitti kulkee kaupungin keskustan halki ja yhtyy muihin turisteille tarkoitettuihin kävelyreitteihin. Husova-kadun talot ovat kulttuurimonumentteja. Tyypillinen talo juutalaiskorttelissa on Husova 30: rakennuksen ydin ja holvaukset ovat renesanssityylisiä, mutta sen uudelleen rakennetut osat, mukaan lukien julkisivu, edustavat klassismia. Juutalaiskorttelin talot merkittiin roomalaisin numeroin, jotta ne erottautuisivat kristityn väestön omistamista rakennuksista.

Ylempi synagoga eli Altschul / vanha synagoga rakennettiin Schlossbergin alapuolella sijaitsevalle rinteelle linnan polun viereen 1550 (laajennettu 1689 ja uudelleen rakennettu barokkityyliin tulipalon jäljiltä 1719-23 sijaitsee Husova-kadulla. Liturgisista syistä se on kulmassa muihin taloihin nähden. Rukoushuoneen keskelle rakennettiin vuonna 1719 neljä korinttilaista pylvästä. Pylväs yhdistettiin ristinholviin puolipyöreällä arkaadilla. Rukoushuoneessa on neljä kupolia. Tämä arkkitehtuurisuunnittelu on tyypillinen ns. Ostart synagogeille (esim. renessanssin synagoga Lvivissä/ Lembergissä) ja Mikulovin synagoga on Tsekin tasavallassa ainoa tämän tyyppinen. Viimeinen jumalanpalvelu synagogassa oli vuonna 1938. Synagoga uudistettiin ja kunnostettiin 1977-89 ja on suojeltu kohde. Nykyään synagoga kuuluu jälleen Brnon juutalaisyhteisölle. Avoinna 9:00–12:00 13:00–17:00, 50 Kc/ 2 €. Kassasta voit ostaa Mikulovin aluemuseon ja Holokaustin uhrien säätiön julkaiseman kirjan "Juutalaiset Mikulovissa", joka on saatavana englannin ja saksan kielellä. Voit myös lainata avaimen juutalaiseen hautausmaahan täältä. Kaupungin juutalainen hautausmaa 4000 hautakivellään on Tsekin suurin säilynyt juutalainen hautausmaa.

27.6_Mikulov_2020_Tanzberg_1_3.jpg

SVATY KOPECEK

Svaty kopecekin –pyhä vuori on yksi Mikulovin maisemaa hallitsevista luonnonmuodostelmista. Sen on julistettu luonnonsuojelualueeksi harvinaisen kasvi- ja eläinkannan vuoksi. Vuoren suosituin lintulaji on huuhkaja, joka pesii entisen louhoksen seinämässä. Huipulla sijaitsee Pyhä Sebastianukselle omistettu kappeli kellotapuleineen srkä toinen pienempi kappeli ja Ristintien pyhiinvaellusreittiin kuuluvia kohteita. Svaty kopecek, joka kohoaa 363 metrin korkeuteen, on osa Palavan (Pollauer Bergen) kalkkivistä vuorijonoa, jota leimaa jyrkät rinteet ja tasaiset vuoren laet.
27.6_Mikulov_2020_Tanzberg_2_patikointi_2.jpg

Mikulovin Pyhän vuoren informatiivinen reitti koostuu 11 tietoa sisältävästä, reitin varrelta löytyvästä infotaulusta. Reitille pääsee neljästä eri paikasta. Infotaulut sisältävät luonnonsuojelualueen ainutlaatuiseen kasvillisuuteen ja eläimistöön liittyvää tietoa sekä kertoo Pyhän vuoren ristintien historiasta.

27.6_Mikulov_2020_Tanzberg_4_2.jpg

Reitti kulkee mm. näköalapaikalle, josta on hyvät näkymät yli kaupungin, entiselle louhokselle, Devickyn linnan raunioille sekä Pöytävuorelle.

27.6_Mikulov_2020_Tanzberg_3_ristinpolku_3.jpg

Mikulovin Pyhän vuoren (ent. Tanzberg) ristintie on Etelä-Määrin tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita ja vanhimpia lajissaan koko maassa. Se koostuu yhteensä 17 rakennuksesta, mm. 14 kappelista. Ristintie kuvastaa Jeesuksen matkaa Jerusalemista Golgatalle ristiinnaulittavaksi. Reitti juontaa juurensa 1400-luvun alkuun.

27.6_Mikulov_2020_Geisberg_2.jpg

KOZI HRADEKIN TORNI

Vuohen linnan torni kuuluu yhteen kolmesta Mikulovin kallioisesta maamerkistä. Se on myöhäisgoottilainen torni, joka sijaitsee mäen päällä. 1500-luvulla Geisbergin yläosaan rakennettiin kaksikerroksinen tykkitorni jolla oli merkittävä rooli Brünn:in ja Wienin yhdistävien teiden strategisessa valvonnassa.

27.6_Mikulov_2020_Geisberg_nakoala_2.jpg

Nykyään se on näkötornina, josta on kauniit näkymät Mikulovin historialliseen keskustaan ja sen ympäristöön. Torniin voi nousta pientä 25 Kc/1€ maksua vastaan. Se on auki, kun näet lipun liehuvan tornin lipputangossa. Vuohen linnaan torniin pääsee punaisella retkeilyreitillä ja se sijaitsee lähellä juutalaista hautausmaata.

27.6_Mikulov_2020_oliivilehto_2.jpg

PANONSKY HAJ POD OLIVETSKOU HOROU

Pannooninen lehto oliivimäen alla on uusi hiljainen vyöhyke, josta on näkymät Mikuloviin. Se on muistuttaa Getsemanen puutarhaa. Se sijaitsee Mikulovissa Pyhän kukkulan eteläosassa ja on olennainen arkkitehtoninen osa Mikulovin ainutlaatuista kaupunkikompleksia ja sitä ympäröivää maisemaa. Oliivimäki on merkittävä geologinen kalkkikivimuodostelma. Nykyään Pannoniseen lehtoon on istutettu yksinäisiä puita, pensaita ja nurmikasvien kasvillisuutta, ja sieltä voit nauttia pitkän matkan näkymistä Mikulovin taivaanrantaan ja ympäröivään maaseutuun. Kaikkea täydentää kuvanveistäjä Pavel Kostrhunin neljä tammilaatikoista veistämää penkkiä.

27.6_Mikulov_2020_luola_2.jpg

TUROLD LUOLA

Yksi Mikulovin ympäröivän alueen kauneimmista luonnon nähtävyyksistä on varmasti Turold-luola(Jeskyně na Turoldu) Turoldin kalkkikivivuoressa (kork. 385 m) Mikulovin pohjoisreunalla edustaa Tsekin tasavallan suurinta jurakalkkikivestä muodostunutta luolajärjestelmää. Entisen kalkkikivilouhoksen seinässä on sisäänkäynti Turoldin luolien karstiseen, maanalaiseen maailmaan. Louhostoiminta tuhosi valitettavasti suurimman osan jurakauden kalkkimuodostelmista, mutta se myös paljasti monimutkaisen luolajärjestelmän, jonka juuret ulottuvat 15 miljoonan vuoden taakse. Useita maanalaisia käytäviä ja halleja on löydetty eri tasoilta, niiden kokonaispituus on noin 2 km. Noin 300 metriä luolasta on vierailijoiden nähtävissä. Maanalainen labyrinttipolku laskeutuu monien portaikkojen kautta noin 37 metriä alaspäin maanalaiselle smaragdin vihreälle lammelle. Se on 30 metriä pitkä ja 17 metriä leveä. Lammen vieressä voit ihailla luolakoristelua, joka on muodostunut kemiallisella liukenemisella. Karstikoriste antaa vaikutelman kävelystä Jura-merenpohjassa. Se on eräänlainen "kivivaahto", jossa on kalsiitin kiteitä. Siksi se antaa tunteen kuin kävelisit koralliriutan pohjalla. Luola on yksi Tsekin suurimmista ja tärkeimmistä lepakoiden talvehtimispaikoista. Heinäkuussa on maanantaisin suosittuja yöretkiä luolaan klo 19–21 (15 minuutin välein). Avoinna joka päivä klo 9-17. Sp. 100 Kc/ 4 €. Luolan lähellä on geologinen puisto. Turold-luontopolku on tarkoitettu Mikulovin pohjoisreunassa sijaitsevan Turoldvuoren luonnonsuojelualueen vierailijoille. Kahdeksan pistettä muodostavat 300 metrin pituisen reitin, opit paljon luonnonsuojelualueelta, Turoldbergin luolista niiden ainutlaatuisilla stalaktiittikoristeilla, geologisesta rakenteesta, paleontologisista ja arkeologisista löytöistä sekä kasveista ja eläimistä.

27.6_Mikulov_2020_bunkkeri_2.jpg

JALKAVÄEN BUNKKERI MJ-S 29

Käy Mikulovin rajaosuuden ainoassa valmistuneessa linnoituksessa vuodelta 1938, joka palveli armeijaa vuoteen 1999. Bunkkerissa on kaksi kerrosta -ylemmässä taisteluosassa on kaksi konekivääriaukkoa, käytävä, sisäänkäynti, radiohuone, ammushuone ja kaksi tähystystornia. Maanalaisessa kerroksessa oli konehuone, keittiö, lepohuoneet (miehistö, upseerit ja komentaja), wc-pesuhuone ja kaivo. Jokainen miehistön sänky oli oikeastaan ​​kahdelle sotilaalle, yksi lepää ja toinen palvelee. Linnoitusmiehistö koostui 14-40 sotilaasta. Rakennus valaistiin ​​kevyillä petrolilampuilla rauhan aikana, dieselmoottori käynnistettiin taistelun aikana ja sähkövalaistus kytkettiin. Rakennus oli myös suojattu kemiallisilta hyökkäyksiltä. Jalkaväen bunkkeri sijaitsee Mikulovin ja Březín kylien välissä lähellä pyörätietä. Opastetun kierroksen 80 Kc/3,20 €  aikana esittellään TSekkoslovakian kansanarmeijan aseita ja muuta varustusta mm. kevyiden esineiden malleja vuosilta -37 ja -36. Avoinna: lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17. Kierrokset klo 11, 12, 13, 14, 15, 16.

27.6_Mikulov_2020_Mikulov_elainpuisto_2.jpg

ZOO SEDLEC ELÄINPUISTO

Yksityisessä Mikulovin ja Valticen välillä olevassa eläintarhassa on yli 50 eläintä: apinoita, dingoja, kameleita, lemureita, pesukarhuja, sikaeläimiä, poneja, vuohia, matelijoita ym. Avoinna klo 09-17. Sisäänpääsy 100 Kc/4 €.

27.6_Mikulov_2020_maauimala_2.jpg

MAAUIMALA

Etelä-Määri on yksi Tsekin tasavallan aurinkoisemista ja kuumimmista paikoista, ja tämä pätee kaksinkertaisesti Mikulovin alueeseen. Siksi kesällä Mikulovin Riviera maauimala Billa marketin vieressä on paratiisi kaikille 25 m uima-altaan ja rentoutumisen ystäville. Ravintola. Aukioloajat sunnuntai - torstai klo 09–19, Perjantai- lauantai klo 9–19. Klo 09-19 80 Kc /3,20 €, ilta 18-19 40 Kc /1,60 €. Vuokrahinta yhdelle päivälle: pukukaappi 50 Kc /2 €, aurinkotuoli 50 Kc/2 €, aurinkovarjo, 50 Kc/ 2 €.  Hinnat vuodelta 2022.

27.6_Mikulov_2020_Mikulov_ilta_ravintolat_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_cimbalo_ravintola_2.jpg

MIKULOVIN RAVINTOLAT & ILTAELÄMÄ

Kaupungista löytyy yli 30 ruokaravintolaa. Kesäiltaisin useastakin ravintolasta löytyy orkesteri soittamassa sitramusiikkia vihlovine, heltymättömine sävelineen. Kokeile esimerkiksi ruokapaikkoja kuten Bistro Drogerka, Sojka ja Bistro Kuk. Muita mm. Aquarium Relax.

9.7_Etela-Maari_Mikulov_2022_ravintola_1_sanottu.jpg

Kaupungin parhaimmaksi ravintolaksi mainittu Restaurace Templ tarjoaa herkullisen sekoituksen ankka-, naudan- ja kalaruokia sekä hienon viinilistan, joka on erikoistunut paikallisiin lajikkeisiin. Valitse joko muodollinen ravintola tai rento viiniterassi. Takapihalla on myös pieni terassi ruokailla ulkosalla lämpiminä iltoina.

9.7_Etela-Maari_Mikulov_2022_ravintola_1_tb.jpg

Hotelli Tanzbergin 45 paikkainen Marcel Ihnacak ravintola tarjoaa erityisen juutalaismenun 395 Kc/ 16 € ja muita erikoisuuksia. Ravintolassa on 25 paikkainen ulkoterassi, joka on ihanteellinen erityisesti kuumina aurinkoisina päivinä. Tyylikäs 40 paikkainen Golem-pubi. Paikallisen viinialueen viinejä voi nauttia viinikellarissa, jossa on Tanzbergin viinitilan sommelier.

Hospůdka Pod Zámkem on funky-yhdistelmässä vanhan koulunkunnan pubia ja kahvilaa. Tarjolla yksinkertaisia, mutta erittäin hyviä tsekkiläisiä aterioita. Restaurace Alfa renessanssirakennuksessa aivan vastapäätä turisti-infoa aukiota, edustaa tavallista tsekkiläistä olutravintolaa joka on tunnettu hyvästä keittiöstään ja menulta löytyy jopa muutama riistaruoka.

9.7_Etela-Maari_Mikulov_2022_ravintola_raatihuonen_luona.jpg

Ravintola Pod Radnici sijaitsee Mikulovin pääaukiolla, samassa talossa kuin kaupungintalo ja paikallinen turisti-info. Ravintola on tilava, tyylikkäästi kalustettu kellariravintola, jossa on kaksi terassi, joista toinen on aukiolla aurinkovarjojen alla ja toinen varjoisalla viiniköynnösten peittämillä sisäpihalla puisella pergolalla. Siellä on myös savuton lounge. Keittiössä on laaja valikoima ruokia ja myös edullinen lounasmenu viikolla. Kun viinialueella ollaan, niin ravintolan mahtava viinilista on itsestäänselvyys. Listalla mm. Kanasalaatti & yrttipatonkia 194 Kc/ 8,36 €, Naudanpata gulassi punaviinikastikkeella ja knöödeleillä 177 Kc/ 7,62, Grillattua kananrintaa, grillatulla maissilla ja basilikapestolla 194 Kc/ 8,36 €, Grillattua taimenta jäävuorisalaatilla ja tillidipillä, yrttipatonkia 248 Kc/10,68 €, Rumsteak 200 g naudanpihvi paahdetulla valkosipulikastikkeella salvialla ja vihreäpippurikastikkeella 324 Kc/ 14,73 €. Radegast III olut10° / 0,5 l / 38 Kc, /1,64 €, Pilsner Urquell III 12° / 0,5 l / 51 Kc,/2,20 €, punaviini / valkoviini lasi 0,2 l / 58 Kč/ 2,50 €, Cola 0,2 l 45 Kc/ 1,94 €, Kivennäisvesi 0,3l 37 Kc/ 1,59 €, kahvi 42 Kc/ 1,80 €. Hinnat vuodelta 2020.

9.7_Etela-Maari_Mikulov_2022_ravintola_pizzapasta.jpg

Ravintola Země - on ainutlaatuinen yhdistelmä ravintolaa ja ulkopuutarhaa. Listalla on hampurilaisia, pizzaa, pastaa, salaatteja, spagettia. Tietysti tarjolla on herkullisia viinejä paikallisilta huippuviinintuottajilta.

27.6_Mikulov_2020_Mikulov_panimoravintola_2.jpg

Pivovarska restaurace Galant panimoravintolassa yhdistyvät hyvä keittiö ja panimo samassa paikassa. Täydennä herkullisen keittiön kokemus maistamalla olutta tai paikalista viiniä panimon ravintolassa tai kesäterassin kauniissa ympäristössä, jossa grillataan päivittäin myös kalaa ja pihvejä. 10° kevyt vaalea –Pilsner tyyppinen olut jolle ominaista keskipitkä täyte ja maku. Miellyttävä humala-aromi ja tasapainoinen katkeruus stimuloivat juomista edelleen. Alkoholipitoisuus 4,2 tilavuusprosenttia. 12° tumma -pohjahiivaolut jolla on hieno karamelli-kahvi-tuoksu ja maku, keskipitkä ja miellyttävä humala aromi. Alkoholipitoisuus 4,9 % tilavuusprosenttia. IPA 14° -voimakkaan vahva katkero, hedelmäinen maku ja aromi. Alkoholipitoisuus: 5,8 tilavuusprosenttia. Summer ale 11° -tuore pintahiivaolut, joka on valmistettu kesäkaudeksi. Sille on ominaista hedelmäinen maku ja humalapitoisuus. Alkoholipitoisuus 4,5 tilavuusprosenttia Ruokalistalla mm. gulassikeitto 59 Kc/ 2,40 €, panimomestarin gulassi knöödeleillä 179 Kc/7,20 €, leivitetty porssaanleike Wieniläisellä perunasalaatilla 185 Kc/7,50 €, kreikkalainen salaatti 135 Kc/5,40 €, marinoitu porsaan kasslerpihvi, viherpippurikonjakkikastike ja ranskalaiset 230 Kc/9,20 €, oluessa marinoituja porsaan ribsejä, chili BBQ kastike, paistetut perunat ja paistettua sipulia 265 Kc/10,50 €, kalkkunan rintapihvi kermaisella sienikastikkeella ja grillatut vihannekset 230 Kc/9,20 €. Olutpaikkoja mm. Irlantilainen pubi, Pivnice U devatero řemeselHinnat vuodelta 2020.

27.6_Mikulov_2020_keilahalli_1_2.jpg

KEILAHALLI

Miellyttävä ilmastoitu keilahalli tarjoaa 6 täysin automaattista Brunswick rataa. Radan hinta klo 14–17 200 Kc/ 8 € rata tunti, arkisin klo 17-02 270 Kc/ 10,80 €, pe-la 300 Kc/ 12 € rata tunti. Keilahallissa on baari, biljardi, darts ja peliautomaatteja. Avoinna Su - To 14.00–24.00, Pe - La 14.00 - 02.00 asti.

27.6_Mikulov_2020_keilahalli_2_ravintola_2.jpg

Ilmastoidussa tyylikkäässä savuttomassa ravintolassa on miellyttävä ilmapiiri, jossa on monipuolinen menu. Keilahallin ravintolan pizzeria terasseineen tarjoaa mm: Kreikkalainen salaatti 146 Kc/ 6 €, Kanasalaatti 6,40 €, Purotaimen vihanneksilla ja keitetyt perunat 7,70 €, Kananrintapihvi aurajuusto kastikkeella, höyrystettyä parsaa & porkkanaa ja ranskalaiset perunat 195 Kc/ 8 €, Hampurilainen & ranskalaiset 185 Kc /7,80 €, Porsaan grillikylkeä sinapilla, piparjuurella, suolakurkulla, ranskalaiset perunat ja leipää 192 Kc/ 7,90 €, Leivitetty porsaaleike, sitruunaviipale, ranskalaiset perunat 196 Kc/ 8 €, Pippuripihvi 200 g viherpippurikastikkeen kanssa, ranskalaiset perunat 333 Kc / 13,40 €. Hawaiji pizza 170 Kc/ 7 € , Tonnikala pizza 168 Kc/ 6.95 €. Kahvi 1,50 €, III-olut 0,5 l 1,30 €, Siideri 0,4 l 2 €, Valkoviini tai punavinilasi 10 cl 19 Kc / 0,80 €, kivennäisvesipullo 0,33l 1,50 €, Coca Cola pullo 1,50 €. Su- to 11.00–23.00 (keittiö ja pizzaa klo 22.00 asti) .Pe - la klo 11.00-24.00 (keittiö ja pizzaa klo 23.00 asti. Hinnat vuodelta 2020.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Schonbrunn_1_2.jpg

12.8_Wien.jpg

WIEN

Itävallan pääkaupunki Wien on Euroopan tunnetuimpia ja kauneimpia kaupunkeja, joka monin tavoin on Keski-Euroopan helmi ja sen tarunhohtoisin kaupunki. Wien on kautta aikojen ollut Keisarien asuinkaupunki, josta käsin on hallittu laajoja lähinnä itäisen Keski-Euroopan alueita. Wien onkin täynnä uskomattoman upeita palatseja, bulevardeja ja toinen toistaan kauniimpia puutarhoja. Menneen maailman loisto on aistittavissa Wienissä edelleenkin. Wienin sydämenä on sen vanhakaupunki , joka yhä yhä keskiaikaista, ahdasta ja sokkeloista asemakaavaa, ja sen rakennuskanta edustaa lukuisia tyylikausia keskiajasta barokkiin ja jugendiin.

28.9_Wien_Oktoberfest_Stephansplatz_1_2.jpg

Sen keskipisteenä on Stephansdom eli Pyhän Tapanin katedraali, yksi Keski-Euroopan huomattavimpia goottilaisia katedraaleja, jonka 136-metrinen terävä torni näkyy yli Wienin. Wienin vanha keskusta ja Schönbrunnin linna kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Keskustaa kiertää 1800-luvun lopulla vanhojen kaupunginmuurien paikalle rakennettu bulevardikatu Ringstrasse. Nopean kaupunkikierroksen ja yleissilmäyksen Wienin nähtävyyksiin saa ajamalla raitiovaunuilla numero 1 tai 2, jotka kulkevat ympäri Ringstrassea vastakkaisiin suuntiin.

28.9_Wien_Oktoberfest__Tapanin_kirkko_1_2.jpg

STEPHANSDOM

Vanhankaupungin keskipisteenä Stephansplatzin aukiolla on kaupungin tunnusmerkki Stephansdom jonka 136-metrinen terävä torni näkyy yli Wienin. Pyhän Tapanin tuomiokirkko on Wienin arkkipiispan istuin sekä yksi kaupungin merkittävimmistä goottilaisista rakennuksista. Kirkon pituus on 110 m ja leveys 70 m. Katon korkeus on 37,5 m. Se tarjoaa uskonnollisia taideteoksia, kiehtovia tarinoita, upeaa arkkitehtuuria sekä kauniita kaupunkinäkymiä. Stephansplatzn aukiota lähestyttäessä kirkon katon mosaiikki kaksipäisestä kotkasta ja 230.000 lasitetuin kattotiilein koristeltu katto näyttäytyvät täydessä väriloistossaan. Kirkon vanhin osa, läntinen seinämuuri, on peräisin vuodelta 1237. Kirkon pääosin goottilaiset osat, kuten 4 tornia, rakennettiin 1300- ja 1400-lukujen aikana. Kirkon 18 alttarista näkemisen arvoinen on ehdottomasti Wiener Neustadteria, joka on uskonnollisilla hahmoilla koristeltu korkea kullattu alttari. Varhaisbarokkinen mustasta marmorista veistetty pääalttari on vuodelta 1643. Samoin näkemisen arvoinen on myös kauniisti koristeltu myöhäisgoottilainen saarnatuoli vuoden 1500 vaiheilta. Myös keisari Frederik III:n upea hauta on nähtävillä.

28.9_Wien_Oktoberfest__Tapanin_kirkko_2_katakombit_2.jpg

Alhaalle katakombeihin pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella. Useissa kerroksissa olevissa katakombeissa on kymmenien tuhansien wieniläisten hauta. Kiipeämällä 343 askelmaa ylös etelätornin huipulle pääsee 76 m korkeudesta entisestä palovartijanhuoneesta ihailemaan upeita kaupunkinäkymiä. Tai voit nousta hissillä pohjoistorniin, jossa on valtavan yli 21 tonnia painava kirkonkello Pummerin.

28.9_Wien_Oktoberfest__Karlskirche.jpg

KARLSKIRCHE

Karlsplatzilla, hieman Wienin vanhaa kaupunkia kiertävän Ringstraßen ulkopuolella sijaitseva kirkko, on Wienin huomattavimpia nähtävyyksiä että Euroopan komeimpia barokkikirkkoja. Karlskirchen julkisivussa antiikkiset ainekset yhdistyvät rikkaaseen barokkiasuun. Sen päätykolmio jäljittelee kreikkalaista temppeliä. Pääsisäänkäynnin kahta puolta kohoavat valtavat koristepylväät, jotka jäljittelevät Rooman Trajanuksen pylvästä. Niitä kiertää spiraalinmuotoinen reliefi, jossa kuvataan pyhän Carlo Borromeron elämää ja tekoja. Julkisivun molemmilla laidoilla on barokkityyliset kellotornit. Rakennuksen kruunaa suuri vihreä barokkikupoli.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Hofburg_1_2.jpg

HOFBURG

Wienin Hofburg on yksi suurimmista palatsikomplekseista maailmassa. Vanhimmat osat ovat peräisin 1200-luvulta, mutta rakentaminen jatkui vuoteen 1917. Laaja kompleksi, jossa oli yhdeksäntoista pihaa ja kahdeksantoista siipeä, oli yli 600 vuoden ajan Habsburgin monarkian poliittinen keskus. Hofburgin palatsialue useine hienoine rakennuksineen, patsaineen ja museoineen on ainutlaatuinen vierailupaikka aivan ydinkeskustassa. Palatsin alueella voi ulkopuolella vaellella vapaasti ja ilmaiseksi, katsella mielenkiintoisia yksityiskohtia ja nauttia palatsialueen tunnelmasta. Espanjalainen ratsastuskoulu sijaitsee Hofburgin suojissa, samoin kuin Burgkapelle kappeli. Sen alueella ovat myös Schatzkammer-Keisarillinen aarrekammio ja Kaiserappartements huoneistot, joissa keisari Franz Josef I puolisoineen aikoinaan asui. Sen eri osat edustavat lähes kaikkia tyylisuuntia keskiajalta 1900-luvulle: gotiikkaa, renessanssia, barokkia, rokokoota, kertaustyylejä, jopa jugendia. Hofburg kuuluu osana Wienin vanhaakaupunkia Unescon maailmanperintökohteisiin. Monet tärkeät kulttuurilaitokset sijaitsevat myös entisessä keisarillisessa talvipalatsissa.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Hofburgin_aarekammio_2.jpg

KEISARILLINEN AARREKAMMIO

Schweizerhof pihalla mahtavan rautaoven ja koristeellisen lukon takana on Keisarillinen aarrekammio. Siellä on Itävallan suurimmat aarteet jotka koostuvat maallisista ja henkisen maailman aarteista. Esillä on Pyhän roomalais-saksalaisen keisarikunnan aarteita mm. Keisarin kruunu, Valtakunnan omena, keisarinvaltikka ja Kaarle Suuren miekka, Jeesuksen viimeisiin hetkiin ja Kuningas Arthurin liittyvä Achatschale kulho 300 luvun Bysantista, Itävallan keisarikunnan aarteita kuten keisarin kruunu. Sisp. 12 €.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Hofburg_sissi_museo_1_2.jpg

KEISARILLISET HUONEISTOT, KEISARILLINEN PÖYTÄHOPENÄYTTELY & SISSI MUSEO

Näiden kolmen näyttelyn sisäänkäynti löytyy Michael kupolin alta ja ne ovat Itävallan historiasta kiinnostuneiden suosituimpia paikkoja. Keisari Franz Josephin ja keisarinna Elisabethin alkuperäiset toimistot ja asuintilat ovat edelleen nähtävissä Habsburgien entisissä asuintiloissa. Museo on keisarillisten asuintilojen yhteydessä, mutta kuusi ensimmäistä huonetta on omistettu pelkästään Sissille. Sissi-museo esittelee vierailijalle myyttiä ja todellisuutta keisarinna Elisabethin eli "Sissi";n elämästä yksityiskohtaisesti lavastettuna. Näytteillä ovat muun muassa Sissin kirjoittamat runot & kirjeet sekä hänen kuuluisat hiusjalokivensä. Museossa saa myös käsityksen siitä, miten pakkomielteisesti Sissi suhtautui ulkonäköönsä. Hän oli 173 senttimetriä pitkä ja painoi alle 50 kiloa. Keisarinnan kylpy- ja voimisteluhuoneessa sairaalloisesti ulkonäöstään huolehtiva Sissi vietti tuntikausia, hoitaen mm. tuuhean pitkiä hiuksiaan päivittäin 2-3 tuntia. Sissin voimistelutelineet ovat myös käviöjöiden nähtävillä.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Hofburg_sissi_museo_2_2.jpg

Hofburgin keisarillisten asuintilojen 19 huoneen kierros antaa hyvän kuvan Habsburgien 1800-luvun loisteliaasta hovista. Kierroksen aikana pääsee kurkistamaan esimerkiksi keisariparin makuuhuoneisiin, juhlasaleihin ja työhuoneisiin. Hovin lasi-, posliini-, pöytäastiasto- ja hopeakokoelmat ovat esillä keisarillisten asuintilojen alimmissa saleissa. Näitä astioita käytettiin muun muassa Sissin ja keisari Franz Josephin virallisilla juhla-aterioilla. Ruokasali oli pyhitetty vain arvokkaimmille lounaille ja astiasto oli täysin kullattu. Päivällisillä oli 9-13 kierrosta. Näyttelyssä näkee miltä hovin keittiössä tuohon aikaan näytti ja kuinka pöytä katettiin juhlavaksi keisariparia varten. Sissi-museon, Keisarillisten asuintilojen ja pöytähopeanäyttelyn yhteinen pääsymaksu on 15 €.

28.9_Wien_Oktoberfest__metsastys_ja_varustemuseo_2_2.jpg

28.9_Wien_Oktoberfest__metsastys_ja_varustemuseo_1_2.jpg

HOVIMETSÄSTYS & ASEMUSEO

Wienin Hofjagd- und Rüstkammer:In kokoelma on yksi parhaimmista lajistaan ​​maailmassa. Habsburgit alkoivat kerätä jo 1400-luvulla ritari-, sota- ja metsästysaseita ja kaikkea niihin kuuluvaa. Useiden vuosisatojen historia esittelee Habsburgien ja muidenkin eurooppalaisten armeijojen koristeellisia haarniskoja, satuloja, ampuma-aseita ja seremoniallisa aseita. Merkittävää on että aseet ja varusteet olivat aikansa parhaiden aseseppien keisareille, kuninkaille ja muille ruhtinaille valmistamia. Näytteillä on Maximilian II (1527-1576), kultaepee, joka on yksi maailman kauneimmista aseista, samoin kuin Aragonin kuninkaan Ferdinandin (1452-1516) upea rintalevy. "Keisari ja metsästys" -hallissa on esitelty maailman suurin haukkametsästystarvike kokoelma.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Schonbrunn_3_paaportti_2.jpg

27.6_Mikulov_2020_Wien_Schonbrunn_2_2.jpg

SCHÖNBRUNNIN LINNA

Schönbrunnin linna on Wienin vanhankaupungin ulkopuolella sijaitseva keisarillinen palatsi. Valtavan kokoinen, 1441 huoneen palatsi on nykyisin Wienin suosituin nähtävyys. Schönbrunn valmistui vuonna 1638, mutta sen hulppeat, rokokoota edustavat sisätilat ovat pääosin 1700-luvun puolivälistä. Keisarinna Maria Teresia rakennutti ja korjautti linnan nykyiseen asuunsa. Sisätiloihin voi tutustua sekä lyhyellä että pitkällä kierroksella. Linnan puutarhassa sijaitsee maailman vanhin eläinpuisto, Tiergarten Schönbrunn.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Schonbrunn_4_sisa_2.jpg

Vajaan tunnin kestävä Grand tour vie kaikkiin vierailijoille avoinna oleviin 40 huoneeseen. Monet niistä kylpevät upeassa, Maria Teresian aikaisessa rokokooloistossa. Omatoimisesti 22 € esitteen kanssa. Tai tasatunnein opastettuna 24 €. Lyhyempi, noin puolen tunnin mittainen Imperial-kierros 18 € sopii erityisen hyvin niille kävijöille, joilla on vähemmän aikaa ja kiinnostus Franz Josephiin ja Elisabethiin. Tällä 22 huoneen omatoimisella kierroksella voit tutustua Ison gallerian ylenpalttiseen loistoon, Itä-Aasian kabinetteihin, joita Maria Teresia käytti pienimuotoisiin seurustelutilaisuuksiin ja yksityishuoneisiin jotka ovat pääosin keisari Frans Joosef I:n ja hänen vaimonsa Sissin aikaisessa asussa ja tyyliltään vaatimattomampia.

Molempien kierrosten ohjelmaan kuuluu Schönbrunnin palatsin kuuluisin huone peilisali, jossa Wolfgang Amadeus Mozart 6 vuotiaana piti yhden ensimmäisistä konserteistaan vuonna 1772. Osta lippusi etukäteen verkossa: ei jonotusta lipputiskillä!

Palatsin 160 hehtaarin itävaltalaisen myöhäisbarokin puutarha ovat upea. Varsinaisessa kesäloistossaan Schönbrunnin suuret puutarhat ovat toukokuulta syyskuuhun. Alueella on melkoisesti nähtävää. Puistoissa on lisäksi muun muassa ”roomalaiset rauniot” ja Maria Teresan aikaan palatsia vastapäätä korkealle mäelle rakennettu keisarillinen huvimaja Gloriette-paviljonki jonka lasitetussa keskiosassa on kahvila. Puistossa on lisäksi  eläintarhan ja linnan välissä yksi maailman vanhimmista ja kauneimmista palmuhuoneista jossa on 4500 eksoottista kasvia, Japanilainen puutarha, orangeria sekä pensaslabyrintti ja sokkelo. Jo puutarhat palatsinäkymineen ovat yksinään Wienin käymisen arvoisia.

28.9_Wien_Oktoberfest__Schonbrunn_vaunumuseo_2.jpg

Palatsin alueella sijaitsee myös Keisarillinen vaunumuseo Wagenburg jossa on myös maailman suurimmat ja kalleimmat hevosvaunukokoelmat mm. keisarinna Maria Teresian kultaisia vaunuja ja Sissille kuuluneita leningejä ja satula.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Schonbrunn_elaintarha_1_2.jpg

SCHÖNBRUNNIN ELÄINTARHA

Keisarinna Maria Theresian vuonna 1752 perustama Schönbrunn on maailman vanhin eläintarha, joka on osa UNESCO: n maailmanperintöä. Kompleksi pysyi keisarillisen perheen yksityisomistuksessa aina Itä-Unkarin imperiumin loppuun saakka. 17 hehtaarin alue tarjoaa eläimille hyvät olot sekä vierailijoille paljon katseltavaa. Yli 8500 eläimen ja 700 lajin eläintarha on Euroopan kauneimpia. Sisäänpääsy 20 €, eläkeläiset 10 €.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Schonbrunn_elaintarha_2.jpg

Sen suosituimpia eläimiä ovat suuret kissapedot, koalat, jääkarhut sekä isopandat. Eläintarhassa eläinten elämää saa leppoisasti seurata lukuisilta penkeiltä istuen. Monen uhanalaisen lajin koti on täällä täydellisessä sopusoinnussa suojeltujen historiallisten rakennusten ja modernin eläinten hoidon ansiosta. Kasveista kiinnostuneen kannattaa ostaa yhdistelmälippu, johon sisältyvät eläintarhan lisäksi palmu- ja aavikkotalot. Lipun mukana saa kartan, josta näkyvät eläinten sijaintipaikat.

27.6_Mikulov_2020_Wien_Schonbrunn_elaintarha_3_2.jpg

Itävallan Alpeilla viihtyvät eläimet, kuten alppikauriit, murmelit, karhut, ilvekset ja sudet, löytyvät metsäiseltä tirolilaisalueelta. Siellä on myös vuonna 1722 rakennettu tirolilainen maalaistalo Tiroler Hof jossa keisariperhe vietti ennen maalaiselämää. Nykyään se on kotieläintila ja tirolilaista ruokaa tarjoava ravintola. Alueella on useita kahviloita ja ruokapaikkoja mm. olutpuutarha. Eläintarhan ja koko Schönbrunnin alueella kulkee myös panoramajuna jonka kyydistä näkee kätevästi koko alueen. Täysi kierros linnapuiston yhdeksän aseman kautta kestää noin viisikymmentä minuuttia 10–15 km/ tunnissa nopeudella. Juna maksetaan kerran 8 € ja lipulla saa vapaasti matkustaa päivän aikana. Lippuja on saatavana junassa.

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_3.jpg

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_RIESENRADPLATZ_1_2.jpg

PRATER

Wiener Prater on Wienin Leopoldstadtin kaupunginosassa sijaitseva suuri puistoalue. Prateriksi kutsutaan myös sen tunnettua huvipuistoa, josta löytyvät muun muassa planetaario, vahakabinetti sekä vuosina 1896-1897 rakennettu maailmanpyörä Riesenrad. Maailmanpyörässä on kuvattu Orson Wellesin elokuvan Kolmas mies loppukohtaus. Keisarien metsästysmaasta vähitellen wieniläisten vapaa-ajanviettopaikaksi ja huvipuistoksi kehittyneen Praterin historiaan kuuluu myös metsästystä, makkaranmyyntiä ja prostituutiota.

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_1_2.jpg

Se sijaitsee miellyttävällä puistoalueella jonne on ilmainen sisäänpääsy ja kuhunkin laitteeseen ostetaan 2-10 euroa maksava lippu erikseen.

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_Wien_Praterin_laitteet_1.jpg

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_Wien_Praterin_olutterassit1.jpg

Illan hämärtyessä olut virtaa ja muutenkin ihmiset tulevat kesällä mielellään juuri tänne ottamaan ilon irti huvipuiston humussa .

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_Wien_Praterin_laitteet_2.jpg

Aluella on yli 100 erilaista härveliä ja vuoristorataa.

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_lilliputbahn_1_hoyry_2.jpg

LILLIPUTBAHN

Liliputbahn  puistorautatie on todellinen Praterin maamerkki. Edestakainen matka 4 km pitkällä reitillä Praterin ja Hauptalleyn (pääkatu) läpi kestää noin 20 minuuttia / 5 €. Yli 75 vuotta vanha nähtävyys on luultavasti hauskin Wienin rautatie.

28.9_Wien_Oktoberfest_Madame_Tussaud_1_2.jpg

MADAME TUSSAUDS VAHAMUSEO

Riesenradplatzilla Praterissa on Madame Tussaudilla nähtävillä 80 vahanukkea mm. Keisari Franz Joseph ja hänen vaimonsa Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Maria Theresia ja Gustav Klimt ovat vain joitain paikallisista persoonallisuuksista ja historiallisista ihmisistä, jotka voidaan nähdä kolmesa kerroksessa levittäytyvässä 2000 m²: n näyttelytilassa. Erityisesti luoduissa interaktiivisissa ympäristöissä voit myös ottaa älykkyystestin Albert Einsteiniä vastaan, suorittaa "Sininen tonava" -valssin Johann Straussin kanssa tai yrittää lyödä jalkapallolegenda Hans Kranklia rangaistuspotkukilpailussa. 200 m² Sisi näyttely luo tuoksuin, mauin ja 3D esityksin aidosti todellisen kokemuksen Sisistä ja hänen ajastaan.

28.9_Wien_Oktoberfest_Madame_Tussaud_2_2.jpg

Myös kansainväliset kuuluisuudet ovat edustettuina: Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie, Julie Andrews (Maria von Trapp "The Sound of Music") ja Michael Jackson "edustavat" show-maailmaa. Mahatma Gandhi ja Nelson Mandela edustavat maailmanpolitiikkaa. Jalkapallotähti David Alaba voidaan myös nähdä.  Myös toinen maailmansota sekä Hollywood ovat saanet omat osastonsa. Valokuvien ja selfien ottaminen on sallittua! Liput 24 € kassalta, 16 € ennakkoon netistä!

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_2_2.jpg

Praterin kulinaariset mahdollisuudet ovat yhtä monipuoliset kuin sen monet viihdemahdollisuudet. Ne vaihtelevat yksinkertaisesta Kaiser-rullasta, makkaraa grillikioskilla, ylellisiin kulinaarisiin nautintoihin erikoistuneisiin ravintoloihin. Praterista löytyy yli viisi tusinaa ravintolaa: yksinkertaisesta itsepalvelupisteestä, josta voit ostaa aromaattisien unkarilaisen ​​“langosin”, hot dog -kiskeihin,  - usein elävällä musiikilla puutarhassa, samoin kuin tanssiravintolat tai ravintolat vaativimman kulinaristin maulle.

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_RIESENRADPLATZ_STADTVOGEL_1_2.jpg

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_RIESENRADPLATZ_STADTVOGEL_2_2.jpg

STADGASTHAUS EISVOGEL

Perinteinen Zum Eisvogel tarjoaa palkittuja Wieniläisiä ruokia – klassikoita kuten vasikan paistia, gulassia, paistettua kanaa ja Wienin leikettä.

Kolariks Luftburg ravintolalla on kauniisti maisemoitu puutarha, jolla on laaja terassi ja olutpuutarha jossa pöytäseurue voi kätevästi itse laskea oluensa pöydässä olevasta hanasta. Lusthaus tarjoaa kulinaarisia nautintoja keisarillisessa ilmapiirissä. Tämä entinen keisarillinen metsästyspaviljonki tarjoaa hienoja wieniläisiä ja itävaltalaisia ​​ruokia vanhojen reseptien mukaan. Altes Jägerhaus (vanha metsästysmaja) myös muistelee keisarillista menneisyyttään, kun se toimi keisarina tallina ja asuinhuoneina palvelijoille. Nykyään kävijät nauttivat luovasta ja kunnianhimoisesta ruuasta tyylikkäässä ilmapiirissä.

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_Schweitzerhaus_1_2.jpg

SCHWEITZERHAUS

Praterin keskellä sijaitseva perinteikäs wieniläinen 650 paikkainen ravintola joka tunnetaan kauniista ruokailualueistaan ulkona ja erinomaisesta ruuasta. Klassisten wieniläisen keittiön erikoisuuksien, kuten gulassin tai Wieninleikkeen, lisäksi ravintolan suosikkeja ovat porsaapotka ja perunapannukakut. Toinen erikoisuus on tsekkiläinen Budweiser olut 0,5 l 4,90 €, joka tarjoillaan kylmänä tynnyristä. Kylmänä lisukkeena on tuore olutretiisi (leikattu pitkiksi, hienoiksi spiraaleiksi).

28.9_Wien_Oktoberfest_prater_Schweitzerhaus_2_terassi_2.jpg

Ravintolassa on 1700 paikkainen olutpuutarha, jossa oluenystävät juovat olutta suurten vanhojen puiden varjossa. Terassi on jaettu pienempiin alueisiin, jotka on nimetty Wienin kuntien mukaan. Poikkeuksena on itse baarissa sijaitseva alue, jonka nimi Franz-Josefs-Bahnhof on lainattu saman nimen Wienin rautatieasemalta, samoin kuin riippumattomat alueet Oberlaa ja Kaisermühlen, jotka on nimetty tunnettujen Wienin alueiden mukaan.

28.9_Wien_Oktoberfest__Mariahilfe_ostoskatu_1.jpg

28.9_Wien_Oktoberfest__Mariahilfe_ostoskatu_2.jpg

OSTOSKATU MARIAHILFERSTRASSE

Wien on ostoskaupunki vailla vertaa. Museumsquartierien ja Westbahnhof välissä sijaitseva 1,8 km pitkä Mariahilferstraße on yksi Wienin pisimmistä ja suosituimmista ostoskaduistakaduista. Se on täynnä kahviloita, pikaruokapaikkoja, kauppoja, putiikkeja, tavarataloja  ja kaikilla isoilla kansainvälisillä tuotemerkeillä on lippulaivamyymälänsä Mariahilferstraßella Wienin liikkeet ovat avoinna ma–pe 9–19 ja la 9–18, mutta sunnuntaisin ne ovat kiinni.


26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_hotelli_1.jpg

MIKULOV: HOTELLI*** 6 yötä buffetaaminen.

2020 täysin uudistettu hotelli sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Mikulovin keskustastasta. Mikulovin linna on 700 metrin päässä. Kesäisin voit ruokailla hotellin terassilla.  Voit rentoutua istuen puutarhassa tai heittämällä tikkaa ja nauttien drinkin baarissa.

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_hotelli_3.jpg

Hotellin ravintola tarjoaa tsekkiläistä ruokaa, talon omia juustoja ja savustettua lihaa,

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_hotelli_4.jpg

Talon 1300 luvulta peräisin olevassa viinikellarissa järjestetään paikallisten ja kansainvälisten viinien maistelua. Ohjattu maistelu on aina mahdollista - hinta 400 CZK/ 16 € hlö/vähimmäismäärä 6 henkeä.

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_hotelli_2.jpg

Buffetaamiainen tarjotaan päivittäin klo 8.00–10.00

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_hotelli_5.jpg

Kahden hengen 13-15 m² huoneissa on ilmastointi, vaatekaappi ja oma kylpyhuone, jossa on suihkukaappi ja hiustenkuivaaja. Huoneessa on kokolattiamatto, lämmitys, taulu-tv satelliittikanavilla, ilmainen Wi-Fi. ja jääkaappi. Kaksi erillistä vuodetta.

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_huoneisto_30m_1-2h.jpg

HUONEISTO*** 6 yötä buffetaamiaisella

Sijaitsee 700 m päässä Mikulovin keskustasta. Pääporukan hotelli on 350 m päässä. Kauppaan on 240 m. Oluttupa 100 m. Huoneistoilla on käytettävissään yhteinen terassi rauhallisella sisäpihalla. Huoneistoista on näkymät sisäpihalle. 30 m² huoneistossa on tilava parivuode, ilmastointi, täysin varustettu minikeittiö, jossa on mikroaaltouuni, jääkaappi, liesi, kahvinkeitin, ja vedenkeitin. Omassa kylpyhuoneessa on suihku, hiustenkuivaaja, pyykinpesukone ja ilmaisia ​​kylpytuotteita. Buffeaamiainen muun porukan hotelissa 350 m päässä.

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_Wien_hotelli_1.jpg

WIEN HOTELLI** 1 yö buffetaamiainen

Hotelli sijaitsee Wienin vilkkaassa 2. kaupunginosassa. Prater-huvipuisto ravintoloineenja kuuluisa Wiener Riesenrad -maailmanpyörä on vain 500 metrin päässä. Praterstern-metroasema ja Billa marketti on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja kaupungin keskustaan pääsee 10 minuutissa julkisilla liikennevälineillä. Runsas buffetaamiainen on tarjolla aamuisin klo 07-10. Kahvi- ja välipala myyntiautomaatit aulassa ovat asiakkaiden käytettävissä. 24h-vastaanotto. Hissi. Ravintoloita on 250 m. säteellä.

26.4-2.5_Etela-Maari_Mikulov_2024_Wien_hotelli_2.jpg

Jokainen moderni ja simppelisti sisustettu  18 m² huone on ilmastoitu, niissä on taulu-tv satelliittikanavilla ja ilmainen WiFi. suihku ja wc. Parivuode tai kaksi erillistä vuodetta.


MATKAOHJELMA 24.4-1.5 ETELÄ-MÄÄRI MIKULOV & WIEN

24.4 KESKIVIIKKO

Klo 15.00 kokoontuminen Helsingin lentoasemalla RYAINAIRIN tiskillä. Klo 17.05 RYANAIR:in lento lähtee Helsinki. Kone laskeutuu klo 18:35 Wienin lentokentälle. Klo 19.15 Kuljetus (98 km) Tsekin puolelle Mikuloviin. Klo 20.30 majoittautuminen hotelliin Mikulovissa.

25.4 TORSTAI

Klo 08.00-10.00 buffet amiainen. Klo 09.00-10.30 matkanjohtajan vetämä patikointiretki ylös Pyhälle vuorelle, jonka jälkeen Mikulovin kävelykierros: klo 10.30-13: Juutalainen kortteli & synagooga, Mikulovin linna ja näyttelyt roomalaiset & germaanit Palavan alueella 50 Kc/ 2 €, Viinituotanto läpi vuosisatojen 50 Kc/ 2 €. Iltapäivä vapaata omatoimista ohjelmaa.

26.4 PERJANTAI

Klo 08.00-10.00 buffetaamiainen. Klo 09.00 patikointiretki Mikulovista pohjoiseen, poiketen Turold-luolassa 100 Kc/ 4 €. Jatkamme Pöytävuoren kautta Klentniceen ja edelleen pitkin Sirotčí hrádek linnan raunioden, Děvínin 549 m harjujen kautta Dívčí hradyn linnan rauniolle. Josta laskeudumme metsikön ja viinitarhojen läpi Dolni Vestoniceen jossa pidämme lounastauon. (Yht. 15 km / nousua 620 m.) Tutustumme Arkeopark Pavlovin arkeologiseen museoon (90 Kc /3,60 €). Takaisin bussilla tai patikoiden vähän eri reittiä 13 km.

27.4 LAUANTAI
Klo 08.00-09.00 aamiainen. Klo 09.00 lähdemme pyöräretkelle Valticeen. Pyörän vuokra 14 €, sähköpyörä 27,60 €. Poljemme ensin Tsekin ja Itävallan rajaa kulkevaa pyötätietä pitkin, ihastellen samalla laajoa peltoaukeita. 12,5 km poljettuamme tutustumme Rautaesiripun museoon (100 Kc/ 4 €) entisellä Tsekin raja-asemalla. 3 km pyöräilyn jälkeen saavumme Valticen barokkikeskustaan. Valticen linnan kellarin Tsekin viinisalongissa ohjelmassa on sommelierin opastama englanninkielinen viiden viinin maistelu (pois lukien kuohuviini ja makeat viinit). Esittely & maistelu kestää 20-30 minuuttia (200 Kc/8 €). Valticen  linnassa jotain seuraavista: 55 min englanniksi opastettukierros 300 Kc/ 12 €. 170 Kc/ 6,80 € tsekiksi ja tekstivihko luettavaksi englanniksi. Myöhäisbarokin teatteri 70 Kc/ 2,80 €. Linnan yrttitarha sp. 60 Kc/ 2,40 €. Linnan barokki kappeli (70 Kc/ 2,80 €). MARIA THERESIA elokuvan pukujen näyttely (70 Kc/2,80 €). Lounastauko Valticessa vaikkapa Feldsberg panimoravintolassa. Pyöräilemme 12 km Määrin viinitietä Lednicen suuren karppilammen rantojen kautta Sedleciin jossa pidämme tauon Sedlecin eläinpuistoon tutustuen (100 Kc/4 €). Pyöräilemme rajan pyörätietä 7 km takaisin Mikuloviin jossa olemme takaisin klo 18 aikoihin.

28.4 SUNNUNTAI

Klo 08.00-10.00 buffetaamiainen. Klo 09.00 lähdemme bussilla Ledniceen. Lednicen linnaan ja puutarhaan tutustuminen. Voit linnassa valita mieleisesi kierroksen. Edustustilat kierros 50 min. englanniksi tai saksaksi 300 Kc/12 €, tsekiksi 200 kc/ 8 €. 50 min. Ruhtinasperheen asuinhuoneet kierros. 50 min. kierros englanniksi tai saksaksi 300 Kc/12 €, tsekiksi 200 kc/ 8 €. Palmuhuone 80 Kc / 3,20 €.  Sen jällkeen teemme 25 minuutin risteily linnan ja minaretin välillä 150 Kc/ 6 €. Ihastelemme minarettia. Tai voit kiivetän sen näköalatorniin 80 Kc/ 3,20 €. Tulemme hevosvaunuilla 6 € takaisin Ledniceen. Lednicessä 2,5 tuntia vapaata aikaa lounastamiseen ja leikkikalumuseoon 70 Kc/2,80 €, keskiaikainen kidutusmuseoon tai Masarykyn ajan kaupungin museoon 50 Kc/ 2 € tutustumiselle. Bussilla takaisin Mikulovin.

29.4 MAANANTAI

Klo 08.00-10.00 buffetaamiainen. 09.00-15.00 päiväretki historialliseen Znojmon kaupunkiin. Hinta 150 Kc/ n. 6 €.

30.4 TIISTAI

Klo 08.00-09.15 buffetaamiainen. Klo 09.15 Huoneiden luovutus. Klo 09.20 kuljetus Wieniin. Klo 12 sisään kirjautuminen Wienin hotelliin. Laukut saa jätetty säilytykseen jos huone ei ole vielä valmis. Klo 12.30 matkankohtajan johdolla omakustanteinen retki Schönbrunniin jossa voi valita tutustuuko linnaan vai eläintarhan. Omakustanteinen lounastauko. Klo 18 mennessä palaamme hotellille. illalla matkanjohtan johdolla kävellen reilu 500 m. läheiseen Praterin huvipuistoon jossa pääsemme näkemään wieniläisten vapputunnelmaa. Jokainen voi valita mieleisensä illallispaikan huvipuiston lukuisista ravintoloista.

1.5 KESKIVIIKKO

Klo 07.00-09.00 buffetaamiainen. Klo 9 huoneiden luovutus ja lähtö Wienin lentokentälle. Saavumme klo 10 Wienin lentokentälle. Klo 13.05 RYANAIRIN lento lähtee. 16.30 Kone laskeutuu Helsinkiin klo

21.3_Breslau-Posen_lentokone.jpg

Lentoaikataulu:

Meno: KESKIVIIKKO 24.04.2024 RYANAIR 17:05 Helsinki - 18:35 Wien Paluu: KESKIVIIKKO 01.05.2024 RYANAIR 13:05 Wien - 16:20 Helsinki

Sisältää: RYANAIRIN reittilennot Hki-WIEN-Hki sis. pienen käsimatkatavaran(40 x 20 x 25 cm) matkustamoon ja normaalin 10 kg lentolaukun ruumaan.

Varaa matkalle mukaan euroja/luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

MATKAVARAUS/ PAIKKATIEDUSTELU TÄSTÄ! Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttaja- ja Kilpailuviraston vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

  Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 95 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %. Toimistokuluina perintään +75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!