5.-9.9 Malmö - Kööpenhamina 2024

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_4_pv._2024_logo.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Koopenhamina_paakuva.jpg

5.-9.9 MALMÖ-KÖÖPENHAMINA BUSSIKIERTOMATKA 2024 RUOTSI -TANSKA TO-MA 4 pv. 450 €.

Sis 2hh/ 2 hengen hytissä laivalla, 420 €/ 3hh/ 3 hengen hytti, 550 € 1hh/ hytti, bussimatkat suomalaisella bussilla ohjelman mukaan, nyt myös Pienen merenneidon patsas Kööpenhaminassa, Gamla Linköping ulkoilmamuseo, Kristianstadin Vesivaltakunta luontokeskus & Marienfredin kaupunki, laivamatkat Viking Line Tku-Tukholma-Tku B-hytti, Juutinrauman siltamaksut, 2 hotelliyötä**** Malmössä buffetaamiaisella. Suomalainen matkanjohtaja ja suomalainen bussi ovat mukana koko ajan. 

Bussi reittiä: Ruokolahti - Imatra - Lappeenranta -Taavetti - Kouvola - Lahti - Mäntsälä -Helsinki - Espoo Lommila/Ikea - Lohjanharju/Muijala - Salo Abc -Turku satama mp.

Malmö on täynnä yllätyksiä oleva kaupunki, joka tarjoaa monipuolista kulttuurielämää ja kaunista arkkitehtuuria. Vuoteen 1658 asti Malmö kuului Tanskaan, eikä ole yllättävää, että tämä Ruotsin kolmanneksi suurin 340.000 asukkaan kaupunki muistuttaa Kööpenhaminaa sekä arkkitehtuurinsa, henkensä että mentaliteettinsa osalta. Tämä rannikkokaupunki tarjoaa parhaat puolet kaikista maailmoista: keskustan puistot, merenrantatunnelmaa, paljon kulttuuria ja erikoisia ostosmahdollisuuksia

Juutinrauman silta yhdistää Malmön Kööpenhaminaan, ja näillä kahdella kaupungilla sanotaan olevan enemmän yhteistä kuin Skånella muun Ruotsin kanssa. Sinun on tutustuttava niiden yhteiseen historiaan ja selvitettävä, kuinka Malmö on selvästi ruotsalainen, mutta hieman tanskalaisella maulla...

Kööpenhaminan keskustassa voit ihailla valtavan monia nähtävyyksiä, shoppailla, syödä erinomaisissa ravintoloissa ja nauttia Tanskan pääkaupungista parhaimmillaan. Voit nauttia perinteisistä ja historiallisista nähtävyyksistä sekä Kööpenhaminan modernista puolesta maailmankuuluine ravintoloineen ja uusine kokemuksineen. Retki Tivoli puistoon on aivan ehdoton juttu. Puisto on kaunis päivällä, ja iltaisin se muuttuu taianomaiseksi tuhansilla lampuillaan, jotka luovat todella ainutlaatuisen satumaisen tunnelman.

Lauantai päivänä voit valita jäätkö katsomaan Mälmön nähtävyyksiä vai lähdetkö bussin mukana päiväksi tutustumaan Kööpenhaminaan.

Jos olet kulttuurihenkisempi, voit viettää päivän tutustumalla Malmön taidemuseoon, kaupunginmuseoon, luonnonhistorian museoon, jotka kaikki ovat yhdellä lipulla nähtävissä Malmöhusin linnassa, Skandinavian vanhimmassa säilyneessä renessanssilinnassa. Voit myös tutustua Moderna Museet Malmöön, joka sijaitsee mielenkiintoisesti käytöstä poistetussa voimalaitoksessa ja joka esittelee kansainvälistä modernia taidetta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_1.jpg

VANHA LINKÖPING

Gamla Linköpingin ulkoilmamuseo on yksi Itä-Götanmaan suurimmista matkakohteista ja yksi Ruotsin vierailluimmista museoista, jossa käy vuosittain lähes 450 000 kävijää. Täällä historia herää eloon ja voit kokea kaupungin, maaseudun ja metsän sellaisina kuin ne olivat sata vuotta sitten.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_4_tori_2.jpg

Vanhan Linköpingin ulkoilmamuseossa on yli 120 rakennusta. Osa on alkuperäisellä paikallaan, mutta valtaosa on siirretty tänne muualta Linköpingistä ja lähiseudulta. Vanhimmat talot selvisivät suuresta tulipalosta, joka tuhosi suuren osan Linköpingistä vuonna 1700, nuorin on 1940-luvulta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_5.jpg

Ulkoilmamuseo on myös vanhojen rakennustapojen museo ja sieltä löytyy monia esimerkkejä aikansa käsityötaidosta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_2_tori.jpg

Korttelit esittävät, miltä ruotsalainen pikkukaupunki saattoi näyttää 1900-luvun alussa. Aivan kuten oikeassa kaupungissa, talot ovat eri aikakausilta ja erilaisista sosiaalisista oloista. Osa katu- ja pihaympäristöistä on kopioitu Linköpingin vanhasta kaupunkikaavasta ja talot sijaitsevat samassa suhteessa toisiinsa kuin ennenkin. Vanha Linköping on aina avoinna vierailijoille ja rakennuksia voi nähdä ulkopuolelta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_17_tori_puhelin.jpg

Monissa niistä on museoympäristöjä, kauppoja ja ravintoloita, joihin voi tutustua kunkin yrityksen normaaleina aukioloaikoina.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_20_puutalot.jpg

Gamla Linköpingin ulkoilmamuseo koostuu kolmesta osasta: Kaupunkikortteli, jossa ympäristössä näkyy ruotsalaista pikkukaupunkielämää 1900-luvun alussa. Valla gård, ulkomuseon maalaisosa, jossa on museoympäristöjä, eläimiä, leikkikenttä, minigolf ja tapahtuma-alueet. Vallassa on myös vanhoja rakennuksia sekä useita museoita, mukaan lukien rautatiemuseo. Vallaskogen luonnonsuojelualue, jossa osia metsästä käytetään sellaisena kuin niitä käytettiin noin sata vuotta sitten.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_10_palokuntamuseo_1.jpg

PALOASEMA

Tulipalot olivat ennen hyvin yleisiä kaupungeissa. Ei niin yllättävää, koska talot tehtiin puusta ja että avotulta käytettiin talojen lämmittämiseen, ruoanlaittoon ja valon tuottamiseen. Sprutboden näyttää kuinka Linköping on puolustanut itseään tulelta läpi historian.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_10_palokuntamuseo_2.jpg

Täältä löydät kuvia ja tekstejä, sprinklereitä ja muita palovälineitä, jotka kertovat palohistoriasta 1700-luvun yövartijasta ensimmäiseen oikeaan paloasemaan 1900-luvun alussa.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_8_takomomuseo.jpg

PELTISEPPÄMUSEO

Gamla Linköpingin peltiseppämuseo sijaitsee vuonna 1860 rakennetussa rakennuksessa, jossa on 1920-luvulta lähtien toiminut peltiseppä. Näyttelyssä on esillä kalusteita ja koneita menneiltä ajoilta, ja on mahdollisuus tavata peltiseppiä, jotka tähän päivään asti hallitsevat taidon leikata, taivuttaa ja juottaa peltiä kauniiksi, toimiviksi ja kestäviksi esineiksi. Museon tarkoituksena on esitellä, miten käsityötä tehtiin muinaisina aikoina ja havainnollistaa käsityötaitoa, joka on tyypillistä peltisepän ammatille kautta aikojen. Voit ostaa erilaisia ​​matkamuistoja. Avoinna kaikkina arkipäivinä klo 7-16.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_9_maalarimuseo.jpg

MAALARIMUSEO

Maalausmuseossa esitellään, vanha maalauspaja  ajan väreillä ja työkaluilla. Täällä esitellään myös maalauksen historiaa - maalaustekniikat, värit ja maalausammatti kautta aikojen, 1400-luvulta, jolloin maalarit olivat pieni ja eksklusiivinen muutaman sadan hengen ryhmä koko maassa, nykypäivään. 1950-luvun puoliväliin asti maalausammatti oli ammatti, jolla ei ollut juurikaan muutoksia.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_16_polis.jpg

POLIISIMUSEO

Varas ja poliisi tarina vanhanaikaisella poliisiasemalla. Poliisimuseossa voit nähdä, miltä poliisiasema näytti sata vuotta sitten. Näyttely kertoo kuuluisista rikostapauksista läpi aikojen Linköpingissä ja siellä on myös aseita, poliisin univormuja ja muuta 1700-luvulta alkaen.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_15_posti.jpg

POSTITOIMISTO

Näin posti toimi ennen. Pieni posti näyttää miltä se näytti 1900-luvun alussa. Postiemäntä seisoo tiskin takana ja lajittelee postia. Avoinna 11:00 - 16:00.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_6_pankki.jpg

Pankissa astut suoraan 1800-luvun pankkikonttoriin, jonka näyttely kertoo Linköpingin pankkihistoriasta elokuvien, valokuvien ja esineiden avulla Östgötha Enskilda Bankin perustamisesta vuonna 1837, aina nykyaikaiseen pankkijärjestelmään.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_24_apteekki.jpg

Apteekki näyttää, miltä näytti apteekissa hieman yli sata vuotta sitten. Apteekin kalusteet ja varusteet tulevat alun perin 1890 avatusta Apoteket Kronanista Toimistoksi kutsutun myyntitilan kalusteet ovat mahonkia, työtasot tammea. Suurin osa astioista (lasipurkit, joissa eri ainesosat säilytettiin) on valmistettu Rejmyren lasitehtaalla. Apteekin takana on valmistusosa, jossa on erilaisia ​​työkaluja ja laitteita lääkkeiden valmistukseen. Aiemmin lähes kaikki lääkkeet valmistettiin apteekissa esimerkiksi erilaisista yrteistä ja muista aineksista. Avoinna 11:00 - 16:00.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_18_kirjapainomuseo.jpg

Grafiikkamuseossa voit tutustua siihen, miten sanomalehtiä ja kirjoja painettiin ennen ja miten graafikon ammatti on kehittynyt vuosien varrella. Elävä museo, jossa käytetään vanhoja koneita ja lyijytyylejä painotuotteiden valmistukseen, kuten on valmistettu 1500-luvulta noin 1980-luvulle. Vaihtuvia näyttelyitä eri teemoilla ja voit ostaa käsintehtyä paperia, käyntikortteja, lautasliinoja ja muita tuotteita henkilökohtaisella painatuksella. Perjantaisin suljettu.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_12_elaimet_2.jpg

Valla gårdin tilalla pääset vierailemaan hevosien, vuohien, kanien, ankkojen ja kanojen luona. Hevoset käyvät aitauksissa joka päivä. Vuohet ovat aina pihoillaan Lill-Valla leikkipuiston vieressä, ja ankat, kanat ja kanit elävät Lill-Vallan pieneläintalossa, joka on aina auki.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_12_elaimet_1.jpg

Pieneläimet ovat peräisin vanhoista ruotsalaisista maaroduista, joita uhkaa nykyään sukupuutto. Täällä on Mellerud kaneja, Blekingen ankkoja sekä Bjurholmin ja Kindan kanoja. Värmlannin lampaat laiduntavat yhdellä Vallaskogenin laitumella, kaupunginkorttelien ja Vallan tilalla.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_22_puutalot.jpg

Kaupunginosien kulttuurihistoriallisissa puutarhoissa näytetään, miltä puutarhat saattoivat näyttää viime vuosisadalla ja sitä ennen.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_21_puutarhat.jpg

Täältä löydät kaikkea yksinkertaisista puutarhoista, joita viljellään kotitalouksien tarpeisiin, hienompiin edustaviin puutarhoihin. Siellä on myös siirtolapuutarhamökki Rosenhyddan siihen liittyvällä viljelyalalla, yrttitarha ja elämyspuutarha. Ulkoilmamuseossa kasvatetaan Itä-Göötänmaan viljelykasveja – ruusuja, perennoja, sipuleita, huonekasveja ja keittiökasveja. Puutarhat ovat aina avoinna.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_19_puoti_1.jpg

Kauppapuoti

Vanhanaikainen sekalainen myymäläsisustus 1900-luvun vaihteesta, ja näyttely kaupan historiasta. Handelsbodenissa voit nähdä, miltä kauppa saattoi näyttää 1900-luvun alussa. Tyypillinen sekatavarakauppa, josta sai ostaa melkein kaiken ruoasta ja karkeista posliiniin, kankaita, vaatteita ja kenkiä.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_19_puoti_2.jpg

Puodissa voit haistaa kaikenlaisia ​​hajuja; makkara, silli, saippua, nahka, kerosiini, mausteet, nuuska ja lääkkeet. Täällä oli paljon tavaraa, ja jotta kaikelle jäisi tilaa, osa tavarasta ripustettiin kattoon. Kaikki käytiin tiskin kautta. Ostokset veivät aikaa, sillä kaikki piti punnita ja mitata käsin. Paperikartioita käytettiin paitsi herkkujen pakkaamiseen myös kynsien, mausteiden ja muiden pienten tavaroiden pakkaamiseen. Siellä oli paljon erilaisia ​​vanhoja karamelleja, esimerkiksi rox-karamelleja, Tanskan kuninkaan rintakaramelleja, inkiväärikaramelleja ja poltettuja manteleita. Näyttely esittelee kaupan historiaa Ruotsissa ja kertoo talon historiasta. Vierailukeskuksessa osoitteessa Tunnbindaregatan 8 löydät suuren osan Handelsbodenin vanhasta tuotevalikoimasta kuten suositut karamellit. Avoinna 11:00 - 16:00.

Vanhan Linköpingin vierailukeskus & museokauppa:ssa on 1940 luvun sisustus. Karamelleja, profiilituotteita, kirjoja ja lahjatavaroita, niin nuorille kuin vanhoille, ja voit ostaa myös paperikartion vanhanaikaisilla karkeilla ja muilla herkuilla! Avoinna 11:00 - 16:00.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_7_sekatavarakauppa_1.jpg

Historiska Kompaniet on historiallinen sekatavarakauppa, jossa on 1800-luvun inspiroima valikoima kahdessa kerroksessa. Sisustusyksityiskohtia, kankaita, uteliaisuutta ja asioita, joita et tiennyt olevan

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_7_sekatavarakauppa_2.jpg

olemassa. Myynnissä on kaikkea mahdollista, ja mitä ei ole niin tilataan. Myös yksinkertainen kahvila, jossa on ulkoterassi, kahvia, virvoitusjuomia, kakkuja ja jäätelöä. Avoinna kl 11-17.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_13_kaupat.jpg

Kauppa kaikille lapsenmielisille Ankungenin lastenkirjakaupasta ja leikkalukaupasta saat elämyksen, joka on poikkeuksellinen. Klassiset lasten- ja nuortenkirjat, opetustoimintakirjat, pelit, palapelit, lelut, pehmolelut ja matkamuistot ja paljon muuta.

Stickaboa lanka- ja käsityöpuodista löydät tanskalaisen Filcolanan kuuluisat langat sekä pellava- ja puuvillalankoja, myös 50-60-luvun kankaita ja 70-luvulla. löydät valmiita neulottuja ja virkattuja tuotteita, kuten käsin virkatut avaimenperät eri eläimillä, vaatteita nukelle ja barbielle, sukat, lapaset, neuletakit ja neuleet. Tvålmakaren saippukauppiaan myymälässä on omien kotitekoisten luomusaippuoiden, kylpylä- ja kauneustuotteiden, lisäksi täytetty hyllyt huolella valitulla valikoimalla saippuoita ja ihonhoitotuotteita sekä naisille että miehille, puhdistusaineita ja muuta kylpyhuoneeseen kuuluvaa. Valikoiman on pidetty mahdollisimman luonnollisena ja orgaanisena.

Concept Cove on designstudio ja -myymälä, joka suunnittelee ja valmistaa ainutlaatuisia ja kauniita asusteita ja paljon muuta. Pitch Design -brändin valikoima sisältää laukkuja, koruja, huiveja, asusteita, kangasleluja ja muita tuotteita, jotka ovat tarkoituksenmukaisia, kauniita ja edullista. Anderska konsthantverk ainutlaatuinen myymälä upeassa ympäristössä. Käsinmaalattua - Keramiikkaa - Hopeatöitä - kolme käsityöläistä saman katon alla!

Just Wood on äskettäin ostanut Kanevadin ja on avannut myymälänsä, jossa on vain puuta. Täältä löydät itse suunniteltuja puutuotteita, kuten koruja, asusteita ja vaatteita useista eri puumateriaaleista (tammi, korkki, hartsi, tencel, wettex jne.), mutta lisäksi myynnissä on myös valikoima Kanevadin tuotteita; puiset ruokailuvälineet, koristeet ja kynttilänjalat jne. Myymälän lisäksi on mahdollisuus kurkistaa myös puupajaan, jossa on klassisten vannesahojen lisäksi nyt myös laserkone.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_14_karkkikauppa_CLO.jpg

Cloettan suklaapuoti

Tervetuloa ainutlaatuiseen ja 50-luvun inspiroimaan supermarket-myymälän Gamla Linköpingiin! Kaupasta löydät täyden valikoiman kaikkia hyviä Cloettan, suosittuja suklaita muita makeistuotteita edullisesti. Täällä pääset kokemaan nostalgiaa sekä nauttimaan mukavasta ja erilaisesta tunnelmasta ostoksia tehdessäsi. Avoinna 10:00 - 17:00.

Haluatko jotain syötävää tai juotavaa? Täältä löydät kaikkea kahvista jäätelön kera, vohveleista ja voileivistä "oikeaan" ruokaan. Voit myös ostaa ainutlaatuisia lahjoja perheelle, ystäville tai itsellesi viihtyisistä liikkeistä. Täällä perinteinen käsityö elää rinnakkain modernin designin, herkkujen ja lähiruoan kanssa.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_3_kahvila.jpg

Dahlbergs cafe on perinteinen, vanhanaikainen kahvila, jossa on klassisia leivonnaisia, kuten Budapestin leivonnaisia, pariisilaisia ​​vohveleita ja vadelmamazariineja. Kaikkea keksistä ja pullista leivonnaisiin. Myös voileipiä pienemmistä juusto- ja kinkkuvoileipistä, kasvissyöjä brie-juustolla klassisiin voileipiin käsin kuorittujen katkarapujen tai punajuurisalaatin ja aitojen ruotsalaisten lihapullien kera.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_3_kahvila_2_puutarha.jpg

Voit kahvitella ulkona kauniissa puutarhassa tai lasitetulla tarjoilukuistilla. Tarjolla on myös pienemmän valikoiman kevyempiä ruokia, kuten salaatteja, piirakoita ja pannukakkuja. Vilhelminas frestelseristä voit ostaa tuoreita salaatteja, voileipiä ja muita kevyitä aterioita. Hyvällä säällä voit nauttia ruoasta ihanassa ulkoruokailutilassa, joka on yhteinen Dahlbergs Cafén kanssa.

Makkarakojusta voit ostaa vanhanaikaisia ​​makkaroita leivän kera, grillimakkaraa, juomia ja paahdettuja manteleita. Skönfärgaregården Våffelstuga tarjoaa terveellisiä fras-vohveleita ja herkullisia jälkiruokavohveleita viihtyisässä ja rauhallisessa ympäristössä. GelatoHouse kahvila tarjoaa omaa kotitekoista jäätelöä, gelatoa. Tarjolla myös kahvia ja pullaa, kahvisetit jäätelöllä ja kylmiä juomia. Kookospallopuodissa myydään vanhanaikaisia, käsintehtyjä kookospalloja, käsintehtyjä fudgeja, marmeladia ja karamelleja paperikartioissa. Paikallisilta tuottajilta löytyy myös monia muita herkkuja, kuten mehua, hunajaa, teetä ja hilloa.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_1_panoraama.jpg

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_2_kortti.jpg

MARIEFRED

Mariefredin viehättävä 4000 asukkaan kaupunki Mälären järven rannalla liittyy Gripsholmin linnaan ja sen historiaan. Kuningas Kustaa Vaasa rakennutti linnan tälle paikalle, jolla seisoi aikanaan Bo Joninpoika Gripin 1300-luvulla rakennuttama linnoitus. Linnassa ovat asuneet monet Ruotsin kuninkaat vuoroin omasta tahdostaan ja vuoroin vangittuina. Gripsholmissa olivat vankeina myös syrjäytetty kuningas Erik XIV ja hänen vaimonsa Kaarina Maununtytär. Linna kannattaa kiertää myös ulkopuolelta. Kaunis puutarha ja viehättävä järvimaisema tekevät vaikutuksen. Näe Rautatieasema ja museorautatie vanhanaikaisine edelleen liikennöivin höyryvetureineen ja Hjorthagen iäkkäine tammineen ja vapaasti vaeltelevine peuroineen.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_4_kyrkan.jpg

Täällä sinua tervehtivät pastellisävyiset 1800 luvun puutalot ja ruotsalaisen pikkukaupngin aito tunnelma. . Punaisia ja keltaisia taitekattoisia puutaloja. Pihoilla koristeellisia huvimajoja, kauniita ryytimaita ja niitä kukoistavia ruusuja joka paikassa. Omenapuut venyttelevät ryppyisiä oksiaan mukulakivikatujen yli.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_3_ostoskatu.jpg

Mälaren-järven sydämessä olevan pikukaupungin hyvin säilyneen keskustan kävelykaduilla tapahtuu aina paljon – älä missaa houkuttelevien pienkauppojen ja kutsuvien kahviloiden yhdistelmää. Viihtyisiä kauppoja, joissa voit tehdä loistavia löytöjä. Mariefreds Handelsbod & Leksakerin hurmaavassa pikkuputiikista löytyy kaikenlaista aina sisustusesineistä lasten leluihin ja vanhanaikaisiin makeisiin. Tarjolla on myös täysin luonnonmukaisia tuotteita niille, jotka haluavat välttää turhia kemikaaleja. Toinen vierailemisen arvoinen pikkukauppa on kaupungissa jo 30 vuotta kauppaa käynyt Pastellhörnan HB, josta voit ostaa kauniita sisustusesineitä ja posliinia. Tarjolla on monia pohjoismaalaisia design-klassikoita, joita viedä kotiinviemisiksi.

Mariefredissä on runsas valikoima kahviloita ja ruokapaikkoja jokaisen makunystyröille. Täältä löydät kaikkea. Voit valita itse, haluatko istua laitureilla kaupan eväitä syöden, ruokailla ulkona terassilla vai historiallisessa majataloympäristössä. Kaikki riippuu siitä, mitä haluat syödä ja millaisen näkymän haluat. Kahvila Café Blå Katten Rådhustorget torilla tarjoaa kotitekoisia ja kevyitä ruokia, kuten piirakoita, salaatteja ja voileipiä. Jos et ole maistanut paikan katkarapuvoileipiä, sinun täytyy. Sekä edullisia että supermaukkaita. Kesällä on avoinna suuri jäätelökioski ja vohvelipalvelu. Restaurang Alba on pieni naapuripubi, jonka ruokalistalla on niin hyvin valmistettuja ruokia kuin kalliita tuotteita. Sesongin mukaan vaihtuva ruokalista perustuu ruotsalaiseen ja ranskalaiseen ja joskus saksalaiseen keittiöön. Pizzeria Mariefred HB tarjooaa pizzaa, pasta, kepabia ja hampurilaisia. Prime Burger Foodtruck rannan parkkipaikalla tarjoaa hampurilaisia.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_linnakaupunki_puutarha_terassi_schenkkiravintola.jpg

Gripsholms Värdshusissa voit nauttia maineikkaista ruoista. Pubipuoli Skänkenissä sinua odottaa lämmin ja kodikas tunnelma, jossa keittiön tuoksut kohtaavat vieraiden äänet majatalon intiimissä, vanhemmassa osassa. Senkki kutsuu rentoon mutta tunnelmalliseen kokoontumispaikkaan, jossa asiakkaat voivat nauttia ajattomista ruokaklassikoista. Skänkenissä on myös vakiintunut baari ja terassi, jossa voit nauttia paikallisia oluita sekä klassisten alueiden viinejä. Voit nauttia päivittäisen lounaan ja iltaisin Steak House -menun pubiympäristössä. Listalla mm: Ulkofileepihvi: punaviinikastiketta, mache-salaattia, paistettua tomaattia, persiljavoita ja perunoita 295 SEK / 28 €, Hirvenpaistipihvi: kastike porcini-sienillä, peruna-artisokka kroketti savustettu porsaan, omena ja lehtikaali 285 SEK / 27 €, Ribollita Toscanalainen kasvispata mustakaalilla, cannellini-pavuilla, tomaattilla, 32 kuukautta vanhaa parmesaania 235 SEK / 22 €, Kala- ja äyriäismuhennos: turskaa ja lohta maustettuna sahramilla ja tomaatilla, tarjoiltuna paistetun hapanleivän ja aiolin kanssa 285 SEK / 27 €.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_5_puistoravintola.jpg

Slottspaviljongen café, minigolf & ravintola, joka sijaitsee Lottenlundissa, Gripsholmin linnan ja Mariefredin viihtyisän keskustan välissä.Ihana ravintola viihtyisissä, valoisissa tiloissa, joissa on panoraamaikkunat ja ulkoterassi näköalalla Mälarenjärvelle. Upea paikka kauniissa ympäristössä henkilökohtaisella palvelulla, kodikkaalla ilmapiirillä ja hyvin valmistettuja ruokia! Slottspaviljongen tarjoilee erinomaista ruokaa ja hienoja viinejä upeissa puitteissa. Listalla: Skagen leipä tanskalaisesta ruisleivästä 155 SEK/15 €, Katkarapusalaatti avokadolla, kananmunalla, krutonkeilla ja Rhode Island -kastikkeella 197 SEK/ 19 €, Ceasar kanasalaatti, rapeasti paistetun pekonin ja kotitekoisten krutongien kanssa 182 SEK/ 17 €, Scampi chilillä, valkosipulilla ja paahdetulla hapanleipällä 135 SEK/ 13 €, Katkarapuvoileipä tanskalaisella ruisleivällä, Katkarapuja, kananmuna, tillimajoneesia, sItruuna ja marinoitu punasipuli 110 SEK /10 € (puolikas) 190 SEK/ 18 € (kokonainen), Kermainen tomaattipasta Belugalinsseillä ja Arkhislla (vegan) 182 SEK /17 €, Kermainen tryffelipasta häränfilettä, sieniä ja ruccolaa 255 SEK/ 24 €, Lihapullat kermakastikkeella, perunamuusilla, puolukkahilloa ja maustekurkkua 187 SEK / 18 €, Höyrytetty turska, perunamuusia, parsaa, katkarapuja voissa,  pippurijuurta SEK 279/27 €, Kala- ja äyriäismuhennos sahramin, juureksien, katkarapujen, sinisimpukoiden, aiolin, paahdetun hapanleivän kera 259 SEK/ 25 €, Häränfile paistettujen perunoiden, pippurin ja juureksien kera 335 SEK / 32 €.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_6__gatankok.jpg

Gripsholm Grill tarjoaa hyvin valmistettua, nopeaa ja yksinkertaista grilliruokaa niin sisällä kuin kesäterasilla. Klassinen makkaraa leivän kera 3 €, bratwursti 5 €, ruotsalaisia lihapullia muusilla ja puolukkahillolla 12 €, makkaraperunoita 8 €, Skagen toast 7 €, tosteja 4 €, hot-dogeja 4,20€, hampurilaisia 10 €, tai nurgermenu colan ja ranskalaisten kanssa 14 €, kepab ranskalaisilla 13 €, kanasalaatti 11 € ym. Olutta, viiniä, kahvia 2 €, virvokkeita 2 €, pannukakkuja 4 € ym.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_VESI_LUONTOKESKUS_1.jpg

VATTENRIKET

Kristianstadin Vesivaltakunta biosfäärialueella, tarjoaa monia kokemuksia ympäri vuoden. Aloita luontohuoneista. Täällä on näyttely, ja tietoa. Toisessa kerroksessa on ravintola ja kattoterassi josta on kaunis näkymä kaupunkiin, kosteikolle ja joelle. Vesivaltakunta on kaunis ja monipuolinen luonnon alue. Alue on suuri, 35 x 35 km. Helgeå -joki virtaa maiseman halki mereen. Jokea reunustavat kosteikot ja rannikon niityt, vehreät lehtimetsät ja kuivahiekkainen viljelysmaa. Monipuolinen luonto tarkoittaa, että monet eläimet ja kasvit viihtyvät siellä. Vattenriket on Ruotsin vanhin biosfäärialue. Luontokeskus Naturum Vattenriketissa luonto-opastaulut ja näyttely kertovat alueen erityisistä linnuista, kaloista ja pienhyönteisistä. Voit osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, nauttia maisemista ja kahvista.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_VESI_LUONTOKESKUS_2.jpg

Ulkona luonnossa on Vatten riketin 21 infopistettä, jossa on tietoa, aitoja ja lintutorneja. Vierailukohteet mahdollistavat luonnosta nauttimisen monin tavoin ympäri vuoden. Voit uida, grillata, patikoida ja katsella lintuja. Näyttely kertoo vesien valtakunnasta biosfäärialueena, kauniista luonnosta ja vierailukohteista Opteryx-simulaattori vie matkalle veden valtakunnan pinnan ylä- ja alapuolelle. Näyttelyssä kohtaat Hammarsjönin järven kaloja, ja pinnan alta elämää virtaavissa vesistöissä. Akvaariossa ui lahna, ahven ja särki Naturumin näyttelyn pienestä purosta löytyy jännittäviä pikkuolentoja. Naturumin sisäänkäynnin edessä oleva terassi lämpenee heti auringon paistaessa. Täällä voit syödä evääsi, lepuuttaa jalkojasi tai vain kääntää kasvosi hetkeksi aurinkoon. Kuningaskalastajat ja saukot vierailevat silloin tällöin luontokeskuksen ulkopuolella. Kolmanteen kerroksen kattoterassille pääsee ulkoa tai ravintolan kautta. Sieltä on näkymä rantaniityille ja kaupunkiin kilometrien päässä.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_VESI_LUONTOKESKUS_3.jpg

Yläkerrassa on ravintola ja kahvila, joissa voit vierailijana nauttia hyvästä ruoasta, kahvista ja upeasta näköalasta luonnonjärvelle ja Kristianstadiin. Bistro tarjoaa à la cartella klassisia ruotsalaisia ateriota, salaatteja, pastaa, hampurilaisia, kasvisvaihtoehtoja, kotitekoisia voileipiä, sämpylöitä, leivonnaisia ​​sekä kuumia ja kylmiä juomia. Ruoat sisältävät luomutuotteita ja paikallisesti tuotettuja tuotteita. Luontokeskuksen myymälästä löydät kirjoja ja luonnon matkamuistoja. Vain korttimaksu tai Swish.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_tori_PAAKUVA_UUSI.jpg

MALMÖ

Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki Malmö sijaitsee Ruotsin lounaisrannikolla. Ruotsalaiset itse käyttävät siitä myös nimitystä puistojen kaupunki. Tanskan kuninkaan 1200-luvulla perustama Malmö liitettiin Ruotsiin vasta vuonna 1658. Entisessä Tanskan kuninkaiden linnassa on nykyään erilaisia museoita, ja sen alue on muuttunut vehreiksi puistoiksi vallihautojen ja kanavien varrella. Malmö on niin vehreä kaupunki kuin vain voi toivoa, etkä koskaan ole kuin lyhyen kävelymatkan päässä seuraavasta avarasta puistosta. Upea vanhakaupunki on täynnä vanhan maailman charmia. Malmön asema hansakaupan satamana keskiajalla antaa sen arkkitehtuurille hollantilaista luonnetta kaarevien ja variksenporrastettujen harjakattojensa ansiosta.

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_lillatori_3_4.jpg

Vanhankaupungin (Gamla Staden) mukulakivikatuja pitkin kävelemällä saat makua menneiden vuosien elämästä, nauttien monista hauskoista gallerioista, trendikkäistä putiikeista tai tyylikkäistä kahviloista, jotka reunustavat kapeita katuja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pihviravintolan_terassi.jpg

Sen alueella on mukava katsella nähtävyyksiä, voit käydä syömässä, shoppailla ja viettää iltaa. Vanhakaupunki on saari kaupungin sydämessä, ja se jakautuu kahteen osaan: lännessä sijaitsevaan Gamla Västerin alueeseen, joka on täynnä historiallisia rakennuksia, ja itäiseen kaupunginosaan, joka elvytettiin 1960-luvulla. Vanhakaupungin huomionarvoisimmat osat ovat aukioita.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kasityolaismyymalat.jpg

Lilla torgin kyljessä olevalla keskiaikaisella Hedmanska Gården -sisäpihalla on kiinnostavia käsityöpuoteja ja taidegallerioita. Piha rakennuksineen tarjoaa historiallisissa puitteissa tilaisuuden tutustua pohjoismaalaiseen suunnitteluun, muotoiluun ja arkkitehtuuriin. Form/Design Center -tilaan on vapaa pääsy, ja siellä on hyvä kahvila, jossa voi lukea lehtiä sekä hyvä myymälä. Galleria Gustus myy veikeää ja kohtuuhintaista keramiikkaa.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kasityolaismyymalat2.jpg

Kolmikerroksisessa Malmö Form Design Centerissä on näyttelyitä ja kiinnostava putiikki. Formagruppen on paikallisten käsityöläisten myymälä, jossa on tarjolla upeita käsitöitä eri materiaaleista. Gåsatofflor myy mm. ruotsalaisia puukenkiä. Parinsadan metrin päässä alkaa kauppoja pursuava kävelykatualue.

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_adolfin_tori1_2.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kustaa_adolf_patsas_torilla_2.jpg

Kun kuljet maalauksellisilla kaduilla, päädyt väistämättä Stortorgetille Malmön vanhimmalle ja suurimmalle aukiolle kuninkaanpatsaineen, jota ympäröi kaunis 1500-luvun arkkitehtuuri. Siellä sijaitsee myös 1500-luvulta peräisin oleva raatihuone. Stortorgetin keskellä on 1600-luvun kuninkaan Kaarle X Kustaan ratsastajapatsas.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_raatihuone.jpg

Malmön kaupungintalolla voit ihailla kolmen vuosisadan arkkitehtonista tyyliä, osallistua ilmaisiin konsertteihin ja ruokailla huoneissa, joissa ruotsalainen aatelisto aikoinaan ruokaili. Kaupungintalo on yksi silmiinpistävimmistä rakennuksista Stortorgetilla, Malmön pääaukiolla. Rakennus on rakennettu goottilaiseen tyyliin vuonna 1546 ja kunnostettu laajasti 1800-luvulla. Ulkoapäin kaupungintalo tarjoaa kauniita valokuvausmahdollisuuksia arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneille. Näe kuuluisien malmölaisten rintakuvat, kuten entinen pormestari Jörgen Kock, tupakkakauppias Frans Suell, Malmö Sparbankin perustaja Mathias Flensburg ja Lorentz Bager, joka auttoi rakentamaan kaupungin ensimmäisen höyrylaivan. Rintakuvien yläpuolella on veistoksia, jotka symboloivat maataloutta, käsitöitä, kauppaa ja laivanrakennusta. ohjakerroksen Radhuskallaren-ravintolassa voit nauttia perinteisestä smörgåsbordista, liha- ja perunaruokien buffetista. Toinen suojeltu hallintorakennus on 1600-luvulta peräisin oleva Skånen läänin kuvernöörin asuinrakennus, jonka julkisivun keskellä on kaksi kaunista kattoikkunaa ja hieno harjakatto.

2.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_adolfin_tori2_2.jpg

Stortorget on edelleen toiminnan keskus, ja se on hyvä paikka suuntautua tutustuessasi tähän eloisaan naapurustoon. Aukiolta lähtevä Södergatan on kaupungin parhaita merkkivaatteiden shoppailukatuja. Södergatan johtaa Gustav Adolfs torg -aukiolle, joka on suurin ja vilkkain kolmesta vanhankaupungin aukiosta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_katunakyma_1lisa.jpg

Torin pohjoisreunaa koristavat valkoisiksi kalkitut ranskalaisrenessanssityyliset kaupunkitalot, joista paikalliset käyttävätkin nimitystä Riviera. Monissa niistä löytyy ravintoloita ja kahviloita. Aukion läpi kulkee kaksi kilometriä pitkä kävely- ja ostoskatu Södra Förstadsgatan Triangelnin kauppakeskukseen. Täällä on useita kävelykatuja, jotka muodostavat pitkän ja mielenkiintoisen ostoskadun.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_ostoskeskukset.jpg

Kävelykatu, gågatan, kulkee Stortorgetilta Gustav Adolfs torgille ja päättyy Triangeln-kauppakeskukselle jossa on 140 liikettä. Kävelykadulla on ketjuliikkeitä Tigeristä Zaraan, mutta myös kiinnostavia pikkupuoteja ja kahviloita. Stortorget Aukion laitamilla on hyviä kauppoja, ja siltä lähtevä Södergatan on kaupungin parhaita merkkivaatteiden shoppailukatuja. Tämä on yksi vanhimmista kaduista Malmö kaupungissa. Katu tuli kävelykaduksi vuonna 1978. Tällä kadulla on mielenkiintoinen veistos Optimistorkestern, joka valmisti vuonna 1985 kuvanveistäjä Yngve Lundell.

Malmössä on runsaasti ostosmahdollisuuksia, sekä suurempia ostoskeskuksia, kuten äskettäin avattu Emporia, että pienempiä retro-designkauppoja. Jos aikaa ostoksille on vähän, keskity Södergataniin ja Södra Förstadsgataniin sivukatuineen. Löydät sekä ketjuvaatteita, ruotsalaista designia että eksoottisia kankaita.

Triangelnista ei ole pitkä matka Möllevångenin alueelle, jonka paikalliset tuntevat nimellä Möllan. Kulje kesällä kävelykaduksi muuttuvaa, suurten ulkoilmakahviloiden reunustamaa Friisgatania pitkin. Kun saavut Möllanille, löydät sieltä lukuisia gourmetravintoloita, hiiligrillejä, vanhoja oluttupia ja trendikkäitä hipsterpaikkoja. Pidä hauskaa!

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_lillatori_1_4.jpg

Stortorgetista lounaaseen sijaitsee Lilla Torg Tudor-tyylisine julkisivuineen, viehättävine ravintoloineen, baareineen ja kahviloineen – se onkin ollut paikallisten suosikki tapaamispaikka yli 500 vuoden ajan. Rakennukset ovat pääosin 1600-1800-luvuilta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_iltaelama.jpg

Torin ympäristöstä löytyy kaupungin vilkkain yöelämä ja osa kaupungin tunnetuimmista yökerhoista ja baareista sijaitsee myös Lilla Torgin lähellä.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pietarin_paavalin_kirkko.jpg

ST. PETRI KYRKA

Punatiilinen Pyhän Pietarin kirkko sijaitsee vanhassa kaupungissa aivan Stortorget-aukion vieressä. Se on Malmön vanhin kirkko 1300-luvun alkupuolelta, joskin sitä on sen jälkeen melkoisesti paranneltu ja esimerkiksi lähes 100-metrinen torni valmistui vasta 1890-luvulla. Kirkko on kolmilaivainen basilika, jossa on poikkilaiva. Nykyinen kirkko on vihitty kahdelle apostolille, Pietarille ja Paavalille. Kirkon sisällä kannattaa käydä katsomassa vuodelta 1555 peräisin olevia maalauksia, ja vuonna 1611 valmistunutta alttaritaulua.Varaa aikaa myös tornin pohjoispuolella sijaitsevalle Krämarekapelletille (kauppiaiden kappeli), joka on peräisin 1400-luvulta ja jonka ulkoseinissä on kalkkikivikuvia ja katossa alkuperäisiä freskoja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_1_ilmakuva.jpg

MALMÖN LINNA

Tämä 1400-luvulla rakennettu entinen tanskalainen linnoitus kätkee sisäänsä luonnonhistoriallisen museon ja kaupunginmuseon. Malmö hus on Ruotsin vanhin jäljellä oleva renessanssilinna. Linna sijaitsee Kungsparkenin ja Slottsparkenin pohjoispuolella lyhyen kävelymatkan päässä Malmön keskustasta. Siellä on akvaario/eläintarha, Malmön taidemuseo, kaupunginmuseo ja luonnontieteellinen museo, sekä perinteinen kalatori. Tee kävelyretki Kungsparkenin ja Slottsparkenin kauniisiin puutarhoihin. Malmöhusin linnaa ympäröivän vanhankaupungin länsipuolella sijaitseva Slottsträdgården on 12 000 neliömetrin puutarha, jossa on koristekasveja, hedelmätarhaa, ruusutarhaa, japanilaista puutarhaa sekä syötäviä kasveja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_2.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_3_sisa.jpg

Linnan rakennutti alun perin kuningas Eerik Pommerilainen vuonna 1436, mutta Tanskan kuningas Kristian III rakennutti sen uudelleen 1530-luvulla. Vaikka alkuperäisestä linnasta on jäljellä vain hyvin vähän, historiasta pitävät osaavat silti varmasti arvostaa linnan historiallista merkitystä. Sen alkuperäinen tarkoitus oli suojata kaupungin länsipuolta sekä valvoa kauppalaivojen kulkua Juutinrauman salmessa. Tanskalaiset käyttivät linnaa 1500-luvun loppupuolella Skotlannin kuningattaren Maria Stuartin kolmannen aviomiehen James Hepburnin vankilana. 1800-luvulla linnan sisäpihalla mestattiin ihmisiä. Kierrokseen sisältyy myös näyttely Ruotsin ja Norjan välisistä sodista 1600-luvulla. Historiasta kiinnostuneita kiehtoo tämän rakennuksen historia, joka on aikoinaan toiminut kuninkaallisena palatsina, rahapajana ja vankilana.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_2BKASSA.jpg

Linnassa sijaitsee myös Stadsmuseum, Malmön kaupunginmuseo, jossa voit tutustua Malmön kulttuurihistoriaan. Ritarisalissa on esitteillä kuninkaallisia esineitä myöhäiskeskiajalta aina renessanssiin saakka. Mukana on myös Knuut Pyhän killan esineistöä. Luonnontieteellisen museon täytettyjen eläimien kokoelmisssa on 12000 lintua, kirahvi sekä kettuja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_4_akvaario.jpg

Lisäksi museossa on pieni koralliriuttoja ja eksoottisia kaloja esittelevä akvaario. Näet kaloja, matelijoita, hämähäkkejä ja muita kylmäverisiä eläimiä kasvotusten. Tutustu eläinten hämmästyttäviin tapoihin löytää ruokaa, piiloutua tai tulla huijatuksi. Näe Nemo ja hänen ystävänsä koralliriutalta, kaloja ilman silmiä ja myrkyllinen käärme, jolla on maailman pisimmät hampaat.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_taidemuseo2.jpg

MALMÖN TAIDEMUSEO

Museossa on yksi maan suurimmista pohjoismaisen 1900-luvun taiteen kokoelmista ja lisäksi erikoiskokoelmia ovat muun muassa Carl Fredrik Hill, Barbro Bäckströmin, Carl Fredrik Reuterswärdin, Max Walter Svanbergin, Torsten Anderssonin, Isaac Grünewaldin, Sigrid Hjerténin, Hilding Linnqvistin, Nils Nilssonin, Vera Nilssonin, J. F. Schiölssonin, Willumsen, Oluf Høstin, Vilhelm Lundstrømin, Per Krohgin, Henrik Sørensenin ja Tyko Sallisen ja Gunnar Norrmanin maalauksia. Scanian maalaus on edustettuna runsaasti ja Carl Fredrik Hillin laaja kokoelma sisältää yli 2600 piirustusta ja 25 maalausta. Suuri kokoelma taidetta ja käsitöitä, pääasiassa Etelä-Ruotsista. Siellä on myös ainutlaatuinen kokoelma venäläistä vuosisadan vaihteen taidetta, joka sisältää Aleksandr Golovinin, Kuzma Petrov-Vodkinin, Aleksandr Hauschin ja Pavel Kutznetsovin maalauksia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_taidemuseo3.jpg

Pysyvä näyttely vuodesta 1500 nykypäivään on rakennettu matkaksi ajassa ja tilassa ja kertoo maalauksen ja huonekalutaiteen tyylihistoriasta ja kehityksestä. Siellä on rakennettu huonesisustus, joka esittelee taiteen aikakaudet renessanssista postmodernismiin. Siellä on muun muassa rokokootaiteilija Alexander Roslinin muotokuvia, Carl Fredrik Hillin maisemia 1870-luvulta ja pohjoismaista nykytaidetta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_taidemuseo1.jpg

Museon huipulla sijaitsevassa noin 1000 m²:n näyttelytilassa on esillä ajankohtaisia ​​sekä ruotsalaisen että ulkomaisen taiteen suurnäyttelyitä. Se voi olla taidehistoriallisia näyttelyitä, yksittäisten taiteilijoiden retrospektiivinäyttelyitä tai ryhmänäyttelyitä eri teemoilla.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo1.jpg

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__MALMO_tekniikanmuseo_ulko.jpg

TEKNIIKAN- JA MERENKULUNMUSEO

Aivan linnan vieressä, hieman kauempana pääkokonaisuudesta sijaitsee Malmön tekniikka- ja merimuseo. Suuri osa tästä nähtävyydestä keskittyy mereen ja merenkulkuun, liikenteeseen ja ilmailuun, ja voit tutkia koneiden poikkileikkauksia, kuten Vickers Viscountin nokkaa ja ohjaamoa. Menneisyyden ja tulevaisuuden ajoneuvot - raitiovaunut, autot, lentokoneet, todellinen sukellusvene ja paljon muuta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo5_veturi.jpg

Matkalla läpi autoilun historian 1900-luvun alusta nykypäivään saat käsityksen siitä, miten ihmiset historiallisesti näkivät tulevaisuuden ajoneuvoja, mutta myös tämän päivän visioita kestävästä ympäristöstä, teknologiasta, suunnittelusta ja taloudesta. Kuljetusajoneuvonäyttelyssä on kaikkea hevoskärryistä, autoista, polkupyöristä, mopoista, moottoripyöristä raitiovaunuihin ja vetureihin.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo2.jpg

Ilmailuhistoriaa edustavat muun muassa professori J. Cederblomin aerodynaamisten kokeiden siipijäännökset vuosisadan vaihteesta 1900, sekä Ruotsin ilmavoimien käytössä ollut tunnettu hävittäjäkone Saab J 35 Draken.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo4_lisa.jpg

Malmön ja seudun teollisuushistoriaa edustavat muun muassa sokeriyritysten, panimoiden, tiiliteollisuuden, valimoiden, makkaran kuorenvalmistuksen ja Addon laskukoneet. Höyry, kaasu, bensa, öljy ja sähkö. Teknologiahistorian kokoelmissa on suuri näytekartta esineistä, joita käytetään eri energiamuodoilla. Höyrykoneita, kaasuliesiä, polttomoottoreita ja sähköisiä kodinkoneita, kuten jääkaapit, pölynimurit, hiustenkuivaajat ja televisio vuodelta 1949. Ajan ja etäisyyden mittaamiseen on saatavilla erikoiskokoelmia aurinkokelloilla, tornikelloilla, leimakelloilla, herätyskelloilla, taskukelloilla ja teodoliiteilla. Fyysisiä instrumentteja ja valokuvahistoriallisia materiaaleja, sekä myös studio- ja käsikameroita, filmikameroita, projektoreita ja videolaitteita.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo3_sukellusvene.jpg

Klaustrofobisille ei sovi ruotsalaisvalmisteinen U3-sukellusvene, joka laskettiin vesille toisessa maailmansodassa. Alus tilattiin Karlskronan laivastontelakalta, missä köli laskettiin vuonna 1940. Alus laskettiin vesille 11. kesäkuuta 1942 ja liitettiin laivastoon 1. marraskuuta 1943. HMS U3 oli Ruotsin laivaston U1-luokan rannikkosukellusvene.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo6_sukellusvene_sisa.jpg

Hyppää todelliseen sukellusveneeseen ja tunne, millaista olisi kellua veden pinnan ja merenpohjan välissä. Malmön museossa sinulla on mahdollisuus nousta oikeaan sukellusveneeseen. Tässä ahtaassa aluksessa näet, missä ja miten miehistö nukkui, miten torpedot ladattiin, miten ruoka valmistettiin ja jopa miten wc toimi sukellusveneessä, 100 metriä merenpinnan alapuolella? Museokauppa keskityyy teknologiaan, luovuuteen ja uusien asioiden oppimiseen. Mm. rakennussarjat autoihin, moottoripyöriin ja lentokoneisiin ym.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_4_museoravintola.jpg

Linnan pääsymaksu oikeuttaa sisäänpääsyyn näihin kaikkiin museoihin. Yhdistelmälippu on voimassa linnaan koko päivän klo 11-17: (näyttelyt, Malmöhusin linna, akvaario ja Malmön taidemuseo) + Tekniikan ja merenkulkualan talo (näyttelyt, sukellusvene, leikkihuone ja kokeiluhuone). Aikuiset: 100 SEK/ 10 €, Eläkeläiset ja opiskelijat: 50 SEK/ 5 €. Museoshopissa on myynnissä  julisteita ja tauluja, joissa on motiiveja mm. vanhoilla mainoskuvilla, Malmö-kuvilla 30-luvulta ja julisteita kalakartoineen. Kirjoja Scaniasta, luonnosta, ruoanlaitosta ja kaikenlaisista eläimistä ja hyönteisistä.Taloustavaroita, kuten käsintehty keramiikka, luonnonmukaiset uudelleenkäytettävät kangaskahvisuodattimet, puiset astianharjat, luomukahvi ja -tee. Leluja, jotka haastavat aivot, täytetyt eläimet, joista tulee uusia parhaita ystäviä, ja käsintehdyt helmiavaimenperät. Lisa Toftin postikortit, magneetit, avaimenperät ja laaja valikoima Malmön postikortteja Ravintola Wega sijaitsee Slottsholmenilla, Malmön museon pääsisäänkäynnin vieressä. Täällä tarjoillaan päivän lounas, voileipiä ja kahvia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linnanpuiston_puutarha.jpg

SLOTTSTRÄDGÅRDEN

Se, mikä Malmössä vangitsee sinut, on viheralueiden määrä keskellä kaupunkia. Tämä puisto sijaitsee linnan länsi- ja eteläpuolella, vallihautaan rajoittuen. Vanhankaupungin vieressä sijaitsee suuri vehreä puistoalue, joka muodostuu kahdesta, Parkkanalen-kanavalla erotetusta puistoalueesta, jotka ovat Slottsparken ja Kungsparken. Täällä ei uskoisi olevansa yhden Pohjoismaan suurimman kaupungin keskustassa, vaan tunnelma on jo puiston laitamilta asti mukavan metsäistä. Luonnon helmassa viihtyykin paljon kaikenlaisia ihmisiä koko kesän ajan, nuorisoporukoista perheisiin ja vanhuksiin. Kanavalla voi soudella tai polkea veneellä, Slottsmöllan-tuulimylly tuo tuulahduksen entisistä ajoista, ja sen vieressä on monipuolinen, pääsymaksuton kasvitieteellinen puutarha. Puistoalueelta on myös hyvät näkymät kohti Västra Hämnen -satama-aluetta ja sen Turning Torso -pilvenpiirtäjää. Puiston yhteydessä sijaitsee kaupungin hienoin kasino, tietenkin kanavan rannalla, ja sen yhteydessä on myös Malmöhus slott -linnake museoineen ja muine nähtävyyksineen.

Slottsträdgården on suhteellisen uusi aloite, jonka juuret ovat luonnonmukaisissa viljelymenetelmissä ja syklisessä ajattelussa. Linnan puutarha koostuu useista pienemmistä puutarhoista mm.  Japanilainen puutarha, Ilmastopuutarha, Linnaean puutarha, Uusi monivuotinen puutarha ja jaetuista alueista, jotka yhdessä tarjoavat monipuolisen ja rehevän puutarhakokemuksen. Siellä on mosaiikki teemakukka- ja yrttitarhoja sekä keittiöpuutarha, jossa tuotetaan paikan päällä myytäviä vihanneksia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_linnanpuisto_2_tuulimylly.jpg

Puistossa on myös suloinen vanha tuulimylly ja kahvila, joka on avoinna koko kesän huhtikuun alusta alkaen.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_5_linnanpuistn_kahvila.jpg

Slottsträdgårdenin kahvila (avoina klo 10-21) on upea keidas kasveilla ja kukilla. Tarjolla porkkanakakkua, sitruunamarenkipiirakkaa ja ruokaa. Ulkoruokailupaikka sijaitsee viihtyisässä puutarhassa, jota ympäröi Malmön vanhin puisto Kungsparken ja kaupungin halki kiemurteleva kanava.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_linnanpuisto.jpg

KUNGSPARKEN

Slottsträdgårdenista kanaalin erottama puisto on Malmön vanhin puisto, joka on perustettu vuosina 1869-70. Tämä maa-alue oli aikoinaan osa linnoituksia, kunnes linnan puolustuskäyttö kävi tarpeettomaksi ja alue muutettiin romanttiseksi englantilaistyyliseksi puutarhaksi. Puisto on yhtä rauhallinen kuin hienostunutkin, ja siellä on 120 puulajia kolmesta maanosasta, tyylikäs keskussuihkulähde ja kanavaa myötäilevät leveät kivetyt polut. Suihkulähteen vieressä on 1800-luvulla rakennettu grotto (Grottan), joka suunniteltiin uudelleen 1980-luvulla norjalaisen mytologian teemalla.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_nykytaiteen_museo.jpg

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_modrTAIDEMUSEO.jpg

MODERNA MUSEET

Malmön uusi nykytaiteen museo (Gasverksgatan 22) sijaitsee vanhankaupungin laitaosissa, entisen voimalaitoksen tiloissa. Jo tila sinänsä on näkemisen arvoinen entinen teollisuustila, joka on upeasti muokattu nykyiseen punertavaan muotoonsa. Sisäänpääsy aulaan ja kahvilaan on maksuton. Museossa näkee erinomaista nykytaidetta, josta täällä vastaavat kaikkein parhaat nykytaiteilijat ja modernin taiteen mestarit. Museo on avoinna ti–su klo 11–18.00. Pääsymaksu on reilut viisi euroa.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tornitalo.jpg

TURNIG TORSO -PILVENPIIRTÄJÄ

Länsisatamassa sijaitseva 190 metrin korkuinen pilvenpiirtäjä on Malmön suurin ja vaikuttavin asuinrakennus. Se näkyy kauas, mutta sitä on hyvä tarkastella myös lähempää. Näin voit ihastella täydellistä spiraalirakennetta, joka koostuu 90 asteen kulmassa yhdistetyistä osista koko pituudelta. Sataman länsipuolella sijaitseva Västra Hamnen uudistettiin 2000-luvun vaihteessa, jolloin se uudistui moderniksi ja tasokkaaksi kaupunginosaksi, jossa on epäsovinnaista arkkitehtuuria ja rantapromenadi. Osana suunnitelmaa oli antaa kaupungin horisonttiin mieleenpainuva kiintopiste, ja Turning Torso on juuri sellainen. Tämän epätavanomaisen tornin on suunnitellut espanjalainen uusfuturisti Santiago Calatrava, ja kuten nimestä käy ilmi, se on muodoltaan kierre. Kuljeskele alueen tuulisilla kujilla, joilla voit ihastella nykyaikaista ja hyvin ylläpidettyä infrastruktuuria, sekä kävellä pitkin mielenkiintoista rantaviivaa ihastellen Juutinrauman sillan upeita panoraamamaisemia. Kesäisin sataman ravintolat, baarit ja kahvilat ovat täynnä ihmisiä.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kanaristeily_2_lisapaakuva.jpg

Näe Malmö toisesta näkökulmasta tämän 50-minuuttisen veneretken aikana. Ihastut kauniisiin katuihin sekä historiallisiin näkymiin ja rakennuksiin ja opit mielenkiintoisia tietoja julkisuuden henkilöistä. Kierroksia järjestetään huhtikuun puolivälistä lokakuuhun. Mukaan voi ottaa omat eväät. Retki alkaa keskusasemalta/linja-autoasemalta. Kaupunkikierros bussireitillä nro. 3. Edullinen kaupunkikierros voidaan tehdä hyppäämällä bussiin nro. 3 ("kehälinja"), joka kulkee ympyrän ympäri Malmön keskustaa. Ihanteellinen paikka aloittaa kiertue on päärautatieasema ("Centralen").

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kansanpuisto_1.jpg

FOLKETS PARK

Jos sinulla on aikaa tehdä vain yksi asia Malmössä, saat parhaimman kokemuksen mahdollisimman lyhyessä ajassa viettämällä aikaa Folkets Parkissa. Puisto on Ruotin toiseksi eniten vierailtu puisto jossa joka vuosi vierailee yli 2,5 miljoonaa ihmistä.

Malmön vanhin puisto. 1800-luvun Folkets park toimi aiemmin työväen huvittelupaikkana. Puisto sijaitsee Möllevången-kaupunginosassa, Amiralsgatan 37, melko lähellä Triangeln-aluetta, jonkin verran ydinkeskustan eteläpuolella. Folkets-puisto on kesällä edelleen Malmön suosituin kohtaamis- ja piknik-paikka. Alue on monipuolinen paikka, sillä siellä on kaikenlaista lapsille esityslavasta tivoliin. Folkets Parkin villein paikka on epäilemättä Malmö Reptilcenter matelijatalo (sisp. 110 Kr/ 10 €). 500 neliömetrin viidakosta löydät liskoja, käärmeitä, krokotiileja, hämähäkkejä, kilpikonnia, papukaijoja, apinoita ja oravia – ja paljon muuta! Puiston pohjoisosassa on viihdekeskus Karib Kréol, jossa järjestetään usein ulkoilmakonsertteja, sekä kahvila, ravintola ja yökerho, joka kuuluu kaupungin yöelämän ikisuosikkeihin. Puistoon on ilmainen sisäänpääsy.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kansanpuisto_2.jpg

Far i Hatten rakennettiin vuonna 1892 ja on siten yksi puiston vanhimmista rakennuksista. Nykyään se on ruoan, juoman, musiikin ja kulttuurin kohtauspaikka. Ruokalistalta löytyy sekä puulämmitteistä pizzaa, sesongin ruokia, että kahvia niin nuorille kuin vanhoillekin. Ruokaa tarjoillaan sekä sisällä että ulkona. Folkparkgrillen on avoinna kesäisin ja siellä tarjoillaan kahvia, jäätelöä ja kahvia, sekä nälkäisille hampurilaisia, makkaraa leivän kera ja pannukakkuja hillolla!

Boulebarissa voit pelata todella ihanaa petankkipeliä ja syödä hyvää ruokaa miellyttävässä ja tunnelmallisessa ympäristössä. Mooriskan on Malmön maurilaistyylinen kohtaamispaikka ja viihdepalatsi keskellä Folkets Parkia. Talossa on runsaasti ohjelmaa yökerhoista, konserteista, teatterista ja esittävistä taiteista neljällä näyttämöllä, baareja ja Välimeren inspiroima bistro. 

Kastanjakioski keskellä Folkspark puistoa tarjoaa kahvia, jäätelöä ja klassikoita, kuten makkaraa leivän kera ja pannukakkuja hillolla. Sally's Cafésta voit ostaa kupin hienoa kahvia, voileipiä, kylmiä juomia ja ​​makeisia. Sallyn vehreällä ulkoruokailualueella voit myös istua alas nauttimaan lasillisen kylmää juomaa sekä aurinkoisina päivinä että lämpiminä iltoina.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kauppahalli.jpg

Mälmö on ehkäpä Ruotsin monimuotoisin ja kansainvälisin kaupunki, minkä voi nähdä jokaiselta ruokalistalta. Kansainvälinen ruokakulttuuri sekoittuu kansallisiin perinteisiin, makuihin ja vaikutteisiin luoden ainutlaatuisia kokemuksia. Voit kokeilla Skånen erikoisuutta spettekakaa, kakkua, joka paistetaan vartaassa, nauttia ankeriasateriasta, joka tunnetaan nimellä ålagille, tai aamiaista äggakakalla, joka on herkullisen paksu, pekonilla päällystetty pannukakku. Jos haluat hienostuneempaa ateriaa, Malmön useat eurooppalaisia vaikutteita saaneet ravintolat tarjoavat paikallisista raaka-aineista tehtyjä herkkuja.

Voit myös poiketa Malmön Saluhall -ruokatorille. Kun olet siellä, pysähdy hetkeksi syömään yksi fika! Kauppahallissa voit nauttia huolella valmistetusta kotiruoasta, joka on valmistettu paikallisten tilojen raaka-aineista. Perinteitä kunnioittaen ruokakulttuuria luodaan ilman oikoteitä. Skånelaisen talonpojan maalaisjärki on tuottanut hyvää ruokaa vuosikymmeniä, se toimii edelleen. Hallissa tarjoillaan voileipiä kaikkialta maailmasta, Muffuletta-, Cubano- ja Reuben-voileipiä, vain muutamia esimerkkejä. Tule nauttimaan voileipä ja kardemummapulla tai osta herkullista hapanleipää. Seuraa hyvää tuoksua, niin tulet suoraan oikeaan paikkaan. Kauppahallissa on klassinen kalaravintola Johan P valkoisine pöytäliinoineen, shakkilaudoineen ja puoliksi kaakeloitunein seinineen, josta on muodostunut malmöiläisten instituutio. Ruokalista perustuu päivän kalastukseen. Lisää ekstravaganssia saat aloittamalla aterian parilla osterilla ja samppanjalla osteribaarissa

Malmössä, Ruotsin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, uudet maut ja vaikutteet läheltä ja kaukaa sekoittuvat Skånen läänin alueellisiin perinteisiin. Ulkona syöminen on rentoa ja omatoimista. Painopiste on hyvin valmistettuun, paikallisiin tuotteisiin perustuviin mukavuusruokiin, joissa on eurooppalaista vaikutelmaa edistyneen fine dining -ruokailun sijaan.

Malmössä on hyviä ruokapaikkoja ympäri kaupungin, mutta yksi tunnelmallisimmista alueista on Gamla Staden -vanhakaupunki ja etenkin sen Lilla torg -päätori, jonka laitamilla on useita terassiravintoloita joilla on kesäkautena terassi.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_2_kung_A.jpg

Edullisempi ruokailualue on Gustav Adolfs torg -aukio, jolla on kaikenlaisia vaihtoehtoja eri puolilla laajaa aukiota. Ravintola Gustav Adolf sijaitsee historiallisissa tiloissa Gustav Adolfin torilla vain 90 metrin päässä hotellistamme. Täällä on tarjolla parasta monipuoliselta menulta, jossa on grillattua lihaa, kalaa, lihaa, pastaa ja salaatteja sekä lounaalla että illallisella. Ravintola tunnetaan huulia hipovasta smorrebrödista, ja grillatuista lampaankyljyksistään. Huomattava valikoima viinejä ja olutta hanasta, mikä tekee ruokailusta täydellisen. Ravintolan tyylikäs sisustus ja intiimit ruokailutilat tekevät siitä loistavan paikan romanttiselle illalliselle. Hemmottele Gustav Adolfin upean aterian päälle lopuksi vatsaasi täyteläisellä ja kermaisella Toblerone-moussella. Täällä tiedät, että illallinen on paljon muutakin kuin itse ruokaa. Seura, tunnelma, huolella laadittu menu ja hyvin valitut viinit: oikealla yhdistelmällä ne luovat upeita ruokamuistoja, jotka kestävät todella pitkään. 

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_4_raatihuoneen_kellari.jpg

Malmön sydämmessä historiallisen raatihuoneen holvikellareissa 400 m. päässä hotellistamme sijaitseva maineikas ravintola Rådhuskällaren kutsuu ainutlaatuiseen ja aitoon tunnelmaan historiallisilla meriiteillä. Rikkaan historiansa ja klassisen viehätyksensä ansiosta se tarjoaa ainutlaatuisen ruokailukokemuksen sekä paikallisille että kansainvälisille vieraille. Paikallisiin raaka-aineisiin ja kauden parhaisiin tuotteisiin keskittyvän menun avulla ravintola luo ruokia, jotka tyydyttävät makuhermoja ja tuovat esiin ruotsalaisen ruoanlaittoperinteen parhaat puolet.

Ruokalistalta löytyy mm. Punaviinissä haudutettu naudan poski – peruna-artisokkasose – tryffelikaramelli – paistettu palsternakka 305 kr/ 29 €, Taimenfilee ”mie de pain” – Sandefjord-kastike – tillisose 305 kr/ 29 €, Vasikanleike – anjovis- ja piparjuurivoi – sitruuna & persilja, vihreät pavut – sokeroidut paistetut perunat – punaviinikastike 265 kr/ 25 €. Ravintola tunnetaan myös arvostetusta "filéfrossasta", jossa voit syödä niin paljon kuin haluat sekä naudan- että sianfileetä erilaisten lisukkeiden kanssa: 350 kr / 33 € tarjoillaan pe-la klo 17-22: kokki leikkaa viipaleina naudan sisäfilettä & vasikan sisäfilettä toiveidesi mukaan. Suuri salaattibuffet, jossa on ihania salaatteja ja kotitekoista leipää. Sisältää naudan-, vasikan- ja kanafileetä. Erilaisia ​​kastikkeita, maustevoita, perunoita, vihanneksia ja paahdettuja juureksia.  Sisältää lopuksi kahvin. Rådhuskällaren tarjoaa sinulle elämyksen, jota et heti unohda.

Kolme malmölaisravintolaa on saanut Michelin-tähden. Ravintoloista huikein on Daniel Berlin Krog, jonka nimikkokokki metsästää itse suurimman osan ravintolansa tarjoilemasta riistasta.

Kebabeja ja muita pikaruokia saa Gustaf Adolfin aukiolta ympäri miltei vuorokauden, ja aukion keskellä on myös ravintola, joka myy tyypillisiä ruotsalaisia ruokia. Davidshallstorg-alue on sekin hyvää tienoota aterialle ydinkeskustassa. Triangeltorget-aukiolla on pikaruokapisteitä ja edullisia vaihtoehtoja, kuten grillikioskeja ja kebab-paikkoja, ja sen liepeillä etenkin Södra Förstadsgatan on hyvä ravintolakatu. Triangeln ei ole kaukana kenties Malmön parhaasta ravintolaseudusta eli Möllevångstorget-aukiosta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_1_ISTANB.jpg

Möllevångstorget aukiolla että sen lähikaduilla on huomattava määrä kaikenlaisia ja maalaisia ravintoloita. Restaurant Istanbul on turkkilainen ravintola, jossa tarjoillaan maukkaita turkkilaisia ​​ruokia. Suosittu ravintola on tunnettu edullisen hintaisista pihveistään ja hyvästä palvelusta. Malmö tunnetaan myös Ruotsin "falafel-pääkaupunkina", ja tämä edullista ruokalajia löytyy joka toisesta kadun kulmasta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_3_harkapubi.jpg

Klassinen malmöläinen ravintola Bullen juontaa juurensa vuoten 1897 ja oli ensimmäinen englantilainen pubi Malmössä. Menneen ajan tunne säilyy seinissä ja lisää ravintolan viehätysvoimaa. Malmön ikoninen helmi historiallisella oluthanalla. Ruokalistalla on perinteisiä maukkaita ruotsalaisia  kotiruokia ("husmanskost") aidolla tavalla valmisttettuna, kuten silliä ja lihapullia. Vasikanlihapullat viskikermakastikkeella, kurkkukurkkuja ja paistettuja puolukoita, perunamuusin kanssa 275 SEK/ 26 €. Monet vakituiset asiakkaat tulevat Bulleniin juomaan myös tsekkiläisiä luostarioluita.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pubi_1.jpg

Vuodesta 1993 lähtien gastropubiketju The Bishops Arms on ollut ilmeinen valinta kaikille oluen ja viskin ystäville. Tarjolla on Malmön parhaiten lajiteltu viski- ja olutvalikoima. Näiden juomien maistelu kaikilla tasoilla ja kaikenkokoisissa ryhmissä onnistuu tässä pubissa.

JUUTINRAUMAN SILTA

1.7.2001 käyttöön otettu silta on yhdistetty rautatie- ja maantiesilta Juutinrauman salmen yli. Silta- ja tunneliyhteys yhdistää kaksi metropolialuetta, Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan ja Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin Malmön. Juutinrauman sillan pituus on 7845 metriä ja suurin jänneväli 490 metriä. Silta on maailman pisin yhdistetyssä rautatie- ja maantieliikenteen käytössä oleva vinoköysisilta. Sillan ylemmällä kannella kulkee nelikaistainen moottoritie E20, alemmalla kaksiraiteinen rautatie. Sillan pylonit kurottuvat 204 metrin korkeuteen. Tanskan puolelta yhteys lähtee Amagerista neljän kilometrin matkalle merenalaiseen tunneliin, joka johtaa keskellä Juutinraumaa sijaitsevalle neljän kilometrin pituiselle Peberholmin tekosaarelle.

Tunnelissa rautatie ja maantie kulkevat samassa tasossa, Peberholmista ne nousevat sillan eri tasoille. Ruotsin ja Tanskan yhdistävän silta- ja tunneliyhteyden kokonaispituus on 16 kilometriä. Silta on maksullinen. Silta on myös tuttu tanskalais-ruotsalais tv-sarjasta "Broen", "Silta".

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Koopenhamina_paakuva.jpg

KÖÖPENHAMINA

Kööpenhaminan keskustassa voit ihailla valtavan monia nähtävyyksiä, shoppailla, syödä erinomaisissa ravintoloissa ja nauttia Tanskan pääkaupungista parhaimmillaan. Voit nauttia perinteisistä ja historiallisista nähtävyyksistä sekä Kööpenhaminan modernista puolesta maailmankuuluine ravintoloineen ja uusine kokemuksineen. Nauti ateria ja kylmä olut maailmankuulussa Nyhavnissa, jota ympäröivät viehättävät talot ja purjeveneet. Käy huvipuistossa Kööpenhaminan Tivolissa tai tutustu molempiin kuninkaanlinnoihin: Amalienborgiin, jossa kuningasperhe asuu, ja Rosenborgiin, jossa säilytetään kruununjalokiviä. Kävele alueen pääkadulla Strøgetillä. Tästä yhdestä Euroopan vanhimmista pääkaupungeista löytyy ällistyttävä määrä kiehtovaa arkkitehtuuria, puistoja, gourmet-ravintoloita sekä muita kiinnostavia paikkoja. Kööpenhaminan kaupunginmuseossa voit tutustua kaupungin varhaishistoriaan 1100-luvun kalastuskaupunkina, minkä jälkeen voit maistella tuoreita mereneläviä Nyhavnissa. Tanskan kansallismuseossa esitellään, kuinka viikingit hallitsivat ennen ympäröiviä vesiä. Kotipaikka yhdelle maailman vanhimmista monarkioista, jonka historia juontaa juurensa viikinkiajalle. Historiaa on kaikkialla Kööpenhaminassa, missä mukulakivikadut, palatsit ja kuninkaalliset esineet luovat kauniin taustan kööpenhaminalaisten nykyiselle elämälle.

Kööpenhamina on loistava kaupunki taiteen ystäville, ja siellä on kansainvälisesti tunnustettuja taidemuseoita, ja siellä on myös upeita teema- ja historiallisia museoita. Kööpenhaminan keskusta on varsin kompakti, joten jo kävellen pääsee moneen paikkaan.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__pieni_merenneito.jpg

Kööpenhaminan keskustan sataman kiven päällä istuva Pieni merenneito toivottaa kaikki vierailijat tervetulleiksi Tanskan pääkaupunkiin. Patsaasta on tullut Kööpenhaminan tunnus, ja se on yksi matkailijoiden suosituimmista kuvauskohteista. Pieni pronssinen Pienen merenneidon patsas esittää hahmoa kuuluisasta tanskalaisesta sadusta, joka on surullinen tarina rakkaudesta vailla vastakaikua. Sadun Pienestä merenneidosta kirjoitti kuuluisa kirjailija Hans Christian Andersen, joka asui Kööpenhaminassa 1800-luvulla. Patsaalle pääset kävellen pitkin viehättävää Langelinien bulevardia, joka kulkee satamasta Langelinien puistoon.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__linnasaari.jpg

Ydinkeskustan pääpaikkojen vieressä sijaitseva Slotsholmenin saari tarjoaa hyvän annoksen kulttuuria ja nähtävyyksiä, ja alueen päänähtävyyksiin voi helposti tutustua parissa tunnissakin. Linnasaari on tunnettu Christiansborgin palatsista, jossa toimii maan eduskunta ja johon on hyvä käydä tutustumassa sen tornia myöten. Saarella on monta museota ja muuta vierailupaikkaa, jotka ovat varsin monipuolisia ja joihin kuuluu myös Tanskan kansalliskirjasto museoineen ja gallerioineen. Kauniista rakennuksista merkittävin on Christianborgin palatsi, jossa sijaitsevat kuninkaalliset huoneistot ja jonka yhteydessä on Tanskan eduskuntatalo.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_k-kirjaston_puisto.jpg

Kuninkaallisen kirjaston puutarha sijaitsee Slotsholmenissa - Christiansborgin palatsin (parlamentin) ja kuninkaallisen kirjaston välissä. Puutarha on pieni keidas kaupungin sydämessä. Nykyään se on kukkivien kukkien ja suurten varjoisten puiden paikka. Keskellä allasta sijaitseva vesiveistos nostaa vesiputouksia joka tunti. Puutarhan suunnittelivat maisemapuutarhuri Jens Peder Andersen ja linna-arkkitehti Thorvald Jørgensen vuonna 1920. Puutarhan keskeltä löytyy kuvanveistäjä Louis Hasselriisin Søren Kierkegaardin pronssinen patsas vuodelta 1918. Puutarhan vesiveistos on kahdeksan metriä korkea kuparipylväs, joka kohoaa puutarha-altaan keskeltä ja toimii suihkulähteenä. Vettä nousee joka tunti. Sen on suunnitellut kuvanveistäjä Mogens Møller.

Slotsholmenilla on useita museoita. Niihin kuuluu Tøjhusmuseet eli sota- ja asemuseo, joka on avoinna ti-su klo 12-16, ja korkeatasoinen taidemuseo Thorvaldsens Museum joka on avoinna ti-su klo 10-17. Den Sorte Diamant eli musta timantti on 1999 valmistunut kuninkaallinen kirjasto, joka on yhdistetty vuonna 1906 avattuun vanhaan kirjastoon. Siellä on kahvila, konserttisali sekä Tanskan valokuvamuseo, sarjakuvamuseo ja kirjamuseo. Slotsholmenilla on muutakin nähtävää kauniista Slotskirken-kappelista kuninkaallisiin hevostalleihin (avoinna vain iltapäivisin), joiden vieressä sijaitsee teatterimuseo. Lähellä on myös juutalaismuseo. Slotsholmenille on helppo tulla kävellen etenkin Strøgetin keskiosissa olevan Amagertorv-aukion kautta kääntymällä kohti Højbro Plads -aukiota, ja tämä alue onkin vaikuttavinta ja vilkkainta aluetta koko ydinkeskustassa.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_ostoskatu_3_kuninkaanaukio.jpg

Nyhavn alkaa kaupungin suurimmalta aukiolta nimeltään Kongens Nytorv eli Kuninkaan uusi aukio. Uuden aukion rakennutti vuonna 1670 Kristian V, joka halusi modernisoida keskiaikaisen kaupungin kohti uutta aikaa. Hän rakennutti samalla myös Nyhavnin eli uuden sataman. Kuningas Kristian V:n ratsastajapatsas on aukion keskellä. Aukiota reunustaviin rakennuksiin kuuluvat sekä Tanskan kuninkaallinen teatteri, tavaratalo Magasin du Nord että Kööpenhaminan hienoin ja historiallisin hotelli, Hotel D’Angleterre.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_ostoskatu_1.jpg

Kongens Nytorville päätyy myös Kööpenhaminan kuuluisa kävelykatu Strøget. Reilun kilometrin mittainen Strøget oli aikoinaan Euroopan pisin kävelykatu, myös yksi vanhimmista. Katua vie halki Kööpenhaminan vanhankaupungin ja sitä reunustavat toinen toistaan ihanammat talot. Strøgetin sydämessä on Amagertorv, suuri ja pitkä aukio, jonka sanotaan sijaitsevan niin keskellä Kööpenhaminan keskustaa kuin mahdollista. Myöhäiskeskiajalla aukiolla järjestettiin turnajaisia. Vanhimmat talot ovat 1600-luvun alusta, mutta suurin osa rakennuksista on rakennettu Kööpenhaminan palon jälkeen (1795). Amagertorvin näkymiä hallitsee Haikarasuihkulähde, jonka ympärillä vastavalmistuneet kätilöt käyvät tanssimassa. Aukiolla sijaitsevat sekä luksustavaratalo Illum sekä posliinitehdas Royal Copenhagenin lippulaivamyymälä. Strøgetiltä kannattaa poiketa myös sivukujille. Erityisen viehättävä paikka on Gråbrødretorv, kaupungin viehättävin aukio.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Amalienb_ILMAKUVA.jpg

AMALIENBORGIN PALATSIALUE

Suuri joukko nähtävyyksiä on Nyhavnin sataman pohjoispuolella sijaitsevalla Amalienborgin palatsialueella, jonne voi kävellä Kongens Nytorv -aukiolta halki Nyhavnin noin kymmenessä minuutissa. Alueella on melkoisesti museoita, kolme suurta puistoa ja kaikenlaista muuta Pienestä merenneidosta kauniisiin palatseihin. Neljää 1700-luvun palatsia, jotka sijaitsevat mukulakiviaukion ympärillä, ja Christian IX:n ratsastajapatsas aukion keskellä. Rakennuksia pidetään yhtenä rokokooarkkitehtuurin suurista mestariteoksia Euroopassa. Itse ranskalaisen kuvanveistäjä Jacques-Francois-Joseph Salyn patsas on kohokohta, jolla on tarina kerrottavana. Se on suunniteltu ylistämään monarkiaa, ja se on yksi Euroopan hienoimmista ratsastuspatsaista ja maksoi aikoinaan melkein yhtä paljon kuin koko Amalienborgin rakentaminen.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Amalienb_aukio.jpg

Amalienborg koostuu neljästä identtisestä rakennuksesta. Nämä ovat Christian VII:n palatsi, Frederik VIII:n palatsi, Hänen Majesteettinsa kuningas Frederik X:n, Hänen Majesteettinsa kuningatar Marian ja heidän lastensa koti), Christian IX:n palatsi (on kuningatar Margrethe II:n koti) ja Christian VIII:n palatsi (tunnetaan myös nimellä Levetzaun palatsi). Tästä rakennuksesta löydät Amalienborgin museon.

Amalienborgin palatsissa Kööpenhaminan sydämessä voit vierailla yhden maailman vanhimman monarkian kotipaikalla ja mennä kulissien taakse todelliseen kuninkaalliseen palatsiin. Palatsi on pakollinen kaikille, jotka pitävät kuninkaallisesta historiasta. Amalienborgin rokokootyyliä edustava palatsi, joka toimii Tanskan kuningattaren asuntona, on kaupungin suosituimpia vierailupaikkoja niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Mielenkiintoa herättävät etenkin tammikuun 14. päivä, jolloin nykyinen kuningatar nousi valtaan, ja muut yleiset juhlapäivät, jolloin kansaa kerääntyy kuningatarta ja muuta kuninkaallista perhettä tervehtimään.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Amalienb_aukio_linnan_vartiokaarti.jpg

Älä missaa palatsin aukiota, jossa voit katsella puolenpäivän aikoihin unohtumatonta vartijoiden usein musiikin säestyksellä tapahtuvaa vaihtoa. Se on melkoinen paraati, johon kuuluu 36 henkinen soittokunta, rumpu ja viisi 12 rumpalin joukkoa, ja 35 henkivartijaa univormuissa karhunnahkahattuineen. Päävahdinvaihtoa vaatimattomampia vartiovuoron vaihtoja on kahden tunnin välein

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Amalienb_aukio_linnan_museo_2.jpg

Amalienborgin museo valottaa Tanskan kuninkaallisten elämää vuosina 1863-1972. Vierailu Amalienborgin museoon tarjoaa pääsyn uusimpien kuninkaiden ja kuningattarien yksityisiin sisätiloihin sekä näyttelyn monarkiasta monine perinteineen. Se on kulissien takana oleva matka, joka ilahduttaa varmasti kaikkia kuninkaallisia faneja. Christian IX:n, kuningatar Louisen ja heidän jälkeläistensä huoneet ovat edelleen ehjiä, joten vierailu on kuin matka ajassa. Jokainen huone heijastaa aikansa modernia makua ja kuninkaiden ja kuningattarien persoonallisuutta, olipa se sitten sotilas-, viktoriaanista tai ritarityyliä.

Suuri puutarhahuone tarjoaa katsauksen nykyaikaiseen kuninkaalliseen elämään ja monarkiaan 2000-luvulla. Kuninkaalliseen elämään liittyy monia velvollisuuksia ja perinteitä, ja on paljon mahdollisuuksia tutkia niitä ja saada käsitys siitä, mitä kuninkaallinen merkitsee nykyään. Useimpina päivinä on sisäänpääsy juhlasaliin ja muihin Piano Nobilen upeisiin huoneisiin. Kuninkaalliset vastaanottohuoneet ovat edelleen kuninkaallisen perheen käytössä edustustilaisuuksissa. Lauantaisin on mahdollisuus tutustua myös pääkerroksen salonkeihin ja yleisiin tiloihin, joita kuningasperhe edelleenkin käyttää. Liput aikuisilta palatsiin maksavat 125 kruunua / 18 €, ja alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Opiskelijat 80 kruunua / 12 € Palatsi on avoinna ma-su klo 10-16.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_Marmorikirkko.jpg

Palatsialueella ja palatsin hallitsemalla alueella (Frederiksstaden) sijaitsee muutakin mielenkiintoista, kuten rokokootyyliä edustava Marmorikirkko joka on kaunein ja merkittävin kirkoista. Marmorikirkko, viralliselta nimeltään Frederikskirken, sijaitsee osoitteessa Frederiksgade 4, keskellä Frederiksstadenin aluetta. Sen vaikuttava, vihreä kupoli osuu varmasti ensimmäisenä silmään ja houkuttelee tutustumaan kirkkoon lähemmin. Kirkon alaosa on rakennettu norjalaisesta marmorista. Kirkkoa koristaa 31 metriä halkaisijaltaan oleva pohjoismaiden suurin kupoli. Kupolia ympäröivät 12 opetuslapsen kuvat sekä 12 ikkunaa. Sisäpuolen freskot ovat tanskalaisen maalarin Chresten Overgaardin maalaamat. Käytössä olevat Marcussen-urut ovat vuodelta 1963. Kirkkoa ympäröivät monet eri patsaat.

Lähellä sijaitsee ortodoksinen Aleksanteri Nevskin kirkko. Bredgaden varrella on melkoinen määrä designmyymälöitä, designmuseo, lääketieteen museo, ja Ansgarin kirkko. Katu johtaa suoraan Kastelletin tähdenmuotoiselle linnakealueelle.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_1_UUSI.jpg

ROSENBORGIN LINNA

Tämä Tanskan kuninkaan Kristian IV vuonna 1606-1634 rakennuttama pieni hollantilaisen renessanssityylin linna sijaitsee kuninkaan kauniissa puutarhassa Kööpenhaminan sydämessä. Linnaa ympäröivät paksut muurit ja syvät vallihaudat, jotka olivat aikoinaan tärkeitä puolustuskeinoja. Linnan suojaksi rakennettiin myös vahva linnoitusjärjestelmä. Vaikka linna ei ollut enää asuinpaikka kuninkaallisille 1700-luvun alkupuolelta lähtien, se toimi tärkeänä aarrekammiona. Rosenborgin linna ei ole ainoastaan historiallinen aarreaitta, vaan se tarjoaa vierailijoille myös mahdollisuuden kuljeskella läpi aikojen ja kokea Tanskan kuningashuoneen loiston ja loisteliaisuuden. Kööpenhaminan linnat tarjoavat vierailijoilleen unohtumattoman matkan menneisyyteen. Seitsemän upeaa linnaa tarjoavat näyttävää arkkitehtuuria, kaunista puutarhoja ja kiehtovia historiallisia tarinoita.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_7.jpg

Linnaan astuessaan vierailijat voivat ihailla kuninkaallisten huoneiden upeaa sisustusta, taideaarteita sekä kulta- ja hopeaesineitä, jotka ovat todellinen silmänruoka. Linna on ehdottomasti nähtävyys, joka tarjoaa historiallisia aarteita ja unohtumattoman matkan Tanskan kuninkaallisen perheen menneisyyteen.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_8_UUSI_TAIDE.jpg

Linnassa on 400 vuoden loistoa, kuninkaallisia taideaarteita sekä kruununjalokiviä. Ylemmissä kerroksissa on suuret salit, valtaistuimet ja historiallinen taidekokoelma.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_2_valtaistuinsali_UUSI.jpg

Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on suuri sali, jossa on kruunajais- valtaistuimet ja kolme luonnollisen kokoista hopealeijonaa. Kuninkaan kruunajaisvaltaistuin on tehty sarvivalaan hampaasta, kun taas kuningattaren on hopeaa. Seinillä olevat kuvakudokset muistuttavat Tanskan ja Ruotsin välisiä taisteluista. Rosenborgissa on myös upea Flora Danica -kokoelma.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_8_kr_A_UUSI.jpg

Tanskan kuninkaallisten korvaamattomia kruunuja ja kruununjalokiviä säilytetään maanalaisissa holveissa. Kruununjalokivet koostuvat pääasiassa neljästä koristeesta: briljanttisarja, rubiini/helmisarja, ruusuhiottu timanttisarja ja smaragdisarja – smaragdit ovat maailman hienoimpia.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_8_kr_B.jpg

Aarrekammion ensimmäisessä osiossa on mm. Christian III:n keisarillinen miekka. Miekka on yksi niistä arvomerkeistä, joita käytettiin kruunajaisissa, – viimeksi Frederik III:n kruunajaisissa vuonna 1648. Näet myös varhaisimmat esimerkit Elefantin ritarikunnan, Kristillisen IV:n sukkanauhan ritarikunnan ja muita lähinnä Christian IV:n ajoilta peräisin olevia esineitä. Erityinen helmi on Oldenburger Wunderhorn. Legendan mukaan ensimmäinen oldenburgilainen, kreivi Otto, sai sen lahjaksi salaperäiseltä nuorelta tytöltä metsästyksen aikana vuonna 989. Hän halusi kreivin juovan siitä, mutta hän heitti juoman ulos ja otti sarven mukaansa. Itse asiassa torvi valmistettiin vasta vuonna 1400, mutta se ei vähennä legendan viehätystä.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_8_kr_AbUUSI_2.jpg

Aarrekammion toisen osaston tärkein esine on Christian IV:n kruunu, joka valmistettiin hänen kruunauksensa yhteydessä vuonna 1596. Avonaisella kruunulla haluttiin näyttää, että hän oli yhtenäisten Pohjoismaiden perillinen, joiden hallitsija oli aikoinaan Tanska, jonka kuninkaat käyttivät avoimia kruunuja.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_8_kr_A.jpg

Viimeinen osa sisältää monia päänähtävyyksiä, pääasiassa kruununjalokiviä, absolutististen kuninkaiden kruunuja ja kuningattaren kruunuja. Kruunumerkki sisältää valtikka, pallo, kruunausmiekka ja voiteluöljyastia, kaikki valmistettu kullasta emalilla ja jalokivillä. Alun perin siellä oli muitakin tanskalaisia ​​regaliaja, mutta Christian II myi osan niistä vuonna 1523 ja Christian IV 1620-luvulla. Tärkein arvomerkki on absolutististen kuninkaiden kruunu, joka toisin kuin Christian IV:n perinteinen umpinainen kruunu. Kruunun etuosassa oleva suuri safiiri voidaan jäljittää Frederik I:een.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_2_valtaistuinsali.jpg

Ritarisali rakennettiin linnan viimeisenä huonena vuonna 1624. Se oli alun perin tarkoitettu juhlasaliksi. Se sai nimen nimensä vasta romantiikan aikakaudella.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_4_valtaistuinsali_3.jpg

Rosenborgin linnan tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat absolutististen kuninkaiden Voiteluvaltaistuin ja Kuningattaren valtaistuin, jonka edessä on kolme suojaavaa hopealeijonaa. Ritarisalissa on myös suuri kokoelma hopeahuonekaluja, joista suurin osa on peräisin 1700-luvulta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_5.jpg

Christian V:n sali toimi prinsessa Sophie Hedevigin, Frederik IV:n sisaren, makuuhuoneena. Seinät on nyt peitetty kuvakudoksilla, jotka kuvaavat erilaisia ​​kohtauksia Aleksanteri Suuren elämästä. Salin parkettilattia. tulee Frederiksbergin linnasta ja siirrettiin Rosenborgiin noin 1870. Kattomaalaus "Flora levittää siunauksia Tanskan yli" on mestari Bénoit le Coffren teos, joka on myös peräisin Frederiksbergin linnasta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_9.jpg

Pohjoisimmassa kellarihuoneessa on esillä noin puolet Rosenborgin noin 700 norsunluusta ja meripihkasta tehdystä näyttelystä. Ne kattavat ajanjakson 1585-1850. Suurin osa on kuitenkin peräisin 1700-luvulta, mikä on ainutlaatuinen eurooppalaisten ruhtinaskokoelmien joukossa. Katolisuuden aikana meripihkaa käytettiin usein rukousesineissä ja uskonpuhdistuksen jäljiltä on kokoelma maalisia esineitä, kuten laatikoita, pöytävälineitä ja kattokruunuja ruhtinaskunnan taidekammioista. Vuoden 1720 tienoilla meripihka korvattiin uudella eurooppalaisella posliinilla, mutta ei Kööpenhaminassa, jossa "Pohjoisen kulta" pystyi säilyttämään asemansa.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Rosenborgin_linna_6_aseet.jpg

Kuningas Frederik III perusti Rosenborgin asekokoelman. Christian V, joka oli erittäin kiinnostunut aseista, laajensi ja järjesti kokoelmaa. Hän varmisti muun muassa: Pohjansodan (1675-1679) aikana käyttämiensä aseiden säilyttämisestä. Valitettavasti näyttely on vain häivähdys entisestä loistostaan. Vitriini kuitenkin havainnollistaa edelleen kokoelman asettelua: vasemmalla näet upeat aseet. He yhdistivät uusimman teknologian hienoimpaan käsityötaitoon, jotka on valmistettu arvokkaista materiaaleista, ja ne olivat haluttuja lahjoja prinsseiltä. 1660 luvun karuselliaseiden vieressä näet sota-aseita, joista useita käytti Christian V. Oikealla puolella ovat kuninkaalliset metsästysaseet. Metsästys oli prinsseille ja aatelistoille varattu etuoikeus. Linna on avoinna klo 9-17. Aikuiset 120 kr/ 18 €. Ryhmähinta 95 kr/14 € vähint.10 henkeä.

Linnan puutarhan alueella toimii myös Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha, jonka tunnelmallisiin kasvihuoneisiin on ilmainen sisäänpääsy.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_2.jpg

TANSKAN KANSALLISMUSEO

Lähde aikamatkalle Tanskan tärkeimpään historialliseen museoon. Kansallismuseo esittelee kaikkea viikinkiaarteesta ja Egtved-tytön haudasta egyptiläisiin muumioihin, renessanssitaiteeseen ja nykypäivään. Museossa on esillä esineitä ja maalauksia, jotka ovat peräisin yli 14000 vuoden takaa.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_5.jpg

Monien löydettävien aarteiden joukossa vierailijoita kutsutaan tapaamaan viikingit näyttelyssä, joka rekonstruoi, miltä kuningatar Tove saattoi näyttää, sekä soturien beserkerit, äidit ja talonpojat, joista monet ovat pukeutuneet koruihin Tanskan suurimmista aarrekammioista. Museossa on myös erittäin laaja etnografinen kokoelma, kokoelma klassisia ja lähi-idän antiikkia, kolikko- ja mitalikokoelma sekä lelumuseo. Voit myös vierailla viktoriaanisessa huoneistossa Klunkehjemmet, joka on käytännössä muuttumaton vuodesta 1890 lähtien. Tämä on maan suurin kulttuurihistoriallinen museo jossa on esineitä kaikkialta maailmasta ja kaikilta aikakausilta eikä suinkaan vain Tanskasta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_8.jpg

Opi, miten näiden ihmisten perintö on säilynyt aikojen saatossa, sillä metsästys ja kalastus ovat olleet pitkään tärkeä osa tanskalaisten elämää.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_2_kyparat.jpg

Ensimmäisestä kerroksessa on esitelty kronologisesti Tanskan varhaishistoriaa. Näe, miten alueen ensimmäiset ihmiset elivät. Tanskan antiikin näyttely sisältää merkittäviä kansallisia aarteita, kuten yli 3 000 vuotta vanhat aurinkovaunut, pronssikauden Egtved-tyttö ja uskomaton kokoelma arkeologisia löytöjä viikinkiajalta. Voit myös nähdä Huldremosen naisen, jonka hyvin säilyneiden jäänteiden arvioidaan olevan peräisin ensimmäisen vuosisadan ensimmäiseltä vuosikymmeneltä. Se vie sinut takaisin Tanskan esihistoriaan ja antaa ainutlaatuisen käsityksen esihistoriallisista ihmisistä, heidän toiminnoistaan ja ajatuksistaan.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_4.jpg

Tutustu viikinkien ja kuninkaallisten historiaan ja Tanskan kansakunnan kulttuuriin tässä mukaansatempaavassa maan suurimmassa kulttuurihistorianmuseossa, joka kertoo tarinoita tanskalaisen sivilisaation varhaisimmista vaiheista alkaen. Voit oppia lisää Tanskassa jääkauden aikana asuneista porojenmetsästäjistä, tarkastella keskiaikaisia vaatteita ja kuunnella tarinoita säälimättömistä tanskalaisista merten sotureista – viikingeistä.

Viikinkinäyttely on museon kohokohta. Tanskalla on ollut aina vahvat siteet mereen, ja viikingit hallitsivat aikoinaan vesialueita Tanskan, Englannin ja Manner-Euroopan välillä.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_10.jpg

Opi lisää viikinkien hurjista taisteluista ja laivoista, joilla viikingit asuivat viettäessään kuukausia merillä.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_1.jpg

Keskiajan ja renessanssin kokoelma kattaa ajanjakson viikinkiajan lopusta vuosina 1000-1050 absoluuttisen monarkian voimaantuloon vuonna 1660. Näyttely "Tanskan tarinat (1660-2000)" Näyttely on jaettu kolmeen kronologiseen pääosaan: Absoluuttisen monarkian alla 1660-1848, Ihmiset ja kansakunta 1848-1915 ja Hyvinvointivaltio 1915-2000. Näyttelyssä käytetään yli 5000 esinettä, jotka on esillä 37 huoneessa, ja se kertoo Tanskan 340 vuoden historiasta. Maa muuttui tänä aikana merkittävästi, eurooppalaisesta suurvallasta, joka valvoi pääsyä Itämerelle, pieneksi kansakunnaksi. Kansallismuseon kuninkaallinen kolikoiden ja mitalien kokoelma koostuu yli puolesta miljoonasta esineestä. Se on Tanskan tärkein rahan, mitalien ja muiden maksamiseen liittyvien esineiden kokoelma.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_9.jpg

Näyttely Tanskan siirtomaahistoriasta Länsi-Intiassa, Intiassa, Länsi-Afrikassa ja Grönlannissa ei käsittele kauppaa, hyödykkeit ä ja luonnonvaroja vaan ihmisiä. Tapaat Länsi-Intian kapinallisen Queen Maryn, Gold Coastin orjakauppiaan Ludvig Rømerin, grönlantilaisen profeetan Habakukin, orjuutetun Länsi-Intian Franciscuksen ja monia muita. Ihmisiä, jotka ilmentävät dramaattisia tarinoita. Vierailu Etnografisien kokoelmien näyttelyssä on kuin matka maailman ympäri. Lähde tutkimusmatkalle kokoelmiin Pohjois-Amerikasta, Etelä- ja Keski-Amerikasta, Afrikasta, Aasiasta, Oseaniasta ja arktiselta alueelta – Amerikan intiaanien, inuiittien ja yupiittien, mongolien ja maorikansojen – sekä buddhalaisuuden ja hindulaisuuden maailmanuskonnoista.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_6.jpg

Klassisen ja Lähi-idän antiikin osastolla vieraileminen on kuin matka Välimeren ympäri ja kiertotie itään Mesopotamiaan ja Persiaan. Täällä on egyptiläisiä muumioita, assyrialaisia reliefejä ja persialaista

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Tanskan_kansalsmuseo_7.jpg

keramiikkaa, etruskien kultakoruja, roomalaisia taloustarvikkeita, kreikkalaisia veistoksia ja suuri kokoelma kreikkalaisia maljakoita. Yhdessä he kertovat tarinoita elämästä ja kuolemasta, uskonnosta ja antiikin politiikasta. Museossa toimii kahvilan ja museokaupan lisäksi erinomainen ravintola SMÖR, josta löydät tanskalaisia klassikoita, kuten smørrebrød (voileivät) uudella vivahteella. Viikonloppuisin voit kokeilla Kansallismuseon jättimäistä kakkupöytää, jossa on kaikkea mitä voit toivoa. Voit tutustua museoon tunnissa omatoimisella kierroksella klo 10-17. Aikuiset 130 kr/ 19 €. Alle 18 v. ilmaiseksi.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_GLIPO_1.jpg

NY CARLSBERG GLYPTOTEK

Tivolin kulmilla oleva Ny Carlsberg Glyptotek esittelee Carlsbergin suvun keräämiä antiikin aarteita, vanhaa ja modernia taidetta todella ainutlaatuisessa ympäristössä. Vuonna 1897 perustama galleria on tunnettu marmoriveistoksistaan ja talvipuutarhastaan. Astu sisään ja löydä kaunis rakennus, jossa on korkeat katot ja upea talvipuutarha, joka on täynnä palmuja, jotka ympäröivät suihkulähdettä ja lampia.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_GLIPO_2.jpg

Galleria on jaettu vanhaan ja moderniin kokoelmiin. Antiikkiosastolla on erinomaisia egyptiläisen, kreikkalaisen, etruskien ja roomalaisen taiteen kokoelmia, jotka tarjoavat ihastuttavan matkan 3500 vuoden taiteen ja historian läpi. Kävele marmoripatsaiden reunustamilla käytävillä ja voit kuvitella itsesi muinaiseen Kreikkaan, Egyptiin tai Roomaan.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_GLIPO_3.jpg

Moderni osasto keskittyy tanskalaiseen 1800- ja 1900-lukujen maalaukseen ja kuvanveistoon sekä saman ajanjakson ranskalaiseen taiteeseen. Nauti maalauksista Tanskan kunnioitusta herättävältä kultakaudelta. 

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_GLIPO_4.jpg

Koe ranskalainen impressionismi sekä yli 40 Gauguinin teosta. Museon kokoelma kuvanveistäjä August Rodinin töitä on suurin Ranskan ulkopuolella. Edustettuina ovat myös Monet, Pissarro, Renoir, Degas, Cézanne, van Gogh ja Toulouse-Lautrec. On myös mahdollista nähdä koko sarja Degasin pronssia ja 35 Rodinin veistosta. Ny Carlsberg Glyptotekissa on usein erikoisnäyttelyitä, jotka esitetään osana museokokemusta.

Kauniissa ja tilavassa Talvipuutarhassa voit hengähtää ja virkistäytyä Café Picnicissä, jossa voit nauttia kakkupalan, kevyen lounaan tai vaikkapa vain kahvin rauhallisessa ympäristössä. Galleriassa on myös pieni kirjakauppa ja matkamuistomyymälä

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__nyhavn2.jpg

Nyhavn:in entinen satama alue on niin turistien kuin paikallistenkin suuressa suosiossa. Pitkän ja kapean satama-altaan ympäristö on Kööpenhaminan kauneinta aluetta. Nyhavnin rakennukset eivät ole alueen ainoa värikäs asia – myös sen historia on värikäs. Alun perin se oli kauppasatama, jonka laitureissa oli laivoja kaikkialta maailmasta ja se oli täynnä merimiehiä, jotka vierailivat sataman pubeissa, ja nautiskelupaikoissa. Nyhavnin yksi kuuluisimmista asukkaista oli satusetä, H. C. Andersen joka asui talossa numero 20. Siellä hän kirjoitti satujaan. Taloista vanhin on numero yhdeksän. Se on peräisin vuodelta 1681. Nykyään kauniit vanhot talot on kunnostettu ja ravintolat hallitsevat vanhaa satamaa. Ranta-aluetta yhdistää sarja satamasta lähteviä kanavia. Kun kävelet kanavan varrella, sinua tervehtivät jazzin äänet ja katukahviloiden nähtävyydet ja ihmiset, jotka nauttivat rennosta ilmapiiristä ja hyvästä ruoasta. Kannattaa käydä maistamassa Nyhavnin erilaisten ravintoloiden tarjoamia herkkuja. Esimerkiksi maustekala on yksi suosituimmista annoksista.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__nyhavn.jpg

Sataman pohjoisosassa voi ruokailla ulkona ja se on loistava paikka katsella ihmisiä aurinkoisena päivänä. Siellä ravintoloiden terasseilla syödään hyviä kalaruokia tai pihvejä ja kumotaan litrakaupalla kylmää tanskalaista olutta. Kokeile Skandinavian kuuluisaa suolakurkkua tai nauti tuoreesta grillatusta kala- ja äyriäisruoasta kylmän oluen kera. Samalla nauttien tämän ainutlaatuisen satama-alueen tunnelmasta, johon kuuluvat kauniit värikkäät talot ja kanavan laitureihin kiinnittyneet vanhat purjelaivatja kalastusalukset. Satama-alueen päästä löytyy muistoankkuri. Se on toisessa maailmansodassa menehtyneen 1700 tanskalaisen merimiehen muistoksi pystytetty kansallismonumentti.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__nyhavn3.jpg

Nauti historiallisesta ympäristöstä, upeista ravintoloista ja vanhoista laivoista. Se ei voi olla mukavampaa kuin Nyhavnissa!

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Kopis_kanavaristeilyt.jpg

Turistit pääsevät täältä lähteville laivakierroksille, joihin voi ostaa lippuja satama-alueen Kongens Nytorvin puoleisesta päästä. Tutustu Kööpenhaminaan klassisella 60 minuutin opastetulla kanavakierroksella, läpi kauniin sataman ja idyllisten kanavien. Live-opas kertoo sinulle kaiken upeista historiallisista rakennuksista, jotka seisovat kauniin modernin arkkitehtuurin vieressä, linnoista ja kirkoista, asuntolaivoista ja kaikista tärkeimmistä nähtävyyksistä, joita ohitat, kuten Oopperatalo, Musta timantti, Vapahtajamme kirkko ja tietysti Pieni merenneito. Saat upean yleiskuvan kaupungista ja eri alueista, joiden läpi purjehdit, kuten viihtyisä Christianshavn tai Cityn kanavien kapeiden siltojen ali. Lähtö Ved Strandenista ja Nyhavnista 10-30 minuutin välein. Kanavaristeily kestää 60 minuuttia / 60 kr/ 9 €.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Kopis_huvip.T_1.jpg

Kööpenhaminan suosittu ja maailmankuulu Tivoli sijaitsee aivan ytimessä rautatieasemaa vastapäätä. Vuonna 1843 avattuun Tivoli-huvipuistoon ovat ihastuneet niin paikalliset ja kuin Kööpenhaminassa vierailevat turistitkin. Tivoli on nykyään enemmän kuin pelkkä huvipuisto: sen monilla eri lavoilla esitetään päivittäin livemusiikkia, ja Tivolissa on kaupungin parhaimpiin kuuluvien 40 ravintolan gourmetkeskus. Tietenkin voit syödä myös pikaruokia ja muita tyypillisiä huvipuistoherkkuja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Kopis_huvip.T_2.jpg

Tivoliin mennään edelleenkin varsinaisesti huvipuistolaitteiden takia. Niihin kuuluvat rautatieasemaa vastapäätä olevan vuoren yhteydessä oleva 720 metrin pituinen maailman vanhin vuoristorata vuodelta 1914 ja Tivolin pelottavin laite, Demon, joka nousee 28 metrin korkeuteen. Kuljeskele kauniissa 8,5 hehtaarin suuruisissa puutarhoissa, jotka liittävät puiston eri osat toisiinsa. Tivoli on kuuluisa näyttävästä iltavalaistuksestaan kun yli 100 000 tarkasti suunniteltua lamppua valaisee polut ja puut. Voit myös nauttia lohikäärmeveneristeilystä puiston keskellä sijaitsevalla lammella. Tivoli on varsin upea vierailupaikka: sinne on hyvä mennä syömään ja viihtymään, vaikka ei laitteisiin mielisikään, mutta sinne ei pääse ilmaiseksi sisään. Liput aikuisilta maksavat reilusti yli 10 euroa. Huvipuisto on avoinna pe-la klo 11-24.

Lauantai päivänä voit valita jäätkö katsomaan Mälmön nähtävyyksiä vai lähdetkö bussin mukana päiväksi tutustumaan Kööpenhaminaan.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_hodari_2.jpg

TANSKALAINEN RUOKA

Tanskasta löytyy monen mielestä maailman parhaat voileivät. Aito tanskalainen smørrebrød on koettava ainakin kerran Tanskan-matkan aikana. Kööpenhaminan ruokakulttuuriin kuuluvat erottamattomasti myös silli ja voileipä, joita pitää ehdottomasti kaupungissa nauttia – ja mielellään yhtä aikaa. Ai miksi silliä? Koska Kööpenhaminan vauraus rakannettiin aikoinaan sillin varaan.

Sanotaan, että paikalliset nauttivat leipiä niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin illalliseksikin, ja nälän yllättäessä ne maistuvat myös aterioiden välissä. Smørrebrød on avoin vaalea tai tumma leipä, joka täytetään runsaskätisesti mitä moninaisimmin täyttein. Leivältä löytyy usein esimerkiksi silliä, kananmunaa, maksapasteijaa, lohta, katkarapuja ja erilaisia leikkeleitä. Leipiä tilataan tyypillisesti muutamaa eri laatua, ja ne huuhdotaan alas lasillisella olutta ja maistuupa monelle herkuttelijalle myös pieni snapsikin.

Kalapullat on tyypillinen tanskalainen ruokalaji, jota syödään yleensä lounaaksi sekä kylmänä että lämpimänä. Kalapullat voidaan valmistaa turskasta tai muusta vaaleasta kalasta ja syödään remouladekastikkeen kanssa sekä ruisleivän kanssa. Tanskalaisen keittiön pääraaka-aineita ovat erilaiset kerma- ja homejuustot, sianliha, riista sekä herkulliset meren antimet. Paikalliset erikoisuudet, kuten punainen makkara tai nakkisämpylät joita myydään siellä täällä olevissa punaisissa pølse-kioskeissa ja erinomaiset liharuoat täyttävät nälkäisimmänkin matkailijan vatsan.


MALMÖN KESKUSTASSA: HOTELLI**** 2 yötä

Tunne olosi kotoisaksi kaupunkielämän sydämessä, lähellä shoppailumahdollisuuksia, kulttuurinähtävyyksiä ja kaikkea muuta, mitä Malmölla on tarjota. Hotelli sijaitsee aivan Malmön keskustassa Gustav Adolfin torin laidalla. Alueella on lukuisia ravintoloita, tavarataloja ja pikkuliikkeitä.Yövy kaupungin keskustassa vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin lukuisista nähtävyyksistä. Södergatan- ja Södra Förstadsgatan -ostoskadut ovat vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ravintoloita, baareja, pubeja ja elintarvikekauppa löytyy 100 m. päästä. Elämyksekkään päivän jälkeen voit hakea uutta puhtia saunasta tai hyvin varustellusta kuntohuoneesta. Asiakkaat voivat treenata 24 h kuntokeskuksessa, jossa on painoja, kuntopyöriä ja juoksumatot. Kysy myös mahdollisuutta lainata polkupyörä tai kävelysauvat vastaanotosta.Tai jos haluat jättää rehkimisen muille, rentoudu aulassa urheiluotteluita katsellen. Hyvin varustelu 24 h shoppi. Käytännöllisiä tarvikkeita hammasharjoista sateenvarjoihin. Pientä purtavaa, kylmiä ja kuumia juomia. Viihdettä, kuten lehtiä, kirjoja ja pelejä

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_2.jpg

Nauti hyvin ansaitusta drinkistä baarissa 16:00-23:00, ja siirry nälän yllättäessä ravintolan puolelle. Rentoudu modernissa ravintolassa, josta ruokien ja juomien tilaaminen käy helposti.  Valitse pienistä annoksista, kuten tapaksista tai muista pikkusuolaisista, tai hemmottele itseäsi italialaisella pinsa-pitsalla, jossa on herkulliset täytteet. Tekeekö mielesi vielä jotain? Viimeistele ateriasi makeasti jälkiruoalla. Hotelli, mukaan lukien sen ravintola ja baari, eivät hyväksy käteismaksuja. Voit maksaa vain kortilla.
7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_3.jpg
Buffetaamiaisella klo 7-11 on tarjolla erinomainen valikoima leipiä ja sämpylöitä, leikkeleitä ja juustoja, munakokkelia ja keitettyjä kananmunia, maalaispekonia ja makkaraa, kauden vihanneksia, tuoremehuja, kahvia ja teetä, jugurttia, muroja ja keittiön granolaa. Jos haluat aloittaa aamusi erityisen raikkaasti, tarjolla on myös valikoima tuoreita hedelmiä ja mehuja. Runsas aamiaisemme aloittaa onnistuneen päivän ja tarjolla on aina jotain jokaisen makuun.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_4.jpg

Moderneissa skandinaaviseen tyyliin sisustetuissa avarissa 18 - 28 m² huoneissa on kaksi erillistä sänkyä tai parivuode, puulattia, taulu-tv kaapelikanavilla, kirjoituspöytä työntekoa varten, silitysrauta ja -lauta, oma kylpyhuone suihkulla, kylpytuotteilla ja hiustenkuivaaja. 16 - 18 m² yhden hengen huoneessa on 100 cm vuode. Kaikki huoneet ovat äänieristettyjä ja niissä on pimennysverhot. Nauti hyvistä unista rauhallisessa ja viihtyisässä huoneessa.


MATKAOHJELMA MÄLMÖ - KÖÖPENHAMINA 2024

5.9 Torstai (Päivän ajo 169 km Helsingistä)

Klo 12.30 Ruokolahti. Klo 12.50 Imatra matkakeskus bussi lähtee> Klo 13.20 Lappeenranta
Matkakeskus.
14.30 Kouvola matkakeskus bussi ajaa reittiä> 15.30 Lahti Matkakeskus. Klo 16.15 Mäntsälä. Klo 17.15 Helsinki Postitalon edessä oleva retkibussipysäkki josta bussi lähtee kohti Turkua.  Klo 17.40 Espoo Lommila/Ikea. Klo 18.05 Lohjanharju / Muijala. Klo18.45 Salo Abc Piihovi. Turussa ajamme Turun linnan ohi matkalla satamaan. Klo 19.45 bussi saapuu Turun satamaan. Turku Viging Line terminaali klo 20 laivalippujen jako ja laivaan nousu.

12.5_Tanska_2022_Vikingin_uusi_laiva_mp._2.jpg

Klo 20.55 Viking Line M/S Glory lähtee kohti Tukholmaa. Laivalla yöpyminen 5-8. kannen B-standard 9,4 m² sisähyteissä 1-4 hengelle joissa on tv, hiustenkuivain. Meri-illallinen seisovapöytä juomineen, ovellle maksettuna 44 €. Ihastelemme kaunista Turun saaristoa laivan kulkiessa sen läpi.

6.9 Perjantai (Päivän ajo 682 km)

Klo 05.30-06.30 meriaamiainen ovelta 18 €. Klo 06.30 laiva saapuu Tukholmaan. Klo 06.30 maihin meno. Klo 06.50 bussi lähtee kohti Etelä-Ruotsia ohittaen Nyköpingin ja Norrköpingin.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_Gamla_Linj_23_tori_panoraama.jpg

Klo 10.00-11.30 matkanjohtajan johdolla Gamla Linköpingin ulkoilmamuseo jossa näemme mm. Paloaseman, historiallisen kauppamuseon, maatilan eläimiä, sekataravarakaupan, entisajan postikonttorin, Cloettan makeismyymälän, puutarhoja ym. Aikaa lounastaa. Tai voit valita Ruotsin ilmavoimien ilmailumuseon (+12 € lisämaksusta), jossa on museo-shop ja ravintola terasseineen jossa myös lounasmahdollisuus.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_maisema_2.jpg

Jatkamme seuraavaksi ihaillen Vätternin upeita maisemia ohittaen Huskvarnan ja Jönköpingin Smålandiin.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_hhashol_keskusta_UUSI.jpg

Klo 15-16 Hässeholmin keskustassa kahvi/lounastauko. 

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_VESI_LUONTOKESKUS_4_panoraama.jpg

Klo 17.40-18.30 Luontokeskus Naturum Vattenriket. Näyttely alueen erityisistä linnuista, kaloista ja pienhyönteisistä. Kahvila- & ravintola ja näköalaterassi.

12.5_Tanska_2022_Skanen_tieta.jpg

Jatkamme Skåneen. Klo 19.45 bussi on hotellilla Malmössä. Hotellin ravintolassa illallismahdollisuus. Hotellin sauna on käytettävissä ilman lisämaksua.

7.9 Lauantai (Päivän ajo 591 km)

Klo 07.00-10.30 buffetaamiainenLauantai päivänä voit valita jäätkö katsomaan omatoimisesti Mälmön nähtävyyksiä, vai lähdetkö bussin mukana päiväksi (klo 10-18) tutustumaan Kööpenhaminaan.

Klo 08.55 bussi lähtee hotellilta. Noin klo 09.10-09.40 ylitämme Juutinrauman 16 km pitkän sillan & tunnelin ja saavumme Tanskaan. Klo 10.00-18.15 ensin bussi vie katsomaan Pienen Merenneidon patsasta. Pienen merenneidon patsaalta ei ole pitkäkään kävely matkanjohtajan johdolla Amalienborgin palatsi aukiolle, Kööpenhaminan kuninkaalliseen sydämeen. Omatoimista vapaata aikaa tutustua Kööpenhaminaan. Klo 18.15 bussi lähtee Tivolin edestä Kööpenhaminan keskustasta Malmöseen. Klo 19 bussi on takaisin hotellilla Malmössä.

8.9 Sunnuntai

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_maisema_1.jpg

Klo 06.45-07.15 buffetaamiainen. Klo 07.15 lähtö hotellilta. Matkalla ohitamme Vättern järven, ihaillen sen upeita maisemia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_ruokapaikka.jpg

Klo 10.30-11.15 tauko: Motellin ravintolassa voi nauttia ruotsalaisia ruokia, ja pohjakerroksen kahvilassa tarjoillaan puolestaan erilaisia pikaruokia. Viihtyisä ravintola, josta on upeat näkymät Vättern-järvelle. Päivän lounas tarjoillaan joka päivä, myös viikonloppuisin. Kokit tekevät hyvin valmistettua kotiruokaa ja tarjoavat aina kasvis- ja kalavaihtoehtoja. Päivän lounas v. SEK 139 / 13 € Sis. lämmin ruokavaihtoehto, leipä, salaatti, hiilihapotettu vesi ja kahvi. Myös à la carte -menu. Kahvila/myymälä sijaitsee hotellin sisäänkäynnin kerroksessa. Täältä saa ruokaa, kahvia ja kahvia tien päälle. Kahvilasta löydät myös yksinkertaisempia ruokia ja runsaita voileipiä.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_OSTOSPYSAHDYS.jpg

Klo 14.15-16.15 Lounas-/ostostauko ostoskeskuksessa jossa on Willys tavaratalo, Dollarstore tavaratalo, Öob tavaratalo, Gigantti, Elon kodinkoneliike, Arken zoo eläintarvikeliike, apteekki, Coop marketti, Jysk, Intersport, Lidl, Konditoria-Kahvila, aasialainen ravintola. Tai lisämaksusta Ruotsin panssarimuseo. 

Klo 16.30-17.50 Mariefred:in viehättävä kaupunki Mälären järven rannalla, Gripsholmin linnan juurella. Voit ihailla linnan puistoa ja linnaa ulkopuolelta, kierrellä pikkukaupunkia, tai lounastaa jossain kaupungin viehättävissä ravintoloissa.

Klo 18.50 bussi saapuu Tukholmaan Viking Linen terminaalille. Klo 20.00 Viking Line M/S Grace lähtee kohti Turkua. Laivalla yöpyminen 5-8. kannen B-standard 9,4 m² sisähyteissä 1-4 hengelle joissa on tv, hiustenkuivain. Meri-illallinen seisovapöytä juomineen ovelta 44 €.

9.9 Maanantai (Päivän ajo 169 km Helsinkiin)

Klo 06.00-07.30 meriaamiainen ovella 18 €. Klo 07.35 Vikin Linen saapuu Turkuun. Bussi ajaa Turun keskustan kautta. Klo 09 Salo Abc Piihovi. Klo 10 Lohjanharju/Muijala. Espoo Lommila. Bussi on Helsingin keskustassa n. klo 10.30. Klo 11.20 Mäntsälä. Klo 12.05 Lahti Matkakeskus. Klo 13.00 Kouvola matkakeskus. Klo 14.10 Lappeenranta Matkakeskus. Klo 15.00 mennessä Imatra Linja-autoasema. Klo 15.20 Ruokolahti.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_T.bussi.jpg

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Bussissa on säädettävät istuimet, wc, ilmastointi, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko sekä wc-pysähdyksiä tarvittaessa. Varaa matkalle mukaan Tanskan & Ruotsin kruunuja sekä Euroja. 

Matkalle tarvittan passi tai henkilöllisyyskortti, ja matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. on Kilpailu- ja Kuluttajaviraston vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.