5.-9.9 Malmö - Kööpenhamina 20245.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_4_pv._2024_logo.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Koopenhamina_paakuva.jpg

5.-9.9 MALMÖ-KÖÖPENHAMINA BUSSIKIERTOMATKA 2024 RUOTSI -TANSKA TO-MA 4 pv. 450 €.

450 € henk. sis 2hh/ 2 hengen hytissä laivalla, 420 €/ 3hh/ 3 hengen hytti, 550 € 1hh/ hytti, bussimatkat suomalaisella bussilla ohjelman mukaan, laivamatkat Viking Line Tku-Tukholma-Tku B-hytti, Juutinrauman siltamaksut, 2 hotelliyötä**** Malmössä buffetaamiaisella. Suomalainen matkanjohtaja ja suomalainen bussi ovat mukana koko ajan. 

Bussi reittiä: Imatra - Lappeenranta - Kouvola - Lahti - Helsinki - Salo Abc -Turku satama mp.

Malmö on täynnä yllätyksiä oleva kaupunki, joka tarjoaa monipuolista kulttuurielämää ja kaunista arkkitehtuuria. Vuoteen 1658 asti Malmö kuului Tanskaan, eikä ole yllättävää, että tämä Ruotsin kolmanneksi suurin 340.000 asukkaan kaupunki muistuttaa Kööpenhaminaa sekä arkkitehtuurinsa, henkensä että mentaliteettinsa osalta. Tämä rannikkokaupunki tarjoaa parhaat puolet kaikista maailmoista: keskustan puistot, merenrantatunnelmaa, paljon kulttuuria ja erikoisia ostosmahdollisuuksia

Juutinrauman silta yhdistää Malmön Kööpenhaminaan, ja näillä kahdella kaupungilla sanotaan olevan enemmän yhteistä kuin Skånella muun Ruotsin kanssa. Sinun on tutustuttava niiden yhteiseen historiaan ja selvitettävä, kuinka Malmö on selvästi ruotsalainen, mutta hieman tanskalaisella maulla...

Kööpenhaminan keskustassa voit ihailla valtavan monia nähtävyyksiä, shoppailla, syödä erinomaisissa ravintoloissa ja nauttia Tanskan pääkaupungista parhaimmillaan. Voit nauttia perinteisistä ja historiallisista nähtävyyksistä sekä Kööpenhaminan modernista puolesta maailmankuuluine ravintoloineen ja uusine kokemuksineen. Retki Tivoli puistoon on aivan ehdoton juttu. Puisto on kaunis päivällä, ja iltaisin se muuttuu taianomaiseksi tuhansilla lampuillaan, jotka luovat todella ainutlaatuisen satumaisen tunnelman.

Lauantai päivänä voit valita jäätkö katsomaan Mälmön nähtävyyksiä vai lähdetkö bussin mukana päiväksi tutustumaan Kööpenhaminaan.

Jos olet kulttuurihenkisempi, voit viettää päivän tutustumalla Malmön taidemuseoon, kaupunginmuseoon, luonnonhistorian museoon, jotka kaikki ovat yhdellä lipulla nähtävissä Malmöhusin linnassa, Skandinavian vanhimmassa säilyneessä renessanssilinnassa. Voit myös tutustua Moderna Museet Malmöön, joka sijaitsee mielenkiintoisesti käytöstä poistetussa voimalaitoksessa ja joka esittelee kansainvälistä modernia taidetta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_tori_PAAKUVA_UUSI.jpg

MALMÖ

Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki Malmö sijaitsee Ruotsin lounaisrannikolla. Ruotsalaiset itse käyttävät siitä myös nimitystä puistojen kaupunki. Tanskan kuninkaan 1200-luvulla perustama Malmö liitettiin Ruotsiin vasta vuonna 1658. Entisessä Tanskan kuninkaiden linnassa on nykyään erilaisia museoita, ja sen alue on muuttunut vehreiksi puistoiksi vallihautojen ja kanavien varrella. Malmö on niin vehreä kaupunki kuin vain voi toivoa, etkä koskaan ole kuin lyhyen kävelymatkan päässä seuraavasta avarasta puistosta. Upea vanhakaupunki on täynnä vanhan maailman charmia. Malmön asema hansakaupan satamana keskiajalla antaa sen arkkitehtuurille hollantilaista luonnetta kaarevien ja variksenporrastettujen harjakattojensa ansiosta.

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_lillatori_3_4.jpg

Vanhankaupungin (Gamla Staden) mukulakivikatuja pitkin kävelemällä saat makua menneiden vuosien elämästä, nauttien monista hauskoista gallerioista, trendikkäistä putiikeista tai tyylikkäistä kahviloista, jotka reunustavat kapeita katuja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pihviravintolan_terassi.jpg

Sen alueella on mukava katsella nähtävyyksiä, voit käydä syömässä, shoppailla ja viettää iltaa. Vanhakaupunki on saari kaupungin sydämessä, ja se jakautuu kahteen osaan: lännessä sijaitsevaan Gamla Västerin alueeseen, joka on täynnä historiallisia rakennuksia, ja itäiseen kaupunginosaan, joka elvytettiin 1960-luvulla. Vanhakaupungin huomionarvoisimmat osat ovat aukioita.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kasityolaismyymalat.jpg

Lilla torgin kyljessä olevalla keskiaikaisella Hedmanska Gården -sisäpihalla on kiinnostavia käsityöpuoteja ja taidegallerioita. Piha rakennuksineen tarjoaa historiallisissa puitteissa tilaisuuden tutustua pohjoismaalaiseen suunnitteluun, muotoiluun ja arkkitehtuuriin. Form/Design Center -tilaan on vapaa pääsy, ja siellä on hyvä kahvila, jossa voi lukea lehtiä sekä hyvä myymälä. Galleria Gustus myy veikeää ja kohtuuhintaista keramiikkaa.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kasityolaismyymalat2.jpg

Kolmikerroksisessa Malmö Form Design Centerissä on näyttelyitä ja kiinnostava putiikki. Formagruppen on paikallisten käsityöläisten myymälä, jossa on tarjolla upeita käsitöitä eri materiaaleista. Gåsatofflor myy mm. ruotsalaisia puukenkiä. Parinsadan metrin päässä alkaa kauppoja pursuava kävelykatualue.

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_adolfin_tori1_2.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kustaa_adolf_patsas_torilla_2.jpg

Kun kuljet maalauksellisilla kaduilla, päädyt väistämättä Stortorgetille Malmön vanhimmalle ja suurimmalle aukiolle kuninkaanpatsaineen, jota ympäröi kaunis 1500-luvun arkkitehtuuri. Siellä sijaitsee myös 1500-luvulta peräisin oleva raatihuone. Stortorgetin keskellä on 1600-luvun kuninkaan Kaarle X Kustaan ratsastajapatsas.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_raatihuone.jpg

Malmön kaupungintalolla voit ihailla kolmen vuosisadan arkkitehtonista tyyliä, osallistua ilmaisiin konsertteihin ja ruokailla huoneissa, joissa ruotsalainen aatelisto aikoinaan ruokaili. Kaupungintalo on yksi silmiinpistävimmistä rakennuksista Stortorgetilla, Malmön pääaukiolla. Rakennus on rakennettu goottilaiseen tyyliin vuonna 1546 ja kunnostettu laajasti 1800-luvulla. Ulkoapäin kaupungintalo tarjoaa kauniita valokuvausmahdollisuuksia arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneille. Näe kuuluisien malmölaisten rintakuvat, kuten entinen pormestari Jörgen Kock, tupakkakauppias Frans Suell, Malmö Sparbankin perustaja Mathias Flensburg ja Lorentz Bager, joka auttoi rakentamaan kaupungin ensimmäisen höyrylaivan. Rintakuvien yläpuolella on veistoksia, jotka symboloivat maataloutta, käsitöitä, kauppaa ja laivanrakennusta. ohjakerroksen Radhuskallaren-ravintolassa voit nauttia perinteisestä smörgåsbordista, liha- ja perunaruokien buffetista. Toinen suojeltu hallintorakennus on 1600-luvulta peräisin oleva Skånen läänin kuvernöörin asuinrakennus, jonka julkisivun keskellä on kaksi kaunista kattoikkunaa ja hieno harjakatto.

2.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_adolfin_tori2_2.jpg

Stortorget on edelleen toiminnan keskus, ja se on hyvä paikka suuntautua tutustuessasi tähän eloisaan naapurustoon. Aukiolta lähtevä Södergatan on kaupungin parhaita merkkivaatteiden shoppailukatuja. Södergatan johtaa Gustav Adolfs torg -aukiolle, joka on suurin ja vilkkain kolmesta vanhankaupungin aukiosta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_katunakyma_1lisa.jpg

Torin pohjoisreunaa koristavat valkoisiksi kalkitut ranskalaisrenessanssityyliset kaupunkitalot, joista paikalliset käyttävätkin nimitystä Riviera. Monissa niistä löytyy ravintoloita ja kahviloita. Aukion läpi kulkee kaksi kilometriä pitkä kävely- ja ostoskatu Södra Förstadsgatan Triangelnin kauppakeskukseen. Täällä on useita kävelykatuja, jotka muodostavat pitkän ja mielenkiintoisen ostoskadun.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_ostoskeskukset.jpg

Kävelykatu, gågatan, kulkee Stortorgetilta Gustav Adolfs torgille ja päättyy Triangeln-kauppakeskukselle jossa on 140 liikettä. Kävelykadulla on ketjuliikkeitä Tigeristä Zaraan, mutta myös kiinnostavia pikkupuoteja ja kahviloita. Stortorget Aukion laitamilla on hyviä kauppoja, ja siltä lähtevä Södergatan on kaupungin parhaita merkkivaatteiden shoppailukatuja. Malmössä on runsaasti ostosmahdollisuuksia, sekä suurempia ostoskeskuksia, kuten äskettäin avattu Emporia, että pienempiä retro-designkauppoja.

Triangelnista ei ole pitkä matka Möllevångenin alueelle, jonka paikalliset tuntevat nimellä Möllan. Kulje kesällä kävelykaduksi muuttuvaa, suurten ulkoilmakahviloiden reunustamaa Friisgatania pitkin. Kun saavut Möllanille, löydät sieltä lukuisia gourmetravintoloita, hiiligrillejä, vanhoja oluttupia ja trendikkäitä hipsterpaikkoja. Pidä hauskaa!

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_lillatori_1_4.jpg

Stortorgetista lounaaseen sijaitsee Lilla Torg Tudor-tyylisine julkisivuineen, viehättävine ravintoloineen, baareineen ja kahviloineen – se onkin ollut paikallisten suosikki tapaamispaikka yli 500 vuoden ajan. Rakennukset ovat pääosin 1600-1800-luvuilta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_iltaelama.jpg

Torin ympäristöstä löytyy kaupungin vilkkain yöelämä ja osa kaupungin tunnetuimmista yökerhoista ja baareista sijaitsee myös Lilla Torgin lähellä.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pietarin_paavalin_kirkko.jpg

ST. PETRI KYRKA

Punatiilinen Pyhän Pietarin kirkko sijaitsee vanhassa kaupungissa aivan Stortorget-aukion vieressä. Se on Malmön vanhin kirkko 1300-luvun alkupuolelta, joskin sitä on sen jälkeen melkoisesti paranneltu ja esimerkiksi lähes 100-metrinen torni valmistui vasta 1890-luvulla. Kirkko on kolmilaivainen basilika, jossa on poikkilaiva. Nykyinen kirkko on vihitty kahdelle apostolille, Pietarille ja Paavalille. Kirkon sisällä kannattaa käydä katsomassa vuodelta 1555 peräisin olevia maalauksia, ja vuonna 1611 valmistunutta alttaritaulua.Varaa aikaa myös tornin pohjoispuolella sijaitsevalle Krämarekapelletille (kauppiaiden kappeli), joka on peräisin 1400-luvulta ja jonka ulkoseinissä on kalkkikivikuvia ja katossa alkuperäisiä freskoja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_1_ilmakuva.jpg

MALMÖN LINNA

Tämä 1400-luvulla rakennettu entinen tanskalainen linnoitus kätkee sisäänsä luonnonhistoriallisen museon ja kaupunginmuseon. Malmö hus on Ruotsin vanhin jäljellä oleva renessanssilinna. Linna sijaitsee Kungsparkenin ja Slottsparkenin pohjoispuolella lyhyen kävelymatkan päässä Malmön keskustasta. Siellä on akvaario/eläintarha, Malmön taidemuseo, kaupunginmuseo ja luonnontieteellinen museo, sekä perinteinen kalatori. Tee kävelyretki Kungsparkenin ja Slottsparkenin kauniisiin puutarhoihin. Malmöhusin linnaa ympäröivän vanhankaupungin länsipuolella sijaitseva Slottsträdgården on 12 000 neliömetrin puutarha, jossa on koristekasveja, hedelmätarhaa, ruusutarhaa, japanilaista puutarhaa sekä syötäviä kasveja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_2.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_3_sisa.jpg

Linnan rakennutti alun perin kuningas Eerik Pommerilainen vuonna 1436, mutta Tanskan kuningas Kristian III rakennutti sen uudelleen 1530-luvulla. Vaikka alkuperäisestä linnasta on jäljellä vain hyvin vähän, historiasta pitävät osaavat silti varmasti arvostaa linnan historiallista merkitystä. Sen alkuperäinen tarkoitus oli suojata kaupungin länsipuolta sekä valvoa kauppalaivojen kulkua Juutinrauman salmessa. Tanskalaiset käyttivät linnaa 1500-luvun loppupuolella Skotlannin kuningattaren Maria Stuartin kolmannen aviomiehen James Hepburnin vankilana. 1800-luvulla linnan sisäpihalla mestattiin ihmisiä. Kierrokseen sisältyy myös näyttely Ruotsin ja Norjan välisistä sodista 1600-luvulla. Historiasta kiinnostuneita kiehtoo tämän rakennuksen historia, joka on aikoinaan toiminut kuninkaallisena palatsina, rahapajana ja vankilana.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_2BKASSA.jpg

Linnassa sijaitsee myös Stadsmuseum, Malmön kaupunginmuseo, jossa voit tutustua Malmön kulttuurihistoriaan. Ritarisalissa on esitteillä kuninkaallisia esineitä myöhäiskeskiajalta aina renessanssiin saakka. Mukana on myös Knuut Pyhän killan esineistöä. Luonnontieteellisen museon täytettyjen eläimien kokoelmisssa on 12000 lintua, kirahvi sekä kettuja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_4_akvaario.jpg

Lisäksi museossa on pieni koralliriuttoja ja eksoottisia kaloja esittelevä akvaario. Näet kaloja, matelijoita, hämähäkkejä ja muita kylmäverisiä eläimiä kasvotusten. Tutustu eläinten hämmästyttäviin tapoihin löytää ruokaa, piiloutua tai tulla huijatuksi. Näe Nemo ja hänen ystävänsä koralliriutalta, kaloja ilman silmiä ja myrkyllinen käärme, jolla on maailman pisimmät hampaat.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_taidemuseo2.jpg

MALMÖN TAIDEMUSEO

Museossa on yksi maan suurimmista pohjoismaisen 1900-luvun taiteen kokoelmista ja lisäksi erikoiskokoelmia ovat muun muassa Carl Fredrik Hill, Barbro Bäckströmin, Carl Fredrik Reuterswärdin, Max Walter Svanbergin, Torsten Anderssonin, Isaac Grünewaldin, Sigrid Hjerténin, Hilding Linnqvistin, Nils Nilssonin, Vera Nilssonin, J. F. Schiölssonin, Willumsen, Oluf Høstin, Vilhelm Lundstrømin, Per Krohgin, Henrik Sørensenin ja Tyko Sallisen ja Gunnar Norrmanin maalauksia. Scanian maalaus on edustettuna runsaasti ja Carl Fredrik Hillin laaja kokoelma sisältää yli 2600 piirustusta ja 25 maalausta. Suuri kokoelma taidetta ja käsitöitä, pääasiassa Etelä-Ruotsista. Siellä on myös ainutlaatuinen kokoelma venäläistä vuosisadan vaihteen taidetta, joka sisältää Aleksandr Golovinin, Kuzma Petrov-Vodkinin, Aleksandr Hauschin ja Pavel Kutznetsovin maalauksia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_taidemuseo3.jpg

Pysyvä näyttely vuodesta 1500 nykypäivään on rakennettu matkaksi ajassa ja tilassa ja kertoo maalauksen ja huonekalutaiteen tyylihistoriasta ja kehityksestä. Siellä on rakennettu huonesisustus, joka esittelee taiteen aikakaudet renessanssista postmodernismiin. Siellä on muun muassa rokokootaiteilija Alexander Roslinin muotokuvia, Carl Fredrik Hillin maisemia 1870-luvulta ja pohjoismaista nykytaidetta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_taidemuseo1.jpg

Museon huipulla sijaitsevassa noin 1000 m²:n näyttelytilassa on esillä ajankohtaisia ​​sekä ruotsalaisen että ulkomaisen taiteen suurnäyttelyitä. Se voi olla taidehistoriallisia näyttelyitä, yksittäisten taiteilijoiden retrospektiivinäyttelyitä tai ryhmänäyttelyitä eri teemoilla.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo1.jpg

TEKNIIKAN- JA MERENKULUNMUSEO

Aivan linnan vieressä, hieman kauempana pääkokonaisuudesta sijaitsee Malmön tekniikka- ja merimuseo. Suuri osa tästä nähtävyydestä keskittyy mereen ja merenkulkuun, liikenteeseen ja ilmailuun, ja voit tutkia koneiden poikkileikkauksia, kuten Vickers Viscountin nokkaa ja ohjaamoa. Menneisyyden ja tulevaisuuden ajoneuvot - raitiovaunut, autot, lentokoneet, todellinen sukellusvene ja paljon muuta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo5_veturi.jpg

Matkalla läpi autoilun historian 1900-luvun alusta nykypäivään saat käsityksen siitä, miten ihmiset historiallisesti näkivät tulevaisuuden ajoneuvoja, mutta myös tämän päivän visioita kestävästä ympäristöstä, teknologiasta, suunnittelusta ja taloudesta. Kuljetusajoneuvonäyttelyssä on kaikkea hevoskärryistä, autoista, polkupyöristä, mopoista, moottoripyöristä raitiovaunuihin ja vetureihin.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo2.jpg

Ilmailuhistoriaa edustavat muun muassa professori J. Cederblomin aerodynaamisten kokeiden siipijäännökset vuosisadan vaihteesta 1900 sekä Ruotsin ilmavoimien käytössä ollut tunnettu hävittäjäkone Saab J 35 Draken.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo4_lisa.jpg

Malmön ja seudun teollisuushistoriaa edustavat muun muassa sokeriyritysten, panimoiden, tiiliteollisuuden, valimoiden, makkaran kuorenvalmistuksen ja Addon laskukoneet. Höyry, kaasu, bensa, öljy ja sähkö. Teknologiahistorian kokoelmissa on suuri näytekartta esineistä, joita käytetään eri energiamuodoilla. Höyrykoneita, kaasuliesiä, polttomoottoreita ja sähköisiä kodinkoneita, kuten jääkaapit, pölynimurit, hiustenkuivaajat ja televisio vuodelta 1949. Ajan ja etäisyyden mittaamiseen on saatavilla erikoiskokoelmia aurinkokelloilla, tornikelloilla, leimakelloilla, herätyskelloilla, taskukelloilla ja teodoliiteilla. Fyysisiä instrumentteja ja valokuvahistoriallisia materiaaleja, sekä myös studio- ja käsikamerota, filmikameroita, projektoreita ja videolaitteita.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo3_sukellusvene.jpg

Klaustrofobisille ei sovi ruotsalaisvalmisteinen U3-sukellusvene, joka laskettiin vesille toisessa maailmansodassa. Alus tilattiin Karlskronan laivastontelakalta, missä köli laskettiin vuonna 1940. Alus laskettiin vesille 11. kesäkuuta 1942 ja liitettiin laivastoon 1. marraskuuta 1943. HMS U3 oli Ruotsin laivaston U1-luokan rannikkosukellusvene.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tekniikanmuseo6_sukellusvene_sisa.jpg

Hyppää todelliseen sukellusveneeseen ja tunne, millaista olisi kellua veden pinnan ja merenpohjan välissä. Malmön museossa sinulla on mahdollisuus nousta oikeaan sukellusveneeseen. Tässä ahtaassa aluksessa näet, missä ja miten miehistö nukkui, miten torpedot ladattiin, miten ruoka valmistettiin ja jopa miten wc toimi sukellusveneessä, 100 metriä merenpinnan alapuolella? Museokauppa keskityyy teknologiaan, luovuuteen ja uusien asioiden oppimiseen. Mm. rakennussarjat autoihin, moottoripyöriin ja lentokoneisiin ym.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linna_4_museoravintola.jpg

Linnan pääsymaksu oikeuttaa sisäänpääsyyn näihin kaikkiin museoihin. Yhdistelmälippu on voimassa linnaan koko päivän klo 11-17: (näyttelyt, Malmöhusin linna, akvaario ja Malmön taidemuseo) + Tekniikan ja merenkulkualan talo (näyttelyt, sukellusvene, leikkihuone ja kokeiluhuone). Aikuiset: 100 SEK/ 10 €, Eläkeläiset ja opiskelijat: 50 SEK/ 5 €. Museoshopissa on myynnissä  julisteita ja tauluja, joissa on motiiveja mm. vanhoilla mainoskuvilla, Malmö-kuvilla 30-luvulta ja julisteita kalakartoineen. Kirjoja Scaniasta, luonnosta, ruoanlaitosta ja kaikenlaisista eläimistä ja hyönteisistä.Taloustavaroita, kuten käsintehty keramiikka, luonnonmukaiset uudelleenkäytettävät kangaskahvisuodattimet, puiset astianharjat, luomukahvi ja -tee. Leluja, jotka haastavat aivot, täytetyt eläimet, joista tulee uusia parhaita ystäviä, ja käsintehdyt helmiavaimenperät. Lisa Toftin postikortit, magneetit, avaimenperät ja laaja valikoima Malmön postikortteja Ravintola Wega sijaitsee Slottsholmenilla, Malmön museon pääsisäänkäynnin vieressä. Täällä tarjoillaan tämän päivän lounas, voileipiä ja kahvia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_linnanpuiston_puutarha.jpg

SLOTTSTRÄDGÅRDEN

Se, mikä Malmössä vangitsee sinut, on viheralueiden määrä keskellä kaupunkia. Tämä puisto sijaitsee linnan länsi- ja eteläpuolella, vallihautaan rajoittuen. Vanhankaupungin vieressä sijaitsee suuri vehreä puistoalue, joka muodostuu kahdesta, Parkkanalen-kanavalla erotetusta puistoalueesta, jotka ovat Slottsparken ja Kungsparken. Täällä ei uskoisi olevansa yhden Pohjoismaan suurimman kaupungin keskustassa, vaan tunnelma on jo puiston laitamilta asti mukavan metsäistä. Luonnon helmassa viihtyykin paljon kaikenlaisia ihmisiä koko kesän ajan, nuorisoporukoista perheisiin ja vanhuksiin. Kanavalla voi soudella tai polkea veneellä, Slottsmöllan-tuulimylly tuo tuulahduksen entisistä ajoista, ja sen vieressä on monipuolinen, pääsymaksuton kasvitieteellinen puutarha. Puistoalueelta on myös hyvät näkymät kohti Västra Hämnen -satama-aluetta ja sen Turning Torso -pilvenpiirtäjää. Puiston yhteydessä sijaitsee kaupungin hienoin kasino, tietenkin kanavan rannalla, ja sen yhteydessä on myös Malmöhus slott -linnake museoineen ja muine nähtävyyksineen.

Slottsträdgården on suhteellisen uusi aloite, jonka juuret ovat luonnonmukaisissa viljelymenetelmissä ja syklisessä ajattelussa. Linnan puutarha koostuu useista pienemmistä puutarhoista mm  Japanilainen puutarha, Ilmastopuutarha, Linnaean puutarha, Uusi monivuotinen puutarha ja jaetuista alueista, jotka yhdessä tarjoavat monipuolisen ja rehevän puutarhakokemuksen. Siellä on mosaiikki teemakukka- ja yrttitarhoja sekä keittiöpuutarha, jossa tuotetaan paikan päällä myytäviä vihanneksia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_linnanpuisto_2_tuulimylly.jpg

Puistossa on myös suloinen vanha tuulimylly ja kahvila, joka on avoinna koko kesän huhtikuun alusta alkaen. Slottsträdgårdenin kahvila (10-21) on upea paikka kasveilla ja kukilla. Ulkoruokailupaikka sijaitsee puutarhassa, jota ympäröi Malmön vanhin puisto Kungsparken ja kaupungin halki kiemurteleva kanava.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_linnanpuisto.jpg

KUNGSPARKEN

Slottsträdgårdenista kanaalin erottama puisto on Malmön vanhin puisto, joka on perustettu vuosina 1869-70. Tämä maa-alue oli aikoinaan osa linnoituksia, kunnes linnan puolustuskäyttö kävi tarpeettomaksi ja alue muutettiin romanttiseksi englantilaistyyliseksi puutarhaksi. Puisto on yhtä rauhallinen kuin hienostunutkin, ja siellä on 120 puulajia kolmesta maanosasta, tyylikäs keskussuihkulähde ja kanavaa myötäilevät leveät kivetyt polut. Suihkulähteen vieressä on 1800-luvulla rakennettu grotto (Grottan), joka suunniteltiin uudelleen 1980-luvulla norjalaisen mytologian teemalla.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_nykytaiteen_museo.jpg

MODERNA MUSEET

Malmön uusi nykytaiteen museo (Gasverksgatan 22) sijaitsee vanhankaupungin laitaosissa, entisen voimalaitoksen tiloissa. Jo tila sinänsä on näkemisen arvoinen entinen teollisuustila, joka on upeasti muokattu nykyiseen punertavaan muotoonsa. Sisäänpääsy aulaan ja kahvilaan on maksuton.  Museossa näkee erinomaista nykytaidetta, josta täällä vastaavat kaikkein parhaat nykytaiteilijat ja modernin taiteen mestarit. Museo on avoinna ti–su klo 11–18.00. Pääsymaksu on reilut viisi euroa.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_tornitalo.jpg

TURNIG TORSO -PILVENPIIRTÄJÄ

Länsisatamassa sijaitseva 190 metrin korkuinen pilvenpiirtäjä on Malmön suurin ja vaikuttavin asuinrakennus. Se näkyy kauas, mutta sitä on hyvä tarkastella myös lähempää. Näin voit ihastella täydellistä spiraalirakennetta, joka koostuu 90 asteen kulmassa yhdistetyistä osista koko pituudelta. Sataman länsipuolella sijaitseva Västra Hamnen uudistettiin 2000-luvun vaihteessa, jolloin se uudistui moderniksi ja tasokkaaksi kaupunginosaksi, jossa on epäsovinnaista arkkitehtuuria ja rantapromenadi. Osana suunnitelmaa oli antaa kaupungin horisonttiin mieleenpainuva kiintopiste, ja Turning Torso on juuri sellainen. Tämän epätavanomaisen tornin on suunnitellut espanjalainen uusfuturisti Santiago Calatrava, ja kuten nimestä käy ilmi, se on muodoltaan kierre. Kuljeskele alueen tuulisilla kujilla, joilla voit ihastella nykyaikaista ja hyvin ylläpidettyä infrastruktuuria, sekä kävellä pitkin mielenkiintoista rantaviivaa ihastellen Juutinrauman sillan upeita panoraamamaisemia. Kesäisin sataman ravintolat, baarit ja kahvilat ovat täynnä ihmisiä.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kanaristeily_2_lisapaakuva.jpg

Näe Malmö toisesta näkökulmasta tämän 50-minuuttisen veneretken aikana. Ihastut kauniisiin katuihin sekä historiallisiin näkymiin ja rakennuksiin ja opit mielenkiintoisia tietoja julkisuuden henkilöistä. Kierroksia järjestetään huhtikuun puolivälistä lokakuuhun. Retki alkaa keskusasemalta/linja-autoasemalta. Kaupunkikierros bussireitillä nro. 3. Edullinen kaupunkikierros voidaan tehdä hyppäämällä bussiin nro. 3 ("kehälinja"), joka kulkee ympyrän ympäri Malmön keskustaa. Ihanteellinen paikka aloittaa kiertue on päärautatieasema ("Centralen").

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kansanpuisto_1.jpg

FOLKETS PARK

Malmön anhin puisto, 1800-luvun Folkets park toimi aiemmin työväen huvittelupaikkana. Puisto sijaitsee Möllevången-kaupunginosassa, Amiralsgatan 37, melko lähellä Triangeln-aluetta, jonkin verran ydinkeskustan eteläpuolella. Folkets-puisto on kesällä edelleen Malmön suosituin kohtaamis- ja piknik-paikka. Alue on monipuolinen paikka, sillä siellä on kaikenlaista lapsille esityslavasta tivoliin. Folkets Parkin villein paikka on epäilemättä Malmö Reptilcenter  matelijatalo (sisp. 110 Kr/ 10 €). 500 neliömetrin viidakosta löydät liskoja, käärmeitä, krokotiileja, hämähäkkejä, kilpikonnia, papukaijoja, apinoita ja oravia – ja paljon muuta! Puiston pohjoisosassa on viihdekeskus Karib Kréol, jossa järjestetään usein ulkoilmakonsertteja, sekä kahvila, ravintola ja yökerho, joka kuuluu kaupungin yöelämän ikisuosikkeihin. Puistoon on ilmainen sisäänpääsy.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kansanpuisto_2.jpg

Boulebarissa voit pelata todella ihanaa petankkipeliä ja syödä hyvää ruokaa miellyttävässä ja tunnelmallisessa ympäristössä. Mooriskan on Malmön maurilaistyylinen kohtaamispaikka ja viihdepalatsi keskellä Folkets Parkia. Talossa on runsaasti ohjelmaa yökerhoista, konserteista, teatterista ja esittävistä taiteista neljällä näyttämöllä, baareja ja Välimeren inspiroima bistro. Folkparkgrillen on avoinna kesäisin ja siellä tarjoillaan kahvia, jäätelöä ja kahvia, sekä nälkäisille hampurilaisia, makkaraa leivän kera ja pannukakkuja hillolla!

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_kauppahalli.jpg

Mälmö on ehkäpä Ruotsin monimuotoisin ja kansainvälisin kaupunki, minkä voi nähdä jokaiselta ruokalistalta. Kansainvälinen ruokakulttuuri sekoittuu kansallisiin perinteisiin, makuihin ja vaikutteisiin luoden ainutlaatuisia kokemuksia. Voit kokeilla Skånen erikoisuutta spettekakaa, kakkua, joka paistetaan vartaassa, nauttia ankeriasateriasta, joka tunnetaan nimellä ålagille, tai aamiaista äggakakalla, joka on herkullisen paksu, pekonilla päällystetty pannukakku. Jos haluat hienostuneempaa ateriaa, Malmön useat eurooppalaisia vaikutteita saaneet ravintolat tarjoavat paikallisista raaka-aineista tehtyjä herkkuja. Voit myös poiketa Malmö Saluhall -ruokatorille. Kun olet siellä, pysähdy hetkeksi syömään yksi fika! Kauppahallissa voit nauttia huolella valmistetusta kotiruoasta, joka on valmistettu paikallisten tilojen raaka-aineista. Perinteitä kunnioittaen ruokakulttuuria luodaan ilman oikoteitä. Skånelaisen talonpojan maalaisjärki on tuottanut hyvää ruokaa vuosikymmeniä, se toimii edelleen. Hallissa tarjoillaan voileipiä kaikkialta maailmasta, Muffuletta-, Cubano- ja Reuben-voileipiä, vain muutamia esimerkkejä. Tule nauttimaan voileipä ja kardemummapulla tai osta herkullista hapanleipää. Seuraa hyvää tuoksua, niin tulet suoraan oikeaan paikkaan.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pubi_1.jpg

Vuodesta 1993 lähtien gastropubiketju The Bishops Arms on ollut ilmeinen valinta kaikille oluen ja viskin ystäville. Tarjolla on Malmön parhaiten lajiteltu viski- ja olutvalikoima. Näiden juomien maistelu kaikilla tasoilla ja kaikenkokoisissa ryhmissä onnistuu tässä pubissa.

JUUTINRAUMAN SILTA

1.7.2001 käyttöön otettu silta on yhdistetty rautatie- ja maantiesilta Juutinrauman salmen yli. Silta- ja tunneliyhteys yhdistää kaksi metropolialuetta, Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan ja Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin Malmön. Juutinrauman sillan pituus on 7845 metriä ja suurin jänneväli 490 metriä. Silta on maailman pisin yhdistetyssä rautatie- ja maantieliikenteen käytössä oleva vinoköysisilta. Sillan ylemmällä kannella kulkee nelikaistainen moottoritie E20, alemmalla kaksiraiteinen rautatie. Sillan pylonit kurottuvat 204 metrin korkeuteen. Tanskan puolelta yhteys lähtee Amagerista neljän kilometrin matkalle merenalaiseen tunneliin, joka johtaa keskellä Juutinraumaa sijaitsevalle neljän kilometrin pituiselle Peberholmin tekosaarelle.

Tunnelissa rautatie ja maantie kulkevat samassa tasossa, Peberholmista ne nousevat sillan eri tasoille. Ruotsin ja Tanskan yhdistävän silta- ja tunneliyhteyden kokonaispituus on 16 kilometriä. Silta on maksullinen. Silta on myös tuttu tanskalais-ruotsalais tv-sarjasta "Broen", "Silta".

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Koopenhamina_paakuva.jpg

KÖÖPENHAMINA

Kööpenhaminan keskustassa voit ihailla valtavan monia nähtävyyksiä, shoppailla, syödä erinomaisissa ravintoloissa ja nauttia Tanskan pääkaupungista parhaimmillaan. Voit nauttia perinteisistä ja historiallisista nähtävyyksistä sekä Kööpenhaminan modernista puolesta maailmankuuluine ravintoloineen ja uusine kokemuksineen. Nauti ateria ja kylmä olut maailmankuulussa Nyhavnissa, jota ympäröivät viehättävät talot ja purjeveneet. Käy huvipuistossa Kööpenhaminan Tivolissa tai tutustu molempiin kuninkaanlinnoihin: Amalienborgiin, jossa kuningasperhe asuu, ja Rosenborgiin, jossa säilytetään kruununjalokiviä. Kävele alueen pääkadulla Strøgetillä. Tästä yhdestä Euroopan vanhimmista pääkaupungeista löytyy ällistyttävä määrä kiehtovaa arkkitehtuuria, puistoja, gourmet-ravintoloita sekä muita kiinnostavia paikkoja.

Kööpenhaminan keskustan sataman kiven päällä istuva Pieni merenneito toivottaa kaikki vierailijat tervetulleiksi Tanskan pääkaupunkiin. Patsaasta on tullut Kööpenhaminan tunnus, ja se on yksi matkailijoiden suosituimmista kuvauskohteista. Pieni pronssinen Pienen merenneidon patsas esittää hahmoa kuuluisasta tanskalaisesta sadusta, joka on surullinen tarina rakkaudesta vailla vastakaikua. Sadun Pienestä merenneidosta kirjoitti kuuluisa kirjailija Hans Christian Andersen, joka asui Kööpenhaminassa 1800-luvulla. Patsaalle pääset kävellen pitkin viehättävää Langelinien bulevardia, joka kulkee satamasta Langelinien puistoon.

Nyhavn:in entinen satama on niin turistien kuin paikallistenkin suuressa suosiossa. Siellä ravintoloiden terasseilla syödään hyviä kalaruokia tai pihvejä ja kumotaan litrakaupalla kylmää tanskalaista olutta. Samalla nautitaan tämän ainutlaatuisen satama-alueen tunnelmasta, johon kuuluvat kauniit värikkäät talot ja kanavan laiturien vanhat purjeveneet ja kalastusalukset.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Kopis_huvip.T_1.jpg

Kööpenhaminan suosittu ja maailmankuulu Tivoli sijaitsee aivan ytimessä rautatieasemaa vastapäätä. Vuonna 1843 avattuun Tivoli-huvipuistoon ovat ihastuneet niin paikalliset ja kuin Kööpenhaminassa vierailevat turistitkin. Tivoli on nykyään enemmän kuin pelkkä huvipuisto: sen monilla eri lavoilla esitetään päivittäin livemusiikkia, ja Tivolissa on kaupungin parhaimpiin kuuluvien 40 ravintolan gourmetkeskus. Tietenkin voit syödä myös pikaruokia ja muita tyypillisiä huvipuistoherkkuja.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Kopis_huvip.T_2.jpg

Tivoliin mennään edelleenkin varsinaisesti huvipuistolaitteiden takia. Niihin kuuluvat rautatieasemaa vastapäätä olevan vuoren yhteydessä oleva 720 metrin pituinen maailman vanhin vuoristorata vuodelta 1914 ja Tivolin pelottavin laite, Demon, joka nousee 28 metrin korkeuteen. Kuljeskele kauniissa 8,5 hehtaarin suuruisissa puutarhoissa, jotka liittävät puiston eri osat toisiinsa. Tivoli on kuuluisa näyttävästä iltavalaistuksestaan kun yli 100 000 tarkasti suunniteltua lamppua valaisee polut ja puut. Voit myös nauttia lohikäärmeveneristeilystä puiston keskellä sijaitsevalla lammella. Tivoli on varsin upea vierailupaikka: sinne on hyvä mennä syömään ja viihtymään, vaikka ei laitteisiin mielisikään, mutta sinne ei pääse ilmaiseksi sisään. Liput aikuisilta maksavat reilusti yli 10 euroa. Huvipuisto on avoinna pe-la klo 11-24.

Lauantai päivänä voit valita jäätkö katsomaan Mälmön nähtävyyksiä vai lähdetkö bussin mukana päiväksi tutustumaan Kööpenhaminaan.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_hodari_2.jpg

TANSKALAINEN RUOKA

Tanskasta löytyy monen mielestä maailman parhaat voileivät. Aito tanskalainen smørrebrød on koettava ainakin kerran Tanskan-matkan aikana. Sanotaan, että paikalliset nauttivat leipiä niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin illalliseksikin, ja nälän yllättäessä ne maistuvat myös aterioiden välissä. Smørrebrød on avoin vaalea tai tumma leipä, joka täytetään runsaskätisesti mitä moninaisimmin täyttein. Leivältä löytyy usein esimerkiksi silliä, kananmunaa, maksapasteijaa, lohta, katkarapuja ja erilaisia leikkeleitä. Leipiä tilataan tyypillisesti muutamaa eri laatua, ja ne huuhdotaan alas lasillisella olutta ja maistuupa monelle herkuttelijalle myös pieni snapsikin.

Kalapullat on tyypillinen tanskalainen ruokalaji, jota syödään yleensä lounaaksi sekä kylmänä että lämpimänä. Kalapullat voidaan valmistaa turskasta tai muusta vaaleasta kalasta ja syödään remouladekastikkeen kanssa sekä ruisleivän kanssa. Tanskalaisen keittiön pääraaka-aineita ovat erilaiset kerma- ja homejuustot, sianliha, riista sekä herkulliset meren antimet. Paikalliset erikoisuudet, kuten punainen makkara tai nakkisämpylät joita myydään siellä täällä olevissa punaisissa pølse-kioskeissa ja erinomaiset liharuoat täyttävät nälkäisimmänkin matkailijan vatsan.


HOTELLI****

Tunne olosi kotoisaksi kaupunkielämän sydämessä, lähellä shoppailumahdollisuuksia, kulttuurinähtävyyksiä ja kaikkea muuta, mitä Malmölla on tarjota. Hotelli sijaitsee aivan Malmön keskustassa Gustav Adolfin torin laidalla. Alueella on lukuisia ravintoloita, tavarataloja ja pikkuliikkeitä.Yövy kaupungin keskustassa vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin lukuisista nähtävyyksistä. Södergatan- ja Södra Förstadsgatan -ostoskadut ovat vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ravintoloita, baareja, pubeja ja elintarvikekauppa löytyy 100 m. päästä. Elämyksekkään päivän jälkeen voit hakea uutta puhtia saunasta tai hyvin varustellusta kuntohuoneesta. Asiakkaat voivat treenata 24 h kuntokeskuksessa, jossa on painoja, kuntopyöriä ja juoksumatot. Kysy myös mahdollisuutta lainata polkupyörä tai kävelysauvat vastaanotosta.Tai jos haluat jättää rehkimisen muille, rentoudu aulassa urheiluotteluita katsellen. Hyvin varustelu 24 h shoppi. Käytännöllisiä tarvikkeita hammasharjoista sateenvarjoihin. Pientä purtavaa, kylmiä ja kuumia juomia. Viihdettä, kuten lehtiä, kirjoja ja pelejä

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_2.jpg

Nauti hyvin ansaitusta drinkistä baarissa 16:00-23:00, ja siirry nälän yllättäessä ravintolan puolelle. Rentoudu modernissa ravintolassa, josta ruokien ja juomien tilaaminen käy helposti.  Valitse pienistä annoksista, kuten tapaksista tai muista pikkusuolaisista, tai hemmottele itseäsi italialaisella pinsa-pitsalla, jossa on herkulliset täytteet. Tekeekö mielesi vielä jotain? Viimeistele ateriasi makeasti jälkiruoalla. Hotelli, mukaan lukien sen ravintola ja baari, eivät hyväksy käteismaksuja. Voit maksaa vain kortilla.
7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_3.jpg
Aamiaisella klo 7-11 on tarjolla erinomainen valikoima leipiä ja sämpylöitä, leikkeleitä ja juustoja, munakokkelia ja keitettyjä kananmunia, maalaispekonia ja makkaraa, kauden vihanneksia, tuoremehuja, kahvia ja teetä, jugurttia, muroja ja keittiön granolaa. Jos haluat aloittaa aamusi erityisen raikkaasti, tarjolla on myös valikoima tuoreita hedelmiä ja mehuja. Runsas aamiaisemme aloittaa onnistuneen päivän ja tarjolla on aina jotain jokaisen makuun.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_4.jpg

Moderneissa skandinaaviseen tyyliin sisustetuissa avarissa 18 - 28 m² huoneissa on kaksi erillistä sänkyä tai parivuode, puulattia, taulu-tv kaapelikanavilla, kirjoituspöytä työntekoa varten, oma kylpyhuone suihkulla. Kaikki huoneet ovat äänieristettyjä ja niissä on pimennysverhot. Nauti hyvistä unista rauhallisessa ja viihtyisässä huoneessa.


MATKAOHJELMA MÄLMÖ -KÖÖPENHAMINA 2024

5.9 Torstai (Päivän ajo 169 km Helsingistä)

Klo 13.30 Imatra matkakeskus bussi lähtee> Klo 14.10 Lappeenranta
Matkakeskus. 15.00 Kouvola matkakeskus
bussi ajaa reittiä> 16.00 Lahti Matkakeskus. Klo 17.15 Helsinki Postitalon edessä oleva retkibussipysäkki josta bussi lähtee kohti Turkua. Lähdemme Helsingistä klo 17.20. Turussa ajamme Turun linnan ohi matkalla satamaan. Klo 19.45 bussi saapuu Turun satamaan. Turku Viging Line terminaali klo 20 laivalippujen jako ja laivaan nousu. Klo 20.55 Viking Linen M/S Viking Grace lähtee kohti Tukholmaa. Laivalla yöpyminen 5-8. kannen B-standardi 9,4 m² sisähyteissä 1-4 hengelle joissa on tv, hiustenkuivain. Ihastelemme kaunista Turun saaristoa laivan kulkiessa sen läpi.

6.9 Perjantai (Päivän ajo 682 km)

Klo 05.30-06.30 meriaamiainen joka ennakkoon ostettuna 16 € tai ovella 18 €. Klo 06.30 laiva saapuu Tukholmaan. Maihin meno. Klo 06.50 bussi lähtee kohti Etelä-Ruotsia ohittaen Nyköpingin ja Norrköpingin. Klo 10.00-11.30 Linköpingissä Ruotsin ilmavoimien ilmailumuseo jossa on museo-shop ja ravintola terasseineen jossa lounasmahdollisuus.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_maisema_2.jpg

Jatkamme seuraavaksi ihaillen Vätternin upeita maisemia ohittaen Huskvarnan ja Jönköpingin Smålandiin.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_hhashol_keskusta_UUSI.jpg

Klo 15-16 Hässeholmin keskustassa kahvi/lounastauko. 

12.5_Tanska_2022_Skanen_tieta.jpg

Jatkamme Skåneen. Klo 19.45 bussi on hotellilla Malmössä. Hotellin ravintolassa illallismahdollisuus. Hotellin sauna on käytettävissä ilman lisämaksua.

7.9 Lauantai (Päivän ajo 591 km)

Klo 07.00-10.30 buffetaamiainenLauantai päivänä voit valita jäätkö katsomaan Mälmön nähtävyyksiä vai lähdetkö bussin mukana päiväksi tutustumaan Kööpenhaminaan.

Klo 08.55 bussi lähtee hotellilta. Noin klo 09.10-09.40 ylitämme Juutinrauman 16 km pitkän sillan & tunnelin ja saavumme Tanskaan. Klo 10.00-18.30 omatoimista vapaata aikaa tutustua Kööpenhaminaan. Klo 18.15 bussi Tivolin edestä. Klo 19 bussi on takaisin hotellilla Malmössä.

8.9 Sunnuntai

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_maisema_1.jpg

Klo 06.45-07.15 buffetaamiainen. 07.15 lähtö hotellilta. Matkalla ohitamme Vättern järven, ihaillen sen upeita maisemia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_ruokapaikka.jpg

Klo 10.30-11.15 tauko: Motellin ravintolassa voi nauttia ruotsalaisia ruokia, ja pohjakerroksen kahvilassa tarjoillaan puolestaan erilaisia pikaruokia. Viihtyisä ravintola, josta on upeat näkymät Vättern-järvelle. Päivän lounas tarjoillaan joka päivä, myös viikonloppuisin. Kokit tekevät hyvin valmistettua kotiruokaa ja tarjoavat aina kasvis- ja kalavaihtoehtoja. Päivän lounas v. SEK 139 / 13 € Sis. lämmin ruokavaihtoehto, leipä, salaatti, hiilihapotettu vesi ja kahvi. Myös à la carte -menu. Kahvila/myymälä sijaitsee hotellin sisäänkäynnin kerroksessa. Täältä saa ruokaa, kahvia ja kahvia tien päälle. Kahvilasta löydät myös yksinkertaisempia ruokia ja runsaita voileipiä.

Klo 14.15-16.15 Lounas-/ostostauko ostoskeskuksessa. Tauko Södertäljessä. 18.45 bussi saapuu Tukholmaan Viking Linen terminaalille.

12.5_Tanska_2022_Vikingin_uusi_laiva_mp._2.jpg

Klo 20.00 Viking Line M/S Glory lähtee kohti Turkua. Laivalla yöpyminen 5-8. kannen B-standard 9,4 m² sisähyteissä 1-4 hengelle joissa on tv, hiustenkuivain. Meri-illallinen seisovapöytä juomineen ennakkon varattuna lisämaksusta 41 €.

9.9 Maanantai (Päivän ajo 169 km Helsinkiin)

Klo 06.00-07.30 meriaamiainen ennakkoon ostettuna 16 € tai ovella 18 €. Klo 07.35 Vikin Linen saapuu Turkuun. Bussi ajaa Turun keskustan kautta. Klo 08.30 Salo Abc Piihovi. Bussi on Helsingin keskustassa n. klo 10 mennessä. Klo 11.15 Lahti Matkakeskus. Klo 12.00 Kouvola matkakeskus. Klo 13 Lappeenranta Matkakeskus. 14.00 Imatra Linja-autoasema.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_T.bussi.jpg

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Bussissa on säädettävät istuimet, wc, ilmastointi, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko sekä wc-pysähdyksiä tarvittaessa. Varaa matkalle mukaan Tanskan & Ruotsin kruunuja sekä Euroja. 

Matkalle tarvittan passi tai henkilöllisyyskortti, ja matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. on Kilpailu- ja Kuluttajaviraston vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.