31.3-2.4 PÄÄSIÄISMATKA 2018 LIETTUA KAUNAS

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg
29.3-2.4_Paasiaismatka_2018__Liettua_Kaunas.jpg

29.3-2.4 TO-MA PÄÄSIÄISMATKA 2018 LIETTUA KAUNAS 5 pv. Hinta: 250 €

(+70 € 1 hh lisä).

Sis. pikalaivamatkat, bussimatkat ohjelman mukaan, 4 yötä hotelli** Kaunasissa 2 hh:ssa buffetaamiaisella.

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja maan entinen pääkaupunki. Se sijaitsee Liettuan keskiosassa, maan kahden suurimman joen Niemenin ja Nerisin yhtymäkohdassa

Löydä Kaunas ja sen vanha kaupunki goottilaisine- ja barokkirakennuksineen. Pääsiäisen aikaan katolilainen pääsiäismessu jossain Kaunasin vanhoissa kirkoissa on kokemus. Kymmenistä museoista kuten Piru museosta löytyy kiintoisaa katsottavaa. Hintataso Liettuassa on Suomea edullisempi. Etenkin halvat ravintolahinnat ja tuhti ruoka houkuttavat maistelemaan paikallisherkkuja. Löydä viehättäviä kellariravintoloita ja nauti maistuvasta liettualaisesta oluesta tunnelmallisissa oluttuvissa. Tee edullisia käsityö- ja meripihkaostoksia kotiin tuliaiseksi.

kaunas1.jpg

KAUNAS 415 000 as.

Liettuan toiseksi isoin kaupunki sijatsee kauniilla paikalla Nemunas ja Neris jokien yhtymäkohdasssa. Kaunasin vanha kaupunki on viehättävä sekoitus eri vuosisatojen arkkitehtuuria ja historiaa.

kaunas_kirkot_2011.jpg

Kirkoista kiinnostuneille löytyy yli 25 kirkkoa kuten Soboras arkkienkeli Mikaelille pyhitetty varuskuntakirkko, goottilainen Vytauksen kirkko ja Pyhän Getrudin renessanssikirkko 1400-luvun lopulta jossa on kaksi kokoajan palavien kynttilöiden täyttämää huonetta, toinen kirkon takana sivurakennuksessa ja toinen kryptassa. Pyhän kolminaisuuden kirkko edustaa pohjois-eurooppalaista renessanssityyliä. Osia vanhasta puolustuslinnasta ympäröi vanhaa kaupunkia.

13.4_Kaunas_vanhan_kaupungin_aukio.jpg

Näkemisen arvoisia ovat kaupunkin raatihuone jota kutsutaan myös "Valkoiseksi joutseneksi".

kaunas_kes_keskusta.jpg

Merkittävä rakennus on myös Ukkosenjumalan vanha Hansakauppiaitten talo 1400-luvulta.

kaunas_vanha_kaupunki.jpg Kaunasin vanhankaupungin mukulakivikaduilla on viehättävän rauhallinen tunnelma. Vanhassa kaupungissa on mukava kävellä. Siellä on myös lukuisia pikku shoppeja, viehätäviä ravintoloita ja kahviloita.

kaunas_kes_pkatu.jpg

Kaupungin kaunein kävelykatu on Vilnius gatve yhdistää kaupungin vanhan ja uuden puolen toisiinsa.

kaunas_keskusta_kuvat.jpg

1,7 km pitkällä Laisves alejalla kaupungin uuden puolen pääkadulla on puolestaan paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

liettua_matkamuistoja.jpg

Vanhan kaupungin matkamuistomyymälöissä ja gallerioissa turisteille on tarjolla meripihkaa ja pellavaa monessa muodossa sekä myös kaikkia mahdollisia käsitöitä. Kaunasissa on shoppailijoille useita isoja ostoskeskuksia kuten Akropolis, Mega, Molas, Urmas, Iki. Matkamuistomyymälöitä esim. Savex, meripihkakoruja Amberline.

10.5_kaunasin_linna_2018.jpg

KAUNASIN LINNA

Kaunasin Linna on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. 1200-luvulla alunperin rakennettu linna on näytellyt merkittävää roolia Liettuan historiassa ja sen hallinnasta on käyty monia taisteluita. Linna on Liettuan vanhin kivilinna ja siten merkittävä rakennus koko maan mittakaavassa. Nykyään linnan tiloissa toimii museo, jossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä. Kaunasin linna sijaitsee vanhankaupungin kupeessa, lähellä Nemunas- ja Nerisjokien yhtymäkohtaa. Linnan yhteydessä on suuri vehreä puisto, joka levittäytyy jokien rannoille.

KAUNASIN MUSEOT & NÄHTÄVÄÄ

Kaunasissa on noin 30 museota kuten mm. Pirumuseo jossa on 3000 perkeleen kuvatusta, Kivi ja Korumuseo, Keramiikka- ja posliinimuseo

kaunas_elaintieetellinen_museo.jpg

EläintieteellinenmuseoNukketeatteri museo, Posti ja telemuseo, Urheilumuseo, Kansanmusiikin ja soittimien museot.

apteekki_ja_lketiedemuseo.jpg

Lääketiede ja apteekkimuseo, Opetus ja koulumuseoSotamuseo sekä Kaunasin yhdeksännen linnakkeen museo. Nähtävää taiteen ystäville tarjoavat yli 11 galleriaa kuten M.K Ciurlionisisin taidegalleria, Eglės Galerija, Kauno Langas, Meno Namai, Meno Parkas. Kaunasin tekojärven lähellä sijaitsee vaikuttava Pazaislisin luostari. Rakennus on myöhäisbarokin helmi.

kaunasin_keskitysleirin_muistomerkki.jpg

KAUNASIN IX LINNOITUS JA KAUNASIN KESKITYSLEIRIN MUISTOMERKKI & MUSEO

1800 luvulla Tsaarinvallan aikoihin Kaunasista tehtiin linnake lännestä tulevien hyökkäysten varalta ja kaupungin ympärille rakennettiin yhdeksän linnoitusta, jotka ensimmäisessä maailmansodassa osoittautuivat käyttökelvottomiksi vanhentuneen tykistön takia. Näistä parhaassa kunnossa on linnoitus numero 9, IX Fortas. Linnoituksesta tuli toisen maailmansodan johdosta juutalaisten joukkomurhan symboli, sillä sen myöhempi käyttötarkoitus oli Kaunasin ghetton puhdistaminen. Natsimiehityksen aikana yli 50.000 henkeä teloitettiin täällä. Linkki Kaunasin yhdeksännen linnakkeen museo.

10.5_kaunas_sotamuseo_1.jpg

kaunas_sotamuseo.jpg

SOTAMUSEO

Vytautas Suuren sotamuseo  on sijoitettu uusklassista tyyliä edustavaan suureen rakennukseen Kaunasissa. Museon etupihalla on useita sotilashenkilöitä kuvaavia realistisia veistoksia ja ikuinen tuli 1918–1923 Liettuan itsenäistymiseen ja vapaustaisteluun liittyneiden kaatuneiden muistoksi. Pihalla on kaksi neuvostoliittolaista 45 mm:n panssarintorjuntatykkiä ja kevyt telatykki. Museon päähallissa on kopiovaloksia 1600-luvun tykeistä, ruhtinaiden kuvia sekä Liettuan suuriruhtinaskunnan ja suuriruhtinaiden kuvia.

10.5_kaunas_sotamuseo_2.jpg

Museossa on merkittävä 1700-luvun kiväärien ja pistoolien kokoelma, johon kuuluu runsaasti musketteja. Toinen edellistä suppeampi kokoelma on ensimmäisen maailmansodan saksalaisia kranaatinheittimiä ja jalkaväkiaseita, joita oli saatu sotasaaliiksi Bermontin joukoilta, joiden mukana taistelivat myös baltiansaksalaiset Liettuan itsenäistymistä vastaan. Museossa esitellyistä siviilitapahtumista merkittävin on Atlantin ylilentoyrityksestä jäljelle jäänyt lentokoneen hylky. Onnettomuus johti kahden liettualaisen lentäjän kuolemaan. Osan näyttelystä muodostavat liettualaisten itsenäisyystaistelijoiden graniittinimitaulut.

1.8_air_show_kaunas_ilmailumuseo_1.jpg

1.8_air_show_kaunas_ilmailumuseo_2.jpg

LIETTUAN ILMAILUMUSEO

Suurin osa kokoelmasta on omistettu Liettuan ilmailun historialle.Se sisältää noin 40 lentokonetta, eri lentokoneiden malleja, purjelentokoneita ja helikoptereita eri ajoilta mm. kotitekoinen helikopteri. Ilmailumuseon yhteydessä on myös palokuntamuseo.

kaunas_kes_elintarha.jpg Myöskin maan ainoa eläintarha (5 €) jossa on 250 eläinlajia ja kasvitieteellinen puutarha löytyvät kaupungista. Kaunasissa pääsee matkustamaan myös kahdella 1930-luvulla rakennetulla köysiradalla.

10.5_kaunas_ravintolat.jpg

liettuan_ruokakuvia.jpg

Ravintolat ja iltaelämä

Ravintoloiden hintaso on Tallinnaa ja Vilnaa edullisempi. Pääruoka keskitasoisessa ravintolassa tai bistrossa 4-6 €) ja oluttuoppi 1,5-2 €. Liettua on tunnettu oluistaan joita kannattaa maistella tunnelmallisissa panimoravintoloissa kuten Rambynas, Panimoravintola Avilys jossa mm. olutkeittoa ja hunajaolutta, Bravaria -panimoravintola. Kokemisen arvoisia ovat perinteiset liettualaiset ravintolat kuten Bernelių Uzeiga, Delano, Forto Dvaras, Katpėdėlė, riistaravintola Medziotojų Uzeiga tarjoaa mm. hirveä ja majavaa, Metu Laikaij, Čili Kaimas tai Carlston, Master Grill -Steak house. Ainakin kerran kannataa maistaa cepelinai-peruna taikinaa joka on täynnä jauhelihaa, juustoa tai sieniä.  Muita perinneruokia on bulviniai blynai - raastettu peruna pannukakkuja ja kylmä sokerijuurikkaan keitto tarjoillaan keitetyillä perunoilla.

kaunas_yelm.jpg

Kymmenissä baareissa löytyy valinnan varaa kuten Grazy House, SkliautasAmerigos- biljard & bowling, Straikas - biljardi & keilailu tai Sporto Baras. Music-klubeja  on useita kuten Amerika Pirtyje, Combo, Ex-it, Metelica, Papa Jazz, Siena, Sin, Zemyn upe. Kaunasissa voi todellakin bailata aamuun asti.

akropolis_shopping-centrum.jpg

10 minuutin kävelymatkan päässsä hotellilta on Akropolis ostos- ja  viihdekeskus. Siellä on 60 liikettä, 24 kahvilaa, ravintolaa ja baaria, yökerho, casino, luistinrata, keilahalli, elokuvateattereita ym.


 

13.4_Kaunaas_hotelli_1.jpg

KAUNAS CITY HOTELLI** Buffetaamiainen

Sijaitsee keskustassa aivan kaupungin suosituimman kävelykadun, Laisvės alėjan, varrella. Kaunaksen kansallinen draamateatteri sijaitsee 300 metrin päässä, ja Vanhaan kaupungiin on 500 m. Aamuisin tarjoillaan buffetaamiainen. Asiakkaat saavat alennusta samassa talossa sijaitsevassa bistrossa.

13.4_kaunas_hotelli_2.jpg

Moderneja tilavia 19 m² 1-2-3 hh:ita joissa on ilmastointi, äänieristys ikkunoissa, ilmainen Wi-Fi, minibaari sat-tv, kylpyhuone. V. 2011 rakennetussa hotellissa on hissi ja reception on auki 24 h. Hotellin vieressä on elintarvikepuoti.

13.4_kaunas_hotelli_viereinen_ravintola.jpg

Rocknrolla bar & kitchen hotellin vieressä terasseineen tarjoaa, salatteja, hampurilaisia, pihvejä, ribsejä ym. Lähellä on kahviloita ja ravintoloita enemmänkin.


ALUSTAVA MATKAOHJELMA PÄÄSIÄISMATKA 2018 KAUNAS:

29.3 Kiirastorstai 

Klo 08.00- kokoontuminen Hki Länsisatama Länsiterminaali 2. Laivaan pääsee klo 08.40 asti!. Klo 09.00 Eckerö Linen Finlandia lähtee Tallinnaan. Hytit ja aamiaisbuffet (2.kattaus klo 09.30) lisämaksusta 14 €. Klo 11.15 Eckerö line saapuu Tallinnan satamaan A-terminaaliin. N. klo 11.30- bussi lähtee Tallinnasta A-terminaalin edestä. Kahvitauko Viro/Latvia rajalla klo 14.30. Tauko Liettuassa n. klo 18. Bussi on klo 21.30 Kaunasissa

30.3  Pitkäperjantai - 1.4 Sunnuntai 1. Pääsiäispäivä.
Buffetaamiainen. Omatoimista ohjelmaa Kaunasissa esim. TULOSSA LISÄTIETOJA PÄÄSIÄIS AJAN OHJELMASTA.

2.4 Maanantai 2. Pääsiäispäivä

Buffetaamiainen klo 06.30- jonka jälkeen klo 07.30 lähdemme ajamaan kohti Riikaa.

2.4_bauskan_automuseo.jpg

(Aamupäivällä klo 10.20 tutustumme Bauskan automuseon kokoelmiin: autoja, traktoreita, mopoja & polkupyöriä. JÄÄ 2018 POIS OHJELMASTA).

ruokapaikka_lido_riika.jpg

16.4_PAASIAINEN_LIDO_2018.jpg

Riiassa pidämme ruokatauon Lido ravintolassa. Iltapäivällä pysähdys Latvian /Eesti rajalla edullisille alkoholi-ostoksille. N. klo 17.45 bussi saapuu Tallinnaan A-terminaaliin. Laivaan mentävä klo 18.10 mennessä. Klo 18.30 Eckerö Linen Finlandia lähtee Helsinkiin. Laivalla lisämaksusta hytit ja Buffetpöytä kattaus klo 18.30 /ennakkoon ostetuna 26 € aik. Klo 21.00 Eckerö Line saapuu Helsinkiin Länsisatamaan.


29.3_paasiainen_kalevin_bussi.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, wc, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko & ruokatauko. Varaa matkalle Euroja. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!

E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003   Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Eckeroline_bussiyhteys_satamaan.jpg

Turusta ja Tampereelta on suora bussiyhteys jokaiselle m/s Finlandian lähdölle, samoin Lahdesta, Kotkasta ja Kouvolasta. Savonlinja tuo matkustajia mukavasti Länsisatamaan joka päivä Lahdesta, Kouvolasta sekä Kotkasta Loviisan ja Porvoon kautta. Kotimatkalle pääset yhtä lailla kätevästi Savonlinjan kuljettamana sen jälkeen, kun m/s Finlandia on saapunut satamaan. Vainion liikenne Turussa ja Paunu Tampereella tuovat matkustajat mukavasti satamaan ja laivan paluun jälkeen satamasta takaisin kotimatkalle.

eckeroline_logo.gif

13.-17.4_Paasiaismatka_entinen_Ita-Preussi_Puolassa_2017.jpg

31.3.-2.4 To-Ma PÄÄSIÄISMATKA 2018 ENTINEN ITÄ-PREUSSI PUOLASSA 5 pv. 375 €. Lue lisää!

www.valmismatka.fi.jpg  '