22.-27.12 Joulumatka 2019 Stettin Pommeri Puola

STETTIN_JOULUMATKA_2019_LOGO_2.jpg

22.12_STETTIN_JOULU_2019_joulutori_1_2.jpg

22.-27.12 JOULUMATKA 2019 STETTIN PUOLA Su-Pe 6 pv. 539 €.

539 € 2hh:ssa, 640 € 1hh sisältää: 5 yötä buffetaamiaisella Stettinissä hotellissa**** sekä hotellin saunan & uima-allasosaston vapaan käytön, Jouluaaton buffet-illallisen & tervetuliaisdrinkin, glögin ja kahvin, englanniksi opastetun 2 tunnin Stettinin kävelykierroksen, Easy Jet reittilennot Hki-Berlin-Hki sis. max 10 kg käsimatkatavaraa lentolaukku tai vastaava 56 x 45 x 25 cm (mittoihin sis. pyörät & kahvat), (23 kg matkaravaraa ruumaan +64 € lisämaksu), lentokenttäkuljetukset Stettiniin, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, englannin/saksan kielisen Stettinin info-vihkosen. Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Koe Joulun ajan Stettinin puolalaisia perinteitä ja traditioita tunnelmallisessa, historiallisessa vanhan Pommerilaisen Hansakaupungin ilmapiirissä. Nauti herkullisista tuoksuista, juhlavasta loistosta, jouluisista äänistä ja Pommerin kulinaarisista elämyksistä. Jouluaatttona pääset nauttiman valmiin buffetpöydän antimista. Joulun pyhinä Hotellin Spa-osasto tarjoaa loistavan rentoutumisen mahdollisuuden.

22.12_STETTIN_JOULU_2019_joulutori_2_3.jpg

STETTININ JOULUMARKKINAT

Joulun taikuus muuttaa kaupungin keskustan suureksi Joulutoriksi. Aleja Kwiatowa (Sotilaan aukio), Adamowicza-aukio ja Lotnikówa-aukio ovat vielä sunnuntaina 22.12. Joulutoreja joissa tuntee joulun ajan taikuuden. Kolmella aukiolla aivan Szczecinin keskustassa pystyy tekemään jouluostoksia, tapaamaan ystäviä, juomaan glögiä, laulamaan yhdessä joululauluja ja löytämään ainutlaatuisia lahjoja.

22.12_STETTIN_JOULU_2019_joulutori_3_2.jpg

Perinteisesti puukojuissa on myynnissä kotitekoisia herkkuja, hunajaa, piparkakkuja, kakkuja, juustoa, herkullisia kylmiä lihoja sekä hienostuneita käsintehtyjä lahjoja ja joulukoristeita. Illan jo hämärtäessä jouluvalojen loiste, leivonnaisten ja hehkuviinin tuoksu ja esiintymislavan joululaulut luovat ainutlaatuisen tunnelman.

Puolan luoteiskulmassa on Szczecin, joka tunnetaan paremmin saksalaisella nimellä Stettin. Kaupunki tuli puolalaiseksi vasta toisen maailmansodan jälkeen, ja kaupungin saksalaiinen historia on huomattava. Täällä ovat mukulakivikadut, tiilikirkot ja kauniit hansarakennukset - kaikki mitä tarvitaan tunnelmallisen joulun kokemiseen.

STETTIN_JOULU_2019__kaupunki_1_2.jpg

Kuuluisimmat nähtävyyksistä ovat varmasti kaupungin yläpuolella kohoavat goottilaisen tuomiokirkon punainen torni ja vaaleanharmaana kohoava Pommerin herttuoiden renessanssilinna, kaupungintalo, myöhäisgoottilainen Loitzenhaus, Pyhän Johanneksen kirkko, Pitkä silta ja Szczecinin satama. Hakenterrasselta on upea panoraamanäkymä satamaan kanaville ja laitureille.

STETTIN_JOULU_2019_ALTSTAD_2_2.jpg

STETTIN / Szczecin Puol.  -Pommerin Helmi

Vuoteen 1945 asti Saksaan kuulunut kaupunki on perustettu 1243 Oderinhaffin varrelle. Paikalla tiedetään olleen asutusta jo ainakin 700-luvulla. Kaupunki kuului Ruotsin suurvallalle vuosina 1648–1720, jolloin se toimi myös Ruotsin Pommerin pääkaupunkina. Toisen maailmansodan jälkeen Szczecin jäi ensin osaksi Neuvostoliiton Saksan miehitysvyöhykettä, mutta kaupunki luovutettiin pian Puolalle vastoin liittoutuneiden sopimusta Oder–Neisse-linjasta Saksan ja Puolan tulevana rajana. Saksalaiset asukkaat karkoitettiin ja tilalle tuotiin puolalaisia. Szczecin on Puolan seitsemänneksi suurin kaupunki, ja sen asukasluku on noin 407 000. Kaupunki tuhoutui pahoin sodassa.

Vain muutama rakennus, kuten 1500-luvun kaupungintalo ja 1500-luvun katedraali, on rakennettu uudelleen. Vanhankaupungin (Stary Miasto) jäänteet, Oder-kävelykadun historialliset rakennukset (Waly Chrobego) sekä Pommerin herttuoiden linna ovat tutustumisen arvoisia.

Pommerin herttuakunnan pääkaupungina Stettin oli jo 1500-luvulla mahtava ja rikas kaupunki. Tämän vauraudesta todistavat ovat Pyhän Jaakobin katedraali ja Pommerin herttuoiden linna. Katedraalin lähellä sijaitseva historiallinen vanhakaupunki vaikuttavine hansakauppiaiden taloineen hansan ajalta on kunnostettu. 

Oderin rannoilla voit nähdä kansallismuseon ja osavaltion hallituksen suuria rakennuksia. Useissa kaupungin paikoissa voit nähdä monia muita monumentteja Szczecinin monipuolisesta historiasta.

STETTIN_JOULU_2019_stettinin_linna_1_ulkoa_3.jpg

STETTININ LINNA

Pommerin ruhtinaiden linna kuului aikoinaan Greifin ruhtinassuvulle, joka hallitsi Pommeria yli 500 vuotta 1600-luvun puoliväliin asti. Preussin aikana linnassa asui Stettinin varuskunnan komentaja kenraali von Anhalt-Zerbst, jonka tytär Sofia Fredrika Augusta kruunattiin Venäjän keisarinna Katariina II:ksi. Linnassa on viisi siipeä ja kaksi sisäpihaa. Linnasta on säilynyt vain osia sillä toisessa maailmansodassa 60 % linnasta tuhoutui, nykyasunsa linna sai sodan jälkeen 1500–1600 -lukujen renessanssin tyyliin. Tänään se on melkein palannut entiseen loistoonsa. Sisäpihaa ympäröivät neljä siipiä ja viidennessä siivessä on linnamuseo.

stettin_joulumatka_linna2_museo_2.jpg

Museossa 6,zl/1,50 € mm. Greifin suvun sarkofageja sekä linnan historiaa. Tämän siiven kellarissa on hautaholvi, jossa on kuusi herttuakunnan säilynyttä sarkofagia. Entinen herttuakunnan kappeli toimii nyt konserttisalina jonka aulassa on monivärisiä holveja ja renessanssin koriste-elementtejä. Linnan erityinen nähtävyys on 1600-luvulta peräisin oleva tähtitieteellinen kello. Huomionarvoisia ovat myös Lubinin kabinetti ja noitaselli. Linnan pohjoisen siipin katolla on näköalaterassi, josta vaikuttava näkymä ulottuu. Linnan museon Joulun ajan alustavat aukioloajat; Ma 23.12 10:00 - 18:00, Ti Jouluaatto 24.12 10:00 - 14:00,
25.12 suljettu, 26.12 10:00 - 16:00.

Linnan kulttuurikeskus järjestää konsertteja, kansainvälisiä festivaaleja, taidenäyttelyitä ja historiallisia näyttelyitä. Linnassa toimii myös. ooppera ja operetti, vihkipalatsi, teatteri, ravintola ja kahvila sekä maakuntavirasto.

STETTIN_JOULU_2019_jaakobin_kirkko_2.jpg

TUOMIOKIRKKO

Kaupunkikuvaa hallitsee yksi Pommerin suurimmista kirkoista, kauppias Beringer von Bambergin vuonna 1187 perustama Pyhän Jaakobin 1000 paikkainen goottilainen tuomiokirkko. Sodassa vaurioita kärsinyt rakennus on entisöity 1400-luvun goottilaiseen asuun. Oratoriosäveltäjä Karl Loewe asui vuosina 1820–1866 kaupungissa ja oli vuosia kirkon urkuri. Säveltäjän sydän tuotiin kirkkoon 1800-luvun lopussa. Mielenkiintoisia katedraalin historiallisia osia ovat 1400-luvulta peräisin oleva triptyykki, kastemalja ja alttari. Näkemisen arvoinen on myös iso lasi-ikkuna. Vuonna 2008 saatiin päätökseen 108 metrin korkean kirkontornin jälleenrakentaminen. Siellä olevallle näköalatasanteelle josta on hienot näkymät pääsee hissillä10 zlotya/ 2,50 €. Aukioloajat: Maanantai-torstai 10.00-19.00 Perjantai-sunnuntai 10.00-20.00. Kirkossa on myös pieni museo.

STETTIN_JOULU_2019__portti_2.jpg

Satamaportti, entinen Berliinin portti ja Cornelius van Wallraven suunnittelema Kuninkaanportti ovat ainoita muistumia vanhasta 1700-luvun preussilaisesta linnoituksesta. Grunwaldin aukiolta aukeaa Pariisin mallin mukaan suunniteltu säteittäinen asemakaava.

stettin_joulumatka_hakenterassi_2.jpg

HAKENTERASSE

Yhdellä Euroopan kauneimmista terasseistavoit ihailla laajaa Oderia ja satamanäköalaa. Terassi on 500 metriä pitkä ja on 19 metriä Oderin yläpuolella. Nykypäivän Wały Chrobregon eteläosassa on merenkulkuakatemia ja rakennus, johon Współczesny (nykyteatteri) ja kansallismuseo sijaitsevat. Terassilta Oderille johtavat leveät portaat. Yläkerroksen molemmilla puolilla on kaksi paviljongia, joita käytetään sisäänkäyntinä kahteen ravintolaan. Terassin juurella on suihkulähde, jossa on Johannes Scolvusin ja Witscacuksen koristeelliset hahmot ja kaksi majakkamaista pylvästä.

STETTIN_JOULU_2019__altstadt_1_2.jpg

STETTININ KAUPUNGINMUSEO

Alunperin 1500-luvulta peräisin olevan vanhan kaupungintalon (Ratusz Staromiejski) jälleenrakentaminen saatiin päätökseen vuonna 1975. Viimeisimmässä restauroinnissa se sai taas goottilaisen ulkonäkönsä barokkisen eteläisen julkisivun kanssa. Kaupungintalo sijaitsee Stettinin entisellä päätorilla ja sitä ympäröivät useat talot, joissa on värikkäitä historiallisia julkisivuja. Vanhassa kaupungintalossa on nyt Szczecinin historiaa käsittelevä museo (osa kansallismuseota) sekä goottilaisissa kellareissa tunnelmallinen panimoravintola Wyszaka. Stettinin kaupunginmuseon näyttelyt esittelevät Stettinin historiaa kuten Ruotsin, Preussin ja Saksan aikaa ja kulttuuria. Goottilaisessa kellarissa on museon ravintola. Museon sisäänkäynnin vastapäätä on yhden sodanjälkeisen ajan merkittävimmän saksalaisen kuvanveistäjän Stettinissä syntyneen Bernhard Heiligerin (1915–1995) moderni veistos Suuri kaari (1991). (26.12 museo avoinna klo 10-16 ,12 zł / 3 €)

STETTIN_JOULU_2019__kansalllismuseo_2.jpg

STETTININ KANSALLISMUSEO

Muzeum Narodowe w Szczecinie museossa on näyttelyitä Pommerin alueen historiasta, etenkin keskiajalta ja varhaisen nykyajan ajanjaksolta, Pommerin esi- ja varhaishistoriasta, Kreikan antiikin kopioista ja alkuperäiskappaleista, jotka on kerätty ennen ensimmäistä maailmansotaa, pienemmän Pommerin kansanperinteen näyttelyn, lähinnä ennen vuotta 1945 ja laaja kokoelma Szczecin Vulcan -telakan laivamalleja toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta. Puolan kattavin ja vertailukelpoisin kokoelma on Afrikan, Etelämeren ja Amerikan etnografisten esineiden kokoelma, joka on hankittu toisen maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä. Afrikkalaiset naamarit ja veistokset ovat esillä kolmessa salissa, mutta suurin osa asiantuntijoista epäilee niiden aitoutta. Afrikkalaisten kulttuurien kahta rekonstruoitua maalaistaloa pidetään kuitenkin huomattavana ja ainutlaatuisena. Lisäksi näyttelyssä on pieni kokoelma afrikkalaisista matkamuistoja. (26.12 avoinna klo 10-16 ,12 zł / 3 €)

Stettin_joulumatka_hautuumaa_2.jpg

KESKUSHAUTUUMAA

Szczecinin hautausmaan pinta-ala on nykyään 170 hehtaaria. Se on arkkitehtuuripuisto ja eurooppalaisen luokan kulttuurimonumentti. Täällä voit ihailla puutarhanhoito- ja hautaustaiteiden vanhojen mestarien taitoja. Alkuperäiset ja avantgarde-haudat ovat valtavan puiston viheralueilla. Stettiläisten arkkitehtien Wilhelm Meyer-Schwartau ja maisema-arkkitehti Georg Hannigin suunnittelema hautausmaa avattiin vuonna 1901, ja se oli Saksan suurin ja on nykyäänkin 300.000 haudallaan Euroopan kolmanneksi suurin. Siellä on muistomerkit sodissa kaatuneille ja sotaveteraaneille, meren uhreiksi jääneille merimiehille, syntymättömille lapsille ja keskitysleirien uhreille. National Geographic Traveler -lehden järjestämässä "Seitsemän ihmettä Puolassa" -kilpailussa Szczecinin keskushautausmaa sai viidennen sijan. Hautausmaalla on kaksi merkittyä reittiä: historiallinen ja dendrologinen. (Saksankielinen esite & kartta hautausmaasta)

21.4_stettinin_pommisuoja.jpg

MAANALAINEN POMMISUOJAKIERROS

Mahdollisuus osallistua tunnin kiertokäynnille (25 zl / 6,25 €) audioguiden opastamana yhteen Natsi-Saksan suurimmista sodan aikaisista väestönsuojista (3000 m² viidessä kerroksessa. Tilaa 5000 ihmiselle). Suojan teräsbetonilaattaseinät ovat 3 metriä paksut, katto on 2,80 metriä paksu. Koemme valo ja äänitehostein, millainen kokemus pommisuojassa olleelle saksalaiselle siviiliväestölle oli anglo-amerikkalainen terroripommitus.

STETTIN_JOULU_2019_tekniikan_museo.jpg

TEKNIIKAN  & LIIKENTEEN MUSEO

Yksi Puolan suurimmista teknisistä museoista. Museo esittelee muun muassa Stettinin-julkisen liikenteen, raitiovaunun ja linja-autojen sekä autoteollisuuden 1917-1967 historiaa. Esillä Nordwaggon Bremen - sotaa edeltävä stettiniläinen raitiovaunu, sotaa edeltäneen Alba-yhtiön moottoripyöriä, Stoewer-autoja sekä Szczecin-moottoripyörätehtaan sodanjälkeisiä mottoripyöriä. Mukana on myös puolalaisia ​​kaksipyöräisiä moottoripyöriä: Osa-skoottereita, mopoja: Komar, Żak ja Ryś, moottoripyöriä: WSK, SHL ja Sokoły. Autoja edustavat Syrena, Fiat 125p ja 126p, Varsova, Żuk, Nysa ja Stara 25. Museo on kerännyt myös prototyyppejä puolalaisista ajoneuvoista: Beskid, Smyk, Wszędołaz, LPT ja Iskra.

STETTIN_JOULUMATKA_DIALOGIKESKUS.jpg

DIALOGIAKESKUS PRRZELOMY

Museon rakennus sijaitsee Solidaarisuuden aukion maanalaisessa osassa filharmonian vieressä. Dialogiakeskus "Przełomy" on Szczecinin kansallismuseon näyttelypaviljonki, joka esittelee Szczecinin ja Länsi-Pommerin lähihistoriaa, painottaen erityisesti sosiaalista kapinaa ja uraauurtavia tapahtumia vuosina 1970-1971, 1980-1981, 1988-1989. joka johti Puolan suvereniteetin takaisin saamiseen vuonna 1989.  Näyttely on vuorovaikutteinen, temaattisten näyttelyiden lisäksi on myös videoita, valokuvia ja todistajien ja osallistujien todistuksia. (26.12 avoinna klo 10-16. 10 zl / 2,50 €)

stettin_joulumatka_filharmonia_2.jpg

SZCZENIN FILHARMONIA

Filharmonia on Puolan modernein filharmoninen rakennus, josta on jo tullut nykyaikaise arkkitehtuurin esikuva. Erinomainen on sen nouseva muoto, jonka ovat suunnitelleet espanjalaiset arkkitehdit Barcelonan Barozzi Veiga Studiosta. Rakennus on rakennettu konserttisalin tilalle, joka sijaitsi paikalla ennen toista maailmansotaa. Rakennuksessa yhdistyvät historia ja nykyaika. Konsertteja: 22.12 su klo 19 American Christmas | Big-band. Liput 30-40 zl /7,50-10 €. Szczecin Philharmoninen orkesteri esittää joululauluja & erinomaisista esityksistä, mukaan lukien Elvis Presleyn, Frank Sinatran ja Nat King Colen tunnettuja kappaleita kuten Jingle Bells, Santa Claus Is Coming To Town.

stettin_joulumatka_puolalainen_ravintola_ruoat_2.jpg

Erinomaisesta ruoastaan tunnettu Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja ravintolan perinteinen puolainen keittiö tarjoaa mm. gulassikeitto 19 zl / 4,75 €, porsan potka hapankaalilla ja paistetut perunat 43 zl/ 10,75 €, porsaanleike hapankaalia ja paistetutut perunonat 41 zl/ 10,25 €, grillattua kalkkunaa sinihomejuustolla, karpalohilloa, salaattia, ranskalaiset 43 zl / 10,75 €, paistettu taimen, vihanneksia, keitetyt perunat 39 zl/ 9,75 €, villisikaa metsästäjän kastikkeella, keitetyt vihannekset, ranskalaiset 76 zl / 19 €, peuraa kanttarellikastikkeella, keitetyt vihannekset, lohkoperunat 76 zl / 19 €,  200 g pippuripihvi ranskalaisilla, salaattia 79 zl/ 19.75 €, häränfilevarras ranskalaisilla, salaattia 55 zl/13,75 €,

Perinteinen keittiö

Szczecin-keittiön tunnetuimpia ruokia ovat Szczecin-patty ja Szczecin-paprika. Kaupunki liittyy myös sillituotteisiin 'Szczecin-silakat Pommerin voivodikunnassa' (sillipalat tarjoillaan vaahdotetulla smetalla ja paprikalla, suolalla ja pippurilla).  Frytburger -niminen ruoka on jauhettu kotletti perunoilla, tarjoillaan rullana, yleensä lisäämällä kastikkeita. 

Szczecinissä on laaja valikoima ravintoloita ja baareja halvasta maitobaarista tyylikkäisiin ravintolaan. Monet ravintolat ja pubit sijaitsevat vanhassakaupungissa, mutta myös muualla keskustassa on mukavia ruokapaikkoja. Stary Szczecin -220 paikkaisen kodikkaan ravintolan mukava ilmapiiri tarjoaa vierailleen kansainvälisiä ja puolalaisia ruokia. Restauracja Szczecin ravintolan ruokalistaa hallitsee puolalainen keittiö ja paikalliset Pommerilaiset ruoat. Browar Stara Komenda panimoravintola tarjoaa laajan valikoiman erilaisia mukavia oluita ja erinomaisia  puolalaisia ruokia, kuten makkaraa ja porsaan potkaa. Tyylikäs ja lämpimästi sisustustettu Brasileirinho Brazylijska Kuchnia & Bar tarjoaa pihvejä ja muita brasilialaisen keittiön herkkuja. Meksikolaisen keittiön ystäille löytyy mm. ravintola El Tapatio. Tsekkiläisen oluen (0,5 l 2,25 €) ja ruoan ystävää hemmottelee Hospudka Czeska Restauracja. 

STETTIN_JOULU_2019__galaxy_ostoskeskus.JPG

GALAXY SHOPPING-CENTRUM

Ostoskeskus sijaitsee aivan hotellimme vieressä. Ostoskeskuksessa on 190 myymälää ja hypermarket. Tämä kolmikerroksinen ostoskeskus sisältää suuren ruokamaailman, jossa on monia ravintoloita, kahviloita, pikaruokapaikkoja sekä biljardi- ja keilahallit. 24.12 Ti avoinna klo 14 asti, 25.12 Ke kiinni mutta MK-bowling keilahalli on avoinna klo 15-24. Keilahalissa on cafe josta saa pizzoja. 26.12 To kaupat kiinni. Berlin Döner Kebab ja Basilia Ristorante ovat auki klo 12-20, MK-bowling keilahalli on avoinna klo 15-24.

Keskustan toinen iso ostoskeskus on 140 myymälän ja ravintolan Galeria Kaskada. Kaupungin laidalta löytyy Outlet Park Szczecin.


STETTIN_JOULUMATKA_2019_hotelli_1_2.jpg

HOTELLI ****

1992 rakennettu neljän tähden hotelli sijaitsee modernissa rakennuskompleksissa Szczecinin liike- ja kulttuurielämän sydämessä. Kaupungin päänähtävyydet, kuten Szczecinin filharmoninen konserttitalo, Pommerin herttuan palatsi ja Hakenterasse, ovat alle 10 min. kävelymatkan päässä. Hotellissa on 24h reception, hissi, huonepalvelu, pesulapalvelut, kengänkiillotus, pankkiautomaatti, valuutanvaihto, lahja-matkamuistomyymälä. Hotelli rakennuksessa on myös Casino ja yökerho. 190 myymälän Galaxy ostoskeskus on hotellin vieressä. Ratikkapysäkki 100 m päässä. Ratikkalippu 15 min. 2 zl  0,50 €, 30 min 3 zl/ 0,75 €.  24 h lippu 12 zl / 3 €.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_hotelli_3_ravintola__2.jpg

Fine Dining ravintolola Renaissance tarjoaa välimerellisiä ruokia ja vuodenaikojen erikoisuuksia sekä laajan valikoimaN viinejä ympäri maailmaa. Avoinna klo 13-23, su 13-19.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_10_KAHVILA_2.jpg

Europa-ravintola tarjoaa lounaita ja illallisia. Eurooppalaisia ruokia ja puolalaisia erikoisuuksia. Lasiseinillä erotetussa kahvilaosassa voit nauttia vasta keitetyt kahvit ja hotellin oman Muffinek leipomon suolaisia tai  makeita leivonnaisia ja kakkuja. Avoinna klo 06.30-22.00.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_8_AAMIAISBUFFET_2.jpg

Europa-ravintolassa tarjoillaan arkiaamuisin klo 06:30-10:30 ja pyhisin 06:30-11:00 monipuolinen buffetaamiainen.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_9_JOULUILLALLISBUFFET_2.jpg

24.12 JOULUAATON BUFFETILLALLINEN

Hotellin ravintolassa tarjotaan Jouluaaton buffet-illallinen 24.12 klo 18 sisältäen myös tervetuliaisjuoman, glögin, kahvi / tee ja pienen makean lahjan.

ALKUPALAT

-          Kermasilliä perinteiseen tapaan

-          Silliä sipulimeiramilla

-          Turskaa kreikkalaisella kastikkeella

-          Marinoituja sieniä

-          Vanha puolalainen lihapatee karpaloilla

-          Lihahyytelöä

-          Leipää, voita

-          Lohisalaatti jugurttikastikkeella

-           Kanasalaatti vihanneksilla

-          Perinteinen vihannessalaatti

-          Papukeitto sienillä

-          Täytettyjä kaalisienitaskuja

PÄÄRUOAT

-          Tinjamiinilla, sipulilla ja piparjuurella marinoituja Karppifileitä

-          Porsaanfile rosmariini kastikkeella

-          Ankkaa omenan, punakaalin ja karpalon kera

-          keitettyjä perunoita tillin kera

JOULUN MAKEA JÄLKIRUOKAPÖYTÄ

-          Unikonsiemenkakku kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden kanssa

-          Juustokakku appelsiinihyytelöllä

-          Omenapiirakka paahdettujen omenoiden ja kanelin kanssa

-          Keksejä

-          Mandariinikori

-          kahvi

STETTIN_JOULU_2019_HOTELLI_2_Kopernikus_baari_2.jpg

Hotellissa on myös 2 baaria: aulabaari ja Copernicus-baari. Jälkimmäinen sijaitsee 11. kerroksessa, josta on poikkeuksellinen panoraamanäkymä kaupunkiin. Se on täydellinen kohtauspaikka, jossa on elävää musiikkia tiistaina ja torstaina. Avoinna arkisin klo 19-02, su klo 19-24.

STETTIN_JOULUmatka_2019_hotelli_kahvila_22_uusi_2.jpg

Cafe 22 sijaitsee PAZIM-rakennuksen 22. kerroksessa. Täältä voit nauttia upeasta näkymästä yli kaupunkiin kahvin, pienen välipalan tai cocktailin kera. Avoinna klo 11-23. 24/12 Ti suljettu 25.12 Ke avoinna klo 14.00-23.00, 26.12 To avoinna 11: 00-23: 00.

Keskiviikkona 1. Joulupäivänä Klo 20 Café 22, pl. Rodła 8: konsertti SWING LOVERS -yhtyeen ohjelmistoa standardi popista, jazz-swingistä, Latinalaisesta Amerikasta, popista, tanssimusiikista, alkaen 20-luvulta ja päättyen nykyisiin hittikappaleisiin. Vapaa pääsy. Kahvila on hotellimme kanssa samassa rakennuskomplexissa.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_6_WELNESS_2.jpg

Kun on aika rentoutua, voit nauttia ilmaisesta pääsystä hotellin Fitness Worldiin, johon kuuluu uima-allas, kuntosali ja sauna. Avoinna arkisin 06:00 - 22:00, pyhäpäivinä 08:00 - 21:00.

STETTIN_JOULUMATKA__2019_HOTELLI_7_SPA_2.jpg

BALTICA & WELLNESS SPA

Olipa kyseessä yksinkertainen kauneushoito tai romanttinen spa-Joulu kahdelle, ei ole parempaa paikkaa rentoutua. Hotellin toisessa kerroksessa sijaitseva ylellinen Baltica & Wellness Spa tarjoaa kauneus- ja wellness-hoitoja sekä fysioterapiaa lisämaksusta. Paikan päällä on myös kampaamo. Welness Spa hinnat hotellivieraille 1 h -19 zł/4,75 €, 4 h -33 zł/ 8,25 €, koko päivä -39 zł / 9,75 €. sis. kuuma kuiva sauna, lumihuone, jossa on lunta, höyryhuoneet (perinteinen, aromaterapia ja ottomaaninen), roomalaiset rentoutumistilat (tepidarium ja caldarium), tilavista porealtaat, joissa on vesihieronta ja alkuperäiset sensuurisuihkut. Hotellivieraille -10% muista hoidoista ja hieronnoista. esim. klassinen hieronta 50 min. 120 zl -10 % = 108 zl = 27 €.

STETTIN_JOULUMATKA__2019_HOTELLI_8_HUONEET_2.jpg

Kaikissa tyylikkäissä 20 m² huoneissa on maksuton WiFi, ilmastointi ja klassinen sisustus. Muita mukavuuksia ovat oma kylpyhuone, teen- ja kahvinkeitin, minibaari, radio, satelliitti-tv, tallelokero ja silitysrauta/-lauta. Kylpyhuonessa on hiustenkuivaaja, ilmaisia kylpytuotteita ja kylpytakit. Huonehintaan sisältyy pääsy kuntokeskukseen, jossa on sauna, kuntosali ja uima-allas.


22.-27.12 JOULUMATKAN 2019 STETTIN OHJELMA

22.12 Sunnuntai  HUOMAA KOKOONTUMINEN & LÄHTÖ TERMINAALI 1

Klo 09.00 kokoontuminen Helsinki Vantaa lentoasemalla Terminaali 1 Easy Jet:in /lähtöselvitystiskillä josta jokainen saa boardin card:in / lentolippunsa. Klo 10.45 EASY JET:in lento lähtee Berliiniin. Klo 11.50 kone laskeutuu Berliinin Tegelin lentokentälle. Klo 12.45 bussi lähtee terminaalin ulkopuolelta kohti Stettiniä (bussimatka 175 km). Bussi on klo 15.00- Stettinissä. Hotellihuoneiden jako. Aleja Kwiatowa (Sotilaan aukio) ja Lotnikówa-aukion Joulutorit ovat vielä sunnuntaina 22.12 auki klo 20 asti.

Szczecin Philharmonic Klo 19 American Christmas | Big-band. Liput 30-40 zl /7,50-10 €. Szczecin Philharmoninen orkesteri esittää joululauluja & erinomaisista esityksistä, mukaan lukien Elvis Presley, Frank Sinatra ja Nat King Colen tunnettuja kappaleita kuten "Jingle Bells", "Joulupukki on tulossa kaupunkiin"-

Klo 21.00 Piwnica Kany pl. św. Piotra i Pawła 4/5: The Blind Suns on ranskalainen yhtye jonka musiikki on vaihtoehtoista pop- ja psykedeelistä rockia. Konserttiin on vapaa pääsy.

23.12 Maanantai

Klo 06:00 - 22.00 uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-10:30 buffetaamiainen. Aampäivällä vierailemme yhdessä alueen suurimmista markkinoista, joilla voit tehdä ostoksia. Vaatteita ja posliinia, lasia, meripihkaa ym. Klo 09.30-11.45 ostosretki (hinta ratikkaliput n. 1 €) matkanjohtajan johdolla suurelle Manhattan basaaritorille. Klo 12.00-14.00  hotellilta kävellen paikallisen oppaan englanninkielinen opastettu kaupunkikierros. Retki sisältyy matkan hintaan.

24.12 Tiistai Jouluaatto

Klo 06:00 -21.00 uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-10:30 buffetaamiainen.  Klo 11.20 lähtö hotellilta Päärautatieasema klo 12-13 Kiertokäynti (25 zl / 6,25 €) audioguiden englanniksi tai saksaksi opastamana yhteen Natsi-Saksan suurimmista väestönsuojista.

Hotellin viereinen Galaxy ostoskeskus ym. kaupat ovat avoinna noin klo 14 asti. Stettin linna museo avoinna 10:00 - 14:00 6 zl / 1,50 €. 

Klo 18 hotellin ravintolassa Jouluaaton buffetillallinen sisältäen myös terveluliaisdrinkin, glögin ja kahvin tai teen, lisäksi makea joululahja. Illalla Pyhän Jaakobin Tuomikirkossa Joululauluja ja klo 24.00 Jouluyön jumalanpalvelus.

25.12 Keskiviikko 1. Joulupäivä

Klo 08:00 - 21.00 uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-11.00 buffetaamiainen. Cafe 22 hotellin talossa avoinna klo 14.00-23.00. Herz-Jesu-Kirche Joululauluja ja Jouluseimi näyttely.

Viereisessä Galaxy ostoskeskuksessa MK-bowling keilahalli on avoinna klo 15-24. Keilahalissa on cafe josta saa pizzoja.

Klo 20 Café 22, pl. Rodła 8: konsertti SWING LOVERS -yhtyeen ohjelmistoa standardi popista, jazz-swingistä, Latinalaisesta Amerikasta, popista, tanssimusiikista, alkaen 20-luvulta ja päättyen nykyisiin hittikappaleisiin. Vapaa pääsy. Kahvila on hotellimme kanssa samassa rakennuskoplexissa.

Klo 20:30 Piwnica Kany pl. św. Piotra i Pawła 4/5: konsertti Jazzowe Środy w Piwnica – jazzia keskiviikon ratoksi, chillaile hyvän elävän musiikin tahdissa. Vapaa pääsy

Klo 22:00 Dyskoteka Grey Club ul. Ks. Bogusława X 9:  Christmas Party                                

26.12 Torstai 2.Joulupäivä Tapaninpäivä

Klo 08:00 - 21.00 uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-11.00 buffetaamiainenKlo 11.20 lähtö hotellilta. Cafe 22 hotellin talossa on avoinna klo 11.00-23.00. Herz-Jesu-Kirche Joululauluja ja Jouluseimi näyttely.

National Museum in Szczecin, Szczecin History MuseumDialogue Centre Upheava, Museum complex at Staromłyńska street (Museum of Regional Traditions + Museum of Contemporary Art] ovat avoinna klo 10-16). Normaalit liput 10-12 zl / 2,50-3 € museo.

Yhteislippu 20 zl / 5 €: Museum complex at Staromłyńska street [Museum of Regional Traditions + Museum of Contemporary Art]

Yhteislippu 20 zl / 5 €: History of Szczecin [Szczecin History Museum + Dialogue Centre Upheavals].

Stettin linna museo avoinna 10:00 - 16:00 6 zl / 1,50 €

27.12 Perjantai

Klo 06:00 - alkaen aamu-uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-10:30 buffetaamiainen. Klo 09.45-12.00 retki (n. 6 €) matkanjohtajan johdolla Tekniikan & liikenteenmuseoon. Matkatavarat saa jätettyä  hotellin säilytykseen. Klo 12.30 bussi lähtee hotellilta. Bussi on klo 15.00 Berliinin lentokentällä.  Easy Jetin kone lähtee C-terminaalista klo 17.30 ja laskeutuu Helsinki-Vantaalle klo 20.30.

STETTIN_JOULU_2019__eaysyjet_lentokone.JPG

LENTOINFO

Meno: Sunnuntai 22.12.2019 EASY JET EJU5732 10:45 - 11:50 Helsinki - Berliini

Paluu: Perjantai 27.12.2019 EASY JET  EJU5733 17:30 - 20:30 Berliini - Helsinki

Sisältää: Easy Jet suorat reittilennot Hki-Berlin-Hki sis. max 10 kg käsimatkatavaraa lentolaukku tai vastaava 56 x 45 x 25 cm (mittoihin sis. pyörät & kahvat), lentokenttäkuljetukset Stettiniin, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 5 yötä buffetaamiaisella Stettinissä hotellissa****sekä hotellin saunan & uima-allasosaston vapaan käytön, Jouluaaton buffet-illallisen illallisen. Englannin/saksan kielisen Stettinin info-vihkosen. Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Huomaa! iso matkalaukku ruumaan lisämaksusta 15 kg/ 56,50 € tai 23 kg +64 €.

Varaa matkalle Puolan zloteja / euroja / luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä! E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %. Toimistokuluina perintään 75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!