5.-9.9 MILITARY DAYS 2024 SOTAHISTORIAN FESTIVAALIMATKA TANSKA / RUOTSI 4 pv.

7.-9.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2024__4_pv._logo.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_festivaalirulla.jpg

5.-9.9 MILITARY DAYS 2024 SOTAHISTORIAN FESTIVAALIMATKA TANSKA / RUOTSI To-Ma 4 pv.

525 € henk. sis 2hh/ 2 hengen hytissä laivalla, 495 €/ 3hh/ 3 hengen hytti, 625 € 1hh/ hytti, bussimatkat suomalaisella bussilla ohjelman mukaan, laivamatkat Tku-Tukholma-Tku B-hytti, Juutinrauman siltamaksut, 2 hotelliyötä*** Malmössä buffetaamiaisella. Seuraavat nähtävyydet: Panssarimuseo East & Military Days festivaali, Tanskan sotamuseo, Ruotsin panssarimuseo, Ruotsin ilmavoimien museo, Ruotsin sotilasajoneuvomuseo sis. kahvi+välipala, Ruotsin tykistömuseo. Suomalainen matkanjohtaja ja suomalainen bussi ovat mukana koko ajan.

Bussi reittiä: Imatra - Lappeenranta -Taavetti - Kouvola - Lahti - Mäntsälä - Helsinki -Espoo Lommila/Ikea - Lohjanharju - Salo Abc -Turku satama mp. Tarkempi aikataulu alhaalla sivun loppuosassa!

Tanska_Military_Days_2024_10.jpg

Lähde osallistumaan fantastiseen viikonloppuun Tanskan suurimpaan sotahistorian tapahtumaan, jossa

5.9_TANSKA_PANSSARIFESTIVAALI_2024_lisa_1.jpg

tapaat paljon saman henkisiä harrastajia ja keräilijöitä Tanskasta, Ruotsista, Saksasta, Englannista ja muualta.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_7_TAISTELu2.jpg

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_9_taistelunaytos.jpg

Hanki koko päivä upeita kokemuksia ja näe samalla Skandinavian suurin kylmän sodan museo.

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_8_alue.jpg

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_5_viitat.jpg

MILITARY DAYS 2024

Military Days -sotilaspäiviä pidetään Panzermuseum Eastin luonnon kauniissa ympäristössä 17 hehtaarin alueella.

5.9_TANSKA_PANSSARIFESTIVAALI_2024_lisa_2.jpg

Festivaali tarjoaa runsaasti sotahistoriallisia elämyksiä koko perheelle.

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_4_telttoja.jpg

Military Days festivaalissa pääset historiallisiin aikataskuihin lukuisten sotilaallisten esitysryhmien kanssa

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_9.jpg

useista eri maista, joiden mukana tulee armeijatelttoja, tela-ajoneuvoja, panssarivaunuja ja paljon muita varusteita. Ilmottautuneita 2024 on jo mm:

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_1.jpg

-Tanskalainen GHRVPK ryhmä esittelee jälleen runsaasti panssaroituja tela- ja pyöräajoneuvoja, jotka kaikki ovat olleet Tanskan puolustusvoimien käytössä. 

-Vietnam Reenactments: DMKF:n riippumaton tanskalainen ryhmä esittelee amerikkalaista leirielämää Vietnamin sodassa.

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_2_ajoneuvot.jpg

-Minolpirol (Ural Dresden): on suurempi saksalainen ryhmä Dresdenin alueelta, jolla on monia erilaisia Itä-Saksan kylmän sodan ajan ajoneuvoja (NVA, Grenztruppen, Vopo) ja jännittävää näytelmää ja leirielämää.

-DDR Effekter: Monien erilaisten DDR-kauden varusteiden myynti ja esittely. Tanska

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_4.jpg

-Saksalainen Ralf Koch Group: on isompi ryhmä, jossa on monia jännittäviä erilaisia idän ja lännen kylmän sodan aikaisia pyörillä varustettuja ajoneuvoja. Esittelee myös leirielämää.

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_1_jeeppiaijat.jpg

-Saksalainen ExMod LR Dach: Suuri kylmänsodan ryhmä, jossa on monia ajoneuvoja, pääasiassa Landrovereja. Rakentaa valtavan ja jännittävän leirin, paikan suurimmalla naamiointipeitteellä. Kuninkaallisten ilmavoimien poliisi ja sotilaspoliisi sekä radiolaitteiden näyttely. Esittelee brittiläistä leirielämää.

Tanska_Military_Days_2024_11.jpg

-Ruotsalainen Anderslövs Repgubbar: Ajoneuvo- ja näytelmäryhmä, joka ammattimaisesti esittelee ruotsalaista leirielämää kylmän sodan ajalta.

- Tanskalainen“Øjet der så”: -"Silmä, joka näki": Kirjailija Ib Vagn Kristensen myy omaa kirjaansa 42 vuoden armeijapalvelusta. Myy myös mallitankkeja Tanskassa

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_3.jpg

-Ruotsalainen Nordvästre Skånes Dragoner: Ajoneuvo- ja esitysryhmä esittelee kauniisti ja ammattimaisesti leirielämää kylmän sodan ajalta.

-Tanskalainen Mr. ja Miss Panzerbasse 2023: Mrs. Paw järjestää jälleen suuren kilpailun parhaista ja omaperäisimmistä aikakauden vaatteista. Kilpailu on suunnattu sekä tavallisille vierailijoille, jotka haluavat pukeutua vaatteisiin vuosilta 1900-1991, että myös näytteilleasettajien parhaaseen ja aidomman näköiseen sotilasasuun.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_8.jpg

-Ruotsalainen Ingemar Birgersson: Dodge Weapon Carrier, Volvo TGB ja leirielämä.

Tanska_Military_Days_2024_31.jpg

-Norjalainen Thomas Solvang -ryhmä; Ajoneuvoryhmä, jossa on suuri määrä harvinaisia autoja, mukaan lukien Dodge Commandcar ja Austin K2Y Ambulance ja leirielämän esittelyä.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_5.jpg

-Saksalainen Propagandakompanie 501; Wehrmachtin valokuvatoimittajat ja elokuvantekijät käsittelevät propagandaa, näyttelemistä/leirielämää.

Tanska_Military_Days_2024_14.jpg

-Tanskalainen THS-Telegrafhistorisk Samling/Föringsstøtteregimentet; Puolustushistorian kokoelma, erityisesti koskien signaali- ja lennätinpalveluita. Osallistuu M/10 Panserjagerin, PMV:n ja erilaisten pyöräajoneuvojen sekä lennätinlaitteiden ja leirin elämän esittelyä.

5.9_TANSKA_PANSSARIFESTIVAALI_2024_lisa_4.jpg

-Tanskalainen AKVPK: Aalborg Kasernes Veteran Armor and Vehicle Association. Osallistuu Tanskan armeijan kylmän sodan ajoneuvojen kanssa, mukaan lukien raskas kuljetus.

-Saksalainen Army Truck Tom: Ystäväryhmä, jolla on vanhempia sotilasajoneuvoja, pääasiassa Mercedes Unimog. Saksa

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_2.jpg

-Saksalainen Lomax - Militaria: Kauppa, jossa on historiallisia aseita, näyttelyesineitä ja paljon muuta jännittävää.

-tanskalainen FrontVogt; Myyntipiste, jossa on erilaisia ​​alkuperäisiä militaria, univormuja ja varusteita 1900-1924 Saksasta

-saksalainen Farmhouse Vintage; Myyntipiste, jossa on Britannian armeijan tavaroita, vaatteita ja jalkineita

Bolt Action DK; Bolt Action WW2 figuuripelejä, showpelejä ja osallistujapelejä isommassa teltassa. Tanska

Tanska_Military_Days_2024_15.jpg

-tanskalainen Fronthistorisk Forening Danmark: FHF esittelee tarinan Tanskan itärintaman vapaaehtoisista ja heidän elämästään ja jokapäiväisestä elämästään. 10,/SS-Pz. Regiment 24 "Danmark". Taisteludemon aikana yhdistys esittää 17./SS-Pz.Greniä. Division "Götz von Berlichingen" Tanska

-Tanskalainen Der Frontsoldat ryhmä esittelee rintamalla olevien saksalaisten pioneerisotilaiden jokapäiväistä elämää, jotka tekevät panssariesteitä miinoilla ja kaivantojen tekeminen. Tanska

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO__FESTVAALI_LISAKUVA_7_TAISTELu.jpg

-WW2 Reenactment; Ryhmä ajoneuvoja ja moottoripyöriä, jotka kuvaavat saksalaisten leirielämää ja taisteluita itärintamalla. Taistelunäytös aukiolla. Tanska

-saksalainen WW27 North; jalkaväki Wehrmacht ja sotatoimittaja yhdessä PK501.

Tanska_Military_Days_2024_7.jpg

Lauantaina päivän aikana tapahtuu 2 suurta taistelunäytöstä saksalaisten ja liittoutuneiden välillä sekä paljon ammuskeluja ja räjäyttelyä. Tarkempi festivaaliohjelma julkaistaan elokuussa!

Tanska_Military_Days_2024_9.jpg

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_10_ajoesitykset.jpg

Kaluston ajoesityksiä.

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_7_tutka-auto.jpg

Lukuisten tanska- ja ulkomaisten pyörien ja tela-ajoneuvojen joukossa voit nähdä myös museon uusimman hankinnan, täydellisen ja erittäin harvinaisen itäsaksalaisen tutka- ja tulenohjausajoneuvon. Saat myös kokea harvinaisen WWII M24 Chaffeen ja suuren legendaarisen Centurion tankin + paljon muuta. Ja tietysti voit myös kokeilla hurjan hauskaa maastosafaria isossa 6x6 puolalaisessa miehistön kuljetusajoneuvossa.

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_3_militari_markkinat.jpg

Antiikki- ja militariamarkkinat on kauppapaikka kaikenlaisille militariaesineille. Herkullinen iso ruokabussi, joka myy olutta, virvokkeita ja popcornia jne. Ruokakojuja löytyy ja janoa voi tietysti sammuttaa olutteltassa. Veteraaniampujilla on kahvitelttoja, joissa kaikki voitot menevät suoraan tanskalaisille sotaveteraaneille.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ita_panssarimuseo_uusi_2.jpg

PANSSARIMUSEO EAST

Tanskan suurin yksityinen kokoelma sotilasajoneuvoja & panssarivaunuja museota kylmän sodan ajan Itä-Blokin puolelta. Näytteillä on nykyään noin 60 tela-ajoneuvoa: tankkeja, kuorma-autoja, jeeppejä, univormuja, teknisiä laitteita, kuten moottoreita, radioviestintää, sekä moottoripyöriä, MI-24 taisteluhelikopteri & MI-8 kuljetushelikopteri ja 100 paikkainen Bac 1-11 lentokone joka on elokuvateatterina. Näyttely sisältää kaksi neuvostoliittolaista tankkia T72 ja T-55 sekä VZOR77- ja 2S1 Gvorzdika -tyyppisiä raskaita telahaupitseja. Venäläiset panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot BMP, MTLP, BTR, BRDM sekä brittiläinen panssaroidun miehistönkuljetus auton, tyyppi FV432 MK2. Museossa on myymälä.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ita_panssarimuseo_1_2.jpg

Lisäksi on monia muita sotalaitteita, kuten KRUG-ohjusjärjestelmä tutkalla P-40 "Longtrack".

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ita_panssarimuseo_3_2.jpg

Erillisessä näyttelyssä esitetään valikoima univormuja ja mitaleita entisistä Varsovanliiton maista, kuten Tsekkoslovakiasta, Puolasta ja DDR:stä. Painopiste on etenkin DDR:n kansanarmeijassa.

8.9_Tanskan_panssari_museo_festivaali_paivat_6_shoppi.jpg

SHOP

Museossa on myymälästä: pienoismallit, kauko-ohjattavat tankit 1/16, vaatteita, suosittuja massiiviarmeijareppuja. Voit nyt saada myös alkuperäisen US Army Dog Tagin valmistettuna odottaessasi. Hieman isommille pojille kaappi on ääriään myöten täynnä upeaa A.H.Riise Rommia, liköörejä ja Giniä ja herkkuja voi tietysti maistaa ennen ostoa. Lisäksi PanzerMagazinet tarjoaa vaatteita ja asusteita, joten mahdollisuuksia matkamuistojen tuomiseen kotiin on runsaasti. Viihtyisässä Cafe Bombenissa voit ostaa ja nauttia erilaisia ​​kylmiä ja kuumia juomia, erilaisia ​​kakkuja, makeisia ja jäätelöä sekä pariisilaista paahtoleipää.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_1.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_2.jpg

RUOTSIN PANSSARIMUSEO

Skandinavian suurin museo laatuaan! Näyttely esittelee ajoneuvoja, jotka voivat kulkea sekä maalla että syvässä vedessä. Koe tarinoita, faktaa ja ihmisten kohtaloita. Näe teknologinen ja sotilaallinen kehitys 1900-luvun alusta nykypäivään.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_6.jpg

Näyttelyssä 70 ajoneuvoa 1920-luvulta nykyaikaisiin ajoneuvoihin. Seuraa tekniikan ja sotahistorian kehitystä. Pääpaino on ajanjaksolla toisen maailmansodan syttymisestä kylmän sodan päättymiseen (1939-1990).

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_7.jpg

Mallisto keskittyy pääasiassa Ruotsissa kehitettyihin ja käytettyihin ajoneuvoihin, mutta mukana on myös joukko ulkomaisia ​​ajoneuvoja. Ulkomaiset ajoneuvot täydentävät historiallista kehitystä. Lähes kaikki ajoneuvot ovat Ruotsin valtion omistuksessa.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_3.jpg

Koe tuoksu, näe teknologian kehitys ja kohtaa elämän kohtalo aikamme sodista.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_10.jpg

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_8.jpg

Näyttelyssä on myös useita saksalaisia toisen maailmansodan vaunuja kuten Panzer I Ausf A hiekkavärimaalattuna. Wehrmacht käytti mallia toisen maailmansodan ensimmäisten vuosien aikana. Jonkin verran löytyy myös neuvostokalustoa ja vaunuja muualta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_9.jpg

Panssariaseen kehitys esitellään kronologisesti ensimmäisen maailmansodan ajoista 2000-luvulle asti. Panssarikaluston lisäksi halleissa on monenlaisia sotilasajoneuvoja. Ruotsissa seurattiin panssariaseen kehitystä jo ensimmäisestä maailmansodasta alkaen hankkimalla maahan yksittäisiä tai muutamia kappaleita kiinnostavista vaunutyypeistä kokeiltaviksi.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_5.jpg

Ruotsin omat panssarijoukot perustettiin kuitenkin vasta toisen maailmansodan jo riehuessa vuonna 1942. Hallissa on nähtävillä esimerkiksi Stridsvagn Strv m/42, joka on toisen maailmansodan aikana kehitetty keskiraskas taistelupanssarivaunu. Sitä ennen Ruotsissa kehitettiin useita kevyempiä vaunutyyppejä. Kotimaisen kaluston ohella Ruotsissa käytettiin kylmän sodan aikana myös brittikalustoa. Sitä edustavat hallissa Centurion-yksilöt. Centurionin yhteydessä huomio kiinnittyy vetoaisaan kiinnitettyyn kottikärryä muistuttavaan polttoaineperävaunuun.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_pansarimuseo_lisa_1.jpg

Yläkerran näyttely käy läpi paikallisen Södermanlandin rykmentin historiallisen matkan, joka alkaa 1300-luvulta ja paikallisen varuskunnan historian vuosilta 1627–2005. Södermanlandin rykmentti muutettiin vuonna 1942 jalkaväestä panssarirykmentiksi. 1950-luvun puolivälistä lähtien rykmentti on lähettänyt myös Sörmland-sotilaita eri puolille maailmaa rauhantehtäviin. Rykmentti toimi panssarijoukkona vuodet 1963–2005. Arsenalenin yläkerrassa on aseita tapparasta moderniin rynnäkkökivääriin ja pukujakin satojen vuosien ajalta. Soldaten och Torpet -näyttelyssä, joka sijaitsee Soldattorpetin vieressä museon yläkerrassa. Täältä saat tarinan siitä, kuinka Ruotsin armeija 1680-luvulla organisoitiin uudelleen ja siitä tuli sotilaallinen osa valtion järjestelmää. Näyttely on avoinna ympäri vuoden ja sulkeutuu tuntia ennen normaaleja aukioloaikoja. Soldattorp nro 143 Södermanlandin rykmentin komppanian sotilasleirillä pääset sisäään ja kokemaan millaista oli ennen vanhaan. Voit myös lukea ja saada lisätietoa Soldattorpissa nro 143 asuneista perheistä. 

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_ruotsin_panssarimuseo_4_shop.jpg

Museon myymälästä löytyy jotakin kaiken ikäisille. Autokirjoja ja muuta mielenkiintoista luettavaa. Monipuolinen valikoima matkamuistoja ja myös laaja valikoima Cobi-malleja. Täältä löydät myös t-paitoja, lakkeja ja ehkä vähän ylimääräistä materiaalia. Maksun vain kortilla. Käteistä ei käytetä. Pidä tauko museovierailusta kahvilassa ja rentoudu pakollisen kahvin parissa! Kahvilasta löydät myös voileipiä, ja jäätelöä. Kahvila sulkeutuu 30 minuuttia ennen museon sulkemista.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_2_2.jpg

RUOTSIN ILMAVOIMIEN ILMAILUMUSEO

Sijaitsee Malmenin lentotukikohdassa joka on Ruotsin kuninkaallisen ilmasotakoulun koti, joka käyttää SAAB 105 (SK60) -suihkukoneita. Ilmavoimien museo on teknis- ja kulttuurihistoriallinen museo, jossa on esillä useita maailmassa ainutlaatuisia sotilaslentokoneita ja muuta ilmailun yli satavuotiseen historiaan liittyvää esineistöä.

Museon näyttelyssä on täten Ruotsin ilmavoimien käyttämiä lentokoneita aina vuodesta 1910 nykyisen JAS 39 Gripeniin. Oma itsestään selvä paikkansa museossa on tietenkin kaikilla Saabin Linköpingissä kehittämillä ja valmistamilla lentokoneilla – B 17:stä JAS 39 Gripeniin. Osa näytteille asetetuista Ruotsin ilmavoimien väreihin maalatuista lentokoneista ei ole koskaan ollut Ruotsissa käytössä, vaan museo on hankkinut niitä vaihdossa. Museon esinekokoelma sisältää lentokoneita, moottoreita, muita välineitä ja univormuja.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_3_2.jpg

Kaksi suurta hangaaria toimii näyttelyhalleina, joissa on suuri määrä lentokoneita ja esineitä kolmessa kerroksessa. Saksalainen kaksimoottorinen pommittaja Junkers Ju 86 (ainoa jäljellä maailmassa) ja laaja valikoima brittiläisiä, amerikkalaisia, italialaisia ​​ja ruotsalaisia ​​lentokoneita jotka esittävät Ruotsin ilmavoimien lentämien tyyppien monimuotoisuuden. Lentokoneita on Ruotsin sotilasilmailun kaikista vaiheista. Ensimmäisen maailmansodan ajan Albatros B. (Sk 1 tai Ö2) sekä Nieuportin ja Bréguetin taistelulentokoneet. Kaikki sodanjälkeisten vuosien tärkeät huoltolentokoneet ovat näytteillä, Saab J 29: n "Flying Barrel", 1950-luvun vahva hävittäjästä, nykyaikaiseen neljännen sukupolven moniriviseen hävittäjään JAS 39 Gripeniin.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_4_2.jpg

Näyttelyt on jaettu seuraavin teemoihin: 1. Ilmailualan pioneereja, joka kuvaavaa Ruotsin ilmailuhistorian varhaista kehitystä vuosina 1910–1926: M 1 Nieuport IV-G, B 1 Bréguet, SK 1 Albatross, J 1 Phönix, Ö 1 Tummelisa, Thulin Typ G, L II Donnet-Lévêque, Macchi M.7 och SK 5.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_7_2.jpg

2. Sotien välinen aika kuvaa Ruotsin ilmavoimien perustamista ja Ruotsin ilmailuteollisuuden varhaisen kehityksen vuosina 1926-1939: B 3 Junkers Ju 86K, B 4 Hawker Hart, S 6 Fokker CVE, SK 9 DH 60T Moth Trainer, SK 10 Tigerschwalbe, SK 14 NA-16-4M ja J 8 Gloster Gladiator.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_6_2.jpg

3. Toinen maailmansota, aika kun Ruotsin ilmavoimien koko kasvoi ja ensimmäiset SAAB-koneet saatiin 1939–1945: B 17 SAAB, B 18 SAAB, B 16 Caproni, S 14 Fieseler Storch, J 9 Seversky Republic, J 11 Fiat CR 42, J 20 Reggiane 2000 Falco, J 21A SAAB, J 22 FFVS, J 26 Mustang.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_8_2.jpg

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_9_2.jpg

4. Ilmailutekniikka: SK 12 Focke Wulf Stieglitz, SK 25 Bücker Bestman, SE 104 DFS Weihe, HKP 1 Vertol 44A, HKP 2 Alouette II, JAS 39 Gripen, SAAB 210 Lill-Draken och J 21R SAAB.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_ilmailumuseo_5_2.jpg

5. Ruotsi kylmän sodan aikana näyttelyssä esitetään valmistelut sotatilanteen varalta vuosina 1950–1980: MiG-15, J 33 Venom, TP 47 Catalina, S 31 Spitfire, J 28A Vampire, J 29C Tunnan, J 34 Hunter, J 35D Draken, AJS 37, A 32A Lansen, SK 60A, HKP 3C3, HKP 4, HKP 9A, JAS 39B Gripen och RB 68 (robot). Museossa on ravintola ja kahvila (Calle C Restaurang & cafe) jonka viihtyisissä tiloissa voit nauttia lounaan tai juoda kahvit. Ulkoterassi on avoinna kesäisin. Myymälästä löydät hauskoja, käyttökelpoisia ja kekseliäitä lahjoja, design-tuotteita ja leluja. Voit tutustu kaikessa rauhassa ilmailukirjallisuuteen ja lennokkeihin.

12.5_Tanska_2022_tela-_ja_sotilasajoneuvomuseo_1.jpg

HÄSSLEHOLMIN SOTILASAJONEUVOMUSEO

Hässleholmin museo esittelee Hässleholmin historiaa liikenteen solmukohtana ja varuskuntakaupunkina. Tutustu vanhan varuskunta kaupungin historiaan tarkemmin Hässleholmin museossa, jota ylläpitävät neljä Hässleholmin armeijaan, palolaitokseen, teknologiaan ja kansanperinteeseen liittyvää organisaatiota.

12.5_Tanska_2022_tela-_ja_sotilasajoneuvomuseo_2.jpg

Hassleholmin sotilasajoneuvomuseo sijaitsee vanhassa tehtaassa, jonne ajoneuvomuseon ystävät ovat keränneet pääosin vanhoja sotilasajoneuvoja, jotka ovat olleet Ruotsin armeijan käytössä. Yksi englantilaisen pommikoneen potkuri näyttää tietä sisäänkäynnin ovelle. Tämä nelimoottorinen Lancaster-lentokone syöksyi maahan Helsingborgin ulkopuolella.

12.5_Tanska_2022_tela-_ja_sotilasajoneuvomuseo_3.jpg

Sotilaskokoelmiin kuuluu maan suurin ruotsalaisten tela- ja pyöräajoneuvojen näyttely.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_hasla_paloautot_1.jpg

Sotilaskokoelmien lisäksi paikalla on muun muassa Palomuseo paloautoineen ja palovarusteineen sekä Kuljetusmuseo, jossa on hevosvetoisia ajoneuvoja Hovdalan linnasta.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_tykisto_lisa_1.jpg

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_tykistomuseo_1_2.jpg

RUOTSIN TYKISTÖMUSEO

Tykistömuseo on entisen Wendesin tykistörykmentin vanhan harjoittelukentän laidalla olevan entisen maatilan rakennuksissa. Tykistömuseo esittelee ruotsalaisen tykistön kehitystä 1700-luvun puolivälistä nykypäivään.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_tykisto_lisa_3.jpg

Suurin osa ruotsalaisista tykistöjärjestelmistä on valmistettu Ruotsissa. Mutta osa on saksalaisia ​​ja yksi ranskalainen. Tärkeimmät valmistajat ovat ruotsalaisia: Bofors, Ericsson ja Hägglund. Vuoteen 1920 asti saksalainen Krupp oli myös tärkeä valmistaja. Vanhemmilta ajoilta on myös Finspångin ja Stafsjön valmistamia tykkejä.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_tykisto_lisa_2.jpg

Museossa on yhdeksän päänäyttelyä: tykistön ammusten kehitys, viestintä- ja tietotekniikka, vanhemmat tykit 1800-luvulta lähtien, tykit 1900-luvun alusta lähtien, tykistön univormut vuosilta 1808-1990, moottoroitu tykistö ja moottoriajoneuvot mm. Volvon 1950-1960 valmistamat sekä taisteluajoneuvot, Java, Triumph & Huskvara moottoripyörät, kylmän sodan ajan tykistöjärjestelmät sekä vaihtuva erikoisnäyttely. Museossa on noin 100 tykkkiä, haupitsia mm. 105 mm, mörssäriä, kranaatinheitintä ja niihin liittyviä viestilaitetta ja

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Ruotsin_tykistomuseo_2_2.jpg

ampumatarvikkeita, noin 40 tykistöajoneuvoa, mukaan lukien muun muassa itseliikkuvat telatykit. Raskain ajoneuvo on 155 mm:n telatykki, jonka paino on 53 tonnia. Museossa on matkamuisto- ja kirjakauppa.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_JUUtirauman_silta_1.jpg

JUUTINRAUMAN SILTA

1.7.2001 käyttöön otettu silta on yhdistetty rautatie- ja maantiesilta Juutinrauman salmen yli. Silta- ja tunneliyhteys yhdistää kaksi metropolialuetta, Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan ja Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin Malmön. Juutinrauman sillan pituus on 7845 metriä ja suurin jänneväli 490 metriä. Silta on maailman pisin yhdistetyssä rautatie- ja maantieliikenteen käytössä oleva vinoköysisilta. Sillan ylemmällä kannella kulkee nelikaistainen moottoritie E20, alemmalla kaksiraiteinen rautatie. Sillan pylonit kurottuvat 204 metrin korkeuteen. Tanskan puolelta yhteys lähtee Amagerista neljän kilometrin matkalle merenalaiseen tunneliin, joka johtaa keskellä Juutinraumaa sijaitsevalle neljän kilometrin pituiselle Peberholmin tekosaarelle.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_JUUtirauman_silta_2.jpg

Tunnelissa rautatie ja maantie kulkevat samassa tasossa, Peberholmista ne nousevat sillan eri tasoille. Ruotsin ja Tanskan yhdistävän silta- ja tunneliyhteyden kokonaispituus on 16 kilometriä. Silta on maksullinen. Silta on myös tuttu tanskalais-ruotsalais tv-sarjasta "Broen", "Silta".

12.5_Tanska_2022_Koopenhaminan_sotamuseo2_tykit.jpg

Tanskan_sotamuseo_12.jpg

TANSKAN SOTAMUSEO

Näyttely tarjoaa kävijöille ainutlaatuisen katsauksen Tanskan sotahistoriasta, sen noususta ja tuhosta. Kuningas Christian IV: n tilauksesta 1604 rakennettu 160 metrin pituinen tykistöhalli esittelee noin 350 historiallista tykkiä, mörssäreitä ja haupitseja sekä tykistövälineitä ja lähes 7000 käsiasetta, 8000 miekkaa 1300-luvulta viime aikoihin.

Asekokoelmat ovat eräitä maailman laajimmista ja yksi Euroopan suurimmista pienaseiden ja upeiden aseiden kokoelmista. Pysyvä näyttely käsittelee pääasiassa aseita, jotka liittyvät Tanskan sotahistoriaan. Kokoelmaan kuuluu myös Vedelspangbüchse, Tanskan vanhin tunnettu ampuma-ase.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Tanskan_sotamuseo_2_2.jpg

Yksi museon kokoelmien näkyvimmistä osista on Gottorpin asekokoelma. Kokoelma koostuu suuresta määrästä haarniskoja ja aseita sekä muita sotavarusteita Gottorpian ruhtinasten arsenaalista. Siellä on lukemattomia ainutlaatuisia metsästys- ja juhlahaarniskoja sekä panssaroita kulta- ja hopeahaarniskoja.

4.6_Tanska_2020_sotahistorian_matka_Tanskan_sotamuseo_3_2.jpg

Museon kokoelma Venäjän Tsaarien-aikakauden upeista univormuista on myös ainutlaatuinen.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_lisa_4.jpg

Laivaston kokoelma esittelee Tanskan laivaston historiaa, kehitystä ja haasteita 1500-luvun alusta nykypäivään.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_LISA_2.jpg

Tutustu metsästysaseiden historiaan, lentokonemalleihin ja samurai-haarniskoihin, saniteettitarvikkeisiin ja julisteisiin kylmän sodan ajalta.

12.5_Tanska_2022_Koopenhaminan_sotamuseo1_uniformut.jpg

Sota on vähemmän poikkeus kuin sääntö. Tanskan historia yhteiskunnana liittyy erottamattomasti Tanskan historiaan sotilasvaltiona. Melkein jokaisella tanskalaisten sukupolvella, niin kauan kuin kuka tahansa muistaa, on ollut sotaa. Christian IV:n arsenaalissa oleva Tanskan sotamuseo kertoo 21 tanskalaisesta sodasta vuodesta 1500 nykypäivään.

Tanskan_sotamuseo_31.jpg

Tanskan ja Ruotsin sodat, Englannin sodat, vuoden 1864 sota ja toinen maailmansota ovat kaikki mukana, mutta myös uudemmat sodat, kuten Afganistanin ja Irakin sodat, samoin kuin sodat, jotka ovat melkein vailleet unohduksiin, kuten Tanskan sota Algeriaa vastaan vuonna 1769.

Tanskan_sotamuseo_2.jpg

Näyttely tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen yleiskatsauksen Tanskan sotahistoriasta sekä mahdollisuuden tutustua satoihin näyttelyesineisiin vuosisatojen ajoilta. Mutta on myös mahdollisuuden nauttia monien kauniisti esillä olevien esineiden estetiikasta – ja ehkä pohtia sodan kaikkialla läsnäoloa ja vaikutusta tanskalaiseen yhteiskuntaan, koko kansankunnan historian jokaisena ajanjaksona.

12.5_Tanska_2022_Koopenhaminan_sotamuseo3_auto_agf.jpg

600 m² Kaukainen sota näyttely näyttää Tanskan sotilasleirin Afganistanissa ja sen ympäristön mahdollisimman realistisesti. Myös lääketieteellisiä tarvikkeita, sekalaisia sotavarusteita, ajoneuvoja ja

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_LISA_1.jpg

lentokoneita, metsästysaseita, vapaa-aseita, aasialaisia aseita, univormut läheltä ja kaukaa, samoin kuin kokoelma leirisänkyjä ja paljon muuta.

5.9_Tanska__festivaalimatka_SOTAMUSEO_LISA_3_shoppi.jpg

Museon myymälä myy kirjoja ihmisistä ja sodan historiasta uusimmista julkaisuista alan klassikoihin. Laadukkaan julkaisuvalikoiman lisäksi voit ostaa koruja, t-paitoja, julisteita, vanhanaikaisia ​​paperitarvikkeita ja laajan valikoiman leluja – mukaan lukien varsijousia, jousia ja nuolia, asuja, lastenkirjoja ja moderneja malleja sekä historiallisia tykkejä ja sotilasajoneuvoja. "Kaukainen sota – tanskalainen sotilas Afganistanissa" -näyttelyssä on oma osastonsa myymälästä, josta voi ostaa shemagh-huiveja, naamiointi-T-paitoja, lakkia, alusvaatteita ja vöitä. Täältä löydät myös korkealaatuisia sotilaallisia lämpömukeja, rintamerkkejä ja paljon muuta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_1_panoraama.jpg

MARIEFRED

Mariefredin viehättävä kaupunki Mälären järven rannalla liittyy Gripsholmin linnaan ja sen historiaan. Kustaa Vaasan rakennuttamassa Gripsholmin linnassa ovat asuneet monet Ruotsin kuninkaat vuoroin omasta tahdostaan ja vuoroin vangittuina. Gripsholmissa olivat vankeina myös syrjäytetty kuningas Erik XIV ja hänen vaimonsa Kaarina Maununtytär.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_2_kortti.jpg

Täällä sinua tervehtivät pastellisävyiset 1800 luvun puutalot ja ruotsalaisen pikkukaupngin aito tunnelma. Omenapuut venyttelevät ryppyisiä oksiaan mukulakivikatujen yli. Viihtyisiä kauppoja, joissa voit tehdä loistavia löytöjä. Näe Rautatieasema ja museorautatie vanhanaikaisine edelleen liikennöivin höyryvetureineen ja Hjorthagen iäkkäine tammineen ja vapaasti vaeltelevine peuroineen.

Mariefredissä on runsas valikoima kahviloita ja ruokapaikkoja jokaisen makuhermoille. Täältä löydät kaikkea. Voit valita itse, haluatko istua laitureilla kaupan eväitä syöden, ruokailla ulkona terassilla vai historiallisessa majataloympäristössä. Kaikki riippuu siitä, mitä haluat syödä ja millaisen näkymän haluat. Kahvila Café Blå Katten Rådhustorget torilla tarjoaa kotitekoisia ja kevyitä ruokia, kuten piirakoita, salaatteja ja voileipiä. Jos et ole maistanut paikan katkarapuvoileipiä, sinun täytyy. Sekä edullisia että supermaukkaita. Kesällä on avoinna suuri jäätelökioski ja vohvelipalvelu. Restaurang Alba on pieni naapuripubi, jonka ruokalistalla on niin hyvin valmistettuja ruokia kuin kalliita tuotteita. Sesongin mukaan vaihtuva ruokalista perustuu ruotsalaiseen ja ranskalaiseen ja joskus saksalaiseen keittiöön. Pizzeria Mariefred HB tarjooaa pizzaa, pasta, kepabia ja hampurilaisia. Prime Burger Foodtruck rannan parkkipaikalla tarjoaa hampurilaisia.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka_linnakaupunki_puutarha_terassi_schenkkiravintola.jpg

Gripsholms Värdshusissa voit nauttia maineikkaista ruoista. Pubipuoli Skänkenissä sinua odottaa lämmin ja kodikas tunnelma, jossa keittiön tuoksut kohtaavat vieraiden äänet majatalon intiimissä, vanhemmassa osassa. Senkki kutsuu rentoon mutta tunnelmalliseen kokoontumispaikkaan, jossa asiakkaat voivat nauttia ajattomista ruokaklassikoista. Skänkenissä on myös vakiintunut baari ja terassi, jossa voit nauttia paikallisia oluita sekä klassisten alueiden viinejä. Voit nauttia päivittäisen lounaan ja iltaisin Steak House -menun pubiympäristössä. Listalla mm: Ulkofileepihvi: punaviinikastiketta, mache-salaattia, paistettua tomaattia, persiljavoita ja perunoita 295 SEK / 28 €, Hirvenpaistipihvi: kastike porcini-sienillä, peruna-artisokka kroketti savustettu porsaan, omena ja lehtikaali 285 SEK / 27 €, Ribollita Toscanalainen kasvispata mustakaalilla, cannellini-pavuilla, tomaattilla, 32 kuukautta vanhaa parmesaania 235 SEK / 22 €, Kala- ja äyriäismuhennos: turskaa ja lohta maustettuna sahramilla ja tomaatilla, tarjoiltuna paistetun hapanleivän ja aiolin kanssa 285 SEK / 27 €.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_5_puistoravintola.jpg

Slottspaviljongen café, minigolf & ravintola, joka sijaitsee Lottenlundissa, Gripsholmin linnan ja Mariefredin viihtyisän keskustan välissä. Ihana ravintola viihtyisissä, valoisissa tiloissa, joissa on panoraamaikkunat ja ulkoterassi näköalalla Mälarenjärvelle. Upea paikka kauniissa ympäristössä henkilökohtaisella palvelulla, kodikkaalla ilmapiirillä ja hyvin valmistettuja ruokia! Listalla: Skagen leipä tanskalaisesta ruisleivästä 155 SEK/15 €, Katkarapusalaatti avokadolla, kananmunalla, krutonkeilla ja Rhode Island -kastikkeella 197 SEK/ 19 €, Ceasar kanasalaatti, rapeasti paistetun pekonin ja kotitekoisten krutongien kanssa 182 SEK/ 17 €, Scampi chilillä, valkosipulilla ja paahdetulla hapanleipällä 135 SEK/ 13 €, Katkarapuvoileipä tanskalaisella ruisleivällä, Katkarapuja, kananmuna, tillimajoneesia, sItruuna ja marinoitu punasipuli 110 SEK /10 € (puolikas) 190 SEK/ 18 € (kokonainen), Kermainen tomaattipasta Belugalinsseillä ja Arkhislla (vegan) 182 SEK /17 €, Kermainen tryffelipasta häränfilettä, sieniä ja ruccolaa 255 SEK/ 24 €, Lihapullat kermakastikkeella, perunamuusilla, puolukkahilloa ja maustekurkkua 187 SEK / 18 €, Höyrytetty turska, perunamuusia, parsaa, katkarapuja voissa,  pippurijuurta SEK 279/27 €, Kala- ja äyriäismuhennos sahramin, juureksien, katkarapujen, sinisimpukoiden, aiolin, paahdetun hapanleivän kera 259 SEK/ 25 €, Häränfile paistettujen perunoiden, pippurin ja juureksien kera 335 SEK / 32 €.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__kaupunki_linna_6__gatankok.jpg

Gripsholm Grill tarjoaa hyvin valmistettua, nopeaa ja yksinkertaista grilliruokaa niin sisällä kuin kesäterasilla. Klassinen makkaraa leivän kera 3 €, bratwursti 5 €, ruotsalaisia lihapullia muusilla ja puolukkahillolla 12 €, makkaraperunoita 8 €, Skagen toast 7 €, tosteja 4 €, hot-dogeja 4,20€, hampurilaisia 10 €, tai nurgermenu colan ja ranskalaisten kanssa 14 €, kepab ranskalaisilla 13 €, kanasalaatti 11 € ym. Olutta, viiniä, kahvia 2 €, virvokkeita 2 €, pannukakkuja 4 € ym.


7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_tori_PAAKUVA_UUSI.jpg

MALMÖ

Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki Malmö sijaitsee Ruotsin lounaisrannikolla. Ruotsalaiset itse käyttävät siitä myös nimitystä puistojen kaupunki. Tanskan kuninkaan 1200-luvulla perustama Malmö liitettiin Ruotsiin vasta vuonna 1658. Upea vanhakaupunki on täynnä vanhan maailman charmia.

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_lillatori_3_4.jpg

Vanhankaupungin (Gamla Staden) mukulakivikatuja pitkin kävelemällä saat makua menneiden vuosien elämästä, nauttien monista hauskoista gallerioista, trendikkäistä putiikeista tai tyylikkäistä kahviloista, jotka reunustavat kapeita katuja. Sen alueella on mukava katsella nähtävyyksiä, voit käydä syömässä, shoppailla ja viettää iltaa. Vanhakaupunki on saari kaupungin sydämessä, ja se jakautuu kahteen osaan: lännessä sijaitsevaan Gamla Västerin alueeseen, joka on täynnä historiallisia rakennuksia, ja itäiseen kaupunginosaan, joka elvytettiin 1960-luvulla. Vanhakaupungin huomionarvoisimmat osat ovat aukioita.

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_adolfin_tori1_2.jpg

Kun kuljet maalauksellisilla kaduilla, päädyt väistämättä Stortorgetille Malmön vanhimmalle ja suurimmalle aukiolle kuninkaanpatsaineen, jota ympäröi kaunis 1500-luvun arkkitehtuuri. Siellä sijaitsee myös 1500-luvulta peräisin oleva raatihuone. Stortorget on edelleen toiminnan keskus, ja se on hyvä paikka suuntautua tutustuessasi tähän eloisaan naapurustoon. Aukiolta lähtevä Södergatan on kaupungin parhaita merkkivaatteiden shoppailukatuja. Södergatan johtaa Gustav Adolfs torg -aukiolle, joka on suurin ja vilkkain kolmesta vanhankaupungin aukiosta. Torin pohjoisreunaa koristavat valkoisiksi kalkitut ranskalaisrenessanssityyliset kaupunkitalot, joista paikalliset käyttävätkin nimitystä Riviera. Monissa niistä löytyy ravintoloita ja kahviloita. Aukion läpi kulkee kaksi kilometriä pitkä kävely- ja ostoskatu Södra Förstadsgatan Triangelnin kauppakeskukseen.

12.5_Tanska_2022_ruotsi_malmo_lillatori_1_4.jpg

Stortorgetista lounaaseen sijaitsee Lilla Torg Tudor-tyylisine julkisivuineen, viehättävine ravintoloineen, baareineen ja kahviloineen – se onkin ollut paikallisten suosikki tapaamispaikka yli 500 vuoden ajan. Rakennukset ovat pääosin 1600-1800-luvuilta.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pihviravintolan_terassi.jpg

Malmössä on hyviä ruokapaikkoja ympäri kaupungin, mutta yksi tunnelmallisimmista alueista on Gamla Staden -vanhakaupunki ja etenkin sen Lilla torg -päätori, jonka laitamilla on useita terassiravintoloita. Lähes joka ravintolalla on kesäkautena terassi.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_iltaelama.jpg

Torin ympäristöstä löytyy kaupungin vilkkain yöelämä ja osa kaupungin tunnetuimmista yökerhoista ja baareista sijaitsee myös Lilla Torgin lähellä.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_2_kung_A.jpg

Edullisempi ruokailualue on Gustav Adolfs torg -aukio, jolla on kaikenlaisia vaihtoehtoja eri puolilla laajaa aukiota. Ravintola Gustav Adolf sijaitsee historiallisissa tiloissa Gustav Adolfin torilla vain 90 metrin päässä hotellistamme. Täällä on tarjolla parasta monipuoliselta menulta, jossa on grillattua lihaa, kalaa, lihaa, pastaa ja salaatteja sekä lounaalla että illallisella. Ravintola tunnetaan huulia hipovasta smorrebrödista, ja grillatuista lampaankyljyksistään. Huomattava valikoima viinejä ja olutta hanasta, mikä tekee ruokailusta täydellisen. Ravintolan tyylikäs sisustus ja intiimit ruokailutilat tekevät siitä loistavan paikan romanttiselle illalliselle. Hemmottele Gustav Adolfin upean aterian päälle lopuksi vatsaasi täyteläisellä ja kermaisella Toblerone-moussella. Täällä tiedät, että illallinen on paljon muutakin kuin itse ruokaa. Seura, tunnelma, huolella laadittu menu ja hyvin valitut viinit: oikealla yhdistelmällä ne luovat upeita ruokamuistoja, jotka kestävät todella pitkään. 

Kolme malmölaisravintolaa on saanut Michelin-tähden. Ravintoloista huikein on Daniel Berlin Krog, jonka nimikkokokki metsästää itse suurimman osan ravintolansa tarjoilemasta riistasta.

Kebabeja ja muita pikaruokia saa Gustaf Adolfin aukiolta ympäri miltei vuorokauden, ja aukion keskellä on myös ravintola, joka myy tyypillisiä ruotsalaisia ruokia. Davidshallstorg-alue on sekin hyvää tienoota aterialle ydinkeskustassa. Triangeltorget-aukiolla on pikaruokapisteitä ja edullisia vaihtoehtoja, kuten grillikioskeja ja kebab-paikkoja, ja sen liepeillä etenkin Södra Förstadsgatan on hyvä ravintolakatu. Triangeln ei ole kaukana kenties Malmön parhaasta ravintolaseudusta eli Möllevångstorget-aukiosta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_1_ISTANB.jpg

Möllevångstorget aukiolla että sen lähikaduilla on huomattava määrä kaikenlaisia ja maalaisia ravintoloita. Restaurant Istanbul on turkkilainen ravintola, jossa tarjoillaan maukkaita turkkilaisia ​​ruokia. Suosittu ravintola on tunnettu edullisen hintaisista pihveistään ja hyvästä palvelusta. Malmö tunnetaan myös Ruotsin "falafel-pääkaupunkina", ja tämä edullista ruokalajia löytyy joka toisesta kadun kulmasta.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__Malmo_ravintolat_3_harkapubi.jpg

Klassinen malmöläinen ravintola Bullen juontaa juurensa vuoten 1897 ja oli ensimmäinen englantilainen pubi Malmössä. Malmön ikoninen helmi historiallisella oluthanalla. Ruokalistalla on perinteisiä maukkaita ruotsalaisia kotiruokia ("husmanskost"), kuten silliä ja lihapullia. Vasikanlihapullat viskikermakastikkeella, kurkkukurkkuja ja paistettuja puolukoita. Tarjoillaan perunamuusin kanssa 275 SEK/ 27 €. Monet vakituiset asiakkaat tulevat  Bulleniin juomaan myös tsekkiläisä luostarioluita.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_pubi_1.jpg

Vuodesta 1993 lähtien gastropubiketju The Bishops Arms on ollut ilmeinen valinta kaikille oluen ja viskin ystäville. Tarjolla on Malmön parhaiten lajiteltu viski- ja olutvalikoima. Näiden juomien maistelu kaikilla tasoilla ja kaikenkokoisissa ryhmissä onnistuu tässä pubissa.


MALMÖSSÄ: HOTELLI**** 2 yötä, buffetaamiainen

Tunne olosi kotoisaksi kaupunkielämän sydämessä, lähellä shoppailumahdollisuuksia, kulttuurinähtävyyksiä ja kaikkea muuta, mitä Malmölla on tarjota. Hotelli sijaitsee aivan Malmön keskustassa Gustav Adolfin torin laidalla. Alueella on lukuisia ravintoloita, tavarataloja ja pikkuliikkeitä.Yövy kaupungin keskustassa vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin lukuisista nähtävyyksistä. Södergatan- ja Södra Förstadsgatan -ostoskadut ovat vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ravintoloita, baareja, pubeja ja elintarvikekauppa löytyy 100 m. päästä. Elämyksekkään päivän jälkeen voit hakea uutta puhtia saunasta tai hyvin varustellusta kuntohuoneesta. Asiakkaat voivat treenata 24 h kuntokeskuksessa, jossa on painoja, kuntopyöriä ja juoksumatot. Kysy myös mahdollisuutta lainata polkupyörä tai kävelysauvat vastaanotosta.Tai jos haluat jättää rehkimisen muille, rentoudu aulassa urheiluotteluita katsellen. Hyvin varustelu 24 h shoppi. Käytännöllisiä tarvikkeita hammasharjoista sateenvarjoihin. Pientä purtavaa, kylmiä ja kuumia juomia. Viihdettä, kuten lehtiä, kirjoja ja pelejä

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_2.jpg

Nauti hyvin ansaitusta drinkistä baarissa 16:00-23:00, ja siirry nälän yllättäessä ravintolan puolelle. Rentoudu modernissa ravintolassa, josta ruokien ja juomien tilaaminen käy helposti.  Valitse pienistä annoksista, kuten tapaksista tai muista pikkusuolaisista, tai hemmottele itseäsi italialaisella pinsa-pitsalla, jossa on herkulliset täytteet. Tekeekö mielesi vielä jotain? Viimeistele ateriasi makeasti jälkiruoalla. Hotelli, mukaan lukien sen ravintola ja baari, eivät hyväksy käteismaksuja. Voit maksaa kortilla.
7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_3.jpg
Aamiaisella klo 7-11 on tarjolla erinomainen valikoima leipiä ja sämpylöitä, leikkeleitä ja juustoja, munakokkelia ja keitettyjä kananmunia, maalaispekonia ja makkaraa, kauden vihanneksia, tuoremehuja, kahvia ja teetä, jugurttia, muroja ja keittiön granolaa. Jos haluat aloittaa aamusi erityisen raikkaasti, tarjolla on myös valikoima tuoreita hedelmiä ja mehuja. Runsas aamiaisemme aloittaa onnistuneen päivän ja tarjolla on aina jotain jokaisen makuun.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Malmo_hotelli_2024_4.jpg

Moderneissa skandinaaviseen tyyliin sisustetuissa avarissa 18 - 28 m² huoneissa on kaksi erillistä sänkyä tai parivuode, puulattia, taulu-tv kaapelikanavilla, kirjoituspöytä työntekoa varten, oma kylpyhuone suihkulla. Kaikki huoneet ovat äänieristettyjä ja niissä on pimennysverhot. Nauti hyvistä unista rauhallisessa ja viihtyisässä huoneessa.


MATKAOHJELMA MILITARY DAYS FESTIVAALIMATKA 2024 TANSKA

5.9 Torstai (Päivän ajo 169 km Helsingistä)

Klo 12.50 Imatra matkakeskus bussi lähtee> Klo 13.20 Lappeenranta Matkakeskus. Klo 13.50 Taavetti. Klo 14.30 Kouvola matkakeskus bussi lähtee reittiä> 15.30 Lahti Matkakeskus. Klo 16.15 Mäntsälä. Klo 17.15 Helsinki Postitalon / Kiasman edessä oleva retkibussipysäkki. Klo 17.35 Espoo Lommila/ Ikea. Klo 18.05 Lohjanharju. Klo18.45 Salo Abc Piihovi. Klo 19.45 bussi saapuu Turun satamaan.

12.5_Tanska_2022_Vikingin_uusi_laiva_mp._2.jpg

Turku Viking Line terminaali klo 20 laivalippujen jako ja laivaan nousu. Klo 20.55 Viking Linen M/S Viking Grace lähtee kohti Tukholmaa. Laivalla yöpyminen 5-8. kannen B-standardi 9,4 m² sisähyteissä 1-4 hengelle joissa on tv, hiustenkuivain. Illallisbuffet juomineen 44 € ovelta. Ihastelemme kaunista Turun saaristoa laivan kulkiessa sen läpi.

6.9 Perjantai (Päivän ajo 682 km)

Klo 05.30-06.30 meriaamiainen ovelta 18 €. Klo 06.30 laiva saapuu Tukholmaan. Maihin meno. Klo 06.50 bussi lähtee kohti Etelä-Ruotsia kohti Etelä-Ruotsia ohittaen Nyköpingin ja Norrköpingin. Klo 10.00-11.30 Ruotsin ilmavoimien ilmailumuseo jossa on museo-shop, ja ravintola terasseineen jossa lounasmahdollisuus. 

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_maisema_2.jpg

Jatkamme seuraavaksi ihaillen Vätternin upeita maisemia ohittaen Huskvarnan ja Jönköpingin Smålandiin. Klo 15-16 Hässeholmin sotilasajoneuvomuseo, jossa nautimme myös iltapäiväkahvit ja kinkkusämpylän. Klo 17.40 -18.30 Ruotsin tykistömuseo jossa on opastettu kierros.

12.5_Tanska_2022_Skanen_tieta.jpg

Jatkamme Skåneen. Klo 19.45 bussi on hotellilla Malmön keskustassa. Hotellin ravintolassa illallismahdollisuus.

7.9 Lauantai (Päivän ajo 591 km)

Klo 07.00-08.55 buffetaamiainen. Klo 08.55 bussi lähtee hotellilta. Noin klo 09.10-09.40 ylitämme Juutinrauman 16 km pitkän sillan & tunnelin ja saavumme Tanskaan. Kööpenhaminassa Klo 10.00-11.30 Tanskan sotamuseo. Sjællandin saarella klo 12.45-17.00 Panzer museum East ja Military Days 2024 sotahistorian harrastajien festivaali: Klo 12.00 lähtien esitellään panssarivaunuja, tela-ajoneuvoja, kuorma-autoja, jeeppejä ja moottoripyöriä.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023__festivaali_taistelu_1.jpg

Klo 14.00 Suuri 2. maailmansodan taistelunäytös saksalaisten ja liittoutuneiden välillä, taistelua räjähdyksillä ja konekivääreiden ammunnalla, ja laskuvarjohyppyjä suoraan alas aukiolle. Antiikki- ja militariamarkkinat, ruokakojuja ja olutteltta. Klo 17 lähtö festivaaleilta. Klo 19 bussi on takaisin Malmön hotellilla.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_maisema_1.jpg

8.9 Sunnuntai

Klo 06.45-07.15 buffetaamiainen. Klo 07.15 lähtö hotellilta. Matkalla ohitamme Vättern järven, ihaillen sen upeita maisemia.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_Vatt_paluu_ruokapaikka.jpg

Klo 10.30-11.15 tauko: Motellin ravintolassa voi nauttia ruotsalaisia ruokia, ja pohjakerroksen kahvilassa tarjoillaan puolestaan erilaisia pikaruokia. Viihtyisä ravintola, josta on upeat näkymät Vättern-järvelle. Päivän lounas tarjoillaan joka päivä, myös viikonloppuisin. Kokit tekevät hyvin valmistettua kotiruokaa ja tarjoavat aina kasvis- ja kalavaihtoehtoja. Päivän lounas v. SEK 139 / 13 € Sis. lämmin ruokavaihtoehto, leipä, salaatti, hiilihapotettu vesi ja kahvi. Myös à la carte -menu. Kahvila/myymälä sijaitsee hotellin sisäänkäynnin kerroksessa. Täältä saa ruokaa, kahvia ja kahvia tien päälle. Kahvilasta löydät myös yksinkertaisempia ruokia ja runsaita voileipiä.

Klo 14.30-16.00 Ruotsin panssarimuseo, jossa on museoshop ja kahvila. Klo 16.30-17.50 Mariefredin viehättävä kaupunki Mälären järven rannalla, Gripsholmin linnan juurella. Ruokatauko 1h 20 min. Tai voit ihaila linnaa ulkopuolelta ja kierrellä pikkukaupunkia.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__laiva_paluu_1.jpg

Klo 18.50 bussi saapuu Tukholmaan Viking Linen terminaalille. Klo 20.00 Viking Line M/S Grace lähtee kohti Turkua. Laivalla yöpyminen 5-8. kannen B-standard 9,4 m² sisähyteissä 1-4 hengelle joissa on tv, hiustenkuivain. Meri-illallinen seisovasta pöydästä juomineen ovelta 44 €.

5.-9.9_Malmo_Koopenhamina_bussikiertomatka__laiva_paluu_2.jpg

9.9 Maanantai (Päivän ajo 169 km Helsinki)

Klo 06.00-07.30 meriaamiainen ovelta ostettuna 18 €. Klo 07.35 Vikin Linen saapuu Turkuun. Bussi ajaa Turun keskustan kautta. Klo 09.00 Salo Abc Piihovi. Klo 10 Lohjanharju/Muijala. Espoo/ Lommila. Bussi on Helsingin keskustassa n. klo 10.30. Klo 11.20 Mäntsälä. Klo 12.05 Lahti Matkakeskus. Klo 13 Kouvola matkakeskus. Klo 13.40 Taavetti. Klo 14.10 Lappeenranta Matkakeskus. 15- Imatra Linja-autoasema.

7.9_Tanska_militarifestivaallimatka_2023_T.bussi.jpg

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Suomalaisessa bussissa on säädettävät istuimet, wc, ilmastointi, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko sekä wc-pysähdyksiä tarvittaessa. Varaa matkalle mukaan Tanskan & Ruotsin kruunuja sekä Euroja. 

Matkalle tarvittan passi tai henkilöllisyyskortti, ja matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Ilmoittaudu mukaan 4.8 mennessä! Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-5 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. on Kilpailu- ja Kuluttajaviraston vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

9.-12.5_Wolfsschanze_Hitlerin_Sudenpesa_matka_2024_helatorstai_4_pv._395_.jpg

9.-12.5 HELATORSTAI 2024 WOLFSSCHANZE -HITLERIN SUDENPESÄ To-Su 4 pv. 395 €.

Sis: Eckerö Linen laivamatkat, bussimatkat suomalaisen matkanjohtajan johdolla ohjelman mukaan, 2 hotelliyötä*** buffetaamiaisella Kaunasissa ja 1 hotelliyö***  illallisella & aamiaisella Rastenburgissa / Ketzrynissä sekä Sudenpesän*, Mauerwaldin, Masurialandin, Masurian kanavan, Festung Boyen, Rastenburgin lentokentän, suomalaisten JK­274 lentäjien muistomerkki, Kaunasin keskitysleirin muistomerkki ja Latvian sotamuseon sisäänpääsyt ja opastukset*. LUE LISÄÄ!

16.-18.8_Valga_sotahistorian_festivaalimatka_2024_Viro_3_pv._logo_275.jpg

16.-18.8 VIRO VALGA 2024 KANSAINVÄLINEN SOTAHISTORIAN FESTIVAALI MATKA pe-su 3 pv. 275 €.

Sis. Eckerö Linen laivamatkat, bussimatkat matkanjohtajan johdolla ohjelman mukaan, 2 hotelli*** yötä buffetaamiaisella & aamu-uinnilla Tarton keskustassa, Jogevan sotamuseon, Suomi poikien museon, Pöltsänmaan museon, Viron sotamuseon, Viron Vapaussotien museon, Valgan sotilaallisen teemapuiston & museon sisäänpääsyt. LUE LISÄÄ!