3.-17.7 Itävalta Tiroli Zillertal 2021 patikointimatka 15 pv.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_LOGO_2021.jpg

1.7_Mayrhofen_Penken_MTB_3.jpg

3.-17.7 ITÄVALTA TIROLI ZILLERTAL ZELL AM ZILLER 15 pv. alk. 799 €.

799 € 2hh. Sis. FINNAIR lennot Hki-München-Hki, bussimatkat Münchenin lentokentttä - Zell am Ziller, 14 yötä buffetaamiaisella lomakoti-/pensionissa** Zell am Ziller, 3 suomalaisen matkanjohtajan vetämää patikointiretkeä ja Hintertux & Spieljoch retket. (ei sis. hissi- & juna-/bussiliput) 925 € 1hh, 999 € 2hh yhdelle.

Lähde henkeä salpaavan kauniisiin Itävallan alppimaisemiin. Koe unohtumaton lomaelämys Zillertalissa yhdessä Alppien kauneimmista laaksoista keskellä postikorttimaisemia. Nimensä kuvankaunis laakso on saanut alueen läpi kulkevasta Ziller joesta. Loma perinteisessä ja rauhallisessa tirolilaiskylässä Zell am Zillerissä tekee tästä lomasta täydellisen kokemuksen. Ainutlaatuiset perinteet, tavat, musiikki, murre ja mentaliteetti muodostavat Zillertalin. Henkeäsalpaavia näkymiä voi ihailla myös nousemalla kabiinihissin kyytiin – niitä lähtee 1774 metriin Rosenalmiin, 1995 metriin kohoavalle Ahornille ja 1794 metriin kohoavalle Penkenille tai Hintertuxin jäätiköllä 3250 metrin korkeudessa. Zillertal Arenan loma-alueeeen kylillä Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten ja Krimml-Hochkrimml sekä Mayrhofenin alueella on paljon tarjottavaa.

Valitse hyvän olon aktiiviloma ja lähde Tiroliin. Ulkoilun ja liikunnan ystäville on paljon erilaisia vaihtoehtoja: patikointia ja pyöräilyä upeilla reiteillä. Muita liikunta mahdollisuuksia  ovat mm. vuori- ja kalliokiipeily, golf, tennis, koskenlasku, keilailu, ratsastus, riippuliito, surfaus ja uiminen. Läheinen Hintertuxin jäätikkö tarjoaa kesälläkin mahdollisuuden lumilautailuun ja lasketteluun. Mahdollista lähteä lisämaksullisille retkille Innsbruckiin, Salzburgiin, Krimmlin vesiputouksille, Gardajärvelle Italiaan, Kultakaivokseen ym. Koe Zillertalin alppikansanmusiikin tirolilaistunnelma Zillertalin Viulu-musiikkijuhlilla ja Tirolilaisen keittion herkut Zillertalin herkkufestivaaleilla. Zillertalissa voi todellakin tehdä jokaisesta lomapäivästä ainutlaatuisen ja unohtumattoman.

1.7_Mayrhofen_kansallispuisto_3.jpg

1.7_Mayrhofen_kansallipuisto_1.jpg

ZILLERTALIN ALPIT & KANSALLISPUISTO

Zillertalin Alpit (saks. Zillertaler Alpen. Kartta) on Itäisiin Alppeihin kuuluva vuoristoalue Itävallan ja Italian rajalla. Useat vuoren huiput (55 huippua) kohoavat yli 3000 metriin. Vuoristoalueen korkein huippu on Hochfeiler (3510 m). 80 jäätikköä on 2500 metrin yläpuolella. Zillertalin Kansallispuiston alue on laajuudeltaan 422 km² ja ulottuu Ginzlingin vuoristokylästä 1000 metrin korkeudesta aina Zillertalin korkeimmalle huipulle Hochfeiler 3509 m korkeuteen asti.

1.7_Mayrhofen_kansallipuisto_2.jpg

Täällä on edustettuina kaikki Alppien vuoriston korkeusvyohykkeet. Kasvillisuusvyöhykkeet vaihtelevat selvästi, kun kiivetään rinnettä ylöspäin. Alarinteiden pyökki- ja mäntymetsät saavat väistyä ylempänä vaahteroiden ja monien kuusilajien tieltä. Ylemmäs mennessä puusto vähenee ja loppuu, ja tilalle tulee vuoristokasvillisuus. Alpeilla vuoristossa on paitsi jäkälää ja sammalta sekä myös Alppien omaleimaisia alppiruusuja ja alppitähtiä. Kesällä kansallispuisto on kauneimmillaan. Eri korkeusvyöhykkeet tarjoavat täällä poikkeuksellisen monimuotoiset biologiset ja geologiset piirteet. Patikointi läpi perinteisesti viljeltyjen laitumien, vuoristometsien, kanjoneiden, kurujen ja harjujen on ainutlaatuinen kokemus. Voit samalla nähdä ainutlaatuisen eläimistön edustajia kuten maakotkia, vuorikauriita, gemssejä, saksanhirviä, murmeleta, ilveksiä, kettuja ja saukkoja. Näet unohtumattomia kirkkaita solisevia puroja, vesiputouksia, rosoisia jäätiköitä ja karuja vuoren huippuja.

Zillertalin kansallispuisto onkin kävijälleen mieleen jäävä ainutlaatuinen elämys. Ginzlingin vuoristokylässä on Kansallipuiston info-/vierailukeskus jossa on interaktiivinen elämysnäyttely "Jäätiköiden maailma". Steibock Welten Zillergrundissa esittelee Alppikauriiden maailmaa joita on nähtävissä myös vapaana luonnossa. Kansallispuiston oppaat vetävät päivittäin kolme erilaista opastettua patikointiretkeä hinta 5-6 € henkilö retki.

1.7_Mayrhofen_patikointi_1.jpg

1.7_Mayrhofen_patikointireitti_opasteet.jpg

Zillertalissa on yli 1400 km eri pituisia, kolmen eri vaikeusasteen patikointireittejä 500-3500 metrin korkeudessa aina leveistä laaksoista, puurajan yläpuolelle ikuisen jään jäätiköille. Reitit on hyvin karttaan ja maastoon merkittyjä. Alueella on monia yli 3000 metriin kohoavia huippuja, joista osalle voi tavallinenkin patikoitsija nousta ilman erikoisvarusteita tai kiipeilytaitoa.

1.7_Mayrhofen_patikointi_2.jpg

Aloittelijat sekä kokeneemmat patikoitsijat löytävät varmasti mieleisensä reitit, jotka kulkevat vaihtelevien ja upeiden vuoristomaisemien halki sekä solisevien vuoristopurojen, kristallin kirkkaiden vuoristojärvien ja vesiputousten ohi. Ihastuttavat laaksot kukkivine vuoristoniittyineen antavat oman säväyksensä patikointiin. Patikointireitit ovat joskus kivikkoisia ja vaativat tarkuutta ja rasittavat alas tullessa erityisesti polvia. Hyvät tukevat vaelluskengät ovat ehdottomasti tarpeen. Sää vuoristossa saattaa vaihtua nopeastikin ja tyyppillisiä ovatkin lyhyet kesäsateet joten kunnon sadevarustus on retkillä syytä kantaa mukana. Paikallisen oppaan johdolla järjestetään opastettuja maksullisia 6 € patikkaretkiä päivittäin. Vaelluskarttoja voit ostaa matkamuitomyymälöita, kirjakaupasta tai matkailutoimistoista. Myös Kansallispuiston oppaat vetävät päivittäin kolme erilaista opastettua patikointiretkeä hintaan 5-6 € henkilö retki.

Patikointi reitit sopivat kaikentasoisille patikoinnin ja vaelluksen harrastajille. Ohjattujen retkien pituus 3-15 km, kävelyosuuden kesto keskimäärin n. 2-5 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeusero vaelluksilla n. 100-1100m.

Voit tehdä eri teemojen mukaisia patikointiretkiä esim.

-Romanttinen vaellus laaksoissa: Schwarzachtal, Wimmertal, Schönachtal tai
Wildgerlostal. Patikointia läpi kauniiden vuoristoniittyjen ja solisevien purojen. Jokaisessa laaksossa tulee reilun tunnin kävelyn jälkeen vuoristomaja jossa saat lounastettua. Lopuksi patojärvellä voit soudella veneellä tai viettää virkistävän uintiretken.

-Yrttivaellus "Yrttinoidan"Erika Sporer johdolla: patikoinnilla hän kertoo mauste- sekä lääkekasveista ja niiden parantavista vaikutuksista.

-Auringo nousun patikointi Torseelle: Tuxertalissa 2000 m korkeudessa olevat maisemat on ehdoton kohde romantikoille ja valokuvaajille.

1.7_Mayrhofen_mtb_1.jpg

1.7_Mayrhofen_mtb_2.jpg

1.7_Mayrhofen_mtb_4.jpg

PYÖRÄILY

Oletpa MTB-pyöräilijä, maastopyörälijä, Freerider tai retkipyöräilijä niin Zillertalin 1200 km pyöräreitit  mahtavissa luonnon maisemissa ova elämys jokaisella. Aluetta kutsutaankin Pyöräilijän Eldoradoksi. Penkenin 5 kilometrin alamäki on Freeride MTB ehdoton suosikki. Pelkästään Mayrhofenin ympäristössä on 21 MTB reittiä.

1.7_Zillertal_pyorareitti.jpg

Ziller-joen laaksossa läpi idyllisten kylien läpi kulkee taas retkipyöräilijöiden suosima 31 km reitti. Laaksoissa kulkevat pyöräreitit ovat joko pyöräteitä tai maalaisteitä, joilla on paikallisliikennettä. Reittien varrelta löytyy nähtävyyksiä ja mukavia taukopaikkoja. Ilmaista reittikarttaa saa matkailutoimistosta, kirjakaupoissa myydään pyöräilykarttoja ja -oppaita.

1.7_Mayrhofen_mtb_5.jpg

1.7_Mayrhofen_MTB.jpg

Pyöriä (alk 15 € pv.), MTB (20 € pv.) e-bike-sähköpyöriä (alk. 10 € 1/2 pv, 18 € pv.) ja kypäriä vuokrataan urheiluliikkeissä ja rautatieasemilla. Opastettuja pyöräretkiä järjestetään. Pyöriä voi kuljettaa myös hisseissä lisämaksusta.

1.7_Mayrhofen_vuoristomaja_ruoka.jpg

VUORISTOMAJAT & MAJATALOT

Patikoitsijat ja pyörälijät jotka viettävät päivänsä raikkaassa vuoristoilmassa tulevat varmasti nälkäisiksi. Siksipä   lukuisat vuoristomajat eli Hütte:t ja vuoristomajatalot (yhteensä 150 kpl)  tunnelmallisine ravintoloineen ja terasseineen ovat oivallisia levähdyspaikkoja. Pysähdy hetkeksi nauttimaan maisemasta ja maittavasta lounaasta rinneravintolaan. Niissä retkeilijä täyttää vatsansa tirolilaisen keittiön tuhdeilla erikoisuuksilla ja nauttii raikastavan huurteisen vehnäoluen suomalaisittain kohtuu hinnalla.

1.7_Mayrhofen_mtb_1.jpg

1.7_Mayrhofen_Penken.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Penken_1_allas.jpg

ACTIONBERG PENKEN

Tandem-riippuliito yhdessä ammattipilotin kanssa on unohtumaton tapa kokea alppimaisemien kauneus. Kahden riippuliitolähtöpaikan lisäksi Penken tarjoaa kalliokipeilyreittejä ja kalliokiipeilyseinämän jossa kuka tahansa aloittelijakin pääsee kokeilemaan kalliokiipeilyä.

1.7_Mayrhofen_Action-Berg.jpg

20 eri vaikeusasteen maastopyöräreittiä alkaa myös täältä. Penkenin Funsport-asema vuokraa alamäki-skoottereita ja kiipeilyvälineitä. Penkenissä on maastopyöräilyn alamäkiajoon tarkoitettu puisto, jonka eritasoiset reitit sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille ajajille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_21.3_penkenin_lepopaikat_LISAKUVA.jpg

Näköala- ja levähdyspaikkoja.  Kävely- ja useat patikointireitit alkavat myös täältä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_penken_larchenwaldhutte.jpg

Vuorella on useita näköalaravintoloita kuten Restaurant Bergrast. Hissit kulkevat klo 08.30-17.00.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_1.jpg

AHORN

Itävallan suurin 160 paikkainen gondolihissi vie klo 08.30-17.00 matkailijoita aina 1/2 tunnin välein ylös Ahornin tasankolle 2000 m korkeuteen. Hissi sisältyy Zillertal Activ korttiin. Bistron 50 m levältä näköalatasanteelta on henkeäsalpaavan unohtumaton näkymä vuoristoon 3000 m. korkeine huippuineen ja alas Ziller-laakson. Täältä alkaa monia helppoja patikointireittejä mm. Filzenkogelille, Ahornille, Edelhüttelle ja alas Mayrhofiin.

Ahorn tarjoaa runsaasti nautinnon hetkiä auringonnoususta auringonlaskuun. Ahornissa koko tasangon läpi kulkee kaikille sopiva nautiskelyreitti.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_3_nakoalatasanne_2.jpg

Zillertalin, Stilluptalin ja Filzenalmin katselutasanteiden lisäksi Adlerblick-näköalataso on varustettu kaukoputkella. Ahornbahn-vuoristoaseman etupiha tarjoaa viihtyisän alueen, jossa on istuimet, toivomuslähde, suihkulähde ja paljon muuta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_2_lampi.jpg

Luonnonystävät kokevat rauhoittumisen Ahornsee järvellä ja Ahornbachl purolla. Ahornsee-ympäristössä kaiken ikäiset vierailijat löytävät lukuisia mahdollisuuksia pelata, levätä ja viipyä. Hengitä syvään ja laske jalkasi viileään veteen - näin voit rentoutua täällä!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_7._HUTTE_LISAKUVA_2.jpg

Lukuisia vuoristoravintoloita, jotka odottavat sinua kansainvälisillä herkuilla ja alkuperäisillä Zillertalin erikoisuuksilla. Ainutlaatuisena piilopaikkana Ahornhütte sijaitsee 1 965 metrin korkeudessa kauniin Ahornin retkeilyalueen keskellä Mayrhofenissa. Ahornhütteä ympäröi henkeäsalpaava panoraama. Ja aurinkoterassilta vuoret ovat melkein tarpeeksi lähellä koskettaaksesi niitä.

1.7_Mayrhofen_Ahorn_haukka_show.jpg

AHORN & PETOLINTUNÄYTÖS

2000 metrin korkeudessa 800 paikkaisessa luonnonkatsomossa saa haukkoa henkeään tätä petolintujen metsästysesitystä katsellessa kun maakotkat, hiirihaukat ja pöllöt liitelevät ilmassa katsojien hiuksia hipoen. Tunnin esityksen aikana kouluttaja kertoo enemmäkin petolinnuistaan. Näytökset joka päivä klo 14.00 (ei perjantaina). Ylä-hissiasemalta 10 min. kävelymatka. Katsomo aukeaa klo 13.45. Lippu 29,90 € aikuinen sisältää myös m/p hissilipun vuorelle. Lippu pelkkään esitykseen 10,60 € jos on Zillertaler aktiivikortti tai on patikoinnut ylös.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_nautiskelijareitti_lepopiste.jpg

GENIESSERERUNDWEG AHORN

Helppokulkuinen 2 km / 1 tunnin pituinen helppo nautiskelureitti joka kulkee koko Ahornin tasangon yli, soveltuu kaikille ja tarjoaa tietoa toisaalta Zillertalin Alppien korkean vuoren luonnonpuiston monimuotoisesta kasvistosta & eläimistöstä sekä toisaalta tekee vaikutuksen henkeäsalpaavalla panoraamallaan ja kaukaisista näkymistä. Petolintupolku Ahornbahnin vuoriasemalta Ahorn Adlerbühneen, jossa on infopiste Adlerbühnessä asuvista petolinnuista.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_6_lehmahaka.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_nautiskelijareitti_kioski_3_elainhaka_2.jpg

Filzenalmin näyttelytilan polulla saat mielenkiintoista tietoa tämän mökin historiasta ja vuoristolaitumien hoidosta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_nautiskelijareitti_kioski.jpg

Filzenalm Hüttellä on myynnissä alppiniittyjen lehmien maitoa ja vasta kirnuttua voita, sekä kylmiä juomia ja pientä purtavaa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_nautiskelijareitti_kioski_2_maisema.jpg

Filzenalmissa voit samalla nauttia henkeäsalpaavasta näkymästä Stilluptaliiin.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_nautiskelijareitti_nakoalapiste.jpg

Jos et saa tarpeeksi näitä maalauksellista maisemista, on parasta viivähtää yhdellä neljästä näköalatasanteesta Adlerblick, Zillertal, Stilluptal tai Filzenalm tai yhdessä hissin yläaseman etupihan lukuisista hyvän tunnelman alueista.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_4_patikointi.jpg

Patikointireitti Filzenkogelille tarjoaa mahdollisuuden upeaan näköalaan Zillertalin Alpeille. Helppo 2,9 km patikointi edestakaisin kestää noin 2 tuntia. Korkeusero 295 m. Lähtökohtana on Ahornbahnin vuoristoasema (1978m). Käänny vasemmalle ja jatka polkua nro 42a. Huippuristi (2227m) näkyy kaukaa. Mene suoraan huipun huipulle. Seuraavassa risteyksessä menet suoraan eteenpäin ja pysyt polulla nro 42.

Patikointi Edelhüttelle: Ahornin vuoristoasema (1978m) - polulla nro 42 - kohti Filzenkogelia (2227m) - ja Filzenschneiden alapuolella Edelhütteen (2238m) – Ahorn Bergstation. Keskivaikean reitin pituus yhteensä 6.2 km. Nousua 505 m.

Mene Ahornbahnin (1978m) vuoristoasemalta vasemmalle punaiselle polulle nro 42a Filzenkogelin (2227m) suuntaan (huipun risti näkyy). Muutaman mutkan jälkeen sinulla on upea näkymä Mayrhofeniin ja Zillertalin Alpeille. Hyvin viitoitettua polkua jatkuu melkein tasaisesti rinteen olkapään ympäri ja nouset nyt taas Filzenschneiden alapuolelta Edelhütteen (2238m), joka näkyy kaukaa. Edelhütten edessä polku jakautuu punaiseksi ja keltaiseksi. Punainen reitti on suositeltava, koska nousu on vähemmän jyrkkä. Tällä vaelluksella sinulla on aina korkein huippu Ahornspitze (2973m) edessäsi. Edelhütteltä laskeutumista varten voit valita keltaiseksi vaihtoehdoksi. Patikointi vuoristomajalle Ahornin hissiasemalta kestää noin 1-1,5 tuntia eli yhteensä 3 tuntia.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_ahorn_5_edeli_patikointi.jpg

KARL VON EDEL HÜTTE 2238 m.

Vuori ja köysirata ovat tiiviisti yhteydessä Karl-von-Edel-Hütteen: Ahornspitze on tärkein kohde, johon retkeilijät kiipeävät Edel-Hütten kautta, kuten sitä kutsutaan lyhyesti. maalaismainen mökki-ilmapiiri ja hyvä keittiö. Upeasta ja vaikuttavasta panoraamasta Ahornspitzen juurella voit nauttia Edelhütten terassilta. Päiväretkeilijät pääsevät myös köysiradalla Ahornin kautta tunnissa Filzbodeniin ja nousevat sitten ylös Edel-Hüttelle. Lähistöllä 45 minuutin päässä on Toreggenkopf, johon on helppo kiivetä, ja se on myös sopiva kohde perheille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zillergrund_1a_2.jpg

ZILLERGRUND

Zillergrund on itäisin Zillertalin neljästä sivulaaksosta. Se on noin 25 kilometriä pitkä ja ulottuu Itävallan ja Italian rajalta Mayrhofeniin. Laakson läpi virtaa Zillers. Zillergrundin yläosaa kutsutaan Zillergründliksi. Samanniminen patoallas ulottuu tänne. Laakso alkaa Heiliggeistjöchlistä noin 2 658 metrin korkeudesta ja jatkuu metsäiseen rotkoon lähellä Mayrhofenia. Matka Zillergrundiin alkaa Mayrhofenista, josta kulkee säännöllisiä busseja Zillergrund Staumauerille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zillergrund_pato_1_2.jpg

Mahtavien vuorten ja suurten vesiputousten välissä on rauhallinen järvi, jossa heijastuvat kaikki värit turkoosista siniseen ja vihreään. Zillergrundin vuorten keskellä on vaikuttava harmaa pato joka näkyy jo kaukaa. Zillergründlin pato on kaaripato jonka ensisijainen tarkoitus on vesivoiman tuotanto ja se tukee 360 ​​MW: n pumppuvarastointilaitosta. Voimalaitos otettiin täysin käyttöön vuonna 1988. Pato on Itävallan toiseksi korkein.

PATIKOINTIKOHTEITA ZILLERGRUND

Klaushof 1.040 m | Bärenbadalm 1.450 m | Einkehr zum Adlerblick 1.900 m | Häusling 1.050 m | In der Au 1.269 m | Hohenaualm 1.863 m | Plauenerhütte 2.363 m

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zillergrund_pieni_tiibetti_3.jpg

KLEIN TIIBET ZILLERGRÜND

Jo Itävallan maisemat on sinänsä ainutlaatuisia. Mutta Zillertalissa on alue, joka muistuttaa Tiibetin ylänköä: Pieni Tiibet Zillertalissa. Se on maaginen paikka Zillergrundissa. Kulje bussipysäkiltä 500 metrin pituisen tunnelin läpi. Kun olet jättänyt sen taakse, näet patojärven ja vuoristoisen ympäristön kaikessa kauneudessaan. Nautittuasi näkymästä patojärvellä jatka tietä 1 tunti 15 minuuttia kohti Pikku Tiibetiä. Vasta noin 20 minuutin patikoinnin kuluttua ymmärrät, miksi sitä kutsutaan Tiibetiksi. Patojärvi, jota ympäröivät mahtavat vuoret, joissa on jyrkkiä kalliokielekkeitä ja polku, joka johtaa turkoosinvihreän veden ympärille - näin kuvittelet Tiibetin. Henkeäsalpaavan maiseman villi kauneus ja rauha, jota tästä maapalasta huokuu, herättävät assosiaatioita Himalajalle.

Niityllä on myös pieniä kiviä ja lepopaikkoja sadan metrin välein. Ei vain mikä tahansa lepopaikka, vaan pienet puiset penkit, joissa on iskulauseita kannustamaan sinua siirtymään eteenpäin. Aina enempi maisema alkaa muistuttamaan Tiibetiä. Jatkan kävelyä ja saavut järvelle jossa on kivimökki, jossa liput heiluvat tuulessa tuodakseen rukouksia taivaaseen. Rukouslippujen viisi väriä edustavat yhtä elementtiä. Symbolit ja mantrat, jotka koristavat lippuja, tulisi tuoda tuulen maailmaan kaikkien tuntevien olentojen onnellisuuden vuoksi. Tämä kivimökki on Hohenaualm. Vuoristomökin, maiseman ja lippujen lisäksi myös suuret puukirjaimet, rukouspyörät, vanha vesipyörä sekä hevoset ja lehmät antavat sinulle tunteen olevasi määränpäässäsi. Olet toisessa maailmassa, olet Klein Tiibetissä Zillertalissa. Välipalalla nautit näkymästä, rauhasta, hiljaisuudesta katsellen hevosten ja lehmien laiduntamista niityillä. Pieni Tiibet on maaginen paikka, jota tuskin voidaan sanoin kuvailla tai jonka kauneutta ei voida vangita kuviin. Se on paikka, jonka viehätys ja sen ilmapiiri sinun täytyy itse nähdä ja tuntea. Pieni Tiibet on ehdottomasti vaelluksen arvoinen! Zillergrundin padolta on 3,5 km /1 h 15 min helppo patikointi suuntaansa Hohenalmin vuoristomajalle.

3.7_Zillertal_patikointimatka_zillergrund_1_vuoristomaja_2.jpg

GASTHAUS EINKEHR ZUM ADLERBLICK

"Einkehr zum Adlerblick" -ravintola sijaitsee noin 1900 metrin korkeudessa Zillergründlin patojärven yläpuolella. Sieltä on upeat näkymät patojärvelle ja Zillertalin Alppien vuorille. Luonnollinen puutarha, joka on täynnä alppikukkia, huolellisesti suunnitellulla ja helposti saavutettavalla ympyräpolulla, tarjoaa jokaiselle vieraalle rentouttavan kävelyn.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zillergrund_vuoristomaja_2_2.jpg

Täällä ihmiset ja luonto kohtaavat. Perinteinen käsityötaito kohtaa huippuluokan sisustuksen sekä ravintolan sisällä, että sen ulkopuolella. Tirolilaisen keittiön ja vieraanvaraisuus lisäksi vuoristomaja tarjoaa hiljaisuuden, rauhan ja mietiskelypaikkoja.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zillergrund_vuorikaurismaailma_2.jpg

STEINBOCK WELTEN

Vuorikauriin luonnollinen levinneisyysalue käsittää Alpit. Laji oli kadota lähes kokonaan 1800-luvulla liikametsästyksen takia. Vuorikauriiden elinympäristö käsittää tyypillisesti avoimia ja kivikkoisia seutuja puurajan yläpuolella. Puurajan alapuolella niitä tavataan vain avoimissa metsämaastoissa. Elinympäristöt sijaitsevat tavallisesti 500–3 000 metrin korkeudella merenpinnasta. Vuorikauriit esiintyvät yleensä 10-20 yksilön laumoissa. Vuorikauriilla on pitkät perinteet Zillertalin Alppien luonnonpuistossa ja viime aikoina erittäin vaihteleva historia. Steinbock Welten im Zillergrundin näyttelyssä voit oppia paitsi mielenkiintoisia faktoja näistä kiehtovista eläimistä myös tarkkailla niitä luonnossa aidossa ympäristössä. Avoinna klo 8.00–19.00. Vapaa pääsy.

1.7_Mayrhofen_Gissling_.jpg

GINZLING IM ZILLERTAL

Idyllinen vuorikiipeilykylä Ginzling sijaitsee Zillertalin Alppien luonnonpuiston ainutlaatuisessa ja kiehtova taustaisessa vuoristossa Zemmgrundissa. 400 asukkaan kylä sijaitsee 1000 metrin korkeudessa, ja sitä ympäröi majesteettinen tausta, jossa on useita "kolmen tuhannen metrin huippuja".

Ginzling on siis ihanteellinen lähtökohta vaelluksille ja korkealle vuorelle suuntautuville retkille vaikuttavassa luonnossa. Kylän ainutlaatuinen viehätys ja luonnon ja ihmisten välinen harmonia viehättävät jokaista lomailijaa. Olitpa yksin tai perheen kanssa, lomasi vuorikiipeilykylässä Ginzlingissä on unohtumaton kokemus.

150 vuotta sitten vuorikiipeilyn pioneerit valloittivat Zillertalin Alppien huiput. Yhä useammat vieraat seurasivat innokkaita kertomuksiaan köysillä ja hakuilla, ja kylä kasvoi pienestä asutuksesta. Nyt vuorikiipeilykylä ja luonnonpuisto ovat keksineet jotain erikoista. Alueelle perustettiin geokätköreitti polkujen tutkimiseen. GPS-laitteen ja uteliaisuuden avulla kävijät voivat kaivaa aarteen ja tutustua vuorikiipeilykylän alppihistoriaan. Zillertalin Alppien luonnonpuistossa on aina jotain uutta, ja Ginzling tarjoaa ihanteellisen alustan tähän. Kaikille Ginzlingin retkeilyreiteille on myönnetty Tirolin osavaltion Mountain Trail Quality Seal -merkki, ja ne ovat suurelta osin osa Zillertalin Alppien luonnonpuiston suojelualuetta. Geokätkentä reitti, joka on jännittävä aloittelijoille ja kokeneemmille harrastajille sisältää kahdeksan asemaa, kestää noin 2 tuntia (kävelyaika 1 tunti). Löydät tiedot osoitteesta: www.geocaching.com tai voit lainata niitä ilmaiseksi Ginzlingin luonnonpuiston talosta. GPS-laitteita voi vuokrata myöskin sieltä.

NATURPARKHAUS GINZLING

Luonnonpuiston sydän sijaitsee Ginzlingissä. Luonnonpuiston talossa on luonnonpuiston hallinto sekä alppi- ja aluekirjasto. Rakennuksen sydän on kuitenkin moderni, perheystävällinen seikkailunäyttely Gletscher Welten jäätikkömaailmoista. Nähtävyydet talon ympärillä Nasenwandin luonnonpuisto ferrata sekä lukuisia kiipeily- ja lohkareita, Geokätköreitti "Ginzling -alussa oli vuorikiipeilyä".

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup_1_laakso_2.jpg

STILLUPTAL

Stilluptal sijaitsee Zillertalin Alppien luonnonpuistossa ja on 17 kilometrin pituisena lyhyin neljästä sivulaaksosta. Idyllinen maisema kutsuu retkeilijöitä, kävelijöitä ja pyöräilijöitä, ja siellä on lukuisia levähdyspaikkoja pysähtyä nauttimaan tirolilaisia herkkuja. Nauti tästä luonnonpaikasta ja koe Zillertal sen kauneimmalta puolelta! Luonnonparatiisi alkaa heti Mayrhofenin takaa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup_6_huiput_2.jpg

Stilluptalia ympäröivät Ahornkamm ja Ahornspitze (2973 m), Zillertaler Hauptkamm ja Wollbachspitze (3209 m) ja Großem Löffler (3379 m) sekä Floitenkamm ja Gigalitz (3001 m), Floitenturm (2805 m), Dristner (2767 m).

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup_2_vesiputouksia_2.jpg

Taxachalmin alueella, lukuisat vesiputoukset virtaavat alas jäätyneiltä vuorilta ja yhdistyvät muodostamaan Stillupbach. Vesiputoukset ja koko maisema ovat todellinen helmi Zillertalin Alppien korkeitten vuorten luonnonpuistossa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup_7_patojarvi_2.jpg

Mutkitteleva tie johtaa jopa 15 prosentin kaltevuudella 8 km: n pituudelta Stillupspeicherille. Stillup-laaksoa hallitsee Stillup patojärvi, joka luotiin energian tuottamiseksi ja samalla suojaamaan Zillertalia tulvilta. 1966 rakennettu patojärvi on 1116 metrin korkeudessa ja sen pituus on 2,5 km.

Bussit kulkevat Mayrhofenista Gasthof Wasserfallille ja aina laakson päässä sijaitsevaan Grünen-Wand-Hüttelle, joka on lähtöpisten[ retkeilijöille ja vuorikiipeilijöille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup_3_grunewand_vuoristomaja_3.jpg

GRÜNE WAND HÜTTE

Maalaismainen vuoristomaja Stilluptalissa 1438 metrin korkeudessa Stillupgrundin päässä. Grüne Wand Hütte on suosittu retkipiste patikoitsijoille ja pyöräilijöille, jotka käyttävät mökkiä välipalapisteenä. Helppo patikoinnille Stilupseeltä. Mökiltä alkaa suosittu 2 tunnin vuoristopatikointi Kasseler vuoristomajalle, joka sijaitsee Berliner Höhenwegillä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup_4_kasler_2.jpg

KASSELER HÜTTE

Stilluptalin yläosassa. Grüne-Wand-Hütteltä 2 h patikoinnin päässä. on Kasseler Hütte (2178 m), joka on Saksan alppiklubin vuoristomaja. Se on hyvä päiväretki kohde. Mökin läheisyydessä on kaiken tasoinen kiipeilypuisto, jonka loi kuuluisa Zillertalilainen vuorikiipeilijä Peter Habeler. Kasseler Hütte on Berliner Höhenwegillä reitin varrella. Tämä tulee Lapenscharten (2701 m) yli Stilluptaliin ja kiertää sen yläsan 2100-2300 metrin korkeudessa Kasseler Hütteen. Sieltä polku johtaa Ahornkammea pitkin Ahornspitzen alapuolelle Karl-von-Edel-Hütteen.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup_5_edel_2.jpg

KARL VON EDEL HÜTTE 2238 m.

Vuori ja köysirata ovat tiiviisti yhteydessä Karl-von-Edel-Hütteen: Ahornspitze on tärkein kohde, johon retkeilijät kiipeävät Edel-Hütten kautta, kuten sitä kutsutaan lyhyesti. maalaismainen mökki-ilmapiiri ja hyvä keittiö. Upeasta ja vaikuttavasta panoraamasta Ahornspitzen juurella voit nauttia Edelhütten terassilta. Päiväretkeilijät pääsevät myös köysiradalla Ahornin kautta tunnissa Filzbodeniin ja nousevat sitten ylös Edel-Hüttelle. Lähistöllä 45 minuutin päässä on Toreggenkopf, johon on helppo kiivetä, ja se on myös sopiva kohde perheille.

Jos haluat kiivetä Edelhüttelle, voit valita eri reittien välillä. Kokemattomille ja pienten lasten perheille suosittelemme nousua Ahornbahnin kautta ja seuraamaan sieltä "punaista", hyvin viitoitettua polkua kohtalaisella kaltevuudella Edelhütte Zillertaliin. Edelhütten edessä polku jakautuu punaiseksi ja keltaiseksi. Punainen reitti on suositeltava, koska nousu on vähemmän jyrkkä. Edelhütteltä laskeutumista varten voit valita keltaiseksi vaihtoehdoksi. Nousun vuoristomajalle Ahornin hissiaseman kautta kestää noin 1 - 1,5 tuntia.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_stilup__8_haus_2.jpg

Stillupphaus ja Wirtshaus Wasserfall ovat muita paikkoja pysähtyä virvokkeita varten Stilluptalissa. Koko Stilluptalin laakson läpi kulkee vaellusreitti AV-numero 515. Tämä johtaa lopulta Berliner Höhenwegiin Kasseler Hütten lähellä. Pian Gasthof Grüne-Wand-Hütten jälkeen haarautuu reitti 518, joka johtaa myös Berliner Höhenwegille, mutta kulkee Lapenscharten alapuolelle. AV-vaellusreitti 514 johtaa padon lähellä sijaitsevasta laakson kerroksesta Filzenalmiin lähelle Ahornbahn-vuoristoasemaa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispatojarvi_2_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispatojarvi_1_2.jpg

ZAMSERGRUND & SCHLEGEIS PATOJÄRVI

Schlegeis Alpenstrassen alppitie johtaa henkeäsalpaavaan korkeaan vuoristoalueeseen. 13,3 km pituisen reitin varrella odottavat vesiputouksia, luonnonkivitunneleita ja monia jäätikönäkymiä.

"Kaksinkertaisen kaarevan" 725 m pituisen ja 131 m korkean padon seinämän ansiosta Schlegeisin patojärvi on yksi Tirolin ja Itävallan suurimmista vesialtaista, sopien silti harmonisesti yhteen Zillertalin Alppien luonnonpuiston kauniiden luonnonmaisemien kanssa. Zemmgrundin sivulaaksossa sinua odottavat vaativat pyöräreitit Schlegeisin patojärvelle, josta alkaa monia kauniita vaelluksia ja patikointireittejä Zillertalin takaosan vaikuttaville vuorille. Kuuluisa Berliinin Höhenweg johtaa ohi. Zamser Grund ulottuu Zemmgrundin päästä Zemmbach-Oberlaufiin lähellä Breitlahneria Dornauberg-Ginzlingin yläpuolelle lounaaseen Pfitscher Jochiin (2246 m merenpinnan yläpuolelle).

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispatokierros_2.jpg

Vierailut Mayrhofenin voimalaitoksen tietokeskuksessa ovat mahdollisia päivittäin klo 8–17 ilmaisella sisäänpääsyllä. Opastettuja kierroksia pyynnöstä! Tutustu Schlegeisin padon sisäisiin toimintoihin. Tunnin opastettu kierros Schlegeis-padolle tapahtuu joka tunti klo 10-16.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispato_2action_2.jpg

Via ferrata # SCHLEGEIS131

Maailman upein via ferrata, 131 metriä korkea kiipeilyseinä, 1260 reikää portaille, kahvoille ja turvaköysille porattiin 200 metrin pituisiksi. Tämä on maailman ensimmäinen via ferrata, joka rakennettiin padon seinälle. Vaikeustasolla A / B (C-muunnoksella) # SCHLEGEIS131 voivat kiivetä kaikki, joilla ei ole huimausta. Lisäksi Giant Swing, Flying Fox.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispatojarvi_patikointi_olperer_vuoristomajalle_1.jpg

Vain 90 minuutin / 2,8 km patikoinnilla pääset Schlegeisin patojärveltä 600 metriä korkeammalla sijaitsevalle Olpererhüttelle. Pysäköintialueelta ajotien yläpuolella patojärveä pitkin, lyhyt patikointi ulos laaksosta ja pian sen jälkeen luoteeseen , ensin metsän läpi, myöhemmin mäntymaaston läpi, monien mutkien kautta. Jatka avoimella alueella ensin Riepenbachin puron vasemmalla puolella, vaihda myöhemmin virran oikealle puolelle ja ylöspäin vinosti oikealle leveälle ruohomaastolla. Viimeiset metrit ylöspäin muutamassa mutkassa mökille, joka on ollut näkyvissä jo pitkään.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispatojarvi_patikointi_olperer_vuoristomajalle_2.jpg

Riippusilta Olpererhüttellä. Schlegeis-patojärvi taustalla, Großer Möseler takana vasemmalla.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispatojarvi_patikointi_olperer_vuoristomajalle_3.jpg

OLPERERHÜTTE

Olpererhütte on Saksan alppiklubin (DAV) vuoristomaja Zillertalin Alpeilla 2389 metrin korkeudessa. Olpererhütte tarjoaa jokaiselle lähtökohdan oikealle polulle: Zillertaler Runden virstanpylväs, alkupisteen Tuxerin Alppien korkeimmille huipuille 3476 m korkealle Olpererille tai jollekin sen mahtavista naapurihuipuista, tai kauniin vuoristoreitin Neumarkter Runden, lähtö- tai loppupisteeksi. Päiväretkeilijät arvostavat myös mukavaa paikkaa ja erinomaista paikallista ruokaa. Voit jatkaa patikointia  Friesenberghausille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Schleigeispatojarvi_friesenbergvuoristomajalle_1_3.jpg

FRIESENBERGHAUS

Sijaitsee 2498 metrin korkeudessa Berliner Höhenwegin varrella. Vuoristomaja sijaitsee Tuxin pääharjanteella upealla paikalla suoraan Friesenbergsee järven yläpuolella, Hohen Rifflerin ja Gefrorenen Wandspitzen välissä. Vuoristomajan keittiö tarjoaa ruokaa ja juomia. Mökki sijaitsee lähes 700 metriä korkeammalla Schlegeisin padosta pohjoiseen Zamser Grundissa. Pysäköintialueelta sinne pääsee helposti AV-polun nro 532 kautta, joka alkaa Neue Dominikushüttestä, noin kahden ja puolen tunnin kävelyllä Friesenbergalmin kautta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_5_alppenrosen_panorama.jpg

PATIKOINTI ALLPENGASTHOF BREITLAHNER - ALPENROSEHÜTTE - BERLINER HÜTTE

Paikointi Alpengasthof Breitlahneristä Zemmgrundin kautta Alpenrosenhütteen ja Berliner Hütteen. Kävelyaikatavoite 3 - 3,5 tuntia Berliner Hüttelle. Kävelyaika yhteensä mp. 5,5-6 tuntia. Kokonaiskorkeusero 969 m. Kokonaismatka 17,6 km. Vaikeusaste: keskivaikea, punaiinen vuoristopolku.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_1_Breitleitner.jpg

Mayrhofenista bussilla Alpengasthof Breitlahner. Pysäköintialueelta kävellään alas sillalle ja

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_2_tie_2.jpg

eteläsuunnassa Zemmtaliin. Ennen pientä Klausenalmin vuoristomajaa (1301 m), joka on aivan suuren kiven vieressä, pysytään vasemmalla polulla, joka jakautuu, ja kävellään laaksoon ilman korkeuseroa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_8_vuoristomaja_2_2.jpg

Jatketaan läpi Schwemmalmiin ja tien noustessa jälleen Grawandhütten vuoristomajalle (1636 m).

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_3_mutkat.jpg

Usein mutkitellen se nousee metsän läpi Grawandalmin avoimille alueille, mennen pienen pysäköintialueen ohi pienelle mökille, jonka edessä on esteitä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_9_betonitie_2.jpg

Tästä lähtien mennään jonkin verran betonitiellä, korkealla Zemm-rotkon yläpuolella.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_4_polku.jpg

Ylös laaksoon Waxeggalm (1871 m) ja

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_7_alppenrose3lisa_2.jpg

Alpenrosenhüttelle (1878 m), joka on hieman vasemmalla puolella laakson pohjasta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_6_alppenrose_3.jpg

ALPENROSENHÜTTE

Alpenrosenhütten sijainti 1878 metrin korkeudessa on ainutlaatuinen. Se sijaitsee vain noin 30 minuutin kävelymatkan päässä ylempänä olevasta kuuluisasta Berliner Hüttestä, koskemattoman luonnonmaiseman ja kolmetuhatta metriä korkeiden huippujen ympäröimänä. Näet jo täältä Etelä-Tirolin vuoret.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_7_alppenrose2_2.jpg

Gasthof Breitlahnerista, lähellä Ginzlingin vuorikiipeilykylää, mökille pääsee noin 2,5 tunnissa. Ja koska liikunta raikkaassa vuoristoilmassa saa sinut nälkäiseksi ja janoiseksi, Alpenrosen-Hüttenkuchl hemmottelee vieraita viihtyisässä ilmapiirissään maukkailla paikallisilla erikoisuuksilla kuten Ripperl, Bauernschmaus, Schnitzel, Zillertaler Kasspatzln und Tiroler Gröstl.

Patikointi 2472 metrin korkeudessa olevalle Schwarzsee- järvelle on suositeltavaa.  Hyvin merkitty ja helppo, kauniisti maisemoitu polku johtaa kävellen noin 45 minuutissa tälle idylliselle pienelle vuoristöjärvelle, jonne rohkeat voivat hypätä uimaan.

 Patikointi edelleen Berliner Hüttelle: Muutama metri Alpenrosenhütten jälkeen tienviitan kohdalla vuoristopolku haarautuu vasemmalle Berliner Hüttelle, jonne patikoidaan ylöspäin ½ tuntia. Noin vuoren puolenvälin jälkeen polku

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_zemmer_Berlin_vuoristomaja_1.jpg

BERLINER HÜTTE

2042 metrin korkeudessa sijaitseva Berliner Hütte on Itävallan Tirolin Zillertalin Alppien suurin vuoristomaja. Se vaikuttavalla paikalla keskellä Zillertalin Alppien kauneimpia huippuja, josta on upeat näkymät mahtaville kolmetuhannen metrin huipuille. Alkuperäinen mökki rakennettiin vuonna 1879 Saksan ja Itävallan alppiklubin Berliinin osastolle, se on vaikuttava todistus ajalta, jolloin Saksan imperiumin ja sen pääkaupungin oli esitettävä itsensä glamourilla korkealla vuoristossa. Sen avaaminen merkitsi Alppien matkailun kehityksen alkua. Rakentamalla polkuja ja muita vuoristomajoja, Saksan ja Itävallan Alppiliitto loi lopulta vuoristovaeltajille infrastruktuurin, joka on edelleen olemassa ja perusta kukoistavalle matkailulle alueella.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_kyla_1.jpg

TUX

Tux sijaitsee Tux-laakson aurinkoisella tasangolla 1300-3250 metriä merenpinnan yläpuolella. Tuxin kunta on yli 8 km pitkä ja se koostuu viidestä kylästä, joiden keskusta on Lanersbach. Tyypillisiksi tirolilaiskyliksi ne tarjoavat vierailijoilleen viehättävän, kodikkaan ilmapiirin ja upean luonnonkokemuksen. Monipuolinen alppikylä, moderni loma-alue, upea panoraama ja lämmin vieraanvaraisuus. Se kuvaa luultavasti parhaiten Tuxia Zillertalissa. Zillertalin laakson korkeimmalla sijaitsevalla alueella on täydellinen ilmasto tarjota vieraille rentouttavaa tai vauhdikasta lomaa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_hissiasema.jpg

EGGNALMBAHN

Eggalmbahn on 1,5 km pitkä köysirata Tuxin Alpeilla, joka johtaa Tux-Lanersbachista Eggenalmille 1951 m korkeuteen. Eggalmbahn on gondolihissi, jossa on kabiineja neljälle hengelle. Köysiradan ala-asema on laaksossa 1284 metrin korkeudella ja yläasema 1951 metrin korkeudella. Hissi sisältyy Zillertal Activ korttiin.

Mikä voisi olla mukavampaa kuin rentoutua aurinkoisena kesäpäivänä tai olla aktiivinen raikkaassa ilmassa? Vain 8 minuutissa gondoli vie Lanersbachista Eggalmiin, josta avautuu harvinaista kauneutta tarjoava panoraama. Alppipurojen ja kukkivien kesäniittyjen ympäröimä Eggalmin vuoristoasema on ihanteellinen lähtökohta monille palkitseville vaelluksille kuten: Grübelspitze - Torseen - Kalkwand - Steinkasern - Brandalm - jne.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_almravintola_1.jpg

BERGGASTHAUS EGGALM

Kirchlerin perheen 2000 m. korkeudessa oleva Eggalm-vuoristoravintola tarjoaa upeat panoraamanäkymät Zillertalin Alppien vuoristomaailmaan. Eggalmin aurinkoisimmalla paikalla voit nauttia kasvistosta ja eläimistöstä ja kokea ainutlaatuisen panoraamanäkymän Tuxin alppimaisemaan. Jos et ole löytänyt sopivaa patikointireittiä, niin pääset hissillä Eggalmin vuoristoasemalle, nauti näkymistä Zillertalin ja Tuxin Alpeille ja anna hemmotella itseäsi Eggalm-ravintolossa. Aurinkoterassit ja lepotuolit kutsuvat sinut tekemään niin.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_almi_ylhaalla.jpg

ALPPENROSE RUNDE

Rauhallinen, helppo 2,5 km / tunnin ympyräreitti, jota on ilo patikoida etenkin alppiruusukauden aikana. Värikkäät kukat vievät polun, jonka matalan kalte ansiosta pienimmätkin retkeilijät voivat hallita ongelmitta. Aloitus- / loppupiste: Eggalmbahn-vuoristoasema 2000 m: n korkeudella. Luonne: helppo vaellus. Korkeusero: 40 m. Korkein kohta: 2000 m.

Vaikeustaso keskitaso:

-Eggalmin vuoristoasemalta Grübelspitzelle, 2400 m (leimauspiste patikointimerkkiä varten) ja takaisin vuoristoasemalle. Mukava vaellus kaikille kävelyaika n. 3 tuntia

 -Eggalmin vuoristoasemalta Grübelspitzelle - Zilljöchl - Ramsjoch - Torsee ja takaisin Nasse-Tux-Almin ja Geiselhöfen yli laaksoon. Yksi Tuxertalin kauneimmista vuoristoretkistä urheilulliselle ja vuoristoharrastajille. Kävelyaika noin 6 tuntia.

 -Eggalmin vuoristoasemalta Grübelspitze - Zilljöchl - Junsbergalm (Stoankaser-välipala-asema) - Niederlegerille ja takaisin laaksoon. Päiväretki ainutlaatuisella kauneudella. Kävelyaika noin 6 tuntia.

Patikointi Eggalm - Lattenalm - Gemais - Tux-Lanersbach

Helppo 2 tunnin patikointi alkaa Eggenalmin yläasemalta. Risteyksestä vuoristoasemalta oikealle ja  ulos laaksosta polulle nro 33, joka johtaa suuren oikealle mutkan jälkeen Lattenliftin alta. Jatkaen laskeutumista kukkivien alppilaidunten ja niittyjen yli Lattenalmin laaksoon.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_almravintola_2.jpg

JAUSENSTATION LATTENALM

Voit rentoutua ja vahvistaa itseäsi Lattenalmissa. Täällä sinua hemmotellaan herkullisilla paikallisilla tirolilaisilla herkuilla ja tarjolla on  maanl äheisellä kotiruokia kuten Zillertalin munkkeja, tirolilaisia ​​nyyttejä tai Gröstl pyttipannua. Erityisesti suositellaan maitoa ja alueelle tyypillistä heinää sisältävää juustoa. Voit nauttia näistä joko viihtyisällä aurinkoterassilla tai alppimökin maalaismaisessa sisustetussa salissa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_alm_kappeli.jpg

Rosenkranzweg johtaa Lanersbachista polulla Gemaisin kylään. Rukouskappeli rakennettiin 2013 ja vihittiin pyhälle Jumalan äidille 8. kesäkuuta 2013.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_alm_patikointinakyma.jpg

Sieltä laskeudu metsän läpi, kunnes polku nro 33 liittyy syöttötielle. Käänny oikealle ja palaa Tux-Lanersbachiin Gemaisin kautta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hinter-Tux_3_kyla.jpg

HINTERTUX

Nykyään Hintertux koostuu kahdesta osasta, eli todellisesta paikasta Hintertux joka on pieni kylä, jossa on kirkko ja maalaistaloja, ja kylästä on joka sijaitsee noin kilometrin päässä laakson päässä hotellikylänä, jossa toimivat hissien ala-asemat ja suuret pysäköintialueet. Hintertux sijaitsee 15 km päässä Zillertalin laakson perällä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hinter-Tux_4_bussipaattari.jpg

 Mayrhofenista on sinne bussiyhteys. Ympärivuotinen hiihtoalue Hintertuxin jäätikkö on koko perheen luonto- ja urheiluparatiisi, joka on avoinna 365 päivää vuodessa. Koe vuorten kiehtovuus ja nauti täydellisestä vapaudesta - 3250 metriä merenpinnan yläpuolella! Hintertux-jäätikön panoraamaterassi on vaikuttava 3250 metrin korkeudessa ja helposti kaikkien ulottuvilla.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hinter-Tux_2.jpg

Hintertux-jäätiköllä, Itävallan ainoalla ympärivuotisella hiihtoalueella, ovat vaellusta, vuorikiipeilyä, pyöräilyä tai hiihtoa, tyypilliset kesä- ja talviaktiviteetit sulautuvat Tux-Finkenbergin alueelle.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hinter-Tux_1_vesiputous_2.jpg

Jyrkät vesiputoukset, murmelit ja upeat näkymät Alppien pääharjan lukuisille kolmen tuhannen metrin huipuille täydentävät riemua. Koko Hintertux-jäätikön takana oleva alue on yhtä ihanaa vaellusaluetta, joka on täydellinen henkeäsalpaaville vuoristovaelluksille ja patikointiretkille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hintertux_patikointi_lisakuva_3.jpg

Upeat vuoristo- ja vaellusretket avautuvat koko Hintertux-jäätikön alueelle riippumatta siitä, aloitatko Hintertuxista, Sommerbergalmista vai Tuxer Fernerhausista. Alue tarjoaa täydellisiä reittejä, jotka haastavat jokaisen retkeilijän yksilöllisesti. Valitse mukavien alppilaidun reittien, haastavien päiväretkien välillä tai saavuta huiput vuoristo-oppaan kanssa. Jokainen reitti tarjoaa upean luonnon ja poikkeuksellisen ulkoelämyksen.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hinter-Tux__2._hissiasema.jpg

Zillertal Activcard on voimassa vain Sommerbergalmiin (2100 m) asti. Luonnon kaunis vaellus alkaa Sommerbergalmin hissiasemalta (2100 m). Polku nro 16 johtaa alppimökkien ohi ja polun yli Waldebeniin. Tääll alppilaidunta ympäröivät jyrkät vesiputoukset ja jyrkät kallionseinämät. Pienen metsikön jälkeen saavutaan tienristeykseen. Luonnonystävät seuraavat polkua nro 526 haastavalla laskeutumisella ohi: kuuluisan Walfischmaulin (vaikuttavasti haljennut kivilohko) sekä vesiputouksen ohitse. Oikoreitti: Ota polun haarassa polku nro 16, joka johtaa suoraan metsän hissin ala-asemalle.

Tux Welten -teemareitit

Erilaiset kiehtovat teemareitit johtavat nuoria ja vanhoja seikkailijoita ikuisesta jäästä lempeiden alppilaitumien yli Tuxbachin kauniiseen laaksoon. Laitumien ja nummien, veden, eläinten ja jäätikön hengessä voit kokea ja tutkia luontoa lähietäisyydeltä ja kaikilla aisteillasi. Naturwelt Luonnonmaailman lähtöpisteenä on Finkenberger Almbahn keskiasema, josta on monia erilaisia ​​luontotyyppejä, joita voi tutkia nummien luontopolun varrella. Erityinen turvemaaperä jota voidaan tutkia ja tutkia turvemaaperäkokeessa. Lyhyt lepo riipputuolissa tai kuuntelusaarella, jossa ympäristön melut voidaan havaita paljon voimakkaammin ja tietoisemmin, hämmästyttää nuoria ja vanhoja. Pian ennen vaelluksen loppua pääset ainutlaatuiseen rentoutumisaareen sadun omaisessa metsässä, jossa kasvaa rehevää parta-jäkälää. Kaikille luonnon ystäville tämä ainutlaatuinen vaellus luonnon keskellä on todellinen kokemus! Reitin pituus: noin 4,8, kesto: noin 3 tuntia, korkeusero: noin 400 m.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hinter-Tux__3._hissiasema.jpg

HINTERTUXIN JÄÄTIKKÖ -laskettelua & lumilautailua kesällä.

Hintertux jäätikkö tarjoaa monipuolisen valikoiman aktiviteetteja nuorille ja vanhoille 1 500–3 250 m merenpinnan yläpuolella, 365 päivää vuodessa! Yläosassa, 3250 metrin korkeudella, panoraamaterassi tarjoaa paitsi ensiluokkaisen näkymän myös lähtökohdan kaikille kokemuksille iankaikkisessa jäässä. Uppoudu jäätikön mysteeriin, Hintertux-jäätiköllä on paljon löydettävää!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hinter-Tux__3._hissisita_kuva_alas.jpg

Hintertuxin laakson asemalta kävijät voivat ottaa gondolihissit mukavasti ja esteettömästi kiehtoville Zillertalin vuorille. Se on unohtumaton kokemus etenkin niille vierailijoille, jotka harvoin nousevat niin korkeisiin korkeuksiin. Jopa nousu Gletscherbus 3: lla, joka on maailman korkein kaksikaapelinen gondoli, saa silmäsi suurentuman! Panoraamamuodossa avautuu henkeäsalpaava näkymä Zugspitzestä Dolomiittien yli Großglockneriin. Tältä paikalta voit Zillertalin Alppien kansallispuiston nauttia parhaista näkymistä .

1.7_Mayrhofen_Hintertux.jpg

Jäätikön korkein kohta on 3476 metriä merenpinnan yläpuolella. Hintertuxin jäätikköalueella voi lasketella ympärivuoden. Jäätikkö on myös suosittu nähtävyyspaikka ja

1.7_Mayrhofen_Hintertux_2.jpg

Gipfelstationin näköalaterassilta 3250 metrin korkeudesta avautuvat upeat näkymät alppialueelle. Sommergistä 2100 m:n korkeudelta lähtee useita patikkareittejä esim. alas kylään. Jäätiköllä on myö opastettuja tunnin patikointeja 10 €. Korkein hissi vie 3250 metrin korkeuteen. Kesällä hiihtoalue alkaa 2 600 metrin korkeudesta. Kesällä on 10 hissiä ja laskettelurinteitä 10-18 km avoinna. Pisin rinne 2 km.

1.7_Mayrhofen_natureispalast_3.jpg

LUONNON JÄÄPALATSI

Hintertuxin jäätikön sisällä 35 m jäätikön pinnan alapuolella railoissa on ainutlaatuinen luonnon muovama 15 m korkea jääluola. Tässä upeassa mystisessä sadunomaisessa jäämailmassa  nähdään myös jäätyneitä vesiputouksia, jääkristalleja ja järvellä voi tehdä veneretken. Hinta 33,50 € 1 h opastettu kierros jääluolassa ja hissilippu Gefrorene Wand:iin huipulle 3.250 m korkeuteen ylös/alas. Huom. jääluolassa on lämpötila 0° C astetta joten lämmintä päälle ja pitävät kengät.

Jäätiköllä on myös Spannagelin marmori luola jossa on opastettuja tunnin kierroksia 12 €. Hintertux-jäätikön Spannagel-luola on Euroopan korkeimmala oleva näyttelyluola. Sen pituus on noin 12,5 km, ja sitä pidetään Keski-Alppien suurimpana kallioluolana, josta noin 500 metriä on nähtävillä opastetulla kierroksella. Yhden tunnin opastetulla kierroksella kävijä kulkee ainutlaatuisen marmorin ja sintterin labyrintin läpi, opas näyttää geologisia piirteitä, kuten tippukivipylväät, marmoriset sulkeumat ja jäätikkömyllyt, ja selittää kaiken, mitä luolasta on syytä tietää. Ja joskus voit jopa havaita lepakon! Kuten kaiken ikäisille luolatutkijoille sopii, kaikki vierailijat on varustettu kumisaappailla, kypärillä ja sadetakkeilla kierroksen aikana. Perheystävällinen luonnonmuistomerkki Spannagelhöhle on ihanteellinen paikka käydä myös huonolla säällä.

SPANNAGELHAUS

2530 m korkeudella oleva tunnelmallinen Spannagelhaus toimii täyden palvelun ravintolana tarjoten vierailleen runsaita vuoristomajan tirolilaisia herkkuja maalaismaisissa salonkeissa. Zillertal Graukassuppe, tirolilainen Schlutzkrapfen, tarte flambée tai runsas välipala ovat vain muutamia maukkaista annoksista monipuolisesta listasta. Herkullinen Spannagel-hampurilainen on erityisen susittu! Aurinkoterassi, jolta on upeat näkymät Tux-vuorille, kutsuu sinut viipymään ja unelmoimaan, ja baarialueella, jossa on avotakka, voit nauttia lasista tai kahdesta viihtyisässä ilmapiirissä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_kylanakyma1_2.jpg

FÜGEN

Noin 4000 asukkaan Fügen on Zillertalin laakson suurin kunta. Fügen tarjoaa myös monipuolisen ohjelman kulttuurista kiinnostuneille. Zillertaler Speckstube ja monet historialliset kappelit ja kirkot, antavat Fügenille sen erityisluonteen. Voit oppia lisää Fügenin historiasta ja Zillertalin kulttuurista paikallishistorian museossa tai katsoa meijereiden toimintaa Zillertal Heumilchin meijerissä, kun he valmistavat maitoa ja juustotuotteita. Puuseikkailumaailma "FeuerWerk" on myös ehdoton kohde lomallesi Fügenissä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_kylanakyma2_2.jpg

Zillertal Erlebnistherme vesipuiston - lisäksi monet kaupat ja ravintolat odottavat sinua Fügenin keskustassa. Fügenissä on kymmeniä eri tasoisia ravintoloita ja baareja. Perjantaina 9.7 klo 09:00-13:00 Bauern- und Genussmarkt -maalaismarkkinat, Schlosspark Fügen Dorfplatz.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_rautatieasema.jpg

Ne, jotka haluavat kokea laakson erittäin mukavalla tavalla, voivat matkustaa Fügeniin Zillertal Bahnin junilla jotka kulkevat 30 minuutin välein Jenbachin ja Mayrhofenin välillä. Fügenin alueella on myös kolme seisaketta, jotka ovat Gagering, Fügen-Hart ja Kapfing. Asemalla on polkupyörävuokrausta arkisin klo 08-12.15 & 13.15-16.00. La 08-13.30. Su suljettu. City bike: 1 pv.13,50 €, 1/2 pv. 9 €, E-bike: 1 pv. 22 € 5 €, 4 tuntia 15 €, kypärä 2 €. Polkupyörän saa kuljetettua myös junassa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_kirkko.jpg

MARIA HIMMELFAHRTKIRCHE

Kylän keskellä on Marian taivaasen astumisen kirkko, joka rakennettiin vuosina 1494–1497. Varhaisgoottilaiset freskot urkugalleriassa osoittavat kuitenkin paljon aikaisempaa rakennuskantaa, joka on luultavasti peräisin 900-luvulta. Sivualttarilla on maalaus Valtaistuimelle oleva Jumalan Äiti (noin vuodelta 1450), oikeanpuoleisella alttarilla Kristuksen hauta (noin v. 1500) maalaus ja kaksitoista apostolia apsiessa ovat peräisin myöhäisgotiikan ajalta. Kirkon katossa haudassa olevan Kristuksen yläpuolella, on harvinainen terrakottakuva Öljymäen kohtauksesta noin vuodelta 1500. Seuraavina vuosisatoina kirkko uudistettiin useita kertoja. Kirkon sisustus tehtiin taiteellisesti vaikuttavan Fügeniläisen kuvanveistäjä Franz Xaver Nißin johdolla. Pääalttarilla on säilynyt vain yhdeksän luonnollisen kokoista hahmoa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_kotiseutumuseo.jpg

HEIMAT MUSEUM FÜGEN

Fügenin paikallismuseo esittelee Zillertalin laakson kansankulttuuria ja perinteitä. Museon yksi kulma on kokonaan omistettu musiikkiryhmälle "Zillertaler kansallislaulajat", joka toi joululaulun  Stille Nacht, Heilige Nach -"Jouluyö juhlayö" maailmalle. Vierailijat voivat seurata, kuinka tämä kappale on kehitetty ja levitetty. Lisäksi on alkuperäisiä asiakirjoja ja valokuvia. Osa tästä näyttelystä on omistettu urkurakentajalle Karl Mauracherille, joka toi suositun joululaulun Oberndorfista lähellä Salzburgia, missä se kirjoitettiin ja sävelllettiin. Lisäksi Fügenin paikallismuseo tarjoaa tietoa Zillertalin laakson historiasta. Alueen maalareiden töiden näyttely. Laaja kokoelma vanhoja kaiverruksia, jotka kuvaavat Zillertalin pukua ja maisemaa. Monialaisessa museossa on esillä taide-esineitä, sänkyjä, käsitöitä, Tux-Zillertal karjanrotujen löytäminen uudelleen, puutöitä. Vanhojen käsityöläisten välineitä kuten puusepän, lukkosepän,  hattu- tai köydenvalmistajan esineitä. Kellarissa on ollut kaivosnäyttely, joka kuvaa alueen 600 vuoden pituista kaivoshistoriaa. Mielenkiintoinen aikamatka, jota ei kannata hukata! Museo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 14-17. Sp 5 €, Zillertal Aktivcard 4 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_naytosjuustola.jpg

ZILLERTALER HEUMILCH SENNEREI

Vierailu näytösmeijeriin ja museoon antaa informatiivisen käsityksen meijerin työmaailmasta, jossa voit nähdä, kuinka juustovalmistaja jalostaa tuoretta alppimaitoa laadukkaiksi tuotteiksi. Juustotuotteiden museo näyttää meijerin historian ja antaa kuvan juustotuotannosta 100 vuotta sitten. Noin 30 minuutin opastetun kierroksen alussa näytettävä elokuva kuvaa maidon käsittelyä raaka-aineena. Tätä seuraa juustotehtaan elokuvaesittely, kierros museossa, voit katsella kuinka pääjuustomestari valmistaa juustoa maidosta ja oppia kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tuotantoprosessista. Lopuksi ilmaisia juustomaistaja kuten heinäkukkajuustoa tai Chilligenia. Käy meijerikaupassa ja kokeile lukuisia herkullisia tuotteita! Suoraan meijeristä löytyy juustoja jokaiseen makuun. Mausteisesta vuorijuustosta mietoon välipalajuustoon tai alkuperäiseen Zillertal-harmaajuustoon. Meijeri on erityisen ylpeitä käsintehdystä voistaan, joka valmistetaan vanhan perinteen mukaan. Kauppa joka on avoinna arkisin klo 8-12, 15-18 tarjoaa myös laajan valikoiman matkamuistoja ja "pieniä lahjoja" rakkailleen kotona tai muistoksi vierailustasi Zillertalissa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_pekonitupa_lihakauppa.jpg

ZILLERTALER SPECKSTUBE

Perheyritys on alusta alkaen ollut Pfister-perheen omistuksessa, jonka salaisia ​​reseptejä on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja joita jatkuvasti kehitetään. Korkealaatuista ja maukasta pekonia on tuotettu talon savustamossa vuodesta 1640 lähtien. Zillertal Speckstuben pekonia valmistetaan sydämellä ja intohimolla. Fügenin Zillertaler Speckstuben erikoisuuksia valmistavat pomo ja vanhempi kokki. Kuuluisan pekonin lisäksi löydät myös laajan valikoiman runsaita makkaroita, perinteisiä snapseja ja liköörejä sekä paikallisia juustoja. Zillertal Speckstubessa voit maistella kulinaarisia herkkuja ja oppia lisää tyypillisten paikallisten herkkujen tuotannosta mielenkiintoisen löytöretken aikana. Joka perjantai klo 15-18 on tarjolla ilmainen maistelu snapseista ja pekonilajikkeista. Maistelun jälkeen sinulla on mahdollisuus ostaa pala tirolilaista ruokakulttuuria suoraan kaupasta. Avoinna arkisin klo 8-12, 15-18, la 8-12. Hanki lisätietoja Tirolin ruokakulttuurista ja tee vierailustasi Zillertalissa nautintokokemus.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_puumaailma_1..jpg

BINDERHOLZ FEURWERK

Puuseikkailumaailma Fügenin Binderholzissa. Jos olet kiinnostunut yhdestä Euroopan nykyaikaisimmista ja taloudellisimmista biomassalämmityslaitoksista, saat teknistä tietoa kymmenestä infopisteestä äänioppaan avulla ja opit myös mielenkiintoisia faktoja vihreän sähkön ja pellettituotannon aiheista, kaukolämpö, ​​puun historia ja ilmastonmuutos. Arkkitehtonisesti houkuttelevassa ympäristössä voit tutustua uusiutuviin energialähteisiin ja puun historiaan 60 minuutin kiertueella modernilla ääniopastekniikalla ja ihmetellä kiehtovia yksityiskohtia. Runolliset jakeet ikkunoissa ja seinissä luovat viehättävän kontrastin terästekniikkaan. 13 minuutin elokuva "HolzWerk" näyttää puun polun metsän korjuusta Binderholzin eri tuotantojen läpi uuteen määränpäähänsä arvokkaana massiivipuuna.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_puumaailma_1.jpg

Olipa lounaan tai mukava kahvihetken aika niin SichtBAR kahvila & ravintola tekee vaikutuksen arkkitehtuurillaan ja vaikuttavalla näkymällä. "Ilman puutarha" on myös paikka viipyä. Binderholzin tehtaan tiloissa tapahtuvaa hälinää voidaan seurata ylhäältä aurinkoterassilta tai kattopuutarhasta. Lahjamyymälän valikoima tarjoaa  laajan valikoiman kivimäntytuotteita, musiikkia, valikoitua kirjallisuutta ja eksklusiivisia puusta tehtyjä käsitöitä. Aukioloajat ma-la klo 9.00–16.00.  Kierrokset klo 09.00, 11.00, 13.00, 15.00. Sp 10 €. Zillertaler Activ korttilla 9 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_puumaailma_vesipuisto.jpg

ERLEBNISTHERME ZILLERTAL

Erlebnistherme Zillertal vesipuisto Fügenissä tarjoaa hauskaa rentoutumista niille, jotka etsivät hyvinvointia ja rentoutumista. Ulkouima-allas, jossa on 1700m² vettä, on täynnä nähtävyyksiä. Suuri seikkailuallas, jossa on lukuisia hierontatuoleja, aaltoallas, virtauskanava, ulkotila ja Länsi-Itävallan pisin liukumäki takaavat hauskan piton vedessä ja seikkailun tunteen. Vesitykki, tulvasuihku, trampoliini, meritähti, virtauskanava, vesisieni, pomppiva tyyny, ilmakupla, jättiläinen hyppylinna ja kaksi vesiliukumäkeä. Lastenallas ja leikkipaikka.

Hyvinvointi- ja saunaosasto (lisämaksu) jossa on tunnelmallisia valotehosteita, rauhoittava ääni, stimuloivat tuoksut, kivisauna, mustavalkoinen sauna, yrttisauna, tiputussauna, infrapunasauna, höyrysauna, suolaveden höyrysauna, tepidarium, pulahdusallas, panoraamabaari. Avoinna klo 09:00 - 19:00. Maauimalan päivälippu 7,50 €, klo 16-19 3,50 €. Ilmainen sisäänpääsy sisältyy Zillertaler Activ korttiin. Zillertaler Activ kortti -10% alennus kaikista pääsyistä sisäuima-allas ja saunaosastolle. Erlebnistherme + Freibad 3 tuntia 13,90 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_3_Spieljoch_hissi.jpg

SPIELJOCHBAHN FÜGEN

Spieljochbahn on neljän kilometrin pituinen köysirata, joka johtaa Fügenin länsilaidalta Spieljochiin. Spieljoch on 2236 metriä korkea vuori Rofanissa, joka on Brandenbergin Alppien alaryhmä. Tiheä retkeilyreitti kulkee Rofan-vuorten läpi, ja Spieljochiin pääsee helposti Erfurter Hüttestä, 1831 metriä Maurachin pohjoispuolella.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_2_Spieljoch_hissi_ala-asema.jpg

Anna ultramodernin ja esteettömän 10 hengen gondolin nostaa sinut Fügenistä 1858 metrin korkeuteen Spieljochiin. Kun saavut vuorelle, odottaa sinua raikas vuoristoilma ja huippuluokan panoraama. Hissimatkat kuuluvat Zillertal Activ kortilla ilmaiseksi.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_3_Spieljoch_yla-asema.jpg

Jokainen, joka on koskaan käynyt Spieljoch-seikkailuvuorella, haluaa palata takaisin - etenkin lasten kanssa.Seikkailuvuori pitää sisällään sen, mitä nimi lupaa: Seikkailu ja kokemukset luonnossa, jokaiselle sukupolvelle! Urheilutoiminnoista jalan, liikkuvalla alustalla tai ilmassa leikkimieliseen luonnon tutkimiseen sekä nauttimiseen Mountain Loft ravintolan aurinkoterassilla.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_8_Spieljoch_patikointi.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_3_Spieljoch_toimintaa_1.jpg

Voit nauttia upeasta näköalasta ympäröiville vuorille Spieljochilla, sauvakävelyllä tai patikoiden, urheilullisella pyörällä tai maastopyörällä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_5_Spieljoch_pienelainpuisto.jpg

Vietä hauskoja ja jännittäviä tunteja Fügenin Spieljoch-vuorella. Spieljoch pitää sisällään sen, mitä nimi lupaa: Seikkailu ja kokemukset luonnossa, jokaiselle sukupolvelle!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_5_Spieljoch_puistokukkula_2.jpg

Hissin yläasemalta pääset myös mukavasti Spieljochin 1920 m. huipulle 20 minuutissa paljain jaloin!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Fugen_8_Spieljoch_paljoin_jaloin_kavely_LISAKUVA..jpg

Vuoren tunteminen jaloilla on erityinen vetovoima. Tiesitkö että paljain jaloin kävely säännöllisesti vahvistaa immuunijärjestelmää? Materiaalien erilaiset ominaisuudet - kylmästä, lämpimästä, kosteasta ja kuivasta - takaavat vaihtelun paljain jaloin. Koe luonto eri tavalla: riippumatta siitä, onko kyseessä lämpenevä kuorimulta, hieno vai karkea sora. Aistisi heräävät ja koet luonnon aivan uudella tavalla. Siksi: Ota kengät ja sukat pois ja anna itsellesi ja jalloillesi muutama minuutti vapautta - näet kuinka hyvää se tekee. Idyllinen pieni järvi, jota ympäröi yksi kauneimmista vuoristomaisemista, joita Zillertal tarjoaa. Ihana kävely järven ympäri kutsuu sinua.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zellbergin_Hohenstrasse_panorama_1.jpg

ZILLERTALER HÖHENSTRASSE

Zillertaler Höhenstraße 2020 metrin korkeudessa on yksi Itävallan kauneimmista alppiteistä (pituus 48 km) ja lähtökohta lukuisille vuoristovaelluksille ja aktiviteeteille. Hochzillertalin retkeilyalue sijaitsee Zillertaler Höhenstraßella. Kun olet saavuttanut Höhenstraßen, Zillertalin Alppien eri huiput ovat ulottuvillasi. Patikointi mahdollisuudet Marchkopfin,Wimbachkopfin, Gedrechtin, Wetterkreuzspitzen ja monien muiden vuorenhuippujen rinteillä ovat täydelliset.

Yksi Itävallan kauneimmista alppiteistä - Zillertaler Höhenstraße on suosittu ja haastava kohde myös pyöräilijöille. Zillertaler Höhenstraße sijaitsee Zell am Zillerin länsi puolella ja on yksi suurimmista haasteista pyöräilijöille Tirolissa. Nousut ovat pitkiä ja jyrkkiä. Tämä vaikea reitti on täynnä sensaatiomaisia maisemia. Toisin kuin tiheästi asuttu ja vilkas laakson pohja, Höhenstraße tarjoaa paljon rauhaa ja hiljaisuutta sekä upeat näkymät laaksoon sekä Tuxin ja Zillertalin Alpeille. Jos haluat pitää jälkimmäistä silmällä, sinun tulee ajaa Höhenstraßella pohjoisesta etelään. Jos etsit helppoa tietä Höhenstraßelle, et löydä sitä täältä, koska kaikki viisi ajotieltä ovat erittäin jyrkkiä. Itse Zillertaler Höhenstraße ei ole lainkaan tasainen: korkein kohta on eteläisimmän ajotien päässä, noin 2015 metriä merenpinnan yläpuolella. Laskeutuessaan kaikki tie ovat jyrkkyyden takia kostealla ilmalla vaarallisia.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_21.3_HOHENSTRASSE_PYORAILY.jpg

33 km ja 4 tunnin reitin lähtö on pyörätiellä Zell am Zillerissä. Pyöräile Ziller joen vartta  Hippachiin, lähellä Zillerin siltaa, jossa seuraa pyörätietä nro 401, Zillertaler Höhenstrasse. Kirkon jälkeen nousu alkaa heti. Reitti johtaa tasaisesti mutkitellen ylämäkeen. ohitat useita alppimajataloja, joihin pyöräilijät ovat erittäin tervetulleita. Jonkin ajan kuluttua saavut Perlerin alueelle. Tie jatkuu pienen Kappelin ohitse ylämäkeen. Tämä on juuri ennen Möslin aluetta on tasainen vaihe vain tasainen venytys tästä noususta. Talot vähenevät ja katu kapenee ja kapenee. Pian puurajan jälkeen tulet tietulliasemalle. Jatka tietä Melchbodeniin 2000 metriä. Seuraa tietä, sen varrella on joitain lepopaikkoja. Käytä joko Zell- tai Kaltenbach-liittymää päästäksesi alas laaksoon.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_MURMELIMAA__panoraama_LISAKUVA.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_MURMELIMAA_1.jpg

MURMELLAND ZILLERTAL

Seikkailualue erityisesti perheille, jossa on pieneläintarha, keskellä Zillertalin Alppeja Kaltenbacher Skihütten luona. Murmelland Zillertal tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä 1800 metrin korkeudessa Zillertaler Höhenstraßen varrella. Se on omistettu murmeleille, jotka elävät tässä kauniissa luonnossa Zillertalin Alpeilla ja joiden vihellyksiä voi joskus kuulla. Voit kokea murmelit lähietäisyydeltä. Toinen kohokohta on pieneläintarha, jossa on vuohia, lampaita, aaseja, kaneja, minisikoja ja alpakoita. Murmelland Zillertal on avoinna kesäkaudella päivittäin klo 9.30-18.00 ja sisäänpääsy on ilmainen.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_MURMELIMAA_2.jpg

KALTENBACHER SKIHÜTTE

Kodikas - maalaismainen - tirolilainen!" Tämä kuvaa Kaltenbacher Skihütteä, joka on perinteinen vuoristomaja 1800 m. korkeudessa. Sen viihtyisältä terassilta on upea panoraamanäkymä Zillertalin vuorille. Maalaistyylinen keittiö tarjoaa koko päivän omia riistaerikoisuuksia kuten hirvenliha gulassilla. Kokki Stefan Schweiberer hemmottelee sinua henkilökohtaisesti perinteisillä Zillertalin herkuilla, kuten Kasspatzln, Kaiserschmarren tai pekoni nyytit sekä muilla klassisilla annoksilla. Nauti upeasta vuoristomaisemasta suurella terassilla tai tunne olosi kotoisaksi perinteisen vuoristomajan kahdessa maalaismaisessa salissa. Myynnissä murmelivoiteita, Murmelland mukeja, jodlaava, viheltävä pehmeä lelu, "Murmel-Michl" ja kaikenlaisia ​​matkamuistoja.

Lisäksi erilaiset vaellusreitit Murmellandista johtavat ympäröiville huipuille, esim. B. Kaltenbachin paikalliselle vuorella, "Gederecht", 2217 m merenpinnan yläpuolella. 30 minuutin vaellus Alppien kukkapuutarhaan. Ympyräpolku vesiputoukselle on myös suosittu.

Nouse vaellusreittiä pitkin Arbiskopfille. Nauti upeista näkymistä siellä. Sitten lyhyt lasku Hubertuksen kappeliin. Sieltä kävele rauhassa noin 10 minuuttia ja lepää sen jälkeen Kaltenbacher Skihütten aurinkoterassilla. Kävelyaika tälle ympyräpatikoinnille on noin 1 tunti 20 minuuttia.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_MURMELIMAA_patikointi_LISAKUVA.jpg

Uusi 3,5 km pitkä / 1h 15 min. Hubertus-villieläinpolku 1815 m korkeudella odottaa sinua suoraan Zillertaler Höhenstraßella - useat asemat kutsuvat sinut pelaamaan ja tutustumaan, piknik-alueita ja puisia lepotuoleja rentoutumaan ja viipymään. Kaunis, leveä sorapolku alppiniittyjen läpi antaa nuorten ja vanhojen uppoutua paikallisten alppieläinten maailmaan. Seikkailu koko perheelle!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zellbergin_musikkivuoristomaja_1.jpg

ALMGASTHAUS ZELLBERG STÜBERL

Saksankielisessä kansanmusiikkimaailmassa tunnettu ”Zellberg Buam” on peräisin Zellbergin kylästä. On syytä pysähtyä kolmen veljen Gerhardin, Herbertin ja Wernerin kotiin, ”Zellberg Stüberl” ravintolaan, joka on 1840 m korkeudella Zillertaler Höhen strassen vuoristotien varrella. Kun kuuluisat laulajat ovat kotona, he usein tekevät musiikkia ja laulavat yhdessä! Almgasthaus Zellberg Stüberlissä, joka on Zellberg Buamin koti, kuuluu myös paljon musiikkia. Zellberg Buamin pomo Gerhard Spitaler ja hänen poikansa Georg, joka soittaa "Fetzig'n aus dem Zillertalin" kanssa, johtavat salia yhdessä ja ilahduttavat usein vieraita talon musiikilla. Koe talon musiikkia lounasaikaan (noin klo 12.00–14.00) Gerhardin ja hänen lastensa kanssa kauniissa ympäristössä keskellä Zillertalin Alppeja!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zellbergin_musikkivuoristomaja_2_ruoka.jpg

Tarjolla on itävaltalaista ruokaa tyypillisillä "Tirolilaisilla ja Zillertalilaisilla erikoisuuksilla" ja maanläheisiä herkkuja. Zellberger Graukassuppesta, Zellbergstüberlsalatista, kotitekoisesta Käsaspätzlestä ja runsaaseen Brettljauseen. Makeat jälkiruoat, kuten Kaiserschmarrn, hiivan nyytit, apfelstrudel, valitsemasi kakku ja jäätelö kanssa.

3.7_zillertal_buam_prossyyri.jpg

Täällä koet viihtyisyyttä, perinteitä sekkä tutustut aitoon Zillertalin makumaailmaan ja koet Zillertalin vieraanvaraisuuden. Lisäksi erilaiset alppifestivaalit tarjoavat viihdettä, kun taas läheinen talon kappeli kutsuu sinua hidastamaan. Zellberg Stüberl on siis täydellinen retkikohde musiikin, keittiön ja maiseman kannalta. Retkeilyparatiisin unelmamaisemissa sijaitseva Zellberg Stüberl on loistava, energiaa lataava paikka Zillertalin Alpeilla - sekä mielelle että ruumiille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zellbergin_musikkivuoristomaja_3_kappeli.jpg

Talon Zur schmerzhaften Mutter Maria kappeli sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Zellberg Stüberlin yläpuolella. Kappelin rakensivat Gerhard ja Andrea Spitaler kesällä 1999 Se on omistettu Neitsyt Marialle. Kävijä palkitaan upealla näköalalla. Ilmapiirissä on vertaansa vailla oleva karisma, ympäristö, luonto, vuoret ja ennen kaikkea rauhallisuus.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zellbergin_musikkivuoristomaja_4_viereinen_vuoristomaja_2.jpg

ALMGASTHOF HIRSCHBICHALM

Alpengasthof Hirschbichlalm on nyt kohtauspaikka kaikille musiikin ystäville, etenkin "Zillertaler Haderlumpen" -faneille. Joka sunnuntai Hirschbichlalmilla kuuluu elävää musiikkia tunnettujen Zillertalin musiikkiryhmien kanssa. Tunnetaan kaukana Tirolin rajojenkin ulkopuolella vieraanvaraisuudesta, mukavuudesta, hyvästä ruoasta ja erityisesti erilaisia ​​musiikkitapahtumista.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Kaltenbach.jpg

KALTENBACH

Zillertalbahnilla, joka kulkee Jenbachista Mayrhofeniin, on asema Kaltenbachissa. Kauniilla ja keskeisellä paikalla sijaitsevalla kylällä on noin 1300 asukasta. Kaltenbachin keskusta kutsuu sinut viipymään. Sieltä löydät kymmenkunta ravintolaa ja baaria ja muutaman urheiluliikkeen. Saat vinkkejä retkille tai muuta tietoa matkailutoimistosta Zillertalbahnin pysäkkiä vastapäätä. Näkemisen arvoisia ovat myös kaksi kappelia, Marienkapelle ja Hubertuskapelle. 1600-luvulta peräisin olevan Marien-kappelin sisällä voi ihailla monia koristeellisia kuvia, patsaita ja kauniita lasimaalauksia. Sotamuistomerkin kappelin edessä on tehnyt Hippachilaine kuvanveistäjä Hans Rieser. Neuhüttenalmin lähellä oleva Hubertus-kappeli sai muutama vuosi sitten uuden 7 m korkean tornin muistoksi vuoden 1809 vapaustaisteluista. Koristeellisissa lasi-ikkunoissa on Tirolin kotka, Madonna Jeesus-vauvan ja Andreas Hoferin kanssa. Kappeli on avoinna  kesäsäisi. Kaltenbachissa on perjantaina 9.7 perjantaina Feuerwehr Fest Kaltenbach eli palokunnanjuhlat.

KABOOOM-vapaa-ajankeskus Kaltenbachissa on hauskanpidon ja toiminnan kohtaamispaikka. Lukuisten sisä- ja ulkoiluharrastusten lisäksi kävijät voivat myös nauttia bistrosta, jossa on tilava terassi ja baari. Sisustuksen luonnonmateriaalit, kuten puu ja kivi, lisäävät kodikkaan ravintolan vertaansa vailla olevaa tunnelmaa ja varmistavat aistien juhlan jo ennen ensimmäisen ruokalajin maistamista.

1.7_Mayrhofen__zillertal_melonta.jpg

KOSKIMELONTA

Zillertal tarjoaa melonnan ja koskenlaskun ystäville oivia mahdollisuuksia todelliseen seikkailuun villin virran pyörteissä. Ainoastaan luvalliset koulutetut yrittäjät saavat järjestää matkailijoile melonta- ja koskenlasku opetusta ja retkiä. Koskenlasku kierros koko perheelle (alk. 40 €). Ensin lyhyt tiedotustilaisuus 6 km pitkästä koskireitistä. Sisältää märkäpuvun, pelastusliivit ja kypärän. Kanoottiretket ohi vesiputuksien kiehtovissa jokimaisemissa ovat myös kokemisen arvoisia. Tubing -Fun & Action virtaavissa puroissa on myös hauskaa. Esite.

1._t_mayerhofen_actionclub.jpg

1.7_Mayrhofen__zillertalin_golf.jpg

GOLF

Vihreitä niittyjä ja raikasta vuoristoilmaa, kuvankauniit näkymät Zillertaliin. Täällä voitte toteuttaa unelmanne täydellisestä golfaamisesta. Koe golf korkeimmalla tasolla, golfkentän Zillertalin - Uderns golfkentällä. Joka on 65 hehtaarin, 18 reikäinen mestaruuskenttä. Udernsin golfkenttä sijaitsee 8 km päässä Zell am Zilleristä.

1.7_Mayrhofen_keskusta.jpg

1.7_Mayrhofen_keskusta_2.jpg

MAYRHOFEN 633 m.

Tirolin sydämmessä 30 km pitkän Ziller-laakson perällä sijaitseva 3800 asukkaan Mayrhofen on Tirolin toiseksi suosituin lomakohde jossa on vuosittain 1,3 miljoonaa yöpymistä. Viehättävä kylä onkin sekoitus perinteitä ja nykyaikaa. Kylän laitamilla on 400 vuotta vanhoja maalaistaloja jotka ovat yhä asuin käytössä. Kylässä on tarjolla hyvin eri palveluja. Kahviloissa herkutellaan perinteisillä itävaltalaisilla leivonnaisilla kuten Sachertorte ja Apfelstrudel. Täällä herkutellaan mutkattoman maukkaalla tuhdilla itävaltalaisruualla, hyvällä oluella ja itävaltalaisilla viinillä. Ruokapaikkoja on keskustassa ja hotellien yhteydessä. Ravintoloita löytyy perinteisistä tirolilaisravintoloista kansainvälisen keittiön antimiiin: italialaisia- ja kiinalainenkin ravintola, pizzerioita, baareja, music-clubeja ja pari yökerhoa/discoa. Hotellien ravintoloissa on musiikki-iltoja päivittäin. Kauniina kesäiltoina monet baarit ja kahvilat pitävät ulkoterassin avoinna klo 22:een. Muutoinkin kylästä ja lähialueelta löytyy paljon näkemistä ja tekemistä.

1.7_Zillertal_ostokset.jpg

1.7_Mayrhofen_ostomahdollisuudet.jpg

OSTOKSET

Kylässä on urheilutarvikeliikkeitä, käsityö- ja matkamuistomyymälöitä, supermarketteja ym. Joskin hintataso on Suomen luokkaa. Suosittuja ostoksia ovat kengät, ulkoiluvaatteet ja urheiluvälineet, vuorikristallikorut, lasi- ja posliiniesineet, kansallispuvut, juustot, savustetut kinkut, suklaa sekä viinit, snapsit ja yrttiliköörit. Liikkeet ovat avoinna la-pe klo 8–12 ja 14–18, la osa liikkeistä on avoinna vain aamupäivällä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Mayerhofin_uima-allas_2.jpg

MAYRHOFEN VESIPUISTO

Tarjoaa mahdollisuuden hyvinvointiin ja rentoutumiseen. Auringon otto nurmikko, bistro ja rauhalllinen kattoterassi. Ulkoaltaisiin maksuton pääsy Zillertal Activ kortilla. Muuten 8,50 €, klo 16-19 3,50 € 3 tuntia.

1.7_Mayrhofen_vesipuisto.jpg

300 m² sisä-allas (31°C) ja useita ulkoaltaita yhteensä 648 m² (24°C), 45 m. pitkä vesiliukumäki, porealtaita, saunamailma: höyrysauna & suomalainen sauna (90° C), kylmävesialas ym, Sijaitsee Mayrhofin keskustassa. Kylässä on myös kaksi minigolfrataa, kolme keilahallia, biljardipaikkoja, tenniskeskus ym.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hippachin_vesipuisto_2.jpg

SOMMERWELT HIPPACH

Hippachin kesämaailma takaa hauskanpitoa vedessä koko perheelle. Ulkouima-altaasta löytyy seikkailuallas, jossa on vesiliukumäki, kaksinkertainen aalto liukumäki, virtauskanava, oleskelualue kiipeilyköydellä, lattiakuplija, vesiputoussuihku, urheiluallas ja erillinen lastenallas. Suuri nurmikko tarjoaa kaikille auringonpalvojille riittävästi tilaa nauttia auringosta ja rentoutua. Myös kaksi rantalentopallokenttää ja tenniskenttää. Pientä välipalaa sekä kylmiä juomia ja erilaisia ​​jäätelöitä saa ulkouima-altaan bistrosta ja tenniskahvilasta. Zillertal Activ kortilla vapaa pääsy. Muuten 8,50 € ja klo 16-19 3,50 € 3 tuntia. Vesipuisto sijaitsee Hippachin keskustassa 400 m / 5 min. kävelymatkan päässä juna-asemasta.

1.7_mayrhofen_ErlebnisSennerei_1.jpg

1.7_Mayrhofen_meijeri.jpg

ZILLERTALIN ELÄMYSMEIJERI & MAATILA

Esittelee koko maidon tuotantoketjun alppiniityllä laiduntavista lehmästa, maatilalta ja meijeristä maitolasiin asti. Juustomestari tutustuttaa meidät juuston valmistuksen saloihin. Lopuksi pääsemme maistamaan meijerin tuotteita: juustoja, jugurtteja, maitoa, voita ym. Maatilalla näemme lehmiä, lampaita, mehiläistarhan. Maito- ja juustotuotteita myydään meijerin tehtaan myymälästä mukaa mm. iloisen lehmän alppimaitoa.

Joka perjaintai klo 15-18 meijerin ravintolan terassilla viihdyttävät Zillertalin orkesterit: 7.7 Zillertaler Haderlumpe & 14.7 Die Mayrhofner.

1.7_Mayrhofen_Zillertalbahn.jpg

ZILLERTALBAHN

Kapearauteinen (760 mm) 1902 rakennettu 31,7 km pitkä rata kulkee Mayrhofenista Inn-laakson pääralle Jennbachiin. Zillertalbahn tarjoaakin klo 13.09 lähtevällä nostalgisella höyryjunalla aidon vanhan ajan elämyksen joka on kokemus kaikille aisteille! Muulloin linjaa ajavat 30 min. välein nykyaikaiset kiskobussit. Asemalla on polkupyörävuokrausta arkisin klo 08-12.15 & 13.15-16.00. La 08-13.30. Su suljettu. City bike: 1 pv.13,50 €, 1/2 pv. 9 €, E-bike: 1 pv. 22 € 5 €, 4 tuntia 15 €, kypärä 2 €. Polkupyörän saa kuljetettua myös junassa. Laaksossa on myös hyvät yhteydet busseilla. Mayrhofenista bussiyhteydet Zell am Ziller, Jenbach, Hintertux ala-asema, Brandberg, Ginzling, Gerlos, Bergrestaurant Schlegeis am Schlegeisspeicher, zum Gasthof Wasserfall am Speicher Stillulp, Bärenalm und Speicher Zillergründ.

1.7_Mayrhofen_Zillertal_musiikki.jpg

ZILLERTAL & MUSIIKKI

Missään muussa maailman laaksossa ei ole niin paljon musikantteja, orkestereita ja laulajia kuin täällä. Jo useiden sukupolvien ajan on Zillertalin nimi kaikunut yli vuorten. Kappaleet niin kuin Zillertaler hochzeitzmarsch -Zillertalin häämarssista, Sontagsjodleriin -Sunnuntai jodlaajaan tai Die Träume sind Stärker eivät ole tunnettuja ainoastaan saksan kielisellä alppialueella vaan muuallakin Keski-Euroopassa. Täältä ovat kotoisin Zillertaler Schürzenjägern, Mayrhofner, Hippacher Trio, Mark Pircher, Zellerberg Buam niin kuin myös Erwin Aschenwald "Geigenopa aus dem Zillertal" eli Zillertalin viulu-ukko. Täällä musikki todellakin elää, soi ja myös kuuluu joka paikassa. Perinteisiä tanssi-iltoja Zillertalin musikanttien säestämänä on iltaisin useammassakin ravintolassa.

1.7_Mayrhofen_viulufestivaali.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_viulumusiikifestivaalit_1_2.jpg

Zillertaler Geigenfest -Viulumusiikki festivaali
Sunnuntaina 10.7
Wo: Mayrhofen Hotel Berghof Tel. +43-5285-62254. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Musikgruppen: Da Zillertaler und die Geigerin, Eintritt: frei, viele musikalische Gäste, Schuhplattler. Räumlichkeiten: Gastgarten Hotel Berghof. Festbeschreibung: „Da Zillertaler und die Geigerin“ präsentieren jedes Jahr ein bodenständiges Musik- und Unterhaltungsprogramm
mit vielen musikalischen Gästen, Schuhplattlern, Witz und guter Stimmung.

So, 10.07.: 10:30 Uhr – Früh-schoppen im Gastgarten Hotel Berghof. Eintritt ist bei allen Ver-
anstaltungen FREI. Bei jeder Witterung. Für das leibliche Wohlist bestens gesorgt

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_herkkujuhla_2_2.jpg

1.7_Mayrhofen_Zillertalin_herkkujuhlat.jpg

11.7 Zillertaler Schmankerlwoche & Schmankerlfest -Herkku viikko & herkkujuhla

Mayrhofen-Hippachissa järjestetään sunnuntaina 11.7 paikallisten herkkujen, ruokien ja juomien herkuttelujuhla.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_herkkujuhla_1_2.jpg

Juhla on sekoitus perinteitä, maalaismarkkinoita, Zillertalin herkkuja, Alppien vieranvaraisuuttta ja Zillertalin musikanttien iloista soitantaa. Erikoisoluita ja liköörejä & snapseja. Juhlilla tosiankaan ei syödä pahvilautasista ja juoda coca colaa muovimukista.

1.7_Mayrhofen_konsertteja.jpg

Heinäkuussa on ilmaisia ulkoilmakonsertteja, majatalojen terassikonsertteja ja illalla useissa ravintoloissa tirolilais-iltoja ja orkestereita esiintymässä. KONSERTTTIOHJELMAT & PAIKAT SELVIÄÄ TOUKOKUUSSA!

Torstaina 06.07 & 13.07.2017 - klo 20 Mayrhof Musikpavillon:  Platzkonzert der BMK Mayrhofen - torvisoittokunta. Maksuton.

08.07 Lauantai klo 20 Mayrhofen Musikpavillon:  BurgundyTour der American Music Abroad. Maksuton.

12.07 Keskiviikko klo 20 Mayrhof Musikpavillon: SilverTour der American Music Abroad. Maksuton.


3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_kartta_3.jpg

ZILLERTAL ARENA 

Zillertal Arenan alue tarjoaa vaikuttavia kaikentasoisia patikointireittejä koko perheelle. Zillertal Arenan vuorenhuippujen ovat Übergangsjoch (2500 m), Königsleitenspitze (2315 m) ja Isskogel (2264 m) rinteillä.

Neljä turistialuetta Zell im Zillertal, Gerlos, Königsleiten / Wald ja Krimml / Hochkrimml yhdistävät Zillertalin Alpit Salzburgin Pinzgaun alueeseen. Helpoista patikoinneista vuorten yli ja aina haastaviin vuoristoretkiin monipuolisilla vuorilla. Ja kaikkialla on henkeäsalpaavat näkymät Zillertalin Alpeille. Todellinen ”vuoristofanaatikko” tietää, mitä Zillertal Arenalla on tarjolla retkeilylomalla. Patikointireitit Zillertal Arenalla tarjoavat yli 400 km vaellusreittejä Zillertalista Salzburgiin, 136 km sauvakävelypolkuja, 15 helppoa, 51 keskipitkää ja 9 vaikeaa vaellusreittiä, 9 teemapolkua, yli 40 viehättävää tirolilaista vuoristomajaa ja välipala-asemaa joissa saat virkistäytyä.

Valinta vaikuttaa loputtomalta: Zell am Zillerissä Kreuzjochin alueen ympärillä tehdyt retket ovat erityisen houkuttelevia, samoin kuin Gerlosstein ja Hainzenbergin alue. Alue jatkuu Gerlosin viidellä sivulaaksolla, joilla on paljon tarjottavaa helpoista kierroksista laakson perille päättyen aina virkistykseen vuoristomajoissa. Monille Zillertal Arenan retkeilyalueille pääsee helposti köysiradalla joka vie patikoinnin lähtöpisteeseen. Rosenalm-hissi Zellissä, Gerlosstein-hissi Hainzenbergissä ja Isskogel-hissi ovat toiminnassa kesällä, ja Königsleitner Dorfbahn kulkee tunnin välein.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_pyoraily_1_c_uusi_2.jpg

PYÖRÄILY ZILLERTAL ARENA

Pyöräile Zell im Zillertalista Gerlosin kautta Wald-Königsleiteniin ja Krimml-Hochkrimmliin. Oletpa maastopyörällä tai e-pyörällä, Zillertal Arenalla on tarjottavaa jokaiselle pyöräilyn ystävälle noin 325 km pyöräteillä. Unohtumattomat luonnonmaisemat ja hyvin kehitetty pyöräilyreittiverkosto saa kaikkien pyöräilijöiden sydämet lyömään nopeammin, rauhallisista retkipyöräilijöistä ammattipyöräilijöihin. Nautitaan metsästä, vuoristosta ja luonnosta hyvin yksilöllisellä tavalla - jokainen omassa tahdissaan ylös vuorelle hengellä ja voimalla, alas taas nopeasti ja suurella intohimolla. Hauskaa on taatusti tapahtumarikkailla metsäpyöräteillä ja yksittäisillä reiteillä. Zillertal Arena ansaitsee todella maineensa pyöräily-areenana!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_pyoraily_2_radweg_c_uusi_2.jpg

Vai haluatko rentouttavaa, tasaista laaksoreittiä? On olemassa lukuisia retkikohteita, kuten Zillertalin pyörätie Ziller-joen varrella kulkien koko laakson läpi. Aloita Strassista Zillerin vasemmalla rannalla ja jatka Schlittersiin ja leveää laaksoa pitkin Fügenin ja Udernsin läpi Kaltenbachiin. Hyvin merkitty 30,5 km reitti kulkee Zillertal-Bundesstrassen vieressä ja kulkee yleensä Zillertalbahn-rautatien varrella. Junayhtiö Zillertalbahn tarjoaa pyöräkuljetuksia. Polkupyöränvuokraus on mahdollista isommilla rautatieasemilla sekä monissa laaksossa sijaitsevissa yksityisissä pyörävuokraamoissa. Pyöräilyreitin vaihe: Zell - Mayrhofen täydellinen ja erittäin helppo reitti Zillertalin pyöräteitä pitkin, mikä on ihanteellinen harrastuspyöräilijöille. Hauskaa on taattu 9 kilometrin pituisella ja tunnin pituisella Ziller joen varren pyörätiellä. Suuria nousuja tai korkeuden muutoksia ei ole. Hohe Tauernin kansallispuiston reiteillä voit polkea raskaampia reittejä ja palkita hikiset pyöräretket henkeäsalpaavilla luontokokemuksilla. Zell am Zillerin rautatiasemalla on polkupyörävuokrausta arkisin klo 08-12.15 & 13.15-16.00, la klo 08-13.30. Su suljettu. City bike: 1 pv.13,50 €, 1/2 pv. 9 €, E-bike: 1 pv. 22 €, 5 €, 4 tuntia 15 €, kypärä 2 €. Intersport Strasser vuokraa joka päivä klo 09-17 pyöriä. City bike: 1 pv.15 €, Mountain-bike: 1 pv. 20 €, Downhill-Bike  1 pv. 60 €. Aktivhotel Tuxerhof /Rosenalmbahn vuokraa pyöriä arkisin klo 08-11 & 16-18, la-su klo 08-11: City bike: 1 pv. 12 €, Mountain-bike: 1 pv. 20 €, E-bike 1 pv. 60 €, kypärä 3 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_Rosenalmin_kesakelkkarata_C_uusi_2.jpg

KESÄKELKKARATA

Aivan kuten vuoristorata - mutta lisättynä virkistävällä Zillertalin laakson vuoristomaisemalla! Se on avoinna talvella ja kesällä, ja voit laskea yksin tai kaverisi kanssa. Seikkailu alkaa heti Zell am Zillerin yläpuolella, Rosenalmbahnin gondolin juurelta. Kun olet istunut kärryyn, työnnät eteenpäin vapauttaaksesi jarrut. Arena Coaster Zellissä on 1450 metriä puhdasta jännitystä! Tämä vuoristorata on huipputekninen vuoristoradan gravitaatiohybridi, joka on rakennettu hyödyntämään jokaista huippua, laskua pystysuuntaista pudotusta ja radan käännettä. Rata laskee yli 140 metriä ja kulkee jopa 9 metrissä maanpinnan yläpuolelle, kun nautit jännittävästä matkasta metsien läpi Arena Coasterilla.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_r-alm_hissi_1panorama_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_r-alm_hissi_3_ala-asemalta_2.jpg

ROSENALMBAHN 580 m. - 1744 m.

Zilertal Arenan Rosenalmin köysiralla on 60 on kahdeksan hengen kabiinihissiä. Etäisyys laakson ala-aseman ja vuoristoasemien väli on 3655 metriä, välillä on 1310 metrin korkeudessa väliasema. Rosenalmin hissi koostuu kahdesta osasta, joita kutsutaan nimellä Rosenalm Bahn I ja Rosenalm Bahn II. Ensimmäinen osa päättyy väliasemalle, jossa gondolihytit ensin kytketään irti ja ne kulkevat sitten tämän aseman läpi hitaalla nopeudella, jolloin väliasemalle jäävät matkustajat voivat poistua kyydistä. Kabiinit kytketään sitten takaisin samaan ripustusvaijeriin ja nousu jatkuu toisella osuudella kohti vuoristoasemaa. Erityinen piirre on suunnanmuutos, joka tapahtuu keskiasemalla. Avoinna klo 09.-17.45. Hissi sisältyy Zillertal Activ korttiin

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_r-alm_hissi_2_ylaasema_panorama_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_r-alm_vuoristomajaravintola_1_2.jpg

KREITHÜTTE 

Kreithütte, Rosenalm Zillertal-areenalla se sijaitsee Rosenalmin hissin yläaseman alapuolella 1700 m merenpinnan yläpuolella. Hieno sijainti rinteillä ja hyvä ruoka ovatkin tehneet ravintolasta suositun paikan retkeilijöiden ja pyöräilijöiden keskuudessa. Ruokalista sisältää tyypillisiä vuoristomajan ruokia, kuten porsaanleike, spagetti, hüttenburger, bratwurst ja monet muut tirolilaiset herkut. Vuoristomajalla on suuri aurinkoterassi, joka on sisäänvedetyn seinän takana, joten kylmä ja tuulikaan eivät pääse häiritsemään. Lisäksi ravintolatila on erittäin kodikas. Siellä on ilmainen wifi. Avoinna klo 09-17. Rosenalmin ympäristö on upea lomaparatiisi keskellä Zillertalin vuoria. Kreithütteä ympäröivällä alueella on vaikuttavia kaiken tasoisia retkeilyreittejä, se onkin oikea Eldorado retkeilijöille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_Rosenalmin_kuusilinna_c_uusi_2.jpg

FICHTENSCHLOSS

Fichtenschloss kuusilinna Rosenalmilla Zillertal Arenalla on paratiisi koko perheelle. Kiipeilyä, liukumäki kuusen puinen pallorata ja riippumattometsä, vesi- ja hiekan leikkialueita ja nauttien upeasta näkymästä - tekemistä on paljon! Legendan mukaan linnan rakensivat mystiset kuusikuurat. Kun he väsyvät sen rakentamisesta, he tarvitsivat paikan, jossa levätä ja rentoutua, joten he laajensivat elinympäristöään - vierailijoiden iloksi – ja loivat uuden kuusijärven!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_Rosenalmin_kuusijarvi_1b_2.jpg

FICHTENSEE

Fichtenseen kuusijärvi on ihanteellinen paikka rentoutua. Siellä on näköalatasanne, josta on upea näkymä ympäröiville vuorille, venevuokraus soutuveneillä ja mäntylautaveneillä kutsuu sinua soutelemaan.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_Rosenalmin_kuusijarvi_2_2.jpg

Uimareiden iloksi on kelluva laituri ja kelluva saari. Patopolku järven ympäri kävelylle. Modernit saniteettitilat varmistavat uimareiden mukavuudet järvellä. Virvoke ja välipalamyynti terasseineen.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_r-alm_vuoristomajaravintola_2_2.jpg

SIMON´S SKISTADL

Monet Rosenalmilta lähtevistä retkeilyreiteistä kulkevat paikan ohi. Pysähdy terassille kahville ja kakkupalalle nauttimaan upeasta näköalasta vuorille. Lisäksi voit rentoutua hetken aurinkoterassin aurikotuoleilla. Maastopyöräilijöille vuoristomaja on helpon matkan päässä!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_r-alm_vuoristomajaravintola_3_1_2.jpg

KREUZJOCHÜTTE 1905 m.

Nouse Zell am Zilleristä modernilla gondolihissillä Rosenalmin ylimmälle asemalle. Tunnin metsätie patikoinnin jälkeen tulet 1900 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevalle Kreuzjoch Hüttelle. Kesällä löydät Zillertal Arenan retkeilyalueella aitoa tirolilaista viihtyisyyttä, runsasta kotiruokaa ja vertaansa vailla olevaa näkymän vuoristoniittyjen ja purojen yli Zillertaliin viehättävältä Kreuzjoch Hütteltä. Ota rauhallisesti ja hengitä syvään nauttien luonnon raikkautta ja voimaa. Alppien ilma saa sinut nälkäiseksi! Ystävälliset tarjoilijat, maukkaat kotiruoat ja paikalliset herkut houkuttelevat vuoristonystäviä kesäkuukausina Kreuzjoch Hüttelle.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_r-alm_vuoristomajaravintola_3_2_kappeli.jpg

Ympärivuotinen Kreuzjoch Hütte, joka tunnetaan myös paikallisille nimellä Legalalm, sijaitsee rauhallisella paikalla Zillertalin vuoristomaisemassa. Avoinna klo 09-17.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Arena_Rosenalmin_niitty_2.jpg

Monet eläimet viettävät kesän raikkaiden purojen ja niittyjen Legalalmissa nauttien tuoreesta ruohosta ja yrteistä. Lehmien, vasikoiden, hevosten, vuohien ja sikojen lisäksi myös upea leikkialue tekee Kreuzjoch Hüttestä unohtumattoman seikkailun lapsille. Voit jatkaa idyllistä metsätietä laskeutuen Distelbergin Gasthof Talblickiiin noin 45 minuutissa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_Kreuzniityn_ravintola_2.jpg

KREUTZWIESEN ALM SCHMANKERLHÜTTE

Schmankerlhütte sijaitsee 1884 m. merenpinnan yläpuolella Kreuzwiesenalmissa ja on yksi suosituimmista retkikohteista ja pysähdyspaikoista Zillertal-areenalla. Patikoi ja nautti! Viihtyisä ja perinteinen vuoristoravintola, jossa on kaakeliuuni, sekä aurinkoterassilla, jossa on paikallisia ruokia, kuten Zillertaler Kasspatzln, Melchermuas, Tiroler Gröstl tai kirnupiimä. Schakerlhütte on Schmankerlwegin on helpon reiti varrella ,vain 40 minuutin kävelymatkan päässä Rosenalmin yläasemalta. Pääset myös vaativamman Karspitzin tai Kreuzjochin reitin kautta, sekä metsän poikki väliasemalta ja fantastisella panoraamakierroksella Gerlosista tai Gerlosiin mennessä. Maastopyörällä pääset Stummerbergin ja Alm Kapaunsin kautta tai suoraan Rohrbergin tai Gerlosbergin kautta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_R-alm_ENZ_ravintola_1_2.jpg

ENZIANHOF

Aina matkan arvoinen! Kauniilla paikalla 1270 metrin korkeudella Zell am Zillerin yläpuolella. Saavutettavissa 1,5 km / 17 minuutin kävely Rosenalmin väliasemalta, bussilla tai 2 tunnin patikonti alhaalta laaksosta. Upea panoraama Zillertalin vuorille. Fantastista perinteistä tirolilaista ruokaa, joka on valmistettu rakkaudella. Listalla mm. Pekoni/juustolautanen savustettua kinkkua & juustoa 8,30 €, Gulassikeitto & leipää 5,20 €, Käsespätzle vihersalaatin kanssa 8,90 €, Tirolilainen pyttipannu paistetulla munalla 8,30 €, Sveitsinleike ranskalaisilla 14,20 €, Wieniläinen gulassi eirspätzlillä 10,30 €, Pippuripihvi 200 g krokettiperunoilla 26,50 €, Talonpannu porsaan medaljongit sienikastikkeella, munaspätzle, vihanneksia 15,80 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_16.12_Zell_Enzianhof_LISAKUVA.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_R-alm_ENZ_ravintola_2_2.jpg

Heinäkuussa kauniilla ilmalla joka lauantai klo 18- grillibuffet 19 €. Vuodesta 1954 lähtien pekonia ja makkaraa on savustettu ja kuivattu kivikellaressa ja maanviljelijän savuhuoneessa Enzianhofissa vanhan perinteen mukaisesti. Suurin osa käytetystä lihasta on peräisin omalta tilalta. Pekonin ja makkaran lisäksi voita, juustoa ja erilaisia snapseja valmistetaan myös talossa. Kivikellari, jossa on savustushuone, museo ja maistiaiset ja myymälä. Myymälä avoinna päivittäin klo 8–17. Ihanteellinen retkikohde. Snapsien maistelu sisältäen välipalan 15 € / henkilö. Ole hyvä ja ilmoittaudu etukäteen jos varaat maistelun!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_R-alm_ENZ_ravintola_3_possut_2.jpg

Tilan pihapiirissä on nähtävissä eläimiä kuten Paula-emakko pikkuporsaineen, kanoja, vuohia ja aaseja.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_G-erlosteinin_ylapanoraama_2.jpg

GERLOSTEIN

Gerlossteinin seikkailuvuorella Zell am Zillerissä on monia nähtävyyksiä. Voit nauttia upeasta luonnosta kevyellä kävelyllä Almpromenadea pitkin ja löytää myös monia mielenkiintoisia asioita matkalla Zillertal Almtribünen katselutasolle josta on upea näkymä koko Zillertaliin. Pieneläintarha ja iso leikkipaikka ovat hauskoja lapsille. Mutta aktiviteettien harrastajat saavat myös rahansa eteen täältä: Almflieger Gerlossteinin lentävällä laitteella voit lentää jopa 50 km / h nopeudella maaston yli.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_Gerlosteinin_hissi_1_2.jpg

GERLOSSTEINBAHN

Gerlosssteinbahn-köysiradan ala-asema sijaitsee Gerlosssteinwandin juurella Dörfl-alueella Hainzenbergissa Zell am Zillerin laidalla. Sieltä se vie retkeilijöitä jopa 1650 metriin meren pinnan yläpuolelle. Köysiradan ylin asema on myös lähtökohta monille kävelylle ja retkeille. 8.30–17.00 (30 min. välein, tarvittaessa 15 min välein). Lounastauko keskipäivällä: klo 12.15–13.00. Hissi sisältyy Zillertal Activ korttiin

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_G-erlosteinin_ylaravintola_2.jpg

BERGHOTEL GERLOSSTEIN

Korkealla Zillertalin yläpuolella 1650 m merenpinnan yläpuolella oleva hotelliravintola tarjoaa runsaita tirolilaisia ​​herkkuja, kansallisia ja kansainvälisiä ruokia sekä monia kotitekoisia erikoisuuksia. Maistamisen arvoinen on myös talon oma lähdevesi, josta voit nauttia hiliihappoisena tai ilman. Kotitekoiset snappit ja talon liköörit, kuten smänty snappit tai mänty likööri, ovat myös erikoisuuksien joukossa. Panoraamaterassilla, "Talblick" -ravintolassa tai maalaismaisissa saleissa Zillertalin herkut ja kotitekoiset erikoisuudet odottavat sinua. Ravintola hemmottelee omasta puutarhasta tulevilla salaatteilla ja yrtteillä sekä hedelmäisillä tuoreilla tortuilla ja kakuilla. Kesällä hotellille pääsee Gerlossteinbahn hissillä joka kulkee päivittäin klo 8.30–16.30 (viimeinen nousu), (klo 17.00– viimeinen alas).

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlosteinalmin_vuoristomaja_2.jpg

GERLOSSTEINALM (1.630 m)

Viehättävä alppimökki noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Gerlossteinbahnin vuoristoasemalta. Hyvää paikallista ruokaa ja upeat näkymät 30 paikkaiselta terassilta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_Gerlosteinin_vaijerirata_2.jpg

ALMFLIEGER GERLOSSTEIN

Hauskaa toimintaa ja vertaansa vailla oleva lintuperspektiivi kaikille  Zillertal Areenan vieraille! Almflieger Gerlosstein kulkee 50 km / h maksiminopeudella neljällä reitillä Gerlossteinin alueella, joiden pituus on jopa 780 metriä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_Gerlosteinin_koysikiipely_rata_2.jpg

Koe puhdasta jännitystä hiljattain rakennetulla köysikiipeilyradalla. Koulutuksen jälkeen voit aloittaa seikkailun joka kysyy rohkeutta. Highropes-rata on sarja elementtejä, jotka on asennettu ryhmään puita 10-15 metrin korkeuteen. Tämä köysirata on kuin köysistä ja puutarhoista koostuva estepuutarha, joka suoritetaan samalla tavalla kuin kilpailu. Suuri emotionaalinen jännitys syntyy korkeudesta maanpinnan yläpuolella. Avoinna klo 10-17. 2 tunnin kiipeilykierros 30 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_Gerlosteinin_kalliokiipeily_2.jpg

GERLOSSTEINWAND via FERRATA

Ensimmäinen ferrata kalliokiipeilyreitti Zillertalissa. 380 metriä pitkä kiinteä köysi kiipeilyreitti, "Gerlossteinwand", johtaa 240 metriä korkeaa seinää pitkin saman nimiselle vuorelle. Se ei tarjoa vain Alppien nautintoja, vaan johtaa myös yhteen laakson kauneimmista huipuista. Aloittelijoille tarkoitettuja tarkoitettuja nousuja tarjotaan uudelle keskitason vaikeudeksi luokiteltavalle reitille, jonka paikalliset vuoristopelastusryhmät rakensivat yhteistyössä Zillertal Arenan kanssa. Paikalliset alppikoulut tarjoavat asiantuntijavinkkejä ja seuraavat aloittelijoita kiipeilyssä. Alueelle pääsee mukavasti Gerlossteinin köysiradalla. Vaikeusaste: C / D. Kiipeilyaika: 1,5 - 2,5 tuntia. Lähtö: Gerlossteinbahnin yläasemalta noin. 45 minuuttia. Maali: Heimjöchl 1,5 tuntia tai Wandweg 1 tunti. Nousun pituus: 380 m. Korkeuden muutos: 240 m. Lähtökorkeus: 1898 m. Huippunkorkeus: 2166 m. Sijainti: pohjoinen Rakentaja: Zell Mountain -pelastuspalvelu.

VIA FERRATA TALBACH

Kauniisti maisemoitu Ferrata kalliokiipeilyreitti -aivan Talbachin vesiputouksen luona! Kiipeilyreitti on suunniteltu siten, että vaikeustaso nousee matkalla ylöspäin. Helppo sisäänkäynti-alue on ihanteellinen aloittelijoille ja lapsille. Vaikeustaso nousee hitaasti alaosassa - harjoitteluaste - A: sta D / E: iin - täydellinen rajojesi tutkimiseen. Viereiseen reittiin johtavat varauloskäynnit sijaitsevat vaikeuksien lisääntymisen jälkeen. Pääosa sopii edistyneille ferrata-kiipeilijöille. Kaksi pitkää köysisiltaa muodostavat todellisen kohokohdan, joista toinen päättyy suoraan säiliön ulosvirtauksen yläpuolelle, mikä muuttuu vesiputoukseksi kovan sateen jälkeen. Via ferrata on hyvin kiinnitetty kiinnikkeillä ja teräskaapelilla. Kestää: 1-1,5 tuntia. Lähtöpiste: 5 minuutin kävelymatkan päässä Jausenstüberl Talbach -ravintolasta. Poistuminen: seuraa jokaisen poistumispisteen jälkeen polkua joko vasemmalle tai oikealle Talbach-joelle, takaisin alas ravintolaan ja pysäköintialueelle. Kaikki laskeutumiset on merkitty -"Rundwanderweg Klettersteig Talbach". Korkeusero: 115 m. Korkeus alussa: 650 m. Sijainti: kaakkoon suuntautuva rinne. Vaikeusaste: A - D / E. Varustus: Kiipeilyvaljaat voi vuokrata Jausenstüberl Talbach -ravintolaan Aktivzentrum Zillertalista. Kiipeilyhansikkaita suositellaan, ja tukevat jalkineet ovat välttämättömiä.

PATIKOINTI

Gerlosstein - Labergalm- Brandberg - Steinerkogel

3 tunnin rauhallisen mukava vaellus kauniilla paikoilla sijaitsevien alppilaitumien ohitse Gerlossteinista Brandbergiin. Kävelykenkiä suositellaan. Reitin korkein kohta 1789 m. Taukopaikat Gerlosstein Berghotel, Neue Kotahorn Alm, Alte Kotahorn Alm, Karlalm vuoristomajat. Reitin pituus 7,8 km asfalttitietä, soratietä, niittypolkua, metsäpokua 1.091 - 1.789m korkeudessa. Nousua 195 m.

Nousu Gerlossteinbahnin ala-asemalta Hainzenbergissä. Berghotel Gerlossteinista johtaa kaksi polkua etelään / laaksoon.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlosstein_patikointi_Altekotahorn_1_hutte_2.jpg

Tietä pitkin ylös pääsee "Neue Kotahorn Alm" -vuoristomajalle ja sitten "Alte Kotahorn Alm" -alueelle. Keskellä Zillertalin vuoria 1630 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsee 400-vuotias Kotahornalm. Vuoristomajassa on selvästi nähtävissä, että se on kestänyt uhmaten voimakkaasti muuttuvia sääolosuhteita vuosisatojen ajan, aurinkopoltettu puinen muotti on kestänyt tuulen ja sään. Aitona kuin majesteettiset jäätikköjättiläiset, jotka tarjoavat upean näköalan, mökki on suosittu retkeilijöiden ja maastopyöräilijöiden kohde.

Polku johtaa laaksoon ensin Karalmiin ja sitten Labergalmiin. Labergalmista seuraa harju alas laaksoon, vaellusreitti johtaa mökkien ohi metsän läpi, missä retkeilyreitti kulkee usein maatilojen polkuja.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlosstein_patikointi_brandbergin_vuoristomaja_lisakuva.jpg

Metsästä lähdön jälkeen voit jo nähdä Steinerkogel-vuoristomajan. Berggasthaus Steinerkogl sijaitsee Brandbergissa Zillertalin laaksossa, ja se tarjoaa ravintolan, jossa tarjoillaan perinteisiä tirolilaisia ruokia.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlosteinin_patikointi_Branberg_kirkko.jpg

Käänny vasemmalle Gasthofin alapuolella tienristeyksessä ja puolen tunnin patikoinnin jälkeen kirkko alkaakin näkyä ja  saavut Brandbergin kylään josta on kulkee bussi Mayrhofeniin. Jos käännyt oikealle risteyksessä, pääset kävellen 1,7 km Mayrhofeniin noin tunnissa serpentiinitietä pitkin.

BRANDBERG

Kylä sijaitsee keskellä Zillertalin Alppien luonnonpuistoa, Alppien suurinta suojelualuetta Brandenberger Kolmin 2700 m juurella. Brandbergia ympäröi upea kasvisto, jossa on kukkia, kuten partakello, mäkikuisma ja erilaiset orkideat. Brandbergin kylän kirkko mukaan lukien hautauskappelin sotamuistomerkki ja ympäröivä hautausmaa, on suojeltu rakennus. Kylässä on joitain muitakin nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia rakennelmia. Esimerkiksi Schrofenmühlen mylly Mühlbach-joen varrella, joka on ollut käytössä 1950-luvulle saakka. Tämä mylly on yksi harvoista Zillertalin laakson säilyneistä myllyistä. Se on asetettu monumentaalisen suojelun alaiseksi ja siihen voi tutustua opastetuilla kierroksilla. Hanserhofin maatila on yli 500 vuotta vanha maatila.

MUUT PATIKOINTIREITIT GERLOSSTEINILTA

    Arbiskogel Rundwanderung (Aloittelijan helppotasoinen ympyräreitti 1,5h)

    Sonnalm Rundwanderung (Aloittelijan helppotasoinen 1,5h)

    Karlalm (Aloittelijan helppotasoinen 2h)

    Gerlossteinwand 2166m (Keskivaikea ympyräreitti ca. 3h)

    Brandberg Mayrhofen (Keskivaikea 4h)

    Torhelm 2425m (Keskivaikea mp n.5 h)

    Schwarzachtal – Kühle Rast(Keskivaikea n. 5 h)

    Brandberger Kolm 2700m (Vaikea 8-9h)

    Brandberger Kolmhaus Rundwanderung (Päiväpatikointi 10-12h)

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_kyla_1_3.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tux_keskusta_kirkko_lisakuva_2.jpg

GERLOS

Gerlos on pieni romanttinen kylä Zillertalissa, joka näyttää olevan kuin tehty pitkille vaelluksille ja pyöräretkille. Se on kylä, joka on tarkoitettu nuorille ja vanhoille! Gerlos yllättää vieraat monenlaisilla kesätoiminnoilla ja seikkailuilla. Zillertalin Alppien vaikuttavien vuorten ympäröimä Gerlos on hyvin erikoinen kylä kesälomallasi vuoristossa. Lisäksi se on erinomainen lähtökohta mukaville retkille alueen nähtävyyksiin.

Monta hyvää syytä lomailla Gerlosissa: Aktive Wellness - loma-ohjelma, saavuta upean vuoristomaisema köysiradalla, köysikiipeilypuisto, koskenlasku, seikkailumaa Gerlos, Latschenland Gerlos, kiipeilytorni ja kiipeilykeskus Riederklamm ja upeita maastopyöräreittejä. Toiminnan harrastajat ovat oikeassa paikassa Gerlosissa, koska he löytävät jännittäviä seikkailuja varjoliidosta, melonnasta tai seikkailupuistosta.

ERLEBNISREICHWEG GERLOS

Jännittävää 3 km helppotasoista elämyspolkua hallitsee ihmisen ja ekologian vuorovaikutus. Retken lähtökohta on Gerlosin kylässä 1250 m korkeudessa, vastapäätä ravintolaa Jägerstüberliä. Voit kerätä tiedon-, aistinvaraisia kokemuksia yli 40 polun varrella olevalla asemalla ja antaa luonnon näyttää taikuuttaan. Lukuisat veistokset, kuten salaman lyömä puu, hyönteishotelli tai vesipyörä tekevät polun Gerlosbachin puron varrella rentouttavaksi ja motivoivat retkeilijää jatkamaan polkua. Tule yhdeksi luonnon kanssa ja kuuntele virran liplatusta, näe rakennettuja "kivimiehiä" tai nauti vuoristometsän raikkaista hajuista suljetun silmin. Tapahtumakohtainen polku on erityinen luonnollinen kokemus ja taideteos koko perheelle!

ZILLERTALER BAUERNMARKT GERLOS & ZELL AM ZILLER, MAYRHOFEN

Zillertalin viljelijöiden maalaismarkkinat ovat heinäkuusssa Zellin musiikkipaviljongilla. Tarjolla on tuoretta leipää, juustoa, munia, pekonia, hunajaa, snapseja, kotitekoisia koristeita ja monia muita maataloudesta peräisin olevia alueellisia laatutuotteita. Paikan päällä on myös maisteluosasto, jossa tarjotaan erilaisia kulinaarisia Zillertalin herkkuja. Zillertalin maalaismarkkinat ovat kohtaamispaikka kaikille, jotka haluavat syödä terveellisesti ja arvostavat ympäristöä. Vierailullasi tuet paikallisia viljelijöitä ja tuet siten alueellisia yrityksiä. Markkinat järjestetään joka toinen keskiviikko klo 16–19 Zell am Zillerin keskustassa musiikkipaviljongilla. Gerlosin musiikkipaviljongilla markkinat järjestetään joka torstai klo 16–19. Markkinat Mayrhofenissa perjantaisin klo 09-16 Josef-Riedel-Platzilla. Krimmlissä on keskiviikkoisin kylämarkkinat klo 10-15.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_kylaravintola_J_2.jpg

JÄGERSTUBE

Keskellä Gerlosin kylää. 2-3 kertaa viikossa illalla elävää musiikkia à la Zillertal! Ruoka on myös suositeltavaa. Erityisesti schnitzelit ja kanaruoat. Lämmin keittiö koko päivän

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_kyla__hissi2_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_hissi_ala-asema_2.jpg

ISKOGELBAHN GERLOS 1.300 m. - 1.900 m.

Isskogel-köysirata lähtee kauniista Gerlosin alppikylästä 1300 m korkeudesta kuljettaen 6 minuutissa matkustajia 1900 metriin merenpinnan yläpuolelle. Matka itsessään on kokemus upeiden näkymien ansiosta Zillertalin laaksoon. Hissi avoinna klo 09-17. Hissi sisältyy Zillertal Activ korttiin

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_GERLOS_LISAKUVA_YLAASEMA.jpg

Köysiradan ylin asema on myös lähtökohta suhteellisen helpoille vaellukselle Isskogel-vuoren huipulle. Tämä on vain yksi monista vaellusreiteistä ja patikoinneista, jotka alkavat köysiradan yläosasta. Suurin osa niistä johtaa joko huipuille tai vuoristomajoille. Sinulla on mahdollisuus tehdä retkiä myös alas yksittäisiin laaksoihin, kuten Krummbachtaliin Krammbachrastiin tai Prölleralmiin tai vain noin 30 minuuttissa Rössl Almiin (1,580m).

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_patikointi_promo_c_uusi_2.jpg

Valitse lenkkeily, patikointi, kävely, tai Nordic-walking, Gerloksen ympäristön luonnon monimuotoisuus ja kauneus sekä sijainti tarjoavat kestävän luontokokemuksen.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_vuoristokappeli_2_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_vuoristokappeli_1_2.jpg

Patikointi- ja Nordic-walking alueesta löytyy retkeilyreittejä sekä ihanteellisia reittejä aloittelijoille ja vaativia alppipolkuja urheilijoille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_vuoristojarvi_2.jpg

Latschenalmilta (1950 m) on lyhyt 15 minuutin kävelymatka ja voit jatka Latschensee järvelle ja ottaamaan aurinkoa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_vuoristojarvi_2_huippu_2.jpg

Tai voit nousta Isskogelille (2263 m). Tämä alue on erityisen suosittu retkeilijöiden ja maastopyöräilijöiden keskuudessa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_puukuularata_c_uusi_2.jpg

Isskogel-köysiradan ylimmällä hissiasemalla on uutta hauskaa koko perheelle: Täällä lasten unelmat toteutuvat kahdella 150 metrin pituisella puisella palloradalla. Lapset seuraavat lumoutuneina, kun puupallot kulkevatt läpi vaikeiden kohtien matkalla maaliin. Suppilot, spiraalit, aaltorata ja labyrintti ovat vain muutamia niistä. Tässä ei ole mitään tylsää! Pallorataa voi käyttää ilmaiseksi; palloja voi ostaa omaksi vain 2 eurolla. Pallot voi sitten viedä kotiin matkamuistona.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_vuoristoravintola_1_2.jpg

Latschenalmin vuoristoravintolassa tarjoillaan perinteisiä tirolilaisia ruokia ja alueellisia erikoisuuksia, kuten maailmankuuluja Kasierschmarrn pannukakkua tai Germknödel ja kirnupiimää. Alppiniityllä on pieneläintarha jossa on kaneja, vuohia, kanoja ja vasikoita. Voit katsella eläimiä mukavasti aurinkoterassilta tai läheltä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Ger-los_vuoristovital_2.jpg

Aktiv Wellness: on aktiivinen toipuminen ja luonnollinen hyvinvointi vuorilla, edistää terveyttä lempeillä vaelluksilla ja suoraviivaisilla wellness-harjoituksilla, herättää sisäisen vahvuuden ja harmonian rauhan ja pohdinnan kautta, tarjoaa arvokkaita terveys- ja hyvinvointivinkkejä kotiin, on sopusoinnussa luonnon ja paikallisen kulttuurin kanssa Zillertal-areenalla. Koe aktiivinen toipuminen, rauha ja pohdintaa Zillertal Arenan kauniilla vuoristoalueilla. Kehitä terveyttäsi ja hyvinvointiasi lempeillä vaelluksilla ja helpoilla terveys- ja rentoutusharjoittelulla. Kaikkia aktiviteetteja johtaa ammattitaitoinen Aktiv Wellness -kouluttaja ja ne sopivat kaikille. Aktiv Wellness-ohjelma on saatavana kaikille Zell-Gerlosin loma-alueen vieraille, (ilmainen Arena-Scheck Gerlos- ja Zell-vieraskorttin haltijoille!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_koysirata_c_uusi_2.jpg

Niille, jotka etsivät jotain hieman aktiivisempaa, uusi seikkailukiipeilyreitti yläasemalla on juuri sinulle! On hauskaa nähdä kuka on nopein hallitsemaan monipuolisen reitin, joka koostuu erilaisista kiipeilyhaasteista.

Gerlosin Riederklammin seikkailupuistossa on kaksi Flying Fox -reittiä 80 metrin korkeudessa. Yli 200 metrin pituisella matkalla se kulkee nopeasti Riederklammin kanjonin yli - toiminnasta täynnä kokemusta. Nauti samalla kauniista näkymistä Riederin vesiputoukselle. Ohjaaja seuraa sinua Flying Fox -kierroksella ja selittää laitteiden käytön sekä turvallisuuden varmistamisen. Kokonaiskesto: noin 1,5 tuntia sis. ohjeet ja välineet. Päivittäin 9.30, 14, 16. Hinta 20 €. Varaus tarvitaan!

Koe puhdasta jännitystä hiljattain rakennetulla köysikiipeily radan 60 pisteessä, mukaan lukien 15 uutta Zip-linjaa (Flying Fox parcours)! Koulutuksen jälkeen voit aloittaa seikkailun joka kysyy rohkeutta. Highropes-rata on sarja elementtejä, jotka on asennettu ryhmään puita 10-15 metrin korkeuteen. Tämä köysirata on kuin köysistä ja puutarhoista koostuva estepuutarha, joka suoritetaan samalla tavalla kuin kilpailu. Suuri emotionaalinen jännitys syntyy korkeudesta maanpinnan yläpuolella. Avoinna klo 10-17. 2 tunnin kiipeilykierros 30 €.

RIIPPULIITO

Nouse ja nauti - koe ainutlaatuinen lentämisen tunne! Zell sijaitsee yhdellä kauneimmista riippuliito alueista Euroopassa. Liukut alas, ohittaen vuorenrinteitä ja lentäen puiden yläpuolella yhdessä koulutetun tandem-lentäjän kanssa. Matkustajana (enintään 120 kg) et tarvitse kokemusta ja olet varma, että olet hyvissä käsissä. 1 ohjelma 90 € jossa lentoa 10-13 min. 1250 m korkeudessa ohjaajan kanssa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_mtb_2_c_uusi_2.jpg

Olipa kyse jännittävästä maastopyöräilystä, joka saa sydämesi lyömään nopeammin tai rentouttavasta, tasaisesta laaksosta kulkeville reiteille - toimintahaluillesi, urheilullesi ja luonnollesi ei ole lähes mitään rajoituksia. Zillertal Arena ansaitsee todella maineensa pyöräareenana! ”Zell-Gerlos-pyörälipun” avulla voit nousta Zellissä ja nousta Gerlosissa tai päinvastoin. Ilmainen pyöräkuljetus köysiradalla jopa 1800 metriin merenpinnan yläpuolelle.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_mtb1_c_uusi_2.jpg

SINGLETRAILS GERLOS

Gerlosin Isskogelin neljä polkua tarjoavat ajamisen iloa kaikille, joilla on erityyppisiä vaikeustasoja, ja ne on integroituy harmonisesti suoraan maastoon. Isskogelbahnin laakson ala-asemalla on myös pyöräpesuasema sekä pyörienvuokra- ja palvelupiste.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_vaellusmatka_patojarvi_1_2.jpg

DURLASSBODENSTAUSEE

Durlaßbodenstauseen patoallas on itsessään luonnollinen nähtävyys ja suosittu vapaa-ajankeskus. Se sijaitsee Gerlosin kylässä Zillertalin laaksossa 1400 metrin korkeudessa merenpinnasta ja on täynnä luonnollista vettä, joka valuu alas vuorilta. Järvi on suhteellisen kylmä, vaikka kesällä kuumina päivinä se voi olla jopa 21 ° C.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_vaellusmatka_patojarvi_5_jarvileikit_2.jpg

Uinnin lisäksi on paljon muita aktiviteetteja, kuten kalastusta, polkuvenevuokrausta (klo 10 -17 / 14 € tunti) kajakki 14 € tunti ja surffaustunteja Itävallan korkeimmalla olevan surffauskoulu Surfschule Gerloksen järjestämänä tai polkupyöräretkiä altaan ympäri. Sukellus on myös suosittu etenkin syksyllä, kun näkyvyys altaalla voi olla jopa 20 metriä. Patoaltaan vieressä on iso auringon otto nurmikko, jossa on lasten alue ja useita grillipaikkoja. Myös wc, suihkutilat ja pukuhuoneet löytyvät rannalta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_vaellusmatka_patojarvi_2_2.jpg

DURLASSBODENSTAUSEEN YMPÄRIPATIKOINTI

Retkeilijät voivat patikoida järven ympäri kulkevan 10,6 km / 3,5 h helpon ja mukavan kävelyreitin, jonka varrella on useita ruokaa tarjoavia kesäravintoloita. Tämän retkeilyreitin avulla voit nauttia luonnosta parhaimmillaan! Aloita Bräuer Alm -kadulla suoraan tielle kohti Gasthof Finkauta. Sieltä aloitat ympyrä reitin, joka johtaa järven ympärille. “Seestüberl” -polulta, joka kulkee polkua nro. 4 järven pohjoispuolella. Jos kävelet täältä kohti patoa, tulet pian viihtyisään Seestüberliin, jossa on myös venevuokrausta, melontaa ja surfausta. Sen edestä löydät uima-alueita, jos haluat viilentyä hetkeksi uimapaikoissa. Reitti kulkee Vorderer Plattenwaldin suojelualueen läpi jossa on kosteikkoja ja monia kasvilajeja sekä lukuisia suojeltaltavia lintulajeja..

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_jarvikierros_finkau_vuoristomaja_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_jarvikierros_finkau_vuoristomaja.jpg

Jatka Hinterplatwaldin metsikön läpi Finkau-järvelle ja Alpengasthof Finkaulle. Täällä voit virkistää itseäsi paikallisilla erikoisuuksilla ja ihastella pientä kotieläintarhaa. Hyvän ruoan ystäville tämä on täydellinen paikka pysähtyä ja nauttia siellä tarjoillavia herkullisia paikallisia erikoisuuksia. Kotitekoisissa ruoissa käyttävä sianliha, naudanliha ja riista ovat kaikki paikallisia.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_jarvikierros_LISAKUVA_lehmat_polulla.jpg

Seuraa lyhyttä päällystettyä tietä, josta on henkeäsalpaavat näkymät vehreille, vihreille niityille ja laiduntaville karjoille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_jarvikierros_LISAKUVA.jpg

Ylitä Schütthof Almin alueella patoaltaanvirta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gerlos_vaellusmatka_patojarvi_4_B_vuoristomaja_2.jpg

Polku jatkuu padon yli ja myöhemmin upea patikointireitti menee Bärschlag Almin (1.459 m) vuoristomajan ohi, joka on elämys ja tarjoaa toisen hyvän paikan pysähtyä ja virkistäytyä. Maalaismainen mökki Wildgerlostalissa on rakennettu vuonna 1931, ja sieltä on kaunis näkymä Dürlaßboden-patojärvelle. Vierailijoille on tarjolla todellinen "Pinzgauer Brettljausen", jossa on savustettua pekonia ja juustoa. Kuumina päivinä voit rentoutua eri uimapaikoissa. Kävele padon harjanteen yli takaisin lähtöpisteeseen.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Konigs-.leiten_vaellusmatka_panoraama1_2.jpg

KÖNIGSLEITEN

Pinzgaun nurmettuneiden vuorten ja Hohe Tauernin korkeiden vuoristoketjujen välissä oleva Wald-Königsleiten on täydellinen paikka viihtyisille kävelyretkille, jännittäville vuoristoretkille ja vuoristomajoille. Königsleitenin vuoristokylä sijaitsee 1600 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella ja on ihanteellinen paikka kaikille, jotka etsivät virkistystä ja koskematonta luontoa. Königsleitenissä löydät rentoutumista ja voit ottaa tauon arjesta. Nauti monipuolisista vuoristoista, tutustu kauniiseen kasvistoon sekä eläimistöön ja koe puhdas luonto. Retki Hohe Tauernin kansallispuiston läpi on löytöretki koko perheelle. Kansallispuisto on ainutlaatuinen luonnon alue, jossa näet silti edelweisseja ja murmeleita. Wald-Königsleiten sijaitsee Zillertal Arenan Salzburgin puoleisessa osassa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Konigs-.leiten_vaellusmatka_panoraama2._ylaasema_2.jpg

DORFSBAHN KÖNIGSLEITEN

Dorfbahn Königsleiten kuljettaa klo 9-16 kävijöitä 3000 metrin matkan kahdeksassa minuutissa suoraan 2230 metriin merenpinnan yläpuolelle, josta odottavat mahtavat näkymät ympäröivään maisemaan. Köysiradan ylimmän aseman ympäristössä sijaitseviin nähtävyyksiin kuuluu suuri retkeilyreittien verkko, joka yhdistää idylliset vuoristot. Hissi sisältyy Zillertal Activ korttiin

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Konigs-.leiten_vaellusmatka_ylaaseman_ravintola_2.jpg

BERGRESTAURANT GIPFELTREFFEN

Sijaitsee upealla paikalla 2300 m. korkeudessa Dorfbahn Königsleitenin yläaseman lähellä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Konigsleiten_vaellusmatka_vaijerirata_2.jpg

GIPFELLINER KÖNIGSLEITEN

Hauskaa veden yllä liukuen lintuperspektiivissä 2300 metrissä merenpinnan yläpuolella. Uusi Königsleitenin lentävä laite on seikkailua etsiville, hauskaa rakastaville, adrenaliini hakuisille. GipfelLiner Königsleiten, eräänlainen lentävä vaijerilinja, tarjoaa hauskaa toimintaa, joka sisältää vertaansa vailla olevan lintuperspektiivin. GipfelLinerillä liihotat 430 metrin pituiseen teräsvaijeriin kiinnitettynä. 3 metrin korkealta lähtötason ja lopussa olevan laskualustan välillä koet vähintään 65 metrin korkeuden pudotuksen. Veden yläpuolella tapahtuva kokemus sekä nuorille että vanhoille, jonka muistat vielä pitkään aikaan! Hinta 12 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Konigsleiten_vaellusmatka_pyoraily_2.jpg

PYÖRÄILY & MAASTOPYÖRÄILY WALD-KÖNIGSLEITENISSA

Joka haluaa viettää loman täynnä toimintaa, onnistuu siinä parhaiten Wald-Königsleitenin loma-alueella. Tutustu alueeseen kätevästi maastopyörällä tai polkupyörällä. Zillertal Arena tunnetaan myös nimellä Bike Arena ja tarjoaa 325 km polkupyöräreittejä Pinzgausta Zillertaliin. Kylä on täydellinen lähtöpiste lukuisille pyöräretkille. Se, joka haluaa tehdä helppoja retkiä, pyöräilee Salzach-joen varrella. Ihanteellinen pyöräretki koko perheelle on “Tauernradweg”, jossa voit kokea kaikki Hohe Tauernin kansallispuiston kylien nähtävyydet. Maastopyöräloma tarjoaa myös mahdollisuuden päästä paikoille korkealla merenpinnan yläpuolella. Maastopyöräretket kansallispuiston laaksoihin tarjoavat henkeäsalpaavat maisemat kauniin luonnon keskellä. Pyörävuokrausta Sport Shop Unterwurzacher in Wald-Königsleiten: Mountainbike 1/2 päivää (8.00- 12.00) 14 €, 1/2 päivää (12.00 -18.00) 18 €, 1 päivä 25 €, 3 päivää 52 €. Retkeilypolkupyörät 1 pv. 9 €, 6 pv. 30 €. E-Bike Mountain/Trekking 1 pv. 35 €.

JODLERWANDERWG

Keskivaikealla 6,5 km / 3,5 tunnin Jodlauspolun elämyspisteissä opit yksinkertaisesti perinteistä jodlausta (jodlaus vihkonen saatavana molemmilta hissiasemilta). Audiosoitin toistaa ensin koko jodlauksen ja sitten 1. ja 2. äänen erikseen. Ensin jokaisen tulisi kokeilla omaa ääntään, sitten voit laulaa jodlauksen yhdessä. Jotta kaikki voisivat kokea jodlaus polun, polku alkaa Königsleiten Dorfbahnin hissin yläasemalta. Ensimmäinen piste on suoraan ravintola Gipfeltreffissä. Jodlauspolku on avoinna kesällä, ja kaikki voivat käyttää sitä ilmaiseksi. Retkeilyreitti johtaa Dorfbahnin yläasemalta (pysähdys huippulla ja Larmachalmissa on mahdollista) soratietä alas Königsleiten-lomakylään. Polkua voidaan tietysti kulkea myös vastakkaiseen suuntaan.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Krimlin_vesiputoukset_1_kartta_2.jpg

KRIMML

Aktiivinen liikunta ja monipuoliset retkeily mahdollisuudet täyttävät lomaunelmat Krimmlissä. Keskellä upeita vuoristoniittyjä on monenlaisia ​​vaihtoehtoja aina aktiivisesta, terveydelliseen lomaan ja todellisiin kohokohtiin, kuten Euroopan suurimmat vesiputoukset ja WasserWelten. Täytä kehosi puhtaalla energialla, kerää voimaa ja anna kiehtovan luonnon, ja sen innostavan vuoristoisen taustan innostaa sinua. Koe Krimml riippumatta siitä, haluatko vain rentoutua vai täyttää päiväsi liikunnalla. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Päivä Krimmlissä tarjoaa lukemattomia yllätyksiä riippumatta siitä, valitsetko sauvakävelyn tai pyöräilyn viileiden purojen läpi vai vaellatko vuoristomajoille. Kriml keskiviikkoisin kylämarkkinat.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Krimlin_vesiputoukset_2_2.jpg

KRIMMLIN VESIPUTOUS -UNOHTUMATON LUONNON ELÄMYS

Euroopan korkein ja maailman viidenneksi korkeimman vesiputous. Putouksia on kolme ja ne ovat kaikki enemmän kuin 100 m pitkiä. Putoukset nousevat yhteensä yli 380 metrin korkeuteen. Salzach-joen lähde sijaitsee Krimmlistä pohjoiseen, 2300 metriä merenpinnan yläpuolella.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Krimlin_vesiputoukset_3_2.jpg

Putousten yläosaan pääsee Krimml WasserWelten bussipysäkiltä kaunista 3 km/45 min pitkää kävelyreittiä pitkin, jonka varrella on useita kauniistis suunniteltuja näköalatasanteita, joilta näet kuinka jyrisevät vesimassat putoavat syvyyteen. Samoin on useita levähdyspaikkoja. Gasthof Schönangerlin alueella polusta tulee hieman tasaisempi.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Krimlin_vesiputoukset_4_lisakuva_alaputous_panoraama.jpg

Polku johtaa sinut suoraan 140 m korkeiden alaputouksien kautta 100 m keskiputouksille, jossa tunnet virkistävää tihkusadetta ja koet veden vaikuttavan voiman. Kävely putouksille voi tuntua haastavalta, mutta perillä sitkeys palkitaan. Parhaat näköalat alhaalla häämöttävään laaksoon avautuvat 145 m yläputouksilta. Virkistystä ylhäällä 1285 metrin korkeudessa tarjoaa Schönangerl-ravintola. Vesiputoukset ovat Itävallan ainoa luonnollinen maamerkki, joka on sertifioitu Euroopan neuvoston luonnonsuojelutodistuksella. Keskellä upeaa vuoristoa vesiputoukset inspiroivat tuhansia kävijöitä vuosittain ja luo unohtumattomia lomahetkiä. Viimeisen vesiputousvaiheen jälkeen polusta tulee tasainen ja kauniita alppiniityjä. Krimmler Achentalissa, Hohe Tauernin kansallispuiston korkeassa laaksossa, alppiviljelyä on harjoitettu keskiajalta lähtien. Lukuisat reitit kutsuvat sinut tutustumaan Hohe Tauern vuoristoon. Yli 60 km vaellusreittejä eri korkeuksissa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Krimmlin_laaksoniitty_2_2.jpg

Krimmler Achental – on yksi Hohe Tauern kansallispuiston kauneimmista laaksoista! Laakso alkaa Krimmlin yläpuolelta Krimmlerin vesiputouksilla ja ulottuu laakson päähän Krimmlerkeesistä Dreiherrenspitzessä (3499 m merenpinnan yläpuolella). Täältä löydät maailman ilman stressiä ja kiireitä, jota ympäröivät upeat kivimäntymetsät ja unohtumaton vuoristomaisema.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Krimmlin_laaksoniitty_3_2.jpg

Laaksossa on todellista luonnonkauneutta, jota ympäröi vaikuttava vuoristopanoraama, maailma, joka on täynnä alppien laitumia ja reheviä niityjä.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Krimmlin_laaksoniitty_4_2.jpg

Kun saavut laakson päähän, koet jäätiköiden, Krimmler Keesin, maailman.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_laakson_vuoristomaja_2.jpg

Helppo patikointi Krimml - Krimmler Tauernhaus 10.3 km, 3,5 tuntia, korkeusero 555 m. Tämä reitti vie sinut Euroopan suurimpien vesiputousten kautta, useiden kauniiden Achentalin alppitalojen, purojen ja niittyjen kautta historialliseen Krimmler Tauernhausiin. Vesiputouksen polun päästä pääset idyllisen Achen-laakson alkuun Achenfallin yläosasta. Sieltä vaellusreitti nro. 519 johtaa Krimml Achea pitkin ohittamalla alppiniityt erilaisille maalaismaisille lepopisteille, kuten Veiten Alm (1,578m), Hölzlahner Alm (1,583m) ja Sölln Alm (1,560m). Polun varrella näet paljon lehmiä, hevosia, lampaita ja vuohia, jotka nauttivat Alppien niittyjen maukkaista yrteistä. Kun saavut Krimmler Tauernhausiin (1631 m) lukuisat alueen kulinaariset erikoisuudet tilan omista tuotteista odottavat sinua laakson vanhimmassa 600 vuotta vanhassa ravintolassa. Sinulla on mahdollisuus mennä myös kansallispuiston Taksilla Tauernhausiin (hinta 10 €, varaukset vaaditaan).

WASSERWELTEN KRIMML

Innovatiivinen seikkailukeskus on yhtä monipuolinen kuin vesiteema monipuolinen. Modernille, esteettömälle rakennukselle on ominaista ainutlaatuinen muoto. Ikosaedri on toistuva muotoiluelementti. Tämä veden symboli symboloi veden eri muotoja ja käyttötapoja. WasserWelten Krimml on upea, virkistävä ja interaktiivinen retkikokemus Krimmlin vesiputousten juurella, Se kutsuu sinut pitämään hauskaa pelaamalla, kokeilemalla ja ihmettelemällä. Se avaa märän elementin kiehtovan maailman vierailijoille ja tekee selväksi, mitä arvokas hyvä juomavesi on. Ne, jotka ovat kiinnostuneita vesiteemasta, voivat odottaa innovatiivista kokemusta 8200 m²: n näyttelyalueelle. Paljon on löydettävissä leikkimielisesti suunnitelluissa vesialueissa ulkoalueella, opettavassa näyttelyssä ja vesiteatterissa. Erityinen kohokohta on panoraamaterassi näköalalla vesiputouksille. Hyvinvoinnista huolehditaan WasserWunderBarissa, jossa on upea panoraamaterassi ja matkamuistokauppa. 9 € yhdistelmälipulla pääsevät WasserWelteniin ja Krimmlin vesiputouksille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_kyla_1_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_kyla_LOGO_2.jpg

ZELL AM ZILLER  580 m

Koe vuoristokesä idyllisessä Zell am Zillerin lomakohteessa 580 m merenpinnan yläpuolella! 1700 asukkaan kyläss Zillertalin sydämessä. Aito vuoristokylä Zell on säilyttänyt suuren osan alkuperäisestä viehätyksestään ja luonteestaan. Vieraanvaraisuus on Zell am Zillerissä erittäin tärkeä asia, jonka jokainen vieras tunteee heti alusta alkaen!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_kyla_talot_1_2.jpg

Zellissä on myös kolme ruokakauppaa Spar, Billa, Hofer, lihakauppa ja kyläleipomo, jotka ovat myös avoinna pääkaudella myös viikonloppuisin. Liikuntavarusteita kaipaavaa palvelee Intersport urheilutarvike liike. Itse kylässä erilaiset kahvilat, ravintolat ja baarit tarjoavat kulinaarisia ruokia ja viihdettä kaikille. Ruokapaikkoja on keskustassa ja hotellien yhteydessä. Ravintoloita löytyy perinteisistä tirolilaisravintoloista kansainvälisen keittiön antimiiin: italialaisia- ja kiinalainenkin ravintola, pizzerioita ja kebap-baari. Kauniina kesäiltoina monet baarit ja kahvilat pitävät ulkoterassin avoinna klo 22:een.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_panimonravintoa_2.jpg

HOTEL & GASTHOF BRÄU

Zell am Zillerin kyläaukiolla sinua odottaa tirolilainen helmi, jossa on ihastuttava sisustus. Sisäänkäynnin julkisivun vaakuna kertoo jo 500-vuotisen historiansa, joka on ollut läheisessä yhteydessä Zillertal-olueeseen nykypäivään asti. Paikalliset arvostavat suuresti erityisesti paikan historiallista tunnelmaa. Historiallisen panimoravintolan kauniisti sisustetut salit, jotka ovat olleet lähes muuttumattomia vuosisatojen ajan tunnetaan koko Tirolissa ja sen ulkopuolellakin. Vieraile à la carte -ravintolassa ja nauti kansainvälisten ruokien lisäksi perinteisiä paikallisia tirolilaisia ​​ruokia. Ruoan kanssa nautitaan tietysti lasillinen raikkaan tuoretta Zillertal-olutta. Ravintola arvostaa alueen luonnonmukaisia aitoja ​​tuotteita. Jopa olut on todella valmistettu Zellissä majatalon omistajaperheen omistamassa panimossa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_panimo_vierailukeskus_3.jpg

ZILLERTALER BIER BRAUKUNSTHAUS

BrauKunstHaus: Koe tirolilainen olutkulttuuria. Yli 5000 m²: n näyttelyalueella BrauKunstHausissa vierailijaa odottaa kiinnostavaa multimedia kiertomatkaa. Näyttely esittelee oluen valmistuksen: ainutlaatuisista aineosista, oluenpano prosessista ja pullottamisesta, alueen perinteisiin ja ainutlaatuisuuteen saakka, elämyksiä kaikille aisteille kolmessa kerroksessa. BrauKunstHauksessa kävijät kulkevat oluen valmistuksen polkua - korkealaatuisista ainesosista, panimoprosessiin, aina olut erikoisuuksien pullottamiseen. Näkymä suoraan Zillertal Bierin panimon sisätiloihin - erityisen jännittävä pullojen ja astioiden täyttö näkyy parvekkeelta. Oluen kuljetus maan kauneimpiin, mutta usein myös syrjäisimpiin majataloihin ja mökkeihin on aihe BrauKunstHausissa. Zillertalin olutta myydään vain Tirolissa - ja täällä toimitus tapahtuu joskus hevosella. Zillertal-olut on yksi asia ainutlaatuisessa kodissa, joka on täynnä perinteitä, tapoja ja musiikkia. Tästä syystä suuri osa BrauKunstHauksen näyttelytilasta on omistettu myös Zillertalille.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_panimo_vierailukeskus2_2.jpg

Tuoreen oluen nauttiminen BrauKunstHaussin Bräustüberlissä kruunaa kierroksen. Aloita aistinvarainen matka nautintoon ja löydä hienojen oluiden hienoiset erot. Ainutlaatuisessa ilmapiirissä voit kokea mitä BrauKunstHaus tarkoittaa – se on hienointa Tirolin olutkulttuuria. Lisäksi BrauKunstHaus-kaupasta voi ostaa kaikkia Zillertal Bierin oluterikoisuuksia, sekä myös paikallisia herkkuja ja monipuolisen valikoiman Zilertaler Bier tuotteita, t-paitoja, lippiksiä, matkamuistoja ym. Jokainen löytää täältä jotain kotiin vietäväksi! Kierroksen hinnat "Genusserlebnis" 3 x 0,2 l Bierspezialität, 1 x Brezel 15,90 €, "Craftbiererlebnis" 3 x 0,125 l Craftbier, 1 x Brezel 19,90 €, "Genuss alkoholfrei" 1 x 0,33 l Apfelsaft, 1 x Brezel 12,90 €, "Genusserlebnis klein" 1 x 0,2 l Bierspezialität, 1 x Brezel 12,90 €. Näyttely ma-la 10:00–18:00. Myymälä johon on vapaa pääsy, on avoinna ma-la 8:30–18:00.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_pizzapaikka_2.jpg

Äskettäin uusittu ja suosittu Pizzeria Quattro terasseineen sijaitsee kauniilla paikalla kaupungin keskustassa. Pasta, pizza, vino é più on iskulause - anna itsesi yllättyä! Pieni pala Italiaa Zell am Zillerin keskustassa. Pastaa ja runsaat rapeat, puulämmitteiset pizzat, jotka on luotu tuoreista raaka-aineista lähialueelta tai Italiasta, ilahduttavan hienoja makuja ja italialaisia ​​erikoisuuksia. Myös salaatteja, hampurilaisia ja jäätelöannoksia. Avoinna klo 16-23. Keittiö -klo 22 asti. Tiistaisin suljettu.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_ravintola_ruusutarha_2.jpg

RESTAURANT ROSENGARTEN

Ravintola sijaitsee vain 200 m päässä lomatalostamme keskustaan kulkevan tien varrella. Klassiselta itävaltalaiselta löytyy mm. Unkarilainen gulassikeitto & leipää 4,60 €, Porsaanleike ranskalaisilla & salaatti buffet 14,80 €, Metsästäjänleike sienisipulipekonikastikkeella, krokettiperunat & salaattibuffet 14,80 €, Tirolilainen pyttipannu 11,80 €, Pizzoja alk 9 €, Pippuripihvi 200 g ranskalaisilla 28,50 €, Porsaanpotka, knöödelit, paistinkastike punakaalia 15,50 €. Apfelstrudel omenapiirakka jäätelöllä ja kermavaahdolla 4,70 €, Etelä-Tirolilainen punaviini karahvi ¼ l 6,60 €, Zillertaler vehnäolut 4,30 €.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_perjantain_grillibuffetti_2.jpg

Perjantaisin klo 18-21 Grilli-ilta buffet kylän keskustassa Gasthof Zellerstuben terassilla & elävää musiikki.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_kahvitupa_2.jpg

Café Kerzenstüberl

Tarjoaa hienointa italialaista kahvia monissa variaatioissa, rakkaudella käsin tehtyjä jäätelöitä pieneltä Steierilaiselta jäätelönvalmistajalta, samoin kuin kotitekoisia kakkuja, joista haaveilla. Myös pienet välipalat pikku nälkään, samoin kuin ensiluokkaiset viinit ja valikoitu tuoremehuvalikoima odottavat sinua.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_kahvilakonditoria_2.jpg

Cafe Gredler sijaitsee suoraan sillalla ja kuuluisalla Ziller joen kävelykadulla. Terassi kutsuu sinut viipymään ja nauttimaan. Retken tai pyöräretken jälkeen löydät kahvilasta oikean paikan vahvistumisen ja rentoutumiseen. Tule ja anna mielesi vaeltaa. Nauti Ziller joen liplatuksesta ja upeista näkymistä Zillertalin vuorille! Kahvilaperinteitä Zell am Zillerissä vuodesta 1860 lähtien viihtyisässä kahvilassa tai aurinkoterassilla.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_juustomyymala_2.jpg

REBELLEN-ALM ZELL AM ZILLER

Alppien kasviston erityiset vuoriyrtit antavat juustoille ainutlaatuisen kapinallisen arominsa. Vuoristoniittyjen heinämaidon ensiluokkaisen laadun ansiosta juusto voidaan valmistaa puhtaasta maidosta ilman lisäaineita ja säilöntäaineita maaseudun yli 150 vuotisten perinteiden mukaan. Heinän maidontuotanto on maidontuotannon omaperäisin muoto. Maidon laatu alkaa lehmien ruokinnasta. Lypsylehmiä on ruokittu vuosisatojen ajan vuodenaikojen mukaan: kesällä viljelijät ajavat lehmät Alppien laitumille kesäravintoa varten. Lisäksi kun alppiniityt leikataan, ruoho kuivataan ja tällä tavoin saatu heina varastoidaan latoihin kylmää vuodenaikaa varten. Koe tuotevalikoima, luonnolliset innovatiiviset premium-juustoerikoisuudet täyttävät tiukimmatkin laatuvaatimukset.

Rebellenalm tarjoaa laajan valikoiman juustoerikoisuuksia, jotka on valmistettu 100-prosenttisesti alppien niittyjen heinää syöneiden alppilehmien maidosta, sekä erilaisia ​​lähimaatilojen tuotteita, kuten munia, pastaa, snapseja ja paljon muuta kuten viinejä, kinkkuja, makkaroita, mehuja, käsitöitä ja matkamuistoja ym. Runsas juusto- tai pekoni-välipalan lisäksi kodikkaassa salissa tai aurinkoterassilla nautittavaksi on myös valikoima pieniä, lämpimiä ruokia sekä kahvia ja kotitekoisia kakkuja. Perjantai lisäksi leipää puu-uunista ja tuoretta Kasspatzlnia klo 11.30–14.00. Myymälä sijaitsee Spar marketin vieressä. Avoinna Ti-Pe klo 08-18, La 08-13. Ma suljettu. Juustoerikoisuudet ovat nyt saatavana myös ympäri vuorokauden myyntiautomaatista suoraan Rebellen-Almilta Zell am Zillerissä!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_soittolava_2.jpg

ZELL AM ZILLER MUSIIKKIPAVILJONKI

Torstaisin klo 20:00 Platzkonzert der BundesmusikkapelleZell am Ziller beim Musikpavillon Zell, vapaa pääsy. Heinäkuussa on ilmaisia ulkoilmakonsertteja torstain iltaisin kylän keskusaukion lavalla, majatalojen terassikonsertteja ja illalla useissa ravintoloissa tirolilais-iltoja ja orkestereita esiintymässä. KONSERTTTIOHJELMAT & PAIKAT SELVIÄÄ TOUKOKUUSSA!

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_kyla_kirkko_2.jpg

PYHÄN VITUKSEN KIRKKO

Pyhän Vituksen seurakunnan kirkko vuodelta 1779 on yksi Itävallan kauneimmista kirkoista. Kirkon maalaukset ja vaikuttava kattomaalaus ovat Brixneriläiseltä maalari Franz Anton Zeillerin maalaamia.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_mr_pyhiinvaelluskirkko_1_2.jpg

WALLFAHRTSKIRCHE MARIA RAST

Pyhiinvaelluskirkko “Maria Rast”, Zillertalin laakson suosituin pyhiinvaelluspaikka, sijaitsee Hainzenbergissa Pinzgaun kulkureitillä Zell am Zillerin yläpuolella ja on ikuistettuna jopa kylän tunnuskuvassa tähtenä. Retkeilyreitti vie sinut tähän pieneen kirkkoon, jonka kahdeksankulmainen keskusrakennus on rakennettu vuosina 1738 ja 1739. Reitti alkaa turistitoimistosta ja vie matkaajille Gerlosstrasse-tien kautta Waldheim majatalolle ja edelleen Via Crucis -kadun vartta ja Lourdes-luolan ohi ”Maria Rast”iin. Kesto1,5 tuntia. Pyhiinvaellusmatkat Hainzenbergiin alkoivat vuonna 1659.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_mr_pyhiinvaelluskirkko_2_2.jpg

Vuonna 1738 pienen puukappelin tilalle rakennetiin nykyinen pyhiinvaelluskirkko. Vuonna 1741 Josef Michael Schmutzer loi upean kattomaalauksen, jossa kuvaillaan Marian elämää ja otteita Jeesuksen Kristuksen elämästä. Vuonna 1748 se varustettiin kauniilla Stefan Fögerin rokokoo-alttarilla. Joka vuosi sadat ihmiset läheltä ja kaukaa tekevät pyhiinvaellusretken armon äiti Maria Rastille löytääkseen apua ja lohdutusta huoliinsa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Zell_maauimala_1_2.jpg

FREIZETPARK ZELL

Zellin 45 000 m² vapaa-ajanpuisto käsittää 4 ulkoilma- ja 3 sisätenniskenttää, ulkoilmauima-altaan, jossa on kaksi jättiläistä vesiliukumäkeä, modernin 4 rataisen keilahallin (rata 12 € h), seikkailuleikkipaikan, minigolfradan, kori- ja katupalloilutilat, tennishallin, tenniskentän, rantalentopallokenttän, jalkapallokenttän, boulderintorni, skate rata ja ravintola-kahvilan, josta on näkymät ympäröiville vuorille.

"Erlebnisfreibad Zell am Ziller:in" ulkoilmaseikkailualue on loistava paikka viettää hauskaa ja monipuolista päivää kesällä. Erlebnisfreibad Zell am Ziller on osa Freizeitpark Zell -puistoa, joka on 45 000  neliömetriä ulkona sijaitseva vapaa-ajanpuisto, joka tarjoaa monia nähtävyyksiä ja urheilun kohokohtia, kuten tennistä, rantalentopalloa, jalkapalloa, vedenkeittoa ja Garten der Sinne -seikkailupuutarhaa. Kesällä lapset ja aikuiset rakastavat viettää aikaa ulkona uima-alueella, jossa on urheilu-uima-allas, lasten uima-allas, poreltaita, kaksi upeaa liukumäkeä ja tilava auringon otto mahdollisuuden tarjoava nurmikko. Suurella seikkailuleikkipaikalla on paljon tarjottavaa nuorille. Lapset voivat myös leikkiä kodikkaan kahvilan ja ravintolan erillisellä alueella, josta on upeat näkymät Zillertalin laakson vuorille. "Radweg Zillerpromenade" -pyöräilyreitti tuo pyöräilijät lähes Freizeitpark Zell am Zilleriin.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Zell_maauimala_2_2.jpg

Erlebnisfreibad Zell am Ziller on osa Freizeitpark Zell -puistoa. Haluatko vilvoitella ja virkistäytyä? Zell am Zillerin ulkouima-allas on ihanteellinen paikka rentoutua kuumina kesäpäivinä. Kesäisin lapset ja aikuiset rakastavat viettää aikaa ulkona alueella, jossa on urheilu-allas, poreallas, lasten uima-allas, kaksi upeaa liukumäkeä, tilava 10 000 m² auringonotto nurmikko ja kioski jonka aurinkoterassilla voi nauttia kahvia tai muuta virvoitusjuomaa. Virkistystä tarjotaan myös kodikkaan kahvilan ja ravintolan erillisellä alueella, josta on upeat näkymät Zillertalin laakson vuorille. Zillertal activ kortilla on vapaa pääsy, muuten 8,50 €. Vieraat, joilla on lippu uima-alueelle, nauttivat myös kaikista vapaa-ajan puiston palveluista.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Zell_minigolf_2.jpg

Seikkailu-minigolf "Zillertalin aarteet".  Minigolradalla jokainen voi tehdä pienen matkan Zillertalin laakson ja sen monien mielenkiintoisten paikkojen läpi. Jokainen 18 reikästä on omistettu yhdelle laakson aarteista: lyöt palloa esimerkitsi jonkin perinteisen juuston läpi  tai köysiradan alitse. Seikkailuminigolf on ainoa lajissaan Länsi-Itävallassa! Mini-golf radan yhteydessä on kioski.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_museo_1_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_museo_2_2.jpg

ZILLERTALER REGIONAL MUSEUM

Alueellinen museo antaa sinulle kuvan Zillertalin väestön elämästä 1700-luvulla. Ental-maatila on rakennettu vuonna 1713.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_museo_3_2.jpg

Museo tarjoaa mielenkiintoisia nähtävää näyttelyssä: taloja, työkaluvaja, kappeli, leivinuuni, kaivo, ulkohuusi ja tislaamo. Avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–16.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_strasserin_perheen_talo.jpg

STRASSER HÄUSL MUSEO

Aika näyttää pysähtyneen paikallaan pienessä Laimachin kylässä Hippachin lähellä 700 m päässä Regional museosta. Muinainen maalaistalo niittyreunalla, jossa on raskas savu mustat palkit, leveä parveke ja pienet ikkunaluukut, on tuskin muuttanut ulkonäköään melkein 300 vuoden aikana.

Ulkopuolelta sitä ei uskoisi, mutta tällä perinteisellä puutalolla oli tärkeä rooli yhdessä maailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista joululauluista Stille Nacht, Heilige Nacht eli Jouluyö, juhlayö. 1800-luvulla siellä asui Strasserin perhe. Perheen lapset esittivät laulun, jonka perinteisesti Rainer-Sänger -laulajat lauloivat Zillertalin laaksossa, ja veivät sen 1832 Leipzigiin. Sieltä se levisi ympäri maailmaa ja siitä tuli erittäin suosittu joululaulu. Strasser Häusl -museo Laimachissa esittelee kattavalla antiikkiesineiden kokoelmillaan maanviljelyä Zillertalin laaksossa. Haalistuneista puupalkeista tehdyt seinät, valssattu-uuni lämmitykseen ja kruunun lasiruudut pienissä ikkunoissa, raskaat ovet takorautaisilla yksityiskohdilla. Museossa on erikoisnäyttely, joka on omistettu "Stille Nacht, Heilige Nacht" historialle. Kun olet tutustunut näyttelyyn ja kuullut monia tarinoita Strasserin-lapsista, talosta ja Zillertalin maanviljelijöiden elämästä, voit istahtaa viihtyisään kahvilaan ja nauttia vaikka kahvin ja kakkupalan.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zellbergin_kappelit.jpg

650 Zellbergin asukasta asuu Zell am Zillerin yläpuolella vanhoissa maatiloissa. Niin rauhallinen kuin Zellberg näyttääkin kävijöilleen, vapaa-ajan aktiviteettien valikoima on suuri. Kesällä Zellberg muuttuu paratiisiksi retkeilijöille, maastopyöräilijöille ja kiipeilijöille. Teemareitti “Holzweg”, joka selittää metsän käytön, samoin kuin siinä elävistä eläimistä ja erityyppisistä kasveista ja puista. Suosittuja nähtävyyksiä ovat myös Josefkapelle, joka sijaitsee Holzwegin päässä ja Herz-Jesu-kappelle kappeli, joka on kaupungin vanhin kappeli, on suosittuja. Kevyen ja rauhallisen patikoinnin kohteksi voidaan valita Laimachin ja Zellbergin välinen Talbachin vesiputous. Lisäksi Zillertaler Höhenstraßen kärki kulkee Zellbergin yläosan läpi. Niiden, jotka ovat innostuneita kansanmusiikista, kannattaa mennä oluen nauttimiseen “Zellberg Stüberl” -vuoristomajalle tai Hirschbichlalmiin. Hyvällä onnella tapaat trion "Zellberg Buam" tai "Zillertaler Haderlumpen" musisoimassa.

1.7_mayrhofen_goldschaubergwerk.jpg

HAINZENBERGIN KULTAKAIVOS, ALPPIMEIJERI & PIENELÄINTARHA

Hainzenbergin kylä sijaitsee rinteillä Gerlostalin laakson suulla. Hainzenbergissa voit tutustua kullan louhinnan historiaan, lisäksi siellä on villieläinpuisto ja alppimeijeri juustomuseoineen. Seikkailu alkaa Hochzeller Käsealmilta, alppimeijeriltä, joka sijaitsee noin 3 km Zell am Zillerin yläpuolella.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell__Haizenbergin_kultakaivos_lisakuva.jpg

Hainzenbergin kultakaivos on vuosien ajan ollut Tirolin kaivoshistoriaa - ja voit olla osa tätä kullankaivuu seikkailua! Laskeudu maan alle ja osallistu opastettuun kultakaivoskierrokseen. Kun laskeudut vuoren sisuksiin, kuulet tarinoita kaivostyöntekijöiden pyrkimyksistä saada kulta syvältä suurten laskimoiden sisältä, maan alla työskentelyn olosuhteista, kaivostyöntekijöiden elämäntavoista ja heidän sosiaalisesta ympäristöstään. Näet myös multimedianäyttelyn 350 vuotisen kultakaivoksen toiminnasta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Haizenberg_2_2.jpg

Kahden tunnin seikkailu alkaa Hochzellin 150 vuotta vanhasta juustolasta ja sisältää matkan Zillertal Gold Expressillä ja juusto maistijaiset meijerissä. Ja meijerimuseossa voit oppia lisää juuston historiasta ja tuotannosta. Jännittävä seikkailu kaiken ikäisille, lähde mukaan hauskanpitoon ja loistavaan oppimiskokemukseen.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_Haizenberg_1_2.jpg

Meijerimuseon vieressä on laaja avoin riistareservi, jonka eläinpuistossa on villipeuroja, punahirviä, muffloneja, pieniä riistaeläimiä ja pieniä kotieläimiä.

Retki alkaa show-meijerissä Hainzenbergin eläinpuiston vieressä. Se kestää noin kaksi tuntia. Sisäänpääsy 12 € aikuisille, 6 € lapsille. Sisältää vierailun kullankaivoksessa, paluukuljetuksen Zillertal Goldexpressin (hidas juna) kanssa, kierroksen juustomuseossa pienellä juustotuotteiden maistamisella ja vierailun eläinpuistoon.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_rautatieasema_2_bussiyhteydet_2.jpg

LIIKENNEYHTEYDET

"Zillertal Bahn" ja linja-autot, joilla on useita pysäkkejä kylässä, tarjoavat helpon yhteyden julkisilla liikennevälineillä laakson muihin paikkoihin kuten Mayerhofiin, Jenbachiin, Gerlosiin ja Königsleiteniin. Zell am Ziller ei vain sijaitse ihanteellisella paikalla Zillertalissa, sitä kutsutaan myös Zillertalin sydämeksi.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zell_am_Ziller_rautatieasema_3.jpg

Zell am Zillerissä sijaitsee Gerlostalin ja Zillertalin laaksojen risteyksessä ja myös nostalginen Zillertalin rautatie pysähtyy täällä. Junayhteydet Jennbachin ja Mayerhofin suuntiin. Ajo tällä historiallisella kapearaiteisella rautatiellä on ehdottomasti koetava! Asemalla on polkupyörävuokrausta arkisin klo 08-12.15 & 13.15-16.00. La 08-13.30. Su suljettu. City bike: 1 pv.13,50 €, 1/2 pv. 9 €, E-bike: 1 pv. 22 € 5 €, 4 tuntia 15 €, kypärä 2 €. Polkupyörän saa kuljetettua myös junassa.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_pyoraily_3_c_uusi_22.jpg

OPASTETUT RETKEILYT ZELL AM ZILLERISSÄ

Ainutlaatuinen puhdas luonto ja ystävälliset ihmiset tekevät Zillertal Arenan loma-alueesta yhden Alppien kauneimmista retkeily- ja vapaa-ajan alueista. Lukemattomat retkeilyreitit ja temaattiset polut johtavat sinut ympäröivien Zellbergin, Rohrbergin, Hainzenbergin ja Gerlosbergin vuoristokylien läpi, jotka kaikki kuuluvat Zell im Zillertalin matkailuyhdistykseen. Jos et halua nähdä Zillertalin kauniita vuoria yksin, liity vain mukaan, 'Aktiv Wellness', 'Genuss Aktiv' ohjelmiin. Ne tarjoavat laajan valikoiman vuoristo- ja retkeilyohjelmaa aloittelijoiden helpoista kävelyistä ja sauvakävelyistä vaativiin patikointiretkiin. Ilmoittautumiset edellisenä iltana klo 18 mennessä puhelimitse 0043 (0)664 31 39 800.

Sunnuntai -seikkailupäivä:

Melontaretki kumiveneellä Ziller joella. Alkaen klo 9.00. Aktiivikeskuksen tukikohta / Aufenfeldin leirintäalue. Matkatkalla Zillerillä ja nauti upeista näkymistä Zillertalin vuorille. On myös upeita mahdollisuuksia uida! Kesto n. 2 tuntia (vedenpinnasta riippuen). Hinta aikuiset 40 € sisältäen kaikki varusteet, opas.

Tiistai – urheilupäivä

E-sähköpyöräilyä: Alkaen klo 9.00. Aktiivikeskuksen tukikohta / Aufenfeldin leirintäalue. Kaikille aloittelijoille ja kaikille, jotka haluavat testata ja kokeilla e-pyörää! E-pyöräily on kiehtovaa ja hauskaa. Sertifioitujen maastopyöräoppaiden avulla saat tuntemaan pyöräsi oikein kokeilukierroksellamme ja opiskelet arvostamaan sen etuja. Kesto n. 1 1/2 tuntia (helppo nousu ja lasku) Hinta aikuisille 49 €, - sis. E-polkupyörän, opas.

Keskiviikko - kulttuuripäivän vierailu

HOCHZELLER KÄSEALM AM HAINZENBERG JUUSTOMUSEO mukaan lukien pieni juustonmaistiaset ja opastettu kierros juustomuseoon (ei kultakaivosta) Kokoontumispiste klo 10.00. Hochzeller Käsealm am Hainzenberg. Saat kuvan juustonvalmistuksesta. Löydät mielenkiintoisia vertailuja nykypäivän tuotantomenetelmiin. Pieni erikoisjuustojen maistelu päättää ohjelman. Mahdollisuus ostaa juustoja ja savustettuja erikoisuuksia mukaan. Kesto yksilöllinen. Hinta aikuiset 13 €, - kierros + kultakaivos.

Torstai

Jousipyssy turnaus. Kokoontumispiste klo 16:00 Talbachstüberl / Laimach Jausenstation Turnaus perustuu KO-järjestelmään ja voittaja saa erikoispalkinnon. Kokemus, jossa on paljon hauskoja ja urheilullisia haasteita. Kesto yksilöllinen Hinta aikuisille € 25, -.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_aktiivikortti_2021.jpg


LISÄMAKSULLISIA SAKSAN & ENGLANNINKIELISIÄ RETKIÄ

1.7_Mayrhofen_Krimmlin_vesiputous.jpg

KRIMMLIN VESIPUTOUS -UNOHTUMATON ELÄMYS

Euroopan korkein ja maailman viidenneksi korkeimman vesiputous. Putouksia on kolme ja ne ovat kaikki enemmän kuin 100 m pitkiä. Putoukset nousevat yhteensä lähes 400 metrin korkeuteen. Putouksilta alkaen virtaa Salzachjoki. Putousten yläosaan pääsee kaunista reittiä pitkin jonka varrella on useita näköalatasanteita ja levähdyspaikkoja. Ajetaan Gerlos solan (1600m korkeudessa) kautta josta on upeat näköalat Gerlosin jäätikölle ja Hohe Tauern vuoristoon. Perillä Krimmlissä 4,5 tuntia. Retken hinta: 27 € (2017). Torstaisin lähtö klo 10.45 Zell am Zeller rautatieasema. Takaisin klo 17.45.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Hohenstrassenretki.jpg

ZILLERTALER HÖHENSTRASSE

Matka 48 kilometriä pitkällä Zillertal Höhenstraßella lupaa unohtumattoman kokemuksen 2020 metrin korkeudessa: upeat näkymät Zillertalin Alpeille seuraavat koko matkan ajan. Alppitie rakennettiin 1960-luvun alussa, ja se palveli alun perin maanviljelijöitä helpottamaan alppilaitumien viljelyä. Upean näkymän takia tie avattiin vieraille muutama vuosi myöhemmin. Ajaminen Zillertaler Höhenstraßella on hämmästyttävä kokemus ja jotain, jota et koskaan unohda. Zillertaler Höhenstraße on yksi Itävallan kauneimmista alppiteistä ja tarjoaa kaikille vierailijoille upean elämyksen. Kahvitauko Cafe Bergkristalissa. Paluu Schwendberger Höhenstrassea. Maanantaisin ja keskiviikkoisin Zell am Zillerin asemalta klo 13.10. Takaisin Zellissä n. klo 17. Retken hinta 24 € (2017).

2.6_Salzburg.jpg

SALZBURG

Itävallan neljänneksi suurin kaupunki Salzburg on tunnettu ennen kaikkea Mozartin syntymäkaupunkina, historiastaan, musiikista ja barokkiarkkitehtuurista. Kaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintö kohteisiin. Salzburgin suosiota matkakohteena on lisännyt erityisesti The Sound of Music-elokuva, joka kuvattiin kaupungissa. Vapaata aikaa kierrellä kaupunkia omaan tahtiin ja nähdä Mozartin synnyintalo, Salzburgin Festung Hohensalzburg, suihkulähteitä, lukuisia kirkkoja ja aukioita. Kokopäiväretki. Ajo reittiä Rattenberg - Wilde Keiser - St. Johann i. T. - Lofer - Salzburg. Vapaata aikaa Salzburgissa. Mahdollisuus osallistua kaupunkikiertoajelulle. Retken hinta 33 € (2017). Tiistaisin lähtö Zell am Zillerin asemalta klo 08.15. Takaisin Zellissä n. klo 17.45.

2.6_Grossglockner_alppitie.jpg

2.6_grossglocker_alppitie_2.jpg

GROSSGLOCKNERIN ALPPITIE

Grossglockner (3 798 m) on Itävallan Alppien korkein vuori ja matkaamme tänne Hohe Tauernin luonnonpuiston kautta. Tämä miljoonia vuosia vanha alppimaisema joka on ikuisen jään, jyrkkien kallioseinämien ja kristallinkirkkaiden vuoristolampien alue on tarkan suojelun piirisissä. Käsityksen alueen  mahtavuudesta saa parhaiten juuri Grossglogner alppitieltä. Ajaessamme tätä 1933-35 rakennettua 48 km pitkää mutkittelevaa "Grossglockner Hochalpenstrassea" koemme upeita luontoelämyksiä ja näkymät vuorille ja jäätiköille ovat henkeäsalpaavat. Tien korkein kohta on 2571 m korkuisen Edelweißspitzen huipulla. Kaiser-Franz-Josefs-Höhen jäätikkö 2369 m on myös tältä maisemareitiltä löytyvä kohde. Sinne on rakennettu iso ravintola, näyttelyhalli ja näköalatasanne josta on upeat näköalat viereiselle jäätikölle. Autonäyttely 125 vuotta autoilua esittelee autoilun historiaa 30 auton voimin. Menomatka reittiä Strass - Wörg -Brixental - Pass Thum - Fuch - Kaiser Franz Josefs Höhe jossa 2,5 tunnin oleskelu, aikaa tutustuanäyttelyihin. Paluumatkalla 45 minuutin tauko Zell am Seessä ja ajo Gerlos solan kautta Zell am Zillereriin. Retken hinta 37 € (2017) + 6 € kansallissipuistomaksu. Keskiviikoisin lähtö Zell am Zillerin asemalta klo 07.15. Takaisin Zell am Zillerissä n. klo 18.45.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Gardajarven_retki.jpg

GARDASEE

Gardajärvi (ital. Lago di Garda) on Pohjois-Italiassa Alppien juurella sijaitseva Italian suurin järvi, joka on maisemiensa ja leudon sään ansiosta tullut tunnetuksi suosittuna lomakohteena. Järven pinta-ala on noin 370 km² ja pituus 51,6 km. Scaligeron linna (Castello Scaligero) hallitsee Malcisen kaupunkinäkymää. Goethe vieraili Malcesinessa vuonna 1786 ja ihastui linnaan alkaen luonnostella sitä lehtiöönsä. Venetsialaiset pidättivät hänet tästä syystä itävaltalaisena vakoojana. Palazzo dei Capitani on 1200-luvulta peräisin oleva kaupungintalo. Kylän pääkirkko on Santo Stefanon kirkko. Monte Baldon vuori on tunnettu näköalapaikka ja kävelyretkien aloituspaikka, jonne vie Malcesinesta köysirata. Reitti Innsbruck – Brennerin sola – Bozen – Trient –Malcesine Gardajärvellä. Saapuminen Malcesineen idylliseen pikkukaupunkiin klo 10.30. (Klo 12.30 mahdollisuus laivaretkeen 20 min suunta Limoneen jossa 1,5 tuntia aikaa). Klo 15 lähtö Malcesinestä takaisin Tiroliin. Retken hinta 38 € + 4 € tiemaksu. Torstaisin lähtö Zell am Zillerin asemalta klo 06.45. Takaisin Zell am Zillerissä  n. klo 17.45.

1.7_Mayrhofen_Innsbruck.jpg

INNSBRUCK

Tirolin osavaltion 130 000 asukkaan pääkaupunki jolla on pitkä ja värikäs historia takanaan. Kaupungin loistojen ajoista kertovat enemmä Hofburgin linna, lukuisat palatsit ja museot. Shoppailemaan pääsee Vanhankaupungin pienissä putiikeissa ja kävelykatu Maria-Theresie-Strassen tyylikkäissä liikkeissä. Retken hinta 26 € (2017). Perjantaisin lähtö Zell am Zillerin asemalta klo 12.45. Takaisin Zellissä n. klo 17.45.

1.7_mayrhofen__innsbruck_alpenzoo_Wi16.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tratzenbergin_linna_1_2.jpg

SCHLOSS TRATZBERG

Tratzbergin maagisen upea renessanssilinna sijaitsee korkealla laakson lattian yläpuolella harjanteesa Karwendelin rinteilä Jenbachin ja Schwazin kaupunkien välissä. Se mainitaan ensimmäisen kerran 1300-luvulta peräisin olevissa asiakirjoissa, ja sitä käytettiin alun perin rajan turvaamiseksi naapurimaiden Baijerin kanssa. Hajoamisen jälkeen Fugger-kauppiasperhe rakensi sen uudelleen, ja siitä tuli klassinen esimerkki 16. vuosisadan Tirolin linnoista.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tratzenbergin_linna_2_2.jpg

Nykyään se tarjoaa kävijöille paitsi perinteisiä opastettuja kierroksia linnan tärkeimmissä huoneissa, mukaan lukien Habsburgersaal, Gothic Fuggerstube ja Kuninkaanhuone, mutta myös 3D-virtuaalitodellisuuskierroksen kahdeksalla kielellä. Käytettävissä on myös audio-opas, jonka avulla entiset linnan asukkaat vievät vierailijat huoneesta toiseen ja kertovat heille tämän upeaan rakennukseen liittyvän historian.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tratzenbergin_linna_5_2.jpg

Arsenaalissa on nähtävillä haarniskoja ja miekkoja.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tratzenbergin_linna_3_2.jpg

Tämä komea linna on yksityisomistuksessa ja pysyvästi Goess-Enzenberg-perheen asuttama, seisoo näkyvästi Inn-laakson kukkulalla Jenbachin ja Schwazin välillä ja on näkyvissä jo kaukaa. Vierailu Schloss Tratzbergiin on palkitseva retki linnan kulttuurihistoriaan. Vierailijoilla on mahdollisuus tutustua Habsburg-huoneistoon, jossa on upeat seinämaalaukset, lukuisat arvokkaat antiikkihuonekalut, jotka ovat peräisin 1500-luvun alkupuolelta, kauniisti sisustetut huoneet, kuten "Frauenstüberl" ("Naisten oleskelutila") ja sisäpiha sen koristeellisesti maalatut julkisivut.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tratzenbergin_linna_4_2.jpg

Lähes mikään muu aristokraattinen linna ei ole onnistunut säilyttämään niin paljon alkuperäisestä rakennuksestaan kuin Tratzbergin linna. Vierailijoiden mielestä Tratzbergin linnan alkuperäinen sisustus on erityisen kiehtova. Vieraita seuraa poikkeuksellisen viihdyttävä audiokierros linnaan, jossa Tratzbergin linnan entisten asukkaiden jälkiä löytyy kaikkialta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Tratzenbergin_linna_6_2.jpg

Linnaan mennään"Tratzberg-Express" junalla, joka kulkee Schlosswirtin ja linnan välillä. Ne, jotka eivät halua käydä linnassa voivat tilata ruokaa linnanmäen juurella sijaitsevalta Schlosswirtilta ja nauttia ravintolan oman Etelä-Tirolilaisen viinitilan viineistä. Linnan kassan yhteydessä on matkamuistomyymälä.


3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_7_ulkoa_talo_3.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_1_2.jpg

ZELL AM ZILLER PENSION/LOMATALO** BUFFETAAMIAINEN

Perinteiseen itävaltalaiseen tyyliin sisustettu tilava 350 m² talo sijaitsee rauhallisella paikalla kylän laidalla noin 400 metrin päässä Zell am Zillerin viihtyisästä keskustasta. Zillertaler Arenan Rosenalmin hissiasema ovat vain 850 m kävelymatkan päässä. Spar-supermarket noin 350 m ja Billa market600 m päässä, kilometrin pääss on Hofer (eli Aldi). Kylän oma lihakauppa ja leipomo tarjoavat paikallisia erikoisuuksia. Lähimmät ravintolat 200 m. Vesipuistoon 900 m. Talossa on patio, terassi, parveke ja puutarha, jossa on ulkogrilli ja puutarhakalusteet.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_2_parveke_2.jpg

Kahdessa asuinkerroksessa on huoneilla yhteinen parveke, joka on osittain katettu lasituksin ja terassikalustein.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_2_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_3_stube_2.jpg

Talon viihtyisässä pohjakerroksessa on sisustukseen käytetty paljon puuta tyypilliseen tirolilaiseen tyyliin.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_11_stube_ilta_2.jpg

Oleskelutila, jossa on myös sat-tv.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_5_ruokasali_2.jpg

Aamiaishuone toimii myös oleskelutilana, ja siellä on tv. Talossa on ilmainen WiFI. Alakerrassa on wc.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_4_tupakeittio_2.jpg

Vieraiden käytettävissä on myös tupakeittiö, jossa on hella, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, jää-/pakastinkaappi, astianpesukone, ym. Talossa on 3 kerrosta.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_8_2hh_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_5_1hh_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_8_huoneet_2.jpg

HUONEET

Parketti tai kokolattiamatoin varustelluista huoneista avautuu upea näkymä vuorille tai kylään. Lähes kaikissa huoneissa on pesuallas ja suihkut ja wc:t löytyvät käytävältä. Osassa huoneista on yhteisparveke. 1. kerros: 1. Kahden hengen huone. 2. Yhden hengen huone. 3. Makuuhuone jossa on parivuode. 4. Makuuhuone jossa on parivuode ja sänky yhdelle. 5. Kahden hengen huone.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_4_3hh_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_Zillertal_talo_uusi_6_kylpparit_2.jpg

Käytävällä on kylpyhuone, jossa on suihku/wc, lisäksi erillinen suihkutila sekä erillinen wc.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_12_huone_2.jpg

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_9_huoneet_2.jpg

2. kerros: 6. Makuuhuone, jossa on parivuode ja sänky yhdelle. 7. Yhden hengen huone. 8. Makuuhuone jossa, on parivuode. 9. Kahden hengen huone. 10. Makuuhuone, jossa on parivuode ja sänky yhdelle.

3.7_Zillertal_patikointimatka_2021_talo_6_kylpyhuoneet_2.jpg

Käytävällä on kylpyhuone, jossa on suihku/wc, lisäksi erillinen suihkutila sekä erillinen wc.


3.-17.7.2021 ITÄVALTA ZILLERTAL ALUSTAVA MATKAOHJELMA & KONSERTTEJA & TAPAHTUMIA

3.7 LAUANTAI (bussimatka 180 km)

Klo 15.00 kokoontuminen Helsinki Vantaa lentoasemalla Terminaali 2 Finnairin Check-in automaatilla /lähtöselvitystiskillä josta jokainen saa boardin card:in / lentolippunsa. Klo 16.15 FINNAIR:in lento lähtee Müncheniin. Klo 17.50 kone laskeutuu Münchenin lentokentälle. Klo 18.30 bussi lähtee terminaalin ulkopuolelta kohti Itävaltaa. Markettipysähdys. Bussi on klo 21 jälkeen Zell am Zillerissä.

4.7 SUNNUNTAI

Klo 08.30-10.00 buffetaamiainen. Klo 10 matkanjohtajan johdolla kävelykierros Zell am Zillerissä ja Talbachin vesiputous,

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. 10:30 Uhr – Früh-schoppen im Mayerhofen Gastgarten Hotel Berghof -vapaa pääsy.

Lisämaksullinenretki: Lähtö klo 13 hissillä Ahornin ala-asemalta. Klo 14 Ahornilla Petolintu metsästysesitys 60 min. Lippu 31,50 € aikuinen sisältää myös m/p hissilipun vuorelle. Lippu pelkkään esitykseen 10,60 € jos on Zillertaler aktiivikortti tai on patikoinnut ylös. Säävarauksella.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Da Zillertaler und die Geigerin.

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl Mario K.

5.7 MAANANTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Tulossa opastettu patikkaretki Gerlostein - Brandberg.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Die Finkenberger.

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl ZAS - Zillertaleralpensound

6.7 TIISTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Tulossa opastettu patikkaretki Gerlos,

klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Zillertaler Nachtschwärmer.

7.7 KESKIVIIKKIO

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Tulossa opastettu lisämaksullinen retki: 2 tunnin opastettu kierros kultakaivoksessa, alppijuustonvalmistamossa maistiaisineen ja lopuksi pieni vuoristo- & kotieläintarha.

Kriml keskiviikkoisin klo 10-15 kylämarkkinat.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Mari K.

Klo 18 Brück'n Stadl Zillertal Pur

Klo 19 Hotel Rose/Musikstad Marc Pircher

8.7 TORSTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. 

Klo 16-19 Gerlosin musiikkipaviljongilla maalaismarkkinat.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Rita & Andreas.

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl DA Zillertaler und die Geigerin

Klo 20:00 Platzkonzert der BundesmusikkapelleZell am Ziller beim Musikpavillon Zell, vapaa pääsy.

Klo 20:00 Mayrhof Musikpavillon: Platzkonzert der BMK Mayrhofen - torvisoittokunta. Maksuton.

9.7 PERJANTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen.

Malaismarkkinat Mayrhofenissa perjantaisin klo 09-16 Josef-Riedel-Platzilla.

Klo 15-18 ErlebnisSennerei Zillertal meijerin ravintolan terassilla viihdyttää Zillertaler Haderlumpe orkesteri 5 €.

9.7 Kaltenbach: Feuerwehr Fest Kaltenbach eli palokunnanjuhlat

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Original Zillertaler.

Klo 18 Brück'n Stadl Die Fetzigen aus dem Zillertal

10.7 LAUANTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen.

Hotel Berghof-Gastgarten klo 17-23 orkesteri: Collies.

Klo 18 Brück'n Stadl Verschiedene Zillertaler Musikgruppen - eri esiintyjiä Zillertalista

Klo19 Hotel Rose/Musikstadl Duo Montana.

Klo 20 Mayrhofen Musikpavillon: BurgundyTour der American Music Abroad. Maksuton konsertti.

11.7 SUNNUNTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Mayrhofen-Hippachissa järjestetään sunnuntaina 11.7 paikallisten herkkujen, ruokien ja juomien herkuttelujuhla.

Lisämaksullinenretki: Lähtö klo 13 hissillä Ahornin ala-asemalta. Klo 14 Ahornilla Petolintu metsästysesitys 60 min. Lippu 31,50 € aikuinen sisältää myös m/p hissilipun vuorelle. Lippu pelkkään esitykseen 10,60 € jos on Zillertaler aktiivikortti tai on patikoinnut ylös. Säävarauksella.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Da Zillertaler und die Geigerin.

Klo 18 Brück'n Stadl Z3

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl Mario K.

Klo 20 Mayrhofen BrückenStadl:  party Z3- Die drei Zillertaler esintyy. Vapaa pääsy.

12.7 MAANANTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Päiväretki matkan johtajan johdolla Königsleiten ja Krimlin vesiputoukset.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten  orkesteri: Die Finkenberger.

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl ZAS -Zillertaleralpensound

13.7 TIISTAI

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Tulossa opastettu patikkaretki Hintertuxiin.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarteni: Zillertaler Nachtschwärmer.

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl Rita & Andreas

Klo 19 Tanzabend im Gasthof Tipotsch: Da Zillertaler und die Geigerin.

14.7 Keskiviikko

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Tulossa opastettu patikkaretki, tulossa tarkempi ohjelma.

Klo 16–19 Maalaismarkkinat Zell am Zillerin keskustassa musiikkipaviljongilla. Krimmlissä keskiviikkoisin klo 10-15 kylämarkkinat.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Mari K.

Klo 18 Brück'n Stadl Zillertal Pur

Klo 19 Hotel Rose/Musikstad Marc Pircher

Klo 20 Mayrhof Musikpavillon: SilverTour der American Music Abroad. Maksuton konsertti..

15.7 Torstai

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Paytikointiretki matkanjohtajan johdolla Gerlos ja Durlaßbodenstauseen järven ympäri patikointi.

Klo 16-19 Gerlosin musiikkipaviljongilla maalaismarkkinat.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgarten orkesteri: Rita & Andreas.

Klo 19 Tanzabend im Gasthof Tipotsch: Zillertaler Briada

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl DA Zillertaler und die Geigerin

Klo 20:00 Platzkonzert der BundesmusikkapelleZell am Ziller beim Musikpavillon Zell, vapaa pääsy.

Klo 20:00 Mayrhof Musikpavillon: Platzkonzert der BMK Mayrhofen - torvisoittokunta. Maksuton.

16.7 Perjantai

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen.

Malaismarkkinat Mayrhofenissa perjantaisin klo 09-16 Josef-Riedel-Platzilla.

Klo 15-18 ErlebnisSennerei Zillertal meijerin ravintolan terassilla viihdyttää Die Mayrhofner eli Erwin Aschenwald "Geigenopa aus dem Zillertal" eli Zillertalin viulu-ukko orkestereineen 5 €.

Klo 17-23 Hotel Berghof-Gastgartenorkesteri: Original Zillertaler.

Klo 18 Brück'n Stadl Die Fetzigen aus dem Zillertal

Klo 19 Hotel Rose/Musikstadl Trio Alpin

17.7 Lauantai (päivän bussimatka 180 km)

Klo 08.00-09.30 buffetaamiainen. Klo 10 bussi lähtee kohti Münchenin lentokenttää.

15.7_linna.jpg

Klo 11-12.50 kiertoajelu-junalla ylös Tratzenbergin linnaan joka on yksi Tirolin upeimpia. Englanniksi opastettu tunnin kierros 12,50 €. Kävellen alas linnalta. Tai kahvitauko 90 min.

1-7_Mayrhofen_Aachensee.jpg

Ajamme kaunista maisemareittiä ihastellen kaunista Aachenseen alppijärveä. Klo 14-15.15 pidämme vielä omakustanteisin lounastauon Tegernseen upeissa maisemissa Tegernsee Bräustübel:issä. Bussi on Münchenin lentokentällä noin klo 16.50. Finnairin lento lähtee klo 18:50. Kone laskeutuu Helsinkiin klo 22:15.

1.7_Finnairin_lennot.jpg

Lentoaikataulu: (Lennolla tarjoillan kahvia ja mustikkamehua maksutta).

Meno: 03.07.2021 FINNAIR AY 1405 16:15 - 17:50 Helsinki - München

Paluu: 17.07.2021 FINNAIR AY 1406 18:50 - 22:15 München - Helsinki

1.7_Mayrhofen_bussimatka.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet & turvavyöt. Varaa matkalle euroja / luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

799 € 2hh, 925 € 1hh, 999 € 2hh yhdelle.Sis. FINNAIR lennot Hki-München-Hki, bussimatkat Münchenin lentokentttä - Zell am Ziller, 14 yötä buffetaamiaisella lomakoti-/pensionissa** Zell am Ziller, 3 suomalaisen matkanjohtajan vetämää patikointiretkeä ja Hintertux & Spieljoch retket. (ei sis. hissi- & juna-/bussiliput)

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä! E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

BLITZ_TOURS_15_V_LOGO_2_2.jpg

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 99 %. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!

logo_naturpark_zillertal.png

MAYERHONER_BERGBAHNEN_LOGO.jpeg

mountain-sports-zillertal.png