31.8-7.9.2018 Hollanti -Yksi silta liikaa / Operaatio Market Garden

31.8_Hollanti_-operaatio_marked_garden_sotahistoria_matka_2018.jpg

31.8.-7.9 HOLLANTI -OPERAATIO MARKET GARDEN SOTAHISTORIAN MATKA 8 pv.

Hinta: 855 € 2 hh:ssa / henk. 950 € 1hh.

Matka sis: FINNAIR:in reittilennot Hki-Amsterdam-Hki (23 kg matkatavaraa ruumaan), bussimatkat suomalaisen matkanjohtajan johdolla ohjelman mukaan, 7 huvilayötä*** aamiaisella & illallisella, sisäänpääsyt matkaohjelmassa kuuluviin kohteisiin kuuluvat matkan hintaan: Arnhem Airborne museo Harstein, Arnhem 40-45 sotamuseo, John Frost silta & museo, Overloon sotamuseo, Wings of liberation museo, Kansallisen vapautuksen museo, Hollannin sotamuseo, Hollannin ilmailumuseo, Hollannin panssarivaunumuseo, Graven bunkkerimuseo, Hollannin rautatiemuseo, DAF automuseo, sotilashautausmaita,  Opastukset * merkityissä kohteissa on suomennettu saksasta tai englanniksi. Miespaikka 2hh:ssa 855 €.

Operaatio Market Garden (”Kauppapuutarha”) oli liittoutuneiden sotilasoperaatio toisen maailmansodan aikana syyskuussa 1944. Sen tavoitteena oli ottaa haltuun saksalaisjoukkojen miehittämän Alankomaiden suurimpien jokien ylittävät sillat ja siten helpottaa liittoutuneiden etenemistä natsi-Saksaan.

6.10_hollanti_yksi_silta_liikaa_engl..jpg

Market Garden koostui kahdesta erillisestä osasta. Operaatio Market oli toisen maailmansodan suurin maahanlaskuoperaatio. Kolme ja puoli divisioonaa laskuvarjojoukkoja pudotettiin valtaamaan tärkeät sillat ja estämään saksalaisia tuhoamasta niitä. Samanaikaisesti alkoi Operaatio Garden eli brittiläisen 2. armeijan XXX armeijakunnan johtama motorisoitujen joukkojen hyökkäys, jonka tarkoituksena oli edetä mahdollisimman nopeasti kevyesti aseistettujen laskuvarjojoukkojen avuksi ja varmistaa siltojen väliset alueet.

Operaatio olikin menestyksekäs Nijmegenissä sijaitsevan Waalin sillan valtaamiseen asti, mutta yleisesti sitä pidetään epäonnistuneena, koska Arnhemissa sijainnutta Reinin ylittävää siltaa ei onnistuttu valtamaan vaan brittiläinen 1. laskuvarjodivisioona tuhoutui lähes kokonaan.

6.10_hollanti_muistomerkit.jpg

Arnhemin ja Nijmegenin lähistön pikkukaupungeissa kävijä löytää paljon muistoja syyskuun 1944 tapahtumista. Keskeisissä paikoissa, kuten Arnhem & Overloon on muistomerkkejä tai museoita jotka muistuttavat merkittävistä tapahtumista. Lähes joka kylässä on muistomerkkinä panssarivaunu, tykki tai muistopatsas. (Klikkaa & katso KUVIA V. 2017 HOLLANNIN SOTAHISTORIAN MATKALTA)

6.10_hollanti_hartenstein_airborn_museo_1.jpg

6.10_hollanti_oosterbeek_2.jpg

AIRBORNE MUSEO HARTENSTEIN

Airborne-museo "Hartenstein" Oosterbeekissä: on omistettu Arnhemin taistelulle, jossa liittoutuneet joukot yrittivät muodostaa sillanpäätä Rein-joen pohjoispuolella syyskuussa 1944. Museo sijaitsee 1800-luvulta peräisin olevassa entisessä brittien 1. Airborne division:in kenraalimajuri Roy Urquhart:in  päämajassa Villa Hartensteinissa. 1700 m² näyttelytila tarjoaa monipuolisen katsauksen historiaan. Käy Villa Hartensteinissa ja koe Arnhemin taistelun hirvittävät tapahtumat. Saa käsitys Arnhemin taistelun tärkeydestä alkuperäisten asiakirjojen, valokuvien ja karttojen avulla.

6.10_hollanti_hartenstein_engl..jpg

6.10_hollanti_hartestein_sotilaat.jpg

Museossa on suuri kokoelma aitoja aseita, asiakirjoja, kuvia, karttoja, uniformuja ja varusteita.

6.10_hollanti_hartenstein_aseet_1.jpg

Hämmästele taistelujen ajan todellisia aseita ja varusteita.

6.10_hollanti_hartenstein_airborn_museo_2.jpg

Palkitussa Airborne Experience -kokemuksessa (900 m2) voit kirjaimellisesti päästä keskelle Arnhemin ja Oosterbeekin ympärillä riehuvia taisteluita. Tässä maanalaisessa tilassa voit kokea Arnhemin taistelun kulun erittäin realistisella tavalla. Tutustu tähän ainutlaatuiseen museoon, jossa voit tuntea sodan erittäin läheltä.

6.10_hollanti_hartenstein_lakit.jpg

Seuraa taistelua brittiläisen laskuvarjojoukkojen jalanjäljissä. Sinut ilmoitetaan tehtävään. Sinä lennät purjelentokoneella. Ikkunoiden läpi näet, että se lähtee Englannista ja lentää miehitettyyn Hollantiin.

6.10_hollanti_hartenstein_3.jpg

Yhtäkkiä olet keskellä katkeraa taistelua Arnhemin kaduilla. Voit vaeltaa sota-kohtauksista toiseen, jotka on luotu aidolla kuvamateriaalilla, jota ympäröivät taitavasti rakennettut rakennukset.

6.10_hollanti_hartenstein_4.jpg

Valoa ja sen puutetta käytetään äkillisten sodan äänien taustalla: ampuma-aseita, räjähdyksiä, englannin kielisiä huutoja, saksankielisiä käskyjä. Täysin uudistetussa esityksessä brittiläisten, puolalaisten ja saksalaisten sotilaiden ja hollantilaisten siviilien kuolemaa pelkäävät tarinat heräävät eloon.

6.10_hollanti_arnhem_sotamuseo_44-45.jpg

ARNHEMIN SOTAMUSEO 4O-45

Yksityinen museo, joka on omistettu toisen maailmansodan, erityisesti Arnhemissa ja sen ympäristössä käydyille taisteluille. Myös Arnhemin vapauttajien kanadalaisen Polar Bear -ryhmän logo on museon tavaramerkki. Museossa on joukko sotilasajoneuvoja, mukaan lukien venäläinen T-34-tankki ja useita tykkejä.

31.8_hollanti_arnhem_44_museo_1.jpg

Museon kokoelman ydin koostuu liittoutuneiden ja saksalaisten aseiden, univormujen, asiakirjojen ja lukuisien ei-sotilaallisten esineiden yksityisestä kokoelmasta, jotka antavat vaikutelman sodan ajan arkipäivästä.

31.8_hollanti_arnhem_44_museo_2.jpg

Museossa on myös dioraamoja alkuperäisillä esineillä.

6.10_hollanti_osterbrook_engl.sotilashautausmaa_.jpg

ARNRHEM OOSTERBEEKIN SOTILASHAUTAUSMAA

Tunnetaan yleisemmin nimellä Airborne Cemetery, on Oosterbeekissä, lähellä Arnhemia, Alankomaissa. Se perustettiin vuonna 1945 ja sinne on haudattu 1759 Arnhemin taistelussa kaatunutta liittoutuneiden sotilasta.

6.10_hollanti_silta_2.jpg

6.10_hollanti_silta.jpg

JOHN FROSTIN SILTA

Toisessa maailmansodassa Operaatio Market Gardenissa (syyskuussa 1944) brittiläinen 1. laskuvarjodivisioona ja puolalainen 1. erillinen laskuvarjoprikaati saivat tehtäväkseen vallata ja pitää Arhemissa sijaitsevan sillan. Yksiköt tekivät maahanlaskuja kaupungin ympäristöön 17. syyskuuta alkaen. Suurin osa joukoista laskeutui kilometrien päähän kaupungista ja pääkohteena olleesta sillasta, eivätkä koskaan saavuttaneet sitä. Pataljoonan kokoinen osasto 1. laskuvarjoprikaatista onnistui pääsemään sillalle, muttei pystynyt valtaamaan sen molempia päitä. Liittoutuneidenjoukot kohtasivat kovaa vastarintaa saksalaisilta 9. ja 10. SS-panssaridivisioonilta, jotka oli sijoitettu kaupungin ympärille. Sillalle päässeet brittiläiset joukot joutuivat lopulta antautumaan 21. syyskuuta ja loput joukot vetäytyivät kokonaan joen eteläpuolelle 26. syyskuuta. Nämä tapahtumat on dramatisoitu 1977 tehdyssä elokuvassa Yksi silta liikaa. Kunnianosoituksena silta on nimetty John Frost sillaksi laskuvarjosotilaita sillalla komentaneen upseerin mukaan. Silta on rakennettu uudelleen toisessa maailmansodassa tuhoutuneen alkuperäisen tilalle.

31.8_hollanti_siltamuseo.jpg

Sillan luona on muistomerkki ja pieni Airborne at the Bridge museo.

6.10_hollanti_0verloon_sotamuseo_sisaankaynti_2018.jpg

6.10_hollanti_overloon_museo_1.jpg

6.10_hollanti_overloon_saksl.tykki.jpg

6.10_hollanti_overloon_museo_saksal1.jpg

OVERLOON SOTAMUSEO

Museo esittelee Saksan Alankomaiden miehitystä ja Japanin Hollannin siirtomaiden miehitystä, holokaustia, vastarintaliikkeen toimintaa Hollannissa ja Overloon taistelua 30.9-18.10.1944.

6.10_hollanti_goljat.jpg

6.10_hollanti_overloon_taistelu_.jpg

6.10_hollanti_venderloon_museo_taistelu.jpg

Monet näyttelyt näytetään suurissa dioramoissa, kuten 1944: n hyökkäys. Näyttelyihin kuuluu tankkeja, sotilasajoneuvoja, lentokoneita, sukellusveneitä, käsiaseita,varusteita, univormuja ja ammuksia.

6.10_hollanti_venderloon_museo_D-day.jpg

Museossa on myös suuri D-Day 1944 dioraama.

6.10_hollanti_overloon_saksalaiset_3.jpg

6.10_hollanti_overloon_fallschirmjager.jpg

Museossa on suuri näyttely Fallschirmjägereistä. Näitä saksalaisia ​​laskuvarjojoukkoja pidettiin Wehrmachtin eliittijoukkoina. He suorittivat menestyksekkäitä tehtäviä Hollannin ja Belgian miehityksen aikana, ja he olivat  Saksan nyrkki Kreetan hyökkäyksen aikana, vaikka he kärsivät suurista tappioista siellä. Liittoutuneille heistä tuli aina paha vastus, kuten myös Operatio Market Gardenissa ja Overloonin taistelussa. Näyttelyssä näkyy dioramaat sekä sodan alkuvaiheista että toisen maailmansodan loppuvaiheesta.

6.10_hollanti_overloon_pommikone.jpg

6.10_hollanti_overloon_tankit.jpg

6.10_hollanti_Overloon_liittoutuneet.jpg

6.10_hollanti_jenkki_tankit.jpg

Pääsalissa on 200 ajoneuvoa ja tykkiä esillä. Suurin osa on toisen maailmansodan aikaisia.

6.10_hollanti_overloon_museo_1950-.jpg

Toisen maailmansodan lisäksi on entisen Varsovan liiton ja modernin Hollannin armeijan kalustoa sekä Hollannin rauhaturvajoukkojen kalustoa. Myös väliaikaisia vaihtuvia ​​näyttelyitä.

6.10_hollanti_0verloon_sotilashautausmaa.jpg

OVERLOON ENGLANTILAINEN SOTILASHAUTAUSMAA

Hautausmaalla on 280 englantilaisen sotilaan ja yhden hollantilaisen sotilaan hautapaikat. Useimmat heistä kaatuivat loka-marraskuussa 1944 Overloon taistelussa.

6.10_hollanti_beat_amerik._trucks.jpg

6.10_hollanti_best_amerikal.jpg

WINGS OF LIBERATION MUSEO

Wings of Liberation -museo muistuttaa Etelä-Hollannin vapauttamisesta vuonna 1944, keskittyen Operaatio Market Gardeniin ja 101. Airborne Divisionin (Screaming Eagles) rooliin. Se sijaitsee lähellä Eindhovenia jonne 1944 tuhannet amerikkalaiset sotilaat laskeutuivat, joko laskuvarjoin tai purjelentokoneissa, niin itse asiassa vapauden siivillä! Se merkitsi alkuvuodesta -1945 Alankomaiden vapauttamista. Museo sijaitsee alueella, jonka aikanaan laskeutui Yhdysvaltain armeijan 101. Air Landing -divisioona

6.10_hollanti_best_saksl._tankki.jpg

6.10_hollanti_best_1_saksal.jpg

Erilaisissa dioramoissa jotka levittäytyivät useisiin halleihin esitetään toisen maailmansodan kohtauksia alkuperäisillä univormuilla, ajoneuvoilla, lentokoneilla ja muilla sodan ajan esineillä. Museossa käyt läpi joitakin Market Gardenin tapahtumia 17.-26. Syyskuuta 1944.

Museo tuo amerikkalaisen, brittialaisen, kanadalaisen ja puolalaisen joukkojen historian tapahtumia elämään. Museossa elät ennen sotaa, koet miehityksen, juhlistat vapauttamista ja todistat uudelleen sodan jälkeisen Alankomaiden ja Euroopan jälleenrakennuksen. Tuoksut, vuorovaikutteiset esitykset, dioramaat, pienoismallit, alkuperäiset elokuvat ja äänikappaleet kertovat viehättävästi vapautumista.

6.10_hollanti_best_lentokoneet2.jpg

Palaa ajassa Alankomaiden vapauttamiseen: kuule meluvien taistelukoneiden moottoreiden, sankarillisten lentäjien ja amerikkalaisten laskuvarjojääkärien äänet. Museossa on muassa on V1 , Waco CG-4 purjelentokone, eri amerikkalaisia ​​ja saksalaisia ​​sotilasajoneuvoja, ilmatorjunta-asemia ja valonheittimiä.

6.10_hollanti_groesbeek_44-45_sotamuseo_1.jpg

31.8_hollanti_kansallinen_vapautusmuseo.jpg

KANSALLINEN VAPAUTUKSEN MUSEO

Liberation Museum sijaitsee yhdessa Hollannin kauneimmista paikoista, kukkuloiden ja metsien keskellä Nijmegenin, Arnhemin ja Saksan rajan lähellä. Vierailijat kokevat sotaa edeltävät vuodet ja miehityksen ajan museossa, juhlivat vapautta ja näkevät Hollannin ja Euroopan jälleenrakentamisen.

6.10_hollanti_groesbeek_sotamuseo_2.jpg

6.10_hollanti_groesbeek_dioraama.jpg

Vuorovaikutteisten esitysten, dioramojen, pienoismallien, alkuperäisten elokuvien ja nauhoituksien avulla kävijälle annetaan selvä kuva vapautuksesta. Museo osoittaa nuorille ja vanhoille demokratian, vapauden ja ihmisoikeuksien nykyisen merkityksen. Operaatio Market Garden, suurin historiallinen historia, tapahtui täällä syyskuussa 1944 ja operaatio Veritable, Rheinland-hyökkäys, viimeinen tie Euroopan vapauteen, alkoi täältä helmikuussa 1945.
6.10_hollanti_groesbeekin_kanadal._hautuumaa.jpg

GROESBEEKIN KANADALAINEN SOTILASHAUTAUSMAA

Hautausmaalla on 2 338 kanadalaista sotilasta toisen maailmansodan aikana. Se rakennettiin arkkitehi Philip Hepworthin suunnitelmien mukaan. Hautausmaa on ainutlaatuinen, koska monet kaatuneista tulivat läheisiltä Saksan taistelukentiltä. Kanadan maajoukkoen päällikkö kenraali Crerar määräsi, että kanadalaisia kaatuneita ei haudattu Saksan maaperään.

6.10_hollanti_sotamuseo_2.jpg

6.10_hollanti_sotamuseo_3.jpg

HOLLANNIN SOTAMUSEO

Kansallinen sotamuseo sijaitsee 45 hehtaarin alueella Soesterbergin entisessä ilmavoimien tukikohdassa. Se yhdistää entisen sotilasilmailumuseon kokoelmat Soesterbergissa ja armeijan museossa Delftissä. Uuden päärakennuksen lisäksi on suuri varikko-osasto, ulkotiloissa on useita muita rakennuksia, areena ja erilaisia ​​museo-esineitä.

6.10_hollanti_sotamuseo_4.jpg

6.10_hollanti_sotamuseo_6.jpg

Näyttelyssä on lukuisia esineitä, mukaan lukien panssarivaunut, lentokoneet, panssaroidut ajoneuvot ja helikopterit.

6.10_hollanti_sotamuseo_7_2.jpg

6.10_hollanti_sotamuseo_5.jpg

Museo esittelee hollannin asevoimien merkitystä menneisyydessä. Kokoelmissa on saksalainen V2 raketti.  Alankomaat oli ensimmäinen maa maailmassa, jossa se otettiin käyttöön. Museossa on myös Leopard 1V ja 2 taistelupanssarivaunu sekä M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS).

6.10_hollanti_ilmailumuseo_1b.jpg

6.10_hollanti_ilmailumuseo_3.jpg

HOLLANNIN ILMAILUMUSEO

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome on Alankomaiden kansallinen ilmailumuseo, joka sijaitsee Lelystadin lentoasemalla. Vuodesta 2004 pieni osasto ilmailumuseota on toiminut Hollannin avaruusmuseona.

6.10_hollanti_ilmailumuseo_6.jpg

Museon kokoelmiin kuuluu yli 100 lentokonetta, mm:

6.10_hollanti_tankkimuseo_2.jpg

6.10_hollanti_tankkimuseo_1.jpg

HOLLANNIN PANSSARIVAUNUMUSEO

Alankomaiden Cavalery Museum sijaitsee kahdessa suuressa rakennuksessa Hollannin armeijan Bernhardkazerne kasarmi-alueella. Museo kattaa yli 425 vuoden historian ja näyttää kävijälle ratsuväen kehityksen ratsastuksesta nykyaikaisiin panssarivaunuihin.

6.10_hollanti_tankkimuseo_4.jpg
Kokoelmassa on pieniä esineitä, kuten univormuja, käsiaseita, hopaesineitä, maalauksia, pienoismalleja, moottoreita jne.

6.10_hollanti_tankkimuse_3.jpg

Sekä suurempia esineitä, kuten ajoneuvoja, panssaroidut autot, panssarivaunut ja niihin liittyvät laitteet, jotka olivat tai ovat edelleen käytössä Royal Dutch Armeija. Museo-Shoppi.

31.8_hollanti_siltabunkkeri_1.jpg

31.8_hollanti_siltabunkkeri_2.jpg

Graafs Kazematten Museum

Kasematti-museossa koet toisenmaailman sodan ajan Gravessa. Kasematin pohjoispuolella on 10. toukokuuta 1940 tapahtunut tilanne ja mitä tapahtui aiemman mobilisoinnin ja miehityksen aikana toisen maailmansodan aikana.

31.8_hollanti_siltabunkkeri_3.jpg

Tutustutaan Grave'n vapauttamiseen 17. syyskuuta 1944. Satoja 82. Airborne Landing Unit ja 504 laskuvarjomiehiä valtasi ensin sillan ja myöhemmin Graven ja sen ympäristön.

6.10_hollanti_utrechtin_rautatiemuseo.jpg

6.10_hollanti_rautatiemuseo_laituri.jpg

UTRECHTIN RAUTATIEMUSEO

Utrechtin vuonna 1927 perustettu rautatiemuseo, on omistettu Alankomaiden rautateiden historiallisten laitteiden säilyttämiselle. 

6.10_hollanti_Utrechtin_rautatiemuseo_1.jpg

Maailma 1, "Great Discovery", korostaa höyryveturiä, jossa on esillä De Arend, Alankomaiden ensimmäinen. Maailma 2, Dream Travels, vievät kävijöitä ratsastaa eksoottisiin kohteisiin, jotka ovat yleisiä 1800-luvun lopulla. Maailma 3, "Steel Monsters", sisältää voimakkaita junia, kuten Hollantilaisen rautatien laivaston suurimman Locomotive 6300. Maailmassa 4, "Workshop", vierailijat ovat kiinnostuneita ensikäden kokemuksista. Tällä hetkellä esillä olevaan kokoelmaan sisältyvät muun muassa höyryveturit, sähköveturit, dieselveturit, junavaunut, tavaravaunut ja muutama raitiovaunu.

6.10_hollanti_daf_museo_1.jpg

DAF AUTOMUSEO

DAF-museo keskittyy Van Doornen autotehtaan historiaan. Jo vuonna 1884 alunperin panimoksi rakennettu museorakennus on teollinen muistomerkki sinänsä.

Museossa on esillä runsaasti DAF-ajoneuvoja, kuten urheiluautot ja prototyypit. Monet näistä prototyypeistä ovat autoja, joita ei ole koskaan otettu tuotantoon. Esimerkkinä on kuninkaallinen ranta-auto, jonka on suunnitellut Giovanni Michelotti, joka perustuu DAF Daffodil 31:een ja rantakuorma-autoon Porto Ercole.

6.10_hollanti_daf_museo_2.jpg

Osa museosta on järjestetty myös kuorma-autojen suurelle keräämiselle. Museon tähän osaan keskittyvät  kuorma-autot, linja-autot ja erikoisajoneuvot, kuten armeijan kuorma-autot, paloautot, betonisekoitin. Lisäksi on olemassa useita kilpa- ja ralli-autoja, mukaan lukien Turbo-Twin, Jan de Rooyin voitto-rallikone vuodesta 1987. Museon ensimmäisessä kerroksessa on yleiskatsaus DAF-henkilöautojen historiaan. Lähes sata erilaista DAF-henkilöautoa ja niistä johdettuja ajoneuvoja.


6.10_hollanti_OVERLOON.jpg

31.8_hollanti_overloon_tankkimuistomerkki.jpg

OVERLOON

3991 asukkaan kylä. Toisen maailmansodan lopussa (syyskussa 1944) Overloon oli melkein kokonaan tuhoutunut Overloonin taistelussa (jota kutsutaan myös nimellä Operation Aintree ), joka riehui kymmenen päivän ajan Ison-Britannian jalkaväki- ja panssarijoukkojen ja Saksan armeijan välillä alueella. Taistelussa tuli yli kaksi tuhatta kaatunutta. Taitelun muistoksi perustettiin sotamuseo, joka alun perin nimeltään Kansallinen sota- ja vastarintaliitto, sitten Liberty Park ja vuodesta 2013 alkaen Overloon War Museum. Kylässä on 14 kahvilaa, brasserieta ja ravintolaa kuten Steakhuys Leuke Broeders, De Heeren van Overloon.

31.7_hollanti_overloon_militarishoppin_terassi.jpg

31.7_hollanti_overloon_militarishoppi.jpg

Overloossa on militaria shoppi/-antikvariaatti jolla on myös hampurilaisbaari & terassi. Kylän laidalla on on Zooparc- eläinpuisto.

6.10_Hollanti_talo1.jpg

6.10_Hollanti_sauna.jpg

OVERLOON HUVILA***

Tässä 1998 rakennetussa maalaistalossa on laattalattiainen olohuone jossa sat-tv, dvd, wifi, takka, ruokailutila jossa pieni keittiö/ruokailutila: sähköhella, jääkaappi, pakastekaappi, mikroaaltouuni, viinikaappi, kahvinkeitin, astiat, astianpesukone ym. Sauna voidaan lämmittää vaikka joka ilta ja se kuuluu majoituksen hintaan. Huvila sijaitsee rauhallisella metsäisellä alueella 1,5 km päässä Overloon: in keskustasta jonne kävelee 15 min. Talon edessä on bussipysäkki josta menee bussi keskustaan. Lähimmät ravintolat ja marketit ovat Overloon keskustassa.

6.10_Hollanti2.jpg

Alakerrassa on: 3x kahden vuoteen huonetta. 1.kylpyhuone, kylpyamme, pesuallas ja wc. 2. kylpyhuone, pesuallas ja wc. Erillinen wc. Yläkerrassa on: 4x kahden vuoteen huonetta joissa on käsienpesuallas. 3.kylpyhuone suihkulla ja kylpyamme, erillinen wc ja saunaosasto jossa on suihku.

31.8_hollanti_paatalo_huoneet_ullakko.jpg

2. kerrokseessa on kahden vuoteen huone ja huone jossa makuusijat 4 hengelle.

31.8_hollanti__huvila_piha_2.jpg

Viihtyisällä sisäpihalla on katettu terassi kalusteineen ja hiiligrilli.

31.8_Hollanti_sivurakennuspiha.jpg

31.8_hollanti_ruokasali_1.jpg

Puutarhan perällä olevassa erillisessä rakennuksessa on iso oleskelutila/ruokasali jossa on pingis, pöytäfutis, pöytälätkä, biljardipöytä ja darts. 

31.8_hollanti_ruokasali_2.jpg

Täysin varusteltu keittiö: sähköhella, jääkaappi, pakastekaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, astiat, astianpesukone ym. Erillinen wc. Ruokailutilassa on aamiainen ja illallinen (viikon aikana mm. porsaanleike & perunamuusia ja lisukkeet, lasagnea, bratwurstia & grillipihvejä ja perunasalaattia & hapankaalia. (Jälkiruokaa 1 x letut kermavaahdolla ja hillolla, 1 x jäätelöä).

31.8_hollanti_pihatalo.jpg

31.8_hollanti_kylpyhuoneet_uusi.jpg

4 x 2 vuoteen makuuhuonetta joissa on käsienpesuallas. Käytävällä on kaksi kylpyhuonetta joissa on suihku ja wc. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

31.8_hollanti_piha.jpg

31.8_hollanti_piha_elaimet.jpg

Talon pihapiirissä on myös kauriita, vuohia, hanhia, kanoja ja Güther kukko.


ALUSTAVA MATKAOHJELMA HOLLANTI -OPERAATIO MARKET GARDEN

31.7 Perjantai (ajomatka 158 km)

Klo 07.00 kokoontuminen Helsinki Vantaa lentoasemalla Terminaali 2 check-in automaatilla josta jokainen saa boardin card:in / lentolippunsa. Klo 08:10 FINNAIRIN lento lähtee Amsterdamiin. Klo 09.40 kone laskeutuu Amsterdamin kentälle. Klo 10.10 Oskarin bussi lähtee lentokentältä. Klo 11-13.30 Utrechtin rautatiemuseo jossa on lounasmahdollisuus. Klo 14.30-15.00 Bunkkerimuseo. Marketissa käynti. Bussi on klo 16.45 Overloon huvilalla. Klo 18 illallinen.

1.9 Lauantai (Päivän ajomatka 95 km)

Klo 8-9 buffetaamiainen. Klo 9 bussi lähtee huvilalta. Klo 10-12 Wings of Liberation -sotamuseo. Klo 12.30 -13.45 lounastauko & vapaata aikaa Eindhovenissa. Klo 14-15 DAF automuseo. Markettikäynti. Bussi on huvilalla klo 17. Klo 18 illallinen.

2.9 Sunnuntai (Päivän ajomatka 320 km)

Klo 8-9 buffetaamiainen. Klo 09.30 bussi lähtee huvilalta. Klo 10.50-13.30 Hollannin Sotamuseo jossa lounasmahdollisuus. Klo 14.30-17 Aviodrome -Hollannin ilmailumuseo. Bussi on klo 19 takaisin huvilalla. Klo 19.30 illallinen.

3.9 Maanantai (Päivän ajomatka 7 km)

Klo 8-9.30 buffetaamiainen.  Bussi lähtee klo 09.45. Overloon sotamuseo, militaria shoppi ja Overloon englantilaisten sotilashautausmaa. Mahdollisesti lisää joku nähtävyys esim. Saksan puolella Xantenin roomalaiskaupunki ja markettipysähdys. Klo 19 illallinen.

4.9 Tiistai (Päivän ajomatka 90 km)

Klo 8-9 buffetaamiainen. Klo 9 bussi lähtee huvilalta. Klo 10-12 Arnhem Airborne-museo "Hartenstein". Klo 12.15-12.45 Oosterbeekin sotilashautausmaa, lähellä Arnhemia. Klo 13-14.30 lounastauko / vapaata aikaa Arnhemissa. Klo 14.30 John Forstin silta ja Airborne at the Bridge museo. Klo 15.30-17.00 Arnhemin sotamuseo 40-50. Markettikäynti. Bussi on klo 18.30 huvillalla. Klo 19 illallinen.

5.9 Keskiviikko (Päivän ajomatka 120 km)

Klo 8-9 buffetaamiainen. Klo 9 bussi lähtee huvilalta: Klo 10.15-11.30 Hollannin panssarivaunu museo Tulossa joku nähtävyys. Markettitauko. Klo 18 bussi on huvilalla. Klo 19 illallinen.

6.9 Torstai (Päivän ajomatka 80 km)

Klo 8-9 buffetaamiainen. Klo 10 bussi lähtee huvilalta: klo 10.30-11.30 Nijmegenin Kansallisen vapautuksen museo. Klo 11.45-13.00 kanadalaisten sotilashautausmaa. Klo 13.15-14.30 vapaata aikaa Nijmegenissä. Iltapäivällä mahdollisesti vielä joku nähtävyys. Bussi on klo 18 huvilalla. Klo 19 illallinen.

7.9 Perjantai (Päivän ajomatka 158 km)

Klo 07.30-08.15 buffetaamiainen. Klo 08.30 bussi lähtee huvilalta. Bussi saapuu klo 10.30 Amsterdamin lentokentälle. Klo 11.55 FINNAIR:in lento lähtee Helsinkiin. Kone on Helsinki-Vantaan kentällä klo 15.15.


1.7_Finnairin_lennot.jpg

Lentoaikataulu: (Lennolla tarjoillan kahvia ja mustikkamehua maksutta).

Meno: PE 31.08.2018 FINNAIR  (AY 1301 O) 08:10 - 09:40 Helsinki - Amsterdam

Paluu: PE 07.09.2018 FINNAIR (AY1302 Z) 11.55 - 15:15 Amsterdam- Helsinki

Sisältää: Finnairin suorat reittilennot Hki-Amsterdam-Hki sis. max 8 kg käsimatkatavaraa & 23 kg matkaravaraa ruumaan, lentokenttäverot ja matkustajamaksut.

19.2_bremerhaven_bussi_w_uusi.jpg

Mercedes-Benz bussissa on mukavat säädettävät istuimet & turvavyöt, dvd/monitori ja ilmastointi. Varaa matkalle mukaan euroja/luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

     Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %.
Peruutukset sairaustapauksissa: matkustajalla on oikeus peruuttaa matka ja saada takaisin matkasta maksettu hinta vähennettynä toimistokuluilla sekä todellisilla aiheutuneilla kuluilla (esim. lentoyhtiön ennakkomaksu). Toimistokuluina perintään 75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!