HELATORSTAIMATKA 2017 LIETTUA KAUNAS

25.-28.5_Kaunas_Helatorstai_2017.jpg

25.5_Kaunas_vanhakaupunki_terasseja.jpg

25.-28.5 HELATORSTAI 2017 LIETTUA KAUNAS To-Su 4 pv. Hinta: 225 €.

(+50 € 1 hh lisä). 175 € lapset -17 v.

Sis. pikalaivamatkat Linda Linen katamariinilla, bussimatkat, 3 hotelliyötä*** buffetaamiaisellla Kaunasissa.

Löydä Kaunas ja sen vanha kaupunki goottilaisine- ja barokkirakennuksineen. Kymmenistä museoista kuten Pirumuseosta löytyy kiintoisaa katsottavaa. Hintataso Liettuassa on Suomea edullisempi. Etenkin halvat ravintolahinnat ja tuhti ruoka houkuttavat maistelemaan paikallisherkkuja. Löydä viehättäviä kellariravintoloita ja nauti maistuvasta liettualaisesta oluesta terasseilla tai tunnelmallisissa oluttuvissa. Tee edullisia käsityö- ja meripihkaostoksia kotiin tuliaiseksi.

kaunas1.jpg

KAUNAS 415 000 as.

Liettuan toiseksi isoin kaupunki sijatsee kauniilla paikalla Nemunas ja Neris jokien yhtymäkohdasssa. Kaunasin vanha kaupunki on viehättävä sekoitus eri vuosisatojen arkkitehtuuria ja historiaa. Kirkoista kiinnostuneille löytyy yli 25 kirkkoa kuten Soboras arkkienkeli Mikaelille pyhitetty varuskuntakirkko, goottilainen Vytauksen kirkko ja Pyhän Getrudin renessanssikirkko 1400-luvun lopulta jossa on kaksi kokoajan palavien kynttilöiden täyttämää huonetta, toinen kirkon takana sivurakennuksessa ja toinen kryptassa. Pyhän kolminaisuuden kirkko edustaa pohjois-eurooppalaista renessanssityyliä. Osia vanhasta puolustuslinnasta ympäröi vanhaa kaupunkia.

13.4_Kaunas_vanhan_kaupungin_aukio.jpg

Näkemisen arvoisia ovat kaupunkin raatihuone jota kutsutaan myös "Valkoiseksi joutseneksi".

kaunas_kes_keskusta.jpg

Merkittävä rakennus on myös Ukkosenjumalan vanha Hansakauppiaitten talo 1400-luvulta.

kaunas_vanha_kaupunki.jpg 25.5_Kaunas_217.jpg

Vanhassa kaupungissa on mukava kävellä. Siellä on myös lukuisia pikku shoppeja, viehätäviä ravintoloita ja kahviloita.

kaunas_kes_pkatu.jpg

Kaupungin kaunein kävelykatu on Vilnius gatve yhdistää kaupungin vanhan ja uuden puolen toisiinsa.

kaunas_keskusta_kuvat.jpg

1,7 km pitkällä Laisves alejalla kaupungin uuden puolen pääkadulla on puolestaan paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

liettua_matkamuistoja.jpg

Vanhan kaupungin matkamuistomyymälöissä ja gallerioissa turisteille on tarjolla meripihkaa ja pellavaa monessa muodossa sekä myös kaikkia mahdollisia käsitöitä. Kaunasissa on shoppailijoille useita isoja ostoskeskuksia kuten Akropolis, Mega, Molas, Urmas, Iki. Matkamuistomyymälöitä esim. Savex, meripihkakoruja Amberline.

kaunas_pirumususe_ja_linna.jpg

KAUNASIN MUSEOT & NÄHTÄVÄÄ

Kaunasissa on noin 30 museota kuten mm. Pirumuseo jossa on 3000 perkeleen kuvatusta, Kivi ja Korumuseo, Keramiikka- ja posliinimuseo

kaunas_elaintieetellinen_museo.jpg

EläintieteellinenmuseoNukketeatteri museo, Posti ja telemuseo, Urheilumuseo, Ilmailumuseo, Kansanmusiikin ja soittimien museot.

apteekki_ja_lketiedemuseo.jpg

Lääketiede ja apteekkimuseo, Opetus ja koulumuseoSotamuseo sekä Kaunasin yhdeksännen linnakkeen museo. Nähtävää taiteen ystäville tarjoavat yli 11 galleriaa kuten M.K Ciurlionisisin taidegalleria, Eglės Galerija, Kauno Langas, Meno Namai, Meno Parkas. Kaunasin tekojärven lähellä sijaitsee vaikuttava Pazaislisin luostari. Rakennus on myöhäisbarokin helmi.

kaunasin_keskitysleirin_muistomerkki.jpg

KAUNASIN IX LINNOITUS JA KAUNASIN KESKITYSLEIRIN MUISTOMERKKI & MUSEO

1800 luvulla Tsaarinvallan aikoihin Kaunasista tehtiin linnake lännestä tulevien hyökkäysten varalta ja kaupungin ympärille rakennettiin yhdeksän linnoitusta, jotka ensimmäisessä maailmansodassa osoittautuivat käyttökelvottomiksi vanhentuneen tykistön takia. Näistä parhaassa kunnossa on linnoitus numero 9, IX Fortas. Linnoituksesta tuli toisen maailmansodan johdosta juutalaisten joukkomurhan symboli, sillä sen myöhempi käyttötarkoitus oli Kaunasin ghetton puhdistaminen. Natsimiehityksen aikana yli 50.000 henkeä teloitettiin täällä. Linkki Kaunasin yhdeksännen linnakkeen museo.

kaunas_sotamuseo.jpg

Kaunasin keskustassa on myös Sotamuseo.

kaunas_kes_elintarha.jpg Myöskin maan ainoa eläintarha (5 €) jossa on 250 eläinlajia ja kasvitieteellinen puutarha löytyvät kaupungista. Kaunasissa pääsee matkustamaan myös kahdella 1930-luvulla rakennetulla köysiradalla.

liettua_pub.jpg

liettuan_ruokakuvia.jpg

Ravintolat ja iltaelämä  (Lue Kulttuurimatkailijan Kaunas blogi)

Ravintoloiden hintaso on Tallinnaa ja Vilnaa edullisempi. Pääruoka keskitasoisessa ravintolassa tai bistrossa 10-15 Lt (3-4,5 €) ja oluttuoppi 1-2 €. Liettua on tunnettu oluistaan joita kannattaa maistella tunnelmallisissa panimoravintoloissa kuten Rambynas, Panimoravintola Avilys jossa mm. olutkeittoa ja hunajaolutta, Bravaria -panimoravintola. Kokemisen arvoisia ovat perinteiset liettualaiset ravintolat kuten Bernelių Uzeiga, Delano, Forto Dvaras, Katpėdėlė, riistaravintola Medziotojų Uzeiga tarjoaa mm. hirveä ja majavaa, Metu Laikaij, Čili Kaimas tai Carlston, Master Grill -Steak house. Ainakin kerran kannataa maistaa cepelinai-peruna taikinaa joka on täynnä jauhelihaa, juustoa tai sieniä. Muita perinneruokia on bulviniai blynai - raastettu peruna pannukakkuja ja kylmä sokerijuurikkaan keitto tarjoillaan keitetyillä perunoilla. 

kaunas_yelm.jpg

Kymmenissä baareissa löytyy valinnan varaa kuten Grazy House, SkliautasAmerigos- biljard & bowling, Straikas - biljardi & keilailu tai Sporto Baras. Music-klubeja  on useita kuten Amerika Pirtyje, Combo, Ex-it, Metelica, Papa Jazz, Siena, Sin, Zemyn upe. Kaunasissa voi todellakin bailata aamuun asti.

akropolis_shopping-centrum.jpg10 minuutin kävelymatkan päässsä hotellilta on Akropolis ostos- ja  viihdekeskus. Siellä on 60 liikettä, 24 kahvilaa, ravintolaa ja baaria, yökerho, casino, luistinrata, keilahalli, elokuvateattereita ym.


HOTELLIT KAUNASISSA 

25.5_Kaunas_hotelli_M_1.jpg

25.5_kaunas_hotelli_m_2.jpg

KAUNASIN HOTELLI*** Buffetaamiainen

Kaunasin keskustassa sijaitseva vuonna 1889 rakennetu hotelli on remontoitu osittain viimeksi 2015. Tyylikkäitä 1-2-3hh huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, sat-tv, kylpyhuone. Hotellissa on ravintola ja baari sekä terassi. Hissi on vasta 2. kerroksessa. 100 m säteellä on marketti, useita kahviloita, baareja, pizzerioita ja muita ravintoloita. Pääkävelykatu on kulman takana. Maxima-market ja iso Akropolis ostoskeskus on 10 min kävelyn päässä. Vanhaan kaupunkiin on kävellen vain 10 min.


MATKAOHJELMA

25.5 Torstai

Klo 7.30 kokoontuminen Hki/ Eteläsatama Makasiiniterminaali. Klo 08.00 Linda Linen pika-alus lähtee Tallinnaan. Klo 9.40 katamariini saapuu Tallinnan satamaan. Klo 10 bussi lähtee Tallinnan satamasta. Käymme Tallinnan ulkopuolella Viron Vapaustaistelujen museossa. Kahvitauko n. klo 15 Viro-Latvia rajalla.

liettua_taukopaikka_ruoka.jpg

Liettuan rajan jälkeen n. klo 18 pidämme tauon. Vieressä on mini-zoo. Pysähdymme Kaunasin 9. linnakkeen ja keskitysleirin muistomerkin luona. Bussi on noin klo 21.30 Kaunasissa.

26.5 Perjantai

Buffetaamiainen klo 7-10. Omatoimista ohjelmaa.

27.5 Lauantai

Buffetaamiainen klo 7.30-10. 30. Omatoimista ohjelmaa. Ooppera klo 18.30?

28.5 Sunnuntai

Buffetaamiainen klo 7.30 jonka jälkeen klo 8 lähdemme ajamaan kohti Tallinnaa. Kahvitauko ennen Latvian rajaa klo 10.30. Riaan keskustassa puoliltapäivin vapaata aikaa pari tuntia tai mahdollisuus käydä Latvian sotamuseossa.

ruokapaikka_lido_riika.jpg

Riiassa pidämme ruokatauon Lido ravintolassa jonka kolmesta ravintolamaailmasta jokainen voi valita mieleisensä. Noin klo 19.20 bussi saapuu Tallinnan sataman Linnahalliterminaaliin. Klo 20 Linda Linen pika-alus lähtee Helsinkiin. Klo 21.40 katamariini saapuu Helsinkiin Eteläsataman Makasiiniterminaaliin. 

taisto_trutnov.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, wc, ilmastointi, jääkaappi, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko & ruokatauko. Varaa matkalle Euroja. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  

E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003      Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

KAUNAS 10 VRK. SÄÄENNUSTE!

lindaline_banneri.jpg