Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

18.-25.8.2017 TSEKKI -WELLNESS AKTIIVILOMA RIESENGEBIRGE VUORISTOSSA

18.-25.8_Wellness_vuoristoloma_Harrachov_2017.jpg

18.-25.8 TSEKKI WELLNESS -VUORISTOLOMA KRONOSE/RIESENGEBIRGE VUORISTO HARRACHOV 8 pv. 645 €

Sis. iltalennot Hki-Praha-Hki. bussikuljetukset Praha-Harrachov-Praha, Harrachov 7 yötä hotelli 4****  buffetaamiaisella ja hotellin spa-osaston vapaan käytön, matkanjohtajan johdolla ohjelmassa olevat retket ja sisäänpääsyt: Lasitehtaan kierros sis. myös Lasimuseo, Ski-museo ja juoman panimoravintolassa, Metsänhoitaja /metsästysmuseo, kävelyretken Mumlavan vesiputokselle, Liberecin eläintarha ja Sychrovin linnakierros.

Terveellinen vuoristoilmasto, veden, ilman ja maan parantavat voimat, kauniit maisemat: Täällä voit todella hemmotella itseäsi. Vietä wellnessloma Puolan ja Tsekin rajalla Harrachovin idyllisessä alppimaisessa vuoristokylässä, yhdessä Krkonose / Riesengebirge -vuoriston (korkein huippu Snezka/-Schneekoppe 1602 m.) kansallispuiston kauneimmista kylista. Alueella on yli 1000 km patikointireittejä ja yli 400 km pyöräilyreittejä.

Panosta hyvään oloon ja valitse aktiiviloma. Patikoinnin, pyöräilyn, kelkkailun, keilailun, kiipeilyn, benji hyppyjen, uimisen, golfin, minigolfin, melonnan, tenniksen, geokätkennän, riippuliidon ja ratsastuksen lisäksi voit tutustua kylän museoihin ja panimoravintolaan. Voit lähteä patikointiretkille ympäröivään vuoristoon, tai päiväretkille lähiseudun nähtävyyksille. Pyörä- tai patikointiretken päätteeksi voit rentoutua hotellin maksuttomalla saunaosastolla, jossa on pore- ja sisäallas, saunoja ja kuntosali. Hotellin Relax & Care Centre:ssä on tarjolla kauneushoitoja ja hemmottelukylpyjä. Hotellin hyvästä ruuastaan tunnettu ravintola tarjoaa kulinaristisia nautintoja ja tsekkiläisiä laatuviinejä. Tai voit nauttia ja istua iltaa jossain kylän monissa tunnelmallisista vuoristoravintoloista.

dia111.jpg

18.8_harrahov__patikointi_elbehutte.jpg

PATIKOINTI  (retkeilykartta)

Patikointipolut joita on  Krkonose vuorilla 600-1600 m korkeudessa 1000 km ovat metsäpolkuja tai vähintään metrin leveitä sora- tai luonnonkivipäällystettyjä, joiden jyrkät kohdat on porrastettu teräslevyin (eroosion vuoksi). Reitit on merkitty selkeästi eri väreillä (punainen, sininen, keltainen ja vihreä). Harrachovista lähtee mm. 6 x 20-30 km patikointireittiä joita pitkin on helppo patikoida omatoimisestikin ympäröivään vuoristoon. Patikointiesitettä saa turisti-infosta. Kansallispuistossa vierailee vuosittain 8 miljoonaa ihmistä. Sää vuoristosssa voi vaihdella nopeasti joten sadevarusteet on tarpeen kantaa mukana repussa. Keskivuoristoilla ei vähäisen korkeutensa vuoksi ole paljon eri kasvillisuusvyöhykkeitä toisin kuin korkeammilla vuoristoilla. Vuorten laet ovat yleensä melko tasaisia.

18.8__harrahov_pyoraily.jpg

PYÖRÄILY

Alueen hyvin merkityt yli 400 km pyöräilyreitit kulkevat päällystettyjä pikkuteitä, pyöräteitä ja metsäpolkuja pitkin jopa yli 1000 m korkeudessa. Kylän turisti-infosta saa pyöräreittikartan jossa merkittynä on 6 x 18-30 km reittiä korkeuseroineen. Pyöräilijöitä palvelee myös bussivuoroja fillarikuljetuksella. (MTB reitti linkki). Alamäkiajajia palvelee tuolihissi Certova Horalle. Monia eritasoisia reittejä ja jopa 600 m korkeuseroja. Kylässä on monia polkupyörävuokraamot joissa on noin 100 kappaletta erilaisia polkupyöriä (maastopyöriä, retki- ja katupyöriä). Hotellissa on MTB polkupyörävuokraus. Pyörien vuokra päivä 12 €.

18.8_harrachov_e-pyorat.jpg

Jos ylämäkien polkiminen ei huvita niin helppo tapa tutustua ympäröivään vuoristoon on e-sähköpyörän vuokraaminen 10 € tunti tai 18 € päivä.

harrachov_kes_patikka.jpg

Vuorten huipuilla ja niiden lomassa on erilaisia vuoristomajoja ja ravintoloita. Majojen bistroista löytyy purtavaa ja kylmiä juomia piristämään väsynyttä patikoijaa. Suomalaisittain hinnat ovat vieläkin erittäin edullisia. 

harrachov_kes_hissi.jpg

Helpoiten patikoinnin tai maastopyöräilyn pääsee aloittamaan menemällä tuolihissillä (klo 8-18) Certova Horan (eli Teufelberg -Paholaisvuori 1020 m) huipulle. Sieltä voi valita eri reiteistä. Huipulla on kioski ja upeat näkymät yli Harrachovin. Huippu on lähtöpisteenä myös riippuliidon ystäville. Tämän tyyppiseen urheiluun on varattu huipulta oma lentokäytävä alas laaksoon.

keskelkka_harrachov.jpg

KESÄKELKKARATA & KEILAILU

Kaikenikäisille sopiva kelkkarata (webc-cam)sijaitsee kylän keskustassa (3 eur kierros). Neliratainen keilahalli baareinen ja peliautomaatteineen löytyy kylän laidalta.

harrachovin_maauimala.jpg

MAAUIMALA, KALLIOKIIPEILY, KÖYSIKIIPEILY, TENNIS & SQUASH ym.

Kylässä on maauimala (web-cam) (2 € päivä) ja omassa hotellissa uima-allas. Muita aktiviteetteja löytyy mm. benji-hyppyjä, rantalentopallokenttä, 11 tenniskenttää (6,50 € kenttä/tunti), tennishalli, 2 minigolfrataa, jousiammuntaa, flypark, mönkijärata, liikuntakeskus (mm. sisägolf, squash, sauna ja pora-allas sekä hierontaa 20 min./12 eur) ja 9 m kiipeilyseinä, kalliokipeilyä 2 km päässä Lubozské skalyn alueella jossa 15-20 m korkeita graniittikallioita joilla 2 reittiä.

harrachovin_kiipeilypuisto.jpg

Köysikiipeilypuisto jossa 3 h kiipeily kaapeleita, vaijereita, puisia siltoja, verkkoja ja köysiä pitkin n. 16 €. 10 m korkea kiipeilyseinä. Big Swing. Bungee trampoliini. Tandem riippuliitoa n. 60 €. Mönkijärata 14 € / 20 min. Vuoristoskootterit 2 € lasku. Melontaa.

harrachov_ratsastus.jpg

Ratsastukseen löytyy edulliset mahdollisuudet (10-15 € tunti) naapurilaaksosta sekä mm. ratsastuskerho Samuel 12 € h  Ranc pods Stepankou 14 € tunti ja 15 km päässä on westernratsastusta.

golfia_tsekiss.jpg

GOLF & MINIGOLF

Kylässä on Tsekin korkemmalla sijaitseva 9 ratainen golfkenttä ma-pe 16 € ja la-su 25 €/päivä. 35 km päästä löytyy Golf Club Semilyn 18 ratainen golfkenttä.

18.8_minigolfrata.jpg

Kylässä on usempikin mini-golf rata. Lähin löytyy jo 250 m päässä hotellista. 2 € tunti.

18.8_harrahov_paakatu.jpg

18.8_harrahov_2017_raitti2.jpg

HARRACHOV n. 700 m kork. (webcam, webcam, webcamwebcam).

Mäkihyppypaikkana Suomessakin tunnettu talviurheilukeskus on tunnettu myös lasiteollisuudestaan. 1,5 tunnin kiertoajelu "juna" Harrachovin ympäri ja Mumlavan vesiputouksille.

18.8_harrachovin_lasitehtaan_kierros.jpg

18.8_harrachovin_lasimuseo.jpg

Harrachovissa on Böömin toiseksi vanhin lasinpuhaltamo vuodelta 1712. Bohemia Crystal merkki onkin tullut maailmankuuluksi. Nykyisessä lasitehtaassa on mahdollista osallistua kiertokäynnille, tutustua lasimuseon kristalli ja posliini kokoelmiin ja tehdä ostoksia tehtaan shopissa.

18.8_harrachovin_hiihtomuseo.jpg

Hiihtomuseo esittelee hiihdon ja mäkihypyn historiaa. Museossa on esillä suomalaistakin aineistoa.

harrachov_metsnhoitajan_museo08.jpg

METSÄNHOITO & METSÄSTYSMUSEO (9-12, 13-17 sp. 40 Kc/ 1,55 €) on myös tutustumisen arvoinen. 

Esittelee nimensä mukaisesti vuoriston metsänhoitoa ja metsästysperinteitä.

harrachov_kaivosmuseo.jpg

Kaivosmuseossa 100 Kc/ 4 € puetaan päälle kaivosmiehen kamppeet ja tutustutaan 1000 m pitkään kaivoskäytävään ja kaivoksen toimintaan.

18.8_Harrahov_Mummelin_vesiputous.jpg

MUMLAVAN VESIPUTOUS

1,5 km päässä keskustasta on Mumlavan vesiputous (saks. Mummelfall, Mummel joen mukaan). Se on yli 8 m. korkea ja 10 m leveä. Joen törmällä olevan Mumlavan vuoristomajan terassilla voi levähtää kylmän juoman ääreen vesiputousta samalla ihaillen.

matkamuistot_harrachov.jpg

MATKAMUISTOT JA OSTOKSET

Lasitehtaan shopin lisäksi kylässä on muutama kristallilasiliike, liköörikauppa, useita urheiluliikkeitä, matkamuistomyymälöitä, elintarvikeliikkeitä, tori ym.

harrachov_panimo_07.jpg

PANIMORAVINTOLA

Kylän panimo on toiminut vuodesta 2002. Vuosittain se valmistaa 600 hl olutta. Valikoimissa on Sklářská osmička (vaalea, suodattamaton 3,5 % alc.), Čertovské pivo 5 alc % (tumma suodattamaton vehnäolut), Frantizkův lezák (vaalea, suodattamaton vehnäolut 5 % alc.). Mahdollisuus olutkylpyihin 700 Kc/28 € sekä panimokierrokseen. Panimoshopissa myynnissä tuoppeja ym. 120 paikkaisessa panimoravintolassa maistuu oluen kanssa vaikkapa panimon gulassi knöödeleillä ja hapankaalilla 4 €. Perjantai ja lauantai iltaisin on klo 19-22 elävää musiikkia.

harrachov_kesterasseja2.jpg

harrachov_iltaravintolat_kes.jpg

 RAVINTOLAT JA BAARIT

Illan jo hämärtyessä houkuttelevat kylän ravintolat kutsuvasti. Löytyy yli 60 baaria ja ravintolaa, aina pizzerioista, riistaravintoloihin. Unohtamatta perinteisiä tsekkiläisen keittiön paikkoja kuten ravintola Praha terasseineen. Restaurace Pod Certakem tarjoaa usein iltaisin elävää musiikkia & tanssia. Hintataso ravintoloissa Tsekissä on erittäin edullinen, esim. oluttuoppi maksaa n. 1-2 €, kahvi 1,50 €, viinipullo 7-15 €, gulassikeito 2 €, porsaanleike 4 - 5 €, kanasalatti 4,5 €. Lounas aikaan keiton ja pääruoan saa 3,80 €.

PALUUMATKALLA PRAHAN LENTOKENTÄLLE 25.8 NÄEMME:

reichenberg_kes.jpg

LIBEREC  (saks. Reichenberg) 98 000 as

Käymme ihastelemme raatihuoneen aukiota ja uusrenesanssista wieniläisen arkkitehti Frans Neumannin 1888-1893 suunnittelemaa raatihuonetta. Vapaata aikaa kaupungilla.Mahdollisuus nähtävyyksille tai omatoimiselle shoppailukierrokselle.

18.8_Liberecin_elaintarha.jpg

LIBERECIN ELÄINTARHA

Tutustumme Böömin vanhimpaan eläintarhaan joka on tunnettu erityisesti valkoisista tiikereistään.

sychrovin_linna.jpg

SYCHROVIN LINNA

Paluumatkalla poikkeamme  uusgoottisessa Sychrovin linnassa jota ympäröi suuri 23 hehtaarin englantilaistyylinen puutarha. Englanniksi opastettu 60 min kierros. Kierroksella näemme mm. linnankappelin, vierashuoneita ja Herttuan ja Herttuattaren yksityishuoneet. Herttualla oli laajat kasvitieteelliset kokoelmat joista näemme osia. Kaikissa huoneissa on alkuperäiskalusteet, maalaukset, posliinit ym.


snezka-scneekoppe.jpg

SNEZKA -SCHNEEKOPPE 1602 m. (kartta, kuva)

Harrachovista on lisäksi mahdollisuus lähteä paikallisen matkatoimiston saksan kielisille retkille* : mm. torstaisin Tsekin korkein vuori Snezka 22 €+ 16 € hissilippu. Torstaisin Jelenia Gora ja Karpaczin kaupungit Puolassa ja vesiputous 25 €. Päiväretki Prahaan keskiviikkoisin klo 8.30-17.30/ 30 €. Keskiviikkona klo 9 kokopäivän melontaretki paikallisen oppaan johdolla Malá skála - läpi Böömin paratiisin kauneimpien maisemien min. 4 henkeä a 40 € henk. Torstaisin klo 9.30 ratsastusta tai ratsastuskoulu 1 tunti ja Jilemnicen kaupunkin museo ym. Tsekkiläisen retkenjärjestäjän retket varataan itse hotellin receptionista tai kysy matkajohtajalta.


18.8_Harrachov_hotelli_1.jpg

HARRACHOV WELNESSHOTELLI****. Buffetaamiainen

Tasokas ja tunnelmallinen hyvän palvelun moderni vuoristohotelli sijaitsee rauhallisella paikalla vehreän metsän laitamilla 5 minuutin kävelymatkan päässä kylän keskustasta. Vuonna 1991 rakennetussa ja 2006 remontoidussa hotellissa on hissi. Hotellin repection on avoinna 24 h ja siellä on valuutanvaihto, lippu- & retkipalvelu ym. Hotellissa on huonepalvelu, mahdollista saada aamiainen huoneeseen, pesulapalvelu, matkamuisto-/lahjamyymälä, maksuton internet nurkkaus. Hotellin julkisissa tiloissa on ilmastointi. Hotellissa on myös terassi.

18.8_harrachov_hotellin_ravintolat.jpg

Hotellissa on 170 paikkainen Buffet ravintola jossa aamiainen tarjotaan klo 7-10 ja (lisämaksullinen n. 12 € illallinen klo 17.30-20.30 sis: alkuruokia, salaattipöytä, 5 pääruokaa ja jälkiruokia) ja 70 paikkanen A la Carte ravintola (11-14 & 17.30-22 myös erikoisruoka valioita), klo 09-24 avoinna oleva 60 paikkainen baari ja spa-osaston 30 paikkainen allas-baari.

18.8_Harrachov_hotelli_spa.jpg

18.8_Harrachov_spa_2.jpg

Hotellissa on rentoutumiseen Spa- ja wellness-keskus, joka on klo 07-11 ja klo 13-21 hotellivieraiden käytettävissä ilmaiseksi. Spa-tiloissa on allasbaari, lämmitetty (26°C) 12x6 m uima-allas, poreallas, kolme erilaista saunaa kuten suomalainen sauna ja turkkilainen-/höyrysauna. Myös kuntosalin käyttö on maksutonta.

18.8_Harrachov_kauneshoitola.jpg

Hotellin Relax & Care Centre tarjoaa klo 09-21 parturi-/kampaamo & kosmetologi palvelut, erilaisia hierontoja, yrttikylpyjä, pedikyyrin & manikyyrin ja muita virkistys-ja kauneushoitoja.

18.8_harrachov_hotelli_aktiviteetit.jpg

Hotellissa on biljardi (3,60 € h), pingis, tenniskenttä & tennishalli sekä polkupyörävuokraus.

18.8_harrachov_hotellihuoneet.jpg

Lämpimin värein sisustetuissa tilavissa 23 m² hotellihuoneissa on lähes kaikissa parveke josta on näköala ympäröivään vuoristoon, maksuton WiFi, sat-tv, tallelokero, puhelin, radio, sohva, parivuode, kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja.


WELLNESS LOMA TSEKISSÄ 18.-25.8.2017 (ALUSTAVA OHJELMA).

18.8 Perjantai

Klo 17 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentoasema Terminaali 2 Norwegian tiskillä /check-in boarding-card automaatilla. Klo 18:10 Norwegian lento D8448 Prahaan. Kone laskeutuu Prahan kentälle klo 19.25. Bussi lähtee klo 20.- terminaalin ulkopuolelta. Klo 22.45- bussi on Harrachovissa. Majoittautuminen hotelliin.

19.8 Lauantai

Klo 7-10 buffetaamiainen. Aamu-uinti klo 9-11. Klo 11 hotelillta matkanjohtajan johdolla tutustumista kylän nähtävyyksiin:

klo 11.15 kierros lasitehtaalla sekä ski- & lasimuseossa ja ostosmahdollisuus lasitehtaanmyymälässä sekä panimoravintolassa käynti sis. 1 tuopin olutta/ virvoitusjuoma tai kahvi. Kesäkelkkarata kiinnostuneille. Kävelykierros läpi kauneimman Harrachovin

20.8 Sunnuntai
Klo 7-10 buffetaamiainen. Aamu-uinti klo 9-11. Klo 15 matkanjohtajan johdolla metsänhoitajan/ riistanvalvojan museoon tutustuminen ja 1/2 tunnin patikointiretki Mumlavan vesiputoukselle ja takaisin.

21.8 Maanantai
Klo 7-10 buffetaamiainen. Aamu-uinti klo 9-11.

22.8 Tiistai
Klo 7-10 buffetaamiainen. Aamu-uinti klo 9-11.

23.8 Keskiviikko

Klo 7-10 buffeaamiainen. Aamu-uinti klo 9-11. Klo 12 hotelilta matkanjohtajan johdolla hissillä Certova Horan huipulle ja kevyt 2-3 tunnin patikointiretki.

24.8 Torstai

Klo 7-10 buffetaamiainen. Aamu-uinti klo 9-11.

25.8 Perjantai

Klo 7-10 buffetaamiainen. Aamu-uinti klo 9-10. Huoneiden luovutus klo 10. Klo 10 bussi lähtee hotellilta. Klo 11.-12.50 tutustumme Liberecin eläintarhaan 120 Kc / 4,80 €. Kahvi-/lounastauko eläintarhan ravintolassa. Klo 13.-14.15 vapaata ostosaikaa Liberecin keskustassa. Klo 15 klo englanniksi opastettu kierros Sychrovin linnassa. Bussi on Prahan kentällä klo 18. Lento Helsinkiin lähtee klo 19.55. Kone on Helsingissä klo 23.35.

norwegian_kone.jpg

LENTOTIEDOT

Helsinki - Praha
Perjantai 18. elo 2017 18:10 - Terminaali: 2
Lento Norwegian DY5846 Prahassa 19:25

Praha - Helsinki
Perjantai 25. elo 2017 19:55 - Terminaali: 2
Lento Norwegian DY5847 - Helsingissä 23:05

Käsimatkatavara

Norwegian sallii yhden käsimatkatavaran (max 10 kg - 55 x 40 x 23 cm) ja yhden henkilökohtaisen tavaran (esim. pc-laukku tai pieni käsilaukku). Henkilökohtainen tavara täytyy helposti mahtua edessä olevan istuimen alle.

Matkatavara ruumaan max. 23 kg sisältyy matkan hintaan.          

12.8_Tsekki_bussi.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet & turvavyöt ja ilmastointi. Bussiaikataulu on riippuvainen tietöistä, ruuhkista. Varaa matkalle mukaan Tsekin korunoja & euroja/luottokortti.

Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

MATKAVARAUS/ PAIKKATIEDUSTELU TÄSTÄ! Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg   Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %.
Peruutukset sairaustapauksissa: matkustajalla on oikeus peruuttaa matka ja saada takaisin matkasta maksettu hinta vähennettynä toimistokuluilla sekä todellisilla aiheutuneilla kuluilla (esim. lentoyhtiön ennakkomaksu). Toimistokuluina perintään 75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!

    czech_tourism_banner.gifwww.valmismatka.fi.jpg