1.-6.8 Mazury AirShow 2018 & Wolfsschanze -Hitlerin Sudenpesä

1-6.8_Masuria_airshow_WOLFSSCHANZE_MATKA_375.jpg

1.-6.8 MAZURY AIRSHOW 2018 & WOLFSSCHANZE -HITLERIN SUDENPESÄ 6 pv. 375 €.

Sis: laivamatkat, bussimatkat suomalaisen matkanjohtajan johdolla ohjelman mukaan, 2 hotelliyötä buffetaamiaisella Kaunasissa, yksi illallinen sekä 3 hotelliyötä aamiaisella Rastenburgissa /Ketzrynissä sekä Sudenpesän*, Mauerwaldin, Masurialandin, Masurian kanavan, Festung Boyen, Rastenburgin lentokentän & Mazury AirShown, Liettuan ilmailumuseon, ja Latvian ilmailumuseon sisäänpääsyt ja opastukset *. 1hh 395 €.

Mazury AirShow on monessa suhteessa ainutlaatuinen tapahtuma. Esitykset tapahtuvat harvinaisen kauniissa Masurian maisemissa, jossa järven rannat ovat luonnollinen amfiteatteri, tarjoten yleisölle hyvän näkyvyyden. Järvi-laguuni on erinomainen maamerkki koneille, joita harvoin näkee lentonäytöksissä. Päätahtumapaikkana on Rastenburgin entinen Luftwaffen lentokenttä. Puolan Masurian järvialue on käymisen arvoinen. Tutustu samalla alueen mielenkiintoiseeen historiaan ja monipuoliseeen kulttuuriperintöön.

1-6.6_Masuria_airshow__LOGO_KENTTA.jpg

Kutsumme sinut Giżycko-järven Niegocinin upeaan ilmailunäytökseen! Tämä on ainoa tämän laatuinen ilmailunäytös Euroopassa! Suurin siviililentonäytös Puolassa, tapahtumapaikkana suurten Masurian järvien alue.

Nykyisessä Puolassa entisessä Itä-Preussissa Masurian kauniilla järvialueella on monia historiallisesti merkittäviä 1. ja 2. maailmansodan tapahtumapaikkoja. Näe Hitlerin Sudenpesän lisäksi mm. Mauerwaldin Saksan armeijan pääesikunnan bunkkerialue, Rastenburgin lentokenttä, Masurialandin militariapuisto & museo, Masurian kanava ja preussilainen Boyen/Lötzenin linnoitus. Menomatkalla myös Kaunasin ilmailumuseo ja Kaunasin keskitysleirin muistomerkki lisäksi paluumatkalla tutustumme Riiassa vielä Latvian ilmailumuseoon.

1-6.8_Masuria_airshow_Wolfsschanze_matka__rastenburgin_lentokentta.jpg

rastenburgin_lent.kent..jpg

RASTENBURGIN LENTOKENTTÄ

Tämä historiallisesti merkittävä lentokenttä sijaitsee 4 km päässä Rastenburgista ja Wolfsschanzesta. Lentokenttä rakennettiin alun perin urheiluilmailun käyttöön 1935. Hitlerin Wolfsschanze -Sudenpesän rakentamisen aikana 1940-1941 laajennettiin lentokentän betonipintaisia kiitoratoja jotta myös Ju-52 matkustajakone ja nelimoottorinen Focke-Wulf 200 pystyisivät laskeutumaan sinne. X-muoto on näkyvissä tähän päivään asti. Alueelle rakennettin yli 200 rakennusta: bunkkereita, parakkeja, voimalaitos, rautatieasema ym. Hitlerin lentäjän Hans Bauerin mukaan Luftwaffella oli kentällä jopa 20 konetta aina valmiina Hitlerin ja päämajan korkeiden upseerien käyttöön.

1.8_air_show_rastenburgin_kentan_kartta.jpg

10.5_rastenburgin_lentokentta_2017.jpg

Helmikuun 8. päivänä 1942 Valtakunnan rakennusorganisaation Todtin perustaja tohtori Fritz Todt kuoli onnettomuudessa kentällä hänen koneensa syöksyttyä nousun jälken selittämättömästä syystä maahan. Claus Schenk Graf von Stauffenberg käytti lentokenttää 20.7.1944 pidetyn salamurhayrityksen aikana He-111koneensa meno- että paluulennolla. Hitler lensi viimeisen lennon täältä 20.11 1944. Saksalaiset räjäyttivät 24.1. lentokonehallit ja rakennukset käytämällä 12 tonnia räjähteitä. Puna-armeijan joukot saivat lentokentän taisteluitta haltuunsa kaksi päivää myöhemmin. Neuvostoliittolaiset käyttivät kenttää vuoden 1945 aikana ja luovuttivat lentoaseman myöhemmin puolalaisille. Puolalaisilla kesti 10 vuotta löytää ja purkaa 54 000 miinaa kentän ympäristöstä.

2.8_masurian_ilmailu_show.jpg

MAZURY AIRSHOW

Mazury AirShow 2018 on yksi suurimmista siviili-ilmailun tapahtumista Puolassa, aiemmin nimellä Mazury Flight Festival. Tapahtuma on järjestetty vuosittain vuodesta 1999 lähtien ja se kokoaa suuren yleisön katseet taivaalle. Kymmenen ensimmäistä lentonäytöstä käydään entisellä Luftwaffen Rastenburgin lentokentällä.

1-8.8_Masurian_airshow_koneita_1.jpg

Yksilö- ja joukkue akrobaatit mm. Presidential Team ANBO – Lithuanian aerobatics teamSky Magic S3 WATAutogyros 57y Team, modernit lentokonekuljetukset, nykyaikaisten kuljetus- ja monitoimikoneiden sekä historiallisten ilma-aluksia mm Lockheed C-130 “Hercules” , lentäjiä ensimmäisen maailmansodan aikaan. Suuri vetovoima on vesitasojen laukaisu ja lentoon lähtö mm: Seaplane Lake Buccaneer L4-200,  Seaplane Piper PA-18-150, FlyWhale, Catalina PBY, Aviat Husky on floats,  Cessna C-206, Piper Super Cub, Seaplane Glasair Sportsman,  SeaMaxx. Kahden päivän aikana suurenmoisia ja ainutlaatuisia esityksiä kymmenille tuhansille katsojille, jotka ovat Gizyckossa keräntyneet kaupungin rannalle, sataman aallonmurtajalle, Niegocinin järven rannalle, laivoille ja jahdeilla ihastelemaan tätä ainutlaatuita lentotapahtumaa. Luettelo 2018 koneista mm: Eurocopter EC-120 Colibri, MI-24 “Flying tank”, Lockheed C-130 “Hercules”, The Schweizer 300 helicopter, The Pioneer Poland group ym.

1-8.8_Masurian_airshow_koneita_2.jpg

Myös 2018 air-shown tähti on Dakota DC-3, Daisyn Ruotsista, se on todellinen veteraani. Rakennettu vuonna 1943, se otti osaa toiseenmaailmansotaan ja ruotsalaisen SAS-lentoyhtiön perustamiseen. Daisy on nyt mukana Ruotsin Veterans Flygande Veteraner Associationissa. DC-3 näkyy Rastenburgin lentoasemalla ja tietenkin Niegocinin järvenäytöksen aikana.

Air-Show avaa astronautti kenrali Mirosław Hermaszewski. Tapahtuman aikana järjestetään yksilö ja tiimi akrobatialentoja, taitolentonäytöksiä,modernien liikennne- ja monitoimikoneiden esittelyjä sekä historiallisia lentokoneiden näytöksiä kuten toisen tai ensimmäisen maailmansodan aikaiset koneet.

MASURY AIR-SHOWN Festivaali ohjelma 2018

Lauantai 5.08.2017

Klo 10-19 Lentoasemalla: lentokoneiden näyttely, promootiolennot (Ketrzyn / Rastenburgin lentokentältä ja Giżyckon vesiliikenteestä);

Klo 11.00-11.30 Masuria AirShow 2017 -tapahtuma (Amfiteatteri rannalla Gizyckossa)  Masuria AirShow 2018: n avaaminen.

Klo 12.00 - 14.00 lentonäytöksiä ensimmäinen sarja

Klo 16.00 - 18.00 lentonäytöksiä toinen sarja

Klo 18-20 - Ohjelmaa Rastenburgin lentokentällä
 
Perinteisesti, kuten joka vuosi, näyttelyiden ensimmäinen päivä päättyy suureen ilotulitukseen (Niegocin järven ankkuroidusta proomuista) klo 22.00-22.10 Gizycko city beach.

Sunnuntai 6.08.2017

Klo 10-18 Rastenburgin lentokentän avoin päivä

Klo 11.00-14.00 viimeinen lentonäytössarja
Klo 14.00 - 14.30 Bändi Relax 1974 (Gizyckon kaupungin rannan amfiteatteri)

Klo 14:30 - 15:00 - Mazury AirShow 2018: n (Amphitheatre) juhlallinen päättyminen

riika_ilmailumuseo.jpg

riika_ilmailumuseo_1.jpg

LATVIAN ILMAILUMUSEO

yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf
yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf
yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf
yksi isoimpia koko Euroopassa. Museossa esillä oleva neuvostoliittolaisen tekniikan kokoelma on isoimpia Itsenäisten valtioiden yhteisön ulkopuolella. - See more at: http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/riian-ilmailumuseo#sthash.sHCHKeXl.dpuf

Yksi alansa isoimmista museoista Euroopassa. Suuret kokoelmat neuvostoliittolaista kalustoa. Museossa on pääosin ulkona nähtävillä 30-40 lentokonetta ja helikopteria, mm. Jakovlev Jak-28.

1.8_air_show_kaunas_ilmailumuseo_1.jpg

1.8_air_show_kaunas_ilmailumuseo_2.jpg

LIETTUAN ILMAILUMUSEO

Suurin osa kokoelmasta on omistettu Liettuan ilmailun historialle.Se sisältää noin 40 lentokonetta, eri

1.8_air_show_kaunas_ilmailumuseo_3.jpg

lentokoneiden malleja, purjelentokoneita ja helikoptereita eri ajoilta mm. kotitekoinen helikopteri. Ilmailumuseon yhteydessä on myös palokuntamuseo.

16.4_Sudenpesa_uusi_2017_bunkkereita.jpg

WOLFSSCHANZE (suomeksi, suomeksi, saksaksi, kuvia, englanniksi, )

NÄE OPERAATIO VALKYYRIAN 20.7.1944 TODELLISET TAPAHTUMAPAIKAT!

Sudenpesä oli koodinimi, jota käytettiin Hitlerin Itä-Preussissa sijainneesta päämajasta toisen maailmansodan aikana. Päämajan jäännökset sijaitsevat nykyisen Puolan alueella lähellä Kętrzynia (saks. Rastenburg).

Sudenpesa_2017_uusi_kartta.jpg

sudenpes2.jpg

Wolfsschanze koostui 40 bunkkerista ja 40 rakennuksesta metsäisellä alueella.

sudenpes_pienoismalli.jpg

Jotkut rakennukset oli peitetty erityisellä kipsilaastilla, joka näytti puunkuorelta ja  naamiontiverkkojen lisäksi ruohoa, sammalta tai pensaita kasvoi kattojen päällä joten alue oli mahdoton havaita ilmasta. Alue oli ympäröity monimutkaisilla 10 km piikkilangoin vahvistetuilla puolustusrakennelmilla, 50-150 m leveällä miinakentällä ja kolmella turvallisuusvyöhykkeellä joita vartioi SS-Division "Leibstandarte Adolf Hitler" osastot. Alueella oli myös 2 lentokenttää ja sinne johti junanrata. Päämajan rakensi Organisaatio Todt vuonna 1940 operaatio Barbarossaa varten. Hitler saapui alueelle ensimmäistä kertaa Barbarossan aattona 21.6.1941 ja poistui sieltä viimeisen kerran 20.11.1944. Sodan aikana hän oleskeli Wolfsschanzessa yli 800 päivää. Alueellla oli 2000 sotilasta ja siviiliä. Täällä työskentelivät myös Hermann Göring, Heinrich Himmler, Martin Bormann, Wilhelm Keitel, Joseph Göbbels, Dr. Fritz Todt, Albert Speer. Myös 20.7.1944 eversti kreivi Claus von Stauffenbergin Hitleriä vastaan tekemä pommiattentaatti "Operaatio Valkyyria" tehtiin juuri Wolfsschanzessa.

Sudenpesa_2017_uusi_Goringin_teetupa.jpg

wolfsschanze_2013_kuvat.jpg

Wolfsschanze kärsi huomattavia vaurioita saksalaisten perääntyessään suorittamissa räjäytyksissä; Hitlerin mielestä päämaja oli liian arvokas jätettäväksi ehjänä venäläisten käsiin. Puolan armeija raivasi vuosina 1945–1956 aluetta ympäröiviltä laajoilta miinakentiltä n. 54 000 miinaa ja nykyisin siellä toimii ympäri vuoden avoinna oleva museo.

wolfsschanze_ravintola.jpg

wolfsschanze_ajelu.jpg

Joka on suosittu matkailukohde jossa käy vuosittain 200 0000 vierailijaa ja siellä on myös salamurhayrityksen tekijöille pystytetty muistomerkki.

masurialand.jpg

MASURIALAND MINITYRIA & MILITARIA TEEMAPUISTO

Esittelee Masurian alueen saksalaista historiaa ja Masurian nähtävyyksiä erikokoisin rakennuksin minityria muodossa. Kiinnostava sotamuseo ja militaria osasto.

16.4_sudenpesa_masurialand_2017_saksalainen_ritarikunta.jpg

Merkiitävä osa Masurian historiassa on saksalaisella ritarikunnalla ja sen alueelle rakentamilla linnoilla.

masurialand_2014_3.jpg

masurialand_7.jpg

masurialand_2014_4.jpg

Masurialandin militariamuseo esittelee erityisesti Sudenpesän aluetta ja Kolmannen Valtakunnan historiaa alueella sekä Puna-armeijan voittoa.

16.4_sudenpesa_masuariland_militaria_puisto_2017_.jpg

masurialand_ajoneuvot.jpg

Masurialandissa on myös sotilasajoneuvo-ajeluja (mm.  BRDM-2, SKOT, UAZ 469, LUBLIN 51, T-55, Kübelwagen, Praga V3S, K750, SdKFZ 247b) ja mahdollisuus kuvauttaa itsensä saksalaisessa tai puna-armeijan univormussa. Alueella on grillikioski terasseineen.

sudenpes._m..jpg

mauerwald_bunkkerimuseo.jpg

MAUERWALD (alueen kartta, museo alue, kuviaenglanniksi)

Saksan maavoimien esikunnan -OKH (Oberkommando des Heeres) bunkkerialue 1500 upseerille ja sotilaalle. Mannerheim vieraili 27.6.1942 esikunnassa. Tämä on parhaiten säilyneitä bunkkerialuita sillä saksalaiset eivät räjäyttäneet sitä perääntyessään tammikuussa 1945. 250 rakennuksesta ja 40:stä tärkeimmän kenraalin ja ylemmän upseerin bunkkerista on 30 bunkkeria säilynyt nykypäiviin. Nähtävillä on  mm. Stauffenbergin bunkkeri. Majoitusvyöhyke Quelle jossa oli 50 rakennusta joista suurin osa oli puisia kasarmeja ja tiilirakennuksia. Kasarmit oli rakennettu osaksi massavalmiista elementeistä. Päämaja-alue "Fritz" oli suurempi pinta-alaltaan ja siellä sijaitsi 100 rakennusta ja bunkkeria. Museo bunkkerin näyttely.

10.5_mauerwald_hitler_tiger.jpg

10.5_mauerwaldin_wurderwaffe_nayttely.jpg

10.5_mauerwaldin_wurwaffe_2.jpg

Mauerwaldin bunkkeralueella on jäljitelmin sisustettu teemabunkkeri joka esittelee natsien wunderwaffe -ihmeaseita. Bunkerissa on myös suuri pienoismalli dioraama Kurskin taistelusta.

10.5_mauerwaldin_u-boot_1.jpg

10.5_maurwaldin_uboot_2.jpg

Onnistuneessa sukellusvene jäljitelmässä pääsee kokemaan todentuntuisin ääni- ja valotehoistein vedenalaisen taistelun tunnelmia.

masurian_kanava.jpgMASURIAN KANAVA

Jo ennen 1.maailmansotaa 1911 Saksan Keisarikunnan aikana alettiin rakentamaan 11 sululla ja 111 m korkeuserolla varustettua kanavaketjua Masurian suuren järvialueen yhdistämiseksi vesireitiksi Pregel joen kautta Itämereen. 1. maailman sota keskeytti rakennustyöt mutta 3. Valtakunta jatkoi vuonna 1934 50,4 km pitkän kanava-projektin rakennustöitä aina vuoteen 1942 asti. Sodan jälken puna-armeija vei mukanaan keskeneräisestä kanavasta Venäjälle kaiken minkä irti sai. Puolan puolella kanavaa on 20 km ja 5 sulkua.

rintamamuseo.jpg

bunkkeri_natsit.jpg

ITÄRINTAMAN LINNOITUSMUSEO

Linnoitusmuseo on alueella jossa. 13 bunkkeria: 5 teräsbetonista konekiväärisuojaa ja miehistöä varten 8 miehistösuojaa.

itrintaman_linnoitusmuseo2.jpg

bunkkerimuseo.jpg

Bunkkereissa on betoni- ja teräksiset anti-palomuurit ja panssaroituja ovia.

masuria_ltzenin_rantaa.jpg

GIZYCKO / saks. LÖTZEN

30.000 as. Giżycko on suurin kaupunki Masurian suurten järvien alueella. Se sijaitsee Niegocin (Löwentinsee) ja Kisajnon (Kissainsee) järvien välisellä kapeallla kankaalla jonka läpi kulkee Gizyckon kanava. Giżycko on yksi Puolan suurimmista loma-ja matkailukeskuksista ja sitä kutsutaankin "Puolan kesäpääkaupungiksi". Kaupunki tarjoaakin matkailijalle lukuisia baareja ja ravintoloita sekä urheilu-ja vapaa-ajan mahdollisuuksia. Kaupungin historia ulottuu 1340 luvulle jolloin Saksalainen Ritarikunta perusti Lötzenin linnan. Parhaat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön saa kahvilaksi kunnostetusta 1900 rakennetusta vesitornista.

10.5_sudenpesa_lotzenin_lounas.jpg

Mahdollisuus lounastaa Niegocin (Löwentinsee) järven viehättävillä rantaterasseilla.

1-6.8_Masuria_airshow_Wolfsschanze_matka__Boyen_2018__3_portti.jpg

10.5_lotzenin_linnoitus_2017_uusi.jpg

linnoitus_ltzen.jpg

FESTE BOYEN (Lötzenin linnoitus)

Tämä yksi Euroopan parhaiten säilyneistä 1800 luvun puolustuslinnoituksista rakennettiin Preussilaiseksi ympyrälinnoitukseksi tykkitorneineen ja vesihautoineen Lötzeniin vuosien 1847 -1855 välillä suojaamaan Itä-Preussin itärajaa. Linnoitus sijaitsi strategisesti tärkeässä paikasssa suurten järvien välisellä kannaksella. Preussilainen sotaministeri Hermann von Boyen vakuutti Preussin kuninkaan Friedrich Wilhelm IV:n rakennuttamaan tämän Masurian järvialueen ainoan linnoituksen.

boyen_linnoituksen_kartta.jpg

Tähän seitsenkulmaiseen linnoituksen johtaa neljä porttia. Linnoituksen ympärillä on kivi-ja tiiliseinä, joiden pituus on 2303 m. Sen sisä-ala on 100 hehtaaria. Linnoitusta ei ole koskaan vallattu. 1914-18 linnoitus torjui 3000 sotilaan voimin venäläisten hyökkäykset ja omalta osaltaan mahdollisti Tannenbergin taistelun voiton Saksalle 17. 8 – 2. 9 1914.

1-6.8_Masuria_airshow_Wolfsschanze_matka__Boyen_2018_1.jpg

1-6.8_Masuria_airshow_Wolfsschanze_matka__Boyen_2018_2.jpg

Linnoituksessa on museo. Kierroksella näemme mm. Lötzenin portti (1848 - 1849), kasarmi rakennus ja käymälät (1850), ammusvarastot (1883), hätäsuojia (1887), tykistön taisteluasemat (1887), varasto ja leipomo (1853 - 54), joukkueen valmentaja talon ja asesepän työpajan (1887), maanalaiset rangaistussuojat (1893). Ensimmäisen maailmansodan jälkeen linnoitusta muutettiin ja siellä toimi mm. sairaala. 2. maailmansodan aikana Abwehrin osasto Gehlenin tiedustelukeskus sijaitsi linnoituksissa kuulustelen venäläisen kenraali Vlasovin armeijakuntaa. Venäläisten hyökkäyksen aikana tammikuussa 1945 linnoitus hylättiin ilman taistelua

1._maailmansodan_hautausmaa.jpg

Näemme myös jos aikataulu sallii jonkun I. tai II. maailmansodanaikaisista saksalaisista sotilashautausmaista.

kaunasin_keskitysleirin_muistomerkki.jpg

KAUNASIN IX LINNOITUS JA KAUNASIN KESKITYSLEIRIN MUISTOMERKKI

1800 luvulla Tsaarinvallan aikoihin Kaunasista tehtiin linnake lännestä tulevien hyökkäysten varalta ja kaupungin ympärille rakennettiin yhdeksän linnoitusta, jotka ensimmäisessä maailmansodassa osoittautuivat käyttökelvottomiksi vanhentuneen tykistön takia. Näistä parhaassa kunnossa on linnoitus numero 9, IX Fortas. Linnoituksesta tuli toisen maailmansodan johdosta juutalaisten joukkomurhan symboli, sillä sen myöhempi käyttötarkoitus oli Kaunasin ghetton puhdistaminen. Natsimiehityksen aikana yli 50000 henkeä teloitettiin täällä.

rastenburgin_keskustaa.jpg KETRZYN 28.500 as. - saks. RASTENBURG

Rastenburg on kaupunki, jolla on rikas ja mielenkiintoinen historia, joka alkoi yli 650 vuotta sitten. Saksalaisen ritarikunnan ritarit perustivat kaupungin 1357 Preussiin ja Liettuaan suuntautuvien ristiretkien aikana.

rastenburgin_linna.jpg

Ritarikunnan goottilainen linna oli osa kaupungin puolustusjärjestelmää 1300-luvun loppupuolelta. Puna-armeija poltti linnan tammikuussa 1945 ja se on uudestaan rakennettu 1960 -luvulla. Linnassa on nykyisin museo 

1-6.6_Masuria_airshow_Wolfsschanze_rastenburgin_linna_sis.jpg

jossa on esillä kokoelmat kaupungin ja alueen historiaa sekä mielenkiintoinen kokoelma Goottilaisia veistoksia ja huonekaluja 1600-1800-luvuilta.

1-6.8_Masuria_airshow_Wolfsschanze_matka__rastenburgin_kirkko.jpg

Ritarikunnan rakentama Pyhän Pietarin kirkko 1300 -luvun lopulta on myös näkemisen arvoinen. Kirkon ympärillä on puolustusmuureja ja bastioneja. Kirkko on hieno esimerkki kirkollisen puolustuksen arkkitehtuurista. Kipuamalla kirkon torniin pääsee ihailemaan Rastenburgin ja ympäristön kauniita maisemia.

1-6.8_Masuria_airshow_Wolfsschanze_matka_pizzeria.jpg

Keskustasta löytyy ravintoloita terasseineen ja pari pizzeriaa sekä muutama kebab paikka. Hintataso Puolassa on erittäin edullinen.

29.3_paasiainen_warka_pub_.jpg

Esim. Warka Pub:issa mainio porsaanpotka ranskalaisilla ja iso A-olut tuoppi 7 €.

13.4_Kaunas_vanhan_kaupungin_aukio.jpg

KAUNAS 415 000 as. 
Näe samalla Kaunas ja sen vanha kaupunki goottilaisine- ja barokkirakennuksineen. Löydä viehättäviä kellariravintoloita ja nauti maistuvasta liettualaisesta oluesta terasseilla tai tunnelmallisissa oluttuvissa.

25.5_Kaunas_217.jpg

liettuan_ruokakuvia.jpg

Ravintolat ja iltaelämä

Ravintoloiden hintaso on Tallinnaa ja Vilnaa edullisempi. Pääruoka keskitasoisessa ravintolassa tai bistrossa 56-9 €) ja oluttuoppi 1,50-2 €. Liettua on tunnettu oluistaan joita kannattaa maistella tunnelmallisissa panimoravintoloissa kuten Rambynas, Panimoravintola Avilys jossa mm. olutkeittoa ja hunajaolutta, Bravaria -panimoravintola. Kokemisen arvoisia ovat perinteiset liettualaiset ravintolat kuten Bernelių Uzeiga, Delano, Forto Dvaras, Katpėdėlė, riistaravintola Medziotojų Uzeiga tarjoaa mm. hirveä ja majavaa, Metu Laikaij, Čili Kaimas tai Carlston, Master Grill -Steak house. Kymmenissä baareissa löytyy valinnan varaa kuten Grazy House, SkliautasAmerigos- biljard & bowling, Straikas - biljardi & keilailu tai Sporto Baras. Music-klubeja  on useita kuten Amerika Pirtyje, Combo, Ex-it, Metelica, Papa Jazz, Siena, Sin, Zemyn upe


13.4_Kaunaas_hotelli_1.jpg

KAUNASIN HOTELLI** Buffetaamiainen

Sijaitsee keskustassa aivan kaupungin suosituimman kävelykadun, Laisvės alėjan varrella. Kaunaksen kansallinen draamateatteri sijaitsee 300 metrin päässä, ja Vanhaan kaupungiin on 500 m. Aamuisin tarjoillaan buffetaamiainen. Asiakkaat saavat alennusta samassa talossa sijaitsevassa bistrossa.

13.4_kaunas_hotelli_2.jpg

Moderneja tilavia 19 m² 2-3 hh:ita joissa on ilmastointi, äänieristys ikkunoissa, ilmainen Wi-Fi, minibaari sat-tv, kylpyhuone. V. 2011 rakennetussa hotellissa on hissi ja reception on auki 24 h. Hotellin vieressä on elintarvike-kioski.

13.4_kaunas_hotelli_viereinen_ravintola.jpg

Rocknrolla bar & kitchen hotellin vieressä terasseineen tarjoaa, salatteja, hampurilaisia, pihvejä, ribsejä ym. Lisää ravintoloita on kävelykadulla ja Vanhassa kaupungissa enemmänkin.

Hotelli Ketrzynissä/ Rastenburgissa:

sudenpes_hotelli2w.jpg

RASTENBURGIN /(KETRZYN) HOTELLI** Aamiainen

1-, 2- ja 3 hh:ita joissa on sat-tv, kylpyhuone, osassa huoneita on myös parveke. Hotellissa on WiFi, baari, terassi ja 120 p. ravintola ja kokoustilat. Puutarhassa on grillauspaikka. Hotelli sijaitsee Ketrzynin (Rastenburgin) keskustassa. 100 m päässä on tori ja marketti. Ravintoloita 100 m päässä.


MASURIAN AIR-SHOW 2018 & WOLFSSCHANZE HITLERIN SUDENPESÄ ALUSTAVA MATKAOHJELMA

1.8 Keskiviikko  HUOMAA ECKERÖ LINEN LAIVA !

Klo 08.00- kokoontuminen Hki Länsisatama Länsiterminaali 2. Laivaan pääsee klo 08.30 asti!. Klo 09.00 Eckerö Linen Finlandia lähtee Tallinnaan. Hytit ja aamiaisbuffet 1.kattaus klo 08.15- lisämaksusta 14 €. Klo 11.15 Eckerö line saapuu Tallinnan satamaan A-terminaaliin. N. klo 11.30- bussi lähtee Tallinnasta A-terminaalin edestä. Lounastauko n. klo 14.30 Viro-Latvia rajalla. Klo 16.-17 Latvian ilmailumuseoon tutustuminen.  Liettuan rajan jälkeen tauko n. klo 19.00. Bussi on noin klo 21.30. Kaunasissa.

2.8 Torstai

Klo 07-09 buffetaamiainen. Klo 9 bussi lähtee hotellilta. Aamulla klo 09.15-10.30 Kaunasin ilmailumuseoon tutustuminen. Jatkamme kohti Puolaa jossa ensin n. klo 11.45 rajalla valuutanvaihto pysähdys. Suwalkissa markettipysähdys. Ohjelmassa Iltapäivällä Itärintaman linnoitusmuseo ja Gizyckossa tutustumme preussilaiseen Boyenin linnoitukseen. Pysähdys Rastenburgin linnalla voit tutustua linnan museoon & Pyhän Pietarin kirkkoon tai nauttia huurteisen linnan ravintolan terassilla. Illansuussa n. klo 18.30 majoitumme hotelliin Ketrzynissä /Rastenburgissa. Klo 19 Illallinen hotellin ravintolassa (tulinen lihakeitto, leivitetty porsaanleike ja ranskalaiset, salaatti) .

3.8 Perjantai

Klo 8-9 aamiainen. Klo 9 bussi lähtee hotellilta.

wolsschanzen_kierros_2013.jpg

Opastettu (puolalainen sotahistorioitsija) kierros Wolfsschanze -Sudenpesän alueella saksaksi joka suomennetaan. Alueella on ravintola. Sen jälkeen Masurialand Militaria puisto jossa grillikioski on avoinna, Mauewaldin bunkkerialue & wunderwaffe -ihmeasenäyttely ja Masurian kanava. Mahdollisuus tutustua myös Himlerin SS:n bunkkeri alueeseen. Omakustanteinen lounastauko Lötzenissä/ Gizyckossa järven / kanaalin varren kesäterasseilla. Bussi on illansuussa takaisin hotelilla Rastenburgissa.

4.8 Lauantai

Klo 08.-10 aamiainen. Klo 10 bussi lähtee hotellilta.

1-6.6_Masuria_airshow_Wolfsschanze_matka__bussi_2017.jpg

Klo 10-19 Lentoasemalla: lentokoneiden näyttely, promootiolennot (Ketrzyn / Rastenburgin lentokentältä ja Giżyckon vesiliikenteestä);

Klo 11.00-11.30 Masuria AirShow 2018 -tapahtuma (Amfiteatteri rannalla Gizyckossa) Masuria AirShow 2017: n avaaminen.

Klo 12.00 - 14.00 lentonäytöksiä ensimmäinen sarja. Klo 14-16 omakustanteinen lounastauko.

Klo 16.00 - 18.00 lentonäytöksiä toinen sarja. Klo 18-20 - Ohjelmaa Rastenburgin lentokentällä,
 
Klo 22.00-22.10 Gizycko city beach: Suuri ilotulitus. Bussi lähtee hotellille klo 23.

5.8 Sunnutai

Klo 9-10 aamiainen. Klo 10 bussi lähtee hotellilta. Klo 10-18 Rastenburgin lentokentän avoin päivä.

Klo 11.00-14.00 viimeinen lentonäytössarja. Klo14.00-14.30 Bändi "Relax 74".  Sen jälkeen  lädemme Gizyckosta. Lounastauko ja vielä markettipysähdys Suwalkissa. Kaunasin 9.linnoitus ja keskitysleirin muistomerkki. Bussi on klo 19.30 Kaunasin hotellilla joten ehtii vielä hyvin illalliselle Kaunasissa.

6.8 Maanantai  

Klo 07.00-07.30 buffetaamiainen jonka jälkeen klo 07.30 lähdemme ajamaan kohti Tallinnaa. Paluumatkalla

ruokapaikka_lido_riika.jpg

LIDO_RUOKA.jpg

Riiassa pidämme ruokatauon Lido ravintolassa jonka kolmesta ravintolamaailmasta jokainen voi valita mieleisensä. Iltapäivällä ostyspysähdys Latvian/Eesti rajalla edullisille alkoholi-ostoksille. Noin klo 17.45 bussi saapuu Tallinnaan A-terminaaliin. Laivaan mentävä klo 18 mennessä. Klo 18.30 Eckerö Linen Finlandia lähtee Helsinkiin. Laivalla lisämaksusta hytit ja Buffetpöytä kattaus klo 18.15- / ennakkoon ostetuna 26 € aik. Klo 21.00 Eckerö Line saapuu Helsinkiin Länsisatamaan.

29.3_paasiainen_kalevin_bussi.jpg

Bussissa on säädettävät istuimet, ilmastointi, wc, jääkaappi, DVD/tv. Bussimatkalla on mm. kahvitauko & ruokatauko. Varaa matkalle Euroja ja Puolan zloteja. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

MATKAVARAUKSET & TIEDUSTELUT TÄSTÄ!

E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003 

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg   Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

 www.valmismatka.fi.jpg