22.-27.12 Joulumatka 2019 Stettin Pommeri Puola

STETTIN_JOULUMATKA_2019_LOGO_2.jpg

22.12_STETTIN_JOULU_2019_joulutori_1_2.jpg

22.-27.12 JOULUMATKA 2019 STETTIN PUOLA Su-Pe 6 pv. 539 €.

539 € 2hh:ssa, 640 € 1hh sisältää: Easy Jet reittilennot Hki-Berlin-Hki sis. max 10 kg käsimatkatavaraa lentolaukku tai vastaava 56 x 45 x 25 cm (mittoihin sis. pyörät & kahvat), (23 kg matkaravaraa ruumaan +64 € lisämaksu), lentokenttäkuljetukset Stettiniin, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 5 yötä buffetaamiaisella Stettinissä hotellissa****sekä hotellin saunan & uima-allasosaston vapaan käytön, Jouluaaton buffet-illallisen tervetuliaisdrinkin, glögin ja kahvin englanniksi opastetun 2 tunnin Stettinin kävelykierroksen. Englannin/saksan kielisen Stettinin info-vihkosen. Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Koe Joulun ajan Stettinin puolaisia perinteitä ja traditioita tunnelmallisessa, historiallisessa vanhan Pommerilaisen Hansakaupungin ilmapiirissä. Nauti herkullisista tuoksuista, juhlavasta loistosta, jouluisista äänistä ja Pommerin kulinaarisista elämyksistä. 

Puolan luoteiskulmassa on Szczecin, joka tunnetaan paremmin saksalaisella nimellä Stettin. Kaupunki tuli puolalaiseksi vasta toisen maailmansodan jälkeen, ja kaupungin saksainen historia on huomattava. Täällä ovat mukulakivikadut, tiilikirkot ja kauniit hansarakennukset - kaikki mitä tarvitaan tunnelmallisen joulun kokemiseen.

22.12_STETTIN_JOULU_2019_joulutori_2_3.jpg

STETTININ JOULUMARKKINAT

Joulun taikuus muuttaa kaupungin keskustan suureksi Joulutoriksi. Aleja Kwiatowa (Sotilaan aukio), Adamowicza-aukio ja Lotnikówa-aukio ovat vielä sunnuntaina 22.12 Joulutoreja joissa tuntee joulun ajan taikuuden. Kolmella aukiolla aivan Szczecinin keskustassa pystyy tekemään jouluostoksia, tapaamaan ystäviä, juomaan glögiä, laulamaan yhdessä joululauluja ja löytämään ainutlaatuisia lahjoja.

22.12_STETTIN_JOULU_2019_joulutori_3_2.jpg

Perinteisesti puukojuissa on myynnissä kotitekoisia herkkuja, hunajaa, piparkakkuja, kakkuja, juustoa, herkullisia kylmiä lihoja sekä hienostuneita käsintehtyjä lahjoja ja joulukoristeita. Illan jo hämärtäessä jouluvalojen loiste, leivonnaisten ja hehkuviinin tuoksu ja esiintymislavan joululaulut luovat ainutlaatuisen tunnelman.

STETTIN_JOULU_2019__kaupunki_1_2.jpg

Kuuluisimmat nähtävyyksistä ovat varmasti kaupungin yläpuolella kohoavat goottilaisen tuomiokirkon punainen torni ja vaaleanharmaana kohoava Pommerin herttuoiden renessanssilinna, kaupungintalo, myöhäisgoottilainen Loitzenhaus, Pyhän Johanneksen kirkko, Pitkä silta ja Szczecinin satama. Hakenterrasselta on upea panoraamanäkymä satamaan kanaville ja laitureille.

STETTIN_JOULU_2019_ALTSTAD_2_2.jpg

STETTIN / Szczecin Puol.  -Pommerin Helmi

Vuoteen 1945 asti Saksaan kuulunut kaupunki on perustettu 1243 Oderinhaffin varrelle. Paikalla tiedetään olleen asutusta jo ainakin 700-luvulla. Kaupunki kuului Ruotsin suurvallalle vuosina 1648–1720, jolloin se toimi myös Ruotsin Pommerin pääkaupunkina. Toisen maailmansodan jälkeen Szczecin jäi ensin osaksi Neuvostoliiton Saksan miehitysvyöhykettä, mutta kaupunki luovutettiin pian Puolalle vastoin liittoutuneiden sopimusta Oder–Neisse-linjasta Saksan ja Puolan tulevana rajana. Saksalaiset asukkaat karkoitettiin ja tilalle tuotiin puolalaisia. Szczecin on Puolan seitsemänneksi suurin kaupunki, ja sen asukasluku on noin 407 000. Kaupunki tuhoutui pahoin sodassa.

Vain muutama rakennus, kuten 1500-luvun kaupungintalo ja 1500-luvun katedraali, on rakennettu uudelleen. Vanhankaupungin (Stary Miasto) jäänteet, Oder-kävelykadun historialliset rakennukset (Waly Chrobego) sekä Pommerin herttuoiden linna ovat tutustumisen arvoisia.

Pommerin herttuakunnan pääkaupungina Stettin oli jo 1500-luvulla mahtava ja rikas kaupunki. Tämän vauraudesta todistavat ovat Pyhän Jaakobin katedraali ja Pommerin herttuoiden linna. Katedraalin lähellä sijaitseva historiallinen vanhakaupunki vaikuttavine hansakauppiaiden taloineen hansan ajalta on kunnostettu. 

Oderin rannoilla voit nähdä kansallismuseon ja osavaltion hallituksen suuria rakennuksia. Useissa kaupungin paikoissa voit nähdä monia muita monumentteja Szczecinin monipuolisesta historiasta.

STETTIN_JOULU_2019_stettinin_linna_1_ulkoa_3.jpg

STETTININ LINNA

Pommerin ruhtinaiden linna kuului aikoinaan Greifin ruhtinassuvulle, joka hallitsi Pommeria yli 500 vuotta 1600-luvun puoliväliin asti. Preussin aikana linnassa asui Stettinin varuskunnan komentaja kenraali von Anhalt-Zerbst, jonka tytär Sofia Fredrika Augusta kruunattiin Venäjän keisarinna Katariina II:ksi. Linnassa on viisi siipeä ja kaksi sisäpihaa. Linnasta on säilynyt vain osia sillä toisessa maailmansodassa 60 % linnasta tuhoutui, nykyasunsa linna sai sodan jälkeen 1500–1600 -lukujen renessanssin tyyliin. Tänään se on melkein palannut entiseen loistoonsa. Sisäpihaa ympäröivät neljä siipiä ja viidennessä siivessä on linnamuseo.

stettin_joulumatka_linna2_museo_2.jpg

Museossa mm. Greifin suvun sarkofageja sekä linnan historiaa. Tämän siiven kellarissa on hautaholvi, jossa on kuusi herttuakunnan säilynyttä sarkofagia. Entinen herttuakunnan kappeli toimii nyt konserttisalina jonka aulassa on monivärisiä holveja ja renessanssin koriste-elementtejä. Linnan erityinen nähtävyys on 1600-luvulta peräisin oleva tähtitieteellinen kello. Huomionarvoisia ovat myös Lubinin kabinetti ja noitaselli. Linnan pohjoisen siipin katolla on näköalaterassi, josta vaikuttava näkymä ulottuu

Linnan kulttuurikeskus järjestää konsertteja, kansainvälisiä festivaaleja, taidenäyttelyitä ja historiallisia näyttelyitä. Linnassa toimii myös. ooppera ja operetti, vihkipalatsi, teatteri, ravintola ja kahvila sekä maakuntavirasto.

STETTIN_JOULU_2019_jaakobin_kirkko_2.jpg

TUOMIOKIRKKO

Kaupunkikuvaa hallitsee yksi Pommerin suurimmista kirkoista, kauppias Beringer von Bambergin vuonna 1187 perustama Pyhän Jaakobin 1000 paikkainen goottilainen tuomiokirkko. Sodassa vaurioita kärsinyt rakennus on entisöity 1400-luvun goottilaiseen asuun. Oratoriosäveltäjä Karl Loewe asui vuosina 1820–1866 kaupungissa ja oli vuosia kirkon urkuri. Säveltäjän sydän tuotiin kirkkoon 1800-luvun lopussa. Mielenkiintoisia katedraalin historiallisia osia ovat 1400-luvulta peräisin oleva triptyykki, kastemalja ja alttari. Näkemisen arvoinen on myös iso lasi-ikkuna. Vuonna 2008 saatiin päätökseen 108 metrin korkean kirkontornin jälleenrakentaminen. Siellä olevallle näköalatasanteelle josta on hienot näkymät pääsee hissillä10 zlotya/ 2,50 €. Aukioloajat: Maanantai-torstai 10.00-19.00 Perjantai-sunnuntai 10.00-20.00. Kirkossa on myös pieni museo.

STETTIN_JOULU_2019__portti_2.jpg

Satamaportti, entinen Berliinin portti ja Cornelius van Wallraven suunnittelema Kuninkaanportti ovat ainoita muistumia vanhasta 1700-luvun preussilaisesta linnoituksesta. Grunwaldin aukiolta aukeaa Pariisin mallin mukaan suunniteltu säteittäinen asemakaava.

stettin_joulumatka_hakenterassi_2.jpg

HAKENTERASSE

Yhdellä Euroopan kauneimmista terasseistavoit ihailla laajaa Oderia ja satamanäköalaa. Terassi on 500 metriä pitkä ja on 19 metriä Oderin yläpuolella. Nykypäivän Wały Chrobregon eteläosassa on merenkulkuakatemia ja rakennus, johon Współczesny (nykyteatteri) ja kansallismuseo sijaitsevat. Terassilta Oderille johtavat leveät portaat. Yläkerroksen molemmilla puolilla on kaksi paviljongia, joita käytetään sisäänkäyntinä kahteen ravintolaan. Terassin juurella on suihkulähde, jossa on Johannes Scolvusin ja Witscacuksen koristeelliset hahmot ja kaksi majakkamaista pylvästä.

STETTIN_JOULU_2019__altstadt_1_2.jpg

STETTININ KAUPUNGINMUSEO

Alunperin 1500-luvulta peräisin olevan vanhan kaupungintalon (Ratusz Staromiejski) jälleenrakentaminen saatiin päätökseen vuonna 1975. Viimeisimmässä restauroinnissa se sai taas goottilaisen ulkonäkönsä barokkisen eteläisen julkisivun kanssa. Kaupungintalo sijaitsee Stettinin entisellä päätorilla ja sitä ympäröivät useat talot, joissa on värikkäitä historiallisia julkisivuja. Vanhassa kaupungintalossa on nyt Szczecinin historiaa käsittelevä museo (osa kansallismuseota) sekä goottilaisissa kellareissa tunnelmallinen panimoravintola Wyszaka. Stettinin kaupunginmuseon näyttelyt esittelevät Stettinin historiaa kuten Ruotsin, Preussin ja Saksan aikaa ja kulttuuria. Goottilaisessa kellarissa on museon ravintola. Museon sisäänkäynnin vastapäätä on yhden sodanjälkeisen ajan merkittävimmän saksalaisen kuvanveistäjän Stettinissä syntyneen Bernhard Heiligerin (1915–1995) moderni veistos Suuri kaari (1991).

STETTIN_JOULU_2019__kansalllismuseo_2.jpg

STETTININ KANSALLISMUSEO

Muzeum Narodowe w Szczecinie museossa on näyttelyitä Pommerin alueen historiasta, etenkin keskiajalta ja varhaisen nykyajan ajanjaksolta, Pommerin esi- ja varhaishistoriasta, Kreikan antiikin kopioista ja alkuperäiskappaleista, jotka on kerätty ennen ensimmäistä maailmansotaa, pienemmän Pommerin kansanperinteen näyttelyn, lähinnä ennen vuotta 1945 ja laaja kokoelma Szczecin Vulcan -telakan laivamalleja toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta. Puolan kattavin ja vertailukelpoisin kokoelma on Afrikan, Etelämeren ja Amerikan etnografisten esineiden kokoelma, joka on hankittu toisen maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä. Afrikkalaiset naamarit ja veistokset ovat esillä kolmessa salissa, mutta suurin osa asiantuntijoista epäilee niiden aitoutta. Afrikkalaisten kulttuurien kahta rekonstruoitua maalaistaloa pidetään kuitenkin huomattavana ja ainutlaatuisena. Lisäksi näyttelyssä on pieni kokoelma afrikkalaisista matkamuistoja.

Stettin_joulumatka_hautuumaa_2.jpg

KESKUSHAUTUUMAA

Szczecinin hautausmaan pinta-ala on nykyään 170 hehtaaria. Se on arkkitehtuuripuisto ja eurooppalaisen luokan kulttuurimonumentti. Täällä voit ihailla puutarhanhoito- ja hautaustaiteiden vanhojen mestarien taitoja. Alkuperäiset ja avantgarde-haudat ovat valtavan puiston viheralueilla. Stettiläisten arkkitehtien Wilhelm Meyer-Schwartau ja maisema-arkkitehti Georg Hannigin suunnittelema hautausmaa avattiin vuonna 1901, ja se oli Saksan suurin ja on nykyäänkin 300.000 haudallaan Euroopan kolmanneksi suurin. Siellä on muistomerkit sodissa kaatuneille ja sotaveteraaneille, meren uhreiksi jääneille merimiehille, syntymättömille lapsille ja keskitysleirien uhreille. National Geographic Traveler -lehden järjestämässä "Seitsemän ihmettä Puolassa" -kilpailussa Szczecinin keskushautausmaa sai viidennen sijan. Hautausmaalla on kaksi merkittyä reittiä: historiallinen ja dendrologinen. (Saksankielinen esite & kartta hautausmaasta)

21.4_stettinin_pommisuoja.jpg

MAANALAINEN POMMISUOJAKIERROS

Mahdollisuus osalistua tunnin opastetulle kiertokäynnille yhteen Natsi-Saksan suurimmista väestönsuojista (3000 m² viidessä kerroksessa. Tilaa 5000 ihmiselle). Suojan teräsbetonilaattaseinät ovat 3 metriä paksut, katto on 2,80 metriä paksu. Koemme valo ja äänitehostein, millainen kokemus pommisuojassa olleelle saksalaiselle siviiliväestölle oli anglo-amerikkalainen terroripommitus.

STETTIN_JOULU_2019_tekniikan_museo.jpg

TEKNIIKAN  & LIIKENTEEN MUSEO

Yksi Puolan suurimmista teknisistä museoista. Museo esittelee muun muassa Stettinin-julkisen liikenteen, raitiovaunun ja linja-autojen sekä autoteollisuuden 1917-1967 historiaa. Esillä Nordwaggon Bremen - sotaa edeltävä stettiniläinen raitiovaunu, sotaa edeltäneen Alba-yhtiön moottoripyöriä, Stoewer-autoja sekä Szczecin-moottoripyörätehtaan sodanjälkeisiä mottoripyöriä. Mukana on myös puolalaisia ​​kaksipyöräisiä moottoripyöriä: Osa-skoottereita, mopoja: Komar, Żak ja Ryś, moottoripyöriä: WSK, SHL ja Sokoły. Autoja edustavat Syrena, Fiat 125p ja 126p, Varsova, Żuk, Nysa ja Stara 25. Museo keräsi myös prototyyppejä puolalaisista ajoneuvoista: Beskid, Smyk, Wszędołaz, LPT ja Iskra.

STETTIN_JOULUMATKA_DIALOGIKESKUS.jpg

DIALOGIAKESKUS PRRZELOMY

Museon rakennus sijaitsee Solidaarisuuden aukion maanalaisessa osassa filharmonian vieressä. Dialogiakeskus "Przełomy" on Szczecinin kansallismuseon näyttelypaviljonki, joka esittelee Szczecinin ja Länsi-Pommerin lähihistoriaa, painottaen erityisesti sosiaalista kapinaa ja uraauurtavia tapahtumia vuosina 1970-1971, 1980-1981, 1988-1989. joka johti Puolan suvereniteetin takaisin saamiseen vuonna 1989.  Näyttely on vuorovaikutteinen, temaattisten näyttelyiden lisäksi on myös videoita, valokuvia ja todistajien ja osallistujien todistuksia.

stettin_joulumatka_filharmonia_2.jpg

SZCZENIN FILHARMONIA

Filharmonia on Puolan modernein filharmoninen rakennus, josta on jo tullut nykyaikaise arkkitehtuurin esikuva. Erinomainen on sen nouseva muoto, jonka ovat suunnitelleet espanjalaiset arkkitehdit Barcelonan Barozzi Veiga Studiosta. Rakennus on rakennettu konserttisalin tilalle, joka sijaitsi paikalla ennen toista maailmansotaa. Rakennuksessa yhdistyvät historia ja nykyaika. Konsertteja: 22.12 su klo 19 American Christmas | Big-band.

stettin_joulumatka_puolalainen_ravintola_ruoat_2.jpg

Erinomaisesta ruoastaan tunnettu Karczma Polska Pod Kogutem Restauracja ravintolan perinteinen puolainen keittiö tarjoaa mm. gulassikeitto 19 zl / 4,75 €, porsan potka hapankaalilla ja paistetut perunat 43 zl/ 10,75 €, porsaanleike hapankaalia ja paistetutut perunonat 41 zl/ 10,25 €, grillattua kalkkunaa sinihomejuustolla, karpalohilloa, salaattia, ranskalaiset 43 zl / 10,75 €, paistettu taimen, vihanneksia, keitetyt perunat 39 zl/ 9,75 €, villisikaa metsästäjän kastikkeella, keitetyt vihannekset, ranskalaiset 76 zl / 19 €, peuraa kanttarellikastikkeella, keitetyt vihannekset, lohkoperunat 76 zl / 19 €,  200 g pippuripihvi ranskalaisilla, salaattia 79 zl/ 19.75 €, häränfile varras ranskalaisilla, salaattia 55 zl/13,75 €,

Perinteinen keittiö

Szczecin-keittiön tunnetuimpia ruokia ovat Szczecin-patty ja Szczecin-paprika. Kaupunki liittyy myös sillituotteisiin 'Szczecin-silakat Pommerin voivodikunnassa' (sillipalat tarjoillaan vaahdotetulla smetalla ja paprikalla, suolalla ja pippurilla).  Frytburger -niminen ruoka on jauhettu kotletti perunoilla, tarjoillaan rullana, yleensä lisäämällä kastikkeita. 

Szczecinissä on laaja valikoima ravintoloita ja baareja halvasta maitobaarista tyylikkäisiin ravintolaan. Monet ravintolat ja pubit sijaitsevat vanhassakaupungissa, mutta myös muualla keskustassa on mukavia ruokapaikkoja. Stary Szczecin -220 paikkaisen kodikkaan ravintolan mukava ilmapiiri tarjoaa vierailleen kansainvälisiä ja puolalaisia ruokia. Restauracja Szczecin ravintolan ruokalistaa hallitsee puolalainen keittiö ja paikalliset Pommerilaiset ruoat. Browar Stara Komenda panimoravintola tarjoaa laajan valikoiman erilaisia mukavia oluita ja erinomaisia  puolalaisia ruokia, kuten makkaraa ja porsaan potkaa. Tyylikäs ja lämpimästi sisustustettu Brasileirinho Brazylijska Kuchnia & Bar tarjoaa pihvejä ja muita brasilialaisen keittiön herkkuja. Meksikolaisen keittiön ystäille löytyy mm. ravintola El Tapatio. Tsekkiläisen oluen (0,5 l 2,25 €) ja ruoan ystävää hemmottelee Hospudka Czeska Restauracja. 

STETTIN_JOULU_2019__galaxy_ostoskeskus.JPG

GALAXY SHOPPING-CENTRUM

Ostoskeskus sijaitsee aivan hotellimme vieressä. Ostoskeskuksessa on 190 myymälää ja hypermarket. Tämä kolmikerroksinen ostoskeskus sisältää suuren ruokamaailman, jossa on monia ravintoloita, kahviloita, pikaruokapaikkoja sekä biljardi- ja keilahallit. Keskustan toinen iso ostoskeskus on 140 myymälän ja ravintolan Galeria Kaskada.


STETTIN_JOULUMATKA_2019_hotelli_1_2.jpg

HOTELLI ****

1992 rakennettu neljän tähden hotelli sijaitsee modernissa rakennuskompleksissa Szczecinin liike- ja kulttuurielämän sydämessä. Kaupungin päänähtävyydet, kuten Szczecinin filharmoninen konserttitalo, Pommerin herttuan palatsi ja Hakenterasse, ovat alle 10 min. kävelymatkan päässä. Hotellissa on 24h reception, hissi, huonepalvelu, pesulapalvelut, kengänkiillotus, pankkiautomaatti, valuutanvaihto, lahja-matkamuistomyymälä. Hotelli rakennuksessa on myös Casino ja yökerho. 190 myymälän Galaxy ostoskeskus on hotellin vieressä. Ratikkapysäkki 100 m päässä.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_hotelli_3_ravintola__2.jpg

Fine Dining ravintolola Renaissance tarjoaa välimerellisiä ruokia ja vuodenaikojen erikoisuuksia sekä laajan valikoimaN viinejä ympäri maailmaa. Avoinna klo 13-23, su 13-19.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_10_KAHVILA_2.jpg

Europa-ravintola tarjoaa lounaita ja illallisia. Eurooppalaisia ruokia ja puolalaisia erikoisuuksia. Lasiseinillä erotetussa kahvilaosassa voit nauttia vasta keitetyt kahvit ja hotellin oman Muffinek leipomon suolaisia tai  makeita leivonnaisia ja kakkuja. Avoinna klo 06.30-22.00.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_8_AAMIAISBUFFET_2.jpg

Europa-ravintolassa tarjoillaan arkiaamuisin klo 06:30-10:30 ja pyhisin 06:30-11:00 monipuolinen buffetaamiainen.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_9_JOULUILLALLISBUFFET_2.jpg

24.12 JOULUAATON ILLALLINEN

Hotellin ravintolassa tarjotaan Jouluaaton buffet-illallinen, sisältäen myös tervetuliaisjuoman, glögin, kahvi / tee ja pienen makean lahjan.

STETTIN_JOULU_2019_HOTELLI_2_Kopernikus_baari_2.jpg

Hotellissa on myös 2 baaria: aulabaari ja Copernicus-baari. Jälkimmäinen sijaitsee 11. kerroksessa, josta on poikkeuksellinen panoraamanäkymä kaupunkiin. Se on täydellinen kohtauspaikka, jossa on elävää musiikkia tiistaina ja torstaina. Avoinna arkisin klo 19-02, su klo 19-24.

STETTIN_JOULUmatka_2019_hotelli_kahvila_22_uusi_2.jpg

Cafe 22 sijaitsee PAZIM-rakennuksen 22. kerroksessa. Täältä voit nauttia upeasta näkymästä yli kaupunkiin kahvin, pienen välipalan tai cocktailin kera. Avoinna klo 11-23.

STETTIN_JOULUMATKA_2019_HOTELLI_6_WELNESS_2.jpg

Kun on aika rentoutua, voit nauttia ilmaisesta pääsystä hotellin Fitness Worldiin, johon kuuluu uima-allas, kuntosali ja sauna. Avoinna arkisin 06:00 - 22:00, pyhäpäivinä 08:00 - 21:00.

STETTIN_JOULUMATKA__2019_HOTELLI_7_SPA_2.jpg

BALTICA & WELLNESS SPA

Olipa kyseessä yksinkertainen kauneushoito tai romanttinen spa-Joulu kahdelle, ei ole parempaa paikkaa rentoutua. Hotellin toisessa kerroksessa sijaitseva ylellinen Baltica & Wellness Spa tarjoaa kauneus- ja wellness-hoitoja sekä fysioterapiaa lisämaksusta. Paikan päällä on myös kampaamo. Welness Spa hinnat hotellivieraille 1 h -19 zł/4,75 €, 4 h -33 zł/ 8,25 €, koko päivä -39 zł / 9,75 €. sis. kuuma kuiva sauna, lumihuone, jossa on lunta, höyryhuoneet (perinteinen, aromaterapia ja ottomaaninen), roomalaiset rentoutumistilat (tepidarium ja caldarium), tilavista porealtaat, joissa on vesihieronta ja alkuperäiset sensuurisuihkut. Hotellivieraille -10% muista hoidoista ja hieronnoista. esim. klassinen hieronta 50 min. 120 zl -10 % = 108 zl = 27 €.

STETTIN_JOULUMATKA__2019_HOTELLI_8_HUONEET_2.jpg

Kaikissa tyylikkäissä 20 m² huoneissa on maksuton WiFi, ilmastointi ja klassinen sisustus. Muita mukavuuksia ovat oma kylpyhuone, teen- ja kahvinkeitin, minibaari, radio, satelliitti-tv, tallelokero ja silitysrauta/-lauta. Kylpyhuonessa on hiustenkuivaaja, ilmaisia kylpytuotteita ja kylpytakit. Huonehintaan sisältyy pääsy kuntokeskukseen, jossa on sauna, kuntosali ja uima-allas.


22.-27.12 JOULUMATKAN 2019 STETTIN OHJELMA

22.12 Sunnuntai

Klo 09.00 kokoontuminen Helsinki Vantaa lentoasemalla Terminaali 2 Easy Jet:in Check-in automaatilla /lähtöselvitystiskillä josta jokainen saa boardin card:in / lentolippunsa. Klo 10.45 EASY JET:in lento lähtee Berliiniin. Klo 11.50 kone laskeutuu Berliinin Tegelin lentokentälle. Klo 12.50 bussi lähtee terminaalin ulkopuolelta kohti Stettiniä (bussimatka 175 km). Bussi on klo 15.40 Stettinissä. Klo 16 Hotellihuneiden jako.

23.12 Maanantai

Klo 06:00 - alkaen aamu-uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-10:30 buffetaamiainen. Aampäivällä vierailemme yhdessä alueen suurimmista markkinoista, joilla voit tehdä ostoksia. Vaatteita ja posliinia, lasia, meripihkaa ym. Klo 09.30-11.30 ostosretki (hinta ratikkaliput n. 2 €) matkanjohtajan johdolla suurelle Manhattan basaaritorille. Klo 12.00-14.00 kävellen paikallisen oppaan englanninkielinen opastettu kaupunkikierros. Retki sisältyy matkan hintaan.

24.12 Tiistai Jouluaatto

Klo 06:00 - alkaen aamu-uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-10:30 buffetaamiainen. Viereinen Galaxy ostoskeskus ym. kaupat ovat avoinna noin klo 14 asti. Klo 18 hotellin ravintolassa Jouluaaton buffetillallinen sisältäen myös terveluliaisdrinkin, glögin ja kahvin tai teen, lisäksi makea joululahja. Tulossa tietoa Joulun ajan jumalan palveluksista!

25.12 Keskiviikko 1. Joulupäivä

Klo 08:00 - 21.00 uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-11.00 buffetaamiainen. Tulossa tietoa Joulun ajan jumalan palveluksista ja konserteista!

26.12 Torstai 2.Joulupäivä Tapaninpäivä

Klo 08:00 - 21.00 uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-11.00 buffetaamiainen. Tulossa tietoa Joulun ajan jumalan palveluksista ja konserteista!

27.12 Perjantai

Klo 06:00 - alkaen aamu-uinti ja sauna mahdollisuus. Klo 06:30-10:30 buffetaamiainen. Klo 09.45-12.00 retki (n. 6 €) matkanjohtajan johdolla Tekniikan museoon. Matkatavarat saa jätettyä  hotellin säilytykseen. Klo 12.30 lähtö hotellilta. Bussi on klo 15.55 Berliinin lentokentällä.  Easy Jetin kone lähtee C-terminaalista klo 17.30 ja laskeutuu Helsinki-Vantaalle klo 20.30.

STETTIN_JOULU_2019__eaysyjet_lentokone.JPG

LENTOINFO

Meno: Sunnuntai 22.12.2019 EASY JET EJU5732 10:45 - 11:50 Helsinki - Berliini

Paluu: Perjantai 27.12.2019 EASY JET  EJU5733 17:30 - 20:30 Berliini - Helsinki

Sisältää: Easy Jet suorat reittilennot Hki-Berlin-Hki sis. max 10 kg käsimatkatavaraa lentolaukku tai vastaava 56 x 45 x 25 cm (mittoihin sis. pyörät & kahvat), lentokenttäkuljetukset Stettiniin, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 5 yötä buffetaamiaisella Stettinissä hotellissa****sekä hotellin saunan & uima-allasosaston vapaan käytön, Jouluaaton buffet-illallisen illallisen. Englannin/saksan kielisen Stettinin info-vihkosen. Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Huomaa iso matkalaukku ruumaan 15 kg/ 56,50 € tai 23 kg +64 €.

Varaa matkalle Puolan zloteja / euroja / luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä! E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

23.-29.12 Joulumatka 2018 Nürnberg

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_logo.jpg

23.-29.12 JOULUMATKA 2018 SAKSA NÜRNBERG 7 pv. 825  €.

Sisältää: Finnairin suorat lennot Hki-München-Hki & 23 kg matkatavaraa lennolle, lentokenttäkuljetukset Nürnbergiin, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 6 yötä hotellissa**** Nürnbergissä buffetaamiaisella sekä hotellin saunan & uima-allasosaston vapaan käytön, saksalaisen Jouluaaton buffet-illallisen ja päiväretket Rothenburg ob der Tauber & Bamberg suomalaisen matkanjohtajan johdolla. Englannin/saksan kielisen Nürnbergin info-vihkosen.

2 pv. Nürnberg Card:in jolla maksuton liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä ja sisäänpääsy 40 museoon mm: Saksan germaaminen kansallismuseo, Kaiserburg, Kaupunginmuseo, Rautatiemuseo, Viestintämuseo, Teollisuuskulttuurin tekniikanmuseo, Leikkikalumuseo, Sairaalamuseo, Raitiotievaunumuseo, Taidemuseoita, Oikeustalo, Dokumentaatiokeskus, Historiallinen Taidebunkkeri, Luonnontieteellinen museo, Eläintarha & delfinaario, Planetaario ym.

Nürnbergin Joulutoripassin: kupillisen hehkuviiniä ja 2018 keräilykupin omaksi, nürnbergiläisen piparin, Drei im Weggla“ – aito Nürnberger Rostbratwürstchen makkara sämpylän kera, sisäänpääsyn Jouluseimi näyttelyyn, Nürnberger Christkindl postikortin. 1hh 925 €. 575 € lapset -12 . vanhempien kanssa.

Koe Nürnbergin joulumarkkinoilla perinteitä ja traditioita tunnelmallisessa, historiallisessa ilmapiirissä. Nauti herkullisista tuoksuista, juhlavasta loistosta, jouluisista äänistä ja kulinaarisista elämyksistä. Näe päiväretkillä Frankenin tunnelmallisia kaupunkeja kuten Bamberg ja satukirjamainen Rothenburg ob der Tauber.

21.12_nurnberg_joulutori_1.jpg

Kun Nürnbergin Christkind avaa perinteisesti ensimmäistä adventtia edeltävänä perjantaina Frauenkirchen-kirkon lehteriltä maailmankuulut Nürnbergin Christkindlesmarkt-joulumarkkinat, loistavat kaikkien silmät iästä riippumatta. 24. joulukuuta asti vanhakaupunki loistaa tuhansien valojen loisteessa ja esittelee itsensä hehkuviinin, braatvurstien ja piparkakkujen huumaavassa tuoksussa. Yli 400 vuoden aikana joulumarkkinoiden lähes taianomainen vetovoima ei ole hiipunut.

21.12_nurnberg_joulu_iltavalot_bratwurst.jpg

21.12_nurnberg_joulu_puu-ukot.jpg

Eikä tämä koske ainoastaan joulumarkkinoita, vaan koko kaupunkia. Käy Nürnbergin linnassa, joka koostuu oikeastaan kahdesta eri linnasta, nimittäin Kaiserburgista ja Burggrafenburgista. Kaupungin maamerkki on yksi Euroopan arkkitehtoonisesti tärkeimmistä linnoitusrakennelmista. Tutustu kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin jotka antavat kaupungille sen tyypillisen keskiaikaisen ilmapiiriin. Nürnbergin Joulumarkkinat on todellakin yksi Adventti-kauden kauneimmista kohokohdista. (kuvia 2017 Joulumatkalta)

21.12_nurnberg_joulu_panoraama_linna.jpg

NÜRNBERG

Nürberg on historiallisesti merkittävä kaupunki joka kiehtoo jokaista vierailijaa sen keskiaikaisella charmilla. 526.000 asukaan Nürnberg on Baijerin toiseksi suurin kaupunki. Pegnitz-joen varrelle levittäytyvä keskiaikainen kaupunki tunnetaan leikkikaluteollisuuden, bratwurstien ja piparkakkujen kaupunkina. Vanhaa kaupunkia hallitsee keskiaikainen Keisarinlinna ja ympäröi 5 km pituinen kaupunginmuuri torneineen.

16.10_nurnberg_vanha_kaupunki.jpg

21.12_nurnberg_joulumatka_luminen_silta.jpg

Vanha kaupunki joka kärsi pahoja vahinkoja toisessa maailmansodassa on pyritty rakentamaan entiselleen niin että entinen keskiajan romanttinen tunnelma säilyisi.

21.12_nurnberg_joulu__keskiaikainen_2.jpg

21.12_nurnberg_joulu__keskiaikainen_1.jpg

Nürnberg päätti kuitenkin jälleenrakennuksessa säilyttää vanhankaupungin ajanmukaisella tavalla. Siten kaupunki on yksi parhaista esimerkeistä keskiajan ja varhaisen uuden ajan, jälleenrakennuksen ja modernin onnistuneesta integraatiosta.

Tämä voidaan havaita erittäin epätavallisissa museoissa, joista huomattavimpia ovat: Germaaninen kansallismuseo Saksan suurin kulttuurihistoriallinen museo, linnamuseo, taidehalli, kaupunginmuseo Fembohaus-talossa, ja Nürnbergille tyypilliset leikkikalumuseo, rautatiemuseo sekä Albrecht Dürer -talo. Vanhassa kaupungissa turisti näkee paljon matalia taloja, kapeine päätyineen ja korkeine kattoineen. Tämän kaiken takana kohoaa linna jykevine torneineen.

21.12_nurnberg_joulu_ilta_aukio.jpg

Vanhankaupungin viihtyisiä ravintoloita mm. Hausbrauerei Altstadthof, Bratwurstherzle. Täällä voidaan seurata käsityöläisiä työssään ja ostaa matkamuistoja, kuten peltileikkikaluja ja nahkakukkaroita, mutta luonnollisesti myös hyviä Nürnbergin piparkakkuja. Ja sitten "Bratwurstglöckleinissa", joka on saanut nimensä vanhimman bratwurstkeittiön mukaan, voidaan nauttia muutama kuuluisa nürnbergiläinen bratwursti, Rostbratwurst. Näin tekivät jo kauppiaat ja matkalaiset kaikkialta maailmasta, kuten myös porvarit, käsityöläiset, taiteilijat ja oppineet vapaasta valtakunnankaupungista.

21.12_nurnberg_joulumatka_kirkontornit.jpg

21.12_nurnberg_joulu_kirkko_ovi.jpg

Kun on kerätty voimia, voidaan siirtyä historialliselle mailille, keskikaupungin suuntaan, suurimpien nähtävyyksien ohi, kulttuurihistoriallisesti erikoisluokan kävelylle. Joitakin pysähdyspaikoista ovat St. Marthan

21.12_nurnberg_joulu_kirkko_sisa.jpg

kirkko, jonka ikkunat kuuluvat kaikkien aikojen vanhimpiin ja ikonografisesti arvokkaimpiin, Mauthalle-tullihalli, joka valmistui vuonna 1502 ja on 84 metriä pitkä, 20 metriä leveä, 29 metriä korkea, ja siten kaupungin suurin suola- ja viljavarasto, Nassauerhaus, kaunis esimerkki keskiaikaisesta asuinrakennuksesta, Hauptmarkt-tori kauniine suihkulähteineen, Frauenkirche-kirkkoineen ja raatihuoneineen.

21.12_nurnberg_joulutori_3.jpg

NÜRNBERGIN JOULUMARKKINAT (23.12 10-21, 24.12 10-14) Nürnberger Christkindlesmarkt 360° Panorama
Nürnbergin Christkindlesmarktin "pieni kaupunki puusta ja kankaasta" tunnetaan punavalko raidallisin katoksin ja jouluvaloin koristelluista yli 100 puukojustaan. Joulutoria reunustavat kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat vanha kaivo Schöne Brunnen sekä 1300-luvulta peräisin oleva Frauenkirche. Nürnbergin Christkindlesmarkt tunnetaan yhtenä Saksan perinteisimmistä ja vanhimmista (vuodesta 1530) joulumarkkinoista.

21.12_nurnberg_joulutori_myynti.jpg

Joka talvella monet kävijät tulevat Nürnbergiin kävelemää markkinoilla ja juomaan lämmintä hehkuviiniä jouluisessa ilmapiirissä. Monien lisäksi pienissä puukojuissa on myynnissä myös tyypillistä Nürnbergin piparkakkua, joka on merkittävä osa Nürnbergin joulumarkkinamatkaa. Erikoistapahtumat, kuten suurin Feuerzangenbowle, Nürnbergin Kristuslapsi ja romanttinen hevoskyyti vanhoilla postivaunuilla tuo sinut tervetulleeksi joulun tunnelmaan!

21.12_nurnberg_joulumatka_herkuttelijat.jpg

21.12_nurnberg_jouluherkut.jpg

JOULUTORIEN HERKUT

Hehkuviini, hehku-olut, erilaiset snapsit ja paikallinen erikoisuus Feuerzangen Bowle joka on sokeritopan läpi kuumennettua rommin ja punaviinin sekoitusta, erilaiset juustot & grillatut makkarat, paahdetut kastanjat, marsipaaniukot, kanelipiparkakut, hedelmäiset joulurullat eli Weihnachtsstollet, makeiset ja suussa sulava suklaat kuuluvat jokaisen joulutoreilla vierailevan maistelulistalle.

21.12_nurnberg_joulu_lasten_tori.jpg

LASTEN JOULUMARKKINAT (Su 10-21, 24.12 Ma 10-14) Nürnberger Kinderweihnacht 360° Panorama

Aivan varsinaisen Joulutorin takana Hans-Sachs-Platzilla on joulupaikka erityisesti lapsille nostalgisine vanhan ajan höyrykaruselleineen.

21.12_nurnberg_joulu_vierastori.jpg

YSTÄVYYSKAUPUNKIEN JOULUMARKKINAT (Su 23.12 asti klo 10-21).

Rathausplatzin markkinoilla kauppiaat ja käsityöläiset ympäri maailmaa esittelevät kainsainvälistä joulutunnelmaa tarjoten mm: Thüringenin joulu- ja Bratapfelstollen, kreikkalainen hunaja, Nicaraguan-kahvila, jossa mainitaan vain muutamia kulinaarisia erikoisuuksia. Tsekin joulukoristeet ovat myös osa valikoimaa samoin kuin ikoneita Kreikasta, puuleluja ja puuveistoksia Kuubasta, Nicaraguasta, Sri Lankasta, Etelä-Tirolista ja Ukrainasta. Kiinasta löytyy myös helmikaulakoruja ja silkkihuiveja sekä koruja Puolasta ja Ranskasta. Käsintehdyt villatavarat ja muut tekstiilit tulevat Skotlannista, Englannista ja Turkista. Der Markt der Partnerstädte im 360° Panorama.

21.12_nurnberg_joulu_kasityolaiskortteli_2uusi.jpg

HANDWERKERHOF

Nürnbergin ostosmahdollisuuksien ihastuttava erikoispiirre on keskiaikainen käsityöläiskortteli joka on vanhankaupungin sisäänkäynnin "Königstor" -vieressä. Tulemalla keskiaikaisen kaupunginmuurin läpi, voit tuntea saapuneesi kokonaan toiselle aikakaudelle. Perinteiset käsityöläiset, kuten tinanvalajat, lasinhiojat, lasimaalaajat, puuleikkikalujen tekijät, nukenvalmistajat ja nahkatöiden tekijät tarjoavat tuotteitaan täällä jouluisessa ristikkotalo ympäristössä. Tarjolla on Nürnbergin grillattuja makkaroita viehättävässä Bratwurstglöcklein ravintolassa, Frankenin alueen olutta ja viiniä Fränkische Weinstube viinituvassa, Nürnbergin piparkakkuja, puuleluja ja metallitöitä sekä muita käsitöitä. Käsitöiden myynnin lisäksi painopiste on käsityötaidon esittelyssä: kävijät voivat nähdä piparkakkujen leivontaa, keramiikan valmistusta, tinan valantaa, lasin hiontaa, kultasepän työssään tai nukenvalmistajia. Korttelissa on joulun aikaan myös suuri Jouluseiminäyttely.

21.12_nurnberg_joulu_linna_1.jpg

21.12_nurnberg_joulu_linna_alhalta.jpg

NÜRNBERGIN LINNA
Vuosina 1050–1571 Nürnberg oli Pyhän Saksalais-Roomalaisen Keisarikunnan merkittävimpiä kaupunkeja, jossa valtiopäivät ja hovi kokoontuivat Nürnbergin Keisarin linnassa. Se on kaupunkilinnake, joka valmistui 1455, ja kaupungin tunnusmerkki: linna jo on yksi Euroopan mahtavimmista linnoituksista. Linnan rakennutti

21.12_nurnberg_joulu_linna_2_etupiha.jpg

Keisari Friedrich I Barbarossa seuraajineen. Tämän kalliolla 351 m korkeudessa oleva linnan linnoitustorneista on hyvä näköala kaupungille. Keisarinlinna (kaksoiskappeli, keisarisali ja ritarisali) sekä Sinnwell torni ovat avoinna yleisölle klo 9-18 / saksaksi opastetulla kierroksella 90 min. 6 €.

21.12_nurnberg_joulu_museo_kokoelmat.jpg

Kaiserburg-Museum 6 € esittelee 1500- ja 1600-luvun tauluja, huonekaluja ja eri vuosisatojen varrella käytettyja miekkoja, haarniskoja, aseita, kanuunoja ja asetekniikan kehitystä.

21.12_nurnberg_joulu__saksan_kansallismuseo_ulkoa.jpg

21.12_nurnberg_joulu__saksan_kansallismuseo_4.jpg

SAKSAN GERMAANINEN KANSALLISMUSEO

Saksan kansallismuseo Nürnbergissä on maan suurin kulttuurihistoriallinen museo, jonka kiehtovat kokoelmat esittelevät saksankielisen alueen kultturihistoriaa esihistorialliselta ajalta nykypäivään. Museon arvokkaat saksankielisen maailman taiteen ja kulttuurin kokoelmat tekevät museossa käynnistä ainutlaatuisen elämyksen.

21.12_nurnberg_joulu__saksan_kansallismuseo_taulut.jpg

21.11_nurnberg_joulumatka_saksankansallismuseo_kellari.jpg

Museossa kävijä tekee jännittävän löytöretken näyttelyyn joka jakautuu 17 osaan, jotka vaihtelevat varhaisesta historiasta nykytaiteeseen ja kulttuuriin. Aloita kierros tutustumalla saksalaisen kulttuurin juuriin ja kronologisessa järjestyksessä sijoiteltuihin esihistoriallisiin esineisiin. Voit tutkia saksalaisesta taiteesta ja kulttuurista kertovia merkittäviä muinaismuistoja, jotka ovat auttaneet saksalaisen identiteetin kehittymisessä vuosisatojen varrella. Saat sukeltaa ajassa taaksepäin kivikauteen asti ja ihailla esineitä myös Kaarle Suuren ajalta.

Näyttelyssä on noin 20 000 esinettä. Alkuperäisiä töitä mm: Dürer, Rembrandt, Lukas Cranach vanhempi, Veit Stoß, Spitzweg, Ernst Ludwig Kirchner ja Egon Schiele, vanhin maapallo kartta ovat vain muutamia harvinaisuuksia. Museossa on asekokoelma jonka aseet ovat peräisin 1000–1800-luvuilta.

21.12_nurnberg_joulu_durer_museo.jpg

DÜRER MUSEO

Kuuluisin nürnbergiläinen oli taidemaalari Alrecht Dürer (1471-1528). Tästä nürnbergiläisesta tuli kuuluisa taidemaalari, graafikko ja kuvittaja, puupiirrosten & kuparikaiverrusten tekijä. Persoonalliset omakuvat, eläinhahmot ja kaiverrustyöt tulivat kuuluisaksi myös Saksan ulkopuolella. Dürer eli aikakautensa suurimpana saksalaisena taiteilijana ja ensimmäisenä saksalaisena protestanttisena renessanssitaiteilijana. Monipuolista taiteilijaa arvostettiin myös ulkomailla jo hänen elinaikanaan. Hänen teoksiaan on esillä maailman merkittävimmissä museoissa.

23.12_Joulumatka_Nurnberg_Durer_museo_2.jpg

Dürerin elämään ja työhön voi tutustua hänelle omistetussa kauniissa ristikkotalossa sijaitsevassa museossa. Museon näkymä Albrecht Dürerin olohuoneeseen, keittiöön ja taidemaalariin on samalla myös vilahdus Nürnbergin menneisyyteen 1500-luvulla. Museossa käynti on kokemus kaikille aisteille.

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_kunstbunker_1.jpg

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_kunstbunker_3.jpg

MAANALAINEN NÜRNBERG -HISTORIALLISET KALLIOLUOLAT & HISTORIALLINEN TAIDEBUNKKERI

Jo keskiajalla rakennettiin maanalainen käytäväverkko linnan alaisiin hiekkakivikalliohin. Keskiajalla 40 Nürnbergin panimoa käytti kallioluolia ja vesijohtoverkostoa oluen valmistuksessa varastoimiseen. Linnan ja vanhankaupungin alla onkin Etelä-Saksan suurin 20.000 historiallinen käytäväverkosto. Toisen maailmansodan aikana se toimi myös väestönsuojana. Historische Kunstbunker (historiallinen taidebunkkerii) on Nürnbergin vanhankaupungin Nürnbergin linnan alla oleva tunnelikompleksi.

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_kunstbunker_2.jpg

Kesällä 1940 Obere Schmiedgasse 52 talon kivikellari kunnostettiin Nürnbergin taideteosten suojaamiseksi liittoutuneiden ilmapommituksilta. Myöhemmin myös Neutorturmia ja Paniersbunker Paniersplatzin alla käytettiin myös taideaarteiden säilytys bunkkereina.
Kuntsbunkkerissa oli säädettävä lämmitys, ilmanvaihto ja viemäröinti; bunkkeri laajeni 24 metriä alas ja tarjosi ihanteelliset olosuhteet taideaarteiden säilyttämiselle sodan aikana. Opastettuja kierroksia: Historialliset kallioluolat, Historiallinen taidebunkkeri,

oktoberfest_nurnberg_zeppelinkentta.jpg

ZEPPELIN KENTTÄ ELI REICHSPARTEIGELÄNDE (Opaskartta rakennuksista. Printattava kartta)

1933–1938 Nürnbergissä pidettiin syyskuussa NSDAP:n vuotuiset puoluepäivät, koska kaupunki muistutti natseja Saksan muinaisesta mahdista. Albert Speer suunnitteli puoluepäivien paraateja varten Zeppelinfeldin puhujakorokkeen, joka oli Pergamonin alttarin innoittama. Nykyään sitä käytetään katuradan katsomona. Speerin suunnittelemalle 24,5 hehtaarin kokouskentälle mahtui 55.000 osaanottajaa. Suurin osa Ns-ajan rakennelmista purettiin 1967. Opastettuja tunnin kiertoajeluja saksaksi 9 € 22.12 klo 11, 23.12 klo 11 & 12.30, 27.17 klo 11 lähtö Dokumentaatiokeskukselta. 23.12 klo 14 englanniksi 2 tuntia 19 € sis myös Oikeustalossa käynnin.

nurnberg_doku1.jpg

DOKUMENTTIKESKUS

Ludwig ja Franz Ruff:in rakentama Colosseumia mukailevan kongressipalatsi joka jäi Kansallissosialisteilta keskeneräiseksi, pitää nykyään sisällään tiedotuskeskuksen.

21.12_nurnberg_joulu_dokucentrum.jpg

21.12_nurnberg_joulu_dokucentrum_2.jpg

Pysyvä näyttely "Lumous ja väkivalta" ja syitä, yhteyksissä ja seurauksia natsien tyranniasta. Näyttely käydään läpi kronologisessa järjestyksessä. 19 näyttelysalissa kerrotaan natsipuolueen noususta valtaan ja kansallissosialistisen propagandan levittämisestä. Kerrotaan Nürnbergin roolista puolueen hallintojärjestelmässä, kuten kokoontumisista, poliittisista tapahtumista ja oikeudenkäynneistä, joita kaupungissa järjestettiin 1900-luvun puolivälissä. Voit katsella silmännäkijöiden haastatteluista tehtyjä videoita, joissa kerrotaan puolueen hirmuteoista, sekä tietoiskuja, jotka esittelevät Nürnbergin kaupungille ja muulle maailmalle suunnattua natsipuolueen propagandaa.

21.12_nurnberg_joulu_dokucentrum_3.jpg

nurnberg_doku2.jpg

Näyttelytilat esittelee lisäksi: Natsipuolueen historiaa 1918-1945 & kansallissosialistisia rakennuksia, Nürnbergin merkitystä Kolmannessa Valtakunnassa, Nürnbergin rotulait 1935. Näyttely päättyy Nürnbergin oikeudenkäyntiin tärkeimpiä natsijohtajia vastaan 1945-46. Museon shopissa on myynnissä aiheisiin liittyvää kirjalisuutta. Aulassa on myös Museo-Cafe.

21.12_nurnberg_joulumatka_oikeus.jpg

NÜRNBERGIN OIKEUSTALO -OIKEUSSALI 660

Ennen toista maailmansotaa kaupunki koki Kolmannen valtakunnan loiston ja mahtipontisuuden. Kaupungista tehtiin ns. "Stadt der Reichparteitages" eli puoluepäivien kokoontumiskaupunki. Nürnbergin oikeustalo sijaitsee keskustan laidoilla, ja siksi se kärsi vain vähäisiä vaurioita toisessa maailmasodassa. Tämän takia juuri Nürnbergiin perustettiin sodanjälkeen liittoutuneiden sotatuomioistuin jossa sotarikoksista syytetyt pantiin tuomiolle.

Nürnbergin oikeudenkäyntisali on säilynyt alkuperäisessä asussaan ja se on yhä käytössä. Oikeustalolla on näyttely joka esittelee, asiakirjoin, filmi- ja ääninäyttein oikeudenkäyntejä ja natsien rikoksia ihmiskuntaa kohtaan.

Ensimmäinen oikeudenkäynti, jossa syytettiin Saksan korkeinta johtoa, järjestettiin 20. marraskuuta 1945 – 1. lokakuuta 1946. Syytetyiksi valikoitiin lopulta 24 henkilöä, jotka edustivat Saksan poliittisen ja sotilaallisen johdon eri haaroja.

Heitä syytettiin neljästä rikoksesta: Osallistuminen salaliittoon tai yhteiseen suunnitelmaan rauhaa vastaan suuntautuvan rikoksen tekemiseksi, tietyistä sotarikoksista rauhaa vastaan sekä hyökkäyssodan suunnitteleminen ja toteuttaminen, sotarikokset, rikokset ihmisyyttä vastaan.

Oikeudenkäyntiä seurasi kaksitoista muuta oikeudenkäyntiä, joista ensimmäistä kutsutaan lääkärioikeudenkäynniksi (1947). Oikeudenkäynneissä annettiin yhteensä 177 tuomiota, joista 25 kuolemanrangaistusta, 20 elinkautista vankeusrangaistusta, 97 lyhyempää vankeusrangaistusta ja 35 vapauttavaa tuomiota. Nürnbergin oikeudenkäyntejä ja etenkin niissä langetettuja kuolemanrangaistuksia on jälkeenpäin kritisoitu kostohenkisyydestä, mihin vaikutti sodan päättymistä seurannut tunnepitoinen ilmapiiri.

21.12_nurnberg_joulumatka_rautatiemuseo_veturit.jpg

oktoberfestmatka_nurnberg_rautatiemuseo.jpg

RAUTATIEMUSEO

DB:n rautatiemuseo (auki 10-18, sp. 6 €). Tässä Saksan yhdessä vanhimmassa tekniikanmuseossa esitellään rautateiden historiaa Saksassa. Nürnberg on Saksan rautateiden synnyinpaikka. Museossa on kaksi rinnakkaisnäyttelyä jotka esittelevät DB:n ja DR:n historiaa. Esillä on mm. 30 veturia kuten kopio Saksan ensimmäisestä veturista höyryveturi Adler v, 1835 ja

21.12_nurnberg_joulu__db_museo_2.jpg

kymmeniä junanvaunua mm. Rautakansleri Bismarckin ja Baijerin kuningaan Ludwig II:n salonkivaunut, 180 pienoismallia. Näyttely Kolmannen valtakunnan rautateistä. Ne olivat avainasemassa toisen maailmansodan ja holokaustin kauhujen toteuttamisessa. Esillä on myös moderneja innovaatioita sillan- ja tunnelinrakennuksen, sähkötekniikan ja kiskottamisen aloilla. Modellariumin vaikuttavaa pienoismallikokoelmaa, johon kuuluu mittakaavassa 1:5 ja 1:700 rakennettuja junamalleja. Voit ihailla uskomattoman yksityiskohtaisesti laadittua, toimivaa 80 pienoisrautatietä, jossa kulkee yli 30 1:87 mittakaavan junaa. Museo-shop ja ravintola.

21.12_nurnberg_joulu_telemuseo_1.jpg

VIESTINTÄMUSEO

Museo sijaitsee Nürnbergin rautatiemuseon yhteydessä. Se esittelee erilaisia kommunikoinnin ja viestinnän muotoja aikojen kuluessa. Näyttelyn neljä salia käsittelevät viestinnän teemoja - ääniä, kuvia, tekstejä tai internetiä. Näytteitä ovat ensimmäiset saksalaiset puhelin-, posti- ja erilaiset viestintälaitteet.

21.12_nurnberg_joulu_telemuseo_2.jpg

Kokoelmassa on yli 400 kohdetta. Interaktiiviset asemat kutsuvat vierailijoita osaksi näyttelyä. Osallistujat voivat osallistua kirjoitusosastoon, lähettää viestin pneumaattisen viestin välityksellä tai kokeilla televisiokuuluttajan roolia. Esityksiä ja näyttelyitä täydentävät vaihtuvat näyttelyt.

21.12_nurnberg_joulu_tekniikan_museo_1.jpg

21.12_nurnberg_joulu_tekniikanmuzseo_3.jpg

TEOLLISUUSKULTTUURIN TEKNIIKANMUSEO

Museo esittelee teollistumisen kulttuurin ja sosiaalista historiaa. Nürnbergin moottoripyörämuseo ja koulun historiallinen luokkahuone ovat museon yhteydessä. Kävijä näkee mm.  höyrykoneiden talon, painotalon, olohuoneen tai hammaslääkärin vastaanoton. Näet elämisen ja työskentelyn Nürnbergissä teollistumisen aikakaudelta 1800-luvulta aina nykpäivään asti. Entinen pyöräliike, tulostus työpaja, elokuvateatteri - ja elokuvan historiaa, erityisesti entisen NORIS elokuvateatterin historiaa tasatunnein, kotitalouskoneiden sähköistymisen historiaa ym.

21.12_nurnberg_joulu_tekniikanmuseo_2.jpg

Moottoripyörämuseo Ardie, Mars ja Co. erityisesti Zündappin ovat erikoismuseoina.

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_leikkikalumuseo_1.jpg

21.12_nurnberg_joulu_leikkikalumuseo.jpg

LEIKKIKALUMUSEO

Yli 600 vuotta Nürnberg on ollut lelujen kaupunki. Lelujen valmistamisen perinteet ulottuvat keskiajan nukkejen valmistamisesta tinasotilaiden valajiin, peltiajoneuvojen valmistajiin ja maailman suurimpien vuotuisten leikkikalumessujen järjästämiseen.

21.12_nurnberg_joulu_lelumuseo_natsilelut.jpg

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_leikkikalumuseo_2.jpg

Nürnbergin vanhankaupungin sydämessä sijaitseva lelumuseo on osa tätä erittäin rikasta kulttuuriperintöä. Museossa on 1400 neliömetriä näyttelytilaa, "maailman pienoiskoossa": nuket, leikki kaupat, tinafiguurit ja peltileluja, perinteisiä puuleluja ja suuri S koon pienoisrautatiemaailma. Myös nykyajan lelut kuten Lego, Barbie, Playmobil tai Matchbox ovat saaneet arvoisensa paikan museossa. Museon kahvilassa "La Kritz" on mukava istahtaa kahville ja leivokselle.

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_zoo_2.jpg

21.12_nurnberg_joulu_zoo.jpg

NÜRNBERGIN ELÄINTARHA

67 hehtaarin alue on yksi Euroopan suurimmista eläintarhoista. 293 lläinlajia ja 3295 yksiloä.

23.-29.12_nurnberg_joulumatka_2018_zoo_1.jpg

Vanhat puut, idylliset sekametsät ja luonnonmudostumat tekevät Nürnbergin eläintarhasta yhden Euroopan kauneimmista eläintarhoista. Harmonisesti siellä elävät eksoottiset villieläimet välittömässä läheisyydessään runsaasti Euroopan lintulajeja ja nisäkkäitä, hauraat hiekkakivi muodostumat tarjoavat monia luonnollisia elinympäristöjä asukkailleen, joissa he voivat kiipeillä ja olla rauhassa. Suosittu vetonaula on uusi ainutlaatuisen muotoinen delfiini-laguuni.

OOPPERA & MUSIIKKI

Yksi Saksan kauneimmista teatterirakennuksista Nürnbergin oopperatalo Richard Wagner Platzilla. Kompleksissa on oopperan lisäksi kaksi modernimimpaa näyttämöä. Oopperan nettisivu.

23.12 SU klo 19.00  & 27.12 To klo 19.30 Staatstheater Nürnberg Opernhaus: Xerxers nach einem Libretto von Silvio Stampiglia

21.12_nurnberg_joulu_frankki_keittio.jpg

FRANKENIN KEITTIÖ

Franken on tunnettu olut alue, mutta se on myös viinialuetta. Frankenin viinikulttuurilla on pitkät perinteet yli 1200 vuoden ajalta. Frankenin viinitarhat menestyvät arvostetuimpien viinien joukkoon - Silvaner, Müller-Thurgau ja Bacchus. Litteä Bocksbeutel -viinipullo on sukupolvien ajan ollut Frankenin viinien symboli.

Jokainen kaupunki on ylpeä kulinaarisista erikoisuuksistaan. Nürnbergin piparkakut ovat kuuluisia ympäri maailmaa ja ne ovat erittäin rakastettuja. Erityisesti joulun aikaan niitä on saatavilla kaikkialla Nürnbergissä.

Nürnbergin bratwurst ovat suosittu ja tunnettuja koko Saksassa. Olipa kyseessä " 3 in Wegglan " käsin syötävänä sämpylässä tai tinalautasella joissain Bratwurtsküchenistä - Nürnberger Bratwürste on aina Nürnbergin matkan kulinaarinen kohokohta.

Bratwurstille suositellaan kyytipojaksi virkistävää punaista olutta jota pidetään Nürnbergin erikoisuutena.

Vuosisatojen ajan Nürnberg on ollut tärkeä panimokaupunki, olipa kyseessä vaalea, tumma tai todellinen punainen olut – jokaisellle makunsa mukaan. Suosituimmat panimot ovat: Tucher Traditionsbrauerei, Hausbrauerei Altstadthof ja Schanzenbräu.

Piparjuuri on aina kuulunut Frankenin keittiöön kalojen, lihan, Nürnbergin bratwurstin kanssa ja tietenkin käytettynä kastikkeisiin ja salaatteihin.

21.12_nurnberg_joulu_ostoskatu_3.jpg

OSTOSKADUT & OSTOKSET

Nürnbergin historiallisessa vanhassa kaupungissa oleva jo vuonna 1966 rakennettu jalankulkualue on yksi Euroopan suurimmista. Nürnbergin tyylikkäällä ostoskadulla Kaiserstraßella voit ihailla ylellisiä muotimerkkejä, hienoja koruja ja ylellisiä sisustuksia. Lorenzkirchen läheisyydessä on Nürnbergin ostoskaupungin sydän.  Suurten muotitalojen suuret merkit sekä trendikkäät uutuudet ovat asettuneet Nürnbergin ostoskadulle nro 1

21.12_nurnberg_joulu_ostosmahdollisuudet.jpg

Karolinenstraße, Hefnersplatz ja Ludwigsplatz. Täältä voit tehdä ostoksia Nürnbergin suurissa tavarataloissa tutustuen kauden trendeihin. Jos etsit erityisesti nuorten muotia, aloita ostokset Breite Alleella kansainvälisten trendi-kauppojen, katukahviloiden ja pikkuputiikkien luota. Breite Gasse:lla on 60 myymälän City-Point Nürnberg ostoskeskus. Muita isoja ostoskeskuksia ovat mm. yli 100 myymälän ja ravintolan Franken Center, yli 80 myymälän ja ravintolan Mercado.

21.12_nurnberg_joulu_rautatieasema.jpg

NÜRNBERGIN PÄÄRAUTATIEASEMA

Asemarakennuksen alakerrassa on ostoskeskus jossa on 55 myymälää mm Lidl (avoinna 06-22, 24.12 klo 15 asti), Müller (avoinna 08-22), apteekki, useita ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Muita kauppoja löytyy Königstorpassage - asematunnelista.

21.12_nurnberg_joulu_rothenburg.jpg

ROTHENBURG ob der Tauber

Vuoteen 1803 saakka se oli valtakunnankaupunki. Rothenburg ob der Tauberin keskiaikainen vanhakaupunki on hyvin säilynyt ja sen ansiosta kaupunki on maailmanlaajuisesti tunnettu matkailukohde joka edustaa perinteistä postikorttikuvaa keskiaikaisesta Keski-Euroopasta kapeine kujineen ja tiiviisti rakennettuine koristeellisine ristikkotaloineen. Kaupunki kuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin.

21.12_nurnberg_joulu_Rothenburgin_joulutori.jpg

Rothenburg ob der Tauber, pikkukaupunki, jolla on suuri maine. Missään muualla keskiaikaa ei ole säilynyt niin paljon kuin juuri täällä.

21.12_nurnberg_joulu_rothenburg_ilta.jpg

Onko aika pysähtynyt? Näin voisi luulla, kun kulkee tunnelmallisen vanhankaupungin halki ja sen ikivanhojen talojen, viihtyisien aukioiden ja sopukoiden, tornien, suihkukaivojen, porttien, muurien, makasiinien ja viinitupien ohi.

21.12_nurnberg_joulu_rothenburg_joulumuseo.jpg

Vaikka Rothenburg onkin pieni, sieltä löytyy lukemattomia historiallisia nähtävyyksiä, museoita kuten Saksan joulumuseo, kirkkoja, luostareita ja muistomerkkejä. Niille tulisi siis varata jonkin verran aikaa.

21.12_nurnberg_joulu_kirkko.jpg

Voit myös käydä kävelyllä Spitalviertel-kaupunginosassa, ohittaa yhden säilyneistä keskiaikaisista kaupungin porteista tai vierailla upeissa kirkoissa. Kuten esimerkiksi St. Jakobskirchessä, jossa on kaunis, Kristusta ja nukkuvia apostoleja esittävä kivitaulu. Tai merkittävässä, taiteellisesti varustellussa, lammaspaimenten suojeluspyhimykselle omistetussa St. Wolfgang -kirkossa Klingentor-portilla. Sillä ei ole oikeastaan mitään väliä, mihin askeleet johtavat: Rothenburg ob der Tauberissa on niin paljon asioita, joista voi iloita. Ja missä tahansa käytkin, mitä tahansa ihailet ja ihmettelet, niiden jälkeen odottaa aina viihtyisä ruokapaikka, jossa voit sammuttaa nälkäsi ja janosi.

23.12_Joulu_Rothenburg_rikosmuseo_2.jpg

KESKIAIKAINEN RIKOSMUSEO

Tämä rikosmuseo esittelee oikeusjärjestelmää ja lainkäyttöä 1000 vuoden ajalta. Keskiaikaiset kidutusvälineet, naamiot ja mestausvälineet antavat vierailijalle kuvan oikeuskäytännön kehityksestä keskiajalla. Erityisnäyttelynä on "Luther ja noidat" ja noitien metsästys Euroopassa.

23.12_joulu_rikosmuseo_2.jpg

Näyttelyssä on keskiaikaisia kidutus-  ja rangaistusvälineitä. Näyttelyihin kuuluvat mm. siveysvyöt, häpeänaamiot huijaaville leipureille, häpeähäkkejä, niskavaljaat riitaisille naisille ja oluttynnyri rangaistus juopolle. Museossa on 50 000 esinettä, mikä teke siitä alansa suurimman Euroopassa.

21.12_nurnberg_joulu_panoraama_.jpg

21.12_nurnberg_joulu__silta.jpg

BAMBERG -"Historia ja olutkulttuuri kulkevat käsikädessä".

Yli tuhat vuotta vanha Unescon maailman kulttuuriperintökohteisiin kuuluva seitsemän kukkulan ympäröimänä Bambergin kaupunki on kuin täydellinen taideteos kuin barokin ja renessanssin kuvakirja.

Bambergin kaunis keskiaikainen keskusta säästyi toisen maailmansodan loppuvaiheen terroripommituksilta. Kaupungin kaksi tunnetuinta maamerkkiä kohoavat korkealle kattojen yläpuolelle.

21.12_nurnberg_joulu_dom_1.jpg

21.12_nurnberg_joulu__bamberg_dom2.jpg

Näistä vanhempi on Bambergin tuomiokirkko, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1002. Tuomiokirkkoa hieman nuorempi on linnamainen St. Michaelsbergin luostari, jonka muurien suojissa on valmistettu olutta keskiajalta lähtien. Ensimmäiset merkit oluenpanosta ovat siellä kirjattuina muistiin vuonna 1122.

21.12_nurnberg_joulu__bamberg_olut.jpg

Nykyisin St. Michaelsbergissä toimii oluenvalmistuksen historiaa esittelevä Frankenin panimomuseo. Bambergissa on epätavallisen paljon panimoja. 70 000 asukkaan kaupungissa toimii yhdeksän panimoa (Brauerei Fässla, Brauerei Greifenklau, Brauerei Heller-Trum (”Schlenkerla”), Brauerei Kaiserdom, Keesmann Bräu, Klosterbräu, Mahrs Bräu ja Brauerei Spezial) sekä yksi mikropanimo (Ambräusianum). Panimot valmistavat 50 eri olutmerkkiä. Erikoisuutena on savuolut (rauchbier), jota tuotetaan muun muassa Spezial- ja Heller-panimoissa. Heller-Trumin Aecht Schlenkerla Rauchbier on eräs maailman tunnetuimmista savuoluista. Savuoluen historia juontaa juurensa yli 500 vuoden taakse. Sen valmistus alkoi vuonna 1405, mutta aitoa Schlenkerlaa on pantu vuodesta 1678. Olut pannaan vanhankaupungin reunalla sijaitsevan Stephansbergin rinteelle rakennetussa panimossa. Savuoluen salaisuus piilee panimon omassa mallastamossa valmistetuissa maltaissa, jotka paahdetaan pyökkitulen savussa. Olut kypsytetään syvälle kallioon louhituissa tunneleissa. Kaikille kaupungin panimoille ominaista on pitkä ikä ja perinne. Toiminnan jatkuvuus ja elämänfilosofian ulottuminen yli sukupolvien on luontaista katolisille bambergilaisille, joiden ympäristö huokuu historiaa ja ikiaikaista kulttuuria. Bambergin maine olutkaupunkina ja turistikohteena perustuu pieniin käsityöpanimoihin ja niiden laadukkaisiin oluisiin.

21.12_nurnberg_bamberg_joulu_tori.jpg

BAMBERGIN JOULUTORI

Jouluaikana Bambergin jalankulkualueen Maximiliansplatz muuttuu Joulutoriksi. Vanhankaupungin keskellä, valaistuine ja joulukoristeltuine kauppoineen ja kojuineen, se tuoksuu makkaroille, paahdetuille manteleille ja piparkakkuille. Ihastuttavat lelut ja lasipallot pysäyttävät markkinoilla kävijän. Löydät taiteellisia ja laadukkaita käsitöitä ja sisustustarvikkeita. Joululaulujen melodiat ja hehkuviinin tuoksu ovat ilmassa.


21.12_nurnberg_joulu_hotelli_1.jpg

NÜRNBERG HOTELLI****

Hyvätasoinen 4 tähden hotelli sijaitsee Nürnbergin keskustassa vain 100 m kävelymatkan päässä kaupungin päärautatieasemalta. Vanhaan kaupunkiin on alle 10 minuutin kävelymatka. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä metroasemaa ja raitiovaunupysäkkiä, joten pääset helposti tutustumaan tämän kuuluisan kaupungin tarjontaan. Vuonna 1900 rakennetussa ja viimeksi 2016 osittain remontoidussa hotellissa on hissi. Hotellin reception on avoinna 24 h ja siellä on tallelokeroita, lippu- & retkipalvelu. Hotellin Loungessa on maksuton internet-nurkkaus. Hotellissa on saatavilla huonepalvelu klo 06.30-24.00, pesulapalvelu, matkamuisto-/lahjamyymälä. Hotellin julkisissa tiloissa on ilmastointi. Hotellissa on myös terassi.

21.12_nurnberg_joulu_hotelli_2.jpg

Hotellin ravintolassa on tarjolla valikoima sekä Frankenin alueen että kansainvälisen keittiön erikoisuuksia. Ravintola tarjoilee klo 06:30-10:30 buffetaamiaisen. Saatavilla on myös lounas ja illallinen. Hotellissa on myös 30 paikkainen drinkki-baari joka on avoinna klo 18-.

21.12_nurnberg_joulu_hotelli_spa.jpg

Hotellin asiaille on maksuton sisäuima-allas (8 x 4,5 m), suomalainen sauna, infrapunasauna, höyrysuihku. Dreamwater-loungen (17min á 6 €) ainutlaatuinen vesisänky tarjoaa miellyttävän ja rentouttavan hieronnan painesuihkun avulla asiakkaita kastelematta. Maksuton kuntosali.

21.12_nurnberg_joulu_hotelli_huoneet_1.jpg

Käytännöllisesti kalustettu 18 m² huone, jossa on taulu-tv satelliittikanavilla, minibaari, äänieristys ikkunoissa ja kylpyhuone, jossa on suihku tai kylpyamme, hiustenkuivaaja, kylpytakit ja ilmaisia kylpytuotteita. Huoneessa on myös WiFi. Päivittäinen huoneiden siivous.

21.12_nurnberg_jouluateria.jpg

23.12_nurnberg_jouluateria_2018.jpg

24.12 JOULUAATON BUFFET-ILLALLINEN HOTELLIN RAVINTOLASSA KLO 18:

Kermainen kasvistalvikeitto paahdettuja mantelihiutaleita (Tarjoillaan)

* * *

Värikäs salaattibuffet eri kastikkeilla

Waldorf-salaattia Nürnberg Rostbratwürstchen makkaran kanssa

Tomaatti terriini kesäkurpitsahihnassa

Vesimeloonia Schwarztwaldin kinkulla

Rapusalaatti

* * *

Erilaisia leipiä

* * *

Paistettua kalkkunaa tuoreilla sienillä yrtti-kermakastikkeessa

* * *

Paistettua Pohjanmeren lohta kevyellä sahramikastikkeella

* * *

Cannelloni täytettynä pinaatilla ja ricottaa tomaattikastikkeella päällä paistetttua juustoa

* * *

Harjakasvit, espanjalaisia grillattuja vihanneksia

Herttuanperunoita, pieniä frankkien raakakypsennyksiä, yrttiriisiä

* * *

Tuore hedelmäsalaatti, punaviinikermeli

Omenapiirakkaa vaniljakastikkeella

Juustolautanen kansainvälisillä erikoisuuksilla


JOULUMATKA 2018 NÜRNBERG (Alustava matkaohjelma)  (kuvia 2017 Joulumatkalta)

23.12 Sunnuntai

Klo 08.00 kokoontuminen Helsinki Vantaa lentoasemalla Terminaali 2 Finnairin Check-in automaatilla /lähtöselvitystiskillä josta jokainen saa boardin card:in / lentolippunsa. Klo 09.20 FINNAIR:in lento lähtee Müncheniin. Klo 10.55 kone laskeutuu Münchenin lentokentälle. Klo 11.30 bussi lähtee terminaalin ulkopuolelta kohti Nürnbergiä (bussimatka 158 km). Bussi on klo 13.45 Nürnbergissä.

Klo 15.00 St. Lorenz - Lorenzkirche: Urkukonsertti. Vapaa pääsy.

Klo 18.00 St. Lorenz - Lorenzkirche: Adventti Urkukonsertti 10 €. Johann Sebastian Bach:ia.

Klo 19 Circus barnum: JOULUSIRKUS  15 €, Erlanger Straße,  bei Marktkauft  90402 Nürnberg

Klo 19 ARENA Nürnberger Versicherung: Holiday on Ice -Atlantis  25,90-63 €

Klo 19 Staatstheater Nürnberg - Opernhaus: Xerxers nach einem Libretto von Silvio Stampiglia

24.12 Maanantai-Jouluaatto

Klo 06.30-10.30 buffetaamiainen. Osa kaupoista & Joulutori ovat avoinna klo 14 asti.

Klo 10.00 Hallplatz (bei der Mauthalle) Sightseeing Tour City Tour by BUS 2h 30 min. 17 €. Saksaksi & englanniksi. Highlights:
- Former Nazi Party Rally Grounds - still most impressive: Congress
Hall that remained incomplete and Zeppelin Field with Zeppelin
Grandstand
- Palace of Justice - between 1945 and 1949 venue of both Main War
Criminals` Trial and Follow-up Trials
- St. John`s Cemetary - some famous Nuremberg personalities are buried

Klo 11 "St. Lorenz Kirche sehen und erleben - Führung Kurz vor dem Heiligen Abend besonders für Familien und Gäste in Nürnberg". Maksuton kierros.

Klo 14.00 Circus barnum: JOULUSIRKUS 15 €, Erlanger Straße,  bei Marktkauft  90402 Nürnberg

Klo 17.30 hotellin ravintolassa saksalainen Jouluaaton illallinen. Jouluaterian jälkeen halukkaat voivat osallistua tunnelmalliseen joulumessuun.

JOULUN AJAN TAPAHTUMISTA JA KONSERTEISTA TULOSSA LISÄTIETOJA!

Jumalanpalvelukset:

St. Jakob (luterilainen) klo 21 Fränkische Weihnacht

St. Sebald (luterilainen) klo 22 Christmette mit Teilen aus dem Weihnachtsoratorium.

St. Klara (kath.) 22 Uhr "Dem Unbekannten vertrauen" – Christmette

St. Lorenz (luterilainen) klo 23 Christmette

25.12 Tiistai 1. Joulupäivä

Klo 06.30-10.30 buffetaamiainen. Klo 10.30 -17 Päiväretki Bambergiin: matkanjohtajan vetämä kävelykierros Bambergissa. Näemme mm. joulutorin, ruhtinaspiispojen barokkia, uuden residenssin, vanhan raatihuoneen ja tuomiokirkon sekä sen kuuluisan Bamberger Reiter -ratsastajapatsaan. Pidämme omakustanteisen lounastauon perinteisessä bambergilaisessa olut-tuvassa savuolutta maistellen. Vapaata aikaa Bambergissa. Nürnbergissä olemme takaisin iltapäivällä klo 17 aikoihin.

Klo 15.30 & 19.00 Circus barnum: JOULUSIRKUS 15 €, Erlanger Straße,  bei Marktkauft  90402 Nürnberg

Klo 19 ARENA Nürnberger Versicherung: Holiday on Ice -Atlantis  25,90-63 €

JOULUN AJAN TAPAHTUMISTA JA KONSERTEISTA TULOSSA LISÄTIETOJA!.

Jumalanpalvelukset:

Klo 9.30 St. Jakob (ev.) Festgottesdienst zum 1. Weihnachtsfeiertag

Klo 10 St. Sebald (ev.) & St. Lorenz (ev.) Festgottesdienst mit Abendmahl

Klo 10 Frauenkirche (katolil.) Festgottesdienst am Hochfest der Geburt des Herrn

Klo 18 St. Klara (kath.) "Das Leben erträumen" - weihnachtliche Vesper

26.12 Keskiviikko 2. Joulupäivä Tapaninpäivä

Klo 06.30-10.30 buffetaamiainen. TULOSSA LISÄTIETOJA 2. JOULUPÄIVÄN OHJELMASTA. Museot ja eläintarha ovat avoinna normaalisti.

Klo 11 Meistersingerhalle - Großer Saal: Klassik um 11 - Winterwunderland Weihnachten mit Sky du Mont und den Nürnberger Symphonikern. 24-39 €.

Klo 15.30 & 19.00 Circus barnum: JOULUSIRKUS 15 €, Erlanger Straße,  bei Marktkauft  90402 Nürnberg

Jumalanpalvelukset:

Klo 09.30 St. Jakob (ev.)  Gottesdienst

Klo 10 St. Lorenz (ev.) 200 Jahre „Stille Nacht, heilige Nacht“
Texte, Historisches und Musik von Franz Gruber, Samuel Barber, Alfred Schnittke u.a.
Spieluhr (Fa. Eckhardt, Stuttgart um 1880) aus dem Besitz der Familie Herminghaus
Jessica Hartlieb – Violine
Stefan Grasse – Gitarre
Matthias Ank – Stimme, Klavier und Orgel
Susanne Bammessel – Lesungen. VAPAA PÄÄSY

Klo 10.30 St. Egidien (ev.) Singgottesdienst für Groß und Klein

Klo 17 St. Sebald (luterilainen) Musikalische Vesper zum Ausklang der Feiertrage

Klo 17.45 Klo 18 St. Klara (kath.) 17.45 Uhr "Den Augenblick leben" - Weihnachtsgottesdienst

Klo 17 St. Martha - Kirche: Vom Himmel hoch -Weihnachtliche Chormusik und Werke für Trompete und Orgel aus fünf Jahrhunderten. 15 €.

Klo 19 Lux - Junge Kirche Nürnberg: The Gospel People -See the Light-Tour 2018. 29 €.

Klo 13 & 16.30 ARENA Nürnberger Versicherung: Holiday on Ice -Atlantis  25,90-63 €

Klo 20 Vischers Kulturladen: Brandl & Schmitt -Christmas-Blues.15 €. Ermäßigt für: mit Nürnberg-Pass 10,00 €. Reservierung empfohlen unter Tel. 09 11 / 23 1 - 41 42

Klo 20 Hubertussaal: Hilde Pohl Trio & Rebecca Martin: "The Christmas Swingkonfekt" 19,50-22 €.

27.12 Torstai

Klo 06.30- 10.30 Buffetaamiainen.

Klo 11.00 Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände: Bus-Video-Tour über das ehemalige Reichsparteitagsgelände 1 h opastettu bussikierros  9 €

Klo 15.30 & 19.00 Circus barnum: JOULUSIRKUS 15 €, Erlanger Straße,  bei Marktkauft  90402 Nürnberg

Klo 19.30 St. Klara Kirche: Celtic Christmas - Klangreise nach Irland Mit Andy Lang (kelt. Harfe, Gitarre), Judith Förster (Klarinette, Flöte). Keltische Weihnachtslieder und Inspirationen, die berühren.
Vorverkauf: Eckstein (0911/214-2142) Liput 17 € – ennakkoon: 15/ 10 € ) Ovelta 12 € Nürnberg Cardilla.

28.12 Perjantai

Klo 06.30- 10.30 Buffetaamiainen. Klo 09.10-17.30 matkanjohtajan vetämä päiväretki satumaiseen Rothenburg o.d Tauberiin.

Klo 11.00 Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände:  Bus-Video-Tour über das ehemalige Reichsparteitagsgelände 1 h opastettu bussikierros  9 €

Klo 15.30 & 19.00 Circus barnum: JOULUSIRKUS  15 €, Erlanger Straße,  bei Markauft  90402 Nürnberg

29.12 Lauantai

Klo 06.30- 10.30 Buffetaamiainen. Klo 11 huoneiden luovutus. Matkatavarat saa jätettyä hotelliin säilytykseen. Aamupäivä vielä aikaa ostoksille. Klo 14.30 bussi lähtee hotellilta kohti Münchenin lentokenttää jonne se saapuu klo 17. Finnairin lento lähtee klo 18:40. Kone laskeutuu Helsinkiin klo 22:15.

1.7_Finnairin_lennot.jpg

Lentoaikataulu: (Lennolla tarjoillaan kahvia ja mustikkamehua maksutta).

Meno: Sunnuntai 23.12.2018 FINNAIR AY 1401 09:20 - 10:55 Helsinki - München

Paluu: Lauantai 29.12.2018 FINNAIR AY 1406 18:40 - 22:15 München - Helsinki

Sisältää: Finnairin suorat reittilennot Hki-München-Hki sis. max 8 kg käsimatkatavaraa & 23 kg matkaravaraa ruumaan, lentokenttäkuljetukset Nürnbergiin,lentokenttäverot ja matkustajamaksut, 7 yötä buffetaamiaisella Nürnbergissä hotellissa****sekä hotellin saunan & uima-allasosaston vapaan käytön, Jouluaaton saksalaisen illallisen ja päiväretket Rothenburg ob der Tauber & Bamberg suomalaisen matkanjohtajan johdolla. Englannin/saksan kielisen Nürnbergin info-vihkosen. suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

2 pv. Nürnberg Card:in jolla maksuton liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä ja sisäänpääsy 40 museoon mm: Saksan germaaminen kansallismuseo, Kaiserburg, Kaupunginmuseo, Rautatiemuseo, Teollisuuskulttuurin museo, Leikkikalumuseo, Sairaalamuseo, Raitiotievaunumuseo, Taidemuseoita, Oikeustalo, Dokumentaatiokeskus, Historiallinen Taidebunkkeri, Luonnontieteellinen museo, Eläintarha & delfinaario, Planetaario ym.

Nürnbergin Joulutoripassin: kupillisen hehkuviiniä ja 2018 keräilykupin omaksi, nürnbergiläisen piparin, Drei im Weggla“ – aito Nürnberger Rostbratwürstchen makkara sämpylän kera, sisäänpääsyn Jouluseimi näyttelyyn, Nürnberger Christkind postikortin.

Varaa matkalle euroja / luottokortti. Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä! E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.

Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Peruutusehdot

Jos peruutus tapahtuu -48 vrk 75 €, 47-28 vrk ennen matkan alkua peruutuskuluina perimme ennakkomaksun 175 €/hlö. 28 -14 vrk ennen lähtöä peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen peruutuskulut ovat 100 %. Peruutukset sairaustapauksissa: matkustajalla on oikeus peruuttaa matka ja saada takaisin matkasta maksettu hinta vähennettynä toimistokuluilla sekä todellisilla aiheutuneilla kuluilla (esim. lentoyhtiön ennakkomaksu). Toimistokuluina perintään 75 €/hlö. Huomaa että matkan maksamatta jättäminen ei ole vielä peruutus!

21.12_nurnberg_joulu_tucher_logo.jpg