23.-30.12 Joulumatka 2022 Poznan / Posen Puola

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Poznan_7_pv._695__logo.jpg

23.-30.12 JOULUMATKA 2022 POSEN / POZNAN PUOLA 7 pv. 695 €.

Sis. Ryanairin lennot Helsinki-Poznan, 10 kg lentolaukun ruumaan & pienen käsimatkatavaran (reppu 40 x 20 x 25 cm), lentokenttäkuljetukset, lentokenttäverot & matkustajamaksut, hotelli*** 7 yötä buffetaamiaisella, Jouluaaton illallisen. Lisäksi retkinähtävyydet: Stare Zoo, Posenin keskitysleiri kuljetuksin, Saksan keisarin linna, Arkeologian museo ja Taideteollinenmuseo. Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan. 815 € 1hh.

Poznań, yksi Puolan vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista, on nopeasti tulossa joulumarkkinoiden suosikkipaikaksi. Koe Joulun ajan Poznanin puolalaisia perinteitä ja traditioita tunnelmallisessa, historiallisessa vanhan kaupungin ilmapiirissä. Mikset lähtisi Puolaan maistamaan joulun erityisiä ruokia ja juomia sekä löytämään ainutlaatuisia lahjoja? Tule tutustumaan vanhankaupungin katujen viehätysvoimaan, osta käsintehtyjä lahjoja, nauti lumoavista jouluvaloista! Nauti herkullisista tuoksuista, juhlavasta loistosta, jouluisista äänistä ja Wielko-Polskan kulinaarisista elämyksistä. Jouluaattona pääset nauttiman valmiin buffetpöydän antimista.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_tori_2.jpg

Berliinin ja Varsovan puolivälissä sijaitseva entinen Preussin Posen / Poznan on Wielkopolskan pääkaupunki, Länsi-Puolan alue, joka on yksi maan historiallisimmista. Kaupungilla on houkutteleva historiallinen ydinkeskusta, runsaasti goottilaista, renessanssi ja uusklassista arkkitehtuuria. Arvokkaimmat arkkitehtoniset monumentit ovat keskittyneet kolmelle alueelle: Tuomiokirkkosaarelle (Ostrów Tumski), Vanhaankaupunkiin (Stare Miasto) ja Keskustaan. Poznańin vanhakaupunki on upea yhdistelmä värejä ja keskiaikaista arkkitehtuuria, joten sitä ei kannata jättää väliin. Vanhankaupungin monet torit ja kujat kutsuvat sinut kävelylle. Poznan on kuin tehty unohtumattomalle kaupunkilomalle, joka on täynnä kulttuuria, arkkitehtuuria, iloa ja hyvää ruokaa!

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Joulutori_1B.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Joulutori_1.jpg

POZNANIN BETLEHEM JOULUMARKKINAT

Poznańin joulumarkkinat houkuttelevat sekä Poznańin että ympäröivien kaupunkien asukkaita sekä turisteja ulkomailta. Lukuisat nähtävyydet saavat tuntemaan joulun taian lähes välittömästi, ja Poznańissa vietetyt hetket jäävät mieleen pitkään.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Joulutori_2.jpg

Vuonna 2022 kutsumme sinut joulumarkkinoille Poznańin kansainvälisille messuille, Łazarskin kauppatorille ja Plac Wolności -aukiolle. Międzynarodowe Targi Poznańskie vielä 23.12.2022. Pääjoulutori Plac Wolności - 27.12.2022 asti avoinna klo 11:00-21:00. Tapahtuma päättyy 27. joulukuuta, mutta kaikki nähtävyydet eivät katoa heti.

Poznańin joulumarkkinoiden pääpaikkana toimii Plac Wolności aukioi klo 11:00-21:00 27.12.2022 asti . Täältä löydät suurimman osan ruokakojuista, karuselleista ja matkamuistoista. Illan jo hämärtäessä jouluvalojen loiste, leivonnaisten ja hehkuviinin tuoksu ja esiintymislavan joululaulut luovat ainutlaatuisen tunnelman.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_1.jpg

Poznańin Bethlehem sijoittui 3. sijalle eurooppalaisessa kilpailussa "European Best Christmas Markets 2021" ja se on yksi Puolan kauneimmista joulumarkkinoista! Poznańin Betlehem - vuosittainen adventti- ja jouluaikaan liittyvä kulttuuri- ja viihdetapahtuma, joka on järjestetty Poznańin vanhalla kauppatorilla vuodesta 2000.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_9_joulunpyhatori_5_seimi.jpg

Keskipisteenä on jouluseimi elävine eläimineen ja sen vieressä oleva suuri näyttämö, jossa järjestetään musiikkikonsertteja, kilpailuja ja muuta taiteellista ja viihdettä.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Joulutori_4.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11__10_myynti_22.jpg

Ilma tuoksuu paahdetuilta manteleilta, glögiltä ja oluelta ja se helisee joululauluista. Puukojuissa myydään runsaasti perinteisiä käsitöitäkotitekoisia herkkuja, hunajaa, piparkakkuja, kakkuja, juustoa, herkullisia kylmiä lihoja sekä hienostuneita käsintehtyjä lahjoja ja erlaisia joulukoristeita.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_1_kojut.jpg

Voit tehdä löytöjä, kuten käsinmaalattuja lasipalloja, perinteistä keramiikkaa, kirjailtuja liinoja, puuveistoksia, lasimaalauksia, metallitöitä, leluja ja kortteja.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_2_kojut.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_3_puulelut.jpg

Paikalla on lukuisia kojuja, joissa myydään käsitöitä, paikallisia tuotteita, perinteistä ruokaa, glögiä ja lämpimiä aterioita. Joulutorilla on yli 40 näytteilleasettajaa - ei vain Puolasta, vaan kaikkialta Euroopasta: Saksasta, Italiasta, Espanjasta, Belgiasta, Alankomaista ja Liettuasta. Tunnelma muistuttaa saksalaisia ​​Joulutoreja.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_2_goralgrilli.jpg

Joulumarkkinat ovat myös oiva paikka maistaa erittäin hyvää perinteistä puolalaista ruokaa. Miltä kuulostaisivat herkulliset pierogi-piirakat, sieniä ja lihaa sisältävä kansallisruoka bigos-pata tai hapanjauhokeitto żurek?

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Joulutori_3.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_4_grilliherkut.jpg

Tarjolla on totta kai myös paljon erilaisia makkaroita, saslikkeja ja joulumakeisia, kuten monivärisiä karamelleja ja maustettuja pähkinöitä. Älä myöskään ohita syötäviä matkamuistoja, kuten sydämenmuotoisia, värikkäällä kuorrutuksella koristeltuja piparkakkuja.

Pysyvien nähtävyyksien lisäksi Poznańin Betlehemiin liittyy myös tapahtumia, kuten lauluryhmien arvostelut, Poznańin tähden valikoimat, taidetyöpajat ym. Merkittävin on kansainvälinen jääveistosfestivaali, jota on järjestetty vuodesta 2006. Kaupunkiin on tulossa myös Betlehemin rauhanvalo Betlehemin syntymäluolasta.

Yksi Poznańin Betlehemin suurimmista nähtävyyksistä on Christmas Silent Disco - laitamme päähän kuulokkeet, joista kuulemme jouluääniä ja voimme tarttua tanssihulluuteen, kun taas muut ihmiset, jotka oleskelevat vieressämme ilman kuulokkeita - he eivät kuule mitään! Se on todella hauskaa!

Tämä tapahtuma järjestetään Plac Wolnoscissa. Tämä on ainutlaatuinen tapahtumatyyppi, jossa osallistujat on varustettu langattomilla kuulokkeilla. Kullakin kuulokkeella voi kuunnella kolmea kanavaa, joilla kolme DJ:tä soittaa eri musiikkia. Näin osallistujat voivat valita musiikin, jonka mukaan he haluavat tanssia. Kuulokkeet lainattavissa ilmaiseksi klo 17-21, mutta kuulokkeita on rajoitettu määrä, joten älä myöhästy.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Joulutori_5W.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11__paakuvalisa1.jpg

Poznańin Betlehem on nähtävyyksiä lapsille ja aikuisille joka päivä! Niiden lisäksi tulee myös pysyviä pisteitä, jotka ovat käytettävissä koko tapahtuman ajan. Näitä ovat muun muassa: postilaatikko Joulupukille, kauniisti valaistu joulukuusi, lastentarha ja joulutalo tai jääkaupunki.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Joulutori_8_w_lisa.jpg

Lapset pitävät varmasti lukuisista karuselleista ja valtavasta, 33 metriä korkeasta maailmanpyörästä! Näkymät vapaudenaukion maailmanpyörästä Poznańin historiallisiin osiin ovat vaikuttavat.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_fransiskaani_kirkko_jouluseimi.jpg

Bernardyński-aukion fransiskaani kirkossa, voi ihailla yhtä Euroopan suurimmista Jouluseimistä. Se tekee vaikutuksen koollaan ja liikkuvilla hahmoilla

29.10_Posen_sotahistorian_matka_altstadt_aukio_1_2.jpg

POZNAN

Entisessä Länsi-Preussissa oleva (Posen saks,) kaupunki on Warthe joen varrella Länsi-Puolassa. Se on Ison-Puolan voivodikunnan pääkaupunki ja yksi Puolan vanhimmista kaupungeista. Puolan viidenneksi suurimmassa kaupungissa asuu noin 557 000 ihmistä. Posenista tuli jo keskiajalla yksi suurimmista ja merkittävimmistä Puolan kuningaskunnan kaupungeista. Kaupunkia pidetään yhtenä maan kauneimmista kaupungeista, jossa on välimerellinen tunnelma sen renessanssi- ja barokkiarkkitehtuurinsa ansiosta. Erityisesti vanhakaupunki ja Warthe joen varrella oleva katedraalisaari ovat näkemisen arvoisia.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_altstadt_aukio_4_2.jpg

Poznan on yksi Puolan historiallisesti tärkeimmistä kaupungeista. Pitkä historia näkyy Poznanissa eri aikakausien rakennuksina ja monumentteina. Vuonna 1253 saksalaiset uudisasukkaat asettuivat Warthe joen vasemmalle rannalle - katedraalin ja herttuanlinnan väliin - ja antoivat Magdeburgin kaupunkioikeudet. Tämä asutus sijaitsi tarkalleen nykyisen vanhankaupungin paikalla. Seuraavien viiden vuosisadan aikana, Preussin liittoon asti, Posenin paikalla oli muodollisesti kaksi erillistä kaupunkia: toista hallitsivat piispat katedraalisaarella ja toista porvaristo kaupungin muurien sisällä. 21 hehtaarin alueella oleva tori sijaitsi keskeisellä paikalla, jonne myöhemmin rakennettiin myös kaupungintalo.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_linnakukkula1.jpg

1300-luvun loppuun mennessä kuninkaanlinna oli rakennettu Przemyslin vuorelle ja koko vanha kaupunki oli suojamuurein ympäröimä. Seuraavien vuosisatojen aikana rakennettiin lukuisia rakennuksia, ja kaupunki oli tärkeiden historiallisten tapahtumien paikka.

Arkkitehtuurissa erityisen vahva on saksalaissuuntaus. Posen kuului Saksalle 1700-luvulta ensimmäisen maailmansodan loppuun jolloin 38.8 % kaupungin asukkaista oli saksalaisia. Posen on preussilaisen sotamarsalkka Paul von Hindenburgin syntymäkaupunki. Kaupunki liitettiin Puolan toisessa jaossa 1793 Preussiin, jossa se toimi Posenin provinssin pääkaupunkina jonka aikana se laajeni merkittävästi, ja oli myös vahvasti linnoitettu. Keskustan länsiosaan syntyi edustava rakennus- ja kaupunkisuunnittelukokonaisuus, joista merkittävin on epäilemättä keisarillinen linna ja puutarha. Poznań tuli osaksi Puolaa maan itsenäistyessä uudelleen ensimmäisen maailmansodan lopussa 1918–1919.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_altstadt_1_paakuva_2.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_tori_3.jpg

Poznanin historialliset nähtävyydet sijaitsevat suurelta osin pienehkön vanhankaupungin alueella. Historiallisella Poznanilla on kaksi sydäntä: vanhankaupungin aukio Stary Rynek joka on yksi Keski-Euroopan kauneimmista ja Puolan suurimmista aukioista, sekä katedraalisaari Ostrów Tomski, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä aukiolta. Katedraalisaari on yksi Posensin kauneimmista alueista.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_saksalainen_arkkitehtuuri_2_linna_talvi.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_saksalaiset_rakennukset_2.jpg

Keskustassa on myös saksalaisarkkitehtuurin hallitsema alue, jolla sijaitsevat monet tärkeät nähtävyydet, kuten yliopisto, ooppera, oikeustalo, pääposti ja Saksan keisarin vierailua varten 1900-luvun alussa rakennettu linna. Keskustan päänähtävyyksiin tutustuu leppoisasti kävellen päivässä.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_tori_4_raatihuone_talvi.jpg

VANHA RAATIHUONE

Vanhankaupungintorin sydän on Giovanni Battista di Quadron suunnittelema Raatihuone, joka edustaa italialaista renessanssityyliä 1500-luvulta ja on pohjoisen Keski-Euroopan kauneimpia. Näkemisen arvoinen on Suuri sali upeine kattorakenteineen. Raatihuoneen kellari on 1300-luvulta. Julkisivua koristaa kolme kaarikäytäväkerrosta ja Puolan kuninkaiden kuvat. Raatihuoneen julkisivu kuvaa houkuttelevasti kaupungin virkamiesten odotettuja ominaisuuksia. Sen pohjakoristeet korostavat hyveiden allegooria, kun taas ylemmät koristekorut edustavat antiikin sankareita.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_Raatihuone_1_ulkoa_2.jpg

Seinissä olevat ajattomat sanonnat kirjoitettiin latinaksi. Yksi niistä kuuluu: Kaupunki on mikä se on, koska sen kansalaiset ovat mitä he ovat. Päivittäin kello 12 kellotornin pikkuluukusta putkahtaa esiin kaksi toisiaan 12 kertaa pukkaavaa mekaanista pukkia, jotka muistuttavat neuvokkaista, kaupunkia uhkaavasta tulipalosta hälyttäneistä pukeista. Viime sotaan asti kaupungintalo oli tosiasiassa kaupunginvaltuuston kokouspaikkana. Huolimatta toisen maailmansodan aikana tapahtuneista lukuisista vaurioista, kaupungintalo on edelleen säilyttänyt 1500-luvun renessanssin ilmeensä.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_Raatihuone_museo2_2.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_Raatihuone_museo1_2.jpg

Raatihuoneen kauniissa renessanssisalissa ja goottilaisissa kellareissa on Poznańin historian museo joka esittelee kaupungin historiaa aina 900-luvulta nykyaikaan asti. Torin laidalla on Soitinmuseo, jossa on monipuolinen kokoelma eri aikakausien soittimia. Museo on 2022 remontissa!

29.10_Posen_sotahistorian_matka_vanhankaupungin_tori_2_2.jpg

VANHANKAUPUNGIN TORI

Vanha tori (puolal.Stary Rynek) on Poznanin aukion nimi, joka perustettiin kaupungin perustamishetkellä vuonna 1253 kauppapaikaksi. Noin kahden hehtaarin alue on Puolan kolmanneksi suurin kauppapaikka ja yksi suurimmista Euroopassa. Toiseen maailmansotaan saakka tori oli kaupungin keskus. Sodassa se tuhoutui kokonaan. Jälleenrakennettuna onnistuneen restauroinnin ansiosta tori on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_tori_5.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_vanhankaupungin_tori_1_2.jpg

Suurin osa Vanhankaupungin torin nykyisin nähtävistä rakennuksista on pikkutarkasti sodan jälkeen uudelleenrakennettuja barokki- ja renessanssiajan rakennuksia kuten ns. Krämerhäuser ominaisilla arcadeillaan, Kaupunkinvaakahuone (1500-luvulla, kunnostettu), Pääkaartitalo 1700-luvulta, nykyään Posenin kansannousun museo 1918/19, Dzialynskin palatsi (Pałac Działyńskich) klassinen rakennus 1700-luvulta Mielzynskin palatsi (Pałac Mielżyńskich) klassinen rakennus 1700-luvulta.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_luostari_2_talvi_panoraama.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_7_kirkkokuja.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_luostari_kirkko_sisakuva_1.jpg

Pyhän Stanislauksen jesuiittakirkko (Fara) on yksi Puolan mahtavimmista barokkikirkoista, rakennettu vuosina 1651–1732. Kirkon silmiinpistävä julkisivu sulkee kadun horisontin. Syvennyksissä on pyhimysten hahmoja, ja keskellä kotkan päällä jesuiittaritarikunnan perustaja. Muista katsoa temppelin sisälle, joka ilahduttaa sinua sen muodon rikkaudella ja ylellisellä sisustuksella. Kolmilaivainen kirkko on koristettu runsain veistoksin, stukkokoristein ja maalauksin. Poikkiholvatut sivukäytävät on jaettu 1800-luvun alkupuoliskolla rakennettuihin kappeleihin, joissa on alttari. 1700-luvulla Jokaisella kappelilla on oma suojeluspyhimys. Kaunis esimerkki barokkiarkkitehtuurista, pakollinen vierailu jokaiselle turistille.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_luostari_kirkko_sisakuva_2.jpg

Alttari on roomalaisen Pompeo Ferrarin käsialaa. Kirkon inspiroiva marmorinen sisustus yhdessä kauniin julkisivun ja Friedrich Ladegastin 2600 pillisten urkujen vielä alkuperäisen kauniin äänen kanssa ovat kokemisen arvoisia. Kirkko sai "pienen basilikan" aseman vuonna 2010 paavi Benedictus XVI:n ansiosta. Lauantaisin klo 12.15 järjestetään urkukonsertteja vuodelta 1876 peräisin olevalla urulla. Älä unohda vilkaista kokemisen basilikan sisäpihaa, rauhallista paikkaa, jossa yleensä järjestetään ulkonäyttely tai muuta. Sieltä on vain muutama askel Chopin-puistoon. Entisen jesuiittaopiston rakennukset ja nykyinen balettikoulu kirkon ympärillä muodostavat upean kokonaisuuden, jota on mahdoton kuvailla. Sinun tarvitsee vain nähdä se itse.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_6_luostari_talvi.jpg

Plac Kolegiackin kolmikerroksinen entinen jesuittojen korkeakoulurakennus on rakennettu 1700-luvulla, ja hevosenkengän muotoinen rakennus tilavalla sisäpihalla ja kaksisiipiisellä luostarilla tekee vaikutuksen. Barokkityyliset julkisivut on jaettu reunalistalla ja pilastereilla. Tessiniläisen Giovanni Catenazzi sunnittelema vuonna 1732 valmistunut jesuiittakollegio on nykyisin kaupungintalo, jossa vuonna 1828 konsertoi Frédéric Chopin ja syksyllä 1806 asui Napoleon Bonaparte. Poznań oli yksi tärkeimmistä jesuiittojen keskuksista Puolassa. Preussin aikoina talossa asui Posenin suurherttuakunnan kuninkaallinen kuvernööri ja toimi Posenin maakunnan hallitus.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_jouvalot_silta.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_tuomiokirkkosaari_2.jpg

18.11_Posen_60v__tuomiokirkkosaari_1.jpg

Poznań syntyi Ostrow Tumskille eli Katedraalisaarelle, jonne 900-luvulla perustettiin puolustuslinnake. Piastien hallitsijasukuun kuulunut Puolan ensimmäinen hallitsija Mieszko I otti kasteen Kirkkosaarella vuonna 966. Samalla koko kansa kääntyi kristinuskoon sen läntisessä muodossa. Katedraalin lisäksi katedraalisaarella on useita tärkeitä museoita, jotka tarjoavat tietoa maan historiasta tai esittelevät katedraalin aarteita. Katedraalisaari vain 15 minuutin kävelymatkan päässä vanhalta kauppatorilta itään.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_Dom_1.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_Dom_2.jpg

TUOMIOKIRKKO

Saaren siluettia hallitsee vuonna 968 perustettu, mutta toistuvia tuhoja kärsinyt Pietarin ja Paavalin katedraali. Arvokkaimmat, tuholta säästyneet 12 kappelia ovat kuorin vieressä. Poznańin katedraali on kolmilaivoinen basilikakirkko, joka on rakennettu latinalaisen ristin pohjapiirroksen mukaan.Pronssisen oven yläpuolella on muotoiltu ikkuna, jossa on runsaasti koristeita. Yläpuolella on goottilainen porrastettu pääty. Poznańin katedraali on Puolan ainoa, jossa on jopa viisi tornia. Kolme muuta ovat ambulatorion yläpuolella. Myös sisustus on entisöity keskiaikaiseen goottilaistyyliinsä. Bysanttilaistyylisessä Kultaisessa kappelissa on Puolan kahden ensimmäisen hallitsijan, Mieszko I:n ja hänen poikansa Boleslav Urhean sarkofagit.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_dom_3.jpg

Kappelissa on myös saksalaisen kuvanveistäjän Christian Rauchin 1800-luvulla veistämät patsaat heistä. Kellarikryptassa on esillä kaivauksissa löytyneitä esiromaanisen ja romaanisen kirkon jäänteitä. Esillä myös jäänteitä 900-luvun kastemaljasta, josta Mieszko I mahdollisesti sai kasteen. Saari on säilyttänyt kirkollisen luonteensa.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_arkkihiippamuseo.jpg

ARKKIHIIPPAKUNNAN MUSEO

Museon pysyvässä näyttelyssä on esillä pääasiassa pyhiä monumentteja, jotka on tuotu Wielkopolskan eri kirkoista, kuten esimerkkejä pyhästä kultasepistä, liturgisia vaatteita, veistoksia, maalauksia ja käsitöitä. Siellä on myös museolle lahjoitettuja huonekaluja ja toiminnallisia esineitä sekä Leon Wyczółkowskin maalauksia ja piirustuksia.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_portti1.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_portti2.jpg

PORTA POSNANIA

Merkittävä Porta Posnania yhdistää symbolisesti Poznanin vanhimmat Katedraalisaaren ja Śródkan alueet. Se houkuttelee kävijöitä multimedianäytöllä, koulutuspajoilla, kulttuuritapahtumilla ja kiertokäynneillä. Se esittelee Tuomiokirkkosaaren kiehtovan historian ja kannustaa vierailijoita tutustumaan siihen äänioppaan avulla. Porta Posnania on täydellinen lähtökohta kaupunkiin tutustumiseen Royal-Imperial Route -reitillä.

Poznańin katedraalisaarella oli aikoinaan yksi Piast-dynastian nousevan valtion tärkeimmistä siirtokunnista. Paikka, johon herttua Mieszko valitsi asettaua. Yli vuosituhannen ajan se on ollut myös Puolan ensimmäisen katedraalin paikka. Saaren kiehtova menneisyys 800-luvulta nykyaikaan kansallisen ja eurooppalaisen kehityksen taustalla on esillä Brama Poznania ICHOTissa. Brama Poznania  näyttelyssä todelliset historialliset nähtävyydet ja Poznańin katedraalisaaren merkittävä historia muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Muista aloittaa vierailusi näyttelyllä ja vasta sitten, tietoisena alueen merkityksestä, lähde tämän vuosituhannen vanhan saaren löytökierrokselle.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_tuomiokirkkosaari_argeologian_museo.jpg

GENIUS LOCI

Arkeologinen suojelualue Genius loci (latinaksi paikan vartijahenkeä) Ostrów Tumskissa Poznańissa on paikka, jossa on esillä varhaisen Piastin linnakeskuksen linnoitusten jäänteitä. Suojelualueella esitelty 1000-luvun lopulla rakennetun linnan linnoituksen osio antaa mahdollisuuden kokea niiden mahtavuus ja tutustua keskiaikaisen puolustusarkkitehtuurin tekijöiden insinööriajatukseen. Tilassa voit nähdä myös 1500-luvulta peräisin olevan linnoitusinvestoinnin jäänteet - suuren kulttuurin suojelijan - piispa Jan Lubrańskin - aloitteesta rakennetut muurit. "Genius Loci" yhdistää perinteet moderniin teknologiaan. Kävijöillä on mahdollisuus katsoa elokuvateatterissa 3D-tekniikalla tehtyä elokuvaa sekä ihailla monumentaalisten penkereiden alkuperäisiä jäänteitä tuhannen vuoden takaa. Holografinen kuva ja multimediakioskit auttavat ymmärtämään linnoitusjärjestelmän toimintaa entistä paremmin. Avoinna klo 10:00 - 16:00. Aikuiset 10zł / 2,50 €, eläkeläiset ja lapset: 6zł / 1,50 €.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Tuomiokirkkosaaren_ravintola_talvi.jpg

Ravintola Tumska Tuomiokirkkosaarella viittaa nimensä puolesta rustiikkityyliin paitsi sisustuksen, myös tarjoiltujen ruoka-annoksien suhteen. Ruokalistalta löytyy mm. muunnelmia paikallisesta gzikistä, naudanlihatartaarista, verikeitosta nuudeleilla ja porsaan sisäfileetä metsäsienikastikkeella. Kokonaisuus sopii täydellisesti ravintolan sijaintiin - lyhyt matka kuuluisaan Ostrów Tumskin katedraaliin korostaa entisestään kulinaarista kiehtovuutta menneisyyteen. Erinomainen palvelu, herkullinen ruoka ja erittäin kohtuullinen hintataso.

21.3_Breslau-Posen_arkeologian_museo_1_posen.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_arkeologian_museo_lisa2.jpg

ARKEOLOGINEN MUSEO

Puolan ainoa todellinen obeliski muinaisesta Egyptistä, työkaluja, joita nykyisen Poznanin alueen ensimmäiset asukkaat käyttivät useita tuhansia vuosia sitten, kasvojen muotoiset hautauurnat - nämä ovat joitain epätavallisia nähtävyyksiä, joita voi nähdä vuosilta 1545-1549 rakennetussa Gorkan palatsissa olevassa Poznanin arkeologisessa museossa. Tämä on yksi Puolan vanhimmista, suurimmista ja aktiivisimmista museoista. Pihalla, joka on hiljattain päällystetty lasikatolla, on 3,2 metriä korkea egyptiläinen obeliski noin vuodelta 1200 eaa.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_arkeologian_museo_lisa1.jpg

21.3_Breslau-Posen_arkeologian_museo_2_posen.jpg

Viisi pysyvää näyttelyä: Wielkopolskan esihistoria, Puolan synty,

18.11_Posen_60v__argeologianmuseo_1.jpg

21.3_Breslau-Posen_arkeologian_museo_3_posen.jpg

Kuolema ja elämä muinaisessa Egyptissä, Sudanin arkeologia ja Pohjois-Afrikan kalliotaide.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_arkeologian_museo_lisa3.jpg

Nämä näyttelyt on varustettu multimedialla. Jotkut näyttelyistä ovat vuorovaikutteisia, ja vierailijat voivat kokeilla taitojaan kivitaideriitin luomisessa, omaksua kaivauksen parissa työskentelevien arkeologien rooleja tai kokeilla todellista keskiaikaista ritarin ketjupostia. Arkeologinen museo on yksi Puolan vanhimmista; Se jatkaa vuonna 1857 perustetun Puolalaisen ja slaavilaisen Antiikkimuseon perinnettä. Museo on avoinna: Ma-to 09-16, pe-la 10-17, su 12-18. Sp. 10zł/ 2,50 €. Museokauppa tarjoaa laajan valikoiman arkeologiaan temaattisesti liittyviä julkaisuja, sekä Poznańin historiaan liittyviä teoksia.

PERUNAMUSEO

Poznanin seudulla perunaa sanotaan pyraksi eli potuksi. Peruna on kiinnostava, maailman neljänneksi suosituin vihannes. Se löydettiin Eurooppaan Etelä-Amerikasta. Perunan historia 1500-luvulta ruokapöydillemme saapumiseen asti on pitkä, tapahtumarikas ja kiehtova. Puolassa peruna omaksuttiin isommassa mittakaavassa ensin Wielkopolskassa. Siksi on vaikea kuvitella Poznania ilman sen symbolille perunalle omistettua museota. Museo on moderni ja siihen tutustutaan huumorin pilke silmäkulmassa. Museossa on interaktiivisia osioita, joissa kävijä pääsee itse setvimään perunan saloja. Museovieraat pääsevät eksoottiseen Peruun yhdessä sen valloittajan Francisco Pizarron kanssa, tutustuvat inkavaltioon, käyvät kuningas Jan III Sobieskin hovissa, osallistuvat perunannostoon ja oppivat, kuinka koloradokuoriaista vastaan taistellaan. Museo-oppaiden vanhat asut viimeistelevät ilmapiirin, ilmassa leijailee paahdetun perunan tuoksu ja aiheeseen sopiva musiikki soi taustalla Jokainen kävijä pääsee myös osallistumaan työpajoihin, joissa voi valmistaa ja paistaa oman pottunsa. Poznanin kokonaan perunalla omistettu museo on ainoa laatuaan Puolassa. Tervetuloa tutustumaan perunamuseoon! Museo 20 zł / 5 €.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_kansallismuseo_1.jpg

POZNANIN KANSALLISMUSEO

Vuosina 1900-1903 rakennettu rakennus muistuttaa Berliinin Karl-Friedrich-museota. Molempien esineiden oli tarkoitus esitellä Saksan valtaa koristeineen ja sisustuksineen. Rakennus on esimerkki Keisari Wilhelmin preussilaisen ajan tyylisistä rakennuksista. Itsenäistymisen jälkeen vuonna 1919 Keisari-Friedrich-museo muutettiin Wielkopolska-museoksi ja vuonna 1950 kansallismuseoksi. Saksalaisiin taiteilijoihin viittaavat ulkoiset koristeet korvattiin puolalaisilla. Nykyään päärakennuksessa sijaitsevat Puolan taiteen galleria, ulkomaisen taiteen galleria, juliste- ja designgalleria, nykytaiteen galleria sekä grafiikkakabinetti ja numismaattinen kabinetti.

Ulkomaisten maalausten kokoelma (lahjoittaja Atanazy Raczynski), muinaisia ​​ja keskiaikaisia ​​taideteoksia nykyaikaisiin runsaisiin puolalaisten maalausten kokoelmiin. Poznańin kansallismuseo on on yksi Puolan vanhimmista, suurimmista ja tärkeimmistä museoista. 1900-luvun alussa rakennetussa maalausten ja veistosten galleriassa on pääasiassa länsieurooppalaisia ​​teoksia Hollannista, 1500- ja 1600-luvun Flanderista, 1400-1700-luvun Italiasta ja Saksasta sekä ainoa espanjalaisen taiteen kokoelma Puolassa mukaan lukien teoksia taiteilijoilta. Poznańin kokoelmaan kuuluu myös arvokkaita ranskalaisten maalareiden teoksia. Museossa on myös erinomaisia ​​puolalaisia ​​maalareita, kuten Jacek Malczewski, Stanisław Wyspiański ja Jan Matejko.

18.11_Posen_60v__kansallismuseo_2.jpg

Pohjakerroksessa on keskiaikaisen taiteen pysyviä näyttelyitä, erinomaisia ​​veistoksia ja maalauksia 1100-1500-luvuilta. Alakerrassa on Muinainen taidegalleria, jossa on ainutlaatuinen kokoelma Rooman keisarillisia muotokuvia puolalaisissa kokoelmissa, alakerrassa Keskiaikainen taidegalleria - kokoelman vanhimmat näyttelyt ovat myöhäisromaanisia muistomerkkejä. Arkkitehtoninen kiviveistos Strzelnon Norbertiiniluostarista Kujawyssa noin vuodelta 1200 ja Puolan taiteen galleria XVI - XVIII, jossa on ainutlaatuinen kokoelma arkkumuotokuvia.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_kansallismuseo_2.jpg

Ensimmäisessä kerroksessa on kokoelmia Länsi-Euroopan taidetta - hollantilaista maalausta Quentin Massysin, ja Joos van Cleven maalauksia, flaamilaisia ​​ja hollantilaisia ​​maalauksia Jan van Goyenin, Salomon Ruysdaelin tai italialaisen Willem Clesz Hedan teoksilla Sofonisbyn maalauksilla. Anguissola Bronzin, Bellini, Strozzi, Saksan ensimmäinen puoli vuosisata - Arnold Böcklinin, Johann Overbeckin kankaat ja Puolan ainoa espanjalaisen maalauksen kokoelma, jonka helmiä ovat Zurbaranin, Riberyn ja Velazquezin mestariteokset. Poznańin kokoelmaan kuuluu myös useita erittäin arvokkaita ranskalaisten mestareiden teoksia, joista ainoa Claude Monet'n maalaus Puolassa on Ranta Pourvillessä.

18.11_Posen_60v__kansallismuseo_1.jpg

Uudessa siivessä on Puolan taidegallerian teoksia valistuksen ajoilta romantiikan, realismin, ekspressionismin, impressionismin,  ja symbolismin taiteen kautta - mukaan lukien Puolan suurin Jacek Malczewskin maalauskokoelma, maalaus, mm. Chełmoński, Podkowiński, Pankiewicz, Gierymski, Boznańska, Laszczkan, Szymanowskin, Dunikowskin veistokset, École de Paris -piirin taiteilijat, koloristit Kantorin, Nowosielskin, Szapocznikowin nykytaiteeseen ja teoksia kahden viime vuosikymmenen ajalta.

18.11_Posen_60v__taiteollinen_museo_1_a_ulkoa_kesa.jpg

Kukkulalla entisessä Iso-Puolan ruhtinaiden linnassa on Teollisisen muotoilun / Koristetaiteen museo ja rinteellä barokkityylinen fransiskaanikirkko.

18.11_Posen_60v__taiteollinen_museo_3_asesali.jpg

TAIDETEOLLISUUSMUSEO

Taideteollisuusmuseo on Poznańin kansallismuseon haara. Se sijaitsee Przemysł-kukkulalla Poznańin sydämessä. 43 metriä korkeasta linnan tornista avautuu ainutlaatuinen näkymä kaupunkiin ja sen ympäristöön. Raczyńskin ja Przemysłan linnan yhdistetyissä rakennuksissa, lähes 1500 m²:n alueella, esitellään uusi pysyvä, kokonaan taideteolliselle muotoilulle omistettu näyttely - ainoa tällainen paikka Puolassa.

18.11_Posen_60v__taiteollinen_museo_2.jpg

Noin 2000 esinettä on esillä 18 tilassa ja 4 kerroksessa - esineitä, jotka ovat olleet ihmisen käytössä keskiajalta nykypäivään ja jotka palvelivat eri olosuhteissa.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhankaupunki_linnan_muotoilumuseo_lisakuva.jpg

Esineiden joukosta löytyy huonekaluja, keramiikkaa, lasia ja metallia, aseita, koruja, kankaita, pukuja ja asusteita. Museo esittelee taideteollisuutta keskiajalta nykyaikaan.

Museon 43 metrin korkea linnatorni sijaitsee Przemysl -kukkulalla ja tarjoaa sensaatiomaisen näkymän vanhan kaupungin torille ja kauniiseen kaupunkiin. Ensimmäinen täysin lasitettu terassi sijaitsee kuudennessa kerroksessa ja siihen pääsee helposti hissillä. Jos pidät vapaasta näkymästä, sinun on kiivetä muutama askel kerrosta ylemmäksi tornia kiertävälle näköalatasanteelle. Mutta näkymät on todella sen arvoisia, kuten videosta näet.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_linnakukkula_3_taiteollisuusmuseo_3.jpg

18.11_Posen_60v__taiteollinen_museo_1_kirkko.jpg

Kokoelma on esillä tavalla, joka helpottaa ihmisten tarpeiden, toiveiden ja kiinnostuksen kohteiden tuntemista ja ymmärtämistä, samalla kun esitellään menneiden ajanjaksojen aineellista, henkistä ja henkistä elämää. Museon sijaintipaikan kuninkaallisen menneisyyden muiston säilyttämiseksi pohjakerrokseen on sijoitettu Przemysl II:ta ja linnan historiaa käsittelevä näyttely.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_soitinmuseo.jpg

SOITINMUSEO

Soitinmuseo on ainoa laatuaan Puolassa ja yksi harvoista Euroopassa. Se perustettiin vuonna 1945, ja siellä on noin 2000 näyttely esineen kokoelma eri puolilta maailmaa. Poznańin soitinmuseo on varmasti mielenkiintoinen nähtävyys sekä asiantuntijoille että maallikoille. Kokoelma on todella vaikuttava.

Pysyvässä näyttelyssä on kokoelma puolalaisten ja italialaisten soitinvalmistajien kielisoittimia, suuri määrä pysty- ja flyygelejä sekä valikoima puu- ja vaskisoittimia. Osa näyttelystä on omistettu puolalaisille kansansoittimille, loput Afrikasta, Australiasta ja Oseaniasta, Aasiasta ja Euroopasta tuleville soittimille. Yksi arvokkaimmista ja samalla vanhimmista soittimista on yksi neljästä säilyneestä kelttiläisestä karnyksista 2. tai 1. vuosisadalta eKr. ja Lusatian kulttuurista noin 3 tuhatta vuotta vanha soitin. Museossa on Keski- ja Länsi-Euroopan ainoa tiibetiläisten soittimien kokoelma. Se sisältää teleskooppitrumpetteja, symbaaleja, oboja ja symbaaleja. Pohjakerroksessa on erittäin pitkät perinteet mekaaniset instrumentit. Kokeelliset instrumentit herättävät varmasti suurta uteliaisuutta, esimerkiksi hiljainen viulu, eli viulu ilman soundboardia, joka tuottaa erittäin hiljaisia ​​ääniä (upea idea lahjaksi aloittelevalle naapuriviulistille), tai jazzviulu, johon on kiinnitetty trumpetti vahvistamaan kielten äänet. Ensimmäisessä kerroksessa, goottilaisessa salissa, voit ihailla Puolan ainoaa säilynyttä kahdella rivillä varustettua cembaloa 1700-luvulta. Puolalaisten soittimien osasto sisältää kaikki kahdeksan säkkipillimuotoa ja on Puolan suurin kokoelma niitä. Yksi huone on kokonaan omistettu Fryderyk Chopinille, jossa voit nähdä kuoleman jälkeisen naamion, mestarin käden ja pianon, jolla hän konsertoi Antoni Radziwiłłissa Antoninissa.

Museossa on näyttely, joka on omistettu Jan Kaczmarekin teokselle, joka on yksi kolmesta puolalaisesta elokuvamusiikin Oscar-voittajasta. Oscar-palkinto, jonka Jan Kaczmarek sai elokuvasta "Finding Neverland" musiikista vuonna 2005 on esillä lasikaapissa, ja se on suuri ylpeyden lähde kaikille paikallispatriooteille,

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_pukumuseo.jpg

HISTORIALLISTEN PUKUJEN MUSEO

Näyttely sisältää kokoelman historiallisia pukuja ja asusteita, pääasiassa 1800-luvulta. Jatkuvasti kasvavassa kokoelmassa on yli 50 pukua, joista osa alkuperäisiä, osa rekonstruoituja. Se on Puolan suurin tämän tyyppinen yksityinen kokoelma. Malliston tavoitteena on popularisoida tietoa 1800-luvun muodin historiasta. Mallisto sisältää mekkoja, alusvaatteita ja asusteita.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_kirjailijan_museo.jpg

HENRYK SIENKIEWICZ MUSEO

Vuoden 1905 Nobel-palkinnon voittaja Henryk Sienkiewicz muistetaan parhaiten historiallisista romaaneistaan. Hän olikin aikoinaan yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Sienkiewicz tunnetaan kansainvälisesti parhaiten Quo Vadis, kristinuskon syntymäeepoksen (1896) kirjoittajana, joka on käännetty 50 kielelle. Tämä hänen perinnölle omistettu museo sijaitsee talossa, joka kuului aikoinaan italialaiselle arkkitehdille Jean Baptiste Quadrolle (se on hänen rintakuvansa, jonka näet ulkona), ja kokoelma on Ignacy Mośin elämäntyö. Henryk Sienkiewiczille omistettu elämäkertamuseo sijaitsee osoitteessa 84 Stary Rynek (ul. Zamkowan kulma). Museon kokoelmiin kuuluvat: kirjailijan kirjeenvaihto, käsikirjoitukset, valokuvat, mitalit, yksittäisten teosten ensipainokset, monikieliset (mukaan lukien eksoottiset) käännökset, Sienkiewiczin teosten inspiroimia taideteoksia (taidekokoelmat sisältävät noin 2000 esinettä).

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_kaupungin_keskiaikainen_pienoismalli.jpg

HISTORIALLISEN POZNANIN / POSENIN PIENOISMALLI

FransiskaanI kirkon holveissa on kolme mallia: historiallisen Poznańin malli, ensimmäisen Piastien kaupungin malli ja vanhan kauppatorin malli. Ensimmäinen kuvaa Poznańia Braun-Hogenbergin vuoden 1618 maalaukseessa mittakaavassa 1:150. Toinen esittää Poznańin syntymistä 900 luvulla. Sokeat huomioiden kolmas malli (1:100) on tehty kuperatekniikalla. Elementtien kuvaukset ovat pistekirjoituksella.

Ensimmäinen malli esittää Poznańia sellaisena kuin se esitettiin Braun-Hogenbergin maalauksessa vuodelta 1618. Sen keskiosan peittää Warta-joen vasemmalla rannalla, keskiaikaisten muurien ympyrässä sijaitseva kaupunki. Lisäksi voit nähdä miniatyyrin Ostrów Tumskista, jolla on suuri merkitys Poznańin ja Puolan historiassa, sekä miniatyyriä seuraavista esikaupunkikylistä: Chwaliszewo, Garbary, St. Martin ja St. Adalbert.

Vierailijat voivat kuunnella puolen tunnin tallenteen historiallisesta Poznanistasta, sen asukkaiden elämästä ja siitä, miten kaupunki on kehittynyt aikojen saatossa. Malli ei näytä vain Poznańin keskiaikaisia rakennuksia, vaan myös sen asukkaiden elämää. Kaupunki on täynnä elämää ja jokaisella on tietty tehtävä suoritettavana tehokkaasti toimivassa mekanismissa. Valaistusjärjestelmä korostaa kaupungin peräkkäisiä osia sellaisina kuin ne on kuvattu tallenteessa. Historian löytämistä auttaa ainutlaatuinen lasershow laitteesta, joka näyttää 16,8 miljoonaa väriä. Malli on tehty mittakaavassa 1:60, jonka ansiosta voimme ihailla rakennusten lisäksi myös ihmishahmoja. Näytelmän viimeistelevät ääniefektit, jotka on saavutettu pitkälti subwoofer-kaiuttimen ansiosta, jonka teho saa fransiskaanien kirkon kellarin vapisemaan. Valojen, äänen ja erikoistehosteiden esitys on kommenteilla englanniksi, saksaksi ja venäjäksi. Esitys kestää noin 30 minuuttia. Esitykset klo 11:00, 11:45, 12:30, 13:15, 14:00, 14:45, 15:30, 16:15, 17:00. Lippujen hinnat: 26 zl / 6,5 €. Liput tulee ostaa vähintään 15 minuuttia ennen esitystä tai ennakkoon. Kiinni 23.–24.–25.12.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_1_2.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_4_2.jpg

ASEMUSEO

Museo sijaitsee Preussin vuosina 1828-1842 rakentamassa entisen Weinbergfestung (Fort Winiarian) alueella. Museo on vuonna 1872 rakennettussa bunkkerissa joka toimi laboratoriona ammuksien valmistamiseksi ja myöhemmin ampumatarvikkeiden varastona.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_2_2.jpg

Alkuperäisessä säilyneessä sisustuksessa on esitelllä militariaa, asiakirjoja, valokuvia, piirrustuksia ja jäännöksiä Posenin linnoituksesta.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_12_haaarniskasali_2.jpg

Museon vanhimmat näyttelyesineet ovat peräisin 1700-luvulta.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_3_2.jpg

Suuri osa näyttelystä on omistettu helmikuun 1945 Posenin linnoituksen taistelulle.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_armeijamuseo_1_2.jpg

Lisäksi museossa on esillä erilaisia Puna-armeijan ja Saksan armeijan varusteita, aseita ja ammuksia, joita on löytynyt "Cytadela" -alueelta puiston rakentamisen aikana.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_6_2.jpg

Ulkoalueella on erilaisia sotilasajoneuvoa kuten Studebaker US-6 -kuorma-auto Katyusha" BM-13N ZiS-5/12, P-3A-tutka-asemalla,

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_7_2.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_5_3.jpg

tankkeja kuten T-34/76, IS-2, T-34/85, ISU-122, tykkejä ja haupitseja.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_9_2.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_asemuseo_8_2.jpg

Ilmailunäyttelyssä voit nähdä: IL-28 ja Su-20 pommittajat, MiG-15, MiG-21 ja Lim-5 hävittäjät, TS-11 Iskra-harjoitus- ja koulutuslentokoneet, An-2-monikäyttölentokoneet sekä SM-1 ja SM-monikäyttöhelikopterit 2.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_fort_poznanin_armeija_museo_2.jpg

27.8_Festung_Posen_festival_2020_posenin_sotamuseo_1_2.jpg

POZNANIN ARMEIJAMUSEO

Museo sijaitsee kasemaattikäytävällä, joka tunnetaan nyt nimellä "pieni lukko". Käytävä muodosti alun perin Weinbergfestung:in länsipisteen. Museo tarjoaa kävijöille mahdollisuuden oppia lisää kaupungin sotahistoriasta, keskittyen erityisesti toiseen maailmansotaan ja sotien väliseen aikaan.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_posenin_sotamuseo_2_2.jpg

27.8_Festung_Posen_festival_2020_posenin_sotamuseo_3_2.jpg

Näyttelyssä on suuri joukko näiden aikojen esineitä, mukaan lukien erilaiset sanomalehtileikkeet, kartat, aseet, valokuvat ja univormut. Mutta myös muut aikakaudet ovat esillä ja eräät esineet kuten vanhat luodit ja armeijan säilytyslaitteet ovat peräisin vuodelta 1897.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_sotilashautuumaa_1_2.jpg

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_citadell_puisto_engl.sot.hautausmaa.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_sotilashautuumaa_2_2.jpg

CITADEL PUISTON SOTILASHAUTAUSMAAT

Puiston lounaisreunan rinteessä on joukko sotilashautausmaita. Niihin kuuluu ensimmäisen maailmansodan jälkeen perustettu Kansainyhteisön hautausmaa ("Poznańin vanha varuskunnan hautausmaa"), joka sisältää enimmäkseen ensimmäisen maailmansodan aikaisten sotavankien ja toisen maailmansodan lentäjien haudat. Rinteessä on myös Puolan ja Neuvostoliiton sotilaiden hautausmaita. Englantilaisella sotilashautausmaalla on mm. Suureen pakoretkeen osallistuneiden 48 englantilaisen sotilaan viimeinen leposija. Posenin taistelussa kaatuneille saksalaisille on Saksan sankarihautausmaa (Ehrenfriedhof). Täällä on myös on venäläisten ja ranskalaisten sotavankien joukkohautoja joille on muistomerkit. Natsien ja Neuvostoliiton terrorin uhrien haudat Puolan sankarien hautausmaalla."Heroes 'Monument"on näkymä hautausmaille, seisoen portaiden yläosassa, jotka muodostavat puiston pääsisäänkäynnin. Sankareiden muistomerkin lähellä seisoo kahdeksannen armeijan komentajan Neuvostoliiton marsalkka Vasiliy Zvechkoin (1900-82) jonka joukot hyökkäsivät linnoitukseen vuonna 1945, kunniaksi vuonna 1982 paljastettu muistomerkki.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_fort_KZ_1_2.jpg

POSENIN KESKITYSLEIRI

VII linnake on hyvä esimerkki 1800-luvun preussilaisesta linnoitusrakennelmasta. Se rakennettiin vuosina 1876–1880 yhdeksi Posenin linnoituksen 18 linnoituksesta. Huomionarvoisia ovat hyvin säilynyt vallihauta, kasarmirakennukset ja maapenkereisiin piilotettu laitos. Itse linnoituksen mielenkiintoista rakentamista varjostaa kuitenkin toisen maailmansodan aikana täällä tapahtuneen kansanmurhan tragedia.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_fort_KZ_4_2.jpg

Fort VII, virallisesti Konzentrationslager Posen:in toiminta alkoi 10.10.1939, jolloin ensimmäiset puolalaiset vangit tuotiin leiriin ympäröiviltä alueilta. Fort VII soveltui keskitysleiriksi sijaintinsa puolesta, se oli sivummalla kaupungista ja suurien muurien ja kasvillisuuden suojaama. Keskitysleiri muutettiin 1939 marraskuussa Gestapon vankilaksi ja ”kauttakulkuleiriksi”.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_fort_KZ_2_uusi_2.jpg

Suurin osa leirille alkuun tuoduista vangeista oli puolalaista sivistyneistöä ja Sleesian kansannousun veteraaneja. On arvioitu, että Poznanin linnoituksessa VII jopa 400 mielenterveyspotilasta kaasutettiin hiilimonoksidilla, mukaan lukien 27 potilasta Poznanin kaupungin sairaalan mielenterveysosastolta. Heidän kohtaloksi muodostuivat ensimmäiset hiilimonoksidi kaasukammiokokeilut käyttämällä terässylintereistä johdettua hiilimonoksidikaasua (CO). Ei ole poissuljettua, että desinfiointiainetta Zyklon B käytettiin "kokeellisessa kaasutuksessa". Heinrich Himmler oli paikalla tarkastamassa tämän kaasutusmenetelmän toimintaa 12. tai 13. joulukuuta 1939.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_fort_KZ_3_2.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_fort_Kz_5_2.jpg

Fort VII:tä pidettiin erityisen ankarana keskitysleirinä ja vankien määrään nähden vartijoita oli paljon. Eri arvioiden mukaan 4500-20 000 ihmistä, lähinnä puolalaisia Poznańista ja ympäröivältä alueelta, kuoli vangittuna leirillä. Vuoden 1943 keväällä aloitettiin leirin alasajo asteittain, sillä linnoitusosa haluttiin ottaa sotateollisuuskäyttöön.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_keskitysleiri_lisakuva_2.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_keskitysleiri_lisakuva_1.jpg

Muistomerkki toimii museona: se on dokumentoinut Wielkopolskan alueen uhrien kärsimykset natsiterrorin aikana. Näyttelyssä on runsas kokoelma leirin kirjeenvaihtoa, piirroksia, valokuvia, vankien henkilökohtaisia ​​asiakirjoja, Saksan viranomaisten myöntämiä asiakirjoja sekä leirin arjen kulttuuriesineitä: leivästä valmistetut mitalit, lompakot, pienet sanakirjat, rukouskirjat ym.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_Puolan_panssarimuseo_1_2.jpg

POZNANIN PANSSARIMUSEO

Museossa on Puolan suurin panssaroitujen taisteluajoneuvojen kokoelma, jossa on noin 60 ajoneuvoa ensimmäisen maailmansodan, sotien välisen, toisen maailmansodan ja kylmän sodan ajalta.

18.11_Posen_60v__panssarimuseo_lisakuva.jpg

Museossa on tankkeja, telatykkejä ja rakettitykistöä, panssaroituja tiedusteluajoneuvoja, panssaroituja autoja ja miehistönkuljetusajoneuvoja, tykistötraktoreita ja hinausautoja, hinattavaa tykistöä. Museossa on myös jalkaväen rautatievaunu joka oli Poznańczyk-panssaroidussa junassa.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_Puolan_panssarimuseo_6_2.jpg

Suurin osa laitteista on Neuvostoliitossa valmistettu, ja niitä käytettiin toisen maailmansodan aikana Puolan armeijan panssariyksiköiden varustuksena vuodesta 1943 lähtien.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_Puolan_panssarimuseo_5_2.jpg

Myös panssarintorjunta aseistusta ja muita ajoneuvoja kuten ZIL-111D -limusiini ym. Jokaisessa panssaroidussa ajoneuvossa on alkuperäisiä varusteita ja aseita.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_Puolan_panssarimuseo_4_2.jpg

Tankit mm. Vickers E, T-70, T-34/76, T-34/85s, T-54, T-55, IS-2, IS-3, PT-76, Sherman Firefly,  M36 Jackson, M48A5 & M60A1 Patton, M48A5 & M60A1 Patton.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_Puolan_panssarimuseo_2_2.jpg

Telatykkejä ja rakettitykistöä mm. Jagdpanzer 38(t) Hetzer, Sturmgeschütz IV, SU-76, SU-100, ISU-122, ISU-152, ASU-85, 2S1 Goździk, 2S7 Pion, M10 Achilles, 9K52 Luna-M – t. Panssaroidut autot ja miehistön kuljetusvaunut mm. Austin Putilov kopio, Daimler Dingo, M4A1 Half-Track, BTR-152, BTR-60, BRDM-2, FUG, OT-64 SKOT, OT-62 TOPAS.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_Puolan_panssarimuseo_3_2.jpg

Tykistötraktorit ja hinausautot mm. Sd.Kfz. 6, MTS-306 - puolalaisen tykistötraktorin prototyyppi, joka ei päässyt sarjatuotantoon, WPT-34. M88 hinausauto. Hinattava tykistö mm. Z on-2, Z on-3, M-30 77 mm FK 96 n.A., 105 mm cm leFH 18.

21.3_Breslau-Posen_torin_sotamuseo_2__uusi.jpg

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_suurpuolan_sotamuseo_1.jpg

WIELKO-POLSKAN SOTAMUSEO

Suur-Puolan sotamuseo sijaitsee sodan jälkeen rakennetuissa paviljongeissa, jotka sijaitsevat Vanhankaupungin torin eteläosassa. Sodan tuhon jälkeen tyhjästä uudelleen rakennetut kokoelmat on koottu kolmeen pääosastoon: aseosastolle, virkapukujen ja sotilaskylttien osastolle sekä historiallisen dokumentaation osastolle.

21.3_Breslau-Posen_torin_sotamuseo_3__uusi.jpg

Nykyinen aseiden ja aseiden kokoelma havainnollistaa niiden kehitystä Puolassa 1000-luvulta nykypäivään, lukuun ottamatta raskasta kalustoa. Näyttely esittelee lähes kaikentyyppisiä yksittäisiä tuliaseita.

21.3_Breslau-Posen_torin_sotamuseo_4_kuva.jpg

Vanhimmat elementit ovat päähineet ja univormut 1700-luvulta sekä lakit Varsovan herttuakunnan aikakaudelta. Ainoa säilynyt esine ennen sotaa esillä on fragmentti panoraama "Bitwa pod Piramami" vuodelta 1901.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_suurpuolan_sotamuseo_2.jpg

Museon keräämät valokuvat sisältävät pääasiassa Puolan toisen tasavallan Puolan armeijan dokumentaatiota. Kokoelmaan kuuluu myös sotilaiden palveluksessa tai sotien ja vankeuden aikana valmistamia muistoesineitä sekä taistelutaidetta grafiikan, maalauksen, piirustuksen ja veistosten muodossa. Pääosin Puolan armeijan historiaan rajoittuva museo sisältää myös naapurimaiden armeijoihin liittyviä esineitä osioiden ajalta. Avoinna klo 10-17.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_keisarin_linna_1_ulkoa_2.jpg

RESIDENZSCHLOSS POSEN

Posenin kuninkaan linna, josta nyt on tullut puolaksi Poznanin keisarillinen palatsi (Zamek Cesarski w Poznaniu), rakennettiin yhdeksi viimeisimmistä tärkeimmistä palatsirakennuksista Saksan keisari Wilhelm II: n aikana. Arkkitehti Franz Schwechtenin suunnitelema linna rakennettiin vuosina 1905–1913 uusromaaniseen tyyliinsä. Sen massiivisen, melkein puolustavan muodon piti olla voimakas aksentti, joka viittasi saksalaisten herruuteen Posenissa. Suuri määrä torneja täydentää rakennuksen huolellisesti suunniteltua edustavaa ilmettä. Korkein kohta on linnan länsipuolella sijaitseva kellotorni. Alun perin siinä sijaitsi bysanttilaistyylinen kappeli, joka muutettiin toisen maailmansodan aikana Hitlerin toimistoksi. Länsisiivessä ensimmäisessä kerroksessa oli keisarin ja keisarinnan huoneet, niiden yläpuolella valtaistuimen perillisen kammiot. Leveän käytävän kautta sisäpihan vieressä olohuoneet yhdistettiin edustaviin huoneisiin, joista upein oli kahdessa kerroksessa sijaitseva valtaistuinhuone. Nimi "kuninkaallinen asuinlinna" viittaaa Preussin kuninkaaseen. Hän oli tässä ominaisuudessa myös Posenin suurherttuakunnan ja Saksan keisari. Puolassa käytetään termiä "keisarillinen linna". Tämä ei vain korosta saksalaista taustaa (Kaiser Wilhelm II), vaan välttää myös mahdolliset sekaannukset Poznanin vanhemman (Puolan) kuninkaallisen linnan kanssa. Keisari Wilhelm II yöpyi täällä kahdesti: ensimmäisen kerran vuonna 1910 residenssin avajaisissa, toisen kerran vuonna 1913.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_keisarin_linna_2_ulkoa_2.jpg

Idea asuinpalatsista Posenissa syntyi vuonna 1902 kaupungin linnoitusten purkamisen yhteydessä. Saksan valtakunnan itäosassa oleva entinen puolalainen kaupunki oli tarkoituksena visualisoida edustamaan Saksan hallinnon läsnäoloa uudella kaupungin keskustalla. Ja niin suunniteltiin Kaiserforum, jonka piti koostua Residenzschlossista, Oopperatalosta, Postitoimistosta, Sovittelukomissiosta, Kuninkaallisesta akatemiasta, Posenin Musiikkiakatemiasta, Lunastajan evankelis-luterilaiseen kirkkosta ja Bismarckin muistomerkkistä.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_keisarin_linna_3_ulkoa_2.jpg

Puolan miehityksen jälkeen saksalaiset viranomaiset saivat idean Posenin Keisarin linnan laajentamiseen edustustilaksi "Führerresidenz" Adolf Hitlerin käyttöön. Tämän oli tarkoitus ilmaista saksalaista herruutta Reichsgau Warthelandin alueella. Hitlerin pääarkkitehti Albert Speer varasi nuorelle kollegalleen Franz Böhmerille tämän tehtävän.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_Saksan_Keisarin_linnan_nayttely_3_kaytava.jpg

Keväällä 1940 aloitettiin rakennuksen monimutkaiset muutostyöt, ja se oli tarkoitettu myös "Reichsstatthalter" ja Gauleiter Arthur Greiserin viralliseksi edustustiloiksi. Rakenuksen muutostöihin osallistui 600 työntekijää, mukaan lukien pakkotyöntekijät.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_keisarin_linna_4_sisa_2.jpg

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_Saksan_Keisarin_linnan_nayttely_2_g_huone.jpg

18.11_Posen_60v__Saksan_Keisarin_linna_Gauleiterin_huone.jpg

Suurin osa huoneista muutettiin Kolmannen valtakunnan tyyliin. Vihdoin joulukuussa 1943 pääsi Gauleiter Greiser viralliseen "Gauleiter-edustuskerrokseensa". Loisteliaiden huoneiden sisustussuunnittelua jatkettiin kesään 1944 asti. Yksi muutoksista oli Wilhelm II:n entisen yksityisen kappelin muuttaminen Hitlerin marmorivuoratuksi työhuoneeksi. Sen pinta-ala oli noin 130 neliömetriä. Huoneen suunnittelun lähtökohtana oli yhdistelmä Münchenin Führerbaun ja Uuden valtakunnan kanslian työhuoneita. Työhuoneessa oli myös parveke, jossa oli sähkölämmitteinen lattia. Valtaistuinhuone muutettiin myös yleisöhalliksi. Linnan alle rakennettiin 375 hengen bunkkeri.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_keisarin_linna_5_ilta_ulko_2.jpg

Toisinaan väitetään, että Heinrich Himmler piti linnassa 4. ja 6. lokakuuta 1943 SS johtajille kuuluisan salaisen Posenin puheensa juutalaisten tuhoamisesta. Paikka oli kuitenkin oletettavasti Posenin kaupungintalo, jossa sijaitsee "kultainen sali", joka mainitaan usein tässä yhteydessä. Kyseisenä ajankohtana linna oli myös rakennustöiden alaisena. Sodan lopussa linna vaurioitui pahasti helmikuussa 1945 Posenin taistelun aikana, mutta sen perustuksille aiheutui vain vähän vahinkoa. Kaupungin piirityksen jälkeen se muutettiin sotilassairaalaksi, jonka sisätiloissa on arvioitu olevan jopa 2000 haavoittunutta. Kun venäläiset sotilaat miehittivät sen 2. helmikuuta, se toimi edelleen saksalaisten haavoittuneiden keräyspisteenä maaliskuuhun 1945 saakka. 1947/48 Puolan viranomaiset löysivät linnapuistosta 765 joukkohautaan haudattua saksalaisia ​​sotilasta.

18.11_Posen_60v__hindb_syntymatalo.jpg

SOTAMARSALKKA PAUL VON HINDENBURGIN SYNTYMÄTALO

Paul von Hindenburg syntyi 2.10.1847 Preussin Posenissa, nykyisessä Puolassa osoitteessa ul. Podgórna 7, (katu nimettiin uudelleen Hindenburgstrasseksi hänen kunniakseen). Paul von Hindenburg (1847-1934) oli preussilainen ja saksalainen sotamarsalkka, Saksan sotilasjohdon johtaja ensimmäisen maailmansodan aikana ja Saksan presidentti 1925-1934.

21.3_Breslau-Posen_enigmakeskus.jpg

18.11_Posen_60v_enigma_1.jpg

ENIGMA KESKUS

Enigma-keskus johdattaa salakirjoituksen maailmaan. Näyttely kertoo tarinan siitä, miten saksalaisten toisessa maailmansodassa käyttämän Enigma-salakirjoituslaitteen koodi onnistuttiin murtamaan. Entä miten viestejä on kautta aikojen salattu? Salaisuus ja seikkailu siis samassa paketissa! Älynystyröitään pääsee puolestaan harjaannuttamaan innovatiivisessa multimedian keinoin toteutetussa näyttelyssä. Näyttely on kuin jännittävä kertomus tapahtumista, jotka muuttivat toisen maailmansodan kulun ja loivat pohjaa nykymaailman digitaaliseen murrokseen.

18.11_Posen_60v_enigma_2.jpg

Engima-keskuksessa on kolme osiota. Ensimmäisessä esitellään salakirjoituksen historiaa kautta vuosisatojen. Vierailijat tutustuvat suosituimpiin salausmenetelmiin ja pääsevät kokeilemaan esimerkiksi Caesar-salakirjoitusta ja kehittyneempiä salaustekniikoita. Keskuksessa voit osallistua myös salakirjoituskurssille, jollaiselle puolalaiset kryptologit osallistuivat 1930-luvulla osana Poznańin yliopistossa järjestettyä salaista opetusta. Näyttelyn toisessa osiossa kerrotaan, miten Poznańin yliopiston matemaatikot Marian Rejewski, Henryk Zygalski ja Jerzy Różycki onnistuivat murtamaan Enigman koodin. Näyttely esittelee puolaisten saavutukset ja laitteet, jotka he kehittivät Enigman koodin murtamiseksi mukaan luettuina salauksen purkamiseen tarkoitetun syklometrin, Rejewskin sähkömekaanisen Bomba-laitteen ja Zygalskn kehittämät reikälevyt.

18.11_Posen_60v_enigma_3.jpg

Näyttelyssä kerrotaan myös miten ranskalaiset, brittiläiset ja yhdysvaltalaiset asiantuntijat jatkoivat Enigman salakirjoituksen purkamista. Näyttelyn kolmas osio kertoo toisen maailmansodan jälkeen alkaneesta ja edelleen jatkuvasta tietokoneiden vallankumouksesta, joka perustuu kryptologien kovaan työhön. Avoinna klo 9-18.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_Poznanin_kansannousun_museo_1.jpg

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_Poznanin_kansannousun_museo_4.jpg

POZNANIN KESÄKUUN 1956 KANSANNOUSUN MUSEO

Kesäkuussa 1956 Poznańin työläiset ryhtyivät kansannousuun kommunistihallintoa vastaan, erityisesti korkeampien palkkojen ja parempien työ- ja elinolojen vuoksi. Tämä kuitenkin tukahdutettiin sotilaallisesti (samanlainen kuin kansannousu 17. kesäkuuta 1953 DDR:ssä ja Unkarissa vuonna 1956), ja ainakin 57 ihmistä kuoli. Poznańin työläisten kapina kesäkuussa 1956 käynnisti Puolassa prosessin joka elokuun 1980 tapahtumien jälkeen johti vuoden 1989 pyöreän pöydän kokoukseen ja sen seurauksena vapaaseen ja demokraattiseen Puolaan.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_Poznanin_kansannousun_museo_3.jpg

Museon perusnäyttely esittelee 28.6.1956 tapahtumia - kapinan syitä ja tapahtumien kulkua (mielenosoitus, aseelliset taistelut, kaupungin rauhoittaminen armeijan toimesta ja lopuksi osallistujien oikeudenkäynnit). Näyttelyssä on lukuisia valokuvia, joista suurin osa on otettu piilokameroilla turvallisuustoimiston työntekijöiden toimesta, sekä valokuvia ja asiakirjoja Poznańin kesäkuun osallistujista sekä muistoja surmatuista.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_Poznanin_kansannousun_museo_2_ratikka.jpg

Näyttelytila ​​on jaettu temaattisesti kolmeen osaan. Ensimmäisessä huoneessa on julisteita, jotka on luotu puolalaisessa taiteessa 1950-luvun alkupuoliskolla voimassa olleen sosialistisen realistisen opin mukaisesti. taistelusta vihollista vastaan, tarpeesta rakentaa maa uudelleen sodan tuholta, he vaativat sosiaalisten ja taloudellisten suunnitelmien toteuttamista, työtä sosialistisen valtion hyväksi. Toisessa huoneessa on elokuvajulisteita. Niin kutsuttu Puolalainen julistekoulu, jonka edustajat loivat mm elokuvien julisteet, joissa ei ole poliittisen ja agitaatiojulisteen ideologista puolta. Viimeinen huone on ns sulatushuone. Siellä on Alfred Lenican maalauksia 1950-luvulta, eli teoreettisia sosialistisen realismin voimassaoloajalta.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_Poznanin_kansannousun_museo_5.jpg

Kaikissa gallerian sisustuksissa on esillä 1950-, 1960- ja 1970-lukujen huonekaluja, jotka ovat esimerkkejä 1950-luvulta kehittyneestä puolalaisesta muotoilusta ja antavat galleriatiloihin puolalaisten kommunistikauden asuntojen luonnetta.

18.11_Posen_60v_kansannousun_1918_museo_4_ulkoa_lisa.jpg

18.11_Posen_60v_kansannousun_1918_museo_1.jpg

WIELKOPOLSKAN KANSANNOUSUN MUSEO 1918-1919

Museo sijaitsee Poznanin vanhan kaupungin torin länsilaidalla kuninkaallisen preussilaisen arkkitehdin Johann Christian Kamsetzerin vuonna 1787 suunnittelemassa entisessä Hauptwache -Päävartio rakennuksessa. Museon pysyvä näyttely kertoo Wielkopolskan kansannousun tapahtumista 1918-1919.

18.11_Posen_60v_kansannousun_1918_museo_5.jpg

Museo dokumentoi Wielkopolskan itsenäisyysperinteitä 1800-luvun ensimmäisestä puoliskosta Wielkopolskan kansannousujen kautta sotien väliseen aikaan.

18.11_Posen_60v_kansannousun_1918_museo_2.jpg

Tältä ajalta laaja näyttelyvalikoima sisältää muistoesineitä, sotilaallisia tehosteita, grafiikkaa, kuvia, asiakirjoja, julkaisuja, valokuvia ja elokuvia.

18.11_Posen_60v_kansannousun_1918_museo_3.jpg

Alakerrassa on näytteillä aseita, univormuja, rekonstruoituja korsuja ja juoksuhautoja.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_suklaamuseo.jpg

SUKLAAMUSEO

Aloita seikkailu luomalla oma suklaasi ja ole valmis matkalle suklaan historian läpi. Suklaamuseo on maaginen paikka aivan Poznańin keskustassa. Se sijaitsee Wrocławska-kadulla, aivan Vanhan kauppatorin vieressä, kaupungin sydämessä! Museoryhmän kanssa matkustat suklaan maahan. Vierailu museossa kertoo tarinan jyvistä suklaapatukoihin - ensin ripustetussa grafiikassa, sitten elokuvassa. Se on matka syvälle Afrikkaan ja kaakaopuuviljelmiin. Siellä opit kaiken kaakaon ja suklaan historiasta, viljelystä ja sen tiestä Eurooppaan (lyhytelokuva). Opit pakkauksista ja suklaan historiaan liittyvistä esineistä. Matkan aikana pääset kokeilemaan herkullisia tuotteita, eli aitoja suklaita, ja sitten miten tehdään belgialaisia ​​suklaita, joita tietysti saa maistaa ilman rajoituksia. Vierailun arvioitu kesto työpajan kanssa on noin 50 minuuttia. Museo-shopissa on myynnissä suklaata ja lahjatavaroita. Avoinna 10.00-18.00. Aika: 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00 / 14:00 / 15:00 / 16:00 / 17:00. Liput: aikuiset 18,00 zł / 4,20 € hlö, työpajan kanssa 38,00 zł / 9,50 € hlö. Lapset (alle 16v) 15,00 zł / 3,50 € hlö, työpajan kanssa 35,00 zł / 7,75 € hlö.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_crois.museo.jpg

POZNANIN CROISSANT ELÄMYSMUSEO

Museossa näet esityksiä, jotka paljastavat Saint Martin Croissanttien ja muiden Poznanin ylpeyksien salaisuudet kauniissa, renessanssityylisessä kerrostalossa aivan Raatihuonetta vastapäätä. St Martin Croissantit ovat ainutlaatuisia paikallisia leivonnaisia valkoisilla unikonsiementäytteillä, jotka ovat nauttineet Poznanin äärimmäisen makean herkun asemasta viimeiset 150 vuotta. Euroopan unionin tunnustaman suojatun maantieteellisen merkinnän saaneena St Martin croissanteja saa valmistaa vain Wielkopolskan alueella, ja vain tietyn reseptin mukaan. Herkku, jota ei kannata jättää väliin, kun vierailet Poznanissa! Vieraillessasi Poznanin croissantmuseossa sinulla on mahdollisuus kuunnella legendoja St Martinin croissanttien alkuperästä, tutustua ainesosiin ja reseptiin ja – viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – maistaa leivonnaisia itse. Osallistut St Martin Croissanttien valmistukseen ja autat croissantmestaria perinteisten makeisvälineiden käytössä. Kun kiipeät portaita, saat mahdollisuuden katsoa valokuvia ja lehdistömainoksia, jotka esittelevät tämän erityisen paikallisen herkun kiehtovaa historiaa.

Esitykset ovat paikallisten esittämiä livenä ja hinnat sisältävät croissantin maistelun! Croissant-esityksiä: klo 12.30, 13.45, 15.00, Croissant + vuohet -näytökset: Vain klo 11:10. Lippujen hinnat 29 zł/ 7 €, alennettu lippu: 26 zł/ 6,25 €. Varmista, että saavut vähintään 10 minuuttia ennen esitystä ja odota alakerrassa rakennuksen edessä henkilökunnan jäsentä. Älä käytä ovipuhelinta. Suljettuna maanantaisin ja tiettyinä pyhäpäivinä. Museoon mahtuu 25 henkilöä. Vieraat saapuvat saapumisjärjestyksessä (varausta ei tarvita). Yksittäiset vieraat voivat ostaa liput 10 minuuttia ennen esitystä.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone_2.jpg

POZNANIN PALMUTALO

Wilson puistossa on yli sata vuotta vanha vuonna 1929 rakennettu palmutalo, Puolan suurin ja yksi Euroopan suurimmista. Palmutalo on kerännyt valtavia kasvikokoelmia, ja siitä on tullut yksi suurimmista tämäntyyppisistä laitoksista Euroopassa.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone_4.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone_3.jpg

Siellä on 17 tuhatta kasvia 700 lajista ja alalajista Välimeren, subtrooppisen, trooppisen, savanni- ja aavikon ilmastosta. Täällä on myös laaja kokoelma eksoottisia kaloja, matelijoita, liskoja ym.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone_6_akvario.jpg

Vuonna 1922 Poznańin palmutaloon perustettiin Puolan ensimmäinen julkinen akvaario. Nykyään akvaarionäyttelyissä on 37 säiliötä, joiden tilavuus on 1000-14000 litraa, sekä 100 taustalla sijaitsevaa kasvatus- ja lisääntymissäiliötä. Voit nähdä 170 kalalajia eri puolilta maailmaa ja noin 40 vesikasvilajia.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone_7_kahvila_1.jpg

Paviljongista nro 3 (leuhkean ilmastovyöhykkeen kasvit) löydät sisäänkäynnin kahvilaan. Sinne astumalla voit tehdä Palmutalon nähtävyyksistäsi entistä houkuttelevamman ja pidentää rentouttavia hetkiä eksoottisen kasviston keskellä. Kahvilan unohtumattoman tunnelman luovat vehreät kasvikset ja pysyvä näyttely veistoksesta, mineraaleista ja matkamuistoesineistä. Erikoisuutena on kotitekoiset leipomotuotteet perinteisten reseptien mukaan.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone_7_kahvila_2.jpg

Suosikkeja ovat: juustokakku, omenapiirakka, pähkinäkakku. Voit myös valita runsaasta kahvi- ja teevalikoimasta. Kahvilaan pääset suoraan ulkopuolelta – osta vain Palmutalon sisäänpääsyliput Matejki-kadulta ja aloita nähtävyyksien katselu Lauhkean ilmastovyöhykkeen paviljongista nro 3.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_palmuhuone_5.jpg

Palmutalon sisäänkäynnillä on pieni matkamuistomyymälä, josta voi ostaa leluja lapsellesi tai paljon mielenkiintoisia eksoottisia esineitä. Palmutalon pääsylippujen hinnat 16 zl / 4 €. Suljettu 24.12 & 25.12. 26.12 Palmutalo on avoinna klo 09.00-17.00 (kassa on avoinna klo 16.00 asti, viimeinen sisäänpääsy klo 16.00 asti.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Vanha_elaintarha_1.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhazoo_2.jpg

STARE ZOO

Poznańin keskustassa sijaitseva vanha eläintarha voi olla loistava paikka joulukävelylle. Posenin eläintieteellinen puutarha avattiin virallisesti yleisölle vuonna 1874. Vanhassa eläintarhassa on monia apinalajeja, kuten myös mm. trooppisten lintujen lintuhuone. Komodon liskoja - Puolan ainoita - ajatellen luotiin moderni paviljonki, jossa maailman suurimpien liskojen lisäksi myös muut matelijat, sammakkoeläimet ja kalat löytävät paikkansa. Grotto ja Elefanttitalo ovat eläintarhan vanhimmat tilat. He muistuttavat edelleen, miltä maailma näytti 1900-luvun vaihteessa. Luolan kupolikatolla oli aikoinaan säämiskä ja alppipuutarha, jossa karhuja asui jonkin aikaa.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhazoo_1.jpg

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vanhazoo_3.jpg

Nykyään eläintarha on käytettävissä maksutta puistona, maksu peritään vain kalojen 3 zl / 0,75 €, sammakoiden ja vaihtolämpöisten eläinten paviljongin sisäänpääsyistä 5 zl / 1,25 €. Poznańin vanha eläintarha on avoinna joka päivä klo 9-16 (lippukassa klo 15.00 asti).


29.10_Posen_sotahistorian_matka_posenin_zoo_2.jpg

27.8_Festung_Posen_festival_2020_zoo_portti_2.jpg

POZNANIN UUSI ELÄINTARHA

Puolan toiseksi suurin, valtava 116 hehtaarin uusi eläintarha avattiin yleisölle vuonna 1974 entisen 1800 luvun linnoituksen alueelle. Eläimiä pidetään täällä luonnollisissa olosuhteissa. Jotta voimme nähdä noin 140 lajia ja 2000 eläintä, on tätä tarkoitusta varten tarjolla 3 nähtävyyspolkua. Vuonna 2009 luotiin moderni elefanttirakennus. Vuonna 2013 ruskeakarhu muutti eläintarhaan. Uusi eläintarha on kuuluisa petolinnuista ja pöllöistään. Eläintarhasta löytyy ravintola. Eläintarha on avoinna joka päivä klo 9-16 (lippukassa ja norsuhalli klo 15 asti).

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vesipuisto1.jpg

MALTANSKIE KYLPYLÄ & AQUAPARK

Puolan suurin ja paras vesiurheilu- ja virkistyskeskus, jossa käytetään luonnollisia geotermisiä vesiä. Sijaitsee viehättävällä paikalla Maltajärven rannalla aivan Poznanin keskustassa, ja se tarjoaa loistavaa viihdettä ja rentoutumista kaikille. Neljä vyöhykettä (Aquapark, Urheilualtaat, Saunamaailma ja SPA 1306) tarjoavat lukemattomia nähtävyyksiä ja monenlaisia ​​positiivisia kokemuksia. Paikka, joka on yksinkertaisesti luotu kaikille, jotka rakastavat trooppista ilmastoa, rentoutumista ja hauskanpitoa. Nopeudesta pitäville on tarjolla vesiliukumäkiä, villiä jokia ja meren aaltoja. Rentoutumista etsiville on tarjolla useita porealtaita, suolavesialtaita, porealtaita ja rantoja rottinkituoleilla.

Vesipuisto on paratiisi kaikille vesielämysten ystäville. Puolan suurin vesipuisto sisältää 16 pienempää ja isompaa, syvää ja matalaa allasta. Mukavaa lepopaikkaa etsivät ihmiset löytävät myös oman kulmansa. Aquaparkissa on 4 ulkouima-allasta, joista kaksi on avoinna ympäri vuoden. Näkymät Maltajärvelle luovat upean tunnelman. Ravintola sijaitsee Aquapark-alueen terassilla.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vesipuisto2_saunamaailma.jpg

Saunamaailmassa on useita erityyppisiä saunoja, mukaan lukien: väriterapialla, ulkosaunat, kelohonkasauna, kukkalaconium yrttisauna, turkkilainen sauna, lumiluola, vesitorni, multimediasuihkut tai tepidarium lämmitetyillä lepotuoleilla. Vierailu Saunamaailmassa on todellista rentoutumista sekä ruumiille että sielulle. Saunamaailman baari tarjoaa välipaloja ja kylmiä juomia.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_vesipuisto3_termal.jpg

SPA 1306

Paikka, joka on erilainen kuin mikään muu, tarjoaa koko joukko Intian, Marokon ja Turkin kulttuureista peräisin olevia seremonioita. Kauneushoidot, hieronnat ja saunakylvyt ovat tehokkaita, vuosia tunnettuja lepo- ja rentoutumismenetelmiä.

Yhdistettynä siistiksi kokonaisuudeksi ne hemmottelevat kaikkia aisteja ja antavat ihanan rentouttavan vaikutuksen. Ainutlaatuiset seremoniat ja rituaalit, jotka koostuvat monista vaiheista, mahdollistavat irtautumisen todellisuudesta ja arjesta. Se on enemmän kuin kauneushoitoja. Erilaisia hierontoja mm. Suklaahieronta 50 min. 220 zl/ 50 €. Rentouttava hieronta 50 min. tai urheiluhieronta 190 zl/ 43 €. Syväkudoshieronta 40 min. 170 zl/ 38 €.

Vesipuisto: päivittäin klo 9.00-23.00. Ostamalla lipun Aquapark-alueelle voit käyttää sekä Aquapark-vyöhykettä että Urheilualtaat-aluetta. Aikuiset 1h 42 zł /9 €, 2 h 55 zł /12 €, 3h 66 zł /15 €, koko päivä 89 zł/20 €. Lapset ja eläkeläiset 1 h 34 zł/8 €, 2h 47 zł/11 €, 3h 57 zł/13 €, koko päivä 78 zł/18 €.

Saunamaailma päivittäin klo 11.30-23.00. SPA 1306: ma - pe 11.00–21.00, la – su 10.00-21.00. Ostamalla lipun Saunamaailma-alueelle voit käyttää sekä Saunamaailma-aluetta, vesipuistoa että Urheilualtaita. Aikuiset 1h 54 zł /12 €, 2 h 65 zł /15 €, 3h 75 zł /17 €, koko päivä 109 zł/25 €. Lapset ja eläkeläiset 1 h 47 zł/8 €, 2h 59 zł/13 €, 3h 69 zl/ 16 €, koko päivä 99 zł/22  €.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_ooppera2.jpg

OOPPERA

Poznańin ooppera symboloi kaupungin yli sadan vuoden oopperahistoriaa. Oopperatalo rakennettiin 1900-luvun alussa saksalaisen arkkitehti Max Littmannin suunnittelemana ja vihittiin käyttöön vuonna 1910 Mozartin Taikahuilulla. Rakennuksen julkisivu on valtava portaikko, joka on rakennettu antiikin Rooman klassisen arkkitehtuurin sääntöjen mukaan. Portaiden huipulla seisoo kuusi massiivista ionisista pylvästä, joiden päällä on kolmion muotoinen tympanoni, jonka päällä on Pegasus-patsas, rakennuksen symboli. Joka kausi esityksiä on lähes 200 000 katsojalle kahdella lavalla: päälavalla ja kamarilavalla.Teatterin monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu sekä klassisia oopperoita että nykyaikaisia ​​sävellyksiä, joissa huomioidaan erityisesti puolalaiset oopperat. Ooppera yhdistää perinteen nykyaikaisuuteen löytämällä oopperan uusia trendejä ja kutsumalla mukaan mielenkiintoisia ohjaajia ja kuvataiteilijoita. Nuori ja täydellisesti koulutettu balettiryhmä esittää esityksiä eri tyyleillä klassisesta Joutsenlammesta, dramaattisesta Anna Kareninasta George Balanchinen Serenadiin ja moderneihin teoksiin, kuten Infolia.

TSAIKOVSKIN PÄHKINÄN SÄRKIJÄ

Joulukuuta on vaikea kuvitella ilman Pähkinänsärkijää. Tšaikovskin hurmaavat melodiat, sadun lavastus ja henkeäsalpaavat tanssijoiden esitykset ja.... hiirten kepposet – tekevät tästä ajattomasta baletista parhaan lahjan, joka tuo heti mieleen joulun ajan taikuuden kuin joulun tuoksu. piparkakku. Se muistuttaa, että meissä kaikissa on lapsi. Kesto 1 h 50 min. 28.12 keskiviikkona klo 18, torstaina 29.12 klo 11 ja 18 liput 65 zl/ 15 €.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_musikaaliteatteri.jpg

POZNANIN MUSIKKIITEATTERI

Tällä hetkellä Hotellin vieressä sijaitseva Teatr Muzyczny pyrkii toimimaan laajalla valikoimalla - klassisesta operetista konsertteihin, musiikin ja runouden iltoihin, opetusesityksiin lapsille ja nuorille. aikuisille musikaaleihin. Sen ohjelmisto sisältää tunnettuja hittejä Broadwayn näyttämöiltä ja alkuperäisiä nimikkeitä. Poznańin musiikkiteatterin ohjelmatarjontaan kuuluu esityksiä, kuten Jekyll & Hyde, Evita, The Addams Family, Kombinat, Virtuoso ja Irena.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_musikaaliteatteri_2_viulunsoittaja_katolla.jpg

Torstaina 29.12 klo 19 Viulunsoittaja katolla musikaali. Kesto: noin 185 minuuttia sisältäen yhden tauon. Yksi kuuluisimmista Brodway-musikaaleista puolankielisenä sovituksessa. Maitomies Tewin perheen seikkailut kerrotaan - joskus huumorilla, joskus kyynelten läpi - taustaa vasten kahden venäläisessä Anatewkan kylässä asuvan yhteisön kohtalosta. Venäläiset ja juutalaiset elävät rinnakkain yrittäen olla häiritsemättä toisiaan. Päähenkilön elämänasenne, täynnä hurmaavaa tyyneyttä ja optimismia, värittää tämän lyyrisen ja kauniin filosofisen tarinan ripaus pohdintaa elämän perusarvoista ja perinteen merkityksestä. Värikäs, tanssiva spektaakkeli, täynnä musikaalisia hittejä, jotka pysyvät korvissasi pitkään teatterista lähtemisen jälkeen. Kesto 3h 5 min yhden tauon kanssa. Lippujen hinnat: Vyöhyke 1: permanto rivi 1-10 / parveke rivi 2-3 normaalilippu 75 zl/ 17 €, (alennettu lippu 60 zl/ 14 €. Alue II. permanto rivit 11-14 / parveke rivi 4-6 normaalilippu 60 zl/ 14 €, (alennettu lippu 50 zl/ 11 €). Permanto rivi 15 ja parveke rivi 7 35 zl /8 € (20 zl/ 5 €). Loppuunmyyty.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_altstadt_ilta_1_2.jpg

Poznanin yöelämä on vilkasta opiskelijoiden ansiosta. Yöelämä on keskittynyt vanhankaupungin alueelle.

27.8_Festung_Posen_festival_2020_tori_ilta_panimoravintola_2.jpg

Poznanin ravintolatarjonta laajenee koko ajan, eikä ole ongelmia löytää kunnollinen paikka. Kaupungissa on myös runsaasti eri ravintoloita valittavaksi, sillä tarjolla on italialaisia, kansainvälisiä ja itämaisia vaihtoehtoja perinteisten puolalaisten lisäksi. Poznanin yli 500 ravintolasta, baarista ja kahvilasta löydät käytännössä kaikkea paikallisista erikoisuuksista nykyeurooppalaiseen keittiöön ja itämaisiin makuihin. Vegaanit, gluteenittomien leivonnaisten ystävät, kahvittelijat, sushiin ihastuneet ja paikallisia makuja metsästävät – jokainen löytää jotain sopivaa.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_altstadt_ilta_2_ravintolat_2.jpg

Etenkin Wrocławska-kadulta löytyy paljon valinnanvaraa halvoista shottibaareista, pubeista, klubeihin ja yökerhoihin. Yökerhoissa kannattaa vierailla jo siksi, että puolalaiset nuoret ovat estottomia ja taitavia tanssijoita. Vaikka menoon ei itse uskaltautuisi mukaan, voi sen seuraaminenkin olla elämys.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_raatihuoneen_aukion_r-ravintola.jpg

Aivan Vanhankaupungin pääaukiolla sijaitseva vuodesta 1954 toiminut ravintola Ratuszova tarjoaa tyylikkäästi perinteistä ja modernia ruokaa sekä laajan valikoiman terveellisiä ja moderneja sesongin annoksia käyttämällä innovatiivista sous vide -menetelmää, jota ei löydy monista muista Poznańin ravintoloista.

Jos kaunis ja ainutlaatuinen sisustus ei vaikuta sinuun, niin ruokalista varmasti tekee sen. Ruokalistalta löytyy muun muassa pierogeja ankan, hirvenlihan, turskan, kanin ja ulkofileepihvin kera. Valmistaudu hemmottelemaan itseäsi klassikoilla, kuten pihveillä, paahdetulla ankalla omenalla, hapan ruiskeitolla, tuoreella kalalla ja muilla puolalaisilla herkuilla, tai nauti vain kahvia ja kakkua. Kahden ruokalajin, päivittäinen erikoislounas tarjoillaan arkisin klo 12.00-15.00. Pakollinen nähtävyys Poznanin kulinaarisella kartalla! Täydellinen paikka hemmotella itseäsi.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_Kolumbus_pubi.jpg

Viihtyisä Columbus pub & restaurant terasseineen Rynek toriaukion kulmassa tarjoaa herkullisia schnitzeleitä ja hyvän valikoiman puolalaisia oluita sekä coctaileja kohtuu hinnalla..

21.3_Breslau-Posen_meksikolainen_ravintola_p.jpg

MEXICAN RESTAURANT

Ehkä mietit, missä voit syödä jotain herkullista? Mexican Restaurant on poikkeuksellinen paikka, jossa voit maistella ainutlaatuisia meksikolaisia ​​ruokia, jotka perustuvat perinteisiin resepteihin, joita on täydennetty yli kymmenen vuoden ajan. Meksikolainen ei kuitenkaan tarkoita vain upeita ruokia kohtuuhintaan. Pienimpiin yksityiskohtiin huomioitu sisustus heijastelee täydellisesti meksikolaisen pueblon tunnelmaa. Ei siinä kaikki! Ystävällinen palvelu, elävä musiikki ja tunnelma ravintolassa saavat aina hymyn huulille. Vuosien varrella paikasta onkin tullut matkustajiemme suosikkiravintola Poznanissa.

21.3_Breslau-Posen_Puolan_kana_ravintolaketju.jpg

Chłopskie Jadło ravintolaketju tarjoilee tuoreista raaka-aineista valmistettuja puolalaisia ​​"kotikeittiön" ruokia. Puolassa on 10 Chłopskie Jadło -ravintolaa. Niitä löytyy enimmäkseen kaupunkien keskustoista ja suosituista ostoskeskuksista. Chłopskie Jadłon sisustus suunniteltiin alun perin näyttämään talonpoikastaloilta, joissa paikkaa koristavat uunit ja puupenkit. Nykyään lämpimät ja kodikkaat sisätilat on säilytetty modernilla kansantyylillä niin, että se tuo mieleen vanhan puolalaisen kodin. Ravintoloiden sisustuksen johtoaiheena on kana ja kansanmusiikkia nykyaikaisesti yhdistettynä. Ravintolan ominainen sisustus ja rento idyllinen tunnelma yhdessä palvelevat herkuttelua pienemmissä ja suuremmissa ryhmissä. Ja kaikki tämä alkuperäisen kansanmusiikin siivittämänä. Chłopskie Jadło -ravintolan menu sisältää parhaita puolalaisia ​​herkkuja, jotka on valmistettu alkuperäisten reseptien mukaan. Ruokalistalta löytyy välipaloja, keittoja, mehukkaita lihoja, kotitekoisia marinadeja, jälkiruokia sekä erilaisia ​​rouheita ja pannukakkuja. Klo 12-14 välillä edullinen päivittäin vaihtuva lounas.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_kana_2_jidloravintola.jpg

Wiejskie Jadło on juuri sitä mitä odotat puolalaiselta ravintolalta – lämmin puusisustus, vilkas henkilökunta ja valtava valikoima runsaita aterioita, kuten suolakurkkua ja laardia sisältävää leipää, bigosia, zurek hapanruiskeittoa makkaralla, munalla ja perunalla, vuoristolaisten hapankaalikeittoa, paahdettua porsaan potkaa paistetun kaalin kera, perunapannukakkuja, pierogeja, ankkaa ja paljon muuta. Ylittämällä ravintolan kynnyksen, siirryt helposti menneisyyteen erityisesti sinua varten luodun alkuperäisen suunnittelun ja tunnelman ansiosta. Wiejskie Jadło - perinteistä puolalaista ruokaa Poznańin keskustassa!

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_ostoskavelykatu_3_perunabaari.jpg

POZNANIN PYRA

Peruna eli poznanilaisittain pyra on erottamaton osa Poznańin asukkaiden ruokalistaa. Peruna ovat myös osa kulinaarista perinnettä ja identiteettiä. Intohimo perinteisiin ja perunan taikuus ovat inspiroineet monia kuuluisia ja suosittuja kokkeja kokeilemaan perunaa. Osoittautuu, että hyvin perinteisiä reseptejä että epätavallisia kulinaarisia yhdistelmiä arvostavat asiakkaat, jotka tilaavat innokkaasti perunaruokia kaikissa mahdollisissa muunnelmissa. Poznanin peruna-annoksista löydät todellisia kulinaarisia aarteita.

Mutta tiesitkö, että useilla historiallisesti tärkeillä maamerkeillä on myös omat kulinaariset perinteensä? Ostrów Tumski - Katedraalisaarella ei sovi unohtaa sellaista erikoisuutta kuin pyry z gzikiem. Se on yksinkertainen ruoka, jossa joko keitetyt tai paistetut perunat tarjoillaan yhdessä tuorejuuston, kerman ja sipulin kanssa. Ei myöskään ankalla täytettyä, höyrytettyä pierogia. Matkailijoiden keskuudessa suosittu on erityisesti kotlet schabowy, paneroitu sianlihakotletti, joka tarjoillaan perunasoseen, paistettujen sienien tai kaalin kanssa.

Myös kasvissyöjien ja vegaanien kannattaa vaivautua! Ympäri Poznańia on paljon erilaisia kasvis- ja luomuruokiin keskittyneitä ravintoloita, pubeja ja kahviloita.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_olutpysakki_baari.jpg

Piwna Stopa pub on harrastajien luoma paikka harrastajille. Tarjolla on yli 200 erilaista pullo olutta ja 16 hanaolutta paikan päällä. Aperitiiviksi tarjolla tšekkiläisistä olutkellareista ja pubeista tunnettua hermeliiniä - kuukauden ikäistä sinihomejuustoa sipulilla ja paprikalla. Suurempaan nälänhätään suosittelellan alkuperäisiä hot dogeja hirvenlihalla tai pulled pork sandwichillä. Kesäisin vehreä ja tunnelmallinen puutarha, jossa on grillipaikka ja leveät penkit, jotka sopivat isomman ryhmän tapaamisiin. Puutarhalavalla vierailee usein esiintyjiä rockin, bluesin ja jazzin rajalta, soittaen intiimejä konsertteja ja ilahduttaen yleisöä miellyttävillä soundeilla.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_rokkitalli_baari.jpg

Rock Garaz baarista löytyy valikoima erimaalaisia oluita edulliseen hintaan. Sisäpihalla kesäterassi. Pientä suolaista naposteltavaa oluen seuraksi kuten tapaksia, toasteja ja laardileipää.

18.11_Posen_60v_oluthuone.jpg

Klassinen Ministerstwo Browaru on ikoninen oluen ystävän paikka, jonka kaikki tuntevat ja jossa kaikki käyvät. Ei ole yllätys, sillä valittavanasi on 10 hanaolutta ja yli 400 pullotettua olutta, joten sinulla on valinnanvaraa. Oluen ystävät ilahtuvat tästä todella laajasta valikoimasta ja mahdollisuudesta keskustella siitä asiantuntevan henkilökunnan kanssa. Täältä löydät suosituimpia puolalaisia käsityöoluista; löydä AleBrowar-oluet, kuten Black Hope ja Rowing Jack, hanasta talon omien Ministerstwo-oluiden ja huippuluokan eurooppalaisten nimien rinnalla. Ministerstwo Browaru erottuu kadulta klassisella brittiläisellä mahonkipubin julkisivulla. Suuntaa sisään ja näet tyypillisen pubisisustuksen, kuten hyllyjä, jotka ovat täynnä olut-tuoppeja, vintage-julisteita, metallisia olutkylttejä, rihkamaa sekä omituisempia yksityiskohtia, kuten vaaleanpunainen norsumaalattu katto. Yksi paikan suosikki on suuret rasvaiset mehukkaat hampurilaiset. Jos saavut ennen iltapäivää, löydät yläkerrasta yhtä mahtavan Minister Cafe -kahvilan

21.3_Breslau-Posen_Puolan_suosituin_ravintolaketju_Sp.jpg

Sphinx tarjoilee itämaista ja kansainvälistä ruokaa. Se on Puolan suurin ja suosituin, rento & ystävällinen ravintolaketju. Nykyään ravintoloita on 100 ympäri Puolaa. Niitä on ostoskeskuksissa, kaupunkien pääkaduilla ja suosituissa matkailukohteissa. Sfinksin erikoisuus on tunnettu Shoarma ®; Ravintolaketjun laajasta valikoimasta löytyy kuitenkin myös erilaisia ​​lihalajikkeita, herkullisia ja erittäin suosittuja pihvejä sekä kala- ja kasvisruokia. Listalta löytyy myös pizzaa, pastaa, salaatteja, alkupaloja ja jälkiruokia. Perinteinen sisustus, alkuperäisistä kurpitsoista tehdyt lamput ja erityinen tunnelma ovat Sphinxin tunnusomaisia ​​elementtejä. Alkuperäiset reseptit, maukkaat tuoreista tuotteista tehdyt ruoat, ammattitaitoinen tarjoilijapalvelu ja poikkeuksellinen tunnelma – kaikki nämä asiat tekevät Sphinxistä suositun paikan rentoutua ja tavata kaveriporukkaa tai ystäviä.

18.11_Posen_60v_hotelli_sphinxi.jpg

Lähin Sphinx ravintola löytyy Poznanissa 700 m päästä hotellista.

18.11_Posen_60v__fort_c_pubi.jpg

29.10_Posen_sotahistorian_matka_fort_colomb_pubi_2.jpg

FORT COLOMB

Vanhaan preussilaiseen linnoitusrakennelmaan restauroitu baari. Yli viisi metriä maan alapuolella sijaitsevat tiiliset kasemaatit antavat mahdollisuuden tuntea linnoituksen ilmapiirin. Baarissa on valikoima monen tyyppisiä suosittuja lagereita ja vehnäolutta. Kesäisin yksi kaupungin parhaista terasseista. Ulica Powstanców Wielkopolskich. Alle 10 minuutin kävelymatkan päässä hotellistamme.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_kebap_paikka.jpg

Poznan hemmottelee myös pikaruoan ystäviä kohtuullisilla hinnoilla. Kebap ranskalaisilla ja cola 3,75 €.

18.11_Posen_60v__kahvila.jpg

Kahviloita on lähes joka kadun kulmassa. Hinnat ovat kohtuullisia esim. kahvi ja munkki 3 €, kahvi ja kakkupala 5-7 €.

29.10_Posen_sotahistorian_matka_ostokset_1_2.jpg

Kaupungin lukuisista kauppakeskuksista pakollinen nähtävyys on ydinkeskustan Vanha panimo Stary Browar ostoskeskus, joka sijaitsee entisen Hugger olutpanimon tiloissa ja tarjoaa erityislaatuiset puitteet shoppailuun. Keskus valittiin vuonna 2005 maailman parhaaksi keskikokoiseksi ostokeskukseksi. Se ei ole vain ostoskeskus,

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_ostosmahdollisuudet_stb_lisa.jpg

vaan yhdistelmä myymälöitä ja taidegallerioita. Yli 200 myymälää mm. CCC, New Yorker, Rossmann, Swarovski, Terranova, Carrefour Market. Levähdyksen tai lounastauon shoppaamisen lomassa tarjoaa yli tusina ravintolaa, pikaruokapaikkaa kuten Kuchnia Marche, McDonalds, KFC, La Marche, Salad Story, Art Shushi, China House, Thai Wok, Petit Paris Bistro, Weranda Lunch & Wine, italialainen ravintola Dolce Vita, Taste Barchelona, Whiskey in the Jar pihviravintola ja kahvilaa. Lisäksi teatteri, konserttisali, näyttelyalueet, 3 musiikki-clubia ja historiallinen puisto. Tawex valuunvaihtopiste.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Posnania_ostoskeskus_2.jpg

POSNANIA OSTOSKESKUS

Kenties kuuluisan Stary Browarin ostoskompleksin innoittamana, joka onnistuu yhdistämään kauppatilat saumattomasti luovaan nykytaiteeseen, Posnania teki yhteistyötä Pop-up Galerie 208:n kanssa integroidakseen ainutlaatuisia veistoksia ja installaatioita sen ulkoasuun. Näistä silmiinpistävin on David Mesguichin Lucie, tulevaisuutta symboloiva pienen tytön veistos, joka sijaitsee ulkona lähellä pääsisäänkäyntiä.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Posnania_ostoskeskus.jpg

Entä ostokset? 220 putiikkia, 40 kahvilaa ja ravintolaa kuten Sphinx, sekä 40 keskikokoista ja suurta myymälää kuten C&A, CCC, Deichmann, Primark, Terranova. Posnania tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän paikallisia ja kansainvälisiä brändejä sekä kuuluisien ja tunnettujen suunnittelijoiden yksittäisiä konseptiliikkeitä. Hotellimme luota kulkee ratikka 10 minuutissa Posnania ostoskeskukselle.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_ostoskatu_jouluvalot.jpg

Puola on erittäin edullinen ostosmaa ja Poznanista löytyy varsin hyvät ostosapajat esimerkiksi vanhankaupungin torilta, Wolnosci-kadulta, Święty Marcin -kadulta. Suomalaiselle edullisia ovat usein kengät CCC tai Deichman liikkeistä ja vaatteet.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_ostoskavelykatu_2_lisa.jpg

Polwiejskaa kävellessäsi löydät muodikkaita vaatteita ja hienoja kenkäkauppoja sekä pikaruokapaikkoja. Polwiejskan toisessa päässä on Stary Browar ja toisessa Kupiec Poznański on moderni ostoskeskus aivan Poznańin sydämessä. Molemmat modernit ostoskeskukset, joissa on kaikentyyppisiä kauppoja.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Assan-ostoskeskus.jpg

Avenida on yksi kaupungin suurimmista ostoskeskuksista, sen pinta-ala on 60.000 m² kolmessa tasossa, yli 200 liikettä kuten CCC, Deichmann, KiK, Mediamarkt, Rossman, Pepco, Tk-Maxx, Terranova, Lidl sekä 30 ravintolaa & pikaruokapaikkaa mm: Sphinx, Pizza Dominium, Express Marche, Olimp, Berlin Doner Kebap, Express Oriental, Thai Wok, Sushi Point, Salad Story, Bobby Burger, Burger King, McDonalds ja kahvilaa. Sijaitsee linja-auto- ja rautatieaseman välittömässä läheisyydessä, reilun 10 minuutin kävelymatkan päässä hotellistamme.


23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_hotelli_1.jpg

POZNAN: HOTELLI*** 7 yötä, buffetaamiainen ja Jouluaaton illallinen

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Poznańissa. Mikä on vielä parempaa, voit tutustua kaupungin keskustaan jalkaisin. Hotelli  onaivan Stary Browar ostoskeskuksen vieressä. Polwiejskan & Sw. Marcin kadut ja Vanhan kaupungin kauppatori ovat 10-15 minuutin kävelymatkan päässä. Hotelli tarjoaa ilmastoidut huoneet, ravintolan, kahvilan ja baarin. 24h-vastaanotto, päivittäinen siivous, kuivapesulapalvelu, huonepalvelu, tietokonenurkkaus, matkatavarasäilytys ja kuntokeskus vieraille. Hotellirakennuksessa on myös pankkiautomaatti ja kasino. Hotellin vieressä on ratikkapysäkki.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_hotelli_2_baari.jpg

Asiakkaille on Winestone-ravintola on avoinna joka päivä, myös Joulunpyhinä klo 15-23 ja loungebaari on avoinna joka päivä klo 24 asti.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_hotelli_3_cafe.jpg

Hotellin baari on ihanteellinen paikka aromaattiseen kahviin, iltapäiväteen, lasilliseen viiniä ja täydellinen paikka rentoutumiseen pitkän päivän jälkeen.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_hotelli_4_ravintola.jpg

Iltaisin Café tarjoaa teemakohtaista lähestymistapaa ruokailuun. Istu alas, nauti drinkki tai välipala mukavassa, ystävällisessä paikassa. Cafe on avoinna Joulun pyhinäkin päivittäin klo 7.00-23.00. Mikä voisi olla joulunpyhinä yksinkertaisempaa?

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_hotelli_5_aamiaishuone.jpg

Nauti hotellin runsaasta buffetaamiaisesta viikonloppuna klo 7:00-11:00, arkipäivisin klo 6:30 - 10:30.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_hotelli_6_buffetaamiainen.jpg

Löydät alueellisia herkkuja ja terveellisiä tuotteita, joista voit koota itsellesi terveellisen, ravitsevan ja maukkaan aterian hyvän aloituksen päivälle. Monipuolinen aamiaisbuffet tarjoaa laajan valikoiman erilaisia leipiä ja sämpylöitä, mehuja, kahvi-/tee erikoisuuksia, muroja, maissihiutaleita, leikkeleitä ja juustoja, hilloja ja paljon muuta.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_hotelli_7_huoneet.jpg

Mukava, tilava ja moderni 23 m² huone, jossa on erittäin mukava parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, ilmainen WIFI, LCD-TV, puhelin, kirjoituspöytä ja vaatekaappi. Kylpyhuone kylpyammeella tai suihkulla ja hiustenkuivaajalla.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_Sporttipubi.jpg

Samasta rakennuskompleksista hotellin kanssa löytyy kulman takaa Sporttipubi joka on avoinna klo 16-04. Biljardi, darts ja isot screenit urheilutapahtumien seuraamiseen.


JOULUMATKA 2022 POZNAN MATKAOHJELMA

23.12 PERJANTAI

Klo 14.00 kokoontuminen Helsingin lentoasemalla lähtöaulassa Ryanairin lähtöselvitystiskillä. Klo 15.55 Ryanairin lento FR 9316 Poznaniin lähtee. Kone laskeutuu Poznanin lentokentälle klo 16.45 Klo 17.20 lähtee bussikuljetus hotellille. Klo 17.45 sisään kirjoittautuminen hotelliin. Joulutorit Międzynarodowe, Targi Poznańskie ovat viimeistä iltaa. Plac Wolności Joulutori on avoinna 27.12 asti klo 11:00-21:00.

24.12 LAUANTAI JOULUAATTO

Klo 07-11 buffetaamiainen.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_5_joulunpyhatori.jpg

Klo 10 kävelyretki matkanjohtajan johdolla Plac Wolnosci Joulutorille ja Vanhan kaupungin toriaukiolle. Hotellin viereinen Stary Browary ostoskeskus ym. kaupat ja Plac Wolności Joulutori ovat avoinna noin klo 14 asti. Kaikki raitiovaunulinjat ja useimmat bussilinjat liikennöivät asti 16:00.

Klo 18 hotellin ravintolassa Jouluaaton illallinen. TULOSSA TARKEMPAA TIETOA JOULUN PYHIEN TAPAHTUMISTA, JA AUKIOLOAJOISTA!

Bernardyński-aukion fransiskaani kirkossa, voi ihailla yhtä Euroopan suurimmista Jouluseimistä. Se tekee vaikutuksen koollaan ja liikkuvilla hahmoilla. Hotellin Winestone-ravintola on avoinna myös Joulunpyhinä klo 15-23 ja loungebaari on avoinna klo 24 asti.

Klo 21.00 Keskiyön messu eli eukaristiaan Kristuksen syntymän yönä Puolan reformoidun katolisen kirkon kappelissa kaplicy Reformowanego Kościoła Katolickiego w Polsce osoitteessa Powstańców Warszawy 9A. Liturgian jälkeen virvokkeita ja laulua.

25.12 SUNNUNTAI 1. JOULUPÄIVÄ

Klo 07-11 buffetaamiainen. Klo 12-15 matkanjohtajan johdolla Posenin keskitysleirin muistomerkki.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_8_joulunpyhatori_4.jpg

Joulutori Plac Wolności aukiolla on avoinna klo 11:00-21:00.

Ratikat kulkee

TULOSSA TARKEMPAA TIETOA JOULUN PYHIEN TAPAHTUMISTA, JA AUKIOLOAJOISTA!

Hotellin Winestone-ravintola on avoinna Joulunpyhinä klo 15-23 ja loungebaari klo 24 asti.

26.12 MAANANTAI TAPANINPÄIVÄ

Klo 07-11 buffetaamiainen. Klo 11.30-13.30 matkajohtajan johdolla Stare Zoon Poznanin vanha eläintarha.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_joulutori_lisakuva_18.11_7_joulunpyhatori_3.jpg

Joulutori Plac Wolności aukiolla on avoinna klo 11:00-21:00

TULOSSA TARKEMPAA TIETOA JOULUN PYHIEN TAPAHTUMISTA, JA AUKIOLOAJOISTA!

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_Saksan_Keisarin_linnan_nayttely_1.jpg

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_matka_Saksan_Keisarin_linnan_kahvila.jpg

Käymme sen jälkeen Posenin Preussin kuninkaan linnassa jonka historiasta kertovaan näyttelyyn tutustumme, ja nautimme omakustanteiset kakkukahvit linnan kahvilassa. Hotellin Winestone-ravintola on avoinna Joulunpyhinä klo 15-23 ja loungebaari klo 24 asti.

27.12 TIISTAI

Klo 06.30-1O.00 buffetaamiainen. Klo 10-13 matkanjohtajan johdolla Arkeologinen museo ja Taideteollinen muotoilumuseo Puolan kuninkaiden linnassa.

28.12 KESKIVIIKKO

Klo 06.30-1O.00 buffetaamiainen. (Tšaikovskin Pähkinänsärkijä baletti klo18 liput 65 zl/ 15 € jää pois. ohjelman muutos klo 19 Baletti Gaala 50 zl/ 12 €)

29.12 TORSTAI

Klo 06.30-1O.00 buffetaamiainen. (Tšaikovskin Pähkinänsärkijä baletti klo18 liput 65 zl/ 15 € jää pois. ohjelman muutos klo 19 Baletti Gaala 50 zl/ 12 €)

Hotellin vieressä sijaitsevassa Poznanin musiikkiteatterissa esitetään klo 19 Viulunsoittaja katolla musikaali. Kesto: noin 185 minuuttia sisältäen yhden tauon. Yksi kuuluisimmista Brodway-musikaaleista puolankielisenä sovituksessa. Värikäs, tanssiva spektaakkeli, täynnä musikaalisia hittejä, jotka pysyvät korvissasi pitkään teatterista lähtemisen jälkeen. Liput 17-5 €. Täynna! Lippuja voi kysyä kassasta samana päivänä!

30.12 PERJANTAI

Klo 06.30-10.00 buffetaamiainen. Huoneiden luovutus klo 10. Klo 10.15 kuljetus Poznanin lentokentälle.

21.3_Breslau-Posen_Puolan_lentokentta.jpg

Poznan-Ławican kansainvälinen lentoasema sijaitsee 7 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

23.-30.12_Joulumatka_2022_Puola_Posen_lentoasema_lisa.jpg

Lentokentällä on valuutanvaihto, pankkiautomaatteja, kahviloita, ravintoloita, alkoholi- ja tuliaismyymälä. Klo 12.40 Ryanairin lento FR 9315 lähtee Helsinkiin. Kone laskeutuu klo 15.30 Helsingin lentoasemalle.

21.3_Breslau-Posen_lentokone.jpg

MENO PERJANTAI 23.12 15:55 Helsinki kesto 1h50m · Operated by Buzz > 16:45 Poznan Flight no. FR 9316

PALUU PERJANTAI 30.12 12:40 Poznan kesto 1h50m · Operated by Buzz > 15:30 Helsinki Flight no. FR 9315

Ryanairin:in lennon hintaan sisältyy reppu tai pieni laukku (40x20x25 cm sisältäen kahvat & pyörät) matkustamoon ja 10 kg lentolaukku ruumaan. (20 kg iso matkalaukku ruumaan maksaa ennakkoon varattuna +50 € meno-paluu).

Ryanair on tarkka laukkujen mitoista ja lentoyhtiöllä on oikeus laittaa liian iso matkatavara ruumaan ja matkustajan on maksettava vaadittava lisämaksu. Tämä on lentoyhtiön sääntö, eikä matkanjärjestäjä ole vastuussa näistä mahdollisista asiakkaille tulevista maksuista. Matlkustajalla on oltava passi tai henkilöllisyystodistus ja matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.