23.-26.1 & 30.1-2.2 Gdansk

23.-26.1_Gdansk_viikonloppumatka_195_2.jpg

30.1-2.2_Gdansk_viikonloppumatka_195.jpg

23.-26.1 & 30.1-2.2 VIIKONLOPPU GDANSK PUOLA To-Su 4 pv. 195 €.

Hinta: 195 € 2hh:ssa, 250 € 1hh Sis. Wizzairin lennot Turku-Gdansk-Turku käsimatkatkavaran kanssa (8 kg /40 x 30 x 20 cm) (20 kg laukku rumaan +56 €), lentokenttäkuljetukset , 3 yötä aamiaisella hotellissa**** Gdaskissa. Suomalainen matkanjohtaja on mukana koko matkan. VARAA HETI,PAIKKOJA RAJOITETUSTI JÄLJELLÄ!


26.6_Pommeri_2018_Danzig_1.jpg

GDANSK / DANZIG

Fahrenheitin, Heveliuksen, Günter Grassin & Lech Walesan Danzig/Gdansk on vapauden kaupunki, sillä Solidaarisuus-liike sai sieltä alkunsa. Gdansk on ollut useiden Euroopan historiaa muovanneiden merkittävien tapahtumien näyttämö. Vapauden henki on läsnä kaikkialla: Vanhankaupungin talojen arkkitehtuurissa, kauniissa hiekkarannoissa ja korkeuksiin kohoavissa telakkanostureissa. Gdanskissa viehättää sen moderni, yleismaailmallinen elämäntapa ja vuosisataisten perinteiden ilmapiiri.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Lange_gasse_1_2.jpg

Vanhan Danzigin ilmapiirin voi parhaiten aistia, kun kävelee Vanhassa kaupungissa Kultaisen portin ja Vihreän portin väliin jäävää Pitkää katua (Langestrasse/ Dluga) kohti Pitkätoria (Dluga Targ). Kaupungin symboleita ovat ilman muuta vanhan sataman keskiaikainen nosturi ja kaupungin ylle kohoava massiivinen punatiilinen Pyhän Marian Basilika.

26.6_Pommeri_2018_Danzig_2.jpg

Danzigin arvokkaimmat rakennukset ja historialliset muistomerkit ovat ns. Kuninkaantien varrella Długa eli Pitkäkadulla ja Długi Targilla eli Pitkätorilla. Danzigin vanhin kaupunginosa on nimeltään Pääkaupunki, Główne Miasto joka onkin Hansa kaupungien helmi. 1300-luvun raatihuoneessa on kaupunginmuseo. Raatihuone on kuuluisa carillonista – 1200-luvun soittimen kopiosta. Raatihuoneen tornista on hyvä näköala kaupungille. Artusin hovissa kokoontuivat keskiajalla kaupungin mahtikauppiaat neuvonpitoon. Dlugi Targilla oleva Neptunuksen suihkulähde on Danzigin symboli.

30.1-2.2_Gdansk_viikonloppumatka_vihrea_portti_2.jpg

Kun pujahtaa Vihreästä portista pitkälle rantakadulle pääsee historiallisen vanhan sataman alueelle joka

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_talvi_satama_3_uusi_2.jpg

museoineen ja laivoineen kuuluu ehdottomasti kaupungin kiinnostavimpiin alueisiin.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_nosturi_talvi_1_2.jpg

VANHA NOSTURI saks. Krantor

Mottlau joen (puol. Motława) rannalla on tummanpuhuva vuodelta 1362 oleva, keskiaikaisen Euroopan suurin satamanosturi jonka avulla käsiteltiin Hansakauppiaiden laivojen lasteja kuin laivojen mastojakin. Sitä pidetään maailman vanhimpana toimintakuntoisena nosturina. Nosturi toimi myös kaupungin epävirallisena porttina.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Marian_kirkko_1_2.jpg

PYHÄN MARIAN TUOMIOKIRKKO

Goottilainen Marian kirkko on Euroopan suurin punatiilikirkko, johon mahtuu 25 000 ihmistä. Kirkon rakentaminen kesti lähes 160 vuotta vuosina 1343–1502. Se on 105,5 metriä pitkä, torni on 85 m korkea ja tiiliholvit ulottuvat 30 metrin korkeuteen.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Marian_kirkko_2_sisa_2.jpg

Kirkkossa on 31 erillistä kappelia, 37 ikkunaa ja yli 300 hautakiveä. Kirkon näköalatornista on hyvä näköala. Vuoteen 1945 asti Mariankirkko oli maailman toiseksi suurin protestanttinen kirkko. Toisessa maailmansodassa se vaurioitui pahasti, ja miltei puolet sen taideaarteista tuhoutui tai katosi. Sodan jälkeen puolalaiset jälleenrakensivan sen ja muuttivat kirkon katolilaiseksi. Nykyään kirkossa on kopio Hans Memlingin Viimeisestä tuomiosta ja tähtitieteellisestä kellosta 1400 luvun jälkipuoliskolta, jota Hans Düringer rakensi 7 vuoden ajan. Sisustukseltaan se on yhä protestanttisen yksinkertainen. Pyhän Marian kirkon sisustukset ovat nykyäänkin Itämeren alueen rikkaimpia.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Mariengasse_talvi_1_2.jpg

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Mariengasse_talvi_2_2.jpg

Mariacka-katu on yksi Gdanskin viehättävimmistä kaduista, ja täällä jos missä pääsee keskiaikaisen Danzigin tunnelmaan. Se vie Pyhän Marian kirkolta Pitkälle penkerelle keskiaikaisen Pyhän Marian portin kautta. Kadun varrella on vanhoja upeasti koristeltuja entisiä kultaseppien ja kauppiaiden asuintaloja, joiden alakerroista löytyy nykyään kivoja putiikkeja ja kahviloita.

Danzig on entinen hansakaupunki ja sen nykyisen ulkoasun ovat luoneetkin pääasiassa rikkaat saksalaiset ja hollantilaiset kauppiassuvut. Danzigin vanhassa satamassa ja vanhassakaupungissa värikkäät hansatalot sekoittuvat koristeellisiin punatiilisiin kirkkoihin, portteihin ja muihin vanhoihin rakennuksiin. Kaupungissa on säilynyt hyvin vanhan Hansakaupungin henki. Silmiä hivelevät kapeat ja korkeat kivitalot reunustavat ennen niin vilkkaan kaupankäynnin näyttämöina olleita katuja. Sodan lopussa 90 % kaupungista oli tuhoutunut. Puna-armeija miehitti kaupungin 30. maaliskuuta 1945. Kaupungin saksalaisesta väestöstä 90 % oli joko kuollut tai paennut. Tuhoutunut kaunis vanhakaupunki peruskorjattiin lähes täysin nykyiseen asuunsa.

26.6_Pommeri_2018_Danzig_kaupungin_historian_museo_4.jpg

26.6_Pommeri_2018_Danzig_kaupungin_historian_museo_3.jpg

GDANSKIN KAUPUNGIN HISTORIAN MUSEO

1200 -luvulla rakennetussa Raatihuoneessa olevassa historiallisessa museossa voi tutustua Danzigin menneiden vuosisatojen elämään.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Artus_Hof_1_2.jpg

NEPTUNUS SUIHKULÄHDE

Neptunuksen suihkulähde on seisonut Artus-tuomioistuimen edessä vuodesta 1633 ja sitä pidetään Gdańskin symbolina. Se rakennettiin pormestari Bartholomäus Schachmannin ja kaupunginvaltuuston aloitteesta. Veistos, johon suihkulähde perustuu, edustaa meren jumalaa Neptunusta. Sen on suunnitellut Abraham van den Blocke ja se on valettu pronssiin vuonna 1615, sen tekivät Peter Husen ja Johann Rogge Augsburgissa. 1800-luvun jälkipuoliskolla suihkulähde kunnostettiin rokokotyyliin ja lisättiin suuri joukko merieläimiä. Heitä kolikko suihkulähteeseen ja houkuttele kohtalo johtamaan sinut takaisin Gdańskiin.

ARTUS TUOMIOISTUIMEN TALO

Neptunus-suihkulähteen takana on yksi kaupungin hienoimmista rakennuksista. 1400-luvun alkupuolella Artus-tuomioistuimia oli Hansaliiton kaupungeissa kuten Mustanpäiden talo Riiassa ja Tallinnassa. Rakennus toimi kohtaamispaikkana varakkaille kauppiaille ja heidän ulkomaisille liikekumppaneilleen sekä aatelisille, jotka muodostivat seitsemän paikallista veljeskuntaa. Ikkunoille asetettiin Scipio Africanuksen, Themistoclesin, Marcus Furius Camilluksen ja Judas Maccabaeuksen veistokset, jotka symboloivat kansalaisuuden hyveitä. Allergiset oikeudenmukaisuuden, rohkeuden ja onnen patsaat koristavat ullakoa.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Artus_Hof_2_2.jpg

Gdanskin Artus-tuomioistuin oli vuodesta 1742 lähtien Danzigin pörssin kotipaikka. 350 m²: n isoa salia, jossa on goottilainen tähtiholvi, tukee neljä graniittipilaria. Artus-tuomioistuimen kukoistuskausi ajoittuu 1500- ja 1600-luvuille.

26.6_Pommeri_2018_Danzig_kaupungin_historian_museo_1.jpg

Lukuisin maalauksin, laivojen pienoismallein, puupanelein, haarniskoin koristellussa Artusin tuomioistuimen talossa.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Artus_Hof_3_takka_2.jpg

Kannattaa käydä katsomassa Euroopan suurinta renessanssi kaakeliuunia. Nykyään Artus-tuomioistuimen sisätilat on avoinna vierailijoille ja se on historiamuseon osa. Sp. 10 zl / 2,50 €.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Uphagenin_talo_2.jpg

UPHAGENIN TALO

Museona toimivassa Uphagenin talossa näkee miten Danzigin rikkaat porvarit asuivat ennen vanhaan. Tämä vaikuttava, rokokolaistyylinen talo rakennettiin vuonna 1776 danzigilaiselle kauppiasperheelle. Nykyään osa Gdańskin historiallista museota, siellä on arvokas tekstiili- ja vaatekokoelma, joka esitetään huoneissa, joissa on pääosin alkuperäiset huonekalut. 10 zl / 2,50 €.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_meripihkamuseo_1_2.jpg

GDANSKIN MERIPIHKAMUSEO

Museo on rakennettu vanhaan vankilatorniin. Sen meripihkaan liittyvät näyttelyt esittelevät luonnollisesta tilasta, louhintamenetelmistä, kauppareittien historiasta, käytöstä lääketieteessä, maagisena kivenä ja taiteellisena materiaalina. Museon multimedianäyttely vie vierailijat muinaiseen meripihkametsään, hemmotella katsojaa meripihkaöljytuoksulla ja osallistuen meripihkakorujen muotinäytökseen. Esillä on

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_meripihkamuseo_2_2.jpg

kaikenlaisia meripihkasta valmistettuja esineitä, joissa muutamassa on sisällä myös mereneläviä tai hyönteisiä. Esineiden joukossa on Stalinille annettu meripihkalahja, Gdanskin eri alojen nykytaiteilijoiden meripihkasta tehtyjä teoksia kuten Stratocaster-kitara ja  erilaisia koruja ym. Vankilana käytettyyn torniin pääsee samalla pääsylipulla. Samassa rakennuksessa on Gdanskin turisti-info.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_Soldek_pera_talvi_2.jpg

MERENKULKUMUSEO

Museossa on toimipisteitä kummallakin puolella Mottlau/Motlawa jokea. Niihin on sekä yhteislippuja sekä lippu vain johonkin pisteesen. Yhteislipulla  lipulla pääsee museon rannassa olevaan museolaivaan, sekä joen toisella puolella olevaan nosturiin. Joen yli museon osasta toiseen pääsee parhaiten Motława-lautalla, joka kulkee vartin välein klo 10–16.05. Museon lipulla joen ylittää myös ilmaiseksi.

26.6_Pommeri_2018_Danzig_Soldek_merimuseo.jpg

Merenkulkumuseon päärakennus sijaitsee Sołdek-laivan takana. Soldek oli sodan jälkeen ensimmäinen puolalaisen Gdanskin Leninin telakan rakentamama laiva. Pääset tutustumaan Sołdek-höyrylaivaan ja siihen, miten höyrylaiva toimi ja miten merimiehet työnskentelivät, söivät ja nukkuivat.

21.8_HEL_D-Day_merimuseo_paakuva_2.jpg

Tämä kolmessa entisessä vilja-aitassa oleva merenkulkumuseo kertoo Puolan laivaston historiasta, siellä on vanhoja kanuunoita, meriaiheisia öljyvärimaalauksia ja paljon muuta merenkulkuun liittyvää aineistoa sekä erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Stary Żuraw -nostokurki on merenkulkumuseon osista näkyvimpiä.

21.8_gdansk_merimuseo_1_laiva_2.jpg

Museon näyttely oli erittäin mielenkiintoinen ja hyvin rakennettu. Sen vieressä on uudehko merenkulkukeskus, joka sijaitsee uudessa nelikerroksisessa rakennuksessa on eri puolilta maailmaa olevien veneiden näyttely.

21.8_gdansk_merimuseo_9_puolalaivasto_hist_3.jpg

Nämä vanhat vilja-aitat esittelevät Danzigin pitkää ja vaiheikasta historiaa, ja mukana on myös merenkulun historiaa ja tietoa Gdańskin telakkojen toiminnasta.

21.8_HEL_D-Day_Puolan_posti_1.jpg

PUOLAN POSTIN MUSEON RAKENNUS

Puolan postin museo on sijoitettu vaikuttavaan monikerroksiseen rakennukseen, joka on rakennettu 1900-luvun alkupuoliskolla neoromaniiseen tyyliin. Kun Versaillesin sopimus tuli voimaan vuonna 1920 alkoi myös Puolan postilaitoksen toiminta Danzigissa Saksan postin rinnalla. Tammikuun 5. päivänä 1925 perustettiin Puolan postilaitoksen Posti- ja lennätintoimisto nro 3 (myöhem. nro 1). Museo kertoo Puolan postitoimistojen ja Puolan kansalaisten historiasta Danzigissa vuosina 1920-1939 aina tapahtumiin 1. syyskuuta 1939 klo 04.45 kun saksalaiset hyökkäsivät posti- ja telegrafien toimistoon nro 1. Puolan postilaitoksen työntekijät kuitenkin tekivät vastarintaa 15 tuntia aseinaan lähinnä pistoolit, konekiväärit ja käsikranaatit. Postin työntekijät antautuivat ja heidät teloitettiin.

Näyttelyssä on postitoimiston puolustukseen ja sen puolustajiin liittyviä kuvia ja esineitä. Vierailija näkee jäljennöksen saksalaisten 3. heinäkuuta 1939 valmistelemasta hyökkäyssuunnitelmasta sekä yhden kaupungin kymmenestä vuonna 1925 pystytetystä puolalaisesta postilaatikosta. Myös postin päällikön rekonstruoitu toimisto ja siellä sijaitsevat Hughes-lennätin ovat nähtävillä.

21.8_HEL_D-Day_Puolan_posti_2_muistomerkki.jpg

Rakennuksen edessä on Puolan Postin puolustajien voimallinen muistomerkki. Se kuvaa haavoittunutta postimiestä joka rikkoutuneen postiläheyksensä yllä ojentaa kiväärinsä Nikelle Voiton Jumalattarelle.

26.6_Pommeri_2018__2.ms_museo_1_stuka.jpg

26.6_Pommeri_2018__2.ms_museo_6.jpg

GDANSKIN TOISEN MAILMANSODAN MUSEO

Museon tunnistaa korkeasta tornista. Julkisivu on osittain lasia. Rakennus kohoaa yli 40 metrin korkeuteen. Museo esittelee kokonaisvaltaisesti 20. vuosisadan suurimman tuhon kulkua ja luonnetta. Pääpaino on yksittäisten henkilöiden, ryhmien ja kansojen kohtaloissa, siviilien ja sotilaiden jokapäiväisessä elämässä sekä miehitysaikaisessa terrorissa. Museon pinta-ala on yli 5 000 neliömetriä. Sen pysyvä näyttely on pinta-

26.6_Pommeri_2018__2.ms_museo_3_tankki.jpg

alaltaan yksi maailman historian museoiden suurimpia. Uusimpia tekniikoita hyödyntäen toisesta maailmansodasta kerrotaan suurvaltapolitiikan näkökulmasta ja ennen kaikkea tavallisten ihmiskohtaloiden avulla.

21.8_gdansk_sotamuseo_panorama2.jpg

26.6_Pommeri_2018__2.ms_museo_4_hitler.jpg

Museossa on omat osastonsa totalitääristen järjestelmien esittelyille: Stalin, Mussoliini ja Führer kultille. Museo esittele kiinnostavasti esiintuodulla tavalla ensimmäisen maailmansodan jälkeistä Euroopan historiaa ja tiestä kohti uutta sotaa.

26.6_Pommeri_2018__2.ms_museo_2_sotilaat.jpg

26.6_Pommeri_2018__2.ms_museo_5_talvisota.jpg

Esillä on hyvin Danzigin tapahtumat, Molotov–Ribbentrop sopimus, Suomen Talvisota, Katyn, Varsovan kansannousu, keskitysleirit, 2.maailmansodan merkittävimmät taistelut, Taistelu Berliinistä, Hiroshima ym. Sekä vuoden 1945 jälkeisestä Euroopan kahtia jako ja Kylmän sodan aika aika aina Berliinin muuriin murtumiseen ja Itä-Euroopan sosialismista vapautumiseen asti.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_solidaarisuus_keskus_1_2.jpg

EUROOPAN SOLIDAARISUUDEN KESKUS

Ruosteen ruskea päällystetty rakennus hallitsee entisen Gdańskin Lenin -telakan ympäristöä. Euroopan solidaarisuuskeskuksen moderni multimedianäyttely, joka on omistettu Puolan vapauden ja liikkeen "Solidarnosc" historialle, esittelee 3000 neliömetrin pinnalla liikkuvia matkamuistoja, valokuvia, elokuvia ja äänitallenteita, historiallisia asiakirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, maanalaisia ​​julkaisuja, lehdet, itsenäisen taiteen esineet.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_solidaarisuus_keskus_2_2.jpg

Lähes 1800 ainutlaatuista muistoesineitä! ECS on tärkeä laitos Danzigin vapauden tielle: "Solidarnoscin" historialle ja Puolan ja Euroopan kommunismien vastaiselle oppositiolle omistettu museo, mutta myös nykyaikaisen maailman vuoropuhelun keskus, ihmisten kohtaamispaikka, jotka arvostavat vapauden ja demokratian kaltaisia ​​arvoja. Houkuttelevasti tilaa kaikille: panoraamaterassi, talvipuutarha, ravintola, baari ja kahvila tekevät keskustasta avoimen kokouspaikan.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_kansallismuseo_1.uusi_2.jpg

KANSALLISMUSEO

Kansallismuseo sijaitsee entisessä fransiskaaniluostarissa. Sen kokoelmissa on paitsi tauluja myös posliinia, keramiikkaa, huonekaluja ja kankaita. Museossa esitetään kaupungin ja sitä ympäröivän Pommerin historiallisesti tärkeiden aikakausien taiteita. Keskiaikaa edustavat lähiseudun kirkolliset kaiverrukset ja alttaritaulut, Museon kohokohtiin kuuluvat hollantilaiset ja flanderilaiset taideteokset ja kuuluisin on Hans Memmingin taulu Viimeinen tuomio vuodelta 1470. Laaja kokoelma Anton Möllerin suuria teoksia, vuosilta 1563-1611, jotka tunnetaan taiteen historiassa "Danzigin maalarina". Flaamilainen ja hollantilainen maalaus, etenkin 1500-luvun maalaus, heijastaa kaupungin Alankomaiden kauppasuhteiden kulttuurista merkitystä.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_kansallismuseo_2_2.jpg

Esillä on myös hollantilaista ja ruotsalaista barokin keramiikkaa, Danzigin uunit, merkittävät rauta- ja tinakokoelmat, Danzigin kaapin valmistajien taidot ja Danzigin hopeaseppien työt. Talvi perjantaisin  klo 10–16 kokoelmiin pääsee tutustumaan ilmaiseksi.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_kauppahalli_2.jpg

KAUPPAHALLI

Arkkitehti Kurt Fehlhaberin suunnittelema vuodelta 1896 on avoinna arkisin 09:00 - 18:00, la 08-15. Toisen maailmansodan se selvisi vahingoittumattomasti. Vain osa ullakosta ja pohjois-seinästä tuhoutui, ja pienaseet ja konekiväärit lävistivät julkisivutiilet ja tinakatot. Vuonna 1999, viimeisen kunnostuksen yhteydessä paljastui romaanisen Pyhän kirkon perustukset vuodelta 1170, kirkkohautausmaa, jossa on yli 400 hautaa ja Dominikaanisen luostarin perustan jäännökset. Löytyneet muistomerkit on peitetty lattialla, ja osittain ne ovat nyt esillä aulan alaosassa. Kauppakeskuksen kellariin perustettiin arkeologinen museo, joka on haltuunsa pyhäkön pyhäinjäännökset ja osan löydetystä kirkon laivan alueela. Museon 260m2: n alueella näet näyttelyesineitä, kuten kolikoita, uskonnollisia esineitä ja keramiikkaa, Napoleonin armeijan sotilaspuvun. Ilmaisessa näyttelyssä vierailijat oppivat paikalla olleen Dominikaanisen luostarin historiasta. Hallin sisustus on nykyaikaistettu vastaamaan nykyaikaisten kaupallisten tilojen tarpeita. Kauppa tapahtuu kolmessa kerroksessa.

30.1-2.2_Gdansk_viikonloppumatka_konserttisali_1_2.jpg

FILHARMONIA

Rakennus, jossa tänään toimii Baltian filharmoninen halli, rakennettiin voimalaitokseksi, jolla oli uusgoottilainen julkisivu. Tämän kaupunkivoimalan rakensi Berliinin Siemens & Halske -yritys vuosina 1897–1898. Laajennus jatkui edelleen vuoteen 1913. Tämä tiilirakennus, jossa on tyylikäs uusgoottilainen julkisivu, on koristeltu ruuskeilla, torneineen ja jopa kahdella tornilla. Toisen maailmansodan viimeisinä kuukausina kompleksi kärsi vakavista vaurioista. Elokuussa 1945 käynnistynyt voimalaitos toimi sulkemiseensa saakka 1996.  Vuonna 2005  se avautui uudeksi konserttitaloksi jonka pääkonserttisalissa jon 1000 paikkaa ja kamarimusiikkisali 200 paikkaiselle yleisölle, kaksi monikäyttöistä salia ja eteisaula (näyttelytila, 808 m²).

25.1 Lauantaina IV BAL GDAŃSKI 2020 - W starym kinie

Tämä on hämmästyttävä kamarimusiikin konsertti ohjelma, joka sisältää kauneimpia ja tunnetuimpia teemoja puolalaisista ja ulkomaisista elokuvista. Yann Tiersen - La Valse D'Amélie, La Noyée elokuvasta Amelie, Henri Mancini - Moon River, elokuvasta Aamiainen Tiffanyllä, Carlos Gardelissa - Tango Por una cabeza elokuvasta Naisen tuoksu, Nino Rota - teema elokuvasta Kummisetä. Liput 90 zl / 22,50 €

30.1 klo 19 Torstai Alicja Majewska - Want to live. Liput 79-150 zl / 20-37,50 €.

30.1-2.2_Gdansk_viikonloppumatka_konserttisali_2_2.jpg

OPERA BALTYCKA

Itämeren oopperalla on vuosittain noin 120 ooppera-, tanssiteatteri- ja konserttiesitystä. Ensi-iltoja on viidestä kuuteen vuodessa. Jokainen kausi sisältää mm. klassikoita, kuten Mozartin, Tsaikovskin, Verdin ja Bizetin suuroopperat, sekä epätavallisempaa ohjelmistoa.

1.2 lauantaina klo 18.00 DON BUCEFALLO. Liput  75-107 zl / 18,75-27 €.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_zoo_1_2.jpg

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_zoo_2_2.jpg

ZOO GDANSK

Gdanskin laidoilla Oliwan metsissä sijaitseva eläintarha on tunnettu Andien kondoreistaan. Eläintarhassa on 1200 eläintä ja 200 eri eläin lajia:  mm. 4 leijonaa, gepardeja, tiikereitä, norsuja, virtahepoja, simpansseja, Amurin tiikereitä, metsäbongo-antilooppeja, mangusteja sekä matelija- ja lintutalo. Vuonna 2008 rakennettiin kirahvien paviljonki, ja siinä on tällä hetkellä 4 Rothschildin kirahvia. Eläintarha on avoinna talvella klo 9–15, sisäänpäsy 15 zl / 3,75 €.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_ostoskeskus_1_2.jpg

MADISON OSTOSKESKUS

Madison-ostosgalleria sijaitsee Gdanskin sydämessä hotellia vastapäätä 200 m päässä, ja se on keskeisimmällä paikalla kaikista Gdanskin ostoskeskuksista. Ostajilla on valittavana yli sata kauppaa ja palvelua, ravintoloita, kahviloita, jäätelöbaareja sekä valuutanvaihto. Myymälöitä  ovat mm. CCC, Douglas, Rossman, Ecco, Festus, Intersport, MOLTON, New Yorker, Mohito, Orsay, Ryłko, Unisono, Venezia, Pepco, Monari ja Netto marketti. Yläkerrassa on myös optikot ja pesula sekä uusi ravintolamaailma: aasialainen Restauracja Masala, Like Thai, puolalainen Olimp, Berlin Doner Kebap, Bobby Burger, Pizza Hut Express ym. Avoinna klo 09-21.


30.1_Gdansk_viikonloppumatka_hotelli_1_2.jpg

GDANSK HOTELLI **** 3 yötä buffetaamiaaisella (lähtöaamuna aamiaisboxi mukaan)

17 kerroksisessa hotellion Gdańskin korkein rakennus. Hissi. Hotellissa on ravintola (10-23), baari ja terassi. Aulan modernissa ja tilavassa oleskelutilassa on mukavat sohvat ja nettinurkkaus. Hotellin on nykyaikainen aulabaari on hotellin napa. Moderni sisustus, mukavat tuolit ja pitkä baari, jossa on istuimet, luovat rento ilmapiirin. Yleisissä tiloissa on ilmainen Wifi yhteys. 24h-vastaanotossa on saatavilla tallelokeroita. Maksullinen pesulapalvelu. Asiakkaat voivat treenata hyvin varustetulla kuntosalilla, ja balilaista hierontaa on tilattavissa. Matkamuistomyymälä/lahjatavarakauppa ja pankkiautomaatti. Hotelli sijaitsee Gdanskin keskustassa aivan vanhankaupungin ulkopuolella ja vain lyhyen 400 m /10 minuutin kävelymatkan päässä Pyhän Marian kirkosta, Neptunuksen suihkulähteestä ja tärkeimmistä nähtävyyksitä. 200 metrin säteellä hotellista on  elintarvikekauppoja, ravintoloita, army-shop ja Madison-ostoskeskus jossa on yli 100 liikettä.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_hotelli_4_3.jpg

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_hotelli_2_2.jpg

Monipuolinen buffetaamiainen klo 06.00-10.30. Se voidaan pyynnöstä toimittaa myös huoneeseen. Hotellin Winestone-ravintola on erikoistunut kivilautasilla tarjoiltaviin les planches -aterioihin ja viineihin, joita voi nauttia aterian yhteydessä tai ostaa tuliaisiksi.

30.1_Gdansk_viikonloppumatka_hotelli_3_2.jpg

Savuttomassa hotellissa on ilmastoituja ja tyylikkäitä klassisesti sisustustettuja 20 m² huoneita, joissa on ilmainen WiFi, minibaari, tallelokero ja 37" taulu-tv. Kylpyhuoneessa on ilmaiset kylpytuotteet ja hiustenkuivaaja. Kaikista huoneista on kaunis näköala vanhaankaupunkiin tai historialliselle telakalle. Huoneissa on pimennysverhot sekä ilmaista kivennäisvettä sekä teen ja kahvinkeitin. Yhdistettäviä huoneita saatavilla. Ympärivuorokautinen huonepalvelu. Herätyspalvelu. Päivittäinen siivous ja silitysrauta/-lauta on saatavilla pyynnöstä.


MATKAOHJELMA 23.-26.1 & 30.1-2.2:

23.1/30.1 TORSTAI

(Klo 05.20 lisämaksullinen kuljetus Helsingistä Turkuun.) Klo 08.20 kokoontuminen Turun lentoasemalla. Klo 09.40 Wizzair:in lento Gdanskiin lähtee. Kone laskeutuu Gdanskin Lech Walesan lentokentälle klo 10.05. Klo 10.40 lähtee kuljetus hotellille. Klo 11.15- sisäänkirjoittautuminen hotelliin. Reppun saa jätettyä matkatavahuonesee jollei huone ole jo saatavissa. Klo 12.30 matkankjohtajan vetämä kävelyretki jolla näemme Gdanskin tärkeimmät maamerkit mm. Kauppahallin, Pitkäkadun ja Długi Targin eli Pitkätorin, Vanhan raatihuoneen, Neptunus suihkulähteen, Artus hovin talon, Maarian kirkon, Mariacka kadun, Vihreän portin, vanhan satama-alueen ja  vanhan nosturin. Illalla klo 18- yhteinen omakustanteinen illallasmahdollisuus meksikolaisessa ravintolassa.

24.1/ 31.1 PERJANTAI

Klo 06.30-10.30 buffetaamiainen. Vapaata aikaa Gdanskin nähtävyyksille esim. Toisen maailmansodan museo 24zl / 6 €, Puolan Postin museo tai Merimuseo.

25.1/1.2 LAUANTAI

Klo 06.30-10.30 buffetaamiainen. Vapaata aikaa Gdanskin nähtävyyksille esim. Toisen maailmansodan museo 24zl / 6 €, Puolan Postin museo tai Merimuseo. Meripihkamuseo, Uphagenin talo,ostoksille ym.

26.1/2.2 SUNNUNTAI

Herätys klo 04.00. Aamisboxi hotellilta mukaan. Klo 04.30 kuljetus lähtee Gdanskin lentokentälle. Klo 04.50 saapuminen Gdanskin lentokentälle.. Wizzair:in lento W6 1751 lähtee Turkuun klo 07.00. Kone laskeutuu Turkuun klo 09.10. Aamiaismahdollisuus Turussa. Klo 11.20 lisämaksullinen bussi Helsinkiin. Bussi on Helsingissä klo 13.30.

26.6_Pommeri_2018_wizzairin_lentokone.jpg

Wizzair:in lennon hintaan sisältyy vain reppu tai pieni laukku (40x30x20 cm sisältäen kahvat & pyörät) matkustamoon, 23 kg iso matkalaukku ruumaan maksaa ennakkoon varattuna 56 € meno-paluu.

Wizzair on tarkka laukkujen mitoista ja lentoyhtiöllä on oikeus laittaa liian iso matkatavara ruumaan ja matkustajan on maksettava vaadittava lisämaksu. Lentoyhtiö pidättää myös oikeuden laittaa matkustamossa kuljetettavaksi tarkoitetut matkatavarat ruumaan mikäli lento on täynnä ja kaikki käsimatkatavarat eivät mahdu matkustamoon. Tällöin lentoyhtiö perii maksun matkustajalta lentolentokentällä. Tämä on lentoyhtiön sääntö, eikä matkanjärjestäjä ole vastuussa näistä mahdollisista asiakkaille tulevista maksuista.

Lentoaikataulu: Meno Wizzair W6 1752

Turku - Terminal 1 (TKU) Gdansk - Terminal 2 (GDN)
TO 23.1 & 30.1/2020 09:0 TO 23.1 & 30.1/2019 10:05

 Lentoaikataulu: Paluu Wizzair W6 1751

Gdansk - Terminal 2 (GDN) Turku - Terminal 1 (TKU)
SU 26.1 & 2.2/2020 07:00 SU 26.1 & 2.2/2010 09:30

Matkustajilla on oltava passi tai uudenmallinen henkilöllisyystodistus sekä matkavakuutus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi /Puh.varaukset: 044-3034003

     Blitz_Tours_10_vuotta.jpg

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttajaviraston (www.kuluttajavirasto.fi) vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.