4.-6.4 Varsova kuljetusmessut 2023

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_logo.jpg

4.-6.4 KANSAINVÄLISET KULJETUS-, HUOLINTA- JA LOGISTIIKKA-MESSUT VARSOVA PUOLA 2023 3 pv. Ti-To.

445 € 2hh:ssa, 495 € 1hh. Sis. Ryanairin lennot Helsinki - Varsova sis. 10 kg lentolaukku (55x40x20cm) ja pieni käsimatkatkavara (40 x 20 x 25 cm) matkustamoon, lentokenttäkuljetukset, 2 hotelliyötä*** buffetaamiaisella Varsovan keskustassa. Seuraavien nähtävyyksien ja museoiden sisäänpääsyt & kuljetukset suomalaisen matkanjohtajan johdolla: Varsovan kansainväliset kuljetus-, huolinta- ja logistiikkamessut & Bussimessut, Automuseo, Varsovan Tekniikanmuseo, Kulttuuripalatsin näköalatasanne, 2 x illallinen, 1 x lounas. Suomalainen matkanjohtaja on mukana koko matkan.

Varsovan kansainväliset kuljetus-, huolinta- ja logistiikkamessut MT TSL on tapahtuma, joka on suunnattu yrityksille ja ihmisille, jotka etsivät uusia kuljetuksiin, logistiikkaan ja varastointiin liittyviä ajoneuvoja, teknologioita ja palveluita. Kuljetus- ja logistiikka-alan messut erikoistuntumalla traktorit ja perävaunut, hyötyajoneuvot, logistiikkaoperaattorit, varasto ja varaosat. Tapahtumassa yritykset esittelevät, uusimpia tuotteitaan, voit perehtyä kuljetusmarkkinoiden innovaatioihin ja luoda B2B-suhteita.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_102.jpg

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_2.jpg

VARSOVAN KANSAINVÄLISET KULJETUS-, HUOLINTA- JA LOGISTIIKKA-MESSUT 2023

Kansainväliset kuljetus-, huolinta- ja logistiikkamessut, järjestetään Ptak Warsaw Expo messkukeskuksessa. Tapahtuma houkuttelee vuosi vuodelta yhä enemmän näytteilleasettajia ja vierailijoita. MT TSL on nopeimmin kasvava kuljetustapahtuma Puolassa. Tapahtuman laajan profiilin ansiosta kuljetuksiin liittyvät yritykset esittelivät itsensä tapahtuman aikana, mukaan lukien: Schmitz Cargobullin EWT-edustaja Puolassa ja Diesel Truck, MAN Truck & Bus Polska, Opelin valtuutettu edustaja – Auto Wola, IVECO Poland, sekä monet

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_5.jpg

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_42.jpg

kuljetuksiin osallistuvat yritykset: DB Schenker, Arcese, dls Trans ja muut. Mahdollista tavata yrityksiä, joiden tehtävänä on tukea rahdinkuljettajien toimintaa oikeudellisten, organisatoristen ja telemaattisten palveluiden saralla, sekä kuljetuspörssien, rahtiturvallisuuden tai kalustokorttien edustajia: LegalTrans, MaWo Group, Trans Expert, Geocenter, TrimbleRuptela, Astrata, Timocom, Firma Kaliński, DG Corp, UTA, PKN Orlen, Moya ja monet muut.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_6_renkaat2.jpg

Tapahtumaan osallistuvat vieraat saavat ihailla 136 näytteilleasettajan osastoa 30.000 m² alueella, jotka esittelivät tuotteitaan. Messuilla on mahdollisuus tutustua laajaan tuotevalikoimaan, mukaan lukien markkinoiden uutuudet, sekä mahdollisuus syventää osaamista, jota tukivat seminaarit, konferenssit ja työpajat. Laajan profiilin ansiosta kuljetusalan yritykset esittelivät itsensä tapahtuman aikana.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_7_logistik.jpg

MT TSL -messuilla on erinomainen tilaisuus tutustua kuljetus- ja huolinta-, osa- ja palvelualan, telemaattisissa ratkaisuissa, kustannusoptimoinnissa, uusien kontaktien hankinnassa toimivien yritysten tarjouksia ja saavutuksia sekä hankkia ammatillista tietoa innovatiivisista ratkaisuista. liikenneteknologian ja -palvelujen alalla.Suurin ryhmä vierailijoista on kuljetusyritysten omistajia ja logistiikkatoimijoita. Tapahtuma houkutteli Ptak Warsaw Expoon myös sijoittajia ja varastotilojen kehittäjiä ja trukkikorjaamojen työntekijöitä.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_3_bussit_1.jpg

WARSAW BUS Fair on joukkoliikennesektorille samaan aikaisesti suunnattu tapahtuma. Esiteltyjen ratkaisujen ansiosta ammattivierailla on mahdollisuus tutustua linja-autojen, linja-autojen, osien, tarvikkeiden, korjaamolaitteiden, pysäkki-infrastruktuurin ja IT-järjestelmien valmistajiin ja keskustella heidän kanssaan. Tapaaminen alan ammattilaisten kanssa auttaa sinua ratkaisemaan joukkoliikenteen päivittäisestä toiminnasta aiheutuvia ongelmia.  Esillä linja-autot, lippujärjestelmät, varusteet ja tarvikkeet bussipysäkin infrastruktuuri, liikenteen tietojärjestelmät, teknisten tilojen laitteet, osat ja huolto, siivoustarvikkeet.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_9_bussit_32.jpg

Varsovan linja-auto messut kokoaa paikalle, laajan asiantuntijajoukon, joista suurin edustus on linja-autokuljetuksia tarjoavat yritykset. Näyttelyhalliin saapuu myös kuntien ja esikaupunkien liikennehallitusten sekä henkilö- ja koululiikennepalveluja tarjoavien kuntien yritysten sekä matkatoimistojen edustajia. Messuilla vierailee yli 4500 vierasta, joilla on mahdollisuus tutustua 136 näytteilleasettajan esittelemään laajaan ajoneuvovalikoimaan sekä varusteisiin ja lukuisiin lisävarusteisiin.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_kuljetusmessut_8_bussit2.jpg

Messuilla oli mahdollisuus tutustua laajaan tuotevalikoimaan, joka on esitelty 30 000 m2 näyttelytilassa. Tapahtuman järjestämiseen tarkoitetun valtavan tilan ansiosta kävijät saivat vapaasti liikkua näytteilleasettajien osastoilla sekä käydä liikekeskusteluja edullisissa neuvotteluolosuhteissa. Näyttelyn lisäksi, jossa ei ollut pulaa markkinoiden uutuuksista, messuilla oli mahdollisuus kerätä kokemusta ja laajentaa osaamista, jota tukivat seminaarit, konferenssit ja työpajat.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_automuseo_12.jpg

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_automuseo_2.jpg

AUTOMUSEO 

Varsovan ulkopuolella sijaitsevassa museo on toivekohde autoharrastajille. Se on Itä-Euroopan suurin automuseo ja sisältää yhden Euroopan laajimmista yksityisistä moottoritekniikan kokoelmista. Museossa on esillä noin 300 historiallista ajoneuvoa, moottoripyörää, kuorma-autoa ja jopa panssaroitua ajoneuvoja.  Vanhojen matkapuhelimien ja valokuvakameroiden sekä radioiden kokoelmat tarjoavat lisäkokemusta. Suuri kokoelma muuta rekvisiitta (univormuja, julisteita jne.).

Vanhin esillä oleva ajoneuvo on amerikkalainen Titan-traktori vuodelta 1895. Varaston vanhin kuorma-auto on Mercedes-malli vuodelta 1913. Museon vanhin auto on samalla Puolan vanhin auto saksalainen J.A.G. vuodelta 1897. Vanhempia malleja ovat myös vuoden 1919 Fiat, 1928 BMW Dixi ja viimeinen säilynyt Oświęcim-Praga henkilöauto sekä Praga Piccolo.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_automuseo_3_tankit.jpg

Ilmailu- ja sotilasnäyttelyissä on mm. maastoautoja, panssaroituja ajoneuvoja, panssarivaunuja ja tykkejä.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_automuseo_5.jpg

Jopa Marilyn Monroen ja Elvis Presleyn aikoinaan käyttämiä autoja.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_automuseo_6.jpg

Näytteitä kommunististen maiden ässien luomuksista, kuten Wolgasta, Syrenasta ja Skodasta, sekä Josef Stalinin uniikki paraatiauto ZIS-avoauto, sekä Lech Wałęsan ja kenraali Wojciech Jaruzelskin autot, jotka ovat myös esillä.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_automuseo_4_tankit2.jpg

Mutta tämä paikka on enemmän kuin vain autoja, ja kummallisuuksiin kuuluu myös puolalainen 7TP-tankki, neuvostoliittolainen T-34-panssarivaunu, joka oli puolalaisessa 1970 luvun tv-sarjassa Czterej Pancerni i Pies (Panssaripartio) ja toisen maailmansodan aikaisia moottoripyöriä. Museo on tähän mennessä toiminut noin 500 elokuvan lavastajana. Varastossa olevia ajoneuvoja käytettiiin mm. elokuvissa Steven Spielbergin Schindlerin lista ja Roman Polanskin Pianisti.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_tekniikanmuseo_1.jpg

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_tekniikanmuseo_3.jpg

TEKNIIKAN MUSEO

Laaja kokoelma, joka on omistettu kaiken teknologian historialle yhtä valtavassa Kulttuuri- ja tiedepalatsissa. Joten astu sisään ja ihmettele ihmiskäsien ja -mielten työtä. Heti sisäänkäynnin kohdalla näet autoilukuvakkeen, kuuluisan Ford T:n – ensimmäisen massatuotantoauton.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_tekniikanmuseo_4.jpg

Kohokohtia ovat kavalkadi mahdottomalta näyttäviä moottoripyöriä ja lentokoneita, huone täynnä 1800-luvun soittorasioita, historiallisia autoja, kuten vuoden 1936 Lux-Sport-limusiinin alusta,

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_tekniikanmuseo_2.jpg

ja pieni näyttely, jossa juhlitaan avaruustutkimusta.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_tekniikan_museo_polskiautot.jpg

Liikenteen historia – meri-, maa- ja ilmateitse, joka esittelee kulkuvälineitä höyrykoneista peräkkäisiin keksintöihin: laivat, moottoripyörät, autot ja lentokoneet.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_tekniikan_museo_mopohylly.jpg

Ihaile ainutlaatuista moottoripyörien kokoelmaa, joka ulottuu kattoon.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_tekniikan_museo_tietokoneet.jpg

Tietokoneiden historia. Se laskee! – vie sinut vuosikymmeniä taaksepäin ensimmäisten tietokoneiden ja laskukoneiden aikaan ja opastaa niiden kehityksen läpi nykypäivään. Kun katsot upeita ja kauniisti suunniteltuja tietokoneita, huomaat kuinka nopeasti elektroniikka on kehittynyt.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_panorama2.jpg

VARSOVA

1,785 miljoonan asukkaan Varsova on dynaamisen eurooppalaisen metropolin ruumiillistuma, jonka tavaramerkki rikkaan historian lisäksi ovat sen avarakatseiset asukkaat, Veikseljoki ja korkeatasoinen ruokakulttuuri. Varsova tuhottiin lähes kokonaan toisessa maailmansodassa. Varsovan vanhakaupunki rakennettiin tunnollisesti uudelleen, ja siitä tuli myöhemmin kansainvälisesti tunnustettu Unescon maailmanperintökohde. Goottilais- ja renessanssityylinen arkkitehtuuri seisoo rinta rinnan betonisten neuvostoajan rakennusten ja modernien lasisten pilvenpiirtäjien kanssa. Puolan pääkaupunki on jatkuvassa muutostilassa, häikäisten historiallisten kohteiden ja matkailunähtävyyksien määrällä ja löydät sieltä kerta kerran jälkeen aina jotain uutta. Ja usko pois, kerran Varsovassa käytyäsi palaat taatusti takaisin.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_altstadt_1.jpg

VANHAKAUPUNKI -KAUPUNGIN SYKKIVÄ SYDÄN

Varsovan uudelleen rakennettu sodassa tuhoutunut Vanhakaupunki on ehkä tunnetuin paikka kaupungista ja restauroitu uudelleen upeaan 1600- ja 1700-lukujen asuunsa.

Varsovan kierros on paras aloittaa vaikuttavasta Vanhastakaupungista, jonka historia ulottuu 700 vuoden taakse. Rakennukset vaikuttavatkin ikivanhoilta, vaikka tosiasiassa tämä Varsovan kaupunginosa tuhoutui täysin toisessa maailmansodassa ja rakennettiin kokonaan uudelleen italialaistaiteilija Canaletton tarkasti kaupunkia kuvaavien vanhojen maalausten pohjalta. Rakennustyö onnistui niin täydellisesti, että Vanhakaupunki kirjattiin hyvällä syyllä Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon. Nykyisin Vanhakaupunkiin houkuttelee viehättävä, ainutlaatuinen ilmapiiri ja alkuperäiset arkkitehtoniset yksityiskohdat, jotka ovat edukseen ja luovat kiehtovan tunnelman varsinkin iltahämärän koittaessa.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_tori_altstadt.jpg

Vanhankaupungin tori on kaupungin sykkivä keskus, jonka kesäisin täyttävät ulkoilmakahvilat ja vilkas puheensorina; tori onkin yksi kaupungin suosituimmista kohteista. Varsovan symboli on vedenneito, jonka patsas kohoaa taas alkuperäisellä paikallaan keskellä toria. Varsovan vedenneito on luultavasti maailman ainut, joka kantaa miekkaa ja kilpeä. Varsovan kaupunginmuseo on vallannut torin pohjoisesta laidasta yksitoista taloa kokoelmilleen, jotka valottavat Varsovan ja sen asukkaiden uskomatonta historiaa.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_altstadt_3_linna1.jpg

Tutustu kaupunkiin kävellen ja aloita kierros Vanhastakaupungista Linnanaukiolta eli Plac Zamkowy. Aukiolla on helppo päästä sisään tunnelmaan, jossa on niin Varsovan menneisyyttä kuin nykyisyyttäkin. Siellä sijaitsee suuri osa Varsovan tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Kuninkaanlinna, kuningas Sigismundin pylväs ja Varsovan vartiotorni, joka on jäänyt jäljelle kaupunkia aikoinaan ympäröineistä muureista.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_Kuninkanlinna_sisa2.jpg

KUNINKAAN LINNA

Suuren Zamkowyn aukion laidalla Vanhassa kaupungissa sijaitseva Varsovan kuninkaallinen linna on suuri, pääosin tiilistä rakennettu linna, jonka historiaan on kirjattu kaikkea loistosta täydelliseen tuhoon. Monen muun Varsovassa sijaitsevan historiallisen rakennuksen tapaan myös kuninkaallinen linna jouduttiin rakentamaan takaisin vanhaan loistoonsa toisen maailmansodan jälkeen. Mitään muutoksia ei kuitenkaan tehty, vaan kyseessä on täsmällinen kopio osin jo 1300-luvulta peräisin olleista rakenteista. Nykyisin lähes kaikki linnan osat on otettu museokäyttöön. Loisteliaiden sisätilojen huikeinta antia ovat Puolan viimeiseksi jääneen kuninkaan Stanislaus II Poniatowskin asuintilat sekä ympäri linnaa sijoitetut taideaarteet ja kalusteet.Toinen maailmansota teki kuitenkin lopun linnasta, joka sai aluksi suoria osumia ja tuhoutui lopulta maan tasalle. Kaikkia linnan kalusteita ja sisärakenteita sota ja natsit eivät kuitenkaan onnistuneet tuhoamaan, ja osa niistä onkin sittemmin palautettu vanhoille paikoilleen sen sisällä. Puolalaiseksi linnan tunnistaa etenkin molempia julkisivuja koristavista torneista.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_Kuninkanlinna_sisa1.jpg

Kannattaa ehdottomasti osallistua sen sisätiloja esittelevälle opastetulle kierrokselle, jolla näet kaikki kuninkaan asuintilojen upeimmat yksityiskohdat. Niihin kuuluvassa suuressa juhlasalissa on muun muassa suuri, alun perin Marcelo Bacciarellin maalaama kattomaalaus sekä upeita, kullattuja stukkokoristeita. Jälkimmäiset ovat osin alkuperäisiä. Häikäisevässä Canaletto-huoneessa on puolestaan kokoelma myös Canalettona tunnetun Bernardo Bellotton taidetta. Tauluissa on kuvattu Varsova sellaisena kuin taiteilija sen näki 1700-luvulla. Jotain maalausten tarkkuudesta kertoo se, että osaa niistä käytettiin malleina Varsovan sodanjälkeisissä jälleenrakennustöissä. Klassisen musiikin ystävien kannattaa huomioida myös linnan sisäpihalla ja suuressa juhlasalissa järjestettävät konsertit. Valtaosa niiden ohjelmasta on linnan tunnelmaan sopivaa kamarimusiikkia.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_tori_altstadt_2.jpg

Vanhankaupunginaukio eli Ryner Starego Miasta on ollut Varsovan keskipiste 1200-luvulta lähtien. Suuntaa aukion keskellä sijaitsevalle merenneitopatsaalle joka Varsovan rakastettu symboli, ja nähnyt kaupungin sekasortoisen historian. Ihaile ympärillä nousevia renessanssityylisiä rakennuksia. Vuosien mittaan aukiolla on järjestetty markkinoita, pidetty poliittisia puheita ja jopa todistettu teloituksia, mutta nykyään aukiolla voi törmätä lähinnä ravintoloihin, kauppoihin ja turistihoukutuksiin. Varsovan historiaan keskittyvä Muzeum Warszawy, joka täyttää useammankin aukiota ympäröivän historiallisen rakennuksen. Museon kokoelmat esittelevät kaupunkiin ja sen historiaan liittyviä löydoksiä. 5. kerroksen näköalatasanteelta aukeavat näkymät aukiolle ja vanhan kaupungin kattojen ylle. Toinen nähtävyys aukiolla on Adam Mickiewiczen kirjallisuusmuseo, joka on nimetty maan tunnetuimman kirjailijan mukaan.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_tuomiokirkko.jpg

Hartaan katolisen kaupungin hengelliseen puoleen voi tutustua vierailemalla Pyhän Johanneksen katedraalissa. Katedraali vihittiin käyttöön alun perin 1300-luvulla, mutta sodan tuhojen jälkeen se jouduttiin rakentamaan uudelleen gotiikan ajan ulkoasuunsa. Monet Puolan historian kuninkaat ja muut merkkihenkilöt kuten Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaja Henryk Sienkiewicz on haudattu sen holveihin ja hautakammioihin. Läheinen jesuiittakirkko on pienempi mutta taidokkaasti koristeltu uskonnollinen rakennus.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_altstadt_2_kuninkaatie.jpg

KUNINGAANTIE

Varsova oli Puolan hallitsijoiden asuinpaikka vuosisatoja, mistä kertovat historialliset, rivistönä Kuninkaantien eli Trakt Królewskina tunnetun reitin varrella kohoavat rakennukset, joista monet ovat entisiä palatseja: Presidentinlinna, kulttuuri- ja taideministeriö, Taideakatemia ja Varsovan yliopisto sekä useampi kuninkaallinen asuinpalatsi. Barokkia henkivä mahtava Kuninkaanlinna oli Puolan kuninkaiden virallinen asuinpaikka 1500-luvulta alkaen. Linnassa ovat esillä kuninkaan vallan merkit ja valtaistuin sekä tunnettujen taiteilijoiden kuten Rembrandtin, Canaletton ja Matejkon maalauksia. Linnaa vastapäätä kohoaa Sigismund III Vaasalle pystytetty Sigismundin pylväs, joka on paitsi Puolan tunnetuin patsas myös varsovalaisten ja matkailijoidenkin suosima kohtaamispaikka. Kuninkaantien varrella Łazienkin kuninkaallisessa puistossa on veden keskellä tekosaarella sijaitseva klassismia henkivä Vesipalatsi, jonka sisustus on yltäkylläinen. Vesipalatsissa kannattaa ehdottomasti tutustua Puolan viimeisen kuninkaan Stanisław Poniatowskin taidekokoelman maalauksiin. Kesäsunnuntaisin puistossa Fryderyk Chopinin patsaan juuressa järjestetään ilmaisia pianokonsertteja, jotka vetävät paikalla kuulijoita läheltä ja kaukaa.

varsova_bulevardi_kesa_2013_2.jpg

varsova_bulevardi_kesa_2013.jpg

Kuninkaantien varrelta löytyy upeita kirkkoja, museoita ja presidentinlinna. Kuninkaantie päättyy Juhana III Sobieskin uhkealle kesäpalatsille Wilanówissa. Heleänkeltaista barokkipalatsia ympäröivät laajat puutarhat, sen valtaiset runsaasti koristellut huoneet kauniine huonekaluineen uhkuvat entisten omistajiensa vaurautta ja kertovat, kuinka he vaalivat Wienin taistelun vuonna 1683 voittaneen Juhana III Sobieskin muistoa. Wilanówin palatsi oli yksi harvoista sodasta vaurioitta säilyneistä rakennuksista.

Varsovan oikean- eli idänpuoleinen ranta poikkesi vuosisatoja kulttuurisesti, etnisesti ja uskonnoltaan muusta kaupungista. Itäpuoli säilyi onneksi ja kuin onnen kaupalla toisen maailmansodan rytinöistä ja nykyisin sitä pidetään kaupungin autenttisimpana alueena. Pragan kaduilla kuljeskellessa kannattaa tutkailla paikkoja, joista ei odota löytävänsä mitään erityistä – sisäpihoille kätkeytyy pieniä pyhimysalttareita ja tarkkasilmäinen bongaa alueen alkuperäiset seinämaalaukset. Piipahda myös votkamuseossa, joka sijaitsee vanhassa tislaamossa uudistetun Koneser-teollisuuskiinteistön alueella. Kun ilta laskeutuu, on Saska Kępa hieno paikka nauttia modernistisen arkkitehtuurin helmistä ja hyvin ansaitusta pysähdyksestä maailmankeittiön makuja maistellen jossakin alueen lukuisista ravintoloista.

varsova_stalinin_hammas_kesa_2013.jpg

VARSOVAN KULTTUURI- & TIEDEPALATSI

Kulttuurin ja tieteen palatsi ¨Stalinin Hammas¨ Varsovan keskustassa on valtava rakennus, joka ei jätä kylmäksi. Kulttuurin ja tieteen palatsi rakennettiin vuosina 1952–1955, ja virallisesti se oli lahja Neuvostoliiton kansalta Puolalle. Todellisuudessa rakentamisesta oli päättänyt Stalin, joka halusi näyttää, kuka Puolaa jatkossa määräisi.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_kulttuuripalatsi_uusi_1.jpg

Tehtävään valittu arkkitehti teki rakennuksesta kerrassaan valtavan. Korkeutta sille tuli peräti 237 metriä, ja yksittäisten huoneiden lukumäärä nousi yli 3000:een. Ulkoisesti rakennus edustaakin stalinistisen kauden arkkitehtuuria jylhimmillään Monia se muistuttaa liiaksi maan pitkästä kommunistikaudesta toiset taas pitävät sitä tärkeänä osana Varsovan keskustaa, ihailevat sen massiivista kokoa. Varsovassa vieraileville tämä hurja rakennus tarjoaa muun muassa hienon näköalaterassin sekä kiehtovat sisätilat täynnä marmorisia portaikkoja, koristeellisia kattokruunuja ja sosiaaliselle realismille ominaisia korkokuvia.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_kulttuuripalatsi_uusi_2.jpg

Nykyisin tässä 44-kerroksisessa rakennuksessa on muun muassa toimistoja, ravintoloita, kahviloita, museoita, kirjastoja, elokuvateatteri ja uima-allas. Rakennuksen alaosasta löytyy lisäksi kaksi suurta salia: alun perin kokouspaikaksi tarkoitettu Sala Kongresova ja musiikkiesityksille suunniteltu Sala Koncertowa. Kulttuurin ja tiedepalatsin suosituin kohde on kiistatta rakennuksen 30. kerroksessa sijaitseva näköalaterassi. Se kiertää koko rakennuksen, ja tarjoaa huikeita näkymiä joka suuntaan Varsovan keskustan yli. 114 metrin korkuiselta terassilta näet helposti muun muassa vanhan kaupungin ja sitä reunustavan Veiksel joen. Kulttuurin ja tieteen palatsi on avoinna joka päivä. Rakennuksen näköalaterassi on maksullinen.

vasrova_ostoskeskus_kesa_2013.jpg

30.7_varsova_ostoskeskus.jpg

OSTOKSET

Warszawa Centralna -päärautatieaseman kulmilla oleva Złote tarasy kauppa- ja viihdekeskus on Varsovan keskustan suurin. Siellä on yli 200 kauppaa ja 20 ravintolaa ja baaria kuten uusi Hard Rock Café sekä legendaarinen Akwarium-jazzklubi. Puola on erittäin edullinen ostosmaa ja Varsovasta löytyy varsin hyvät ostosapajat. Suomalaiselle edullisia ovat usein kengät CCC tai Deichman liikkeistä ja vaatteet.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_terassi-illallinen_altstadt.jpg

RAVINTOLAT JA ILTAELÄMÄ

Varsovan ravintolatarjonta laajenee koko ajan, eikä ole ongelmia löytää kunnollinen paikka. Kaupungissa on myös runsaasti eri ravintoloita valittavaksi, sillä tarjolla on italialaisia, kansainvälisiä ja itämaisia vaihtoehtoja perinteisten puolalaisten lisäksi. Varsovan yli 1000 ravintolasta, baarista ja kahvilasta löydät käytännössä kaikkea paikallisista erikoisuuksista nykyeurooppalaiseen keittiöön ja itämaisiin makuihin. Vegaanit, gluteenittomien leivonnaisten ystävät, kahvittelijat, sushiin ihastuneet ja paikallisia makuja metsästävät – jokainen löytää jotain sopivaa. Valinnanvaraa löytyy halvoista shottibaareista, pubeista, klubeihin ja yökerhoihin. Yökerhoissa kannattaa vierailla jo siksi, että puolalaiset nuoret ovat estottomia ja taitavia tanssijoita. Vaikka menoon ei itse uskaltautuisi mukaan, voi sen seuraaminenkin olla elämys.

Puolaan eniten liitetty juoma on vodka, väkevä juoma, joka saadaan käymällä ja tislaamalla viljaa tai perunoita. Tunnettujen vodkamerkkien, kuten Chopin ja Belvedere, lisäksi Puolan rajojen ulkopuolella arvostetaan myös Żubrówka vodkaa, joka on maustettu biisoniruoholla. Toinen erittäin kestävä puolalainen erikoisuus ovat sydämelliset, aromaattiset juomat, jotka saadaan liottamalla hedelmiä, hunajaa ja/tai yrttejä vahvassa alkoholissa. Vaikka vodkaa ja sydämellistä juotavaa juodaan yleensä yksinään tai pienten välipalojen kera, viime vuosina ravintoloitsijat ovat kiinnostuneet niistä. Jotkut ovat lisänneet valikoituja jaloja juomia illallismenuihinsa. Tällaisen ehdotuksen on laajentanut vieraille Dom Wódkin Restauracja Elixir, joka tunnetaan erityisen hyvin varustetusta baaristaan.

Vierailu Varsovassa on myös hyvä tilaisuus maistella puolalaista siideriä. Puola on Euroopan suurin omenantuottaja, ja Mazowszen alue (Varsova on alueen pääkaupunki) tunnetaan laajoista hedelmätarhoistaan. Suosionsa ansiosta siideri on laajalti saatavilla vähittäiskaupoissa ja baareissa.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsova_oluttupa_p_25.jpg

Vanhassakaupungissa historiallisessa talossa osoitteessa ul. Podwale 25, Pienen kapinallisen muistomerkin ja Barbakanin välissä, on ainutlaatuinen ravintola Podwale - Kompania Piwna. Porttikongin jälkeen voit valita istumapaikan hyvin hoidetusta puutarhasta, joka on ihanteellinen rauhaisa paikka pitkille kesäilloille. Jos haluat mieluummin istua ravintolan sisällä, valitse vanhempi osa, joka on sisustettu tšekkiläisten oluttupien tyyliin, tai uuteen osaan, jonka tunnelma muistuttaa tyypillisiä baijerilaisia majataloja. Puolalaisen ruoan ystävät nauttivat muun muassa bigosista (pata), sianlihasta, ankasta tai taimenesta. Erittäin suosittuja ovat keitot, jotka tarjoillaan punaisissa emaloiduissa kattiloissa. Sinun täytyy kokeilla sienikeittoa tai kwaśnicaa (hapan keitto) porsaan kylkiluiden kera. Perusruokalistan lisäksi ravintolassa on toisinaan kuukausi- tai sesonkimenu, joka sisältää parsaa tai tuoretta kalaa sisältäviä annoksia.

21.3_Breslau-Posen_meksikolainen_ravintola_p.jpg

MEXICAN RESTAURANT

Ehkä mietit, missä voit syödä jotain herkullista? Mexican Restaurant on poikkeuksellinen paikka, jossa voit maistella ainutlaatuisia meksikolaisia ​​ruokia, jotka perustuvat perinteisiin resepteihin, joita on täydennetty yli kymmenen vuoden ajan. Meksikolainen ei kuitenkaan tarkoita vain upeita ruokia kohtuuhintaan. Pienimpiin yksityiskohtiin huomioitu sisustus heijastelee täydellisesti meksikolaisen pueblon tunnelmaa. Ei siinä kaikki! Ystävällinen palvelu, elävä musiikki ja tunnelma ravintolassa saavat aina hymyn huulille. Vuosien varrella ravintolaketjusta onkin tullut matkustajiemme suosikkiravintola Puolassa.

21.3_Breslau-Posen_Puolan_suosituin_ravintolaketju_Sp.jpg

Sphinx tarjoilee itämaista ja kansainvälistä ruokaa. Se on Puolan suurin ja suosituin, rento & ystävällinen ravintolaketju. Nykyään ravintoloita on 100 ympäri Puolaa. Niitä on ostoskeskuksissa, kaupunkien pääkaduilla ja suosituissa matkailukohteissa. Sfinksin erikoisuus on tunnettu Shoarma ®; Ravintolaketjun laajasta valikoimasta löytyy kuitenkin myös erilaisia ​​lihalajikkeita, herkullisia ja erittäin suosittuja pihvejä sekä kala- ja kasvisruokia. Listalta löytyy myös pizzaa, pastaa, salaatteja, alkupaloja ja jälkiruokia. Perinteinen sisustus, alkuperäisistä kurpitsoista tehdyt lamput ja erityinen tunnelma ovat Sphinxin tunnusomaisia ​​elementtejä. Alkuperäiset reseptit, maukkaat tuoreista tuotteista tehdyt ruoat, ammattitaitoinen tarjoilijapalvelu ja poikkeuksellinen tunnelma – kaikki nämä asiat tekevät Sphinxistä suositun paikan rentoutua ja tavata kaveriporukkaa tai ystäviä.

22.8_Festung_Posen_linnoitusfestivaali_2022_kebap_paikka.jpg

Poznan hemmottelee myös pikaruoan ystäviä kohtuullisilla hinnoilla. Kebap ranskalaisilla ja cola 5 €.

18.11_Posen_60v__kahvila.jpg

Kahviloita on lähes joka kadun kulmassa. Hinnat ovat kohtuullisia esim. kahvi ja munkki 3 €, kahvi ja kakkupala 5-7 €.


4.4_VARSOVA_messumatka_2023_hotelli_1.jpg

VARSOVASSA HOTELLI***

Rauhallinen sijainti keskustassa lähellä kaupungin suurimpia nähtävyyksiä (Kuninkaallinen reitti, Vanhakaupunki) on etuna sekä turisti- että liikematkalla. Hotellissa on 24 h vastaanotto, huonepalvelu, valuutanvaihto, pankkiautomaatti, pesulapalvelu, kuntosali, lisämaksullinen SPA & Wellness-osasto, biljardi, kasino. Lukuisat musiikkiklubit, pubit, ravintolat ja kahvilat löytyvät kävelyetäisyydeltä (Mazowiecka-katu, Jasna-katu). Lähistöllä on shoppailumahdollisuuksia.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_hotelli_2_baari.jpg

Hotellin aulassa, vastaanoton vieressä, on Cafe lobbybar, jossa asiakkaat voivat nauttia laajasta valikoimasta alkoholipitoisia ja alkoholittomia juomia, kahvia, teetä ja kevyitä välipaloja. Hotellin baari on ihanteellinen paikka aromaattiseen kahviin, lasilliseen viiniä ja täydellinen paikka rentoutumiseen pitkän päivän jälkeen. Kahvilassa on 40 paikkaa ja rauhallinen sisäpihan kesäterassi.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_hotelli_4_aamiais_ravintola.jpg

Hotellin ravintolaan mahtuu 200 henkilöä ja se tarjoaa hotelliasiakkaille runsaan buffetaamiaisen arkisin klo 06:30 - 10:30. Löydät alueellisia herkkuja ja terveellisiä tuotteita, joista voit koota itsellesi terveellisen, ravitsevan ja maukkaan aterian hyvän aloituksen päivälle. Monipuolinen aamiaisbuffet tarjoaa laajan valikoiman erilaisia leipiä ja sämpylöitä, mehuja, kahvi-/tee erikoisuuksia, muroja, maissihiutaleita, leikkeleitä ja juustoja, hilloja ja paljon muuta.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_hotelli_3_ravintola.jpg

Lisäksi hotellissa on myös vanhaan puolalaiseen tyyliin sisustettu majatalo, joka tarjoaa perinteiseen puolalaiseen keittiön ruokia. "KARCZMA"-ravintola on korkealaatuista puolalaista ruokaa, joka tarjoillaan lämpimäksi, perinteiseksi majataloksi tyyliteltyssä tilassa, joka on sijainnut Varsovan Śródmieścien alueella jo vuosikymmenen ajan! Tunnelmaa täydentävät seinämaalaukset, jotka luovat ainutlaatuisen tunnelman. A'la carte -menun lisäksi kutsumme sinut myös arkisin päivän lounaaksi tarjoiltuna klo 12.00-16.00. Majatalo on jaettu 6 saliin, joihin mahtuu yhteensä 110 vierasta. Jokaisessa salissa on ainutlaatuinen luonne, alkuperäinen sisustus ja alueellinen sisustus.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_hotelli_5_huoneet.jpg

Kaikissa 14 m² kahden hengen huoneissa on kaksi erillistä vuodetta, teen ja kahvin valmistusvälineet, kivennäisvesi, puhelin ja LCD-TV. Kylpyhuoneet on varustettu hiustenkuivaajalla ja pyyhkeillä. Ilmainen WiFi. Huonetyypistä riippuen voit valita kylpyhuoneen, jossa on kylpyamme tai suihku. Yhden hengen huoneen koko 11 m². Kaikissa huoneissa on kirjoituspöytä ja vaatekaappi.


VARSOVAN KULJETUSMESSUMATKAN 2023 OHJELMA

4.4 TIISTAI

Klo 14.15 kokoontuminen Helsingin lentoasemalla lähtöaulassa Ryanairin lähtöselvityksen luona. Klo 15.45 Ryanairin lento FR 9316 Varsovaan lähtee. Kone laskeutuu Varsovan Modlin lentokentälle klo 16.30. Klo 16.45 lähtee kuljetus Varsovan keskustaan. Matka 39 km/ 45minuuttia. Klo 17.45 sisäänkirjoittautuminen hotelliin Varsovan keskustassa. Klo 18.30 lähtö hotellin aulasta yhteiselle illalliselle läheiseen meksikolaiseen ravintolaan.

5.4 KESKIVIIKKO

Klo 06:30 - 10:30 runsas buffetaamiainen. Klo 09.30 kuljetus lähtee Kuljetusmessuille. Klo 10.00-16.00 aikaa messuilla. Klo 16 kuljetus lähtee hotellille. Klo 18 lähtö hotellin aulasta kävelykierrokselle Varsovan vanhassa kaupungissa olevaan ravintolaan jossa klo 19 illallinen.

6.4 TORSTAI

Klo 06:30 - 10:30 runsas buffetaamiainen. Klo 09.00 luovutamme hotellihuoneet ja jätämme matkatavarat hotelliin säilytyksen. Klo 09 lähtö Varsovan ulkopuolella olevaan Automuseoon. Klo 13-15 Varsovan Kulttuuripalatsi jossa tutustumme Tekniikan museon näyttelyhin. Sen jälkeen nousemme vielä hissillä ylös rakennuksen 33 kerroksessa olevalle näköalatasanteelle ihastelemaan maisemia. Tasanteella on baari. Klo 15-16 lounas. Klo 17.30 kokoontuminen hotellin aulassa. Klo 17.45 kuljetus (40 km) kentälle. Klo 18.45 saapuminen Varsovan Modlin kansainväliselle lentoasemalleKlo 20.40 Ryanairin lento FR 9317 lähtee Helsinkiin. Kone laskeutuu klo 23.00 Helsingin lentoasemalle.

4.4_VARSOVA_messumatka_2023_Varsovan_M._lentokentta.jpg

Varsovan Modlinin lentoasema sijaitsee sijaitsee 40 kilometrin (tunnin ajomatka) päässä Varsovan keskustasta. Lentokentällä on pankkiautomaatteja, kahviloita, ravintola, alkoholi- ja tuliaismyymälä

21.3_Breslau-Posen_lentokone.jpg

MENO: 04.04 TIISTAI 15:45 Helsinki Ryanairin lento FR 9316 (1h 45m · Operated by Buzz) 16:30 Warsaw Modlin

PALUU: 06.04 TORSTAI 20:40 Warsaw Modlin Ryanairin lento FR 9317 (1h 45m · Operated by Buzz) 23:25 Helsinki 

Ryanairin lentolippuun kuuluu 10 kg lentolaukku (55x40x20cm) ja pieni käsimatkatkavara (40 x 20 x 25 cm) matkustamoon.

Ryanair on tarkka laukkujen mitoista ja lentoyhtiöllä on oikeus laittaa liian iso matkatavara ruumaan ja matkustajan on maksettava vaadittava lisämaksu. Tämä on lentoyhtiön sääntö, eikä matkanjärjestäjä ole vastuussa näistä mahdollisista asiakkaille tulevista maksuista.

Matkustajilla on oltava passi tai EU-henkilöllisyystodistus.

Matkavaraukset ja tiedustelut tästä!  E-mail: info@blitztours.fi Puh.varaukset: 044-3034003

Loydat_meidat_myos_facebookista.jpe

Matkanjärjestäjä Blitz Tours Oy 3647/06/Mj. Kuluttaja- ja Kilpailuviraston vakuusrahaston / valmismatkarekisterin jäsen.